|
تأیید صلاحیت بیش از ۷ هزار داوطلب، انتخابات را رقابتی کرده است
آیتالله احمد جنتی، دبیر شورای نگهبان در جلسه این شورا به تایید بیش از ۷ هزار نامزد از طیفهای گوناگون سیاسی و افراد مستقل اشاره کرد و گفت: با این حجم از نامزدها، انتخابات پیش رو همچون گذشته انشاءالله رقابتی و سالم برگزار خواهد شد. وی خاطرنشان کرد: شورای نگهبان همواره از رأی مردم پاسداری کرده و اجازه نداده جمهوریت نظام و حقالناس پایمال شود.
ارسال به دوستان
رهبر انقلاب در دیدار هزاران نفر از اقشار مردم تأکید کردند طرح معامله قرن یک طرح احمقانه، خبیثانه و شکست خورده است و این طرح قبل از مردن ترامپ میمیرد
معامله قرن قبل از ترامپ میمیرد
گروه سیاسی: حضرت آیتالله العظمی خامنهای رهبر حکیم انقلاب اسلامی صبح دیروز (چهارشنبه) در دیدار هزاران نفر از قشرهای مختلف مردم، راهپیمایی ۲۲ بهمن و انتخابات مجلس شورای اسلامی را 2 آزمون بزرگ ملت ایران خواندند و با تبیین خصوصیات نامزدهای شایسته مجلس، حضور پرشور و آگاهانه همه مردم در انتخابات ۲ اسفند را در حل مشکلات داخلی و بینالمللی مؤثر برشمردند و تأکید کردند: هر کس ایران عزیز، امنیت میهن و آبروی وطن را دوست دارد و در پی حل مشکلات است، باید پای صندوق رأی حضور یابد تا عزم و اقتدار ملی ایرانیان بار دیگر به منصه ظهور برسد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دفتر مقام معظم رهبری، ایشان همچنین طرح آمریکا موسوم به معامله قرن را طرحی احمقانه، خبیثانه و شکستخورده خواندند و افزودند: راه مقابله با این طرح، ایستادگی و جهاد شجاعانه ملت و گروههای فلسطینی و حمایت جهان اسلام است و علاج اساسی مسأله فلسطین نیز روی کار آمدن نظام مورد نظر و منتخب همه مردم فلسطینیالاصل در یک نظرخواهی عمومی است. رهبر انقلاب اسلامی ایام دهه فجر را برای کشور ایامی بیبدیل و مظهر اقتدار و عزم ملی دانستند و گفتند: ملت ایران در دهه فجر توانست با عزم راسخ خود و با رهبری امام بزرگوار که رهبری بینظیر در دنیا بود، بنای پوسیده و فاسد چندهزار ساله استبداد، ظلم، فساد، سلطه بیگانگان و لگدمال شدن مردم را واژگون و بنای مردمسالاری را به جای آن پایهریزی کند. حضرت آیتالله خامنهای برگزاری انتخابات مختلف از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون را نشاندهنده استواری نظام اسلامی بر رأی مردم دانستند و افزودند: البته نظام اسلامی علاوه بر مردمی بودن، دینی نیز هست و بر همین اساس مردمسالاری در ایران «مردمسالاری اسلامی» است.
ایشان پرورش افرادی همچون شهید سلیمانی، رزمندگان دفاع مقدس، مدافعان حرم و روحیه قوی و ایستادگی خانوادههای شهدا را از آثار نظام دینی برشمردند و خاطرنشان کردند: از جمله ویژگیهای بارز شهید سلیمانی، تعهد و ایمان بود و اصولا هنگامی که ایمان با عمل صالح و روحیه جهادی همراه میشود، شخصیتی همچون سردار سلیمانی شکل میگیرد که حتی دشمنان مجبور به تحسین ویژگیهای شخصیتی او میشوند.
