|
مهدهای کودک و مدارس استان تهران امروز تعطیل است
تمام مدارس شهر و شهرستانهای استان تهران به دلیل جلوگیری از شیوع بیماری کرونا، امروز سهشنبه 6 اسفند تعطیل است. مسعود ثقفی، سخنگوی آموزشوپرورش شهر تهران در گفتوگو با فارس، درباره وضعیت تعطیلی یا دایر بودن مدارس اظهار کرد: تمام مدارس تهران سهشنبه 6 اسفند تعطیل است. وی افزود: این تعطیلی مربوط به تمام مدارس دولتی و غیردولتی، مهدهای کودک و پیشدبستانیها و مراکز آموزشی است.
ارسال به دوستان
قم به عنوان کانون بحران نیازمند توجه فوقالعاده مسؤولان است
بیم و امید کرونا
* آمار مبتلایان به کرونا تا ظهر دیروز به 64 نفر و قربانیان به 12 نفر رسید
گروه اجتماعی: انتشار آمارهای جدید از مبتلایان و قربانیان کرونا در ایران نشان میدهد روند ابتلا به این ویروس کنترل شده است.
به گزارش «وطنامروز»، رئیس مرکز اطلاعرسانی و روابط عمومی وزارت بهداشت آخرین آمار مبتلایان و جانباختگان ویروس کرونای جدید را اعلام کرد. کیانوش جهانپور درباره آخرین آمار مبتلایان ویروس کرونا در کشور گفت: طبق آمار ارائه شده تا پیش از ظهر دیروز تعداد ۱۸ نفر در استانهای مختلف مبتلای جدید به ویروس کرونا شناسایی شدند که از این تعداد 8 نفر در استان قم، یک مورد در استان همدان، 3 مورد در تهران، 2 مورد در مرکزی، 2 مورد در استان اصفهان و 2 نفر در گیلان مبتلای جدید به ویروس کرونا شناسایی شدهاند. همچنین از این ۱۸ نفر 4 نفر متاسفانه جان باختهاند. وی افزود: با این حساب شمار مبتلایان ویروس کرونا مجموعا به ۶۴ نفر و مجموع فوتیها به ۱۲ نفر رسید. وی ضمن تکذیب اظهارات نماینده قم درباره وجود ۵۰ فوتی در قم گفت: این آمار کذب است.
همچنین دبیر ستاد ویژه مدیریت پیشگیری از آلودگی ویروس کرونا اعلام کرد: درصد فوتیهای ناشی از کرونا در ایران از متوسط جهانی پایینتر است. ایرج حریرچی گفت: متاسفانه عموم کشورهای دنیا بویژه برخی کشورهای همسایه ایران از انتشار اطلاعات واقعی کشورشان خودداری میکنند، لذا آمار واقعی که ما منتشر میکنیم، بیشتر به چشم آمده است. با توجه به اینکه کشور در فصل آنفلوآنزای موسمی قرار دارد، سیاست وزارت بهداشت صرفا اعلام آمار مبتلایانی است که آلودگی آنها به ویروس کرونا اثبات شده است. به گفته حریرچی، اکثر کشورها نسبت مرگومیر را بر اساس میزان مبتلایان قطعی و مشکوک اعلام میکنند و بر این اساس نسبت افراد فوت شده پایین میآید. در صورتی که بخواهیم آمار افراد فوت شده ناشی از ویروس کرونا در کشور را بر اساس کسری از افراد مبتلا و مشکوک به بیماری سنجش کنیم، نسبت فوتیها در ایران حدود یک درصد خواهد بود. معاون وزیر کشور با بیان اینکه خطر ویروس «کووید 19» از ویروس «آنفلوانزای H1N1» که در پاییز امسال در کشور شیوع پیدا کرده بود کمتر است، گفت: قدرت سرایت کرونا نسبت به موارد دیگر بیشتر است که باید با رعایت موارد بهداشت فردی و عمومی با آن مقابله کرد. حریرچی با بیان اینکه عمده موارد فوتی ناشی از این ویروس در چین و دیگر نقاط جهان، در سنین بالا و در بیماران زمینهای رخ داده است، گفت: بالغ بر ۸۰ درصد مبتلایان به این ویروس به صورت سرپایی درمان میشوند و تمام تمهیدات لازم برای پیشگیری و درمان این بیماری در داخل کشور پیشبینی شده است.
