پاسخ عملیاتی ایران به گنده‌گویی اخیر نتانیاهو؛ موشک بالستیک «خیبر» با برد بیش از 2000 کیلومتر رونمایی شد
غافلگیری دیمونا
وزیر دفاع: این موشک می‌تواند از سرهای جنگی‌ متنوع برحسب مأموریت‌های خود استفاده کند
گروه سیاسی: قدرت موشکی و بازدارندگی جمهوری اسلامی روزبه‌روز در حال افزایش است و ایران از لحاظ قدرت موشکی قدرت بی‌بدیل منطقه است. در همین راستار روز پنجشنبه 4 خرداد همزمان با سالروز آزادسازی خرمشهر و دهه کرامت، وزارت دفاع از موشک راهبردی و بالستیک جدید خود با نام خرمشهر 4 (خیبر) رونمایی کرد.
موشک خیبر یا همان خرمشهر 4  یکی از پیشرفته‌ترین موشک‌های طراحی‌شده توسط متخصصان سازمان هوافضای وزارت دفاع است که برد آن 2000 کیلومتر و مجهز به سر جنگی از نوع شدیدالانفجار با وزن 1500 کیلوگرم است. این موشک آخرین نسخه پیشرفته خرمشهر است و از انواع موشک‌های نقطه‌زن بدون نیاز به هدایت در فاز نهایی است. موتور آن، موتور پیشرفته اروند است که از سوخت هایپرگولیک بهره می‌برد. متخصصان صنایع موشکی برای ایجاد قابلیت‌های تاکتیکی، موتور موشک خرمشهر ۴ را داخل مخزن سوخت قرار دادند که این موضوع سبب کاهش طول موشک به ۱۳ متر شده است. 
موشک خیبر مجهز به سیستم کمک‌ناوبری بوده و قابلیت حمل سر جنگی سنگین را دارد. سر جنگی این موشک به طول 4 متر، یکی از بزرگ‌ترین و اثربخش‌ترین سر‌های جنگی‌ تولید‌شده است که قابلیت حمل بیش از یک تن مواد ناریه را داراست. این موشک قابلیت‌های تاکتیکی و راهبردی را به صورت همزمان دارد. سرعت بالای حمل‌و‌نقل سامانه و کاهش زمان آماده‌سازی قبل از پرتاب از ویژگی‌های این محصول است به‌طوری که  فرآیند آماده‌سازی پرتاب پس از استقرار سکو در کمتر از ۱۵ دقیقه انجام خواهد شد.
این موشک همچنین از هدایت و کنترل فاز فعال و هدایت و کنترل فاز میانی بهره برده است. یعنی سیستم‌های هدایت موشک پس از ورود به جو خاموش می‌شود و امکان جنگ الکترونیک دشمن روی آن وجود ندارد. تفاوت این موشک با سایر نسل‌های قبلی خود تأمین دقت نقطه‌زنی در فاز میانی (پرواز بالای جو) است. 
* وزیر دفاع: رونمایی‌ها ادامه دارد
امیر محمدرضا آشتیانی، وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در مراسم رونمایی از موشک بالستیک خرمشهر 4 با اشاره به ویژگی‌های آن، گفت: همان‌طور که به مردم قول داده بودیم در مسیر ارتقای توانمندی‌های موشکی جمهوری اسلامی ایران امروز از موشک بالستیک راهبردی نقطه‌زن خرمشهر ۴ که ارتقا یافته است رونمایی کردیم؛ این موشک ثمره تلاش چند ساله دانشمندان و متخصصان ما در سازمان صنایع هوافضای وزارت دفاع است. 
وی ‌افزود: از ویژگی‌های بارز این موشک می‌توان به رادارگریزی و عبور از پدافند هوایی دشمن به جهت سطح مقطع کم راداری اشاره کرد.
امیر آشتیانی با بیان اینکه این موشک ۲۰۰۰ کیلومتر برد و سر جنگی با قدرت انفجاری بسیار بالا دارد، تصریح کرد: این موشک می‌تواند از سر جنگی‌ متنوع برحسب ماموریت‌های خود استفاده کند و از قدرت تحرک و آماده‌سازی در کمترین زمان برخوردار است. وی ادامه داد: موشک‌های بالستیکی که بتوانند به سرعت آماده اجرای عملیات شوند از اهمیت بالایی برخوردارند اما پیام وزارت دفاع در رونمایی از این‌ موشک این است که ساخت موشک ‌خرمشهر ۴ در راستای ارتقای توانمندی‌های دفاعی در برابر دشمنان صورت گرفته است و این ‌یعنی ما در دفاع از کشور و دستاوردهای انقلاب اسلامی مصمم هستیم. 
