رئیس سابق انجمن جراحان ارتوپدی:
۸۰ درصد پول جراحی بیماران را دولت برداشت می‌کند

رئیس سابق انجمن جراحان ارتوپدی با اشاره به اینکه درصد بیشتر درآمد جراح برای بیمارستان است و اسم این دیگر حقوق نیست بلکه کارانه است، گفت: مثلاً اگر جراحی ۷۰میلیون تومان درآمد دارد یعنی ۴۰۰میلیون تومان کار کرده که ۳۳۰میلیون را دولت برمی‌دارد. غلامعلی عکاشه در گفت‌وگو با تسنیم، درباره اینکه برای مردم همیشه این سوال مطرح است که چرا جراحان اینقدر پول می‌گیرند؟ اظهار داشت: ما جراحان یک حقوق داریم که در مقابل آن 6 ساعت کار می‌کنیم، پس از آن 6 ساعت کار، یک جراح بالغ بر 8 تا 9 ساعت نیز زمان فعال و مفید برای زندگی دارد که می‌تواند در خدمت خانواده‌اش باشد یا به خدمت بیشتر به بیمار اقدام کند و در این مواقع طبق همان تعرفه‌ای که دولت برایش تعیین کرده کار اضافی می‌کند که در قبال آن کارانه دریافت می‌کند.
50 درصد درآمد جراح برای بیمارستان است
رئیس سابق انجمن جراحان ارتوپدی ایران ادامه داد: حال شاید مردم کمتر بدانند که 50 درصد کارانه و درآمد جراح به بیمارستان تعلق می‌گیرد و اسم این دیگر حقوق نیست بلکه کارانه است و یک جراح باید جان بکند تا بتواند این درآمد را کسب کند و در قبال همه جراحی‌هایی که 20 سال برای آن تحصیل کرده است، باید تا چندین سال نیز پاسخگو باشد. در مجموع خدمات پزشکی و جراحی در تمام دنیا گران است ولی مردم نباید تمام هزینه‌ها را بپردازند بلکه بیمه‌ها باید متقبل شوند که در ایران اینگونه نیست و این باعث مشکلات مردم است.
تفاوت حقوق با کارانه
عکاشه عنوان کرد: متاسفانه گاهی همکاران خود ما نظیر دکتر پزشکیان، وزیر اسبق بهداشت می‌آیند و این حقوق پزشکی را به جای کارانه عنوان می‌کنند در حالی که اگر پزشک و جراحی اضافه کار  انجام ندهد اصلاً یک ریال هم پول دریافت نخواهد کرد.
80 درصد پول جراحی بیماران را دولت برداشت می‌کند
رئیس سابق انجمن جراحان ارتوپدی ایران در توضیح بیشتر درآمد بالای جراحان در مقایسه‌ای تصریح کرد: مثلاً اگر جراحی 70 میلیون تومان درآمد داشته باشد یعنی 400 میلیون تومان کار کرده است ولی 330 میلیون تومان را دولت برمی‌دارد که صرف هزینه‌های بیمارستانی و حوزه سلامت می‌شود، یعنی آن جراح 330 میلیون به مردم و درآمدزایی دولت کمک کرده است. سیدحسن هاشمی، وزیر بهداشت چندی قبل درباره میزان حقوق و کارانه پزشکان عنوان کرده بود که به عنوان مثال یک متخصص جراح مغز که امروز از دانشگاه فارغ‌التحصیل می‌شود، حقوق ماهانه‌اش 2 میلیون و 160 هزار تومان است یا یک متخصص داخلی زمانی که از دانشگاه فارغ‌التحصیل می‌شود ماهانه یک‌میلیون و 800 هزار تومان حقوق می‌گیرد.
فرق کارانه با حقوق پزشکان
وزیر بهداشت عنوان کرده بود که برخی آقایان این کارانه‌ها را به عنوان فیش حقوقی مطرح می‌کنند، واقعیت این است که وزارت بهداشت بیش از اعتباراتی که از دولت می‌گیرد، درآمد اختصاصی از مسیر ارائه خدمات دارد و سالانه هزاران میلیارد تومان از این مسیر درآمد کسب می‌کند، بنابراین بین حقوق‌های کلانی که برخی مدیران گرفته‌اند و کارانه پزشکان تفاوت‌های زیادی وجود دارد و از 22 سال قبل در قالب قراردادهایی مقوله کارانه با پزشکان وجود داشته است، بیمارستان‌ها فقط حقوق پزشک، پرستار و اعضای هیات علمی را از دولت می‌گیرند و بقیه آن از محل درآمد اختصاصی بیمارستان بین پزشک، پرستار و سایر کادر درمانی تقسیم می‌شود زیرا اگر پزشک و پرستار نباشد، اصلا درآمدی در بیمارستان وجود ندارد. هاشمی درباره اینکه آیا این سیستم پرداخت کارانه به همین شکل قرار است ادامه پیدا کند یا ممکن است اصلاحاتی در شیوه پرداخت در بیمارستان‌های دولتی صورت بگیرد؟ توضیح می‌دهد: این پرداخت‌ها به همین صورت ادامه پیدا می‌کند، مگر اینکه مجلس تصمیم دیگری بگیرد و این پرداخت‌ها را در قالب حقوق ببرد و به صورت یک مبلغ فیکس (ثابت) بدهند، اگرنه این سیستم که به عنوان سیستم پرداخت فی فور سرویس (fee for service) معروف است نه‌تنها از 22 سال قبل وجود داشته بلکه حتی از قبل از انقلاب هم به شکل دیگری وجود داشته است و در بیشتر کشورهای دنیا نیز همچنان اجرا می‌شود.