|
تلاش آمریکا برای سرنگونی رئیسجمهور قانونی ونزوئلا
وزارت خارجه آمریکا در بیانیهای اعلام کرد رهبر اپوزیسیون ونزوئلا و وزیر خارجه آمریکا درصددند تلاشهایشان را برای سرنگونی رئیسجمهوری ونزوئلا به وسیله ایجاد یک دولت انتقالی دوچندان کنند. واشنگتن به دلیل مواضع ضدآمریکایی مادورو مکررا مدعی است که ونزوئلا در دست مادورو یک دیکتاتوری است. واشنگتن همچنین یکسری تحریمهای اقتصادی علیه کاراکاس اعمال کرده است.
ارسال به دوستان
نیویورک تایمز : آمارهای اعلام شده از سوی حزب دموکرات درباره نتایج انتخابات آیووا با یکدیگر جور نیست
سندرز: من برنده آیووا هستم/ حزب دموکرات: بوتیچیچ برنده است
گروه بینالملل: انتخابات درونحزبی دموکراتها برای رقابتهای ریاستجمهوری 2020 آمریکا در حالی در ایالت آیووا به پایان رسید که حزب دموکرات مدعی شد بوتیچیچ با یک دهم درصد بیشتر از برنی سندرز به پیروزی رسید.
در آماری که روز چهارشنبه گذشته اعلام شده بود، سندرز 2درصد از بوتیچیچ عقب بود اما در آمار نهایی این عقبافتادگی در نهایت به یکدهم درصد رسید. پیروزی بسیار ناچیز بوتیچیچ در آیووا برای سندرز یادآور شکست مشکوک و پرحرف و حدیث 4 سال پیش وی از هیلاری کلینتون در همین ایالت بود. کلینتون در آن سال 84/49 درصد آرا را از آن خود کرد و برنی سندرز 59/49 درصد. این در حالی است که میان خبرگزاریهای غربی بر سر اعلام برنده انتخابات آیووا اختلاف نظرهایی وجود داشت؛ به عنوان مثال خبرگزاری آسوشیتدپرس اعلام کرده بود نمیتواند برندهای را برای انتخابات درونحزبی آیووا معرفی کند اما خبرگزاری رویترز در گزارشی نوشت بوتیچیچ با ۴۳،۱۹۵ رأی یعنی 2/26 درصد از کل آرا پیروز انتخابات آیوواست. به نوشته رویترز، دفتر حزب دموکرات در آیووا با اعلام شمارش تمام آرا در این ایالت گفت سناتور برنی سندرز با اختلاف یکدهم درصدی نسبت به بوتیچیچ (1/26 درصد) و تعداد ۴۵،۸۲۹ رأی در رتبه دوم قرار گرفته است.
دلیل پیشی گرفتن یکدهم درصدی بوتیچیچ از سندرز بهرغم تعداد رأی کمتری که دارد، میزان بیشتر سهم نامزد از آرای درونایالتی هر حوزه انتخابیه به تعداد ۵۶۴ در برابر ۵۶۲ است.
رتبههای بعدی نامزدهای دموکرات در انتخابات درونحزبی آیووا به سناتور الیزابت وارن با ۱۸ درصد، جو بایدن با 8/15درصد و سناتور اِیمی کلوبوچار با 3/12 درصد اختصاص دارد.
آنچه سبب شگفتی همه تحلیلگران شد، شکست دور از انتظار بایدن با وجود حمایت تمامقد دولتمردان دولت اوباما از وی بود. جان کری، باراک اوباما و هیلاری کلینتون در چند ماه گذشته به صراحت از جو بایدن حمایت کرده بودند. حالا بیتوجهی مردم آیووا به حمایتهای آنها میتواند پیامی برای مردم سایر ایالتهای آمریکا ارسال کند. آیووا برای دموکراتها از این جهت اهمیت زیادی دارد که از سال ۱۹۷۲ تاکنون، در ۱۲ انتخابات ریاستجمهوری آمریکا، ۹ بار کسی کاندیدای اصلی حزب دموکرات بوده که رای نخست را در ایالت آیووا کسب کرده و همین امر اهمیت ویژهای به انتخابات درونحزبی دموکراتها در این ایالت بخشیده است.
