سرقت اسناد غیرمحرمانه از وزارت خزانهداری ایالات متحده
آمریکا چین را به حمله سایبری متهم کرد
سخنگوی سفارت جمهوری خلق چین در واشنگتن، ادعای وزارت خزانهداری ایالات متحده مبنی بر حمله سایبری این کشور را رد کرد.
روز دوشنبه دولت بایدن، پکن را متهم به انجام یک حمله سایبری بزرگ به وزارت خزانهداری ایالات متحده کرد.
این وزارتخانه در نامهای به امضای جنت یلن، وزیر خزانهداری و رئیس پیشین صندوق ذخیره فدرال(بانک مرکزی آمریکا) خطاب به اعضای خانه نمایندگان (مجلس پایین دست کنگره) چین را متهم به حمله مزبور کرد.
در این نامه آمده است: «وزارت خزانهداری با تلاشهای شخص ثالثی برای تاثیرگذاری بر چندین وبگاه کاری و اسناد غیرمحرمانه با دستکاری عمدی در یک برنامه امنیتی مواجه شده است... این حمله بر اساس نشانههای موجود توسط یک نهاد تحت حمایت مالی دولت چین انجام شده است».
بر این اساس، هکرها موفق شدهاند پروتکلهای یک ارائهدهنده خدمات امنیت سایبری ثالث را نقض کرده و با دسترسی به رایانههای کارکنان وزارتخانه مزبور، تعدادی اسناد غیرمحرمانه را سرقت کنند.
در واقع این شرکت ارائهدهنده خدمات امنیت سایبری به نام «بیاندتراست» به عنوان پیمانکار آژانس امنیت سایبری و زیرساختهای ایالات متحده، همچنین پلیس فدرال (افبیآی) بوده که نفوذ هکری مزبور را به وزارت خزانهداری دولت بایدن اطلاع داده است.
به گزارش رویترز، بر اساس شواهدی که در نامه این وزارتخانه مطرح شده، این رخنه سایبری یک «تهدید و رخنه پیشرفته» بوده که بر اساس سیاست وزارتخانه مزبور «یک رویداد سایبری جدی» محسوب میشود.
در این نامه آمده است: «هکرها به یک کلید دسترسی پیدا کردند که توسط شرکت خدماتی برای ایمنسازی یک سرویس ابری مورد استفاده قرار میگرفت. این سرویس برای ارائه پشتیبانی فنی از راه دور به کاربران دفاتر وزارت خزانهداری استفاده میشد. با دسترسی به این کلید سرقتشده، هکرها توانستند امنیت سرویس را دور بزنند، از راه دور به برخی کامپیوترهای کارکنان وزارت خزانهداری دسترسی پیدا کنند و به برخی اسناد غیرمحرمانه ذخیرهشده توسط این کارکنان دسترسی یابند».
دیروز اما لیو پنگیو، سخنگوی سفارت چین در واشنگتن، اتهامات مزبور را کارزار آمریکا برای بدنام کردن چین بدون هیچ ریشهای در واقعیت خواند و گفت: «آمریکا باید استفاده از امنیت سایبری برای بدنام کردن چین را متوقف کند و از انتشار اطلاعات غلط درباره به اصطلاح تهدید سایبری چین دست بردارد». وی با اشاره به سخنان شیجینپینگ، رئیسجمهور چین در آخرین دیدار خود با جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا مبنی بر اینکه هیچ شاهدی برای تایید ادعای حملات سایبری از سوی چین وجود ندارد و خود چین هم هدف حملات سایبری بینالمللی است، ابراز امیدواری کرد طرفهای ماجرا رویکردی مسؤولانه و حرفهای را در قبال حملات سایبری اتخاذ کنند و بر اساس شواهد کافی و نه حدس و گمانهای بیاساس نتیجهگیری کنند.