|
ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
کانون کارگردانان سینمای ایران در بدعتی تازه از دور زدن قانون توسط یک فیلمساز پرحاشیه حمایت کرد
کانون آقای اف؟!
گروه فرهنگ و هنر: «کانون کارگردانان سینمای ایران در نامهای خطاب به مدیرعامل خانه سینما درخواست کرد شرایطی فراهم شود تا در سالن «خانه سینما» جدیدترین ساخته محمد رسولاف به نمایش درآید». این خبری بود که روز گذشته در خروجی رسانهها قرار گرفت و از تقاضای یکی از نهادهای صنفی کشور برای حمایت از فردی خبر میداد که طبق قانون ممنوعالفعالیت است و اجازه ساخت اثر جدید ندارد! بدعتی تازه که نه فقط از باب رایج شدن آن، بلکه از این منظر که یک نهاد صنفی سینمایی حامی آن است، قابل تامل و توجه است، بویژه آنکه این بدعت تازه در ادامه بخواهد تبدیل به رویهای برای برخی از اهالی سینما شود.
* قانون را زیرپا بگذار و جایزه بگیر!
روز گذشته کانون کارگردانان سینمای ایران در نامهای خطاب به مدیرعامل خانه سینما درخواست کرد شرایطی فراهم شود تا در سالن «خانه سینما» جدیدترین ساخته محمد رسولاف به نمایش درآید. در این نامه، کانون کارگردانان سینمای ایران خطاب به منوچهر شاهسواری درخواست کرده است با توجه به اینکه تلاشها برای رفع ممنوعیت خروج از کشور محمد رسولاف برای نمایش فیلمش در جشنواره برلین نتیجه نداده است، شرایطی برای اکران فیلم «شیطان وجود ندارد» برای اعضای کانون کارگردانان و دیگر اصناف سینمایی فراهم شود تا در یک نمایش خصوصی همزمان با جشنواره برلین، در سالن خانه سینما این فیلم به نمایش درآید. فیلم «شیطان وجود ندارد» در بخش رسمی جشنواره فیلم برلین 9 اسفندماه اولین نمایش خود را تجربه خواهد کرد. این درخواست در شرایطی مطرح شده است که اثر تازه رسولاف از اساس بدون مجوز ساخت تولید شده و مشخص نیست چرا باید کانون کارگردانان به عنوان یک نهاد صنفی فعال و قدرتمند در عرصه سینما از ساخت اثری خارج از مجاری قانونی و رسمی کشور حمایت کند و اتفاقا در اتفاقی ویژه و در شرایطی که سازنده فیلم به دلیل حکم قضایی خود نمیتواند از کشور خارج شود، درخواست اکران رسمی این اثر را بدهد! گویی بچهای، اشتباهی بزرگ را مرتکب شود و بزرگترهای او در مقابل آن اشتباه باز هم بچه را تشویق کنند!
* قانون کیلویی چند؟!
نکته عجیبتر آن است که رسولاف در شرایطی دست به ساخت این اثر خارج از مسیرهای قانونی زده است و حالا هم با افتخار میخواهد آن را در هفتادمین جشنواره فیلم برلین شرکت دهد که بر اساس گزارشی که سایت خبری مشرق منتشر کرده، «امتیاز پخش و فروش جهانی این فیلم را شرکت فیلمز بوتیک (Films Boutique) در اختیار دارد که دفترش در برلین است. مهمترین اتفاق درباره این فیلم این است که آثار رسولاف و جعفرپناهی پخشکنندههای فعالی در اروپا دارند و از این طریق فیلمهایشان با کمترین نمایش ممکن در سینماهای سراسری اروپا و آمریکا به سوددهی غیرقابل تصوری میرسند؛ امکانی که برای آثار سینمایی که در مجاری رسمی کشور ساخته میشوند وجود ندارد». این یعنی نهتنها فرآیندهای قانونی و رسمی ساخت فیلم در کشور دور زده شده است، بلکه فیلمسازانی که از این طریق دست به چنین کارهایی میزنند، در نهایت به سود بالایی نیز میرسند؛ مسیری که قطعا برای بسیاری از فیلمسازانی که به شکل طبیعی در حال فعالیت در سینمای ایران هستند، میسر نیست و نمیتوانند به چنین سود سرشاری دست پیدا کنند. اتفاقی که بعید نیست بسیاری از فیلمسازان دیگر را نیز ترغیب کند با کنار گذاشتن سازوکارهای قانونی ساخت فیلم در کشور و تولید آثاری فاقد پروانه ساخت و تلاش برای حضور این آثار در جشنوارههای خارجی، از اساس فرآیندی به عنوان صدور مجوز ساخت یک اثر سینمایی در کشور را از میان بردارند.
