بازسازی واحدهای خسارت‌دیده از سیل در سیستان و بلوچستان به زودی؛ نیروهای جهادی همچنان در حال خدمت‌رسانی به سیل‌زدگان هستند
امداد‌گران پای کارند
مناطق سیل‌زده جنوب استان سیستان‌وبلوچستان که چند روز است به خاطر باران درگیر سیل و آبگرفتگی هستند، با مشکلات زیادی روبه‌رو شده‌اند؛ از بین رفتن راه دسترسی، آبگرفتگی منازل مردم، از بین رفتن اراضی کشاورزی و سرمای هوا برخی از مشکلات پیش روی مردم این استان است. در این میان مسؤولان استانی و کشوری نیز طی چند روز اخیر بازدیدهایی از منطقه داشته‌اند و امدادرسانی‌های زیادی شکل گرفته است و این امدادرسانی‌ها همچنان ادامه دارد. سرهنگ میری، فرمانده هنگ مرزی نگور چابهار در گفت‌وگو با ایسنا گفت: در پی بارش‌های شدید چند روز گذشته در شهرستان دشتیاری و چابهار و جاری شدن سیلاب در برخی مناطق این شهرستان، مرزبانان این فرماندهی با توجه به فروکش کردن سیلاب و بازگشایی راه‌ها، به محل‌های سیل‌زده عزیمت کرده و با توجه به وجود گل‌ولای شدید در منازل مردم، اقدام به در آوردن وسایل مردم از داخل خانه‌ها و امدادرسانی به مرزنشینان کردند. وی ادامه داد: مرزبانان شهرستان دشتیاری در صف امدادرسانی به سیل‌زدگان حضور فعال داشته و همچنین علاوه بر کمک‌رسانی، با پخش غذای گرم و آب معدنی از سیل‌زدگان پذیرایی می‌کنند. وزیر کشور نیز با بیان اینکه نیروهای امدادی و خدمات‌رسان با تمام توان در جنوب سیستان‌وبلوچستان پای کار هستند، گفت: بیشتر مشکلات مردم مناطق سیل‌زده استان در حوزه راه‌های ارتباطی است که دستگاه‌های مسؤول مشغول بازگشایی راه‌ها هستند. احمد وحیدی در جریان سفر به مناطق سیل‌زده جنوب سیستان‌وبلوچستان پیرامون سیل اخیر شهرستان‌های چابهار و دشتیاری اظهار کرد: در چند روز گذشته شاهد بارش نزولات آسمانی در این استان بودیم که این بارش‌ها در برخی مناطق به ۱۰۰ تا ۱۴۵ میلیمتر ‌رسید و البته این امر موجب ایجاد مشکلاتی برای مردم منطقه شد. وی افزود: برخی روستاها در شهرستان‌های چابهار و دشتیاری دچار آبگرفتگی شده‌اند که از ابتدای ساعات بارش، خدمت‌رسانی در منطقه آغاز شد. وی تاکید کرد: خوشبختانه در سیل اخیر تلفات جانی نداشتیم، همچنین تخریب کامل منازل رخ نداد اما برخی منازل دچار آبگرفتگی شدند که خدمت‌رسانی به آنان ادامه دارد. وحیدی در ادامه افزود: بیشتر مشکلات مردم در مناطق سیل‌زده در حوزه راه‌های ارتباطی است که دستگاه‌های مسؤول مشغول بازگشایی راه‌ها هستند.
* بازسازی واحدهای خسارت‌دیده از سیل
نماینده ولی فقیه و رئیس شورای مرکزی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی دیروز افزود: بنیاد مسکن در بازسازی تجربیات فراوانی در سیل دارد و همزمان با وقوع سیل  اقدام به برآورد خسارات کرده است. حجت‌الاسلام‌والمسلمین حسین روحانی‌نژاد افزود: هم‌اکنون تیم‌های ارزیاب بنیاد مسکن استان در مناطق سیل‌زده حضور دارند و تاکنون ۳۰۰ واحد مسکونی تخریب‌ شده و ۱۵۰۰ واحد مسکونی نیز نیازمند تعمیر شناسایی شده است. مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی نیز گفت: اقدامات پیشگیرانه بنیاد مسکن استان و احداث دایک و سد حفاظتی در برابر سیل در برخی روستاها از جمله عارف‌آباد، نوبندیان و کلانی در سال ۱۴۰۰، در بارندگی اخیر، مانع از پیشروی سیلاب در این روستاها شده که نشان از اهمیت توجه به توسعه و ساخت سیل‌بند‌های مناسب در جنوب استان است. بیک مداح گفت: پست بودن مناطق جنوب استان و همترازی با سطح دریا، ریسک وقوع سیل در این مناطق را با هر بارندگی بشدت افزایش داده است و تعریف کدهای ارتفاعی متناسب با این شرایط را برای ساخت‌وسازهای روستایی ضروری ساخته است.