رهبر انقلاب اسلامی در ادامه با اشاره به در پیش بودن راهپیمایی سراسری ۲۲ بهمن گفتند: ملت ایران در 40 سال گذشته و با وجود سرما و یخبندان با حضور پر شکوه در راهپیمایی ۲۲ بهمن، اجتماع عظیم خود را به رخ جهانیان کشیده است که من با همه وجود از ملت ایران تشکر میکنم.
حضرت آیتالله خامنهای همزمانی ۲۲ بهمن امسال با ایام چهلم شهید سردار سلیمانی را زمینهساز انگیزه مضاعف مردم دانستند و تأکید کردند: انشاءالله ملت ایران با حضور عظیم خود در راهپیمایی ۲۲ بهمن، ضربه کوبندهای بر سیاستهای دشمن وارد خواهد کرد. ایشان در بخش دیگری از سخنانشان با اشاره به انتخابات مجلس شورای اسلامی در دوم اسفند، انتخابات را برای کشور و ملت، فرصتی بسیار بزرگ و برای دشمنان تهدید خواندند و افزودند: برگزاری پرشور انتخابات و حضور همگانی مردم پای صندوقهای رأی، تضمینکننده امنیت کشور خواهد بود زیرا دشمنان از پشتوانه مردمی نظام بیش از امکانات تسلیحاتی آن هراس دارند. حضرت آیتالله خامنهای انتخابات را نشاندهنده «عظمت، اقتدار و بصیرت ملی» دانستند و افزودند: در کشور مشکلات و گرفتاریهایی وجود دارد که برخی ناشی از تحریمها و علت برخی هم کمکاریهاست اما با وجود این مشکلات، مردم به دلیل آنکه در انتخابات موضوع آبروی نظام و امنیت کشور در میان است، به میدان خواهند آمد. ایشان انتخابات را در حل مشکلات بینالمللی نیز مهم خواندند و خاطرنشان کردند: در قضاوت ناظران بینالمللی نسبت به هر کشور، مسائلی نظیر میزان حضور مردم در انتخابات و چگونگی روی کار آمدن مسؤولان و نهادهایی نظیر مجلس، تأثیرگذار است، بنابراین شرکت انبوه مردم در انتخابات مجلس از این زاویه نیز کاملا ضروری است. رهبر انقلاب اسلامی همچنین انتخابات ریاست جمهوری و مجلس را فرصتی برای ورود افکار جدید و راههای نو در چرخه تصمیمسازی و تصمیمگیری کشور برشمردند و افزودند: بویژه هنگامی که مردم افراد شایسته را برگزینند، راههای تازه و چارهاندیشیهای جدید در روند حل مشکلات کشور و مردم پدیدار میشود.
حضرت آیتالله خامنهای انتخابات را از بعد کلی، اساسیترین مسأله کشور دانستند و افزودند: اقتصاد، فرهنگ، پیشرفت علمی و مسائلی از این قبیل بسیار مهم است اما اساس همه این مسائل انتخابات است، چرا که اگر انتخابی عمومی، قوی و درست انجام شود، همه مشکلات بتدریج حل خواهد شد.
ایشان با ابراز تأسف و انتقاد از برخی حرفهای حاشیهساز در زمینه انتخابات تأکید کردند: وقتی انتخابات از ابعاد مختلف دارای این همه اهمیت و تأثیرگذاری است، نباید با حاشیهسازی، سخنان گوناگون و حرفهای دلسردکننده آن را از رونق انداخت.