* همه برای یکی!
اگر قبلا جمله معروفی وجود داشت که میگفت «یکی برای همه و همه برای یکی»، حالا به نظر میرسد برای آنچه در کانون کارگردانان میگذرد باید فقط بخش دوم این جمله را به کار برد که «همه برای یکی»! در شرایطی که مشکلات متعددی پیش روی جامعه سینمایی کشور است و موضوعاتی از جمله مسأله اکران فیلمهای نوروزی و شرایط پیچیده اکران به واسطه گسترش ویروس کرونا در کشور این روزها گریبان سینمای ایران را گرفته و مسائل معیشتی و اقتصادی نیز همچون چند سال گذشته همچنان بخش بزرگی از جامعه سینمایی کشور را درگیر کرده است، طرح مسأله پیگیری نمایش یک فیلم آن هم در شرایطی که خارج از روال مرسوم سینمایی ایران تولید شده است؛ از آن دست کارهایی است که نمیتوان از یک نهاد صنفی انتظار داشت. جالب اینکه خانه سینما که در واقع اصلیترین نهاد صنفی سینماگران ایرانی است هم مدتی قبل و در جریان اتهام رسولاف و صدور حکم قضایی او، با نگارش نامهای از رئیس قوهقضائیه خواسته بود «با شیوه فرهنگی» با پرونده او مواجه شوند اما در نهایت پس از انتشار این نامه که امضای مدیرعامل خانه سینما نیز پای آن بود، رسولاف در یک دهنکجی آشکار به قانون کشور، با ساخت اثری خارج از روال قانونی نشان داد توجهی به «ریشهایی که برای او گرو گذاشته شده» ندارد! آیا در این شرایط سایر اهالی سینما حق ندارند از مدیریت خانه سینما و صنفی همچون «کانون کارگردانان سینما» بابت آنکه آبرو و اعتبار خود را برای چنین کاری هزینه کردند، گلایه کنند؟ سینمایی که هر روز اقتصادش نحیفتر میشود و موضوعات مختلف اجتماعی نیز بر تضعیف این چرخه اثر منفی میگذارد، آنقدر دغدغه و نگرانی دارد که قطعا مسأله خاص رسولاف (حتی با فرض درست بودن ورود این نهادهای صنفی به این ماجرا) در اولویتهای آخر آن قرار میگیرد.
اما فارغ از همه این مسائل آنچه بیش از هر چیز اهمیت دارد، توجه به حفظ فرآیندهای قانونی کشور در عرصه فرهنگ و هنر از سوی نهادها و اصناف فعال در این حوزه است؛ به قول قدیمیها تا زمانی که متولیان امامزاده پاسدار حرمت امامزاده نباشند، از دیگران چه انتظاری باید داشت؟
ارسال به دوستان
مهمترین اخبار حوزه کتاب در 2 روز گذشته
از احیای کتابخانه آسیبدیده تا انتشار یک رمان برگزیده
عباس اسماعیلگل: در یکی، دو روز گذشته اخبار متنوعی در حوزه کتاب منتشر شده است که از مهمترین آنها میتوان به انتشار چند کتاب خاص و مهم و همچنین اهدای 5 هزار جلد کتاب به کتابخانه آسیبدیده شهریار در حوادث آبانماه اشاره کرد. بنا بر این گزارش، موسسه خانه کتاب ۵ هزار جلد کتاب به ارزش ۱۱۰ میلیون تومان به کتابخانه تفکر شهریار اهدا کرده است؛ این کتابهای اهدایی در موضوعات کودک و نوجوان، تعلیم و تربیت، کمکدرسی، آموزشی و دانشگاهی، علوم اجتماعی، مدیریت و حقوق، دین، فلسفه و روانشناسی، ادبیات، شعر، داستان، تاریخ، پزشکی، مهندسی، کشاورزی، هنر و تربیت بدنی است. کتابخانه عمومی تفکر در پی ناآرامیهای آبانماه در آتش اغتشاشات سوخت و ۱۳ هزار جلد آن، دچار آتشسوزی و نابود شد.