* سندرز: من برندهام
برنی سندرز پنجشنبه شب به وقت تهران در یک سخنرانی اعلام پیروزی کرد و گفت: «ما الان در جایگاهی هستیم که گزارش شده است در حدود ۹۷ درصد ازحوزهها با ۶ هزار آرای اولیه مردمی (الکترال) بیشتر در حال برنده شدن هستیم. به عبارت دیگر، حدود ۶ هزار نفر بیشتر از ساکنان آیووا در شب مجمع عمومی بیرون آمدند تا از نامزدی من به جای نامزدی هرکس دیگری حمایت کنند. وقتی که ۶ هزار نفر بیشتر برای شما در انتخابات نسبت به رقیب نزدیک شما بیایند، ما از اینجا اعلام پیروزی میکنیم». با این حال وی ساعتی بعد در یک توئیت که در همین گزارش تصویر آن را مشاهده میکنید به طور رسمی اعلام پیروزی کرد.
* شائبههای دستکاری در نتایج
تاخیر در اعلام نتایج انتخابات آیووا اولین حرف و حدیثها درباره آن را سبب شد. پیروزی بوتیچیچ که در همه نظرسنجیهای قبل از انتخابات آیووا در بهترین حالت رتبه سوم دموکراتها را در این ایالت دارا بود، سبب شد زمزمههای رسانهها شکل جدیتری به خود بگیرد. در نهایت گزارش روز چهارشنبه گذشته گاردین که در آن صراحتا از مشکلات نرمافزاری و کدنویسی در اپلیکیشن رأیدهی نوشته بود، سبب جدیتر شدن حرف و حدیثها شد.
شائبههای دستکاری در آمار واقعی انتخابات دموکراتها وقتی جدیتر شد که یک مقام حزب دموکرات روز پنجشنبه در گفتوگو با رویترز، از اتفاقات عجیب و غریب ستاد دموکراتها در شب انتخابات سخن گفت. یک مقام این حزب روز پنجشنبه گفت: حزب دموکرات آیووا تماسهای داخلی بسیار زیاد و غیرمعمولی را در خط تماس اصلی حوزه خود در شب دوشنبه دریافت کرد که از افرادی بود که بلافاصله بعد از وصل شدن تماسشان را قطع میکردند و نیز از حامیان رئیسجمهور ترامپ که برای ابراز نارضایی از حزب تماس گرفته بودند و از ساکنان آیووا که خواستار تایید نتایج بودند. این مقام گفت: کارکنان این حزب برای مسدود کردن تماسگیرندگان تکراری که به نظر به دنبال اختلال در خط تماس حزب و دخالت در اعلام نتایج بودند، تلاش کردند. این تعداد تماس نسبت به انتخاباتهای درونحزبی قبلی در آیووا بسیار غیرمعمول بود.
* درخواست بازبینی انتخابات آیووا
ادعای باخت سندرز به عنوان شانس اول دموکراتها در ایووا از بوتیچیچ که نفر سوم این لیست بود آن هم با یک دهم درصد سبب شد فشارها بر دموکراتها در افکارعمومی بیشتر شود. با توجه به سابقه ضدیت نگاه حاکم بر حزب دموکرات نسبت به سندرز، باز هم ماجرای تقلب 2016 در اذهان تداعی شد و این بار هم طرفداران سندرز باور دارند آرای کاندیدای آنها خوانده نشده یا اصطلاحا دموکراتها دارند سر سندرز را زیر آب میکنند. همین امر سبب شد «تام پرز» رئیس کمیته ملی حزب دموکرات آمریکا در حساب توئیتر خود بنویسد: «دیگر بس است. با توجه به مشکلاتی که در زمینه انتخاب نمایندگان حزب دموکرات به وجود آمده و به منظور حصول اطمینان از اعتماد عمومی به نتایج، از حزب دموکرات در آیووا میخواهم که فورا بررسی انتخابات درونحزبی را آغاز کند».
