|
فشار حداکثری علیه ایران به شکل فاجعهباری شکست خورده است
«آدام شف» عضو برجسته مجلس نمایندگان آمریکا در توئیتر خود نوشت: ترامپ (رئیسجمهور آمریکا) 2 سال پیش به طور یکجانبه از توافق هستهای با ایران خارج شد. از آن زمان، «فشار حداکثری» (علیه ایران) ما را تنها به جنگ نزدیک و زمان گریز هستهای ایران برای دستیابی به سلاح را کمتر کرده است. وی در ادامه تاکید کرد: هیچ توجیهی نمیتواند این سیاست را که به طرزی فاجعهبار شکست خورده، نجات دهد.
ارسال به دوستان
به دنبال بروز حادثه برای شناور کنارک در دریای عمان 19 نفر از دریادلان نیروی دریایی ارتش به شهادت رسیدند
عروج دریادلان ارتش
گروه سیاسی: روز یکشنبه یکی از ناوچههای نیروی دریایی ارتش دچار سانحه شد که در نتیجه آن 19 نفر از سپیدپوشان نیروی دریایی ارتش به شهادت رسیدند.
به گزارش «وطن امروز»، یکشنبهشب بود که زمزمههایی از بروز حادثه برای یکی از ناوچههای ارتش در آبهای جنوب کشور به گوش رسید. ساعاتی بعد روابط عمومی ارتش با صدور اطلاعیهای اصل خبر را تایید و جزئیات بیشتر را موکول به بررسیهای بیشتر کرد. در اطلاعیه دوم ارتش، جزئیات بیشتری از این حادثه به اطلاع عموم رسید. در این اطلاعیه عنوان شد که حین انجام تمرین دریایی توسط تعدادی از شناورهای نیروی دریایی ارتش در آبهای جاسک و چابهار، شناور پشتیبانی سبک کنارک دچار حادثه شد و 19 تن از دریادلان نیروی دریایی به فیض شهادت نائل آمدند. در اطلاعیه دوم ارتش تاکید شده است که پس از این حادثه تیمهای امداد و نجات دریایی در فاصلهای کوتاه در محل حضور یافته و مجروحان و شهدا را از شناور تخلیه و به مراکز درمانی منتقل کردند و نیروهای مستقر در شناور مذکور رشادت مثالزدنی در نجات جان همرزمان خود نشان دادند.
روابط عمومی ارتش در این اطلاعیه از مجروحیت 15 نفر از پرسنل شناور کنارک نیز خبر داد و خاطرنشان کرد که این مجروحان در وضعیت مناسبی به سر میبرند. بر اساس این گزارش، شناور حادثهدیده کنارک طی عملیاتی برای بررسیهای فنی به محل اسکله دریایی منطقه منتقل شده است. لازم به ذکر است شناور «کنارک» با شماره بدنه 1403، یکی از چند شناور کلاس «هندیجان» در نیروی دریایی است که وظیفه اصلی لجستیک و پشتیبانی را بهعهده دارند.
شناورهای این کلاس، ساخت کارخانه کشتیسازی damen هلند هستند که با شناسه MIG-S-4700-SC شناخته میشوند.
شناورهای کلاس هندیجان (ازجمله شناور سانحهدیده کنارک) دارای 47 متر طول و 5/8 متر عرض هستند و آبخور آنها نیز 2/9 متر است.
این شناورها با قابلیت حمل و جابهجایی 460 تن بار، میتوانند نقش یک شناور تدارکاتی سبک یا نیروبر بهتعداد بیشتر از 100 نفر و در عین حال با سرعت بالا را ایفا کنند.
مینریزی و حمل آب با ظرفیت 40 تن و پذیرش بار تا سقف 40 تن فقط روی عرشه نیز از دیگر تواناییهای این شناور است.
اگر چه این شناورها همانطور که گفته شد، وظیفه اصلی پشتیبانی را به عهده دارند ولی برخی از آنها (از جمله کنارک) در سالهای اخیر به تسلیحات مختلف نظیر موشکهای کروز نور نیز مجهز شدند و در کنار وظیفه اصلی خود، میتوانند در نقش یک شناور گشتی نیز ظاهر شوند.
