رویدادها

پایان فیلمبرداری فیلم مجیدی
فیلمبرداری فیلم سینمایی «پشت ابرها» جدیدترین ساخته مجید مجیدی در 2 شهر بمبئی و جیپور به اتمام رسید و مراحل فنی فیلم در هند انجام می‌شود. به گزارش فارس، تدوین این فیلم توسط حسن حسندوست که مدتی است در هند حضور دارد آغاز شده است. مراحل فنی فیلم در هند به انجام می‌رسد. همه عوامل فیلم هندی هستند و این تجربه می‌تواند برای سینمای ما قابل تامل باشد.  فیلمنامه این فیلم که در ایران پروانه ساخت گرفته است توسط محمدرضا طالش مجیدی و مهرداد کاشانی نوشته شده و تهیه‌کنندگی این اثر برعهده مجید مجیدی و یک  شرکت هندی است. فضای این فیلم در حال و هوای دیگر کارهای مجیدی می‌گذرد. بنا بر این گزارش، همزمان با برگزاری شصت‌وهفتمین جشنواره بین‌المللی فیلم برلین، از اولین پوستر این فیلم در بازار فیلم اروپا رونمایی شد. با توجه به انتشار پوستر فیلم به نظر می‌رسد این فیلم در راستای آثار قبلی فیلمساز و دغدغه‌های او در حوزه نوجوانان و جوانان است.

سینما می‌تواند از اسلام حرف بزند
آیین رونمایی از کتاب «غربی‌زدایی مطالعات فیلم» با حضور رضا داوری اردکانی رئیس فرهنگستان علوم، انیس دویکتور پژوهشگر از دانشگاه پاریس، نسیم پاک‌شیراز از دانشگاه ادینبرو، شهاب اسفندیاری و رضا میرکریمی برگزار شد. به گزارش مهر، انیس دویکتور در آغاز سخنانش گفت: ۲۲ سال قبل زندگی تازه‌ای برای من شروع شد؛ وقتی به ایران سفر کردم و تحقیقات و پژوهش‌های زیادی در ارتباط با سینمای ایران انجام دادم. این استاد دانشگاه اضافه کرد: در ابتدا برای مطالعه فرهنگ سیاسی جمهوری اسلامی آمده بودم اما وقتی به ایران آمدم، فهمیدم چیزی از ایران نمی‌دانم و برای کسب این شناخت مسیرم کاملا تغییر کرد. آن زمان با سینمای ایران از طریق بنیاد فارابی آشنا شدم. من از فیلم‌های کیارستمی و مرتضی آوینی چیزهای زیادی آموختم و با آنها درک متفاوتی از عناصر فیلم و سینما پیدا کردم. دیگر سخنران این مراسم نسیم پاک‌شیراز، درباره غربی‌زدایی مطالعات فیلم گفت: متاسفانه چندان مطالعه و پژوهشی درباره سینما و اسلام در میان کتب دانشگاهی وجود ندارد و پرداختن به این موضوع چندان محبوب نیست. گمان نکنیم صرفا مسیحی‌ها و یهودی‌ها می‌توانند از هنر برای معرفی دین استفاده کنند یا اینکه برای معرفی اسلام صرفا باید از متون مذهبی به‌جای فیلم استفاده شود. سینما به اشکال مختلفی می‌تواند از اسلام حرف بزند. خیلی مهم است ما فقط به فکر این نباشیم که برخی کارگردان‌های غربی درباره معنویت فیلم ‌بسازند و ما درباره آنها حرف بزنیم. ما باید خودمان اسلام را به شکلی که در فیلم‌های ما هست به دنیا معرفی کنیم، نه اینکه اجازه دهیم دیگران آن‌طور که می‌خواهند آن را روایت کنند.

همزمان با سالگرد درگذشت حاج عبدالله والی
برگزاری سومین شب خاطره جهادی
سومین شب خاطره جهادی همزمان با دوازدهمین سالگرد درگذشت حاج عبدالله والی پنجشنبه در تهران برگزار می‌شود.
به گزارش تسنیم، همزمان با دوازدهمین سالگرد درگذشت حاج عبدالله والی، سومین مراسم شب خاطره جهادی با حضور صدها نفر از جهادگران فعال در مناطق محروم برگزار می‌شود. بیان خاطرات جهادگران ایرانی و غیرایرانی، رونمایی کتاب و شعرخوانی گروه سرود نوجوانان از بشاگرد در وصف
امام خامنه‌ای مدظله‌العالی و شهدا از اصلی‌ترین برنامه‌ سومین شب خاطره جهادی است. همچنین در این مراسم که با حضور خانواده حاج عبدالله والی همراه خواهد بود از خانواده معظم شهدا تقدیر و تجلیل به عمل خواهد آمد. این مراسم امروز پنجشنبه 7 اردیبهشت از ساعت 17 در مجموعه فرهنگی شهدای انقلاب اسلامی(سرچشمه) واقع در تهران، پایین‌تر از میدان بهارستان، نرسیده به چهارراه سرچشمه، انتهای خیابان صیرفی‌پور برگزار می‌شود.

پیش‌تولید «ماده گرگ» آغاز شد
پیش‌تولید مستند «ماده گرگ» به کارگردانی بهروز نورانی‌پور با موضوع «خشونت و افراطی‌گری در منطقه» آغاز شد. به گزارش سوره سینما، بهروز نورانی‌پور که با فیلم مستند «A157» در جشنواره‌های مختلف داخلی و خارجی موفقیت‌های متعددی کسب کرده بود در جدیدترین فعالیت خود ساخت فیلم مستندی را آغاز کرد. عنوان این فیلم «ماده گرگ» و از  محصولات سازمان سینمایی حوزه هنری است که با موضوع بررسی خشونت و افراطی‌گری در منطقه ساخته می‌شود. این فیلم در حال حاضر مراحل پیش‌تولید را سپری می‌کند. نورانی‌پور بهمن‌ماه سال گذشته نیز فیلم «دایان» را به تهیه‌کنندگی حوزه هنری مقابل دوربین برد.