اخبار

انتشار «سروش نوجوان» بعد از 10 سال
سروش نوجوان، نشریه محبوب نوجوانان، پس از ۱۰ سال وقفه، دوباره منتشر می‌شود. به گزارش تسنیم، مجید بلالی، مدیرعامل مؤسسه انتشارات سروش، در زادروز دکتر قیصر امین‌پور، بنیانگذار نشریه سروش نوجوان از انتشار دوباره این نشریه پس از وقفه‌ای 10 ساله خبر داد. بلالی مهم‌ترین دلیل این اقدام را خلأ و شکاف بزرگ در کشور در برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری فرهنگی برای این گروه سنی دانست و گفت: این دوره یکی از پرتلاطم‌ترین و حساس‌ترین برهه‌های زندگی است که شخصیت و مسیر آینده افراد جامعه در آن شکل می‌گیرد. سروش نوجوان، ماهنامه ادبی- هنری بود که در فروردین‌ماه 1367 با سردبیری قیصر امین‌پور منتشر شد و توانست نسلی جدید از نویسندگان و شاعران را بین خوانندگان نوجوان پرورش دهد. این نشریه به دلیل برخی مشکلات در اسفند 85 از انتشار بازماند و طی 18 سال فعالیت یکی از تأثیرگذارترین نشریه‌های کشور بود و توانست بر میلیون‌ها نوجوان کشور تأثیر گذارد. همچنین در روز شنبه دوم اردیبهشت‌ماه ساعت 10 صبح مراسم جشن تولد قیصر امین‌پور با حضور نویسندگان و همکاران این شاعر فقید و علاقه‌مندان به ایشان در ساختمان انتشارات سروش برگزار می‌شود. قیصر امین‌پور، عضو پیوسته فرهنگستان زبان و ادب فارسی در روز 2 اردیبهشت سال 1338 در گتوند دزفول به دنیا آمد و در 8 آبان سال 1386 پس از 8 سال بیماری ناشی از یک تصادف شدید درگذشت.

کسب ۱۴ جایزه بین‌المللی برای حوزه هنری در سال ۹۵
مدیر بخش بین‌الملل و بازرگانی سازمان سینمایی حوزه هنری از کسب ۱۴ عنوان جایزه بین‌المللی و حضور در ۵۲ جشنواره رقابتی و غیررقابتی توسط این سازمان در سال ۹۵ خبر داد. به گزارش روابط عمومی سازمان سینمایی حوزه هنری، مریم نقیبی درباره عملکرد یک‌ساله و حضور جهانی سازمان سینمایی حوزه گفت: حوزه هنری در سال 95 با 8 فیلم سینمایی، 5 اثر مستند و 12 فیلم کوتاه در جشنواره‌های جهانی شرکت کرد که در مجموع با 25 عنوان، در 52 جشنواره جهانی رقابتی و غیررقابتی پذیرفته شدند که موفق شدند ۱۴ جایزه‌ بین‌المللی را از آن خود کنند. نقیبی گفت: فیلم مستند «157 A» به کارگردانی بهروز نورانی‌پور از تولیدات مرکز مستند سوره حوزه هنری در سال 95 مورد توجه جشنواره‌های متعددی قرار گرفت. این فیلم بخش رقابتی فیلم‌های مستند و انیمیشن بلند پنجاه‌ونهمین جشنواره بین‌المللی فیلم‌های مستند و انیمیشن لایپزیگ و در بیست‌وپنجمین جشنواره بین‌المللی فیلم مستند «داکیومنت آرت» کشور آلمان نمایش داده شد. مدیربخش بین‌الملل و بازرگانی سازمان سینمایی حوزه هنری در ادامه با بیان اینکه یکی از افتخارات این فیلم کسب جایزه ویژه هیات‌داوران
(The Signes Award) چهاردهمین جشنواره سینیه دو نویی (Signes de Nuit) امضاهای شب بوده، این جایزه برای «بیانی شگفت‌انگیز از جنبه‌های دردناک و ملموس واقعیت» به این فیلم اهدا شده است.

رقابت ۲۵۰ مجری در جشنواره مجریان صحنه
رئیس هفتمین جشنواره مجریان صحنه و هنرمندان در نشست خبری این رویداد گفت: مجریان علمی، جشنواره‌ها، جنگ‌ها، یادواره‌ها، طنز و کودک، سخنرانی تبلیغاتی و مجری - سخنرانان از جمله دسته‌بندی‌های مدنظر در این جشنواره است. به گزارش پانا، فریبا علومی یزدی، رئیس هفتمین جشنواره مجریان و هنرمندان صحنه ایران درباره اهداف برگزاری این رویداد فرهنگی افزود: این جشنواره با هدف هم‌افزایی و تبادل آرا و تجربیات و تضارب اندیشه‌های مجریان و هنرمندان صحنه ایران برگزار خواهد شد. وی با اشاره به معیار قضاوت مجریان صحنه طی هفتمین جشنواره مجریان و هنرمندان صحنه ایران بیان کرد: معیارهای صوت و صدا، لحن، مفهوم و محتوا، خلاقیت و نوآوری، نظام آراستگی و ارتباطات کلامی و غیرکلامی برای داوران در قضاوت شرکت‌کنندگان جشنواره اهمیت زیادی دارد.  در ادامه شهرام ملک‌نیا، دبیرکل هفتمین جشنواره مجریان و هنرمندان صحنه ایران درباره تفاوت مجریان صحنه با مجریان رسانه گفت: مجریان صحنه آنانی هستند که ارتباط مستقیمی با تماشاگر دارند. البته همه مجریان از جمله مجریان تلویزیون حق شرکت در جشنواره را دارند. همچنین بخش‌هایی از جشنواره به سایر استان‌ها برون‌سپاری شده است. گفتنی است هفتمین جشنواره مجریان و هنرمندان صحنه ایران ۳۱فروردین  و اول اردیبهشت‌ماه برگزار می‌شود.