|
افشای هدف حمله هوایی یکشنبهشب به دمشق
بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی در گفتوگو با «رادیو قدس» درباره حمله یکشنبهشب جنگندههای اسرائیل به مواضعی در حومه دمشق، اذعان کرد هدف از این حمله ترور یکی از رهبران برجسته جهاد اسلامی بود اما وی جان سالم به در برد. اسرائیل به دلیل سکوت مجامع جهانی بارها به بهانه دفاع از خود اقدام به ترور غیرقانونی میکند.
ارسال به دوستان
نخستوزیر عراق به احتمال فراوان روز پنجشنبه کابینه خود را به مجلس معرفی میکند
اخراج آمریکا؛ شرط اعتماد پارلمان به علاوی
گروه بینالملل: پنجشنبه هفته جاری کابینه محمدتوفیق علاوی به پارلمان عراق برای دریافت رأی اعتماد معرفی خواهد شد.
اگر چه نظر کلی نمایندگان به شخص علاوی مثبت است اما برخی درخواستها و در راس آنها تعیین تکلیف مصوبه مجلس برای اخراج سربازان آمریکایی مهمترین شرط نمایندگان برای رأی اعتماد به کابینه علاوی است.
برخی نمایندگان عراقی از طریق گفتوگو با رسانهها یا انتشار بیانیههایی که در اختیار رسانهها قرار میگیرد، درخواست خود از دولت عراق را علنی میکنند. دیروز هم یکی از نمایندگان عراقی تأکید کرد رأی اعتماد به دولت جدید در گرو چند مسأله است از جمله اخراج نظامیان تروریست آمریکایی و حفظ حشدالشعبی.
حسن سالم، نماینده عراقی بار دیگر بر لزوم اخراج نظامیان تروریست آمریکایی از این کشور تأکید کرد. سالم با انتشار بیانیهای گفت رأی اعتماد به دولت محمد توفیق علاوی و برنامههای دولتی وی، در گرو اخراج نیروهای آمریکایی از عراق است.
وی در ادامه همچنین شرط رأی اعتماد را حفظ سازمان حشدالشعبی و تقویت جایگاه و ارتقای توانمندیهای آن به عنوان یک نهاد امنیتی دانست و گفت برای ادغام یا لغو آن هیچ چانهزنیای قابل پذیرش نیست.
پایگاه خبری المعلومه به نقل از سالم گزارش داد دولت علاوی همچنین باید توافقنامه عراق با چین را اجرایی و استقلال کابینه خود را حفظ کند. توافقنامه با چین همان توافقنامهای است که عادل عبدالمهدی با چینیها منعقد کرد و سبب خشم آمریکایی و کلیدخوردن اعتراضات در عراق شد.
نماینده عراقی تصریح کرد علاوی باید به وعدههایی که به معترضان درباره رسواسازی برخی فراکسیونها داده بود، عمل کند. علاوی گفته بود برخی گروههای سیاسی به او فشار آوردند تا منصبهایی را به آنان اختصاص دهد. سالم در پایان خاطرنشان کرد دولت علاوی باید به دور از سهمخواهی جریانها و گروههای سیاسی باشد.
* درخواست پمپئو از نخستوزیر عراق برای تأمین امنیت سربازان آمریکایی
دیروز پمپئو، وزیر خارجه آمریکا با علاوی، نخستوزیر جدید عراق تلفنی گفتوگو کرد. اگرچه تعارفات تکراری مثل حمایت از امنیت عراق و... در خبر منتشره از این گفتوگو از سوی وزارت خارجه آمریکا وجود دارد اما نکته کلیدی این تماس درخواست پمپئو برای متعهد شدن به امنیت سربازان آمریکایی از سوی علاوی بود. مورگان اورتاگوس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در بیانیهای اعلام کرد پمپئو بر وظیفه و تعهد عراق به حراست از دیپلماتها، نیروها و تأسیسات آمریکایی و کشورهای عضو ائتلاف تأکید کرده است. درخواست پمپئو برای ضمانت امنیت سربازان آمریکایی در عراق در حالی است که دولت عراق بر اساس مصوبه چندی پیش پارلمان عراق مکلف به فراهم کردن زمینه خروج سربازان آمریکایی از عراق است. دولت عادل عبدالمهدی در همان زمان این موضوع را به اطلاع آمریکاییها رساند اما دونالد ترامپ، رئیسجمهوری این کشور نهتنها با خروج از عراق مخالفت کرد، بلکه خروج از عراق را موکول به پرداخت دهها میلیارد دلار پول از سوی دولت عراق کرد. با این وجود مردم عراق در تظاهرات میلیونی چندهفته پیش خود شعارهای ضدآمریکایی سر دادند و بر خواست خود تاکید کردند.
