نقش بانوان در کاروان ایران
الگوی زن موفق

۱- ورزش بانوان در پایان دومین روز از بازی‌های آسیایی یک مدال نقره در پومسه تکواندو کسب کرده و بسیار امیدوار است در روزهای آینده با مدال‌های خوشرنگ در رشته‌های مختلف، نقش مهمی در جایگاه نهایی ایران در جدول مدال‌ها ایفا کند. بانوان ورزشکار بهترین نتیجه تاریخ ورزش بانوان در بازی‌های آسیایی را در دوره قبلی رقم زدند؛ جایی که در اینچئون، ۱۶ مدال را که 2 تای آن طلا بود به جمع مدال‌های کاروان ایران اضافه کردند. نخستین مدال طلای دختران ورزشکار ایرانی در بازی‌های آسیای نیز در بازی‌های کوانگجو توسط خدیجه آزادپور در ووشو به دست آمد و نقطه عطفی شد در تاریخ ورزش بانوان.
۲- در چند دوره اخیر بازی‌های آسیایی شاهد رشد کمی و کیفی حضور بانوان ورزشکار بوده‌ایم. در حالی که نتیجه تلاش ورزشکاران بانوی کشورمان در ۲۰۰۶ قطر تنها 2 مدال برنز در تکواندو بود، در بازی‌های ۲۰۱۰ و با سرمایه‌گذاری‌ها و برنامه‌ریزی‌های انجام شده با رشد چشمگیری مواجه بودیم و ۱۴ مدال نتیجه عملکرد ورزش بانوان بود؛ یک طلا، ۴ نقره و ۹ برنز در رشته‌های ووشو، کاراته، قایقرانی روئینگ، تیراندازی، تکواندو و کاراته. در ۲۰۱۴ با وجود کاهش تعداد ورزشکاران از ۸۸ نفر به ۵۸ نفر، ۲طلا، ۷ نقره و ۷ برنز و در مجموع ۱۶ مدال در رشته‌های دوره قبل به علاوه رشته قایقرانی اسلالوم به دست آمد و نخستین مدال‌های طلا در رشته‌های تیراندازی و کاراته توسط نجمه خدمتی و حمیده عباسعلی در این دوره به ویترین افتخارات ورزش بانوان اضافه شد. در جاکارتا اما ۹۸ بانوی محجبه ورزشکار در ۲۲ رشته ورزشی شرکت کرده‌اند و امید فراوانی به ادامه روند رو به رشد چند دوره گذشته و موفقیت‌های بیشتر آنان وجود دارد.
۳- نکته قابل تامل اینکه در دوره‌های مختلف بازی‌های آسیایی شاهد بوده‌ایم تیم‌های صدرنشین جدول مدال‌ها (چین،کره‌جنوبی و ژاپن) و نیز رقبای اصلی ما یعنی کشورهایی چون قزاقستان، تایلند، هند و ازبکستان مدال‌های زیادی در بخش بانوان کسب کرده‌اند و در بیشتر اوقات مدال‌های بانوان این کشورها از مجموع مدال‌های آقایان بیشتر بوده است و این مساله در جایگاه ایران در جدول مدال‌ها تاثیر فراوانی داشته است. بنابراین سرمایه‌گذاری بیشتر در بخش بانوان، علاوه بر کسب جایگاه‌های مناسب‌تر در هر رشته و کسب مدال‌های متنوع‌تر، جایگاه کاروان ایران را در بازی‌های آسیایی و المپیک ارتقا خواهد داد.
۴- نکته پایانی اینکه دختران ایرانی با حجاب اسلامی و رعایت فرهنگ ملی و مذهبی خود در رقابت‌های ورزشی افتخارآفرینی می‌کنند و موفقیت و کسب مدال آنان ارزشی مضاعف دارد و این علاوه بر اینکه نشان‌دهنده استعداد و توانایی دختران ایرانی است، می‌تواند نمایشی از الگوی زن موفق مسلمان در عرصه ورزش باشد. لازم است همه مسؤولان ضمن قدر دانستن این تلاش و موفقیت‌ها، امکانات و شرایط مناسب و بستر لازم برای موفقیت‌های بیشتر بانوان ایرانی در عرصه ورزش را فراهم آورند.