* نیویورکتایمز: نتایج آیووا ناسازگار است
نتایج انتخابات داخلی اردوگاه دموکراتها در آیووا سبب شد رسانههای آمریکایی که تا پیش از این در قبال این نتایج سکوت پیشه کرده بودند، به بررسی فرآیند رأیگیری و اعلام نتایج انتخابات پرداخته و آن را زیر سوال ببرند. نیویورکتایمز در این ارتباط نوشت: وقتی انتخابات درونحزبی در ایالت آیووا آغاز شد، سخنگوی حزب دموکرات در این ایالت اعلام کرد اعلام نتایج برای بررسی مسائل مربوط به کنترل کیفی به تعویق افتاده است اما با گذشت چند روز از آن موقع به نظر میرسد این مسائل کیفی هنوز حل نشده و مشکلات پابرجاست. این روزنامه افزود: نتایجی که دفتر حزب دموکرات در ایالت آیووا روز چهارشنبه اعلام کرده، در موارد بسیاری ناسازگارند یا معایب دیگری دارند. تحلیلی که این روزنامه انجام داده نشان میدهد در نتایج مربوط به بیش از ۱۰۰ حوزه انتخاباتی ناسازگاریهایی وجود دارد و ارقام، به گونهای است که گویا برخی اطلاعات حذف شدهاند یا با یکدیگر جور در نمیآیند. نیویورکتایمز در توضیح بیشتر نوشته است: در پارهای موارد جمع آرا با یکدیگر جور نیست یا در مواردی دیگر، تعداد وکلای انتخاباتی (آرای ایالتی) که حوزهها به برخی نامزدها اختصاص دادهاند، اشتباه است. در موارد معدودی هم نتایج اعلامشده از سوی دفتر حزب دموکرات در ایالت آیووا با نتایج اعلامشده از سوی حوزههای انتخابی همخوانی ندارد. اهمیت روایت نیویورکتایمز از انتخابات وقتی بیشتر میشود که برنی سندرز فقط و فقط با یک دهم درصد آرای کمتر از بوتیچیچ نفر دوم انتخابات شده است. بنابراین نمیشود اتفاقات روایت شده از سوی نیویورکتایمز را موضوعات جزئی و طبیعی دانست.
* مخالفت لابی قدرت دموکراتها با سندرز
برنی سندرز با وجود عضویت در حزب دموکرات، محبوبیت چندانی نزد لابیهای قدرتمند این حزب ندارد و در برخی برهههای حساس همچون انتخابات 2016 یا دور کنونی همه لابیها برای شکست دادن وی بسیج شدهاند. همین مخالفتها هم سبب شده شکست سندرز آن هم با یک دهم درصد اختلاف از نفر سوم نظرسنجیها، شائبهبرانگیزتر از همیشه باشد. بر اساس آنچه تاکنون رسما منتشر شده 3 عضو بزرگ دولت قبلی آمریکا (هیلاری کلینتون، باراک اوباما و جان کری) تلاش گستردهای را برای شکست خوردن وی آغاز کردهاند.
هیلاری کلینتون دیروز دوباره در برنامه تلویزیونی یک مجری مشهور آمریکایی به نام «الن دجنرس» سخنان قدیمیاش درباره سندرز را تکرار کرد و گفت: همچنان به اظهارنظر سابقم مبنی بر اینکه هیچکس برنی سندرز را دوست ندارد، اعتقاد دارم. این دومین اظهارنظر منتشرشده از هیلاری کلینتون در یک ماه گذشته علیه سندرز بوده است. کلینتون ماه پیش گفته بود: سندرز سالهاست در کنگره حضور دارد اما هیچ کاری را به سرانجام نرسانده است. او در این سالها تنها حمایت یک سناتور را جلب کرده و هیچکس او را دوست ندارد. جان کری، وزیر خارجه پیشین آمریکا هم هفته پیش با حمایت از جو بایدن، بدون اشاره به پیشتازی سندرز در انتخابات گفت: دوست خوب من جو بایدن که انتخابات درونحزبی را میبرد، دونالد ترامپ را شکست میدهد و یک رئیسجمهور عالی و برجسته خواهد شد. باراک اوباما، رئیسجمهوری پیشین آمریکا هم با تشکیل کمپین جو بایدن در کمپین او حضور یافت و توصیههایی برای پیروزی به او کرده بود.