* توطئه جدید آمریکایی- عربی علیه دولت عراق
اگر کابینه عراق تشکیل شود، نخستین طرحی که در آن مطرح خواهد شد، لزوم اخراج نظامیان تروریست آمریکایی از خاک عراق است و توطئههای آمریکا برای عدم تشکیل کابینه به این دلیل است که این طرح، اجرایی نشود. در همین حال، یک منبع عراقی دیروز گفت تکمیل کار تشکیل دولت جدید و تکمیل ساختار حشدالشعبی، به معنای آغاز مرحله جدید است؛ عنوان مرحله جدید، قرار دادن دستور اخراج نیروهای آمریکایی از عراق روی میز و در دست اجراست. قرار است جلسه پارلمان عراق برای رأی اعتماد به دولت جدید این هفته برگزار شود. حسن الکعبی، معاون اول پارلمان عراق، روز یکشنبه اعلام کرد جلسه رای اعتماد به کابینه علاوی روز چهارشنبه برگزار خواهد شد، البته دیروز اعلام شد این جلسه به پنجشنبه منتقل شده است.
از سویی تعارفات دیپلماتیک پمپئو و ادعای حمایت از دولت عراق با آنچه در عمل میگذرد تفاوت دارد و تحرکات مشکوک ایالاتمتحده آمریکا و برخی کشورهای عربی حاشیه خلیجفارس در روند تشکیل کابینه عراق همچنان ادامه دارد. در همین ارتباط مختار الموسوی، نماینده ائتلاف الفتح در پارلمان عراق دیروز از توطئه جدید آمریکا و اعراب، پیش از برگزاری جلسه رأی اعتماد به کابینه محمد توفیق علاوی خبر داد. الموسوی به پایگاه خبری المعلومه گفت آمریکا و برخی اعراب برای توطئه خود قصد دارند از افراد نفوذی استفاده کنند. به گفته وی، افراد نفوذی تلاش خواهند کرد به بهانه درخواست برای سرنگونی محمد توفیق علاوی، نخستوزیر مأمور تشکیل کابینه از مردم استانهای مرکزی و جنوبی عراق سوءاستفاده کنند. منظور این نماینده عراقی این است که تلاش اعراب و آمریکا این خواهد بود که وانمود کنند مردم استانهای جنوبی و مرکزی، خواستار عدم تشکیل دولت جدید هستند. این نماینده عراقی خبر داد واشنگتن و اعراب قصد دارند این اقدام را پیش از جلسه رأی اعتماد به کابینه علاوی انجام دهند. الموسوی خاطرنشان کرد برخی ابزارهای سیاسی و رسانهای نیز تلاش خواهند کرد پیش از برگزاری جلسه فوقالعاده پارلمان عراق، اقداماتی را در راستای طرح آمریکا و اعراب انجام دهند.
***
[طرح تأمین امنیت حرم امامین عسکریین(ع)]
فرماندهی عملیات سامرا اعلام کرد به مناسبت ایام شهادت امام علیالنقی الهادی با همکاری دولت عراق طرحی ویژه برای محافظت از جان و سلامت زائران حرم امامین عسکریین اجرا میکند. عماد الزهیری، فرمانده عملیات سامرا در گفتوگو با خبرگزاری رسمی عراق گفت: فرماندهی عملیات سامرا برنامه ویژه خود برای برقراری امنیت مراسم زیارت حرم امامین عسکریین را در سالروز شهادت امام محمد بنعلی الهادی(ع) نهایی کرده است. او گفت: این طرح شامل تقویت فرماندهی با قریب به 5 یگان، یک هنگ نیروی انتظامی و 4 شرکت تامین مالی است. علاوه بر آن پشتیبانی عمده از وزارت کشور از طریق نیروهای پلیس راهنمایی و رانندگی، بازرسان و نیروهای اطلاعات داخلی و پشتیبانی از سازمان امنیت ملی با بیش از ۲۵۰ هزار نیرو را شامل میشود. فرمانده عملیات سامرا همچنین از عملیات پیشدستانه در دستگیری ۱۱۳ متهم تحت تعقیب در پروندههای تروریسم و ایجاد ناامنی در ۱۵ روز گذشته خبر داد و گفت: در این مدت همچنین ۲۷۵ بمب دستی و مواد منفجره هم از بقایای داعش یافت شده است و نیروی هوایی ارتش هم بر اساس اطلاعات محرمانه خود عملیاتهای هوایی علیه اهدافی مهم داشته است.
