|
فوتبال شالیزاری در ایران سوژه فیفا و AFC
بازی فوتبال در زمین گلی شالیزار در ایران سوژه فیفا و کنفدراسیون فوتبال آسیا شده است. ابتدا توئیتر کنفدراسیون فوتبال آسیا (AFC) تصاویری را از مردم گیلان در زمین گلی شالیزار در حال فوتبال بازی کردن منتشر کرد و نوشت: چه کسی دوست دارد اینطور فوتبال بازی کند؟ توئیتر فیفا هم با بازنشر این تصاویر نوشت: صرفنظر از شرایط، فوتبال همیشه بازی زیبایی است.
ارسال به دوستان
پشت پرده الحاقیه قرارداد باشگاه پرسپولیس و کارگزار مالی چیست؟
قرارداد غیرشفاف
در حالی که مدیران پرسپولیس از توافق جدید و اضافه شدن الحاقیه به قرارداد با کارگزار مالی خبر میدادند، یک سند نشان میدهد گویا اتفاقات دیگری روی داده و ماجرا چیز دیگری است. هفته گذشته پرسپولیس بعد از چند روز تنش و کشمکش بابت مذاکره با چند کارگزار مالی، سرانجام بار دیگر با شرکت آتیه دادهپرداز به توافق رسید و به گفته مسؤولان باشگاه در نشست خبری ای که برگزار شد، با اضافه شدن الحاقیه جدید قرار شد همکاری 2 طرف ادامه پیدا کند.
با وجود ادعای مهدی رسولپناه، سرپرست پرسپولیس در نشست خبری هفته گذشته که گفت «این الحاقیه برای ما 4 کار انجام داد؛ اولین کاری که کرد همسویی اهداف روشن و واضح بود. دومین کار این بود که درک متقابلی از نوع مشارکت داشته باشیم. سومین کار مرزبندی واضح از مسؤولیتها و وظایف متقابل بود که خیلی مهم بود. چهارمین کار تعیین مسیر حرکت بر اساس شاخصههای کمی بود. این 4 کار تعهداتی ایجاد کرد که این الحاقیه را ایجاد کنیم»، اما سندی که فارس منتشر کرده نشان میدهد همه چیز طبق روال قبل در جریان است و همکاری بین پرسپولیس و شرکت، بر مبنای قرارداد اولیه است و تغییر ویژهای نداشته است. نامهای که امیر جلیلوند، مدیرعامل شرکت آتیه دادهپرداز به مدیریت نظارت بر ناشران گروه مالی و خدماتی ارسال کرده، نشان میدهد الحاقیهای که این روزها موضوع عملیات روانی و تبلیغی مدیران پرسپولیس قرار گرفته، با الحاقیهای که کارگزار اعلام میدارد، گویا تفاوت جدی دارد. وی از این الحاقیه در جهت «مشخص کردن انتظارات باشگاه و کارگزار برند» نام برده و برگزاری نشست مطبوعاتی را جهت «تاکید هیاتمدیره باشگاه مبنی بر ادامه قرارداد با شرکت آتیه دادهپرداز» عنوان کرده است. این نامه به شرح زیر است: به استناد ماده 2 مکرر 3 دستورالعمل اجرایی افشای اطلاعات شرکتهای ثبت شده نزد سازمان به اطلاع میرساند پیرو اخبار منتشر شده در فضای مجازی درباره الحاقیه قرارداد منعقده با باشگاه پرسپولیس، با توجه به تعطیلی لیگ برتر فوتبال ناشی از شیوع ویروس کرونا و به تبع آن به تعویق افتادن انعقاد قرارداد با اسپانسرهای مختلف لذا الحاقیهای درباره مشخص کردن انتظارات باشگاه از کارگزار برند و همچنین انتظارات شرکت آتیه دادهپرداز از باشگاه و همکاری باشگاه و بازیکنان با کارگزار برند در جهت کسب درآمد منعقد شد، لذا موضوع و اصل قرارداد همان قرارداد قبلی بوده و الحاقیه فی مابین در جهت استحکام قرارداد بوده است. بنابراین با توجه به ابهامات ایجاد شده در فضای مجازی درباره فسخ قرارداد، کنفرانس مطبوعاتی مورخ 23/2/99 در محل باشگاه پرسپولیس جهت تاکید هیاتمدیره باشگاه مبنی بر ادامه قرارداد با شرکت آتیه دادهپرداز صورت پذیرفت.
