چالش‌های فراروی دولت نجات ملی یمن
رایزنی انصارالله در پکن

در حالی‌که تشکیل دولت نجات ملی در یمن خشم عربستان را برانگیخته، سفر‌های بین‌المللی هیات انصارالله یمن نیز موجبات نگرانی این رژیم متجاوز را فراهم کرده است. طبق گزارش تلویزیون المسیره، هیاتی از انصارالله یمن به ریاست محمد عبدالسلام، سخنگوی آن هفته گذشته سفری سه روزه‌ به پکن داشته و در جریان آن با مقامات بلندپایه چین از جمله مدیرکل اداره امور غرب آسیا و شمال آفریقا در وزارت خارجه چین دیدار و درباره بحران یمن رایزنی کردند. طرفین در این دیدار به تمام ابعاد انسانی، نظامی و سیاسی مرتبط با بحران یمن بویژه روند مذاکرات صلح پرداختند.
گفتنی است، وزارت خارجه چین به مناسب سفر این هیات ضیافتی برای آنان ترتیب داده و براساس گزارش تارنمای «یمن یون» اعلام شده است گفت‌و‌گوهایی در جریان سفر هیات درباره بحران یمن، کمک‌های بشردوستانه و جنبه‌های نظامی و سیاسی بحران صورت گرفت. چین بارها تاکید کرده است بحران‌هایی نظیر سوریه و یمن باید براساس راهکارهای سیاسی حل و فصل شود. پیش‌تر نشریه «وال‌استریت ژورنال» گزارش کرده بود از سال گذشته هیات‌هایی از انصارالله به چین، روسیه و برخی کشورهای دیگر رفته‌اند تا درباره راه‌های برون‌رفت از این بحران و مقابله با ائتلاف غرب و عربستان با آنان گفت‌و‌گو کنند. گفتنی است، احزاب سیاسی یمن روز چهارشنبه در مراسم چهل‌ونهمین سالگرد استقلال یمن از حکومت استعماری انگلیس، برای همکاری با دولت جدید اعلام آمادگی کردند. در همین راستا، احمد عقبات، وزیر جدید دادگستری یمن در مصاحبه با اسپوتنیک اعلام کرد به دلیل سنگ‌اندازی نقش‌آفرینان خارجی، دولت جدید یمن فعلا نتوانسته با همه نیروهای سیاسی و گروه‌های شبه‌نظامی در کشور به توافق برسد. در حالی‌ که بیشتر کشورهای عربی و منطقه‌ای همسو با رژیم سعودی از جمله ترکیه از به رسمیت شناختن دولت نجات ملی که توسط جنبش انصارالله اداره می‌شود، خودداری می‌کنند، خبرگزاری اسپوتنیک روسیه از طریق مصاحبه با این مقام یمنی، رسما حمایت خود را از دولت جدید یمن اعلام کرد.
بر این اساس، در پی کارشکنی‌های مکرر عربستان سعودی در مسیر برقراری صلح در یمن، دولت نجات ملی یمن از سوی جنبش انصارالله و حزب کنگره مردمی وابسته به علی عبدالله صالح روز دوشنبه با حضور 42 وزیر به ریاست عبدالعزیز بن حبتور تشکیل شد. دولت نجات ملی یمن در حالی تشکیل شده که این کشور از سویی با چالش اقتصادی ناشی از حمله ائتلاف سعودی و هم‌پیمانانش و محاصره و تخریب هدفمند زیرساخت‌های معیشتی روبه‌رو است، از سوی دیگر رسیدگی به فاجعه‌های انسانی که در سایه عدم ایفای نقش سازمان ملل و سکوت جهانیان تشدید شده و سروسامان دادن به اوضاع داخلی و مقابله با تجاوز نظامی و سیاسی ضروری به نظر می‌رسد.