* ترخیص 22 بیمار مبتلا به کرونا
پس از انتشار اخبار هشدار دهنده، دیروز چند خبر خوب کرونایی هم منتشر شد؛ چند بیمار مبتلا به کرونا که بستری شده بودند پس از بهبودی از بیمارستان مرخص شدند. دکتر علی ابرازه، قائممقام دانشگاه علوم پزشکی قم روز گذشته اعلام کرد اولین گروه از بیماران بهبود یافته از ویروس کرونا مرخص شدند. 8 نفر از بیمارستان فرقانی و 13 بیمار از بیمارستان کامکار قم پس از بهبودی کامل مرخص شدند. همچنین به گزارش مهر، بیمار ۳۹ ساله مبتلا به ویروس کرونا در بیمارستان فیروزگر تهران، پس از ۳ روز تلاش کادر درمان، از بیمارستان مرخص شد. این در حالی است که یکی از بیماران مبتلا به همین ویروس در بیمارستان مسیح دانشوری نیز از بخش آیسییو به بخش ایزوله منتقل شده است.
* چگونگی دفن فوتیهای کرونایی
مبتلایان به ویروس کرونا که فوت میکنند طبق پروتکل بهداشتی با کاور بهداشتی دفن میشوند اما همه کسانی که در بیمارستانها فوت میکنند الزاما بیمار کرونایی نیستند. رئیس مرکز مدیریت بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی وزارت بهداشت ضمن تشریح فرآیند پذیرش بیماران مشکوک به کرونا در بیمارستانها، درباره شرایط دفن فوتشدگان ناشی از کرونا، تمهیدات وزارت بهداشت برای خوابگاهها و... توضیحاتی ارائه کرد. دکتر رضا گلپیرا در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه اکنون مردم فکر میکنند هر بیمار ویروسی مبتلا به کروناست، افزود: واقعیت این است که کسی که دچار تب شده و تبش براحتی پایین نمیآید، کسی که به سرفه افتاده و سرفههایش خشک است، نه سرفههای خِلطدار، بدن درد، تب بالا و احساس تند تند نفس کشیدن دارد و برای تنفس از عضلات تنفسیاش استفاده میکند، این بیماران افرادی هستند که حتما باید آنها را مورد بررسی قرار دهیم. گلپیرا ادامه داد: اگر قرار باشد هر کسی با کوچکترین علائم به سمت بیمارستانها برود، در بیمارستانها ازدحام ایجاد میشود و خود مردم دچار مشکل میشوند. در عین حال ازدحامی که در بیمارستانها تشکیل میشود، میتواند منجر به انتقال بیماری شود. وی تاکید کرد: بر همین اساس وزارت بهداشت در تمام محلات مرکز جامع سلامت دارد. در این مراکز پزشکان مستقر هستند و به آنها اعلام کردیم به مردم آموزشهای درست ارائه دهند. در عین حال با سازمان نظام پزشکی هماهنگ کردیم که تمام مطبهای پزشکی هم بتوانند این بیماران را که دارای علائم هستند، ویزیت کنند. حال اگر بیمار به مطب مراجعه کرد و پزشک به او اعلام کرد به نظر من شما مشکوک به کرونا هستید، پزشک، بیمار را به مرکز جامع سلامت ارجاع میدهد و بعد از بررسی آنها، اگر در مرکز جامع سلامت تشخیص دادند این فرد مشکوک به کروناست، از آنجا فرد را به بیمارستان اعزام میکنیم. گلپیرا با بیان اینکه اصلا لزومی ندارد برای اطمینان از ابتلا یا عدم ابتلایمان به کرونا، در همان ابتدا به بیمارستان مراجعه کنیم، گفت: مردم به هیچوجه به بیمارستانهای مراجعه نکنند، بلکه بهترین روش این است که به مطب یا مرکز جامع سلامت مراجعه کرده و در صورتی که مورد مشکوک محسوب میشدند، مرکز جامع سلامت هماهنگ کرده و مشخص میکنند فرد به کدام بیمارستان اعزام شود.
وی همچنین در پاسخ به اینکه مردم سوالات خود را درباره کرونا از چه طریقی میتوانند بپرسند، گفت: باید توجه کرد که در حال حاضر سامانه تلفنی ۱۹۰ مرجع پاسخگویی به مردم است. در عین حال بزودی ۱۱۵ را هم فعال میکنیم.
