«وطن امروز» گزارش می‌دهد؛ پاسخ مستدل ضرغامی به اتهام 947 میلیون دلاری روحانی
این‌هم فاکتورش
ماجرای نامه ضرغامی به یک مقام عالی درباره اتهام روحانی علیه صدا و سیما
شفاف‌سازی رئیس پیشین سازمان صداوسیما درباره یکی از ادعاهای روحانی پیرامون تخلف 947 میلیون‌دلاری ثابت کرد ادعاهای رئیس‌جمهور در سخنرانی جنجالی یک ماه پیش در یزد تا چه میزان تبلیغاتی و متاثر از صدور حکم زندان برای برادرش، فریدون بوده است.
به گزارش «وطن امروز»، حسن روحانی روز یکشنبه 19 آبان در جمع مردم یزد بدون نام بردن از نهاد و ارگانی خاص، مدعی شد: «از مسؤولان می‌خواهم پرونده 947 میلیون دلاری را برای مردم توضیح بدهند و آنهایی که در این زمینه مسؤولند؛ یک نهاد 947 میلیون دلار گرفته و حساب پس نداده، باید حسابرسی شود و حساب پس دهد... دستگاه‌های نظارتی را مسؤول می‌کنم تا 947 میلیون دلار را برای مردم توضیح بدهند... فساد دانه‌درشت‌ها کجاست؟ چرا به این پول‌ها رسیدگی نمی‌کنید؟»
این اظهارات روحانی که چند روز پس از اجرای حکم زندان حسین فریدون و البته با چاشنی هجمه به دستگاه قضایی بیان شده بود، حتی از سوی بسیاری از اصلاح‌طلبان حامی دولت نیز پس زده شد، چنانکه حجت‌الاسلام محمود دعایی، مدیر مسؤول مؤسسه اطلاعات تاکید کرد که اظهارات روحانی در یزد قطعاً جزو اشتباهات او است. هرچند حسن روحانی در سخنان خود نامی از دستگاه و نهادی نیاورده بود اما هفته گذشته، مصطفی کواکبیان، عضو فراکسیون امید مجلس عنوان کرد پرونده 947 میلیون دلاری مربوط به دوره ریاست عزت‌الله ضرغامی بر صداوسیماست. موضوعی که به صورت گسترده در رسانه‌های اصلاح‌طلب بازتاب یافت و به زمینه‌ای برای هجمه به این نهاد تبدیل شد. همین موضوع نیز موجب شد ضرغامی در سخنانی به مناسبت روز دانشجو به صورت مبسوط به این اتهام روحانی بپردازد و پیرامون آن شفاف‌سازی کند. علاوه بر این، خبرنگار «وطن‌امروز» مطلع شده که ضرغامی در نامه‌ای به یکی از مقامات عالی نظام پیرامون این ادعای روحانی شفاف‌سازی کرده است.
 
* ماجرای سهمیه ارزی صداوسیما چه بود؟
به گزارش «وطن امروز»، سهمیه ارزی مورد اشاره روحانی بر اساس درخواست کتبی رئیس‌جمهور سابق در مدت 4 سال و طی 8 قسط به سازمان صداوسیما پرداخت شده است. البته روال دریافت اقساط به این صورت بوده که  هر بار گزارش جامعی از عملکرد قسط قبلی با امضای رئیس و  ذی‌حساب سازمان به رئیس بانک مرکزی ارائه و پس از بررسی کارشناسی و بعضاً طولانی، مجوز پرداخت قسط بعدی صادر می‌شده است.
نکته جالب توجه درباره این ماجرا اینکه قسط هشتم (آخرین قسط) هم در زمان سیف، رئیس سابق بانک مرکزی و در دوره‌ روحانی با رعایت فرآیند پیش‌گفته پرداخت شده است. 
موضوع مهم دیگر درباره سهمیه ارزی سازمان صداوسیما، نظارت کامل دستگاه‌های نظارتی بر این فرآیند بوده است، چنانکه سازمان بازرسی کل کشور در همان زمان، مستقلاً به این مسأله ورود کرد و طی نامه‌های متعددی خواستار توضیحات لازم درباره نحوه هزینه‌کرد این اعتبار شد که مورد به مورد، پاسخ دقیق، حقوقی و قابل قبول دریافت کرد. همچنین دیوان محاسبات، به‌رغم اینکه به لحاظ قانونی نمی‌توانست به این موضوع ورود کند، طی نامه‌ای، از سازمان خواستار توضیح چگونگی ردیف‌های هزینه بود که پاسخ جامع و مستدل هم به آن ارائه شد.
این موضوع نیز لازم به ذکر است که سازمان صداوسیما از جمله دستگاه‌هایی است که همواره سهمیه ارزی داشته و مصوبه یادشده، به دلیل قطع این اعتبارات در سال‌های گذشته و بروز مشکلات حاد برای انجام تکالیف و مأموریت‌های سازمانی صورت گرفت. گفتنی است تجهیزات فنی، راه‌اندازی شبکه‌های برون‌مرزی، افزایش ضریب سیگنال‌رسانی شبکه‌های داخلی و بین‌المللی، اجاره گسترده ماهواره‌های متعدد برای شبکه‌های استانی، ملی و خارجی، پروژه مهم و حساس و امنیتی سیگنال‌رسانی در بستر فیبر نوری برای موقعیت‌های اضطراری و تحمیلی آمریکا بویژه پس از قطع ماهواره‌ها، تجهیزات فناوری اطلاعات، اداره دفاتر خارج از کشور، خرید رایت مسابقات ورزشی جهانی، فیلم‌ها و سریال‌های خارجی و ایجاد و توسعه ایستگاه‌های زمینی از جمله موارد هزینه این سهمیه ارزی است.