حضرت آیتالله خامنهای تلاش همیشگی دشمنان ایران برای خدشهدار جلوه دادن انتخابات را مسألهای طبیعی خواندند و افزودند: وقتی برخی رسانههای خائن خارجی، جمعیت عظیم میلیونی ملت را چند هزار نفره میخوانند اما تحرک چند صد نفر در خیابانها را به اسم ملت ایران جا میزنند، طبعا مردم به این رسانهها اعتماد نمیکنند البته به شرطیکه از داخل به این رسانهها مایه تبلیغات سوء داده نشود. رهبر انقلاب تأکید کردند: گویندگانی که تریبون دارند یا بهواسطه جایگاه خود میتوانند در رسانهها و فضای مجازی حرف بزنند، نباید جوری اظهار نظر کنند که دشمن با بزرگنمایی حرف آنها، برای دلسرد کردن مردم، خوراک گیرش بیاید. ایشان انتخابات در ایران را جزو سالمترین انتخابات در جهان خواندند و خطاب به افراد حاشیهساز افزودند: وقتی شما به دروغ میگویید این انتخابات مهندسی شده یا اینکه انتخابات نیست انتصابات است، مردم دلسرد میشوند. رهبر انقلاب با ابراز تعجب از سخنان برخی که بهوسیله انتخابات به جایی رسیدهاند اما انتخابات را زیر سؤال میبرند، گفتند: چگونه است که انتخابات وقتی به نفع شماست صحیح و متقن است اما وقتی به نفع شما نیست انتخابات خراب است. ایشان افزودند: در انتخابات مجلس بارها بعضی افراد نامه دادند که تقلب شده یا اشکال دارد، بنده نیز هیأتهایی تعیین کردم که با دقت رسیدگی کردند و بعد معلوم شد این گزارشها و نامهها درست نبوده است. حضرت آیتالله خامنهای گفتند: از دشمن نمیشود گلایه کرد اما فلان نویسنده، مرتبطان با فضای مجازی، نماینده مجلس و فلان مسؤول مهم دولتی باید مراقب باشند و اینجور نشود که بگوییم مردم شرکت کنید اما در عین حال، به غلط، جوری حرف بزنیم که مردم از حضور در انتخابات دلسرد شوند.
رهبر انقلاب حمله به شورای نگهبان را از غلطترین کارها دانستند و افزودند: شورای نگهبان مرکب از 6 فقیه عادل و 6 حقوقدان برجسته منتخب مجلس، در قانون اساسی شأنی دارد و مجموعهای قابل اعتماد است؛ چگونه انسان میتواند براحتی این مجموعه را به غرضورزی درباره برخی افراد متهم کند؟
رهبر انقلاب با اشاره به سخنانشان در نماز جمعه اخیر درباره لزوم قوی شدن ایران در مقابل دشمنان قویپنجه و بیرحم بینالمللی افزودند: «مجلس قوی» از مؤلفههای قوی شدن ایران است و تشکیل مجلس قوی نیز به رأی بالای ملت وابسته است.
حضرت آیتالله خامنهای گلههای غالبا بحق مردم درباره مسائل معیشتی را مربوط به برخی قوانین و عملکرد بعضی مسؤولان اجرایی دانستند و افزودند: گلایههای مردم به اصل انتخابات مربوط نمیشود، این گلایه از کسان دیگری است و ملت قدر مجلس قوی را که متعلق به همه کشور و عموم مردم است، میداند. رهبر انقلاب با دعوت همگانی از مردم برای شرکت در انتخابات افزودند: ممکن است کسی از بنده خوشش نیاید اما اگر ایران را دوست دارد، باید پای صندوق رأی بیاید، بنابراین هرکس به ایران علاقهمند است و امنیت کشور، حل شدن مشکلات و گردش صحیح نخبگان را دوست دارد، در انتخابات شرکت کند. ایشان در همین زمینه افزودند: افراد مؤمن و انقلابی با انگیزه قوی در انتخابات شرکت خواهند کرد اما اگر کسی انگیزه دینی و انقلابی ندارد اما میهن عزیز را دوست دارد لازم است پای صندوقهای رأی بیاید. رهبر انقلاب اسلامی در ادامه سخنانشان به موضوع «شاخصهای انتخاب درست و خصوصیات فرد منتخب» اشاره کردند و گفتند: باید فردی را برای مجلس انتخاب کرد که مؤمن، انقلابی، شجاع، دارای روحیه جهادی، کارآمد و به معنی واقعی کلمه طرفدار عدالت باشد. حضرت آیتالله خامنهای افزودند: فردی که از سخن گفتن ضد فلان قدرت خارجی هراس دارد، لایق نمایندگی مردم باعزت، مقتدر و شجاع ایران نیست.