ارسال به دوستان
نتایج نهایی نوادا؛ سندرز اول، بوتیجیج دوم، بایدن و وارن سوم
سندرز در نشست آیپک شرکت نمیکنم
دفتر مرکزی حزب دموکرات آمریکا تعداد آرای وکلای ایالتی هر نامزد را بعد از سومین مرحله انتخابات درونحزبی در ایالت نوادا اعلام کرد.
با مشخص شدن نتایج مرحله سوم انتخابات درونحزبی دموکراتها در ایالت نوادا، دفتر مرکزی این حزب دیروز تعداد آرای وکلای ایالتی (Delegate) هر نامزد را اعلام کرد. به نوشته خبرگزاری آسوشیتدپرس، برنی سندرز، سناتور ۷۸ ساله توانسته رأی ۳۴ وکیل ایالتی و پیت بوتیجیج رأی ۲۳ وکیل ایالتی را به دست آورد و با اختلاف قابل توجه در صدر نامزدهای دموکرات قرار بگیرند. بعد از مرحله دوم انتخابات در نیوهمپشایر، بوتیجیج با ۲۲ رای در رتبه اول و سندرز با ۲۱ رأی در رتبه دوم قرار داشتند. بر این اساس، دیگر نامزدهای حزب دموکرات یعنی جو بایدن و الیزابت وارن با ۸ رأی و ایمی کلوبچار با ۷ رأی در رتبههای بعدی قرار دارند. در این بین فقط بایدن 2 رأی افزایش داشته و بقیه ثابت ماندهاند. بدین ترتیب هنوز ۱۹۹۱ رأی موکل در ۴۷ ایالت دیگر آمریکا باقی مانده تا بعد از تقسیم شدن بین نامزدهای حزب دموکرات، کسی که بیشترین آرای ایالتی را دارد، به عنوان نامزد اصلی این حزب برای انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۲۰ این کشور انتخاب شود.
از نظر درصد آرای کسب شده هم دفتر حزب دموکرات در ایالت نوادا بعد از شمارش ۹۶ درصد از آرای عمومی انتخابات درونحزبی در این ایالت، اعلام کرد سندرز با 4/40 درصد پیروز این ایالت شده است. رتبههای بعدی نیز به بایدن با 1/19 درصد، بوتیجیج با 3/17 درصد، وارن با 6/11 درصد و کلوبچار با 2/7 درصد اختصاص دارد.
* واکنش تازه ترامپ به پیروزی سندرز
ترامپ پیش از عزیمت به هند در محوطه کاخ سفید درباره پیروزی سندرز در ایالت نوادا به خبرنگاران گفت: تصور میکنم این یک پیروزی بزرگ برای برنی سندرز باشد؛ ببینیم چه میشود، پیروزیهای زیادی باید کسب کند. امیدوارم دموکراتها رفتار و برخورد منصفانهای با سندرز داشته باشند. ترامپ در حالی پیروزی سندرز در ایالت نوادا را به او تبریک گفت که ۲۳ بهمنماه گفته بود ترجیح میدهد رقیب نهایی او در انتخابات آتی، مایکل بلومبرگ میلیاردر باشد و تمایل ندارد با برنی سندرز روبهرو شود، زیرا سندرز هوادارانی واقعی در آمریکا دارد. او گفته بود بلومبرگ نامزد میلیاردر دموکراتها، طرفدارانش را با پول میخرد.
