ادامه انتقادها به حذف «امپراطور جهنم» از جشنواره سی‌وپنجم
نادیده گرفتن بازی درخشان نصیریان

فیلم سینمایی «امپراطور جهنم» از حضور در بخش رقابت جشنواره فیلم فجر بازماند اما در بخش چشم‌انداز حضور داشت. سازندگان این اثر تصمیم گرفتند فیلم را از بخش چشم‌انداز خارج کنند و در موقعیتی دیگر فیلم را رونمایی کنند. به گزارش فارس، مدیرعامل انجمن سینمای انقلاب و دفاع‌مقدس درباره نحوه انتخاب فیلم‌ها و عدم حضور «امپراطور جهنم» معتقد است: اگر هیات انتخاب نسبت به کارگردان شناخت لازم را نداشتند، معمولا دبیر شورا یا برخی از اعضای هیات انتخاب براساس فیلمنامه مطالعه‌شده اظهارنظر می‌کنند. عجیب اینکه به‌رغم اینکه فیلمنامه «امپراطور جهنم» توسط دبیر محترم جشنواره و حداقل یکی از اعضای هیات انتخاب خوانده شده بود و در فیلمنامه به نقش مستقیم آمریکا در شکل‌گیری داعش اشاره شده است، چگونه این مطلب به اعضای هیات انتخاب منتقل نشده بود!
به هر حال امسال از سال‌هایی است که انتخاب‌های هیات انتخاب می‌تواند یا باعث شگفتی سینمای ایران یا باعث حرف و حدیث‌های زیادی شود. فعلا حذف فیلم «امپراطور جهنم» آغازگر این اعتراضات شد. محمدحسین نیرومند با انتقاد از ترکیب هیات انتخاب جشنواره فیلم فجر گفت: بنده نمی‌دانم با چه تحلیلی امسال رئیس سازمان سینمایی تمام اختیارات خود را در انتخاب آثار به هیات انتخاب فیلم فجر تفویض کرد. حتی به‌رغم اینکه درباره حذف برخی آثار از جشنواره، هم دبیر و هم سازمان سینمایی چندان موافق نبودند اما به نظر هیات انتخاب تمکین کردند. شاید برخی دوستان این مسیر را بپسندند و موافق با اینگونه تفویض کامل باشند اما حداقل درباره اعضای محترم هیات انتخاب جشنواره سی‌وپنجم چند نکته وجود دارد. اول اینکه مقایسه هیات انتخاب این دوره با حداقل 3 دوره گذشته نشان می‌دهد این نوع تفویض با این ترکیب نمی‌تواند کار چندان درستی باشد. در سال گذشته کارگردان‌های بنام کشور همچون آقایان شهرام اسدی، فریدون جیرانی، در دوره سی‌وسوم احمد امینی، رسول صدرعاملی، محمدعلی باشه‌آهنگر و بهنام بهزادی و در دوره سی‌ودوم احمد امینی، داریوش فرهنگ، محمدحسین لطیفی و مازیار میری عضو هیات انتخاب بودند. در حالی که امسال بین اعضای هیات انتخاب سی‌وپنجمین جشنواره فیلم فجر شامل سیدضیاء هاشمی، نرگس آبیار، محمدعلی حسین‌نژاد، عماد افروغ، حسین کرمی، جمال امید و طاها حسین مرقاتی، تنها یک کارگردان جوان، البته در مقایسه با دوره‌های گذشته عضو هیات انتخاب بود.
نیرومند اضافه کرد: دوم اینکه سینما یک هنر جمعی است. همیشه اینگونه بوده که اعضای هیات انتخاب به همه بخش‌هایی که در جشنواره برای آن بخش‌ها جایزه در نظر گرفته شده، عنایت داشته‌اند. معمولا در این بخش‌ها نظر کارگردان‌های هیات انتخاب صائب بوده است. درباره فیلم «امپراطور جهنم» متاسفانه به این نکته توجه نشده است. مگر می‌شود بازی درخشان استاد نصیریان را نادیده گرفت؟ اصولا حضور ایشان در بخش سیمرغ بازیگری باعث رونق جشنواره می‌شد. جلوه‌های ویژه کامپیوتری این فیلم می‌تواند باعث رونق تولید فیلم براساس تکنولوژی پرده آبی شود. گسترش فیلمسازی با تکنولوژی‌های جلوه‌های بصری در دنیا یک بحث جدی است. بی‌تردید باید داوران با اینگونه فیلمسازی آشنا باشند. حتی کارگردانی آقای شیخ‌طادی که سیمرغ بهترین کارگردانی را در سابقه خود دارد، قابل اعتناست. در دوره‌های گذشته دبیران جشنواره در این بخش‌ها حساس بودند و داوران را به دیده شدن این بخش‌ها ترغیب می‌کردند.