اخبار
حجم مبادلات ایران و سوریه فقط ۱۰۰ میلیون دلار
رئیس میز سوریه وزارت امور خارجه گفت: در ۹ ماهه امسال حجم روابط تجاری ایران و سوریه ۱۰۰ میلیون دلار بوده است که جای تأسف دارد. شاه‌حسینی دیروز در نشست همایش بازسازی سوریه، اظهار کرد: این همایش فرصت خوبی برای برقراری تبادل نظر جهت بازسازی سوریه و فرصت‌های موجود و سهم شرکت‌های ایرانی است. وی افزود: روابط ایران و سوریه راهبردی است و در بعد نظامی و سیاسی در اوج قرار دارد اما مسؤولان ایرانی و سوری از پایین بودن سطح روابط اقتصادی گلایه می‌کنند. سوال مهم این است: چرا سطح روابط اقتصادی به سطح روابط راهبردی نمی‌رسد. شاه‌حسینی ادامه داد: وزارت امور خارجه به دنبال تسهیل روابط اقتصادی ایران و سوریه است. علاوه بر سفارت، سرکنسولگری در حلب سوریه داریم. وی اضافه کرد: در ۹ ماهه امسال حجم روابط تجاری ۲ کشور ۱۰۰ میلیون دلار بوده است که جای تأسف دارد. شاه‌حسینی گفت: مرکز تجاری در سوریه داریم اما اقدامی در این مرکز انجام نمی‌شود. باید در این مرکز جلسات متعددی بین مسؤولان ایرانی و سوری برگزار شود. مرکز علمی و فناوری در سوریه داریم ولی استفاده خاصی از آن نمی‌شود در حالی که می‌توان در این مراکز از ظرفیت شرکت‌های دانش بنیان بهره برد. وی اضافه کرد: روابط بانکی ۲ کشور رو به بهبود است و بخش حمل‌و‌نقل نیز در دست پیگیری قرار دارد تا با کمک عراق، حلقه وصل را برقرار کنیم. رئیس میز سوریه وزارت امور خارجه افزود: قانون سرمایه‌گذاری قانون به‌روزی است، بنابراین می‌توان با استفاده از این قانون، راه‌های سرمایه‌گذاری را بررسی و توسعه داد. وی ادامه داد: همچنین الحاقیه تجارت آزاد بین ۲ کشور امضا شده و فقط بحث مصوبات مجلس مانده است. در صورت اجرایی شدن تجارت آزاد دیگر مشکلی نخواهیم داشت. شاه‌حسینی با بیان اینکه منطقه آزاد تجاری ارس هم معرفی شده است، گفت: توافقنامه‌های بیمه‌ای امضا شده و موافقت‌نامه‌های مربوط به مبادله براساس تهاتر و ارزهای ملی هم امضا شده اما بلااستفاده مانده است. وی اظهار کرد: اگر در حال حاضر که رقبای سختی در سوریه نداریم به این کشور نرویم در آینده توسعه روابط اقتصادی ۲ کشور سخت‌تر می‌شود. هم‌اکنون زمان سرمایه‌گذاری در سوریه و تجارت با این کشور است. طرف سوری تمایل به انجام برنامه‌ها و تاسیس شرکت‌های مشترک با ایران دارد.
***
عرضه گوشت در میادین تربار تا پایان ماه رمضان
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران با اشاره به اینکه مباشران توزیع کالاهای تنظیم بازاری در سطح استان تهران مشخص شده است، گفت: از ۲۲ اسفندماه روند توزیع تنظیم بازار میوه شب عید آغاز می‌شود. جبرئیل برادری از تامین 5 هزار تن میوه ایام نوروز و 300 تن خرمای ایام ماه مبارک رمضان خبر داد و افزود: با توجه به تقارن عید نوروز و ماه مبارک رمضان، علاوه بر برنامه‌ریزی‌های دقیق برای میوه شب عید، در زمینه تامین خرمای مورد نیاز ایام مبارک ماه رمضان نیز ذخیره‌سازی‌های خوبی شده و مشکلی در تأمین و عرضه این محصول با قیمت‌های مناسب در سطح استان نداریم.
 وی اظهار داشت: تنظیم بازار میوه شب عید امسال در سطح شهرستان‌های شانزده‌گانه استان تهران برعهده سازمان تعاون روستایی استان است که در صورت نیاز شهروندان افزایش می‌یابد. رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران تصریح کرد: قیمت این اقلام بر اساس مصوبه ستاد تنظیم بازار مشخص و توزیع می‌شود و به منظور کسب رضایت عموم مردم استان، میوه‌ها از یکنواختی و کیفیت مناسبی برخوردار است. برادری گفت: با توجه به فرارسیدن ماه مبارک رمضان، خرمای مورد نیاز شهروندان در این ایام توسط سازمان تعاون روستایی برای شهرستان‌ها تهیه شده که یک هفته قبل از ماه مبارک یعنی 15 اسفندماه در شهرستان‌ها توزیع خواهد شد. وی تصریح کرد: در حوزه شهر تهران نیز میوه شب عید تنظیم بازار شامل سیب، پرتقال و خرما برعهده سازمان میادین خواهد بود که در حال حاضر این سازمان نسبت به تهیه محصولات مورد نیاز در ماه مبارک اقدام کرده و در 300 نقطه میادین تر‌بار و بازارچه‌های سطح شهر عرضه آغاز خواهد شد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران درباره روند عرضه کالاهای پروتئینی برای ایام مذکور نیز افزود: گوشت قرمز و گوشت مرغ منجمد در سطح شهرستان‌های استان و غرفه سازمان میادین تر‌بار با قیمت مصوب تنظیم بازاری در حال توزیع است و روند عرضه تا پایان ماه مبارک همچنان ادامه خواهد داشت.
 برادری اظهار داشت: علاوه بر این گوشت قرمز گرم نیز در سطح شهر تهران (سازمان میادین) توزیع می‌شود. وی با بیان اینکه مشکلی در تامین و توزیع مایحتاج مردم از جمله گوشت قرمز و گوشت مرغ، میوه و خرما در ایام پایانی سال بویژه میوه شب عید نداریم، تصریح کرد: اجازه نمی‌دهیم کوچک‌ترین التهابی در بازار شب عید، ایام نوروز و ایام مبارک ماه رمضان در تامین و توزیع این اقلام اتفاق بیفتد.