اخبار
ارز لازم برای واردات کالاهای اساسی و دارو  تأمین شد
بر اساس آمارهای بانک مرکزی، از فروردین تا ۸ تیر سال جاری ۱۷ میلیارد و ۴۱۷ میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، دارو، کالاهای تجاری و بازرگانی، واردات در مقابل صادرات و خدمات از سوی بانک مرکزی تأمین شد. برای کالاهای اساسی ۳ میلیارد و ۹۷۵ میلیون دلار، برای کالاهای تجاری و بازرگانی مبلغ ۹ میلیارد و ۸۷۷ میلیون دلار و برای خدمات ۳۴۵ میلیون دلار و برای واردات در مقابل صادرات ۳ میلیارد و ۲۲۰ میلیون دلار تأمین ارز شد.
 بر اساس این گزارش، طی این مدت برای واردات کالاهای اساسی کشاورزی شامل گندم، دانه‌های روغنی و نهاده‌های دامی ۳ میلیارد و ۲۵۴ میلیون دلار، برای دارو، مواد اولیه دارویی و تجهیزات پزشکی ۷۲۱ میلیون دلار و در مجموع ۳ میلیارد و ۹۷۵ میلیون دلار برای کالاهای اساسی و دارو ارز با نرخ ۲۸۵۰۰ تومان با هدف حمایت از مصرف‌کنندگان و دسترسی اقشار جامعه به کالاهای ضروری با قیمت ارزان‌تر پرداخت شد.
 همچنین تأمین ارز نیمایی برای صنایع حمل‌و‌نقل و خودرو یک میلیارد و ۲۹۸ میلیون دلار، صنایع تجهیزات برق و الکترونیک یک میلیارد و ۴۶۸ میلیون دلار، صنایع معدنی ۶۵۶ میلیون دلار، ماشین‌آلات و تجهیزات تولید ۸۰۳ میلیون دلار و منسوجات و پوشاک ۴۳۸ میلیون دلار بوده است. این گروه‌ها همچنین به‌ترتیب ۷۴۰، ۱۵۵، ۶۰۸، ۶۱۴ و ۲۹ میلیون دلار ارز توافقی یا واردات در مقابل صادرات تا پایان ۸ تیر سال جاری دریافت کرده‌اند.
 همچنین ۵ میلیارد و ۲۱۶ میلیون دلار ارز نیمایی و یک میلیارد و ۷۴ میلیون دلار ارز واردات در مقابل صادرات به سایر صنایع اختصاص داده شده است.
***
خرید تضمینی گندم از 5.6 میلیون تن گذشت
مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی گفت از ابتدای فصل برداشت تاکنون، 5 میلیون و ۶۰۰ هزار تن گندم به ارزش ۹۸ هزار میلیارد تومان از گندم‌کاران خریداری شده است.
 وی گفت: اکنون میزان خرید نسبت به مدت مشابه سال گذشته بیش از ۴۵۰ هزار تن افزایش دارد.
 وی ادامه داد: بر اساس آمارهای سال گذشته، طی مدت مشابه 5 میلیون و ۱۲۵ هزار تن گندم خریداری شده بود.
 مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی ارزش این میزان گندم خریداری‌شده را ۹۸ همت عنوان و اظهار کرد: تاکنون نزدیک به 41.2 هزار میلیارد تومان معادل حدود ۵۰ درصد از مطالبات گندم‌کاران پرداخت شده است.
سهراب سهرابی با بیان اینکه خرید گندم از استان‌های اقلیم سرد تا پایان شهریور ادامه خواهد داشت، گفت: از این میزان گندم خریداری‌شده حدود ۱۷۰ هزار تن گندم دوروم و ۲۶۰ هزار تن گندم بذری خریداری شده است.
 وی افزود: برآوردها حاکی است امسال ۱۴,۵ تا ۱۵,۵ میلیون تن گندم تا پایان شهریور از مزارع آبی و دیم برداشت شود و با توجه به این میزان تولید، نیازی به واردات گندم نخواهیم داشت.