ایشان با تقدیر از مصوبه خوب و شجاعانه مجلس شورای اسلامی علیه آمریکا بعد از شهادت سردار سلیمانی خاطرنشان کردند: باید افرادی را انتخاب کرد که بتوانند پرچم عدالت اعم از عدالت اقتصادی، حقوقی و سیاسی را در کشور برافراشته نگه دارند. رهبر انقلاب اسلامی تأکید کردند: مردم باید افرادی با چنین ویژگیهایی را بشناسند و به آنها رأی دهند اما اگر خودشان نمیتوانند به شناخت برسند، از راهنمایی و مشورت افراد بصیر و مورد اعتماد استفاده کنند بنابراین هیچ کسی نباید بگوید چون افراد را نمیشناسم رأی نمیدهم. همه باید با اتکا به خداوند وارد میدان شوند و رأی دهند.
رهبر انقلاب اسلامی در بخش دیگری از سخنانشان با اشاره به رونمایی زورگویان و سرگردنهبگیران آمریکایی از طرح موسوم به معامله قرن گفتند: آمریکاییها دلشان را خوش کردهاند که با گذاشتن اسم بزرگ، طرحشان علیه ملت فلسطین موفق شود در حالی که این کار آنها احمقانه و خبیثانه است و از همین شروع قضیه به ضررشان تمام شده است.
حضرت آیتالله خامنهای با تأکید بر اینکه این طرح قبل از مردن ترامپ میمیرد، افزودند: این کار قطعا به نتیجه نخواهد رسید، بنابراین رفتوآمد و هزینه کردن برای آن و جنجال بهراه انداختن و رونمایی از آن کاری احمقانه است.
ایشان طرح موسوم به معامله قرن را نشانه آشکاری از دغلکاری آمریکاییها خواندند و گفتند: آمریکاییها با صهیونیستها درباره چیزی معامله کردهاند که متعلق به آنها نیست. فلسطین از آن فلسطینیها و تصمیمگیری درباره آن مختص آنهاست. شما چهکاره هستید که درباره زمین و خانه دیگران تصمیمگیری کنید؟ این نشانه خباثت، دغلکاری و بدنهادی شماست. رهبر انقلاب اسلامی توطئه اخیر را به ضرر آمریکاییها و موجب زندهشدن مسأله فلسطین دانستند و افزودند: استقبال و کف زدن چند تن از سران خائن عرب که در میان ملتهای خود نیز بیارزش و بیآبرو هستند اهمیتی ندارد و بر خلاف سیاست ثابت دستگاه استکبار یعنی بهفراموشی سپردن مسأله فلسطین، این کار آنها موجب زنده شدن مسأله فلسطین شد و در همه دنیا نام و مظلومیت فلسطین و مجموعههای فلسطینی بر سر زبانها افتاد. حضرت آیتالله خامنهای با اشاره به تلاش مستکبران برای پیشبرد این طرح با تکیه بر سلاح و پول، راه علاج را «ایستادگی و مقاومت شجاعانه» خواندند و تأکید کردند: ملت، عناصر و سازمانهای فلسطینی باید با «جهاد فداکارانه» عرصه را بر آمریکا و دشمن صهیونیستی تنگ و همه دنیای اسلام نیز از این مقاومت شجاعانه حمایت و پشتیبانی کنند. ایشان با اشاره به گسترش روزافزون محدوده مقاومت علیه استکبار در منطقه غرب آسیا، تأکید کردند: معتقدیم سازمانهای مسلح فلسطینی خواهند ایستاد و مقاومت را ادامه خواهند داد و نظام جمهوری اسلامی نیز وظیفه خود را پشتیبانی از گروههای فلسطینی میداند، بنابراین هر گونه و هر قدر که بتواند از آنها حمایت میکند و این پشتیبانی، خواست نظام اسلامی و ملت ایران است.