در عین حال فاکسنیوز ششم آذر امسال گزارش داد که باراک اوباما گفته است برای جلوگیری از پیروزی سناتور برنی سندرز در انتخابات داخلی حزب دموکراتها برای تعیین نامزد انتخابات ریاستجمهوری دخالت خواهد کرد.
نتایج نهایی ایالت آیووا به روایت رسمی حزب دموکرات آمریکا
ارسال به دوستان
نمایش استیضاح رئیسجمهور آمریکا با وجود عدم حضور حتی یک شاهد در جریان این پرونده با حمایت قاطع جمهوریخواهان از همحزبی خود به پایان رسید
فرار ترامپ از استیضاح
دوئل بزرگ نانسی پلوسی و دونالد ترامپ که در جلسه رسمی سخنرانی سالانه ترامپ خودی نشان داد، با تبرئه رئیسجمهور آمریکا از استیضاح و ادامه زخمزبان زدن طرفین به هم ادامه یافت.
سنای آمریکا بعد از مدتها کشمکش جمهوریخواهان و دموکراتها، در جلسهای که برای رأیگیری درباره استیضاح رئیسجمهور این کشور برگزار کرد، رأی به تبرئه ترامپ از اتهامات وارده داد و به این ترتیب دونالد ترامپ از اتهامات وارده تبرئه شد و همچنان رئیسجمهور آمریکا ماند. اتهامات مطرح شده علیه ترامپ در ماجرای استیضاح در قالب 2 بند سوءاستفاده از قدرت و اخلال در روند رسیدگی کنگره مطرح شده بود. سناتورهای آمریکا مجرم بودن ترامپ بر اساس این 2 بند را به رأی گذاشتند که در جریان آن رئیسجمهوری آمریکا به ترتیب با ۵۲ و ۵۳ رأی جمهوریخواهان تبرئه شد. رأیگیری در مجلس سنای آمریکا درباره اولین بند استیضاح ترامپ در حالی انجام شد که ۵۲ سناتور به گناهکار نبودن ترامپ رای دادند و ۴۸ سناتور نیز او را گناهکار دانستند. بر این اساس ترامپ از بند اول استیضاح تبرئه شد. بند دوم استیضاح ترامپ هم رای نیاورد. در پایان رایگیری درباره بند دوم استیضاح، ۵۳ سناتور آمریکایی ترامپ را گناهکار ندانستند و ۴۷ سناتور او را گناهکار خواندند. به این ترتیب ترامپ از دومین بند استیضاح هم تبرئه شد.
اکثریت سنای آمریکا در اختیار جمهوریخواهان است و پیشبینی میشد که دموکراتها در چنین شرایطی، بخت چندانی برای برکنار کردن رئیسجمهوری این کشور نداشته باشند. ترامپ در واکنش به این رأیگیری، ویدئویی را در توئیتر منتشر کرده است. در این ویدئو او رئیسجمهور همیشگی آمریکا معرفی میشود.
