|
ادامه روند نزولی بورس؛ این بار افت 20 هزار واحدی
بورس اوراق بهادار تهران روز گذشته به روند متوالی سقوط خود ادامه داد. شاخص بورس تهران در پایان معاملات روز گذشته با 19 هزار و 727 واحد کاهش به عدد 967 هزار و 747 واحد رسید. همچنین شاخص کل هموزن با 3 هزار و 792 واحد کاهش به 306 هزار و 371 واحد رسید. در جریان معاملات دیروز یکمیلیون و 51 هزار معامله انجام شد که در جریان این معاملات 8 میلیارد و 635 میلیون سهم به ارزش 8 هزار و 967 میلیارد تومان داد و ستد شد.
ارسال به دوستان
گزارش «وطن امروز» از جزئیات حرکت نفتکشهای ایرانی به سمت ونزوئلا
گذر از جبلالطارق
هر 5 نفتکش ایرانی در مسیر کاراکاس هستند
گروه اقتصادی: هر 5 نفتکش ایرانی عازم ونزوئلا تاکنون بدون هیچ وقفهای با پرچم جمهوری اسلامی ایران در حال ادامه مسیر هستند. 4 نفتکش ایرانی تنگه جبلالطارق را رد کردهاند و پیشبینی میشود اواسط خرداد اولین نفتکش ایرانی در بنادر کاراکاس پهلو بگیرد.
به گزارش «وطن امروز»، بعد از گذشت چند روز از انتشار خبر ارسال محمولههای بنزین با نفتکشهای ایرانی به سمت ونزوئلا توسط رویترز و بلومبرگ، حالا بررسی اطلاعات ردیابی هوایی نفتکشها نشان میدهد این موضوع صحت داشته است و هر 5 نفتکش ایرانی در سلامتی کامل در مسیر ونزوئلا در حال حرکت هستند. 5 نفتکش ایرانی عبارتند از:
Clavel، Faxon، Forest، Petunia و Fortune.
طبق آخرین گزارش مراکز ردیابی نفتکشها تاکنون به غیر از نفتکش Clavel تمام 4 نفتکش دیگر از تنگه جبلالطارق عبور کردهاند و مسیر خود را در اقیانوس اطلس ادامه میدهند. تنگه جبلالطارق واقع در جنوب اسپانیا و شمال مراکش است که دریای مدیترانه را به اقیانوس اطلس متصل میکند. البته باید توجه داشت که گزارشهای ماهوارهای با اختلافی چند ساعته و بعضا چند روزه منتشر میشود و از سوی دیگر موقعیت قید شده برای زمان تنظیم این خبر یعنی ساعت 18 دیروز است.
این حرکت با قدرت بدون حفاظت نظامی در حالی است که آمریکاییها چندین بار محمولههای بنزینی ایران را تهدید کردهاند اما تاکنون نفتکشهای ایرانی بدون هیچ مزاحمتی و با پرچم کشورمان در حال عبور از آبهای آزاد هستند.
بررسیها نشان میدهد نفتکش Clavel در تاریخ 9اردیبهشتماه، نفتکش Forest در تاریخ 12 فروردینماه، نفتکش Petunia در تاریخ 7 اردیبهشتماه و نفتکش Fortune در تاریخ 23 اسفندماه به ترتیب از بنادر عباس، ماهشهر، عباس و شهید رجایی به سمت ونزوئلا حرکت کردهاند.
از زمان حرکت نفتکش Faxon اطلاعاتی در دست نیست اما آنطور که پیداست از بندر عسلویه حرکت خود را شروع کرده است.
