اخبار

اسدالله اسدی تفهیم اتهام شد
معاون ایرانیان و امور مجلس وزارت امور خارجه درباره آخرین وضعیت دادگاه اسدالله اسدی، دیپلمات ایرانی بازداشتی در بلژیک گفت: بعد از بازداشت آقای اسدی به دولت‌های آلمان، بلژیک و اتریش به خاطر این موضوع اعتراض کردیم، چرا که ایشان در حال بازگشت به محل ماموریت‌شان بودند و بر اساس ماده ۴۰ کنوانسیون وین دارای مصونیت بودند، لذا نباید دستگیر می‌شدند. ماده ۴۰ این کنوانسیون تصریح می‌کند دیپلماتی که مقیم یک کشور است، در زمان عزیمت به محل ماموریتش از مصونیت برخوردار است، بنابراین از دیدگاه جمهوری اسلامی ایران، اصل بازداشت آقای اسدی مغایر قوانین بین‌المللی است. در حال حاضر پرونده ایشان در کشور بلژیک مراحل قضایی را طی می‌کند، همکاران کنسولی ما نیز در حال پیگیری وضعیت ایشان هستند، سفارتخانه‌های ایران در کشورهای اتریش، آلمان و بلژیک نیز از همان ابتدای کار یکسری تسهیلات را برای ایشان فراهم کردند ولی باز هم تاکید می‌کنم از نظر ما این بازداشت غیرقانونی است، چرا که ایشان دارای مصونیت بودند. حسین پناهی‌آذر در گفت‌وگو با ایسنا، همچنین در پاسخ به این سوال که آیا برای ایشان در دادگاه بلژیک حکمی صادر شده است؟ نیز خاطرنشان کرد: تا آنجا که می‌دانم پرونده ایشان هنوز به مرحله رسیدگی دادگاه نرسیده است، ایشان تفهیم اتهام شده‌اند، وکلای‌شان نیز در حال مطالعه پرونده و تدوین لایحه دفاعیه برای ایشان هستند ولی هنوز دادگاهی برگزار نشده است.

تعامل گسترده با جهان یعنی  معطل چند کشور استکباری نشوید
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: گفته می‌شد باید بهانه را از دشمن بگیریم؛ حالا دوباره مطرح می‌کنند باید نگذاریم بهانه‌های دشمن بیشتر شود. به گزارش فارس، سعید جلیلی در مراسم دومین سالگرد پاسدار شهید، مدافع حرم فریدون احمدی اظهار داشت: مقام معظم رهبری در بیانیه اخیر خود گفتند باید مراقب بود تحلیل‌های سراپا غلط به ما داده نشود؛ گفته می‌شد باید بهانه را از دشمن بگیریم؛ حالا مجددا مطرح می‌کنند باید نگذاریم بهانه‌های دشمن بیشتر شود. می‌گویند باید تعامل داشت، بله! اما تعامل گسترده با جهان یعنی آنکه معطل چند کشور استکباری نشوید. به همین دلیل که در دنیا کشورهای بسیاری وجود دارند می‌گوییم  معطل چند کشوری که سابقه طولانی در تخاصم و دشمنی با ملت ما دارند، نباشید. وی افزود: اگر گفته می‌شود تعامل، این تعامل باید سازنده باشد؛ نه آنکه سرمایه‌های کشور را به یغما بدهد. وقتی طرف اروپایی در برابر پایبندی شما به توافق، بعد از ۹ ماه همچنان به وعده حداقلی خود هم جامه عمل نپوشانده، اینجا باید هشیار باشیم دوباره دچار تحلیل غلط نشویم.

۷ شرط عمومی برای ثبت‌نام  در انتخابات تعیین شد
سخنگوی وزارت کشور از تعیین ۷ شرط جدید برای ثبت‌نام در انتخابات خبر داد.
به گزارش تسنیم، سیدسلمان سامانى با اشاره به جزئیات لایحه جامع انتخابات اظهار کرد: در این لایحه برای ثبت‌نام داوطلبان در انتخابات ریاست جمهوری، مجلس شورای اسلامی و شورا‌های اسلامی شهر و روستا در مواد ۵۵ تا ۵۸ شرایط عمومی و اختصاصی تعریف شده که هر یک از داوطلبان باید از آنها برخوردار باشند.
وی در ادامه افزود: همه داوطلبانى که قصد دارند در انتخابات ریاست جمهوری، مجلس شورای اسلامی و شورا‌های اسلامی شهر و روستا ثبت‌نام کنند باید از شرایط عمومی که در 7 بند تعریف شده است، برخوردار باشند.
سخنگوی وزارت کشور ادامه داد: تابعیت ایرانی، تدین به دین اسلام و عمل به احکام در حد انجام واجبات و عدم اصرار بر محرمات بر اساس خوداظهاری فردی، وفاداری به نظام جمهوری اسلامی ایران و پذیرش و تبعیت از قانون اساسی بر اساس خوداظهاری فردی، عدم محجوریت و داشتن سلامت جسمی در حد برخورداری از شنوایی و بویایی در انتخابات‌ها و بینایی در انتخابات ریاست جمهوری، داشتن کارت پایان خدمت وظیفه عمومی یا کارت معافیت دائمی برای آقایان، نداشتن اعتیاد به مواد مخدر و روانگردان و سابقه محکومیت مؤثر کیفری و نداشتن تابعیت اکتسابی ایرانی یا خارجى شروط هفتگانه عمومى داوطلبان در هر سه انتخابات است.