اما در حوزه تازههای نشر، رمان «سایههای بهار» نوشته سیدمحمد میرموسوی که در ششمین دوره جایزه ادبی امیرحسین فردی برگزیده شده بود، منتشر شد. این رمان که چهاردهمین اثر نویسنده است و در سبک رئال نوشته شده است، ماجرای انقلاب اسلامی در منطقه گرگان و دشت را تا پیروزی نهایی آن به تصویر کشیده است. این اثر در ٢٧ فصل و در ٢٢۱ صفحه در هزار و ۲۵۰ نسخه منتشر شده است.
همچنین مرکز اسناد و تحقیقات دفاعمقدس کتاب تاریخ شفاهی سردار شهید مدافع حرم احمد غلامی را با عنوان «ری تا شام» به کوشش «علی مژدهی» در ۵۳۶ صفحه به چاپ رسانده است. این اثر تاریخ شفاهی دفاعمقدس روایت زندگی سردار احمد غلامی، جانشین تیپ ۱۰ سیدالشهدا(ع) و فرمانده تیپ ۱۱۰ خاتمالانبیا(ص) در دوران دفاعمقدس است. سردار شهید غلامی در این کتاب جنگ را از منظر خود و آنگونه که درک کرده روایت کرده است. در واقع این کتاب مجموعهای از فعالیتها، تجربهها و البته قضاوتهای شخصی او است.
از «ری تا شام» نتیجه ۱۸ جلسه گفتوگوی مرحوم علی مژدهی با سردار شهید غلامی در قالب کتاب «تاریخ شفاهی سردار احمد غلامی» است که این گفتوگوها از ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۴ آغاز شده و تا اول اردیبهشت ۱۳۹۵ ادامه یافته است. در این کتاب درباره زندگی و فعالیتهای احمد غلامی از تولد تا قبل از انتصاب او به فرماندهی تیپ ۱۱۰ خاتمالانبیا(ص) گفتوگو شده است. تاریخ شفاهی سردار غلامی با فوت ناگهانی علی مژدهی و شهادت سردار غلامی در جبهه سوریه ناتمام مانده است. کتاب تاریخ شفاهی سردار غلامی، مشتمل بر ۵۳۶ صفحه، به کوشش مرحوم علی مژدهی و توسط انتشارات مرکز اسناد و تحقیقات دفاعمقدس در سال ۱۳۹۸ منتشر و با قیمت ۵۰ هزار تومان روانه بازار نشر شده است.
اما در حوزه کودک و نوجوان، کتاب «روزی که خورشید قهر کرد» اثر هادی خورشاهیان منتشر شد. این کتاب برای مخاطبان کودک و از سوی انتشارات کتاب نیستان روانه بازار شد. این کتاب که برای مخاطبان بالای 8 سال نوشته شده است روایتی ظریف و اسطورهای از حادثهای دارد که با توجه بیش از حد انسانها به ماه و نادیده گرفتن خورشید، رخ میدهد.
این کتاب همچنین با تصویرگری ویژه منان عنیشی همراه شده است. در این تصویرگری استفاده از عنصر تخیل در شخصیتسازی برای خورشید و ماه مورد توجه قرار گرفته است. کتاب نیستان این مجموعه را در قالب چهارمین جلد از مجموعه کتاب اندیشههای خوشمزه منتشر کرده است.