با توجه به این نامه مشخص میشود توافقات جدیدی در کار نیست و حتی بر خلاف ادعاهای مسؤولان پرسپولیس، فسخ قراردادی در کار نبوده است. اما سوال این است که با توجه به اظهارات رسمی این شرکت، چه تعهد جدیدی توسط کارگزار داده شده و اساسا «کنفرانس مطبوعاتی مورخ 23/2/99 در محل باشگاه پرسپولیس جهت تاکید هیاتمدیره باشگاه مبنی بر ادامه قرارداد با شرکت آتیه دادهپرداز صورت پذیرفت» چیست؟ آیا «مشخص کردن انتظارات باشگاه از کارگزار برند و انتظارات شرکت آتیه دادهپرداز از باشگاه و همکاری باشگاه و بازیکنان با کارگزار برند در جهت کسب درآمد» و «الحاقیه فی مابین در جهت استحکام قرارداد»، برخلاف ادعاهای روزهای گذشته نیست؟ این هیاهوی الحاقیهای، چه دستاوردی برای باشگاه پرسپولیس داشته که این نامه، ادعاهای دیگری را به اثبات میرساند؟ پشت پرده این ماجراها چیست؟
* معرفی هیأتمدیره 5 نفره باشگاه پرسپولیس پس از ماه رمضان
وزیر ورزش اعضای جدید هیاتمدیره باشگاه پرسپولیس را انتخاب کرده و قصد دارد پس از پایان ماه مبارک رمضان آنها را معرفی کند. استعفای مهدی محمدنبی و ایرج عرب از هیاتمدیره باشگاه پرسپولیس سبب شد مهدی رسولپناه، رئیس این مجموعه در کنار مهرداد هاشمی و علی رغبتی به فعالیت خود ادامه داده و پرسپولیس را در روزهای نبودن مدیرعامل هدایت کنند. هیاتمدیره 3 نفرهای که اختلافات فراوانی در راستای انتخاب کارگزار باشگاه برای درآمدزایی از برند سرخها داشتند؛ اختلافاتی که مانع از امضای برگه متمم قرارداد کارگزار با پرسپولیس توسط مهرداد هاشمی شد. با این حال مسعود سلطانیفر، وزیر ورزش و جوانان که ریاست حقوقی مجمع باشگاه پرسپولیس را بر عهده دارد تصمیم به حفظ هر 3 نفر در هیاتمدیره سرخها دارد. پیگیریها نشان از ورود یک عضو اقتصادی که تاکنون سابقهای در امور باشگاهداری نداشته اما میتواند به خصوصیسازی سرخها کمک کند، دارد. همچنین سلطانیفر قصد دارد نفر پنجم هیاتمدیره را از بین مدیران سابق باشگاه انتخاب کند تا در کنار 3 عضو فعلی به فعالیت بپردازد. 2 عضو جدید هیاتمدیره باشگاه پرسپولیس به احتمال فراوان پس از تعطیلات عید فطر معرفی خواهند شد تا اقدام به انتخاب مدیرعامل و ادامه روند جاری باشگاه تا پایان فصل رقابتهای لیگ برتر کنند.
* ۷ میلیارد تومان به حساب باشگاه پرسپولیس واریز شد
قسط اول قرارداد کارگزاری رسمی برند باشگاه پرسپولیس به حساب سرخپوشان واریز شد. کارگزار باشگاه پرسپولیس پس از امضای متمم قرارداد با این باشگاه ظهر روز یکشنبه مبلغ ۷ میلیارد تومان به حساب سرخپوشان واریز کرد. باشگاه پرسپولیس قصد دارد این پول را بین اعضای تیم در راستای پرداخت بخشی از قراردادهای آنها تقسیم کند تا میزان دریافتی آنها را به ۶۰ الی ۶۵ درصد برساند. بر اساس توافقات شکل گرفته بین باشگاه پرسپولیس و کارگزار سرخپوشان، قرار است قسط دوم الحاقیه جدید این قرارداد اوایل خرداد و به مبلغ ۱۰ میلیارد تومان به حساب باشگاه واریز شود.