رهبر انقلاب اسلامی علاج اصلی مسأله فلسطین را راهحل «اصولی، اعلامشده و ثبتشده» جمهوری اسلامی ایران در مراکز جهانی یعنی «نظرخواهی از مردم فلسطینیالاصل» خواندند و گفتند: تنها راه برای صلح و حل مسأله فلسطین، نظرخواهی از مردم فلسطینیالاصل با هر مذهبی اعم از مسلمان، مسیحی و یهودی است تا با رأی عمومی آنها نظام مورد نظرشان بر سراسر سرزمین فلسطین حاکم شود و درباره فلسطین و امثال نتانیاهو و دیگران نیز خودشان تصمیمگیری کنند. حضرت آیتالله خامنهای در پایان تأکید کردند: انشاءالله این هدف محقق خواهد شد و شما جوانان آن روز را خواهید دید و به توفیق الهی در بیتالمقدس نماز خواهید خواند.
ارسال به دوستان
مجازات قاتلان سپهبد قاسم سلیمانی یک مطالبه ملی است؛ مسؤولان دستگاه قضایی اخیراً بر محاکمه مقامات آمریکایی تأکید کردند
منتظر مجازات
گروه سیاسی: با وجود گذشت بیش از یک ماه از اقدام جنایتکارانه دولت آمریکا در ترور ناجوانمردانه سپهبد حاج قاسم سلیمانی، فرمانده سابق نیروی قدس سپاه پاسداران، مطالبات گسترده و همگانی برای خونخواهی و انتقام از این جنایت آمریکاییها همچنان ادامه دارد. به گزارش «وطن امروز»، مطالبه انتقام از مقامات آمریکایی البته محدود به کشور ما نبوده و اجزای مختلف جبهه مقاومت در دنیای اسلام بر این مهم تاکید داشته و دارند؛ همچنان که در پیام تسلیت رهبر معظم انقلاب برای شهادت حاج قاسم سلیمانی تاکید شده «شهید سلیمانی چهره بینالمللی مقاومت است و همه دلبستگان مقاومت خونخواه اویند». در این بین، تظاهرات میلیونی و بیسابقه مردم عراق و تاکید آنها بر اخراج نظامیان آمریکایی از این کشور، چشمهای از اراده ملتهای منطقه برای ادامه راه شهید سردار سلیمانی را به نمایش گذاشت. از سوی دیگر تنها 5 روز پس از شهادت سردار سلیمانی، جهان شاهد حمله موشکی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران به پایگاه آمریکایی عینالاسد در عراق بود؛ حملهای که به گفته ناظران پس از جنگ دوم جهانی بیسابقه بود. در جریان این حمله، تعداد زیادی از نظامیان آمریکایی کشته و زخمی شدند که البته پنتاگون تاکنون آسیب مغزی(!) 64 نفر از آنها را تایید کرده است. این در حالی است که جمهوری اسلامی تاکید کرده حمله به عینالاسد، سیلی اول جریان مقاومت به آمریکا بوده و خونخواهی شهید سلیمانی، اخراج نظامیان آمریکایی از منطقه غرب آسیاست. با همه اینها و بهرغم ضربات سنگین گروههای مقاومت به منافع آمریکا در منطقه طی هفتههای اخیر، مجازات عاملان اصلی شهادت حاج قاسم، موضوعی است که نباید به دست فراموشی سپرده شود. هر چند اقدامات حقوقی و طرح دعوا در دادگاههای بینالمللی علیه مقامات کاخ سفید مطرح شده اما مجازات عاملان و آمران این جنایت در جای خود باقی است. در جریان ترور فرمانده دلیر نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، مشخصا چند مقام ارشد کاخ سفید نقشآفرینی کردند؛ «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا، «مایک پمپئو» وزیر خارجه این کشور و «برایان هوک» مسؤول امور ایران در وزارت خارجه آمریکا. به این لیست البته میتوان افراد دیگری چون «مارک اسپر» وزیر دفاع آمریکا یا «مایک دی آندریا» طراح ترور شهید سلیمانی در سازمان سیا را هم افزود که اخیرا گفته شده در جریان اسقاط هواپیمای آمریکایی در ایالت قندوز افغانستان به هلاکت رسیده است.
