اعتراف رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپایی به پایان دوران قدرت اروپا در دنیا
جوزپ بورل: دوران نظم آمریکایی تمام شد؛ نوبت آسیایی‌هاست
وب‌سایت نزدیک به کنگره آمریکا از افزایش بی‌اعتمادی فرماندهان پنتاگون به کاخ سفید خبر داد
گروه بین‌الملل: یک ویروس ناشناس و چند ماه درگیری همه دنیا با این ویروس کافی بود تا سیاستمداران بسیاری در دنیا از نظم نوین جهانی و پایان نظم برآمده از پایان جنگ سرد که آمریکا داعیه‌دار آن بود، سخن بگویند. 
مهم‌ترین سیاستمداری که طی چند روز گذشته در این باره سخن گفته، جوزپ بورل مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپایی است که به پایان دوره زمامداری آمریکا در دنیا اذعان کرد و گفت: تحلیلگران از مدت‌ها پیش درباره پایان نظم تحت رهبری آمریکا و فرا رسیدن قرن آسیایی صحبت کرده‌اند. وی در ادامه گفت: این اتفاق الان پیش چشم ما در حال وقوع است. 
این سخنان به طور شگفت‌انگیزی بازتاب چندانی در سطح رسانه‌های غربی نیافت و حتی سایت یورونیوز که طبیعتا باید بازتاب‌دهنده سخنان مقامات اروپایی باشد هم به آن اشاره‌ای نکرده است. 
مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپایی خاطرنشان کرد: شیوع بیماری «کووید-۱۹» را می‌توان به عنوان نقطه عطفی برای تغییر توازن قدرت از غرب به شرق دید. او گفت: فشار روی اتحادیه اروپایی برای اینکه می‌خواهد در کدام طرف باشد رو به فزونی است. جوزپ بورل گفت: اتحادیه اروپایی باید به دنبال منافع و ارزش‌های خود باشد و از افتادن در دام استفاده‌های ابزاری یک طرف یا طرف دیگر اجتناب کند. وی در ادامه خاطرنشان کرد: در شرایطی که قدرت چین رو به افزایش است، روابط میان بروکسل و پکن همیشه مبتنی بر اعتماد، شفافیت و دوجانبه‌گرایی نیست. بورل گفت: لازم است راهبرد قدرتمندی برای چین داشته باشیم که این مستلزم داشتن روابط بهتر با بقیه کشورهای دموکراتیک آسیاست. 
 
* بی‌اعتمادی روزافزون پنتاگون به کاخ سفید
خبر افزایش بی‌اعتمادی فرماندهان پنتاگون به مقامات کاخ سفید در ظاهر ارتباط چندانی به موضوع بالا ندارد اما اگر بخواهیم فراتر از این خبر به داستان نگاه کنیم، به این موضوع می‌رسیم که دولتمردان کاخ سفید آنقدر وجهه آمریکا را خدشه‌‌دار کرده‌اند که حتی فرماندهان نظامی خودشان هم حاضر به تبعیت از آنها نیستند. 
 دیروز مهم‌ترین خبر کرونایی دنیا بی‌توجهی پنتاگون به ادعاهای ترامپ درباره کنترل کرونا با اتخاذ اقدامات ویژه تا پایان سال 2020 میلادی بود. دیروز یک یادداشت درز پیدا کرد که فاش می‌کند مقامات ارشد وزارت دفاع آمریکا در حال برنامه‌ریزی درباره امکان مقابله ارتش با این ویروس فراتر از سال جاری میلادی هستند. 
این رفتار پنتاگون با سخنان رهبران کاخ سفید مبنی بر اینکه واکسن کرونا تا پایان سال جاری میلادی تولید خواهد شد در تناقض است و نشان می‌دهد فرماندهان پنتاگون حتی در امور پزشکی هم اعتمادی به سخنان مقامات کاخ سفید ندارند. 
دوران ریاست‌جمهوری ترامپ یکی از سخت‌ترین دوره‌های پنتاگون بوده است، چرا که سخنان بی‌پایه و اساس ترامپ در همه حوزه‌ها آنگاه که به مسائل نظامی و امنیتی می‌رسد از اهمیت بیشتری برخوردار می‌شود. مقامات نظامی آمریکا بارها و بارها مجبور شده‌اند در ظاهر با خواسته‌های ترامپ موافقت کنند اما در عمل برنامه‌های مدون خود را پیش ببرند. 
به نوشته این پایگاه خبری نزدیک به کنگره، این رویه در همه موارد از جمله اجرایی کردن فرمان ترامپ برای خروج نیروهای نظامی آمریکا از سوریه به همین شکل بوده است. 
نشانه‌های بی‌اعتمادی فرماندهان پنتاگون به سخنان ترامپ در ماجرای کرونا بیش از سایر حوزه‌ها به چشم آمد، به گونه‌ای که ماه ژانویه وقتی تنها ۶ مبتلا به کرونا در آمریکا تشخیص داده شده بود و رئیس‌جمهوری آمریکا می‌گفت شرایط تحت کنترل است، پنتاگون نخستین راهنمای مرتبط با این بیماری را برای اعضا و کارمندانش منتشر کرد. اواخر فوریه هم که ترامپ مدعی شده بود کروناویروس محو می‌شود، پنتاگون چند تمرین نظامی را لغو، تردد در خارج از کشور را محدود کرد و دستور داد همه کشتی‌هایی که به کشورهای اقیانوس آرام رفته بودند، در قرنطینه قرار بگیرند.