اولین مدال طلاى مسابقات جهانی تکواندوى زنان ایران را ناهیدکیانی گرفت
ناهید ستاره شد
سید‌حسن صفوی: ناهید کیانى با شکست تمام رقبا در مسابقات تکواندوى قهرمانى جهان، اولین طلاى تاریخ بانوان ایران را کسب کرد. شامگاه یکشنبه در آخرین روز مسابقات تکواندوى قهرمانى جهان، ناهید کیانى در وزن ٥٣- کیلوگرم بانوان توفان به پا کرد و با شکست تمام حریفان خود یک طلاى تاریخى را دشت کرد. این دختر ایرانى در باکو یک طلاى تاریخى براى ایران ثبت کرد. در روز پایانی رقابت‌های جهانی باکو، ناهید کیانی، ملی‌پوش وزن ۵۳- کیلوگرم کشورمان در دیدار نخست خود رو در روی «این سوان» از کره‌جنوبی قرار گرفت و موفق شد با اقتدار او را با نتیجه ۲ بر صفر شکست دهد. کیانی در مرحله یک‌هشتم نهایی به مصاف «لوکا پاتافالوی» از مجارستان رفت و در رقابتی جذاب موفق شد ۲ بر یک از سد او بگذرد و راهی مرحله یک‌چهارم نهایی شود. دختر شایسته ایران در این مرحله مقابل «نیکا کاراباتیچ» از کرواسی قرار گرفت و با ارائه نمایشی دلنشین ۲ بر صفر حریف خود را شکست داد و به نیمه‌نهایی راه یافت. شاهکار ملی‌پوش ایران مقابل «تاتیانا مینینا» بود؛ حریفی عنوان‌دار از روسیه که در این رقابت‌ها با پرچم فدراسیون جهانی حاضر بود. کیانی توانست مقتدرانه ۲ بر یک نایب‌قهرمان المپیک توکیو 2020  را شکست دهد و راهی فینال شود. درخشش ناهید کیانى در فینال مقابل «جو زو» از چین تکمیل شد و کیانی با نمایش یک مبارزه حساب‌شده توانست ۲ بر صفر حریفش را شکست دهد و صاحب مدال باارزش طلا شود. ناهید کیانی علاوه بر کسب نخستین مدال طلای کاروان ایران در این رویداد، پس از 9 سال نخستین نماینده طلایی ایران در رقابت‌های جهانی در 2 گروه زنان و مردان لقب گرفت. ضمن اینکه نماینده ایران نخستین تکواندوکار بانوی ایرانی است که صاحب مدال طلا در تاریخ این رشته ورزشی می‌شود.
* درخشش در آسمان تکواندوی جهان 
ناهید کیانی، دختر ایران‌زمین، با کسب مدال طلای جهانی، در کهکشان تکواندو سیاره‌ای درخشان به نام خود ثبت کرد. دختر تاریخ‌ساز تکواندوی ایران آموختن الفبای این ورزش جذاب و پرهیجان را از 8 سالگی در کنار خواهرش، مهتاب شروع کرد و 17 سال طول کشید تا نامش تا ابد در تاریخ ورزش بانوان جاودانه شود. کسب نخستین مدال طلای تاریخ جهانی بانوان در این رشته مزد تلاش و ممارست در مسیر پرپیچ و خم و صعب‌العبور قهرمانی بود. دختر تکواندوی ایران قبل از اینکه در باکوی آذربایجان دستش به مدال طلای ۵۳- کیلوگرم بزرگسالان برسد، در رده نوجوانان تجربه کسب مدال برنز را در جهانی تایلند ۲۰۱۴ داشت. در رزومه کیانی مدال برنز بازی‌های آسیایی ۲۰۱۸ جاکارتا، ۲ مدال طلای آسیایی سال‌های ۲۰۲۲ و ۲۰۲۳ در ۲ وزن متفاوت ۵۳ کیلو و ۵۷ کیلو، مدال نقره وزن ۴۹ کیلوگرم ۲۰۱۸ هوشی‌مین، مدال برنز وزن ۴۶ کیلوگرم ۲۰۱۶ مانیل فیلیپین و مدال برنز وزن ۵۷ کیلوگرم ۲۰۲۱ بیروت، همراه با ۲ مدال طلا در وزن ۵۳- کیلوگرم ۲۰۱۷ باکو و ۲۰۲۱ قونیه در مسابقات بازی‌های کشورهای اسلامی به چشم می‌خورد. پای حکم قهرمانی و مدال طلای دختر شهرکردی تکواندوی ایران امضای مینو مداح، مربی تاریخ‌ساز و قهرمان‌پرور کرجی به‌ صورت کاملا برجسته به چشم می‌خورد. مینو مداح سال ۲۰۲۳ با دخترانش برای نخستین‌بار قهرمان آسیا شدند و حالا دوباره با کیانی نام‌شان در کتاب اولین‌های ورزش‌های رزمی ایران ثبت شد. مداح نشان داده در کنار قهرمان‌سازی، راه نتیجه گرفتن را هم خوب می‌داند و با حمایت از او و کادر مجربش می‌توان باز هم شاهد درخشش نام دختران و زنان ایران‌زمین در عرصه‌های جهانی بود. حالا وقت آن رسیده مینو مداح و مجموعه تحت هدایتش برای رسیدن به مهم‌ترین نخستین تاریخ ورزش ایران، یعنی مدال طلای المپیک، استراتژی بنویسند و برای تحقق آن همراه با ناهید کیانی نقشه ذهنی برنده را ترسیم کنند.