وزیر دفاع بیان کرد: از سوی دیگر به دشمنان هم این را نشان‌ می‌دهیم به هیچ‌وجه نمی‌توانند جوانان ما را از مسیر پیشرفت، رشد و تعالی بازدارند و پیام این اقدام برای دوستان ما هم کمک به ثبات منطقه و حمایت همه‌جانبه از دوستان و کشورهایی است که در مسیر مبارزه با نظام سلطه قرار دارند.
امیر آشتیانی با اشاره به ماموریت‌های وزارت دفاع عنوان کرد: وزارت دفاع مأموریت پشتیبانی از نیروهای مسلح را در حوزه‌های مختلف اعم از موشکی، پهپادی، راداری و سایر حوزه‌های مورد نیاز نیروهای مسلح با  توجه به نوع تهدیداتی که علیه کشورمان متصور است، بر عهده دارد. 
وی افزود: قطعا این رونمایی‌ها در آینده نیز ادامه خواهد یافت و ملت عزیز شاهد پیشرفت‌های چشمگیری در عرصه‌های مختلف از طریق فرزندان خود در مجموعه وزارت دفاع خواهند بود.
در همین باره ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه  کشورمان نیز در توئیتی با انتشار تصاویری از رونمایی و شلیک این موشک، نوشت: رونمایی از نسل چهارم موشک بالستیک خرمشهر با نام خیبر، تولید وزارت دفاع جمهوری اسلامی ایران، همزمان با سوم خرداد سالروز آزادی خرمشهر و چهارم خرداد روز دزفول - مقاومت و‌ پایداری - نماد دیگری از اقتدار دفاعی در کنار سیاست خارجی عزتمندانه کشور در تامین امنیت و منافع ملی ایران مقتدر و مستقل است.
* هراس صهیونیست‌ها از موشک خیبر
بنابر اظهارات امیر آشتیانی، موشک خیبر می‌تواند از سرهای جنگی‌ متنوع برحسب ماموریت‌های خود استفاده کند و در صورت کاهش وزن کلاهک، برد موشک به بیشتر از 2000 کیلومتر افزایش می‌یابد که این موضوع  برای حامیان رژیم صهیونیستی در اروپا نیز معنای خاصی دارد.
رونمایی موشک خیبر یک روز پس از اظهارات گستاخانه بنیامین نتانیاهو صورت گرفت. نتانیاهو چهارشنبه هفته‌ گذشته در لفاظی جدید خود علیه ایران با هدف سرپوشی بر بحران کابینه‌اش گفت که اسرائیل همیشه ایران را غافلگیر می‌کند و همه دشمنان خود را غافلگیر خواهیم کرد اما با رونمایی موشک خیبر، کانال ۱۲ رژیم صهیونیستی در ارزیابی این موشک گزارش داد موشک خیبر که برد آن ۲۰۰۰ کیلومتر اعلام شده و تا اسرائیل می‌رسد در چنین زمانی حامل 2 پیام است که به منظور خنثی کردن تهدیدات رژیم صهیونیستی و عناصر بازدارنده در برابر هرگونه ماجراجویی این رژیم صورت گرفته است. 
اوهاد حمو، تحلیلگر امور جهان عرب در این کانال صهیونیستی رونمایی از این موشک در چنین زمانی را دو بخش از دکترین ایران دانست و تاکید کرد رونمایی از این موشک، بخشی از «گفت‌وگو» میان دو طرف به زبان هشدار است: سخنی آشکار و کاملا روشن. 
وی درباره موقعیت زمانی رونمایی ایران از موشک بالستیک خرمشهر ۴ نیز گفت که اصل ماجرا در همین زمان‌بندی است. ایرانی‌ها از مواضع و حرف‌هایی که در اسرائیل ‌زده می‌شود، آگاه هستند و یکی از نشانه‌های این امر نیز رونمایی از چنین موشکی در چنین ظرف زمانی است. 
این تحلیلگر در ادامه به تعدادی از حملات موشکی ایران که در دوره اخیر به اهداف آمریکا در منطقه اصابت کرده است، پرداخته و اذعان کرد: ایران این موشک را فقط برای هدف قرار دادن «اسرائیل» آماده نمی‌کند، بلکه شاید برای هدف قرار دادن اهداف آمریکایی دیگری در خاورمیانه از آن استفاده کند. 