* نفت در برابر غذا؛ بنزین در برابر طلا
خبر صادرات بنزین ایران به مقصد ونزوئلا طی روزهای اخیر توجه بسیاری از رسانهها را به خود جلب کرد. در میان بحثهای مطرح درباره این رویداد، یک موضوع از نظرها پنهان ماند؛ ایران در حالی اکنون و در اوج تحریمهای آمریکا اقدام به صادرات بنزین میکند که تا پیش از بازگشت تحریم، دولتمردان و در رأس آنها بیژن زنگنه، وزیر نفت بارها از لزوم حداکثرسازی تولید و صادرات نفت خام برای مصون ماندن از تحریم سخن میراندند. اکنون و پس از رکود عمیق بازار نفت و کاهش قیمت بیسابقه آن، ظرفیت پالایشی کشور به داد مدیران دولتی رسیده است؛ ظرفیتی که توسعه آن مرهون تلاشها و سرمایهگذاریهای کلان دولت گذشته بوده است. بیژن زنگنه سردسته تفکری است که توسعه صنایع پاییندستی را اولویت ندانسته و به بهانه غیراقتصادی بودن ساخت پالایشگاه، سالها کشور را از توسعه صنایع پاییندستی نفت و ارتقای ظرفیت پالایشی عقب نگه داشتند. اکنون و در اوج تحریمها، کشور میتواند به مدد ظرفیت چشمگیر پالایشی اقدام به صادرات سوخت به اقصی نقاط دنیا کند. عاقبت واضح تکمحصولی بودن اقتصاد کشور و اتکای صرف به صادرات نفت خام، گرفتار شدن کشور در وضعیت «نفت در برابر غذا» در دوران تحریم است. این در حالی است که اکنون به لطف تلاش دولتهای نهم و دهم برای توسعه ظرفیت پالایشی، این امکان برای کشور فراهم شده از رهگذر صادرات فرآوردههای نفتی همچون بنزین، وارد تجارتی غیرقابل تحریم شود. دستاورد این تجارت هم البته قابل توجه است؛ طلا همان فلز ارزشمندی که آمریکا دسترسی به آن را برای ایران مشمول تحریم کرده بود، اکنون دستمزد صادرات سوخت برای ایران شده است. شاید از همین روست که این روزها خبری از مسؤولان وزارت نفت و استدلالهای پیشین آنها در دفاع از «خامفروشی حداکثری» و «فتح بازارهای نفت خام» نیست.
![]() ارسال به دوستان
ادامه روند افزایشی قیمت طلا و ارز و سقوط شاخص بورس
دولت تمام تخممرغهای خود را در سبد بورس نگذارد
گروه اقتصادی: در ادامه روند افزایشی قیمت طلا و ارز و سقوط شاخص بورس، دیروز بورس 20 هزار واحد سقوط کرد و به ترتیب هر سکه بهار آزادی و هر دلار آمریکا در بازار آزاد 7 میلیون و 500 هزار تومان و 17 هزار و 500 تومان معامله شدند.
به گزارش «وطن امروز»، پس از روزهای روشن در بازار سرمایه و سودهای اغواکنندهای که برای سهامداران داشت، از اواخر هفته گذشته شاخصهای بورس ریزشی شد. بورسیها بر این باورند که روی شاخص روانی یک میلیون واحد سهامها در حال اصلاح خود هستند و این روند زودگذر خواهد بود. البته در مقابل این تفکر برخی کارشناسان معتقدند به دلیل رشد غیرواقعی شاخص بورس رفته رفته باید منتظر شاخصها باشیم.
اما آنچه آشکار است افزایش قیمت طلا و ارز در مقابل کاهش شاخصهای بازار سرمایه است. پس باید گفت نقدینگی ایجاد شده در بورس با هر تلاطم کوچکی میتواند مانند سیلی ویرانکننده وارد بازارهای دیگر شود، این در حالی است که دولت و بویژه بانک مرکزی تمام توان خود را معطوف به بازار سرمایه کردهاند، حتی خیلی وقت است که دیگر خبری از بازارسازی بانک مرکزی در بازار ارز نیست. همواره کارشناسان بورسی از سهامداران میخواهند تمام سرمایه خود را در یک سهم سرمایهگذاری نکنند یا به اصطلاح تمام تخممرغهای خود را در یک سبد نچینند، حالا این موضوع را باید به دولتیها هم متذکر شد و گفت تمام توان خود را تنها معطوف به بازار سرمایه نکنند، زیرا با اولین نوسان صورت گرفته یا شکلگیری بازار سوددهتر از بازار سرمایه، سهامداران به میدان فردوسی و سبزهمیدان برای خرید یا فروش طلا و ارز میروند. در اصل بورس به تنهایی نمیتواند در برابر سیل نقدینگی دوام بیاورد و اتکای بیش از اندازه به این ظرفیت میتواند تبعات جبرانناپذیری به بار بیاورد. نکته دیگر اینجاست که اساسا خود بورس محرکی برای افزایش نقدینگی است و با توجه به اینکه اغلب سهامداران صرفا به دلیل سود مقطعی و نه با فرهنگ سهامداری وارد این فضا شدهاند، به محض دریافت سود حداقلی یا ضرری که بازارهای دیگر را برای آنها جذاب کند از بازار سرمایه خارج میشوند.
دولتیها پیش از دعوت مردم برای به ورود به بازار سرمایه باید فرهنگ سهامداری و صبر بر روی سهام خریده شده را توسط رسانههای جمعی به مردم آموزش میدادند تا شرایط بورس مانند قمارخانهها نشود که به محض یک سیگنال منفی یا خبری ساده شاخصها با قدرت زیاد تغییر کند.