ارسال به دوستان
قانون جدید فدراسیون جهانی و کار سخت تکواندوکاران
نظرات متفاوت است
فدراسیون جهانی تکواندو ضریب امتیاز مسابقات جهانی و گرندپریها را افزایش داده که بدون شک ناکامی تکواندوکاران در چنین مسابقاتی کار را برای کسب سهمیه المپیک سختتر خواهد کرد.
نشست شورای اجرایی فدراسیون جهانی تکواندو سهشنبه گذشته برای نخستینبار به صورت غیرحضوری و با استفاده از ویدئوکنفرانس برگزار شد. در این جلسه بیشتر بحث درباره شیوع بیماری کرونا و تبعات آن در سطح دنیا بویژه در ورزش بود اما در میان نکات مهم مطرح شده، تصویب اصلاحات اساسی در آییننامه رنکینگ بهترینهای جهان نکتهای بود که کمتر دیده شد.
بر اساس این آییننامه که با رأیگیری الکترونیکی به تصویب رسید، ۲ امتیاز به قهرمانی جهان، فینال گرندپری و مسابقات گرندپری اضافه شد. بدین ترتیب از این پس امتیاز رقابتهای قهرمانی جهان از ۱۲ به ۱۴، فینال گرندپری از ۸ به ۱۰ و سری رقابتهای گرندپری از ۴ به ۶ ارتقا پیدا کرد.
این بدان معناست که طلای قهرمانی جهان ۱۴۰ امتیاز برای تکواندوکار نخست جهان در هر وزن در رنکینگ ثبت میکند. طلای فینال رقابتهای گرندپری نیز ۱۰۰ و هر 4 مرحله گرندپریها که در طول سال برگزار خواهد شد نیز ۶۰ امتیاز برای نفر نخست آن در پی خواهد داشت. نفرات دوم به بعد نیز امتیازاتی بر حسب جایگاه خود در ردهبندی دریافت میکنند.
شاید برای تکواندوکاران برتر دنیا که در اغلب مسابقات یک پای ثابت سکوی قهرمانی هستند، این افزایش امتیازات تفاوت چندانی نداشته باشد و فقط فاصله آنها را با رقبا بیشتر کند اما برای سایر تکواندوکارانی که تا رسیدن به مراحل یکچهارم به بعد مبارزه میکنند، این افزایش امتیازات میتواند تأثیر زیادی روی ارتقای رنکینگ آنها داشته باشد.
* مهماندوست: فقط میخواهند کاری انجام داده باشند
رضا مهماندوست، سرمربی سابق تیم ملی تکواندوی ایران درباره این قانون به مهر گفت: هر چند این تغییر امتیازات انگیزه قهرمانان و نخبههای دنیا را برای کسب پیروزی و رسیدن به سکوی قهرمانی بیشتر میکند ولی تصویب این قانون بیشتر به آن جهت است که بگویند در شرایط سخت فعلی، ما در حال کار هستیم. واقعا این افزایش امتیاز چه تأثیری بر مسابقات دارد؟ آنکه نخبه است و سطح فنی بالایی دارد مسابقات خود را با پیروزی پشت سر گذاشته و امتیاز میگیرد. همه چیز برای موفقیت و رسیدن به مدال بستگی به تلاش و تمرین آن تکواندوکار، همه ارکان تیم و مدیریت فدراسیون دارد و تغییر امتیازات چندان مؤثر نیست.