* جدل رسانهای نماینده قم و معاون وزیر بهداشت
تعداد قربانیان کرونا روز گذشته محل بحث و جدل رسانهای احمد امیرآبادیفراهانی، نماینده قم در مجلس و ایرج حریرچی، معاون وزیر بهداشت شد. نماینده قم دیروز آمار کشته شدن حدود 50 نفر بر سر ابتلا به ویروس کرونا را اعلام کرد و گفت: قم از نظر شیوع ویروس کرونا وضعیت خوبی ندارد و عملکرد دولت برای مواجهه با ویروس کرونا صفر است. در حال حاضر پرستاران لباس مناسب قرنطینه ندارند و با ترس و دلهره به بیماران رسیدگی میکنند. همچنین قم با کمبود کیتهای آزمایشگاهی مواجه است. درست است که باید آرامش را حفظ کنیم اما نباید ابعاد بحران را به گونهای تحت نظر قرار دهیم که گویی هیچ اتفاقی رخ نداده است.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه روزانه ۱۰ نفر در قم از بین میروند، گفت: در 2 هفته اخیر حدود 50 نفر در قم بر اثر کرونا فوت کردهاند؛ امکانات کافی در قم وجود ندارد و بستههای پیشگیری نیز هنوز به مردم نرسیده است و در بعضی داروخانهها نیز ماسک پیدا نمیشود. نماینده قم در مجلس با بیان اینکه متاسفانه جواب آزمایش 2 تن از کودکان نیز مثبت اعلام شده است، اظهار داشت: جواب آزمایش کرونای رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم نیز مثبت بوده است و با توجه به وخامت اوضاع باید هر چه سریعتر جانشین ایشان انتخاب شود. حتی برای مقابله با کرونا هیچیک از مراجع عظام تقلید مخالفتی با تعطیلی حرم حضرت معصومه نداشتند، زیرا موضوع جان مردم است. در واکنش به اظهارات نماینده قم، ایرج حریرچی، معاون وزیر بهداشت با تکذیب آمار 50 فوتی بر اثر ابتلا به کرونا گفت: «با نامه رسمی و محرمانه به ما اسامی را اعلام کنند. اگر نصف و حتی یکچهارم این تعداد در قم فوت شده باشند، من استعفا میکنم. به آمار خود اطمینان داریم. با قرنطینه موافق نیستیم، چرا که این روش به قبل جنگ اول جهانی برمیگردد و چینیها نیز از قرنطینه انجام شده راضی نیستند. به دقت محاسبه و آزمایش و تحلیل میکنیم و میدانیم هر تصمیم ما چه آثاری را در پی دارد. اگر قم را 10 روز تعطیل کنیم، آنها به شهرهای دیگر میروند و بیماری بیشتر شیوع پیدا میکند».
امیرآبادیفراهانی در واکنش به این اظهارات معاون وزیر بهداشت اعلام کرد: اسامی ۴۰ نفر از فوتشدگان کرونا در قم را به معاون وزیر دادهام و حالا باید منتظر استعفای حریرچی باشیم.
روز گذشته همچنین اعلام شد نماینده قم صحن علنی را به سرعت ترک کرده و صندلی وی را ضد عفونی کردند و احتمال دارد امیرآبادیفراهانی نیز به ویروس کرونا مبتلا شده باشد. وی در اینباره گفت: خبر مراجعه من به اورژانس مجلس کذب است و برای حضور در جلسه هیاترئیسه، مجلس را ترک کردم و آنها هم اشتباه کردند صندلی مرا ضدعفونی کردند. به گزارش «وطن امروز»، جدل رسانهای نماینده قم و معاون وزیر بهداشت در حالی است که مشاهدات میدانی خبرنگار ما نشان میدهد با توجه به اینکه قم کانون بحران بیماری کروناست، بیمارستانهای قم همچنان به امکانات و تجهیزات بیشتری نیاز دارند تا پاسخگوی مراجعان کنونی باشند. طبق اعلام وزارت بهداشت، هر کس که علائم آنفلوآنزا و کرونا را دارد باید به مراکز بهداشتی مراجعه کند اما با توجه به امکانات کم در بیمارستانهای قم و عدم حمایت کافی از پرسنل بیمارستانها خدمترسانی به کندی انجام میشود. به نظر میرسد نگرانی نماینده قم بیمورد نیست. دولت میتواند نگاه ویژهای به این شهر کرده و امکانات بیشتری به این شهر ارسال کند. با توجه به اینکه اختیارات وزارت بهداشت در این زمینه وسیع است حتی اگر با قرنطینه شهر قم مخالف است، میتواند شرایط فوقالعاده اعلام کرده و با بسیج امکانات از انتشار بیشتر این ویروس در سطح شهر جلوگیری کند.