* ریزش پیدرپی بورس
شاخص بورس در جریان معاملات دیروز بازار سهام با ثبت افت ۱۹هزار و 727 واحد در ارتفاع ۹۶۷ هزار و 747 واحد قرار گرفت. در جریان دادوستدهای دیروز بازار سرمایه 10 میلیارد و 691 میلیون سهم و حقتقدم بهارزش 10هزار و 506 میلیارد تومان در یک میلیون و 313 هزار نوبت مورد دادوستد قرار گرفت و شاخص بورس با افت 19هزار و 727 واحدی در ارتفاع 967 هزار و 747 واحد قرار گرفت.
بیشترین اثر منفی بر رشد دماسنج بازار سهام دیروز به نام نمادهای شرکتهای فولاد مبارکه اصفهان، ملی صنایع مس ایران و معدنی و صنعتی چادرملو شد و در مقابل شرکتهای صنایع پتروشیمی خلیجفارس، گروه مپنا و کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران با رشد خود مانع افت بیشتر نماگر بازار سهام شدند. شاخصهای اصلی بازار سرمایه هم روز منفی را پشت سر گذاشتند بهطوری که شاخص قیمت (وزنی- ارزشی) 5179 واحد، کل (هموزن) 3534 واحد، قیمت (هموزن) 32296واحد، آزاد شناور 32296و شاخصهای بازار اول و دوم به ترتیب 21189 و 10589واحد افت کردند.
* صعود ارز و طلا
بازار ارز دیروز نسبت به روز گذشته با افزایش نرخ همراه بود و دلار وارد کانال ۱۷ هزار تومان شد. صرافیهای امین بانک مرکزی دیروز (یکشنبه) قیمت خرید هر دلار آمریکا را ۱۶ هزار و ۹۲۰ تومان و نرخ فروش آن را ۱۷ هزار و ۲۰ تومان اعلام کردند که نسبت به روز گذشته رشد ۲۲۰ تومانی در قیمت این ارز دیده میشود. همچنین این صرافیها دیروز یورو را ۱۸ هزار و ۳۲۰ تومان خریدند و در مقابل با قیمت ۱۸ هزار و ۴۲۰ تومان فروختند که نسبت به روز گذشته آن ۲۲۰ تومان افزایش یافته است. قیمت خرید ارز در بانکها نیز اندکی کمتر از قیمت خرید در صرافیهای مجاز بانک مرکزی است؛ هر چند که به دلیل شیوع ویروس کرونا در کشور، در حال حاضر تلاش میشود کمترین مراجعه به شعب بانکی صورت گیرد.
اما صرافیهای خصوصی و فروشندگان غیررسمی هر دلار آمریکا را بین 17350 تا 17500 تومان میفروختند. قیمت طلا همزمان با ارز در حال افزایش است به طوری که هر سکه بهار آزادی دیروز در بازار تهران 7 میلیون و 500 هزار تومان فروخته شد که رشد 100 هزار تومانی طی یک هفته را نشان میدهد.
![]() ارسال به دوستان
اخبار
پارکینگها حق پذیرش خودروی بدون پلاک را ندارند
معاون امور صنایع وزارت صنعت در حاشیه نشست کمیته خودرو گفت: در نشست کمیته خودرو، مدیریت عرضه خودرو با هدف حذف بسترهای سوداگری مورد بررسی قرار گرفت و ضمن تاکید بر افزایش عرضه خودروسازان، محدودیتهایی برای جلوگیری از حضور دلالان در ثبتنام خرید خودرو تعیین شد. مهدی صادقینیارکی با تشریح سرفصل مهمترین مصوبات کمیته خودرو که با حضور نمایندگانی از نهادهای نظارتی و دادستانی کل کشور، سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان، معاونت بازرگانی داخلی، ایدرو، خودروسازان و انجمن خودروسازان برگزار شد، اظهار داشت: در این جلسه علاوه بر تعیین تکلیف در حوزه مدیریت تقاضا، روشهای فروش، نحوه ثبتنام فروش فوقالعاده و نحوه ثبتنام پیشفروش و مشارکت در تولید خودرو مورد بررسی قرار گرفت. وی در ادامه از اتخاذ تصمیماتی درباره عدم خروج خودروی بدون پلاک از خودروسازی و تعیین تکلیف وضعیت خودروهای احتکار شده در پارکینگها خبر داد و گفت: محدودیتهایی برای خودروهای فاقد پلاک که در پارکینگها قرار دارد در نظر گرفته شد. معاون امور صنایع وزارت صمت همچنین تاکید کرد: پارکینگها حق پذیرش خودروی بدون پلاک را ندارند.
