اخبار

الزام استقرار گمرک در مناطق آزاد
پس از نشر خبرهایی درباره خروج کالای قاچاق از مناطق آزاد به سرزمین اصلی، هیات دولت طبق دستورالعملی استقرار گمرک در مبادی ورودی و خروجی این مناطق را تدوین کرد. بر این اساس، استقرار سامانه جامع امور گمرکی به عنوان سامانه داخلی مناطق و چگونگی سیستم مدیریت ریسک طی مراحل ششگانه ورودی کالا اعمال خواهد شد. این دستورالعمل در حال حاضر از سوی گمرک به تمام گمرکات اجرایی سراسر کشور ابلاغ شده است. پس از استقرار سامانه جامع امور گمرکی به عنوان سامانه داخلی مناطق، سیستم مدیریت ریسک جهت تعیین ریسک در سرویس ارزیابی و در خروج در اظهارنامه فعال خواهد شد. مدیریت ریسک برای مناطق توسط کارگروهی متشکل از نمایندگان گمرک و مناطق آزاد تعیین می‌شود. مقرر شد دسترسی مشاهده پروانه در اختیار سازمان‌های عامل منطقه قرار گیرد. وب سرویس استعلام فعالان مجاز از سوی دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد در اختیار پنجره واحد قرار می‌گیرد که ملاک اظهار در منطقه خواهد بود.


مخالفت ستاد تنظیم بازار با گران شدن اجناس
هیچ کالایی اجازه  افزایش قیمت پیدا نکرد
ستاد تنظیم بازار در جلسه اخیر خود با وجود درخواست‌های زیاد تولیدکنندگان، اجازه افزایش قیمت به هیچ کالایی نداد. یکی از اعضای ستاد تنظیم بازار در این‌باره به تسنیم گفت: در جلسه تنظیم بازار با وجود درخواست‌های بخش‌های مختلف تولید برای افزایش قیمت محصولات خود، با هیچ کدام از درخواست‌ها موافقت نشد. برخی صنایع در این جلسه با توجه به افزایش قیمت ارز، بالا رفتن قیمت مواد اولیه و هزینه انتقال پول، خواهان افزایش قیمت محصولات خود بوده‌اند اما ستاد تنظیم بازار با این امر موافقت نکرد. برخی تولید‌کنندگان در این جلسه گفتند در صورتی که کالایی سود نداشته باشد یا مجبور باشند با ضرر آن را تولید کنند از تولید آن محصول خاص صرف‌نظر خواهند کرد. دامداران و صنایع لبنی نیز در این جلسه درباره افزایش قیمت شیر خام با یکدیگر گفت‌وگو داشتند؛ وزارت جهاد کشاورزی نیز با دامداران همراه و موافق افزایش قیمت این محصول بوده اما در نهایت توافقی برای افزایش قیمت این محصول صورت نگرفته است. بنا بر این گزارش، دامداران با موافقت جهاد کشاورزی به دنبال تحقق قیمت 1570 تومانی شیر خام بودند اما با درخواست آنها موافقت نشد(قیمت فعلی شیرخام در محدوده 1300 تومان است).


درخواست کارگران  برای افزایش دوباره دستمزد ۹۷
نمایندگان کارگری عضو شورای عالی کار به دلیل شرایط فعلی اقتصاد کشور در نامه‌ای به معاون وزیر کار درخواست کردند حداقل دستمزد امسال کارگران دوباره افزایش یابد. با گذشت 4 ماه از سال، نمایندگان کارگری عضو شورای عالی کار به دلیل شرایط ویژه اقتصادی در نامه‌ای، درخواست بازنگری در دستمزد ۹۷ را به وزارت کار ارائه دادند. این درخواست به‌دلیل شرایط پیش آمده اقتصادی که منجر به تورم در اقلام ضروری خانوار و به تبع آن کاهش قدرت خرید کارگران شده است به احمد مشیریان، معاون روابط کار وزیر کار ارسال شده است. نمایندگان کارگری از مشیریان درخواست کرده‌اند موضوع بازنگری در دستمزد سال ۹۷ در دستور کار نخستین جلسه شورای عالی کار قرار گیرد. بر اساس مصوبه شورای عالی کار در اوایل امسال، دستمزد حداقلی‌بگیران برای سال ۹۷ یعنی کارگرانی که پایه حقوق آنها در سال ۹۶ به میزان ۹۲۹ هزار و ۹۳۱ تومان بود، 5/19درصد افزایش یافت. به این ترتیب حقوق پایه این گروه از کارگران با افزایش ۱۸۱ هزار و ۳۳۶ تومانی به یک میلیون و ۱۱۱ هزار و ۲۶۷ تومان در سال جاری رسید.