* واکنش اول ترامپ به فرار از استیضاح
رئیسجمهوری آمریکا در نخستین واکنش رسمی به تبرئه شدن خود از اتهامات استیضاح، گفت: از دوزخ گذشتیم اما عملکرد دموکراتها بسیار غیرمنصفانه بود. دونالد ترامپ در نخستین سخنرانی رسمی خود پس از تبرئه از اتهامات استیضاح مجلس سنا افزود: هیچ کار خطایی نکرده بودم. در زندگی خطا کردهام اما نه به طور عمد. اما نتیجه نهایی این است که واشنگتنپست نوشت: ترامپ تبرئه شد. وی به طعنه گفت میتوانید این روزنامه را به خانه ببرید و به دوستانتان نشان دهید، این تنها تیتر خوبی است که من از واشنگتنپست دیدهام، البته همه روزنامهها همین را نوشتند. رئیسجمهوری آمریکا ادامه داد: این یک مسأله سیاسی و غیرمنصفانه بود، من گفتم آنها را به دادگاه بکشانیم اما میگویند نمیتوانیم، این یک مسأله سیاسی است. ابتدا مسأله روسیه را مطرح کردند، بعد تحقیقات مولر را راه انداختند در حالی که میتوانستند بلافاصله آن را مختومه اعلام کنند. ترامپ اضافه کرد: همه ما واقعا دچار رنجهای زیادی بودیم. چند سال پیش و از روزی که از پله برقی به هنگام سوگند ریاستجمهوری پایین آمدم شروع کردند و هرگز تمام نشد. رئیسجمهوری آمریکا بار دیگر کینه خود را از «جیمز کومی» مدیر سابق پلیس فدرال آمریکا (افبیآی) ابراز کرد و گفت: اگر جیمز کومی را اخراج نمیکردم، ممکن بود اینجا نمیبود. او یک پلیس کثیف بود.
* پلوسی: زخم استیضاح ترامپ التیام پیدا نمیکند
در همین حال نانسی پلوسی روز پنجشنبه در نشست خبری هفتگی خود با اشاره به روند استیضاح دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا گفت: در تاریخ ثبت شد که برای تضعیف امنیت ملی استیضاح شدی و هرگز از زخم آن خلاص نخواهی شد. او برای همیشه استیضاح شده است. مهم نیست چه میگوید یا چه در سر او میگذرد. وی خطاب به ترامپ گفت: تو برای همیشه استیضاح شدهای. رئیس مجلس نمایندگان آمریکا اظهارات ترامپ در نشست سالانه با کنگره درباره وضعیت عمومی کشور را «بیانیه ناراستی» نامید و گفت: برای مردم آمریکا بسیار خطرناک است اگر آنها باور کنند آنچه را که او گفت. پلوسی سخنرانی ترامپ را نمایشی توصیف کرد و سناتور میچ مککانل، رهبر اکثریت جمهوریخواهان در سنا را «مسکو میچ» نامید که مانع از تصویب هرگونه طرحی شده است.
* اعتراض 300 شهر آمریکا به تبرئه ترامپ
روز پنجشنبه هزاران نفر از مردم آمریکا در اعتراض به تبرئه دونالد ترامپ تظاهرات کردند. طی این تظاهرات که دست کم در 300 شهر آمریکا برگزار شد، معترضان شعارهایی از جمله «پنهانکاری را نپذیرید» و «با رأی خود تو را بیرون خواهیم کرد» سر دادند. همچنین تظاهراتکنندگان با تجمع مقابل برج ترامپ در نیویورک، شعار «او را حبس کنید» و «تو گناهکاری» سر دادند. به نوشته خبرگزاری آریا، پلیس تعدادی از معترضان را که درون ساختمان کنگره اعتصاب کرده بودند بازداشت کرد.
سناتور جف مرکلی، عضو کمیته روابط خارجی سنا، در توئیتی ویدئوی سخنرانی خود در جمع معترضان مقابل ساختمان کنگره آمریکا را منتشر کرده و نوشته است: «آنچه امروز شاهدش بودیم پایان یک دادگاه نبود. یک پنهانکاری بود. سوءاستفاده رئیسجمهور از قدرت در سنا هم نفوذ کرده و پایههای این مجلس و قوانین ما را تهدید کرده است. محاکمهای کامل و عادلانه بخواهید، هیچ عذری پذیرفته نیست». سناتور آیانا پرسلی نیز که در این اعتراضات حضور داشت در توئیتی نوشته است: «در این دموکراسی، شما هنوز هم در برابر مردم پاسخگو هستید و مردم آمریکا خشمگین هستند. ما خشم بر حق خود را بر جستوجوی عدالت متمرکز خواهیم کرد». در پی این اعتراضات، هشتگ «آمریکاییها ترامپ را گناهکار میدانند» به یکی از ترندهای توئیتر تبدیل شد.