***
تولید شیر 2 برابر میشود
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در آیین کلنگزنی بزرگترین گاوداری شمال شرق کشور در شهرستان شیروان که به شکل ویدئوکنفرانس برگزار شد، اظهار کرد: با توجه به سرانه پایین مصرف شیر در ایران که بین 90 تا 100 کیلوگرم است، باید برای جلوگیری از بیماریها، هزینههای درمانی آتی و همچنین ایجاد عدالت، قدمهای موثری در این مسیر برداشت. محمد شریعتمداری با اشاره به برنامه مجموعههای دامداری شستا برای افزایش تولید شیر تصریح کرد: قصد داریم با کمک دیگر نهادها 9 میلیون تن شیر تولید شده در کشور را حداقل به 2 برابر افزایش دهیم. وی با اشاره به مگاپروژه گاوداری در شهرستان شیروان ادامه داد: این پروژه بخشی از زنجیره تولید شیر در کشور است که به صورت رسمی و نمادین کلنگزنی میشود.
***
ناتوانی طرح اقدام ملی در پاسخ به تقاضای مسکن
نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی گفت: مطابق بررسیهای انجام شده در کمیسیون عمران مجلس، در حال حاضر بازار مسکن با کمبود 5/3 میلیون واحد مسکونی مواجه است و در صورتی که وزارت راه و شهرسازی به تمام تعهدات خود در زمینه طرح اقدام ملی عمل کند، ساخت 400 هزار واحد مسکونی در قیاس با نیاز 5/3 میلیونی، تاثیر قابل توجهی بر بازار مسکن نخواهد داشت. علیم یارمحمدی درباره فعالیتهای انجام شده برای تسهیل شرایط صاحبخانه شدن مردم در استان سیستانوبلوچستان عنوان کرد: حاشیهنشینی اطراف زاهدان و چابهار و مشکل بدمسکنی در این نواحی یکی از بزرگترین معضلات استان در حوزه مسکن به شمار میرود، در همین راستا با هماهنگیهای انجام شده با وزارت راه نسبت به ارائه برنامه برای حل این معضل اقدام شد اما متاسفانه اقدامات اجرایی آغاز نشده و سایر اقدامات در این راستا به کندی پیش میرود. وی در پایان ضمن انتقاد از نحوه عملکرد بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و معاونتهای مربوط گفت: تمام شرایط برای آغاز فعالیت بنیاد مسکن مهیا شده و تسهیلات ساخت و زمین در اختیار این بنیاد قرار گرفته است اما نحوه عملکرد در سیستانوبلوچستان قابل قبول نیست.
***
فروش لوازم خانگی با شناسه الزامی شد
رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: از امروز (دیروز یکشنبه 28 اردیبهشت) تمام کالاهای لوازم خانگی باید شناسه کالا داشته باشد و از مشتریان خواهشمندیم از این پس شناسه کالای لوازم خانگی خود را قبل از خرید از فروشنده مطالبه کنند. علی مویدیخرمآبادی افزود: پس از پیگیریها و برنامهریزیهای بسیار در ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز موفق شدیم سامانه شناسه کالاهای لوازم خانگی را در سطح کشور فعال کنیم و کالاهای لوازم خانگی از این پس باید دارای شناسنامه باشد. وی گفت: خریداران میتوانند شناسه کالای لوازم خانگی خود را به شماره #777*4* ارسال کنند تا از اصالت کالای خریداریشده خود مطلع شوند. مویدی افزود: همچنین خریداران لوازم خانگی این امکان را دارند به کمک همین سرشماره به سامانه گارانتی تهیه شده در ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز هم متصل شوند و از گارانتی کالای خود و خدمات فروش، پس از خرید آن کالا هم بهرهمند شوند. رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز اظهار داشت: این سامانه فعلا برای لوازم خانگی اجرا شده، چرا که لوازم خانگی گردش مالی بسیاری در کشور دارد اما بزودی برای سایر کالاها هم سامانه شناسه کالا و گارانتی فعال خواهد شد. وی افزود: این سامانه باید بهمن سال 98 فعال میشد ولی به دلیل شیوع بیماری کرونا اجرای آن به تعویق افتاد اما از امروز (یکشنبه) اجرای آن عملیاتی خواهد شد و خریداران توجه کنند از این پس باید از فروشنده کالای لوازم خانگی شناسه کالا را مطالبه کنند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|