* اعلام آمادگی سپاه برای همکاری با وزارت بهداشت
در پی شیوع ویروس کرونا در برخی مناطق کشور که سلامت هموطنان را با تهدیداتی مواجه کرده است، سردار سرلشکر پاسدار حسین سلامی، فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در تماس تلفنی با دکتر سعید نمکی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، از آمادگی سپاه برای هر گونه کمک به دستگاهها و سازمانهای متولی، در مقابله با ویروس کرونا و جلوگیری از شیوع گسترده این بیماری خبر داد. سرلشکر سلامی در این تماس تلفنی از نقشآفرینی بسیج در اجرای طرح ملی واکسیناسیون فلج اطفال به عنوان الگو و تجربهای بسیار موفق و راهگشا یاد کرد وگفت: علاوه بر انجام اقدامات آموزشی درباره پیشگیری از شیوع بیماری، تمام مجموعههای بهداشت و درمان سپاه اعم از دانشگاه علوم پزشکی، بیمارستانها، مراکز درمانی و بسیج جامعه پزشکی به منظور ادامه خدمات و کمک برای مقابله با ویروس کرونا تا بازگشت شرایط به وضع عادی آمادگی دارند.
* ویتامینهایی که از ابتلا به کرونا پیشگیری میکنند
ترکیبات ویتامینی D، C و A و سلینیوم و روی نقش بسزایی در تقویت سیستم ایمنی بدن و کاهش ابتلا به بیماری کرونا دارد.
منصور رضایی، متخصص تغذیه در گفتوگو با فارس، درباره مواد غذایی مناسب برای تقویت سیستم ایمنی بدن در راستای جلوگیری از ابتلا به بیماری کرونا توضیح داد: مصرف ویتامین C برای بسیاری از موارد غیررسمی ذکر شده است اما مصرف این نوع ویتامین به تنهایی، تنها علائم بیماری را کاهش داده و طول دوره بیماری را کوتاهتر میکند. وی با بیان اینکه در علم پزشکی مبحثی با عنوان مواد غذایی مؤثر در بهبود سیستم ایمنی بدن وجود دارد، گفت: این مواد غذایی منجر به ارتقای توان سیستم ایمنی بدن میشود و احتمال ابتلا به بیماریهایی مانند آنفلوآنزا و کرونا را کاهش میدهد و در صورت ابتلا، فرد سریعتر بهبود مییابد. این متخصص تغذیه درباره مکملهای غذایی مفید برای پیشگیری از ابتلا به کرونا گفت: ترکیبات ویتامینی D، C و A و سلینیوم و روی نقش بسزایی در کاهش ابتلا به بیماری کرونا ایفا میکند و در صورت ابتلا نیز سیستم ایمنی بدن را تقویت خواهد کرد. وی با بیان اینکه گرفتن رژیم در این شرایط به هیچ عنوان توصیه نمیشود، گفت: افراد توجه داشته باشند لازم است در شرایط کنونی، مصرف قندهای ساده و فستفودها را از رژیم غذایی خود خارج کنند. رضایی استفاده از پروتئینهای حیوانی، گیاهی و حبوبات نظیر آجیل و لبنیات کمچرب را از جمله غذاهای مفید برای این دوران دانست. به گفته وی، مصرف گوشتها به صورت پخته شده میتواند باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شود اما تا جایی که میشود باید مصرف غذاهای فرآوری شده مانند سوسیس، کالباس و همبرگر را کاهش داد.