حمو در این خصوص به اظهارات چند روز پیش «هرتسی هلیفی» رئیس ستاد مشترک رژیم صهیونیستی اشاره کرد که از حمله احتمالی این رژیم به مراکز هسته‌ای صلح‌آمیز ایران سخن گفته بود. این تحلیلگر گفت: ایرانی‌ها این حرف‌ها را می‌شنوند و با رونمایی از چنین موشکی، به ما پاسخ می‌دهند و پیامی بازدارنده برای هرگونه ماجراجویی اسرائیل ارسال می‌کنند.
روزنامه تایمز اسرائیل نیز در گزارشی ضمن برشمردن ویژگی‌های موشک، به ریشه‌یابی نام‌گذاری موشک خیبر پرداخته و نوشت: نام این موشک برگرفته از شهر باستانی خیبر - واقع در عربستان سعودی امروزی - است که به دلیل نبردی سرنوشت‌ساز در قرن هفتم میلادی که در آن ارتش [حضرت] محمد‌[ص] هزاران نفر از ساکنان یهودی آن را شکست داد، مشهور است.
* واکنش آمریکا و فرانسه  
هراس و عصبانیت ایالات متحده آمریکا و همپیمانانش نیز بازتاب‌هایی به همراه داشت و واشنگتن همچون همیشه به فضاسازی علیه برنامه دفاعی بازدارنده جمهوری اسلامی ایران پرداخت. متیو میلر، سخنگوی جدید وزارت خارجه آمریکا  در جمع خبرنگاران در واشنگتن در پاسخ به سوالی درباره واکنش ایالات متحده به رونمایی موشک جدید ایران ادعا کرد: توسعه موشک‌های بالستیک از سوی ایران تهدیدی جدی برای امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی محسوب می‌شود. ایران با وجود محدودیت‌های برنامه موشکی‌اش بر اساس قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت، همچنان به دنبال دریافت تکنولوژی مختلف موشکی از تامین‌کنندگان خارجی است و با بی‌توجهی به این قطعنامه به انجام آزمایش‌های موشکی خود ادامه می‌دهد.
خبرگزاری آسوشیتدپرس نیز در گزارشی درباره رونمایی این موشک نوشت: تنش‌های منطقه‌ای احتمالا در نمایش موشکی ایران در روز پنجشنبه نقش داشته است. در کنار این موشک یک نمونه مینیاتوری از گنبد مسجدالاقصی که مکانی مقدس در اسلام است و یهودیان آن را کوه معبد می‌نامند، در کنار پرتابگر متحرک قرار داشت.
اکثر رسانه‌های آمریکایی با بازنشر گزارش آسوشیتدپرس به موضوع رونمایی موشک بالستیک ایران پرداختند.
رونمایی از این موشک با واکنش فرانسه نیز مواجه شد و سخنگوی وزارت خارجه این کشور در اظهاراتی مداخله‌جویانه به رونمایی نسل چهارم موشک خرمشهر ایران واکنش نشان داد. 
آنه کلر لجندر مدعی شد آزمایش موشک بالستیک دوربرد ایران ناقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل است. 
این گفته‌ها در حالی است که پس از امضای توافق «برنامه جامع اقدام مشترک» یا همان برجام، سازمان ملل ۲۹ تیر ۱۳۹۴ (۲۰ ژوئیه ۲۰۱۵)، با اکثریت قاطع  قطعنامه ۲۲۳۱ را برای تایید این توافق تصویب کرد تا در کنار برجام پاره‌ای از مسائل موشکی و تسلیحاتی را حل‌وفصل کند. 
بر این اساس، برای مبادلات تسلیحاتی محدودیتی 5 ‌ساله، برای فعالیت‌های موشکی محدودیتی هشت‌ساله و برای فعالیت‌های هسته‌ای محدودیت‌هایی فراتر از یک دهه در نظر گرفته‌ شد. بر پایه بند ۵ ضمیمه B قطعنامه، ایران بعد از گذشت 5 سال از اجرای توافق می‌توانست نسبت به خرید و فروش تسلیحات اقدام کند؛ محدودیتی که اواخر مهرماه ۱۳۹۹ پایان یافت و اکنون در آستانه پایان محدودیت‌های 8 ساله موشکی ایران هستیم که قرار است اکتبر ۲۰۲۳ (مهر ۱۴۰۲) پایان یابد.