سناتور آمریکایی و پیشتاز نامزدهای حزب دموکرات در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا اعلام کرد در کنفرانس لابی صهیونیستی آیپک حضور نمییابد. بر این اساس، سندرز در صفحه توئیتر خود نوشت: اسرائیلیها حق دارند در صلح و امنیت زندگی کنند؛ همینطور مردم فلسطین. من هنوز نگران بستری هستم که آیپک برای کسانی فراهم میکند که نسبت به حقوق فلسطینیها با تبعیض و مخالفت اظهارنظر میکنند. به همین دلیل در کنفرانس آنها شرکت نمیکنم. سندرز پیشتر هم با انتقاد از مواضع دولت ترامپ در حمایت بیش از حد از رژیم صهیونیستی، مواضع تلآویو در قبال فلسطینیان را سرکوبگرانه و آن را دولت نژادپرست خوانده بود. سندرز اگرچه منتقد روابط نزدیک ترامپ و نتانیاهو است اما او یک یهودی طرفدار رژیم اشغالگر قدس است.
***
[سندرز علیه بلومبرگ]
نامزد پیشتاز دموکراتها همچنین درباره بلومبرگ رقیب میلیاردر خود به دموکراتها هشدار داد اگر مایکل بلومبرگ به عنوان نامزد نهایی حزب رو در روی ترامپ قرار گیرد، دموکراتها شکستی سنگین متحمل میشوند. سندرز گفت: فکر میکنم (با توجه به) آنچه در مناظره اتفاق افتاد، کاملا محتمل است ترامپ او را بجود و تف کند. ما یک دموکراسی هستیم. یک نفر، یک رأی. نه اینکه یک نفر با ثروت ۶۰ میلیارد دلاریاش انتخابات را بخرد.
ارسال به دوستان
ماهاتیر محمد استعفا کرد
ماهاتیر محمد، نخستوزیر 94 ساله مالزی صبح دیروز استعفانامه خود را به پادشاه این کشور تقدیم کرد. وی پیش از این اعلام کرده بود از سمت خود کنارهگیری میکند اما تاکید کرده بود که این اتفاق تا قبل از اجلاس همکاری اقتصادی اقیانوس آرام در ماه نوامبر ۲۰۲۰ نخواهد بود.
پادشاه مالزی هم ضمن پذیرش استعفای ماهاتیر محمد از نخستوزیری این کشور، از وی خواست تا زمان تشکیل کابینه جدید به فعالیت خود ادامه دهد.
بر اساس آنچه خبرگزاریها اعلام کردهاند، انور ابراهیم، رئیس حزب عدالت مردم مالزی جانشین وی خواهد شد.
پذیرش استعفای ماهاتیر محمد توسط پادشاه مالزی در حالی است که 30 بهمنماه ماهاتیر محمد ضمن ابراز بیاطلاعی از طرح موضوع تغییر نخستوزیر در نشست ائتلاف احزاب حاکم که جمعه برگزار شد، گفته بود: از تعیین ضربالاجل اطلاعی ندارم اما پیشتر نیز برای کنارهگیری اعلام آمادگی کرده بودم.
* سیاستمدار ضدآمریکایی
ماهاتیر محمد با وجود کهولت سن یکی از فعالترین و البته ضدآمریکاییترین نخستوزیران منطقه بود. یکی از آخرین اظهارنظرهای وی درباره آمریکا همین چند وقت پیش بود که صراحتا خواستار استعفای دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا بعد از شوی استیضاح شده بود. نخستوزیر مالزی در واکنش به تبرئه ترامپ از 2 اتهامی که در قطعنامه استیضاح مجلس نمایندگان آمریکا مطرح شده بود، گفته بود ای کاش سنا تصمیم بهتری در اینباره اتخاذ میکرد. ماهاتیر محمد درباره عملکرد ضعیف ترامپ هم گفته است: او فردی است که با استفاده از فشار به کشورهای خارجی برای پیروزی در انتخابات، سیاست کشورش را لکهدار کرده است و این برای آمریکا قابل قبول نیست.
وی همچنین 19 بهمنماه در افتتاحیه کنفرانس اتحادیه پارلمانهای حامی قدس گفته بود: طرح بهاصطلاح معامله قرن ترامپ فقط به آپارتاید منجر میشود و ترامپ به دنبال قانونی جلوه دادن اشغال بیتالمقدس است. او افزود: ما خواستار اجرای منشور سازمان ملل درباره حق تعیین سرنوشت مردم فلسطین هستیم.