***
[ترس از کرونا ایمنی بدن را کاهش میدهد]
اسدالله خسروی: وحشت از کرونا میتواند سیستم ایمنی بدن را تضعیف کند و مرگ فرد را تسریع بخشد. عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفتوگو با «وطن امروز» تنها راه نجات از ویروس کرونا را رعایت نکات بهداشتی، کاهش استرس و نترسیدن از این بیماری عنوان کرد و گفت: این روزها هر مرگومیری را نباید به ویروس کرونا ربط داد، چرا که آنفلوآنزا از این ویروس کشندهتر است اما از آنجایی که مردم از ویروس کرونا وحشت دارند، فکر میکنند هر کسی ویروس کرونا بگیرد، میمیرد، در حالی که اینچنین نیست و درصد مرگ ناشی از این بیماری به نسبت سایر ویروسها بسیار اندک است. حسین کاظمیزاده با بیان اینکه متاسفانه قدرت انتشار این ویروس بسیار بالاست، گفت: به جای ترس از ویروس کرونا، رعایت نکات بهداشتی الزامی است، چرا که این ویروس اکنون به بیشتر شهرهای ایران سرایت کرده است. وی افزود: متاسفانه خیلیها با مشاهده علایم سرماخوردگی عادی سعی میکنند خود را به بیمارستان برسانند که این کار اشتباه محض است و فقط افرادی باید برای تست این بیماری به مراکز درمانی مراجعه کنند که علائمی چون تب بسیار بالا، بیحالی و احساس تنگی نفس، بدن درد، سرفههای خشک و آبریزش بینی شدید دارند. بنابراین افرادی که سرماخوردگی ساده دارند و سعی میکنند تست کرونا انجام دهند، این احتمال وجود دارد که در مراکز درمانی به این ویروس مبتلا شوند. این فوق تخصص ریه با بیان اینکه مردم نباید خود را درگیر آمار مرگومیر ناشی از ویروس کرونا کنند، افزود: ویروس آنفلوآنزا کشندهتر از این بیماری است و این احتمال وجود دارد که افرادی که میمیرند مرگشان ناشی از ابتلا به ویروسی از خانواده آنفلوآنزا باشد. وی به مردم توصیه کرد: حتیالامکان تا گرم شدن هوا رعایت نکات بهداشتی چون شستوشوی مداوم دستها، عدم روبوسی و استفاده از ماسک و دستکش را جدی بگیرند. این فوق تخصص ریه با بیان اینکه ابتلا به ویروس کرونا هیچ هراسی ندارد، گفت: بنده الان که با شما صحبت میکنم حامل ویروس کرونا هستم و به جایی اینکه به بیمارستان بروم خودم را در خانه قرنطینه کردهام تا نهتنها عامل انتشار این بیماری نشوم بلکه با خودمراقبتی و رعایت اصول بهداشتی دوره این بیماری را بخوبی و خیلی ساده بگذرانم. کاظمیزاده افزود: مردم به جای بیم از گرفتاری به ویروس کرونا باید سیستم ایمنی خود و خانواده را با مصرف تغذیه مناسب تقویت کنند. این استاد دانشگاه افزود: آمار مبتلایان ایران به ویروس کرونا به نسبت جهانی بسیار پایین است اما آنها به صورت شفاف آمار را اعلام نمیکنند. از طرفی اگر توصیههای وزارت بهداشت را رعایت کنند، چون هوا رو به گرما میرود انتشار ویروس کرونا کمتر میشود و بتدریج از بین میرود. وی علت ابتلای کم کودکان به بیماری کرونا را نترسیدن و شاد بودن آنها عنوان کرد و گفت: چه بسا کودکان نیز به این بیماری مبتلا شوند اما چون از روحیه شادی برخوردارند خیلی زود بهبود مییابند اما همچنان ناقل این ویروس هستند. بنابراین ترس از کرونا سیستم ایمنی بدن را ضعیف میکند و خدایی نخواسته با مبتلا شدن به آن، دوره بهبود را طولانی میکند.
***
[مقابله با کرونا فرهنگ هم میخواهد]
انتشار ویروس کرونا یک تلنگر اساسی به وضعیت فرهنگی جامعه محسوب میشود. شیوع این ویروس در برخی مناطق کشور حالت فوقالعادهای را ایجاد کرده و با توجه به نیاز کشور به آرامش و اتحاد ملی برای مقابله با این بیماری، همه باید با نهادهای خدماترسان، جامعه پزشکی و مدیریت بحران همکاری کنند. متاسفانه در برخی مناطق مانند غرب استان گیلان نهتنها بخشی از مردم با نیروهای امدادرسان همکاری نکردند، بلکه با ورود بیماران مبتلا به کرونا مخالفت کرده و با تجمع و ایجاد سروصدا، فضای اطراف بیمارستان شهر را ناامن کردند. در نمونهای دیگر خبر رسیده که با وجود هشدارها و توصیههای مکرر مسؤولان وزارت بهداشت برای خارج نشدن از منزل و شهرهای درگیر بحران، بعضیها بار سفر بسته و جادههای منتهی به شمال کشور را پرترافیک کردهاند! همین عامل موجب شده وزارت بهداشت مخالف تعطیلی شهرهای درگیر بحران برای جلوگیری از انتشار بیشتر ویروس شود. به نظر میرسد قبل از هر چیزی برای مقابله با ویروس کرونا به فرهنگ مقابله با آن احتیاج داریم.
ارسال به دوستان
مرگ 10 هزار آمریکایی بر اثر آنفلوآنزا در یک سال!