از دیگر تسلیحات نصبشده روی این شناورها میتوان به یک قبضه توپ 20میلیمتری اورلیکن نیز اشاره کرد. البته روی برخی از این شناورهای کلاس هندیجان، به جای موشک کروز، لانچرهای پهپاد نصب شده است که به آنها در مأموریتهای شناسایی کمک شایانی میکند.
همچنین باید خاطرنشان کرد شناور کنارک 16 مهر 97 با حضور فرمانده نیروی دریایی ارتش به ناوگان منطقه سوم نبوت نداجا در کنارک ملحق شده بود. این شناور سال 1988ساخته شده است.
* تسلیت مقامات کشوری و لشکری
در پی شهادت جمعی از پرسنل جوان و فداکار نیروی دریایی ارتش، مسؤولان و مقامات مختلف کشور با پیامهای خود این حادثه را تسلیت گفتند. سرلشکر محمد باقری، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح در پیامی به امیر سرلشکر موسوی فرمانده ارتش جمهوری اسلامی، شهادت جمعی از دریادلان نیروی دریایی ارتش در تمرین دریایی در آبهای دریای عمان را تسلیت گفت. به گزارش ایسنا، در بخشی از متن پیام رئیس ستاد کل نیروهای مسلح آمده است:
شهادت تعدادی از افسران و کارکنان خدوم و شجاع نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در تمرین یگانی در آبهای دریای عمان را محضر مقام معظم رهبری و فرماندهی کل قوا مدظلهالعالی و خانواده معظم شهدا و آحاد فرماندهان و رزمندگان غیور آجا تبریک و تسلیت عرض مینمایم. ضمن آرزوی سلامتی و تندرستی مجروحان این حادثه؛ از درگاه حضرت کبریایی برای شهدای گرانقدر علو درجات و همجواری با شهیدان کربلا و برای آن برادر عزیز و آحاد همرزمان و همچنین خانوادههای ارجمند و بازماندگان معزز، صبر جمیل و اجر جزیل طلب میکنم.
امیر موسوی، فرمانده کل ارتش نیز در پیام خود با بیان اینکه «پوشیدن خلعت شهادت آرزوی رزمندگان مومنی است که صادقانه و جان برکف، زندگی خود را وقف دفاع از آرمانها و حدود و ثغور کشور نمودهاند»، اظهار داشت: وصول به این مطلوب اگر چه برای شهیدان شیرین و گواراست، برای بازماندگان تلخ و جانکاه است و فراق آنها جز به لطف خداوند رحمان و رحیم جبران نمیشود. امیر موسوی در پایان نیز شهادت رزمندگان نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران را محضر فرمانده معظم کل قوا مدظله العالی و خانوادههای معظم شهدا تبریک و تسلیت گفت.
دبیر شورای عالی امنیت ملی از دیگر مسؤولانی بود که طی پیامی شهادت جمعی از پرسنل نیروی دریایی ارتش را تسلیت گفت. علی شمخانی در پیام خود نوشت: مرد جهاد و مقاومت که باشی، گام بعدی سلوکت همیشه پرواز است. آب و خاک و آسمان این سرزمین پرافتخار به پشتوانه مردانگی و ایثار سربازان جان برکفی که پاداشی جز شهادت زیبنده مجاهدت بیمثالشان نیست همواره امن و آرام است. در برابر عظمتشان سر تعظیم فرود میآوریم و بر روح بلند و آسمانیشان درود میفرستیم.
محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه نیز در پی بروز این حادثه برای شهدای ناوچه کنارک دلنوشتهای نوشت. در بخشی از دلنوشته محمدجواد ظریف آمده است: پیش از سحر، از وقوع حادثه دردناک برای ناوچه کنارک و شهادت و جراحت جمعی از دریادلان ارتشی مدافع امنیت دریایی ایران عزیزمان مطلع شدم که عمیقا قلبم را به درد آورد. نمیدانم چه بگویم که حق مطلب را ادا کنم. ما همه مدیون این عزیزان که از جان خود برای امنیت و آسایش ما میگذرند، هستیم. این رخداد تلخ و متاثرکننده را خاضعانه خدمت فرماندهی معظم کل قوا، خانوادههای داغدار، مردم بزرگ ایران و برادران و خواهران ارتشیام تسلیت عرض میکنم. انشاءالله خداوند به رحمت ماه مبارک رمضان، این شهدا را میهمان سفره حضرت علی(ع) نماید.
نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران نیز در پیامی شهادت تعدادی از دریادلان نیروی دریایی ارتش در حادثه ناو کنارک را تبریک و تسلیت گفت. در بخشی از این پیام آمده است: شهادت جمعی از دریادلان ارتش همیشه قهرمان جمهوری اسلامی ایران در آبهای دریای عمان را محضر فرمانده معظم کل قوا مدظلهالعالی، مردم ایران اسلامی، آحاد فرماندهان و کارکان آجا، خانواده مکرم شهیدان و بازماندگان این حادثه تبریک و تسلیت عرض میکنیم. از درگاه خداوند بزرگ برای آن عزیزان که اینک در جوار رحمت پروردگار آرام گرفتهاند، علو درجات و برای خانواده معظم آنها صبر و اجر مسألت داریم».
امیردریادار سیاری، معاون هماهنگکننده ارتش نیز به مناسبت شهادت جمعی از دریانوردان ارتش پیامی صادر کرد. در بخشی از این پیام آمده است: بدون شک شهادت در راه حراست از کشوری که با خون پاک هزاران شهید آبیاری شده و دورانهای پرافتخاری را از بدو پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون سپری کرده، امری مقدس و از افتخارات فرزندان ملت در ارتش جمهوری اسلامی ایران است که این بار سربازان سپیدپوش ملت در نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران به آن مفتخر شده و برگی زرین از اقتدار و سربلندی را برای ارتش جمهوری اسلامی ایران به ارمغان آوردند. اینجانب شهادت تعدادی از همرزمان دریادل نیروی دریایی راهبردی را محضر فرماندهی معظم کل قوا مدظلهالعالی، ملت قدرشناس ایران اسلامی و خانواده محترم این عزیزان، فرماندهی و کارکنان خدوم و ایثارگر نیروی دریایی، تبریک و تسلیت عرض نموده و از خداوند منان علو درجات همرزمان شهیدمان را مسألت دارم.
* اسامی شهدای ناوچه کنارک
ساعاتی بعد از اعلام خبر شهادت 19 تن از پرسنل نیروی دریایی ارتش در آبهای جاسک و چابهار، روابط عمومی ارتش اسامی این شهدا را به شرح زیر اعلام کرد:
۱- شهید ناوبان دوم الکترونیک جعفر کوهی
۲- شهید ناوبان دوم عرشه اسماعیل پورخسرو
۳- شهید ناوبان دوم مکانیک مصطفی پویانفر
۴- شهید ناوبان سوم برق مهدی رازی
۵- شهید استوار عرشه حسین سپهریاهرمی
۶- شهید ناو استوار عرشه عادل قاسمزاده
۷- شهید ناو استوار دوم برق سیدمنصور موسوینژاد
۸- شهید ناو استوار دوم مکانیک سعید یاراحمدی
۹- شهید ناو استوار دوم عرشه سیدحامد جعفری
۱۰- شهید مهناوی یکم برق مهدی هاشمیخواه
۱۱- شهید مهناوی یکم مکانیک آرش پاکدل
۱۲- شهید کارمند آشپزخانه محمدابراهیم کاظمی
۱۳- شهید سرباز وظیفه فخرالدین فلک نازی
۱۴- شهید ناو استوار یکم تفنگدار سیدمرتضی خادمیحسینی
۱۵- شهید مهناوی یکم تفنگدار رضا دهقانی
۱۶- شهید مهناوی یکم تفنگدار محمد افشونفر
۱۷- شهید غواص محمد اردنی
۱۸- شهید جوشکار آرمان سرحدی
۱۹- شهید استوار برق محمد صیادی
* امروز، مراسم تشییع شهدای شناور کنارک
مراسم تشییع پیکر پاک شهدای سانحه دریایی شناور «کنارک» صبح امروز در منطقه کنارک برگزار میشود. به گزارش ایسنا، مراسم تشییع پیکر مطهر 19 تن از شهدای نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران که در سانحه دریایی شناور کنارک به شهادت رسیدند صبح امروز در منطقه سوم دریایی کنارک برگزار میشود. بنا بر این گزارش، این مراسم با رعایت کامل پروتکلهای بهداشتی و با حضور امیر دریادار سیاری معاون هماهنگکننده ارتش، امیر دریادار خانزادی فرمانده نیروی دریایی ارتش، مسؤولان استان، همرزمان و خانوادههای معظم شهدا برگزار میشود. شناور پشتیبانی سبک کنارک روز یکشنبه دچار حادثه شد و 19 تن از کارکنان فداکار آن به فیض عظیم شهادت نائل آمدند و 15 نفر نیز مجروح شدند.