ماهاتیر محمد سال ۲۰۱۶ حزب خود را با نام حزب بومیتباران متحد مالزی تأسیس کرد. او سال ۲۰۱۸ با بازگشت به سیاست، ائتلاف مخالفان را به پیروزی در انتخابات سراسری مالزی هدایت کرد و برای نخستینبار از سال ۱۹۵۷ باعث شد ائتلاف حاکم در انتخابات شکست بخورد. سال ۲۰۱۸ چهار حزب مخالف دولت، موسوم به اتحاد امید با پایان دادن به گمانهزنیها، ماهاتیر محمد را به عنوان کاندیدای نخستوزیری انتخاب کردند.
وی تا دیروز با ۹۴ سال سن پیرترین رهبر انتخابی جهان بود. او توانست ائتلاف حاکم باریسان ناسیونال را که برای بیش از ۶۰ سال در قدرت بود، شکست دهد.
وی همواره از ایران برای ایستادگی در برابر تحریمهای اقتصادی تمجید کرده است و عقیده دارد که مهم است جهان اسلام در مواجهه با تهدیدهای آینده متکی به خود باشد. وی همچنین بر ایده تجارت با دینار طلا و معامله تهاتری در میان کشورهای اسلامی تاکید دارد.
ارسال به دوستان
خیز ترامپ برای فروش 3 میلیارد دلار تجهیزات نظامی به هند
گروه بینالملل: دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا با رویای فروش 3 میلیارد دلار تجهیزات نظامی دیروز وارد هند شد. هند به طور سنتی از دوران جنگ سرد جزو مهمترین مشتریان تسلیحاتی روسیه بوده است اما چند سالی است جزو مشتریان پر و پا قرص تسلیحات آمریکایی است.
تا قبل از فروپاشی شوروی رابطه نزدیکتر هند با اتحاد جماهیر شوروی در طول جنگ سرد توسعه یافت. در طول آن دوره، همکاری هند و روابط استراتژیک و نظامی با مسکو و همراهی با سیاستهای سوسیالیستی تأثیر منفی بر روابط هند با آمریکا گذاشت. پس از فروپاشی شوروی، هند شروع به بررسی سیاستهای خارجی خود در جهان تکقطبی و ایجاد روابط نزدیکتر با اتحادیه اروپایی و ایالات متحده کرد.
ترامپ بعد از ورود به هند به بازاریابی برای تسلیحات و تجهیزات نظامی آمریکایی دست زد و از کالاهای ساخت کشورش تمجید کرد. رئیسجمهور آمریکا بر عزم واشنگتن برای تقویت تجارت با دهلینو تاکید کرده و از آمادگی آمریکا برای فروش تجهیزات نظامی مختلف شامل پهپاد، بالگرد و سیستمهای موشکی خبر داد. ترامپ طبق عادت چند سال اخیر خود در مقام ریاستجمهوری آمریکا، دیروز در هند به تمجید و تعریف از تسلیحات و تجهیزات آمریکایی پرداخت و آنها را بهترین و ترسناکترین تجهیزات نظامی در جهان خواند. به گفته دونالد ترامپ، آمریکا و هند در مراحل اولیه حصول به یک توافق تجاری فوقالعاده هستند. اعلام آمادگی رئیسجمهور آمریکا برای فروش تجهیزات نظامی به هند در شرایطی انجام شد که پیشتر مقامهای 2 کشور بارها بر مواضع مشترکشان در زمینه مقابله با نفوذ چین در منطقه تاکید کردهاند.
آمریکا در سالهای اخیر کوشیده از هند برای مقابله با سیاستهای چین استفاده کند ولی هند در کوتاهمدت از ناحیه چین خطر جدی احساس نمیکند و معتقد است مدرنیزهسازی نظامی چین در وضعیت کنونی معطوف به تایوان، به عنوان معضل اساسی امنیتی و سرزمینی آن است. با این حال در درازمدت و به عنوان رقیب راهبردی چین، منطقی است که دهلینو برای مهار آن از هماکنون به چارهجویی بیندیشد. هند معتقد است که کمک چین به پاکستان به منظور ساخت بندر گوادر به عنوان یک ابزار مهم در دست چین است تا مانع پیشرفت و توسعه هند در آسیای جنوبی شود، به همین خاطر هند در برابر پروژه همکاری چین- پاکستان بر اجرای پروژه کریدور شمال جنوب در همکاری با ایران تأکید دارد.