ارسال به دوستان
اعلام ترکیب فیلمهای اکران نوروزی و سرگروههای جدید سینمایی
«شنای پروانه»، «لاله» و «لامینور» برای روزهای عید
اسامی فیلمهای اکران نوروزی مشخص شد. به گزارش «وطن امروز»، بالاخره پس از چند روز بحث و اظهارنظر در ارتباط با تعیین وضعیت اکران نوروزی، بالاخره ترکیب فیلمهای اکران نوروزی 99 مشخص شد. بر همین اساس «شنای پروانه» ساخته محمد کارت، «لامینور» ساخته داریوش مهرجویی، «لاله» ساخته اسدالله نیکنژاد، «بازیوو» ساخته امیرحسین قهرایی، «پسرکشی» ساخته محمدهادی کریمی و «زنها فرشتهاند ۲» ساخته حسین فرحبخش آثاری هستند که در اکران نوروزی 99 به نمایش درخواهند آمد. پیش از این هم فیلم «خوب،بد، جلف ۲» به عنوان اکران نوروزی در سرگروهی سینما آزادی اکرانش مشخص و آغاز شده است. همچنین محسن امیریوسفی، رئیس شورای صنفی نمایش درباره سینماهای سرگروه به ایسنا گفت: سرگروههای جدید بدین شرح مشخص شدند؛ باغ کتاب، ماندانا، مگامال، کورش، ایران مال، ایران و همچنین سینما آزادی که پیش از این مشخص بود. پس از تعیین فیلمهای اکران نوروزی، مراسم قرعهکشی سرگروهها برای اکران فیلمها انجام شد که بر این اساس «بازیوو» در سرگروهی باغ کتاب، «لاله» در سرگروه ماندانا، «شنای پروانه» در سرگروه مگامال، «لامینور» در سرگروه کورش، «پسرکشی» در سرگروه ایران مال و «زنها فرشتهاند2» در سرگروه ایران نمایش داده میشوند. ارسال به دوستان
در هماندیشی تخصصی سینمای انقلاب و دفاع مقدس مطرح شد
جایگاه سینمای انقلاب در جشنواره فجر کجا بود؟
مدیرعامل انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس گفت: بهجای اینکه یکدیگر را محکوم کنیم باید کسانی را محکوم کنیم که نمیخواهند سینمای انقلاب باشد و اهالی سینما کمک کنند تا انجمن سینمای دفاع مقدس به اهداف ارزشمندی که برایش تصور شده، برسد. به گزارش «وطن امروز»، مهدی عظیمیمیرآبادی در دومین هماندیشی تخصصی سینمای انقلاب و دفاع مقدس با محوریت نسبت این سینما با بیانیه گام دوم با گلایه شدید از وضعیت فعلی سینمای ایران اظهار داشت: فیلمهایی که امسال در جشنواره حاضر بودند کدامشان ارزش حداقلی به عنوان فیلم و اثر هنری را داشتند؟ یک سازمانی هم مانند اوج که به کمک سینما میآید و چند فیلم خوب تولید میکند مورد هجمه و توهینها قرار میگیرد. انجمن سینمای دفاع مقدس از نامش هم پیداست که قرار است مطالبهگر باشد و مطالبه کند که چرا سینمای دفاع مقدس در کشور ما ضعیف است. عظیمی میرآبادی همچنین با انتقاد از آثار اکران شده در سیوهشتمین جشنواره فیلم فجر گفت: امسال در جشنواره فیلم فجر، آثاری اکران شدند که نمیدانم آن افرادی که چه در فرآیند تولید اثر و چه در مرحله انتخاب، داوری و صدور مجوزهای لازم کمک و همراهیشان کردند، رویشان میشود با خانواده خود به تماشا این آثار بنشینند؟ پس سینمای انقلاب و دفاع مقدس در این شرایط کجاست؟ ارسال به دوستان
برنامههای تلویزیون برای تغییر حال و هوای این روزهای جامعه چیست؟
مرد هزار چهره و زندگی شگفتانگیز است در راه تلویزیون
پخش سریال و فیلم سینمایی طنز تا پایان سال به صورت روزانه در دستور کار شبکه 3 سیما قرار گرفت و شبکه 2 سیما نیز برای کنداکتور روزهای آینده خود یک سریال کمدی جدید در نظر گرفته است.
به گزارش «وطنامروز»، این روزها جامعه ایرانی بیش از همیشه بهواسطه انتشار خبرهایی نگرانکننده در ارتباط با شیوع بیماری «کرونا» درگیر استرس و نگرانی است.
در این شرایط هیچ چیز به اندازه پخش مجموعههای نمایشی مفرح و طنز برای تغییر حال و هوای جامعه نمیتواند موثر باشد. به همین واسطه پخش سریال و فیلم سینمایی طنز تا پایان سال به صورت روزانه از شبکه 3 سیما در دستور کار این شبکه قرار گرفت. روابط عمومی شبکه 3 سیما اعلام کرده است، با توجه به تعطیلی مدارس، دانشگاهها و شرایط پیشآمده ناشی از شیوع ویروس کرونا در کشور، برنامهریزی شبکه بر اساس نیاز مخاطب تغییر کرد.