***
[پیام تسلیت فرمانده کل سپاه در پی شهادت جمعی از پرسنل نیروی دریایی ارتش]
در پی بروز حادثه برای یک فروند شناور نیروی دریایی ارتش در تمرین دریایی در دریای عمان و شهادت و مجروحیت جمعی از دریادلان این نیرو، سردار سرلشکر پاسدار حسین سلامی، فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی خطاب به امیر سرلشکر سیدعبدالرحیم موسوی، فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران پیامی صادر کرد. در بخشی از متن پیام سردار سلامی آمده است: شهادت جمعی از دریادلان ارتش جمهوری اسلامی ایران و همرزمان شجاع جنابعالی در تمرین نیروی دریایی آن سازمان، در آبهای دریای عمان را محضر فرمانده معظم کل قوا مدظلهالعالی، جنابعالی و آحاد فرماندهان و کارکنان آجا و خانواده معظم شهیدان این حادثه، تبریک و تسلیت عرض مینمایم. از درگاه خدای سبحان برای شهدای عزیز، رحمت و رضوان الهی و همنشینی با سید و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین(ع) و برای مجروحان فداکار حادثه، عافیت و سلامتی و برای آن همرزم ارجمند و آحاد همکاران و نیز خانوادهها و بازماندگان مکرم، صبر و شکیبایی توأم با پاداش صابران مسألت میکنم.
ارسال به دوستان
گزارش «وطن امروز» از ادعاهای تکراری مخالفان نظارت استصوابی شورای نگهبان
آنارشیستهای انتخاباتی
گروه سیاسی: هادی طحاننظیف، عضو حقوقدان شورای نگهبان در مطلبی با انتقاد به برخی مواد مصوبه مجلس درباره اصلاح قانون انتخابات، اظهار داشت که در این مصوبه شرط «التزام عملی به نظام» برای کاندیداهای انتخابات حذف شده است.
به گزارش «وطن امروز»، نظارت استصوابی شورای نگهبان از موضوعاتی بود که در جریان بررسی طرح اصلاح قانون انتخابات از سوی برخی نمایندگان مورد انتقاد قرار گرفت. برای نمونه میتوان به سخنان علی مطهری اشاره کرد که در جلسه علنی هفته گذشته مجلس با بیان اینکه «بنده نظارت استصوابی را قبول ندارم»، اعلام کرد: درخواست بنده و بسیاری از نمایندگان حذف کلمه «استصوابی» در بخشی از این طرح (اصلاح قانون انتخابات) است. وی به بیان این سخنان اکتفا نکرد و طی نامهای به آیتالله جنتی، دبیر شورای نگهبان مواضع خود را تکرار کرد.
انتقادها به نظارت استصوابی در مجلس، واکنش سخنگو و اعضای شورای نگهبان را در پی داشت.
عباسعلی کدخدایی در صفحه شخصی خود در فضای مجازی نوشت:
ادعای رد صلاحیت نمایندگان به دلیل چند اظهارنظر سیاسی قابل درک است! اما عملکرد آنان نیز توسط مردم قضاوت میشود. نه مطلقالعنان بودن آرزوست و نه مقام خدایی داشتن.
وی خاطرنشان کرد: نظارت استصوابی بر اساس مصوبه مجلس، نظارت قانونی است. اجرای آن حاکمیت قانون است و مخالفت با آن فرار از قانون و آنارشیسم.