 
* روحانی از بانک مرکزی بپرسد
رئیس ‌اسبق سازمان صداوسیما در مراسم روز دانشجو در دانشگاه علوم پزشکی یاسوج به صورت مفصل به ادعای گم شدن ۹۴۷ میلیون دلار پرداخت. عزت‌الله ضرغامی در این‌باره گفت: اولین بار موضوع 947 میلیون دلار پول را به‌عنوان کار خطای مالی شنیدم، آن‌هم از زبان آقای رئیس‌جمهور، درست در مقطعی که مسأله پرونده برادر ایشان به نتیجه رسید و حکم قضایی صادر شد یک‌باره متوجه شدیم که در سخنرانی خود در یزد چنین موضوعی را مطرح کرده است.
ضرغامی با بیان اینکه قرینه محذوف ایشان این بود که به جای اینکه برادر من را بگیرید سراغ نهادی بروید که 947 میلیون دلار گرفته و به هیچ‌کس پاسخ نداده است، اظهار کرد: ایشان ادعا داشته این مبلغ چه شده و کجا رفته و دوستان هم به من گفتند جواب بده و من گفتم کسی که خودش را به خواب ‌زده نمی‌توان از خواب بیدار کرد اما کسی که واقعاً خوابیده می‌شود به او اطلاعات داد و از خواب بیدار کرد، لذا جواب ایشان را ندادم، زیرا معلوم بود که دنبال گروکشی است، چراکه لحظه آخر خبری به او دادند و گفتند که بخوانید.
رئیس ‌پیشین صداوسیما با بیان اینکه نه‌تنها این مبلغ، بلکه مبالغی بیشتر از نظر ریالی و ارزی به‌طور قانونی به‌عنوان بودجه رسمی و بودجه خاص مثل صندوق ذخیره ارزی که آقای رئیس‌جمهور مرتب از آن استفاده می‌کنند در کشور هزینه می‌شود و تا ریال و دلار آخر توسط دستگاه‌های نظارتی مورد نظارت قرار می‌گیرد، خاطرنشان کرد: این مبلغ هم ظرف مدت 4 سال برای هزینه‌های ارزی صداوسیما اختصاص پیدا کرد که در 8 قسط از طرف بانک مرکزی که آخرین قسط هم در دوره خود آقای روحانی بود، داده شد.
وی گفت: هر بار که یک قسط از طرف بانک مرکزی در اختیار صداوسیما قرار داده می‌شد از صداوسیما گزارش کامل هزینه‌های قسط قبل را می‌خواستند، لذا من 8 نامه رسمی برای رؤسای وقت بانک مرکزی نوشتم و به ازای هر نامه اعلام می‌کردم که به پیوست ریز هزینه‌های قسط قبل برای شما ارسال می‌شود، لطفاً بعد از تأیید، قسط بعدی را برای هزینه‌های ضروری و موردنیاز بدهید.
ضرغامی گفت: یک ماه و 2 ماه و برخی وقت‌ها 4 ماه طول می‌کشید تا بانک مرکزی بررسی کند که آقای روحانی ان‌شاءالله اینها را نمی‌دانسته تا خطای ایشان کمتر شود. اتفاقاً قسط آخر در زمان آقای روحانی بود و آقای سیف هم در جریان است.
وی افزود: معنای حرف رئیس‌جمهور این است که اگر هر دستگاهی بودجه رسمی دولتی گرفت و هزینه شد، یک نفر برود در تریبون عمومی و بگوید آن پولی که هزینه کردید پول گم شده اختلاسی است که می‌خواهم پیگیری کنم، لذا خیلی خنده‌دار است.
به گزارش فارس، وی ادامه داد: آقای رئیس‌جمهور به‌جای اینکه در تریبون این حرف نادرست و ناشیانه و از موضع عصبانیت و در برابر پرونده شخصی برادر خودشان را اعلام کنند که صداوسیما گزارش نداده، کافی است به بانک مرکزی اعلام کنند گزارش‌های 4 ساله صداوسیما را بدهید تا مطالعه کنم.
ضرغامی با بیان اینکه یک سنت و یک دلار آن به جیب کسی نرفته، گفت: «تا حالا جواب ندادم، زیرا شایسته ندیدم جوابی بدهم، لذا از رئیس‌جمهور تقاضا می‌کنیم در این یک سال و نیمی که از عمر دولت باقی مانده به جای پرخاشگری و طرح حرف‌های دروغ و نادرست از تریبون‌های عمومی، فقط به مجموعه زیر دست خودشان بگویند گزارش‌های فلان خرید را بیاورید تا بررسی کنم».