***
پایان نمایش استیضاح ترامپ از نگاه دیگر
بعد از تبرئه ترامپ در سنای آمریکا، کاریکاتوریستهای آمریکایی هر یک از نگاه خود به تحلیل این ماجرا پرداختند. محور مشترک همه کاریکاتورهایی که در اکثر رسانهها منتشر شد، بر ذبح عدالت توسط سنای آمریکا بود.
ارسال به دوستان
دور دنیا
استفاده اسرائیل از پوشش هواپیماهای مسافری در حمله به سوریه
وزارت دفاع روسیه تاکید کرد، رژیم صهیونیستی در عملیاتهای نظامی خود در سوریه برای اینکه عملکرد سامانه پدافند هوایی سوریه را مختل کند، از هواپیماهای مسافری به عنوان سپر برای خود استفاده میکند. به گزارش خبرگزاری نووستی روسیه، ایگور کوناشینکوف، سخنگوی وزارت دفاع روسیه دیروز در بیانیهای اعلام کرد: ساعت 2 بامداد روز پنجشنبه ششم فوریه جاری، 4 جنگنده اف ۱۶ نیروی هوایی اسرائیل بدون ورود به حریم هوایی سوریه حملاتی را با 8 موشک هوا به زمین به مناطق اطراف دمشق آغاز کردند و سامانههای پدافند هوایی سوریه به شکل موثری این حملات را دفع کردند. کوناشینکوف در ادامه بیان کرد: همزمان که جنگندههای اسرائیلی حملاتی را علیه اطراف دمشق و نزدیک فرودگاه بینالمللی این شهر آغاز کرده بودند، یک فروند هواپیمای مسافری مدل ایرباس ۳۲۰ از مبدأ تهران با ۱۷۲ مسافر آماده فرود در فرودگاه دمشق بود. سخنگوی وزارت دفاع روسیه افزود: به لطف اقدام حرفهای و فنی مسؤولان برج مراقبت فرودگاه دمشق و عملکرد موثر سیستم خودکار کنترل ترافیک هوایی، این هواپیمای مسافری از منطقه شلیک ضد موشکها دور و خارج شد و در امنیت در باند فرودگاه جایگزین در پایگاه هوایی حمیمیم روسیه به زمین نشست. این مسؤول روس در ادامه گفت: عملکرد ستاد ارتش اسرائیل در طول عملیاتهای نظامی هوایی و سوءاستفاده آن از هواپیماهای مسافری به عنوان پوشش با هدف مختل کردن عملکرد سامانههای پدافند هوایی سوریه شیوه اصلی یگان هوایی اسرائیل شده است، متاسفانه اسرائیل با دنبال کردن این استراتژی در عملیاتهای خود به حفظ جان صدها غیرنظامی بیگناه اهمیتی نمیدهد.
***
ترور یکی از شخصیتهای نزدیک به جریان صدر عراق
عناصر مسلح ناشناس در استان بصره، حازم الحلفی، از رهبران سرایاالسلام را که وابسته به جریان الصدر به رهبری مقتدا صدر است، ترور کردند. شیخ حلفی در نزدیکی پل محمد قاسم واقع در غرب شهر بصره هنگام بازگشت از محل کار از سوی افراد مسلح ناشناس ترور شد. استان میسان عراق نیز دیروز شاهد عملیات ترور مشابهی بود که طی آن ابومقتدا الازیرجاوی به دست افراد ناشناس ترور شد. او نیز از رهبران جریان صدر بود.