* تروری که کابوس ترامپ شد
بامداد 13 دیماه و ساعاتی پس از ترور سردار حاج قاسم سلیمانی، فرمانده سابق نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، رئیسجمهور آمریکا تصویری از پرچم آمریکا را در توئیترش منتشر کرد. ترامپ سپس تلاش کرد در توئیتهای متعددی این ترور را توجیه کند. از جمله در یکی از توئیتهای خود در این باره مدعی شد: «ژنرال قاسم سلیمانی طی دورهای طولانی هزاران آمریکایی را کشته یا زخمی کرده است و برنامه کشتن خیلیهای دیگر را هم داشت. اما گرفتیمش! او مسؤول مستقیم و غیرمستقیم مرگ میلیونها نفر بود». ادعای طرحریزی نیروی قدس برای انجام عملیات علیه نظامیان آمریکایی، گزارهای بود که ترامپ پس از آن طی چندین مصاحبه و سخنرانی خود تکرار کرد؛ ادعایی که توسط برخی مقامات آمریکایی نیز مورد تردید قرار گرفت. در واکنش به همین انتقادات بود که ترامپ در توئیت دیگری نوشت: «رسانههای خبری جعلی و همکاران دموکرات آنها تلاش میکنند سلیمانی را به یک مرد فوقالعاده تبدیل کنند».
گفتنی است ساعاتی پس از ترور شهید سلیمانی در 13 دیماه، وزارت دفاع آمریکا در بیانیهای اعلام کرد ترور سردار سلیمانی در عراق به دستور ترامپ انجام شده است. پنتاگون در بیانیه خود نوشت: بر اساس دستور رئیسجمهوری [دونالد ترامپ] ارتش ایالات متحده اقدام دفاعی قاطعی برای حفاظت از نیروهای آمریکایی در خارج با کشتن قاسم سلیمانی، رئیس نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی که از سوی ایالات متحده به عنوان سازمان تروریستی خارجی شناسایی شده، انجام داد. به نظر میرسد کابوس ترور مرد شماره یک جبهه مقاومت همچنان گریبانگیر رئیسجمهور آمریکاست، چنانکه ترامپ در سخنرانی سالانه خود در کنگره که بامداد چهارشنبه به وقت تهران برگزار شد، بار دیگر و برای چندمینبار به شهید سلیمانی توهین کرد. علاوه بر ترامپ، پمپئو، وزیر خارجه آمریکا نیز از جمله عوامل موثر در ترور شهید سلیمانی بوده است. پمپئو 4 بهمن به نقش خود در ترور سردار قاسم سلیمانی اقرار کرد. او در جریان یک سخنرانی مدعی شد: دونالد ترامپ گفت ما دیگر قرار نیست به قاسم سلیمانی اجازه دهیم جان یک آمریکایی دیگر را بگیرد. من نیز بخشی از روند تصمیمگیری برای ترور او بودم. در کنار ترامپ و پمپئو، نام یک مقام ارشد دیگر دولت آمریکا در جریان ترور شهید سلیمانی به چشم میخورد؛ برایان هوک، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران که در 2 سال اخیر ماموریت تنگتر کردن حلقه تحریم ایران را بر عهده داشت. هوک عصر 13 دیماه مدعی شده بود: «مدتها بود از ایران خواسته بودیم از افزایش تنش بپرهیزد و اگر این کار را نکند تبعات بسیاری را متحمل خواهد شد. هدف قرار دادن سلیمانی و گردانهای حزبالله پیش از آن، برخی از این تبعات است. ایران باید همانند یک کشور عادی تصمیمگیری و رفتار کند». هوک همچنین در مصاحبه با روزنامه الشرقالاوسط گفته بود: «اگر اسماعیل قاآنی همان مسیر کشتن آمریکاییها را دنبال کند، به همان سرنوشت قاسم سلیمانی دچار خواهد شد».
