اخبار

افزایش تورم شهری به 5/9 درصد
براساس اعلام بانک مرکزی در فروردین‌ماه نرخ تورم میانگین با 5/0 درصد افزایش نسبت به ماه قبل 5/9 درصد و تورم نقطه به نقطه با 7/0 درصد رشد به 6/12 درصد رسیده است. به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی، شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی در مناطق شهری ایران در فروردین‌ به عدد 6/265 رسید که نسبت به ماه قبل 1/1 درصد افزایش یافت. تورم نقطه به نقطه در فروردین نسبت به اردیبهشت معادل 6/12 درصد افزایش داشته است. همچنین براساس یافته‌های مرکز آمار ایران و در روندی افزایشی نرخ تورم سالانه مناطق روستایی در فروردین با ۴ دهم درصد افزایش به 6/7 درصد و تورم نقطه‌ای با 3/2 درصد افزایش به 6/11 درصد رسید. شاخص کل در فروردین عدد 7/261 را نشان می‌دهد که نسبت به ماه قبل 8/2 درصد افزایش داشته است. شاخص گروه اصلی «خوراکی‌ها» در ماه مورد بررسی به عدد 9/296 رسید که نسبت به ماه قبل 4/5 درصد افزایش نشان می‌دهد.


اختلاف آمار در شمار خانه‌های خالی
طبق سرشماری سال ۹۵ شمار واحدهای خالی مسکونی ۲ میلیون و ۵۸۷ هزار و ۴۰۰ واحد و اقامتگاه‌های دوم بیش از ۲میلیون و ۱۱۵ هزار واحد است که مجموع آنها به ۴ میلیون و ۷۰۲ هزار و ۴۰۰ واحد خالی می‌رسد. به گزارش فارس، رضائیه، نماینده مرکز آمار کشور در جلسه اتاق فکر مسکن وزارت راه و شهرسازی با اشاره به تعداد خانه‌های خالی در کشور اظهار داشت: سال گذشته حدود 49 میلیون واحد مکان مورد سرشماری قرار گرفت که در صورت مقایسه با آمار 47 میلیونی شرکت پست جمهوری اسلامی ایران که براساس مدل مکان‌گردشی انجام می‌شود، در می‌یابیم آمار ارائه شده بین این دو سازمان با اختلاف 2 میلیون واحدی همراه است. وی افزود: طبق گزارش مرکز آمار، تعداد واحدهای خالی مسکونی برابر با 2 میلیون و 587 هزار و 400 واحد و تعداد اقامتگاه‌های دوم بالغ بر 2 میلیون و 115 هزار واحد است که در مجموع به 4 میلیون و 702 هزار و 400 واحد خالی می‌رسد. وی افزود: طبق گزارش مرکز آمار تعداد واحدهای مسکونی در مناطق شهری 19 میلیون و 590 هزار واحد است که با میزان واحدهای خالی این 2 آمار نزدیک به هم می‌شود. این اختلاف می‌تواند بر اثر عدم احتساب تخریب‌ها باشد که در محاسبات لحاظ نشده و  خانه‌های دومی که مرکز آمار در سرشماری سال 90 اعلام نکرده است.


واردات پوشاک بدون ثبت برند قاچاق است
معاون فنی و امور گمرکی گمرک اعلام کرد: واردات پوشاک به صورت فردی ممنوع بوده و برای انجام این کار تنها شرکت‌های ثبت شده و نمایندگی‌های مجاز می‌توانند اقدام کنند. به گزارش گمرک ایران، فرود عسگری در نامه‌ای به مجتبی خسروتاج، رئیس سازمان توسعه تجارت تصریح کرد: هرگونه واردات پوشاک به کشور به صورت تجاری صرفا از طریق دریافت گواهی فعالیت، مطابق شرایط دستورالعمل نحوه صدور گواهی فعالیت نمایندگان و شعب شرکت‌های خارجی عرضه‌کننده پوشاک در ایران مجاز است و در غیر این صورت قاچاق تلقی شده و برابر مقررات با آن برخورد خواهد شد. در ادامه این نامه، عسگری تاکید کرده که وزارت صنعت، معدن و تجارت فهرست برندها و گواهی‌های صادره برای نمایندگی به انضمام فهرست ثبت سفارش صادره را جهت اقدامات بعدی به گمرک ایران اعلام کند. گمرک ایران با برگزاری جلسات مستمر با متولیان اصلی پوشاک و نساجی به این نتیجه رسید که واردات منسوجات بویژه پوشاک تنها از طریق نمایندگی‌های ثبت‌شده صورت گیرد و دیگر افراد به صورت شخصی نمی‌توانند اقدام به این کار کنند.