* پنجمى تیم ملى تکواندوى بانوان با تک‌مدال کیانى
پس از پایان رقابت‌های قهرمانی جهان (باکو)، تیم‌های برتر و بهترین‌های این رویداد معرفی شدند که تیم‌ ملی بانوان ایران به عنوان پنجم این مسابقات رسید. بیست‌وششمین دوره رقابت‌های جهانی باکو، یکشنبه 14 خرداد با برگزاری رقابت‌های اوزان ۵۳- کیلوگرم بانوان و ۸۷+ کیلوگرم آقایان به پایان رسید؛ رقابتی که تیم‌ ملی ایران در آن  توسط «ناهید کیانی» یک مدال طلا و توسط «متین رضایی» و «آرین سلیمی» ۲ برنز به دست آورد. با پایان این رویداد تیم‌های برتر و بهترین‌های این رویداد در 2 گروه بانوان و آقایان معرفی شدند که تیم‌ ملی تکواندوی بانوان ایران به یک رکورد تاریخی دست یافت و توانست با کسب مدال طلای کیانی، رتبه پنجم جهان را از آن خود کند. در گروه بانوان تیم‌های ترکیه، فرانسه، مجارستان، کرواسی و ایران رتبه‌های اول تا پنجم را تصاحب کردند، کره‌جنوبی، کرواسی، ترکیه، ایتالیا و مالی نیز در گروه آقایان عنوان برترین تیم‌های جهان را کسب کردند. ناهید کیانی نخستین تکواندوکار بانوی تاریخ ایران است که نشان طلا را بر گردن می‌اندازد و همچنین با این مدال طلا بعد از 9 سال نخستین طلایی کشورمان در 2 گروه بانوان و آقایان لقب گرفت. همچنین عنوان بهترین داور مرد به «ایمن اداربه» از اردن و همین عنوان در بخش بانوان به «بیونگ هی کیم» از برونئی رسید. «مروه دنچل» از ترکیه و «پارک تائه جون» از کره‌جنوبی طلایی‌های رقابت‌های جهانی باکو برترین تکواندوکاران این دوره از مسابقات شدند. «هونگ یاب» از کره‌جنوبی برترین مربی آقایان و «علی شاهین» از ترکیه برترین مربی در بخش بانوان انتخاب شدند. جایزه پیشرفت به کشور «کانادا» رسید. کاپ اخلاق را هم کشور «ترکیه» بالای سر برد.  
همچنین در این رقابت‌ها شاهد حذف زودهنگام کیمیا علیزاده‌زنوزی، تکواندوکاری بودیم که با وجود تلاش برای تغییر تابعیت نتوانست با پرچم آلمان در مسابقات جهانی شرکت  کند. او به عنوان یک ورزشکار آواره و بدون هیچ ملیت خاصی در باکو 2023 عملکردی ضعیف داشت و در مرحله یک سی‌ودوم با شکست مقابل حریف کره‌ای از جمع 64 مبارز زن وزن 62 کیلوگرم کنار رفت. در عین حال از پست‌های او در شبکه اجتماعی مشخص بود که بیشتر چشم به حضوری تبلیغاتی در باکو 2023 دوخته بود از جمله انتشار تصویر خود با رئیس آلمانی کمیته جهانی المپیک که بارها دشمنی خود را با ورزش ایران ثابت کرده است.
***
دوومیدانی بین‌المللی ترکیه
فرزانه فصیحی، قهرمان رقابت ماده ۱۰۰ متر شد
قهرمان دوهای سرعت دوومیدانی بانوان کشورمان در جریان برگزاری رقابت‌های بین‌المللی دوومیدانی بورسای ترکیه موفق شد در جایگاه نخست رقابت ماده ۱۰۰ متر این مسابقات قرار گیرد. فرزانه فصیحی روز شنبه ۱۳ خرداد با شرکت در مرحله نهایی ماده ۱۰۰ متر رقابت‌های بین‌المللی دوومیدانی شهر بورسا در کشور ترکیه با ثبت زمان 11.91 ثانیه موفق شد در جایگاه نخست این مسابقات قرار گیرد و مدال طلا را از آن خود کند.
لازم به ذکر است فصیحی در جریان برگزاری دور مقدماتی این مسابقات موفق شده بود حدنصاب 11.83 ثانیه را به ثبت برساند و به عنوان نفر نخست به مرحله نهایی راه یابد.