* مجازات این چند نفر!
آمریکا یکی از فرماندهان رسمی ایران را ترور کرده است. به نظر میرسد ایران به این ترور در 3 سطح پاسخ دهد. سطح اول، سطح تاکتیکی است. اقدام نظامی ایران در پاسخ به ترور فرمانده سپاه قدس از چنین طرحی برخاسته است. پس از ترور سردار سلیمانی یک خواست عمومی برای انتقام از آمریکا در ایران شکل گرفت. مطالبه اصلی میلیونها نفر از مردم ایران که در مراسمهای تشییع شهید سلیمانی شرکت کرده بودند انتقام از آمریکا بود. البته مفهوم انتقام که در روزهای پس از شهادت سردار سلیمانی توسط مردم مورد تاکید قرار میگرفت، انتقام در سطح نظامی بود. عبارت «انتقام سخت» که از بخشی از پیام مقام معظم رهبری به مناسبت شهادت سردار سلیمانی اخذ شده بود، به یکی از عبارتهای پرکاربرد در فضای مجازی و حقیقی بدل شد. بر اساس اظهارات سرلشکر سلامی و سردار حاجیزاده پس از عملیات موشکباران عینالاسد، فرماندهان نظامی ایران در همان روزهای ابتدایی پس از ترور، طرحهای متنوعی را برای پاسخ نظامی به آمریکا آماده کردند. در نهایت طرح حمله به پایگاه عینالاسد آمریکا مورد تایید قرار گرفت و حدود 15 موشک به مقرها و تاسیسات مهم این پایگاه نظامی شلیک شد. پاسخ نظامی ایران به آمریکا در درون خود یک پاسخ حیثیتی داشت. حیثیت آمریکا آن هم در بعد «نظامی» که قویترین بعد ابرقدرتی آمریکا به حساب میآید، توسط یک کشور که در ردهبندیهای منتشرشده درباره قدرت نظامی، به ظاهر در رتبه پایینتری از آمریکا قرار دارد، لکهدار میشود اما آمریکا «قدرت» پاسخگویی به آن را ندارد. هر چند آمریکا با به کار بستن استراتژی اعلام قطرهچکانی تلفات عینالاسد در تلاش است از فشار افکار عمومی خلاص شود یا آن را کم کند اما ضربه به اعتبارش را نمیتواند. ترس از آمریکاییها هر چند برای تعداد زیادی از ما ایرانیها که تجربه گلاویز شدن با آمریکا در طول 40 سال گذشته را داریم جایی در دستگاه محاسباتیمان ندارد اما برای مردم کشورهای جهان اینگونه نیست؛ فرو ریختن ابهت آمریکا نزد مردم منطقه و جهان نقطه آغاز فروپاشی آمریکاست. سطح راهبردی، سطح دیگر پاسخ ایران به ترور حاج قاسم سلیمانی است. رهبر معظم انقلاب 5 روز پس از ترور حاج قاسم سلیمانی خروج آمریکا از منطقه را مقابله اصلی با آمریکا عنوان کردند: «بحث انتقام بحث دیگری است، دیشب یک سیلی به آنها زده شد اما در مقام مقابله، این اقدامات نظامی به این شکل کفایت نمیکند، بلکه باید حضور فسادبرانگیز آمریکا در منطقه تمام شود». خروج آمریکا از منطقه راهبردی بود که شهید حاج قاسم سلیمانی در زمان حیاتش دنبال به سرانجام رساندن آن بود.