هادی طحاننظیف، در مطلبی که در صفحه اینستاگرام خود با عنوان « گزارش ۲۹» منتشر کرد، ضمن انتقاد به مواد طرح اصلاح قانون انتخابات اظهار داشت که در طرح ارائهشده مجلس «التزام عملی به نظام» از شرایط کاندیداهای انتخابات حذف شده است.
جدال بر سر مساله نظارت استصوابی از موضوعات سابقهدار در فضای سیاسی ایران بعد از انقلاب اسلامی است. دولت خاتمی در سال ۱۳۸۱ لایحه تغییر قانون انتخابات را در جهت حذف نظارت استصوابی به مجلس برد. ولی این لایحه با مخالفت نمایندگان به تصویب نرسید و دولت مجبور به بازپسگیری آن شد.
میرحسین موسوی نیز سال ۱۳۸۹ گفته بود جنبش سبز هر گونه «صلاحیت خودسرانه و گزینشی تحت عنوان نظارت استصوابی را مغایر قانون اساسی» میداند.
ادعای «مغایرت» نظارت استصوابی با قانون اساسی که تاکنون چندین بار از سوی موافقان حذف این نوع نظارت مطرح شده، از پشتوانه حقوقی برخوردار نیست، چرا که از یک طرف اصل 99 قانون اساسی تصریح دارد: «شورای نگهبان نظارت بر انتخابات را به عهده دارد» و از طرف دیگر چون مطابق با قانون اساسی شورای نگهبان حق تفسیر قانون اساسی را هم دارد و عبارت «نظارت» نیز بدون قید و شرط آمده، تفسیر واژه «نظارت» بر عهده شورای نگهبان قرار گرفته است.
مرحوم آیتالله محمدیگیلانی، دبیر وقت شورای نگهبان سال 1370 تفسیر این شورا از واژه نظارت را اینگونه بیان داشت: «نظارت شورای نگهبان استصوابی است یعنی شامل تمام مراحل اجرایی انتخابات و از جمله تایید و رد صلاحیت کاندیدها میشود».
مسالهای که در اینجا باید به آن پرداخت این است که بهرغم تبلیغات مخالفان نظارت استصوابی، این نوع نظارت مختص نظام سیاسی ایران نیست بلکه یک مکانیزم معقول برای جلوگیری از ورود عناصر ناشایست برای تصدی مقامهای تاثیرگذار حکومتی است که نمونههای مختلف آن در سراسر دنیا قابل مشاهده است.
به عنوان نمونه در فرانسه برای آنکه نامزدی فرد جهت تصدی مقام نمایندگی مردم رسمیت یابد، لازم است 500نفر از نمایندگان – اعم از نمایندگان مجلس یا شوراها - او را تأیید کرده باشند و به عبارتی پای تومار صلاحیت وی را امضا کنند. طبق قانون، این 500 نفر باید لااقل از 30 استان مختلف کشور باشند و از هر استان بیش از 50 امضا نمیشود جمع کرد. بنابراین فقط افرادی میتوانند به عنوان نامزد خود را مطرح کنند که صلاحیت خود را قبلا در سطح کشوری به نمایش گذارده باشند. فرانسویها معتقدند این تأیید صلاحیت از ظهور به قول آنان «پارشوتیستها» یعنی افرادی که به یکباره در میدان سیاست ظاهر شده و رأی مردم را با خود همراه میکنند، ممانعت به عمل میآورد.
قانون اساسـی فرانسه، یکی از نزدیکترین قوانین اساسی موجود به قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران به لحاظ ساختاری و نهادی است. در قانون اساسـی فرانسه، نهادی به نام «شورای قانون اساسی» پیشبینی شـده که شبیه «شورای نگهبـان» در قانون اساسـی جمهوری اسـلامی ایران است. براساس ماده 56 قانون اساسـی فرانسه، شورای قانون اساسی مرکب از 9 عضو است که برای مدت 9 سال به عضویت این شورا منصوب میشوند. انتخاب این اعضا اینگونه است که هر کـدام از مقامـات ریاست جمهوری، ریاست مجلس سـنا و ریاست مجلس ملی 3 نفر را برای این کار نصب میکننـد.