بنا بر این گزارش، تکرار سریال طنز «مرد هزار چهره» از این شبکه پخش خواهد شد. علاوه بر پخش سریال، در ایام پایانی سال جاری نیز به صورت روزانه فیلمهای طنز سینمای ایران از شبکه 3 پخش خواهد شد. «مرد هزار چهره» ساعت 14 و فیلمهای طنز سینمایی ساعت 15 از شنبه تا پنجشنبه روی آنتن شبکه 3 خواهد رفت. همچنین بر اساس آنچه تسنیم منتشر کرده، «زندگی شگفتانگیز است» عنوان کمدی اجتماعی تازهای است که شبکه 2 سیما در کنداکتور روزهای آینده خود قرار داده است.
این سریال به مشکلات خانواده از نگاه طنز میپردازد. در این مجموعه قصه زندگی زوج جوانی به نامهای «روزبه» و «سیمین» را روایت میشود. آنها قصد جدایی از هم را دارند اما طولی نمیکشد که برخی اتفاقات شگفتانگیز آن دو را در مسیر تازهای قرار میدهد و... . این مجموعه 7 قسمتی که در سیمافیلم تولید شده تابستان سال گذشته در سرای محلهای در غرب تهران، تصویربرداری شده است.
رضا داوودنژاد، سحر ولدبیگی، حمید لولایی، نگین معتضدی، مهران رجبی، خشایار راد، ساناز سماواتی، فرهاد بشارتی، آرش نوذری، افسانه ناصری، کیمیا گیلانی، فاطمه شکری، ماهان عبدی، ندا دیبا، پریسا رضایی، غلامرضا رضایی، مهدی طهرانی، مهدی داناییمقدم و هنرمند خردسال مانی فیروزان در این سریال بازی دارند. با پایان یافتن سریال «از سرنوشت»، «زندگی شگفتانگیز است» از روز شنبه 10 اسفندماه ساعت 21:30 روی آنتن شبکه 2 سیما میرود.
ارسال به دوستان
2 فیلم مجوز ساخت گرفتند
شورای صدور پروانه ساخت سازمان سینمایی در جلسه اخیر خود با ساخت 2 فیلمنامه موافقت کرد. به گزارش «وطن امروز»، فیلمنامه «آزادگان» به تهیهکنندگی فرزاد موتمن و کارگردانی و نویسندگی مهدی فرد قادری و«فلاح» به تهیهکنندگی علی عبدالعلیزاده، کارگردانی علی جبارزاده و نویسندگی لیلا بهادری موافقت شورای ساخت سازمان سینمایی را اخذ کردند.
ارسال به دوستان
تلویزیون
«آخر خط» در مرحله صداگذاری
کارگردان «آخر خط» از کار روی متن فیلمنامهای جدید خبر داد که به سال ۶۶ تعلق دارد و در مشهد رخ میدهد. به گزارش مهر، علی مسعودی، کارگردان سریال «آخر خط» درباره آخرین خبرها از این مجموعه تلویزیونی اظهار کرد: اکنون این سریال در مرحله پس از تولید همچون موسیقی، صداگذاری و… است و هنوز زمان پخش آن مشخص نیست. وی درباره صحنههایی از این سریال که قرار بود مرتبط با داعش باشد و در خارج از کشور تصویربرداری شود، عنوان کرد: این صحنهها را در مشهد تصویربرداری کردیم و نشد که در کشورهایی خارج از ایران به تولید برسانیم. همه پروژهها با مشکلات بودجهای مواجه میشوند که ما هم خیلی جاها مشکل بودجه داشتیم چون واقعا پول نیست. کار ما هم کمی سنگین بود و مجبور شدیم به این ترتیب آن را به اتمام برسانیم. این نویسنده در ادامه با اشاره به شروع نگارش یک فیلمنامه جدید برای تلویزیون توضیح داد: در حال حاضر روی قصهای کار میکنم که سال ۶۶ در مشهد میگذرد. این قصه ارتباطی با جنگ ندارد و از فضایی طنز برخوردار است. هنوز اسم قطعی این قصه مشخص نیست اما سریالی ۱۵ قسمتی است و خودم قرار است این کار را کارگردانی کنم. ماجرای این سریال از ۲۰ اسفند ۶۶ شروع میشود و تا ۱۳ فروردین ۶۷ طول میکشد و به اتفاقی مربوط میشود که در محل خودمان رخ داده بود.