 سهرابی خاطرنشان کرد: طبق مصوبه شورای قیمت‌گذاری و اتخاذ سیاست‌های حمایتی، هر کیلوگرم گندم معمولی نان ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان و گندم دوروم ۱۸ هزار تومان از کشاورزان خریداری می‌شود.
***
صدور خودکار مجوزهای کسب‌وکار در صورت تأخیر
درگاه ملی مجوزهای کشور در اطلاعیه‌ای اعلام کرد در ادامه اجرای قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب‌وکار (تبصره ۳ ماده ۷ مکرر)، صدور خودکار تعداد ۱۰۲۹ عنوان مجوز با درخواست‌های مواجه با تأخیر از روز پنجشنبه ۷ تیرماه ۱۴۰۳ در درگاه ملی مجوزها فعال شد.
 در اطلاعیه درگاه ملی مجوزها آمده است: در ادامه اجرای حکم قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب‌وکار (تبصره ۳ ماده ۷ مکرر)، صدور خودکار تعداد ۱۰۲۹ عنوان مجوز با درخواست‌های مواجه با تأخیر از روز پنجشنبه ۷ تیرماه ۱۴۰۳ در درگاه ملی مجوزها فعال شد.
 بر اساس این گزارش، از سال گذشته تاکنون حدود ۲۷ هزار درخواست مواجه با تاخیر از طریق درگاه ملی مجوزها صادر شده است. همه افرادی که از درگاه ملی مجوزها شناسه یکتا (مجوز الکترونیکی) دریافت می‌کنند تحت حمایت کامل قانون قرار دارند. از نظر دولت شناسه یکتا (مجوز الکترونیکی) کاملا دارای اعتبار قانونی است و همه مجوزهای کاغذی به‌ حکم ‌قانون باید به شناسه یکتا تبدیل شوند.  دبیرخانه هیات مقررات‌زدایی از همه مراجع صدور مجوز درخواست می‌کند درخواست‌های تأخیرخورده را در اسرع وقت به یکی از 2 حالت صدور یا رد با ذکر دلیل، تعیین‌تکلیف کنند و هشدار می‌دهد رد درخواست بدون دلیل موجه، معادل درخواست شرط اضافه از متقاضی مجوز است و جرم تلقی می‌شود.
***
اجرای ۱۴ پروژه شیلاتی در سواحل مکران
رئیس سازمان شیلات ایران، از اجرای ۱۴ پروژه شیلاتی در سواحل مکران خبر داد و گفت: از این تعداد ۷ پروژه به ساخت بنادر صیادی اختصاص دارد.  سیدحسین حسینی با اشاره به ایجاد دبیرخانه توسعه سواحل مکران برای مدیریت واحد و برنامه جامع از سوی وزارت جهاد کشاورزی گفت: این پروژه‌ها در زمینی به مساحت ۶۵ هزار هکتار اجرایی می‌شوند.  وی در ادامه از اجرای ۱۴ پروژه شیلاتی در سواحل مکران خبر داد و گفت: از این تعداد ۷ پروژه به ساخت بنادر صیادی اختصاص دارد.  به گفته معاون وزیر جهاد کشاورزی، توسعه تولید آبزیان با مردمی‌سازی و توسعه از سواحل مکران آغاز شده که امیدواریم با استفاده از علم شرکت‌های دانش‌بنیان بتوانیم به تولید حداکثری برسیم. وی یادآور شد: سهم شیلات یک درصد از تولید ۱۲۵ میلیون‌تنی محصولات کشاورزی است اما از لحاظ ارزشی ۱۰ درصد کل صادرات را شامل می‌شود.  حسینی عنوان کرد: در راستای تأمین امنیت غذایی، نقش‌آفرینی شیلات برای تولید ۲,۶ میلیون تن طی ۱۰ سال آینده دیده شده است.