تعداد قربانیان آنفلوآنزا در آمریکا در سالهای ۲۰۱۸ تا 2020، ۶۱ هزار نفر بوده است و در یک سال گذشته (۲۰۲۰ـ۲۰۱۹) نیز ۱۰ هزار آمریکایی بر اثر آنفلوآنزا جان خود را از دست دادهاند؛ این آمار رسمی در حالی است که تعداد مرگومیر ناشی از کرونا در چین هنوز به ۳ هزار نفر هم نرسیده است.
به گزارش تسنیم، یکی از بیماریهای خطرناکی که در سطح جهان سالانه تعداد بسیاری به آن دچار میشود، «آنفلوآنزا» است؛ این بیماری بسیار شایع است و در فصول سرد سال تعداد بیشتری از افراد را دربرمیگیرد.
به گزارش سایت «medicinenet»، سالانه 646 هزار انسان به بیماری آنفلوآنزا دچار میشوند و به طور تخمینی 250 تا 500 هزار نفر در جهان جان خود را بر اثر آنفلوآنزا از دست میدهند.
نکته جالب این است که آمریکا یکی از خاستگاههای این بیماری است و شهروندان آمریکایی بیشتر از کشورهای دیگر دچار آن میشوند؛ سالانه هزاران نفر از شهروندان آمریکایی بر اثر ابتلا به آنفلوآنزا جان خود را از دست میدهند.
بر اساس گزارش سازمان «کنترل و پیشگیری از بیماری» در آمریکا (CDC)، در 10 سال گذشته از (2010 تا 2019) تعداد قابل توجهی از افراد جان خود را به علت ابتلا به آنفلوآنزا از دست دادهاند.
تعداد کشتههای آنفلوآنزا در آمریکا در سالهای 2017 تا 2018، 61 هزار نفر بوده است! این بازه زمانی، یکی از شایعترین تعداد مرگومیر بر اثر بیماری آنفلوآنزا را داشته است؛ در این بازه زمانی 45 میلیون آمریکایی به آنفلوآنزا دچار شدند. یکی دیگر از دورههایی که بیشترین تعداد قربانیان بر اثر آنفلوآنزا در آمریکا ثبت شده است، سالهای 2014 تا 2015 است؛ در این سالها 51 هزار آمریکایی کشته و 30 میلیون نفر به این بیماری دچار شدند.
این در حالی است که از زمان شیوع ویروس کرونا از ووهان چین، اخبار آنفلوآنزا در آمریکا مورد سانسور قرار گرفته است.
در سالهای 2019 تا 2020، 19 میلیون آمریکایی مبتلا به آنفلوآنزا شدند که 180 هزار نفر از آنها راهی بیمارستان شدند؛ از این تعداد، حدود 10 هزار آمریکایی که 60 درصد آنها کودک بودهاند جان خود را از دست دادهاند. فصل شیوع آنفلوآنزا در آمریکا امسال زودتر از معمول آغاز شد؛ اوج این بیماری در اواسط نوامبر با افزایش آنفلوآنزای نوع B بود؛ این نوع آنفلوآنزا کودکان را سختتر تحت تأثیر قرار میدهد؛ بیش از نیمی از آزمایشهایی که در این فصل برای آنفلوآنزا گرفته شده در کودکان و جوانان زیر 25 سال بوده که گروه سالمتری از مردم هستند. هردوی این ویروسها (کرونا و آنفلوآنزا) علائم مشابهی همچون سرفه، تب و در برخی موارد مشکل تنفسی دارند؛ تفاوت اصلی در این است که افرادی که در خطر ابتلا به کرونا قرار دارند یا خود به چین سفر کردهاند یا از نزدیک با کسانی در تماس بودهاند که قبلا مبتلا شدهاند.