رؤسـای جمهوری سـابق فرانسه به لحـاظ سـمت نیز به طور مادامالعمر عضو این شورا خواهنـد بود. ریاست این شورا با حکم رئیسجمهور تعیین میشود و جلسات این شورا با 7 نفر رسـمیت پیدا میکند. آرای اکثریت مطلق در تصمیمگیریها ملاک است و در صورت تساوی آرا، رأی رئیس شورا قاطع خواهد بود. بنابر ماده 57 قانون اساسی، عضویت در این شورا با عضویت در پارلمان و وزارت قابل جمع نیست.
طبق قانون اساسی آلمان نیز رسیدگی به صحت انتخابات بویژه از راه تصویب اعتبارنامههای نمایندگان، همچنین سلب مصونیت و عزل آنها از سمت نمایندگی از اختیارات مجلس نمایندگان است. هر گاه به تصمیمهای مجلس یاد شده در این موارد، یعنی تایید یا رد اعتبارنامه نماینده یا نمایندگانی یا سلب مصونیت و عزل وی یا آنها اعتراضی وجود داشته باشد، رسیدگی به آن از اختیارات دادگاه قانون اساسی است. دادگاه فدرال قانون اساسی، عالیترین دادگاه و یکی از قابل احترامترین و قدرتمندترین نهادهای جمهوری فدرال آلمان است.
به این ترتیب باید اذعان کرد اصل نظارت استصوابی یک ضرورت عقلایی در همه جوامع بشری است که در ایران از پشتوانه قانونی و حقوقی نیز برخوردار است، نظارتی که میتواند از سلامت ساختار سیاسی یک کشور صیانت کند و به تبع آن منابع قدرت و ثروت یک جامعه مورد سوءاستفاده نااهلان قرار نگیرد. همانطور که در جریان بررسی صلاحیتهای کاندیداهای انتخابات مجلس یازدهم، سخنگوی شورای نگهبان اعلام کرد 90 نفر - یک سوم - از نمایندگان فعلی مجلس دهم به علت مفاسد مالی و اقتصادی ردصلاحیت شدهاند.
ارسال به دوستان
اخبار
دولت سازوکار را اصلاح نکند دلالی ادامه دارد
رئیس قوهقضائیه بر این نکته که مبارزه با قاچاق کالا امروز هموغم همه دستگاهها در کشور باشد تاکید کرد. به گزارش مرکز رسانه قوهقضائیه، آیتالله سیدابراهیم رئیسی در جلسه مسؤولان عالی قضایی گفت: مساله مبارزه با قاچاق کالا به برنامهریزی جدی نیازمند است که دیگر قاچاق برای قاچاقچی صرف نکند و دنبال قاچاق کالا نرود و این امر نیاز به تصمیمگیریها و تصمیمسازیهای پولی و بانکی و اقتصادی دارد که تاثیر خودش را در رابطه با قاچاق کالا بگذارد. مبارزه با قاچاق کالا امروز باید هموغم همه دستگاهها در کشور باشد. آیتالله رئیسی افزود: آقایان گاهی در سخنانشان در رسانهها میگویند باید با دلالانی که نظام تولید و نظام بازار را مختل میکنند برخورد شود و مردم هم میبینند دستگاه قضایی قاطعانه با اخلالگران نظام تولید و توزیع و نظام ارزی و پولی و بانکی برخورد میکند، اما این برخوردها اصلاحکننده نظامات نیست. رئیس قوهقضائیه بر همین اساس خاطرنشان کرد تا دولت اقدام به اصلاح برخی سازوکارهای اجرایی نکند، از درون نظامهای مالی و بانکی و ارز و طلا و همچنین نظام تولید و توزیع، افراد دلال و اخلالگر بیرون میآید.
***
ظریف: سیروس عسکری آزاد شده است
وزیر امور خارجه اظهار داشت: سیروس عسکری دانشمند نخبه ایرانی بزودی به کشور بازمیگردد. به گزارش ایسنا، محمدجواد ظریف پس از حضور در کمیسیون امنیت ملی مجلس درباره بازگشت سیروس عسکری به کشور گفت: ایشان آزاد است و مشکل اقامت در آمریکا دارد. وی افزود: آقای عسکری از اتهامات واهی که علیه ایشان زده شده بود تبرئه شدند و ما بشدت فعال بودیم که زمینه را برای پرواز بازگشت فراهم کنیم. اگر تست کرونای ایشان منفی شود ایشان میتواند انشاءالله با اولین پرواز به ایران بازگردد. وزیر امور خارجه کشورمان در ادامه درباره بحث تبادل زندانیان میان ایران و آمریکا نیز اظهار کرد: بنده مهرماه ۱۳۹۷ بر اساس تصمیمی که گرفته شد، اعلام کردم جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد تمام زندانیان ایرانی که در آمریکا یا در سایر کشورها با فشارهای آمریکا زندانی هستند با زندانیان آمریکایی مبادله شوند.