***
زندگی خواجه نصیرالدین طوسی سریال میشود
«ماه شب 14» عنوان سریالی تاریخی با موضوع زندگی خواجه نصیرالدین طوسی است که بزودی وارد مرحله ساخت خواهد شد. به گزارش ایسنا، مدیر روابط عمومی معاونت سیما از اتمام نگارش فیلمنامه این سریال الف فاخر تا پایان سال جاری خبر داد. مرکز سیمافیلم در رویکردی جدید بین آثار الف ویژهای همچون سلمان فارسی و موسی(ع) و آثار الف عادی، پروژههایی با عنوان الف فاخر تعریف کرده است که سریال «ماه شب14» جزو این دسته از سریالهاست. به عبارت دیگر، پروژههایی که دارای موضوعی استراتژیک، ابعاد گستردهتر ساخت، وجوه تاریخی یا قرار بر تولید مشترک با کشور دیگر باشند، الف فاخر تعریف شدهاند. این آثار قرار است خلأ وجود آثاری فاخرتر علاوه بر درامهای عادی را پر کنند. هنوز کارگردان، تهیهکننده و عوامل این سریال مشخص نشدهاند.
ارسال به دوستان
زور «آوای وحش» به «سونیک خارپشت» نرسید
پس از نبردی تنگاتنگ در باکسآفیس آمریکا، «سونیک خارپشت» توانست مانع صدرنشینی «آوای وحش»، اقتباس جدید از کتاب مشهور جک لندن شود. به گزارش مهر به نقل از ورایتی، با اکران «آوای وحش» از تعطیلات آخرهفته، این 2 فیلم نبرد جانانهای را برای کسب جایگاه نخست پشت سر گذاشتند. در حالی که انتظار میرفت «سونیک» بتواند جایگاه هفته پیش خود را حفظ کند، فیلم هریسون فورد تا جمعه فیلمی بود که رأس جدول فروش را در اختیار گرفت اما در نهایت این «سونیک» بود که تا پایان یکشنبه یعنی پایان تعطیلات آخر هفته، با فروش 3/26 میلیون دلاری توانست «آوای وحش» را با فروش ۲۵ میلیون دلار در رده دوم قرار دهد. انیمیشن «سونیک» در نهایت شگفتی هفته پیش در تعطیلات آخر هفته ۷۰ میلیون دلار فروش کرد و اکنون در دومین هفته اکرانش فروشش را از ۱۰۰ میلیون دلار هم عبور داد. این فیلم در مجموع در سراسر جهان در این مدت ۲۰۰ میلیون دلار فروخته است. در عین حال «آوای وحش» که با رقم بزرگ ۱۲۵ میلیون دلار ساخته شده و محصول دیزنی و قرن بیستم است، در ۴۰ بازار خارجی 4/15 میلیون دلار فروخت و فروشش در سطح جهانی را به 2/40 میلیون دلار رساند.
ارسال به دوستان
«رویش»های انقلاب در هفتادوهشتمین نشریه حلقه وصل
هفتادوهشتمین شماره ماهنامه فرهنگی-تشکیلاتی حلقهوصل با بررسی و نگاهی ویژه به چندین رویش انقلاب اسلامی در دهه اخیر منتشر شد. به گزارش «وطن امروز»، ماهنامه فرهنگی- تشکیلاتی حلقهوصل در هفتاد و هشتمین شماره خود نگاهی ویژه به چندین رویش انقلاب اسلامی در دهه اخیر داشته و گفتارها و آثاری پیرامون آن منتشر کرده است. این شماره نشریه حلقه وصل، با آثار و گفتارهایی از علیمحمد مودب، احسان محمدحسنی، جلال غفاری، محمد خراسانیزاده، حامد بامروتنژاد و همچنین محسن اردستانی، پیرامون موسسات و مجموعههایی فرهنگی همچون موسسه شهرستان ادب، سازمان هنری- رسانهای اوج، شبکه افق سیما، سازمان فضای مجازی سراج، مدرسه سینمایی عمار و... منتشر شده است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|