***
هیأتی از روسیه امروز به ترکیه میرود
مولود چاووشاوغلو، وزیر خارجه ترکیه در گفتوگویی مطبوعاتی با اشاره به اینکه شنبه(امروز) هیاتی از روسیه برای بررسی تنشها در ادلب سوریه به ترکیه سفر خواهد کرد، گفت: هدف از این مذاکرات توقف حملات دولت سوریه و جلوگیری از فاجعه انسانی و نیز تسریع در روند سیاسی سوریه است.
***
احتمال دیدار بنسلمان و نتانیاهو در قاهره
روزنامه عبریزبان اسرائیل الیوم با انتشار خبری در وبسایت خود، به نقل از یک منبع دیپلماتیک عربی که آن را بلندپایه خوانده، نوشت: تماسهای محرمانه زیادی میان مقامات واشنگتن، اسرائیل، مصر و عربستان جهت آمادهسازی مقدمات دیدار بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی و محمد بنسلمان، ولیعهد عربستان طی چند هفته آتی در قاهره در حال انجام است. طبق گزارش این روزنامه، مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا از چند ماه گذشته تاکنون در حال تماس با طرفهای مختلف برای انجام این دیدار است و ممکن است که نشست نتانیاهو و بنسلمان پیش از انتخابات کنست اسرائیل انجام شود. منبع یادشده اعلام کرد: نمایندگان امارات، سودان، بحرین و عمان هم در این نشست مشارکت خواهند کرد. اسرائیلالیوم در ادامه نوشت، اردن نیز به حضور در نشست نتانیاهو با بنسلمان دعوت شده است اما عبدالله دوم، پادشاه این کشور تا بدین لحظه تأیید نکرده است که در این نشست مشارکت خواهد کرد، چراکه وی خواستار حضور محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین در نشست یادشده است.
***
ادعای قتل سرکرده القاعده در شبهجزیره عرب
دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا بامداد دیروز طی بیانیهای اعلام کرد که آمریکا در عملیات مبارزه با تروریسم در یمن توانست قاسم الریمی، موسس و سرکرده گروه القاعده در شبهجزیره عرب را به قتل برساند. الریمی که معاون ایمن الظواهری، سرکرده گروه القاعده به شمار میآید، در دهه 1990 به این گروه پیوست و در افغانستان همراه اسامه بنلادن سرکرده پیشین این گروه بوده است. ترامپ در این بیانیه مدعی شده است که با قتل الریمی، آمریکا به چیره شدن بر تهدیداتی که این گروهها برای امنیت ملی آمریکا ایجاد میکنند نزدیک شده است. روزنامه «نیویورکتایمز» چند روز پیش در گزارشی به نقل از 3 مقام پیشین و فعلی آمریکایی نوشت، آمریکا پس از چند ماه ردیابی و جستوجو، حملهای هوایی را علیه رهبر القاعده یمن ترتیب داده است.
***
تلاش ترودو در آفریقا برای کسب کرسی شورای امنیت
نخستوزیر کانادا به منظور جلبنظر کشورهای آفریقایی درباره نامزدی به مشکل برخورده کشورش برای یک کرسی دورهای شورای امنیت سازمان ملل، به این قاره سفر کرده است. شکست در کسب این کرسی میتواند برای جاستین ترودو، رهبر حزب لیبرال کانادا مایه شرمندگی شود. او نوامبر ۲۰۱۵ در حالی در کانادا به قدرت رسید که وعده داده بود بعد از ۹ سال حاکمیت محافظهکاران در این کشور که همراه با سوءظن نسبت به شورای امنیت و شکست در کسب کرسی در سال ۲۰۱۰ در این شورا بود، مجددا کانادا را به این نهاد بازگرداند. یک منبع دیپلماتیک که از جزئیات این طرح کانادا آگاهی داشته، گفت: مسأله این کاندیداتوری بخوبی پیش نمیرود.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|