***
تماس تلفنی روحانی با نخستوزیر جدید عراق
حسن روحانی روز دوشنبه در تماس تلفنی با «مصطفی الکاظمی» ضمن تبریک به خاطر انتخاب وی به عنوان نخستوزیر جدید عراق، تاکید کرد: از اینکه فردی مسلط به تحولات سالهای اخیر این کشور، امروز مسؤولیت امور را برعهده گرفته، بسیار خوشحالیم. به گزارش پایگاه اطلاعرسانی ریاست جمهوری، روحانی با بیان اینکه استقلال عراق، ثبات سیاسی، حاکمیت ملی و یکپارچگی این کشور برای ما بسیار حائز اهمیت است، ابراز امیدواری کرد روابط دوستانه و مناسبات تهران- بغداد بیش از پیش توسعه و گسترش یابد. رئیسجمهور با تاکید بر اینکه ما همواره در راستای منافع 2 ملت در کنار عراق بوده و هستیم، اظهار داشت: همچنان باید مراقب توطئهگرانی باشیم که منافع عراق و ملتهای منطقه را هدف قرار دادهاند. نخستوزیر عراق نیز در این تماس تلفنی جمهوری اسلامی ایران را کشور دوست و برادر عراق نام برد و گفت: کمکهای ایران به عنوان یک کشور کلیدی منطقه در برقراری امنیت و ثبات در عراق بویژه در مبارزه با داعش را هرگز فراموش نمیکنیم و خواستار توسعه و تعمیق روابط با ایران در همه زمینهها هستیم.
***
سرلشکر باقری:
پاکستان برای آزادی ۳ مرزبان ایرانی اقدامی قاطع انجام دهد
رئیس ستادکل نیروهای مسلح تأکید کرد: انتظار داریم مقامات ارتش پاکستان برای آزادی 3 مرزبان گروگان در دست گروهک تروریستی جیشالظلم اقدام قاطع به عمل آورند. به گزارش مهر، در تماس تلفنی ژنرال باجوا، فرمانده ارتش پاکستان با رئیس ستاد کل نیروهای مسلح، مقامات عالی نیروهای مسلح 2 کشور درباره آخرین وضعیت مناسبات نظامی، بحران کرونا و امنیت مرزهای مشترک گفتوگو کردند. در این تماس تلفنی فرمانده ارتش پاکستان ضمن ارائه گزارش اقدامات مهندسی و ایجاد موانع در مرزهای مشترک 2 کشور، به روند رو به رشد روابط نظامی و دفاعی اشاره و خواهان افزایش تعاملات و تبادل هیأتهای کارشناسی برای حفظ و ثبات امنیت مرزها و جلوگیری از اقدامات تروریستی ناامنکننده در مرزهای مشترک شد. سرلشکر باقری نیز ضمن اظهار رضایت از روند رو به رشد روابط و فضای برادرانه بین نیروهای مسلح 2 کشور، آمادگی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران برای ارتقای سطح روابط و نیز ضرورت توسعه اقدامات امنیتی در مرزها و جلوگیری از سوءاستفاده برخی گروهکهای تروریستی قانونگریز و دشمنان مشترک 2 ملت برای ایجاد مشکل در مرزها را مورد تاکید قرار داده و آمادگی جمهوری اسلامی ایران، برای توسعه همکاریهای دفاعی - اقتصادی با کشور پاکستان را اعلام کرد. رئیس ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در پایان تاکید کرد: انتظار داریم مقامات ارتش پاکستان جهت آزادی 3 نفر از مرزبانان گروگان در دست گروهک تروریستی جیش الظلم اقدام قاطع به عمل آورند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|