وی افزود: این قانون به لحاظ اقتصادی نیز تأثیرگذار است و برای فدراسیون جهانی پولسازی خوبی دارد. فدراسیونهای ملی در صورت کسب مدال و امتیازات بالای آن، به تورنمنتهای کمتری اعزام میشوند و کمتر هزینه میکنند. از آن سو آنها که در مسابقات جهانی و گرندپریها بازنده میشوند، باید به تورنمنتهای بیشتری اعزام شوند تا امتیازات از دست داده را جبران کنند و این ظلم به کشورهایی است که بودجه کمتری دارند. اگر یک قهرمان نامدار نتیجه یک تورنمنت را از دست بدهد و کشورش هم مشکل داشته باشد، نابود میشود. در واقع این سیاست فدراسیون جهانی فقط برای کسب درآمد است چرا که هر تورنمنت ثبتنام دارد و... .
ارسال به دوستان
راهکار جایگزین AFC برای لیگ قهرمانان آسیا
تیم دوم میهمان میشود
یک روزنامه قطری اعلام کرد کنفدراسیون فوتبال آسیا بعد از مشورت با فدراسیونهای ملی به دنبال پیدا کردن راهکار جایگزین به جای سیستم تجمیعی مسابقات است. روزنامه استاد الدوحه قطر در گزارشی اعلام کرد کنفدراسیون فوتبال آسیا در حال بررسی یک برنامه جدید برای جایگزینی سیستم حذفی در مسابقات لیگ قهرمانان آسیاست. طبق اعلام این روزنامه، بعضی فدراسیونها با طرح AFC برای برگزاری مرحله گروهی مسابقات به صورت تجمیعی در یک کشور مخالفت کردهاند. استاد الدوحه نوشت: «جستوجو برای پیدا کردن راهکارهای جایگزین با اظهارات اخیر داتو ویندسور جان، دبیر کل کنفدراسیون فوتبال آسیا تقویت شد و این مسأله را روشن کرد که کنفدراسیون هنوز تاریخ و ساز و کار تکمیل مسابقات لیگ قهرمانان را مشخص نکرده است، زیرا او گفت کمیتههای مختلف در AFC هنوز در حال بررسی پرونده هستند. مقایسه این اظهارات با صحبتهای قبلی نشان میدهد مشاوره AFC با فدراسیونها برای برگزاری مسابقات در یک یا 2 کشور ممکن است مسیر را با گزینههای جدید تغییر داده باشد». این روزنامه در ادامه به خبر روز گذشتهاش و پیشنهاد جدید AFC برای لیگ قهرمانان آسیا پرداخت و نوشت: «راهکار آلترناتیو AFC به جای سیستم تجمیعی، برگزاری بازیهای مرحله گروهی به حالت عادی و به صورت رفت و برگشت و مشترک در 2 روز است. روند کوتاه کردن مسابقات برای پایان هر چه سریعتر آنها، با حذف سیستم رفت و برگشت در مراحل حذفی (یک هشتم، یک چهارم و نیمهنهایی) صورت میگیرد و به صدرنشین این اولویت داده میشود که میزبان باشد. تیم دوم هم مجبور است برای بازی در مراحل حذفی میهمان باشد که البته با توجه به عدم حضور تماشاگران، بازی خارج از خانه تأثیرگذار نیست. دیدار فینال ممکن است تنها استثنای این طرح باشد و به خاطر مسائل بازاریابی و مالی کنفدراسیون فوتبال آسیا به صورت رفت و برگشت در تاریخهای ۲۲ و ۲۸ نوامبر برگزار شود».