حضور آمریکا در غرب آسیا در نتیجه سیاستهای جنگطلبانه جرج بوش و حمله به افغانستان و عراق شکل جدیدی به خود گرفت. پیش از آن آمریکا در برخی کشورهای منطقه پایگاه نظامی داشت اما به عنوان یک دولت اشغالگر در غرب آسیا ایفای نقش نمیکرد. حضور اشغالگرانه آمریکا اما با واکنش جدی ایران مواجه شد. مجری سیاستهای مقابلهای ایران با حضور منطقهای آمریکا حاج قاسم سلیمانی بود. در اوج جنگ افغانستان و عراق، طرحهای سپاه قدس برای شکست آمریکا طراحی و عملیاتی میشد. حال پس از 18 سال از آغاز حمله آمریکا به افغانستان و حضور در عراق پس از حمله به این کشور، آمریکا پیش از هر زمان دیگری حضورش کمرنگتر شده است. ترامپ روز گذشته گفته است دیگر به جنگی در خاورمیانه دامن نمیزند. البته راهبرد خروج آمریکا از منطقه ادامهدار خواهد بود و کاری که حاج قاسم فرصت نکرد در زمان حیاتش به سرانجام برساند با اهدای خونش به سرانجام میرسد. اما فارغ از این 2 سطح باید به این نکته نیز اشاره کرد که ترامپ با دستور ترور حاج قاسم و اعلام علنی و افتخار به آن، این ماجرا را «شخصی» کرده است. تجربه نشان داده جمهوری اسلامی از «محاکمه و مجازات» قاتلان مردم و مقاماتش دریغ نمیکند. دستگیری و مجازات برخی از عوامل ترور و انفجار در اوایل انقلاب، یا افرادی مانند عبدالمالک ریگی، نشان از آن دارد که تیم حفاظتی و هشدارهای امنیتی برای قاتلان کارساز نخواهد بود؛ این افراد «محاکمه و مجازات» میشوند.
* ترامپ تحت تعقیب قرار گرفت
در همین راستا آیتالله ابراهیم رئیسی 23 دیماه در جلسه شورای عالی قوهقضائیه با بیان اینکه شهادت سردار رشید و سرافراز اسلام، حاج قاسم سلیمانی قلب همه مردم مسلمان و آزادیخواه را جریحهدار کرد، این اقدام تروریستی آمریکا را نقض بیسابقه موازین و کنوانسیونهای بینالمللی دانست و تصریح کرد: از آنجا که سردار شهید سپهبد سلیمانی نماد مبارزه با تروریسم و حمایت از مظلومان بود، قطعا اقدام آمریکا در به شهادت رساندن ایشان قابل تعقیب است و مجامع حقوقی جهان باید این نقض آشکار قوانین بینالمللی را فریاد بزنند، زیرا در غیر این صورت، جلوی سایر اقدامات ناقض موازین بینالمللی را نمیتوان گرفت. رئیس قوهقضائیه با اشاره به لزوم همکاری ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی، وزارت امور خارجه و سایر بخشها برای پیگیری این اقدام، افزود: باید گریبان رئیسجمهوری آمریکا به عنوان اولین متهم این اقدام تروریستی گرفته شود و مورد تعقیب قرار گیرد. این شخص باید در یک دادگاه عادلانه بینالمللی محاکمه شود و قطعا وجدانهای بیدار در جهان، امت اسلامی، ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی، قوهقضائیه و سایر دستگاههای مسؤول، این موضوع را رها نخواهند کرد.
غلامحسین اسماعیلی، سخنگوی قوهقضائیه نیز 24 دیماه گفته بود: دادگاههای ایران و عراق و همچنین دیوان بینالمللی کیفری صلاحیت بررسی اقدام تروریستی آمریکا علیه سردار سلیمانی را دارند و ما میخواهیم در این محاکم قضایی علیه دولت و ارتش آمریکا و شخص ترامپ تشکیل پرونده دهیم. وی افزود: حتی اگر روند کار طولانی شود، دست برنمیداریم و چه بسا بتوانیم ترامپ را بعد ریاستجمهوریاش به ایران بیاوریم.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|