ارسال به دوستان
اسکان اضطراری ۱۶۰۰ زلزلهزده آذربایجان غربی
معاون عملیات سازمان امداد و نجات جمعیت هلالاحمر از اسکان اضطراری یکهزار و ۶۰۰ نفر از زلزلهزدگان منطقه قطور خوی در استان آذربایجان غربی خبر داد. حامد سجادی در گفتوگو با ایرنا، افزود: این تعداد زلزلهزده با تحویل یکهزار و ۶۰۰ دستگاه چادر به صورت انفرادی به آنان (۴۰۰ دستگاه چادر و ۵۰۰ تخته پتو) اسکان اضطراری داده شدند. وی ادامه داد: همچنین تاکنون 3 هزار و ۵۵۰ دستگاه چادر، یکهزار و ۸۲۰ تخته پتو، ۶ هزار و ۳۰۰ بسته غذایی ۷۲ ساعته، یکهزار بسته غذایی یکماهه، 4 هزار و ۵۰۰ شعله والور، ۲ هزار و ۸۰۰ کیلوگرم قند و شکر، ۲ هزار و ۵۰۰ کیلوگرم حبوبات و ۱۰ هزار قوطی کنسروجات و سایر اقلام ضروری به این مناطق ارسال شده تا در اختیار متاثران و آسیبدیدگان از این زلزله قرار گیرد. سجادی اضافه کرد: اکنون ۲۳۵ نیروی امدادی در قالب ۵۱ تیم فعال ارزیاب و عملیاتی برای امدادرسانی در منطقه زلزلهزده قطور حضور دارند. معاون عملیات سازمان امداد و نجات جمعیت هلالاحمر تعداد روستاهای ارزیابی شده در مناطق زلزلهزده استان آذربایجان غربی را ۴۰ روستا عنوان کرد و گفت: از این ۴۰ روستا ۲۸ روستا از توابع بخش قطور و ۱۲ روستا از توابع سلماس بودهاند که روستاهای امدادرسانی شده ۱۵ روستا در خوی و سلماس ثبت و گزارش شده است. علاوه بر دهها زمینلرزه با شدت کم و متوسط، مناطق مرزی خوی نیز روز گذشته 2 بار با زمینلرزه نسبتا شدید لرزید که این امر موجب مصدومیت ۹۰ نفر و بستری شدن ۱۰ نفر و همچنین تلف شدن صدها رأس دام روستاییان و تخریب ۱۰ تا ۱۰۰ درصدی منازل حداقل 8 روستای این منطقه شد. مسؤولان و مردم زلزلهزده خوی روز یکشنبه دردی مشترک داشتند و 2 زلزله ساعات ۹:۲۲ و ۱۹:۳۰ به جلوههای زیبایی از همدردی مسؤولان با مردم مناطق قطور و زرآباد این شهرستان تبدیل شد تا دشواریهای زلزله و سرمای هوا راحتتر تحمل شود.
ارسال به دوستان
سفر به عتبات 2 هفته متوقف میشود
سرپرست معاونت عتبات سازمان حج و زیارت از توقف 2 هفتهای سفر به عتبات خبر داد. محمد آزاد در گفتوگو با میزان، درباره آخرین تصمیمات برای لغو سفرهای عتبات گفت: بر اساس آخرین تصمیمگیریها مقرر شده سفر زمینی به عتبات 2 هفته متوقف میشود. این تصمیم با موافقت 2 کشور و مذاکره وزرای بهداشت ایران و عراق گرفته شده است. سرپرست معاونت عتبات سازمان حج در ادامه درباره سفر هوایی به عتبات نیز گفت: تا ۴۸ ساعت آینده برای سفر هوایی تصمیمگیری خواهد شد. آزاد درباره امکان بازگشت زائران ایرانی که در کشور عراق هستند، گفت: زائرانی که هماکنون در کشور عراق هستند مشکلی برای برگشت ندارند. وضعیت سلامتی این زائران در هنگام بازگشت و در مرزها بررسی میشود. وی در پایان گفت: از روز جمعه سفرهای زمینی و هوایی به عراق متوقف شده است.
ارسال به دوستان
هشدار پلیس به کاسبان مجازی کرونا
رئیس پلیس فتای پایتخت گفت: در یک سال گذشته، بیشترین علت ورود دادستان به جرائم رایانهای، فروش دارو بوده است. دادستان به عنوان مدعیالعموم دستور رسیدگی به اینگونه جرائم و شناسایی مجرمان را صادر کرده است. سرهنگ تورج کاظمی در گفتوگو با میزان، ادامه داد: فروش هرگونه دارو و تجهیزات پزشکی در بستر فضای مجازی غیرقانونی است و با عاملان برخورد میشود. وی در پاسخ به این سوال که اگر داروخانههایی که مجوز فعالیت دارند در فضای مجازی داروهای خود را تبلیغ و به فروش برسانند مجرم هستند یا خیر؟ گفت: هیچ داروخانهای حق فروش دارو در فضای مجازی را ندارد و موارد شناسایی و بررسی میشوند. رئیس پلیس فتای پایتخت درباره نحوه رصد فضای مجازی توسط پلیس گفت: پلیس صفحات و کانالهای عمومی را روزانه رصد میکند. همچنین مردم نیز میتوانند گزارشات خود را به پلیس اعلام کند.
