با انتشار اسنادی مبنی بر شکست آمریکا در جنگ افغانستان بر ملا شد
18 سال دروغگویی مقامات آمریکایی
روزنامه «واشنگتن پست» در گزارشی از انتشار هزاران صفحه سند از رویکرد مقامات ارشد آمریکایی درباره مخفی کردن واقعیت رخ داده برای آمریکا در جنگ افغانستان خبر داده است. 
این اسناد نشان می‌دهد مقامات آمریکایی از جمله جرج دبلیو بوش، باراک اوباما و دونالد ترامپ درباره جنگ افغانستان و پیشرفت در این کشور به افکار عمومی اطلاعات «گمراه‌کننده» می‌دادند و بر اساس اسناد محرمانه، مقامات جنگ افغانستان را غیرقابل پیروزی می‌دانند. پس از موفقیت سریع اما کوتاه‌مدت نظامی آمریکا در افغانستان و با وجود پیشروی‌های طالبان، مقامات ارشد آمریکایی همواره اظهار می‌کنند در افغانستان در حال پیشرفت هستند. 600 صفحه از اسناد منتشر شده توسط روزنامه «واشنگتن پست» مربوط به  مصاحبه‌هایی است که به عنوان بخشی از پروژه «پندهای گرفته شده» توسط بازرس ویژه آمریکا برای بازسازی افغانستان طی چند سال اخیر گرفته شده‌اند. تاکنون 7 گزارش از ۴۰۰ مصاحبه تهیه شده و چند گزارش دیگر نیز در آینده منتشر خواهد شد. واشنگتن‌پست نوشته است برای دسترسی به این اطلاعات با استناد به قانون «جریان آزاد اطلاعات» به مدت 3 سال در دادگاه جنگیده و می‌افزاید مقامات آمریکایی در اظهارات خود جنگ افغانستان را جنگی غیرقابل پیروز شدن توصیف می‌کنند. صدها درجه‌دار نظامی و مقام دولتی طی مصاحبه‌ با بازرسان دولتی از نظر خود درباره علت ناکامی در جنگ افغانستان سخن گفته‌اند و در مجموع این جنگ را «غیرقابل فتح» توصیف کرده‌اند. ژنرال «داگلاس لوت» که در زمان ریاست‌جمهوری بوش و اوباما نقش مشاور در جنگ افغانستان را داشت، در یکی از این مصاحبه‌ها در سال 2015 اعتراف کرده بود: ما درک اساسی از افغانستان نداشتیم، نمی‌دانستیم در آنجا چه کار می‌کنیم.
در یکی دیگر از این مصاحبه‌ها فردی که از وی به عنوان مشاور ارشد شورای امنیت ملی آمریکا یاد شده، گفته کاخ سفید در زمان اوباما و نیز پنتاگون اطلاعاتی را منتشر می‌کردند که گویا افزایش نیروها در سال 2009 موفقیت‌آمیز بوده است. این مقام در مصاحبه‌ای در سال 2016 گفت: ایجاد شاخص‌های خوب غیرممکن بود. سال 2010 فشارها برای کاهش نیروها در افغانستان افزایش یافت و ژنرال‌های آمریکایی از جمله ژنرال «استنلی مک‌کریستال» فرمانده وقت نیروهای آمریکایی و ناتو در افغانستان مشتاقانه از پیشرفت در این کشور می‌گفتند اما حقایق نشان می‌داد نیروهای افغان عملکرد ضعیفی داشتند و امید کمی برای موفقیت استراتژی «مبارزه با تروریسم» آمریکا وجود داشت. «بارنت روبین» مشاور ارشد نماینده ویژه آمریکا در افغانستان و پاکستان طی سال‌های 2009 تا 2013 نیز مبارزه با تروریسم آمریکا در افغانستان را مانند «قدرت‌های استعماری» دانسته و گفته بود: افغان‌ها می‌دانستند که سرازیر شدن این بودجه‌ها دوام نخواهد داشت،  بنابراین می‌خواستند بدون به خطر انداختن خود از آن بهترین بهره ‌را ببرند؛ موفقیت ما در این باره یک خیال بود.
در بخش دیگری از این مصاحبه‌ها «جیمز دابینز» نماینده ویژه آمریکا در افغانستان و پاکستان طی سال‌های 2014-2013 نیز گفته بود: ما کشورهای فقیر را اشغال نمی‌کنیم تا آنها را ثروتمند کنیم، ما به دیکتاتوری‌ها حمله نمی‌کنیم که آنجا دموکراسی برقرار کنیم، بلکه ما به کشورهای پرخاشجو و خشن حمله می‌کنیم تا آنجا صلح برقرار کنیم و آنچه آشکار است در انجام این ماموریت در افغانستان ناکام مانده‌ایم.
باب کراولی، یکی از سرهنگ‌های ارتش آمریکا که در سال‌های ۲۰۱۳ و ۲۰۱۴ میلادی به عنوان مشاور فرماندهان ارتش آمریکا در زمینه مقابله با شورش خدمت کرد، به مصاحبه‌کنندگان دولتی گفت: تمام‌ آمارها برای ارائه به افکار عمومی به بهترین شکل ممکن تغییر کردند. به‌طور مثال، نظرسنجی‌ها کاملا غیرقابل اعتماد بودند اما تاکید می‌کردند هر کاری که ما انجام می‌دهیم درست است.
ارائه گزارش‌های هدفمند از سوی مقامات آمریکا مبنی بر پیروزی در افغانستان در حالی طی سال‌های گذشته منتشر شده است که همگان بر شکست آمریکا در جنگ افغانستان تاکید دارند و از زمان آغاز این جنگ همواره در رقابت‌های انتخاباتی ریاست‌جمهوری کاندیداها  خروج از افغانستان را به عنوان اولویت خود مطرح می‌کردند. حال آنکه ایالات متحده به‌رغم اجبار و فشاری که ناشی از مشکلات اقتصادی و داخلی آمریکاست به دنبال این است خروج خود را اختیاری و بر اساس برنامه نشان دهد تا از این طریق از زیر بار شکست و هزینه‌های ناشی از مطالبات افکار عمومی فرار کند.