جهان آِزاد

در همایش بین المللی افق‌نو در تهران عنوان شد
جهان در یک پیچ تاریخی!
حسن رحیم‌پورازغدی*: امروز سخن از مهندسی مجدد جهان است. ساختارهای سخت‌افزاری و نرم‌افزاری جهان بعد از 2 قرن در حال ذوب شدن است و جهان در حال خودشناسی مجدد است. در این دوره که ساختارها به حالت نیمه ذوب در آمده‌اند بهترین فرصت است برای ارائه برنامه‌های جدید. تغییر باید از مسیر عاقلانه و عادلانه باشد. امروز کل جهان در یک پیچ تاریخی است. طی 150 سال اخیر بازوهای استثمار غرب به عنوان نماد غرب شناخته شده‌اند در حالی که چنین نیست. افکار عمومی جهان و گفتمان‌های واقعی در زیر زمین روشنفکری غرب پنهان شده‌اند. متاسفانه امروز روشنفکری غربی قهرمان ندارد. روشنفکر مسؤول غربی کسی است که حاضر باشد هزینه بدهد. بازشناسی چهره روشنفکر مستقل و مردمی اروپا نکته بعدی است. روشنفکران غربی که برابر جنبش ضد نژادپرستی بودند امروز کجا هستند؟ جنبش روشنفکری در اروپا و آمریکا ضعیف، کنترل و سرکوب شده است. سکوت روشنفکران خیانت به ملت‌هاست. مردم تنها به روشنفکران احتیاج ندارند بلکه به روشنفکران قهرمان نیاز دارند. جهان وارد عصر خلأ قدرت برتر شده است. اروپا امروز مستقل و قدرت اول جهانی نیست. هیچ اقدام مستقلی در عرصه سیاست خارجی از آلمان، انگلیس و فرانسه سر نمی‌زند بلکه این کشورها به آمریکا وابسته‌اند.
ضرورت اسلام‌شناسی مجدد در غرب
بعد از فروپاشی شوروی انگاره‌ها به سمت جهان تک‌قطبی رفت در حالی که با انقلاب ایران شرایط تغییر کرده بود، چرا که این انقلاب به سایر کشورها هم سرایت کرد. غرب با اسلام فرصت و اسلام تهدید آشنا شده است. ترازوی قدرت در جهان اسلام و غرب به هم ریخته و همه چیز تغییر کرده است. امروز اسلام از حاشیه به متن آمده و در غرب باید آن را دوباره بشناسند. تروریسمی که از سوی غرب برای سرکوب جنبش‌های اسلامی تربیت شد به سمت غرب بازگشته است. این چهره از اسلام در غرب همان چهره‌ای است که غرب می‌خواست مطرح شود. چرا چهره امام به عنوان نماینده اسلام در دنیا معرفی نشده و اسلام وهابیت ترویج می‌شود؟ امروز بیداری اسلامی بزرگ‌ترین تهدید سرمایه‌داری غربی است و نه سوسیالیسم و کمونیسم. تنها نگرانی هژمونی آمریکا منابع قدرت و ثروت دنیا و مدیریت آنهاست. قدرت هژمونیک بمب اتمی امروز تمام شده و شوروی و اسرائیل با بمب‌های هسته‌ای فروپاشیده و شکست خورده‌اند. معادله قوا عوض شده و باید به آن توجه کرد.
* اندیشمند دانشگاهی و نظریه‌پرداز انقلاب اسلامی


افزایش حضور نظامی‌ آمریکا در خلیج‌فارس
امضای توافقنامه همکاری نظامی میان واشنگتن و ابوظبی
در حالی ‌که گزارش‌های تازه از نهایی‌شدن میلیاردها دلار قرارداد تسلیحاتی میان آمریکا و عربستان‌سعودی حکایت دارد، امارات متحده عربی نیز روز سه‌شنبه یک توافقنامه همکاری دفاعی با ایالات متحده امضا کرد. عربستان‌سعودی و امارات متحده عربی، از هم‌پیمانان عمده واشنگتن در غرب آسیا از جمله کشورهایی هستند که بارها طی اظهاراتی بی‌اساس، ایران را به تلاش برای بی‌ثبات کردن منطقه متهم کرده‌اند. کشورهای عربی منطقه امیدوارند ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا در جریان سفر هفته آتی خود به عربستان‌سعودی، پروژه ایران‌هراسی را پررنگ کند. بر این اساس، محمد بن‌زاید آل‌نهیان، ولیعهد امارات متحده عربی نیز روز دوشنبه با رئیس‌جمهوری آمریکا در کاخ سفید دیدار و گفت‌وگو کرد. توافقنامه همکاری دفاعی میان امارات و آمریکا به واشنگتن اجازه خواهد داد شمار بیشتری نیروی نظامی و جنگ‌افزار به خلیج‌فارس بفرستد. واشنگتن ظرف کمتر از یک هفته گذشته طرح فروش سامانه‌های موشکی به ارزش احتمالاً 2 میلیارد دلار و نیز فروش 60 موشک پاتریوت و 100 موشک هدایت‌شونده پیشرفته پاتریوت را به امارات تصویب کرده است. این در حالی ا‌ست که یک مقام ارشد کاخ سفید گفته بود مذاکرات آمریکا و عربستان درباره یک مجموعه از قراردادهای تسلیحاتی به ارزش بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار در مراحل نهایی قرار دارد. آمریکا و هم‌پیمانانش به خاطر فروش تسلیحات به اعضای ائتلاف سعودی علیه یمن که با هدف تضعیف جنبش مردمی انصارالله و بازگرداندن قدرت به منصور هادی، رئیس‌جمهور مستعفی یمن شکل گرفته بارها مورد انتقاد شدید قرار گرفته‌اند.