ارسال به دوستان
لغو تمام اردوها، همایشها و مسابقات ورزشی دانشآموزان
معاون تربیت بدنی و سلامت وزیر آموزشوپرورش با بیان اینکه تمام اردوها، همایشها و مسابقات ورزشی دانشآموزان لغو شده است، گفت: از ظرفیت فضای مجازی و رسانهها برای آموزش استفاده خواهد شد. مهرزاد حمیدی در دومین جلسه ستاد پیشگیری و کنترل، ویروس کرونا که در سالن کنفرانس این معاونت برگزار شد، اظهار کرد: کمیتههای این ستاد باید اقدامات لازم را برای پیشگیری و کنترل پیشبینی و موارد را در ستاد مطرح کنند تا پیگیریهای لازم انجام شود.
ارسال به دوستان
مدیریت بحران تعادل میان اخبار مثبت و منفی
پروانه پیشنمازی*: در پی ظهور و فراگیری ویروس کرونا در کشور و انتشار اخبار مرتبط با این بیماری جدی، فضای رسانهای کشور نیز همانند فضای عمومی جامعه ملتهب شد، به گونهای که تاثیر و تاثر این 3 پدیده از همدیگر قابل تفکیک نیست؛ اینکه بحران رخداده (کرونا) جامعه را متاثر کرده و به دنبال آن رسانهها نیز متاثر شدهاند یا اینکه بحران رخداده در کانون توجه رسانهها قرار گرفته و با اتکا به نظریه برجستهسازی، رسانهها جامعه را از بحران مذکور متاثر ساختهاند چندان مشخص نیست. این تفکیکپذیری نهتنها در فرآیند مدیریت بحران پیشآمده اهمیت فراوانی دارد، بلکه در تحلیل عملکرد رسانهها و رفتار مردم نیز در مواجهه با بحران کرونا یک ضرورت تلقی میشود، چرا که با این تفکیکپذیری قادر به تشخیص رویکردها و راهبردهای رسانهای در مواجهه با بحران پیشآمده میشویم. اینکه رسانهها با اولین نشانههای بروز بحران و حتی پیش از اینکه این مخاطره در کشور تبدیل به بحران شود (پیش از ورود کرونا به کشور) به احتمال وقوع آن فکر کرده و برنامهای از پیش تعریفشده داشته باشند، نشان از راهبرد فعال و فوقفعال یک رسانه و رویکرد تعامل آن دارد که خود حاکی از مترقی بودن عملکرد رسانه در مواجهه با بحران است اما چنانچه رسانهها در مواجهه با بحران پس از واکنش اجتماع و رفتار عمومی جامعه اقدام به اطلاعرسانی و آگاهیبخشی کرده باشند، حاکی از رویکرد واکنشی و راهبرد انفعالی آنهاست که ضمن اینکه بیانگر پسماندگی رسانهای در مواجهه با بحران است، نقطه منفی مهمی در عملکرد رسانهای آن رسانه تلقی میشود. خوشبختانه رفتار رسانههای کشور در مواجهه با وقوع بحران کرونا در کشور از نوع راهبرد فعال و رویکرد تعاملی است یعنی با سرعت مطلوب اقدام به اطلاعرسانی و آگاهیبخشی در این زمینه کرده و با تهیه گزارشات و مصاحبههای تخصصی اقدام به اطلاعرسانی جامع و صحیح پیرامون بحران به وقوع پیوسته کردند. اما آنچه در این بین نیازمند تامل و توجه است، رعایت توازن و تعادل میان اخبار منفی و مثبت پیرامون بحران است. یعنی اگر چه رسانهها به حکم مسؤولیت اجتماعیشان، وظیفه اطلاعرسانی سریع، صحیح و جامع بحران را دارند، لکن با اتکا به همان مسؤولیت، وظیفه حفظ و صیانت از روان عمومی جامعه را نیز دارند. به عبارتی، اطلاعرسانی در این زمینه و هر بحران دیگری باید با استفاده از تکنیک واقعنمایی به گونهای انجام شود که منجر به ایجاد رعب و وحشت یا بروز فوبیا در جامعه نشود. شاید یکی از راههای پیروی از چنین الگویی، داشتن برنامه رسانهای بحران برای سناریوها، سطوح و گستردگی مختلف بحران است. رعایت توازن در انتشار اخبار منفی و مثبت پیرامون بحران بهوجود آمده و انتشار اخبار امیدآفرین از دیگر راهکارهایی است که میتواند در عملکرد رسانهای مفید فایده واقع شود.
* مدرس دانشگاه و پژوهشگر حوزه ارتباطات بحران
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|