رئیسجمهور آمریکا همچنین پس از ورود به هند وعده داد همکاریها با دهلینو در زمینه تجارت و مقابله با تروریسم را تقویت کند. دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا در سخنانی در شهر احمدآباد هند بر تعهدش نسبت به هند برای گسترش همکاریهای تجاری و مقابله با تروریسم تاکید کرد.
ترامپ در این سخنرانی به پیشرفتها و دستاوردهای اقتصادی دولت نارندرا مودی، نخستوزیر هند اشاره کرد و او را یک مذاکرهکننده سرسخت توصیف کرد. ترامپ ضمن استقبال از روح نوآوری و خلاقیت و کارآفرینی در اقتصاد هند، وعده داد به مقابله با تروریسم در نزدیکی مرزهای پاکستان کمک کند.
رئیسجمهور آمریکا همچنین بر آمادگی کشورش برای فروش تجهیزات نظامی به هند تاکید کرد. وی گفت: آمریکا عاشق هند است، آمریکا به هند احترام میگذارد و آمریکا همواره برای مردم هند، دوست وفاداری خواهد بود.
* آمریکا به دنبال حضور پررنگتر در بازار شیر و لبنیات هند
علاوه بر فروش تسلیحات، یکی از مهمترین درخواستهای ترامپ در سفر به هند، دسترسی بیشتر شرکتهای آمریکایی به بازار شیر و لبنیات هند و کاهش کنترل قیمت دارو توسط مقامهای دهلینو است. دولت هند نیز در مقابل خواستار برخی امتیازات تجاری از سوی آمریکا بویژه دسترسی بیشتر به بازارهای ایالات متحده در زمینه دارو و محصولات کشاورزی است.
ارسال به دوستان
دور دنیا
واکنش سوریه به حملات اسرائیل
تصاویر ویدئویی که در اینترنت به اشتراک گذاشته شد، نشان میدهد سامانههای پدافند هوایی سوریه مستقر در دمشق چندین «هدف متخاصم» را که از جانب بلندیهای جولان اشغالی پرتاب شده بود، سرنگون کرده است. این در حالی است که «آویخای آدرعی» سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی نیز با صدور بیانیهای حمله هوایی این رژیم به مواضع جنبش جهاد اسلامی در خاک سوریه و نوار غزه را تأیید کرد. خبرگزاری رسمی سوریه (سانا) به نقل از یک منبع نظامی اعلام کرد هر چند اکثر موشکهای پرتابشده رهگیری و سرنگون شده است، میزان خسارات وارده در پی «تجاوز اسرائیل» همچنان در دست بررسی است.
***
زمان انتخاب رهبر جدید حزب مرکل
شبکه ان-تیوی آلمان به نقل از منابع حزبی گزارش داد، حزب دموکرات- مسیحی آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان ۲۵ آوریل یا ۹ مه کنگره حزبی برای انتخاب یک رهبر جدید برای این حزب برگزار میکند. در جریان این کنگره از هیأتها خواسته میشود به رهبر جدید که به احتمال زیاد در انتخابات فدرال بعدی که قرار است اکتبر ۲۰۲۱ برگزار شود، صدراعظم میشود، رای بدهند. اوایل همین ماه آنگرت کرامپ- کارنباوئر، رهبر کنونی محافظهکاران اتحاد دموکرات- مسیحی (CDU) اعلام کرد پایان همین سال میلادی کنارهگیری میکند و به دنبال صدراعظمی نیست. کرامپ- کارنباوئر در سال ۲۰۱۸، پس از آنکه آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان گفت قصد ندارد برای رهبری این حزب نامزد شود، برای این سمت انتخاب شد.
***
تعویق نشست سالانه پارلمان چین
مقامات چین دیروز تصمیم گرفتند نشست سالانه پارلمان این کشور را به دلیل شیوع ویروس کرونا به زمان دیگری موکول کنند. تلویزیون ملی چین با انتشار خبر به تعویق افتادن نشست سالانه پارلمان این کشور اعلام کرد قرار است در آینده تاریخ جدیدی برای این نشست در نظر گرفته شود. جلسه علنی مجمع ملی خلق که بزرگترین گردهمایی چین به شمار میرود، قرار بود مانند هر سال در تاریخ پنجم مارس آغاز به کار کند. این تاریخ از سال 1985 تغییری نکرده بود. این رویداد، نمادی از ثبات کشور است که از سال 1978 و پایان «انقلاب فرهنگی» همه ساله به صورت آیینی برگزار میشود.