ارسال به دوستان
واکنش مدیرکل ورزش و جوانان خوزستان به آغاز مسابقات فوتبال:
وضعیت استان خوب نیست
مدیرکل ورزش و جوانان استان خوزستان درباره برگزاری بازیهای لیگ توضیحاتی ارائه کرد. افشین حیدری در گفتوگو با فارس، درباره وضعیت فعلی استان خوزستان و آمادگی این استان برای میزبانی از مسابقات لیگ برتر اظهار داشت: وضعیت خوزستان خوب نیست. شیوع بیماری کرونا سرعت بالایی دارد و متأسفانه مردم هم کمتر رعایت میکنند، بنابراین من فکر میکنم ریسک شروع لیگ در خوزستان بالا و خطرناک است. البته ما تابع تصمیم فدراسیون فوتبال و وزارت ورزش هستیم و اگر تشخیص بدهند مسابقات برگزار شود، قطعا میزبانی میکنیم. حیدری ادامه داد: اما با شرایط فعلی فکر میکنم شروع مسابقات فوتبال کار خطرناکی است. ما الان در هفته دوم تعطیلی خوزستان هستیم که این زنجیره قطع شود. امیدوارم مسؤولان فوتبال و وزارت ورزش در تصمیمگیری خودشان برای شروع مجدد لیگ این موضوع را مدنظر داشته باشند تا انشاءالله از برگزاری مسابقات پشیمان نشویم و خدای نکرده موجبات بیماری حتی یک بازیکن را فراهم نکنیم. مدیرکل اداره ورزش و جوانان استان خوزستان درباره نظر و تصمیم تیمهای لیگ برتری این استان برای ادامه یا قطع بازیهای لیگ برتر عنوان کرد: ما با تیمهای استان صحبت کردیم و آنها نظرشان را به فدراسیون فوتبال اعلام میکنند. خود ما هم در این باره با وزارت ورزش صحبت میکنیم. شرایط خوزستان خاص است. در این استان روزانه 300 تا 400 بیمار جدید را غربالگری میکنند که این مسأله کار را سخت میکند. با هیأت فوتبال استان هماهنگیهای لازم را انجام دادهایم و با همراهی فدراسیون تصمیمی میگیرند که مشکلی پیش نیاید. هنوز نظر قطعی باشگاهها را نمیدانم اما میدانم آنها هم از شیوع بیماری نگران هستند.
ارسال به دوستان
بازگشت برجام به سال 2017!
سعید جعفریان: اظهارات اخیر «جیک سولیوان» مشاور جو بایدن در انتخابات ریاستجمهوری سال 2020 درباره نحوه بازگشت آمریکا به برجام (در صورت پیروزی دموکراتها)، از نوع نگاه و مواجهه مدعیان آمریکایی صیانت از توافق هستهای در قبال این سند پرابهام پرده برداشته است! سولیوان ضمن تاکید بر حذف بند موسوم به غروب آفتاب (Sunset) در برجام تاکید دارد تحریمهای هستهای ایران باید پس از سال 2025 میلادی نیز ادامه پیدا کند، ضمن آنکه دموکراتها باید پس از بازگشت مشروط به برجام، بلافاصله زمینه را برای انعقاد توافق جامع با ایران (توافقی که ابعاد موشکی و منطقهای قدرت ایران را نیز در برگیرد) آماده کنند. در همین راستا، مشاور بایدن معتقد است دولت بعدی باید استراتژی فشار حداکثری بر ایران ـ که در دولت ترامپ به نقطه اوج خود رسید ـ را حفظ کند.
چنانکه از سخنان «سولیوان» استنباط میشود، دموکراتها قصد دارند بازی را به سال 2017 میلادی بازگردانند یعنی وضعیتی که آمریکا در ظاهر از توافق هستهای خارج نشود و از سوی دیگر، عملا مانع تعلیق تحریمهای بانکی، اعتباری، بیمهای و نفتی علیه کشورمان شود. این تاکتیک نخنما، «بقا در توافق در عین خروج از برجام» نام دارد که در زمان «رکس تیلرسون» وزیر سابق خارجه دولت ترامپ پیاده شد. اما ماجرا به این نقطه ختم نمیشود!
آگوست (مردادماه) سال 2017 میلادی شاهد بودیم رئیسجمهور فرانسه به نیابت از ترامپ، از «اصلاح برجام» سخن گفت! امانوئل مکرون تاکید کرد که میتوان بر سر موضوعاتی مانند دائمی کردن محدودیتهای هستهای ایران و محدود کردن توان موشکی کشورمان و گنجاندن آن در برجام، بار دیگر مذاکراتی را صورت داد! مقامات آمریکایی و اروپایی نام این پروسه را «ترمیم برجام» گذاشتند! در آن دوران، بازی مشترک واشنگتن و تروئیکای اروپا با «واژگان تزئینی» آغاز شد! رکس تیلرسون نام توافق مدنظر آمریکا را «توافق ثانویه» گذاشت که قاعدتا باید جایگزین برجام میشد. وی معتقد بود باید ظاهر برجام را حفظ کرد و آن را به مبنایی برای بسط دامنه تعهدات ایران در حوزههای دفاعی و امنیتی تبدیل کرد.