***
اجرای حکم اعدام تروریست خطرناک مصری
وزارت کشور مصر حکم اعدام هشام عشماوی، افسر سابق ارتش این کشور را که متهم به اقدامات تروریستی بود، اجرا کرد. حکم اعدام عشماوی دیروز در داخل زندان تجدیدنظر قاهره با حضور تعدادی از فرماندهان اداره زندان، یکی از اعضای دادستانی کل، نماینده پزشکی قانونی و یکی از اعضای مرکز صدور فتوا اجرا شد. پیشتر دستگاه قضایی مصر حکم اعدام ۳۷ متهم پرونده مشهور «انصار بیتالمقدس» از جمله هشام عشماوی را صادر کرد. هشام عشماوی در زمره خطرناکترین تروریستهای منطقه بود که اکتبر ۲۰۱۸ در لیبی بازداشت و در مه ۲۰۱۹ تحویل مسؤولان مصری شد. او از آن زمان در دادگاههای مختلف به دلیل دهها جرم در حال محاکمه بود. عشماوی پیش از آنکه در سال ۲۰۱۲ به یک تروریست خطرناک تبدیل شود، یک افسر در نیروهای ویژه مصر بود. وی در جریان درگیریها برای مقابله با گروههای تروریستی مستقر در شهر درنه در شرق لیبی توسط ارتش «ملی» این کشور (نیروهای تحت فرماندهی خلیفه حفتر) بازداشت و به مصر مسترد شد.
***
آغاز رزمایش دریایی مشترک عربستان و آمریکا
خبرگزاری رسمی عربستان (واس) اعلام کرد رزمایش دریایی مشترک عربستان و آمریکا در پایگاه دریایی ملک عبدالعزیز آغاز شد. در همین راستا، محمد بنحامد الغامدی، سرتیپ نیروی دریایی عربستان و مدیر این رزمایش در بیان اهداف آن گفت رزمایش «مدافع دریا» با هدف تقویت همکاریهای نظامی و تبادل تجربیات جنگی بین نیروی دریایی عربستان و نیروی دریایی ایالات متحده انجام میشود. وی افزود: این رزمایش شامل تمرینات مختلف برای تقویت تدابیر امنیت دریایی در منطقه و یکپارچهسازی عملیاتهای یگانهای دریایی است. رزمایش مشترک عربستان و آمریکا قرار است به مدت یک هفته برگزار شود.
***
معرفی سرکرده جدید القاعده در شبه جزیره عرب
پس از گذشت چند روز از اعلام خبر کشته شدن قاسم الریمی از سوی آمریکا، تشکیلات القاعده تاکید کرد خالد باطرفی به عنوان سرکرده جدید این تشکیلات در شبه جزیره عرب انتخاب شده است. خالد باطرفی، عضو برجسته ۴۵ ساله تشکیلات القاعده در شبه جزیره عرب و ملقب به «ابو مقداد الکندی» است. باطرفی در سال ۲۰۱۱ در زندان مرکزی «بالمکلا» واقع در جنوب شرقی یمن بازداشت شد و در سال ۲۰۱۵ اشخاص مسلح وابسته به تشکیلات القاعده به این زندان هجوم آوردند و بیش از ۳۰۰ زندانی را آزاد کردند که باطرفی در میان آنها بود.
***
ربایش شیخ قبیله عراقی توسط آمریکا
نیروهای آمریکایی طی یک عملیات هلیبرن در منطقه البغدادی واقع در ۹۰ کیلومتری غرب الرمادی، معدی العبیدی، شیخ قبیله عبید را در منزلش در این منطقه بازداشت کردند. نیروهای آمریکایی سپس شیخ العبیدی را به پایگاه عینالاسد در منطقه البغدادی منتقل کردند؛ بدون اینکه به علت بازداشت وی اشارهای کنند. شیخ معدی العبیدی از شیوخ برجسته استان الانبار در مبارزه با تروریستهای داعش است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|