با این حال مقامات اروپایی اصرار داشتند واشنگتن نباید از این پروسه، تحت عنوان «انعقاد توافق ثانویه» یاد کند! تروئیکای اروپا تاکید داشت باید از توافق جدید، تحت عنوان «برجام اصلاحشده» یا «الحاقیه برجام» یاد کنند! بنابراین، اصل ماجرای مجادله محدود واشنگتن و مهرههای اروپایی آن، مربوط به چگونگی توجیه «انهدام برجام» بود!
ترامپ به تروئیکای اروپا تفهیم کرده بود باید 4 خواسته وی را در برجام بگنجانند. این 4 خواسته به طور خلاصه عبارت بودند از:
الف) بند موسوم به غروب آفتاب حذف شود و تاریخی برای انقضای تحریمهای هستهای ایران در برجام مشخص نشود.
ب) بازرسان آژانس بینالمللی انرژی اتمی بتوانند در قالب بازتفسیر بند T ضمیمه اول توافق هستهای، به اماکن نظامی در ایران دسترسی کامل داشته باشند.
پ) محدودیتهایی درباره برنامه موشکی ایران (از جمله تعداد و برد موشکها و آزمایشهایی که کشورمان در این باره صورت میدهد) تعیین شده و به توافق اولیه (برجام) الحاق شود.
ت) ترتیبی اتخاذ شود که ایران در قبال فعالیتهای منطقهای خود (حمایت از گروههای مقاومت) با محدودیتهایی سخت و چندجانبه مواجه شود.
اکنون اگر چه جو بایدن و همراهانش در ژستی ظاهری، خروج ترامپ از برجام را تاسفبار دانسته و از آن به عنوان اقدامی اشتباه یاد میکنند اما قصد دارند همان صحنه بازی ترامپ در سال 2017 میلادی را بازسازی کنند. تنها تفاوت دموکراتها با رئیسجمهور فعلی آمریکا این خواهد بود که ظاهر ماجرا را تزئینشدهتر از آنچه در دوران ترامپ گذشت جلوه خواهند داد! بدون شک جو بایدن و همراهانش پس از اعلام ظاهری بازگشت به برجام، از طریق نهادهای نظارتی وابسته به وزارت خزانهداری ایالات متحده، اجازه تعلیق کوچکترین تحریمی علیه کشورمان را
نخواهند داد. سپس بازی دموکراتها با کلمات آغاز خواهد شد: «ترمیم برجام»، «تکمیل برجام»، «الحاقیه برجام» و... از جمله واژگانی هستند که در صورت پیروزی جو بایدن در انتخابات ریاستجمهوری سال 2020 میلادی، از سوی دموکراتها مورد توجه قرار خواهد گرفت. افرادی مانند «جان کری»، «ویلیام برنز»، «جیک سولیوان»، «ریچارد نفیو» و «وندی شرمن» سرپرست تیم مذاکرهکننده هستهای آمریکا در دوران اوباما، به عنوان مشاوران و گردانندگان اصلی این صحنه ظاهر خواهند شد.
آنچه مسلم است اینکه برخلاف تصور باطل و خوشخیالی برخی محافل داخلی که رویای حضور دوباره دموکراتها در کاخ سفید و احیای برجام را در سر میپرورانند، اساسا بایدن و همراهانش قصد تعلیق تحریمهای ایران را ندارند. در یک نگاه واقعبینانهتر، حتی میتوان گفت بازی دموکراتها در قبال برجام، چندلایهتر، پیچیدهتر و مرموزتر نسبت به دولت ترامپ است.
ارسال به دوستان
رهبر انقلاب در نشست تصویری با نمایندگان تشکلهای دانشجویی کشور:
پرچم آرمانخواهی و مطالبهگری را زمین نگذارید
گروه سیاسی: حضرت آیتالله العظمی خامنهای رهبر حکیم انقلاب اسلامی عصر دیروز (یکشنبه) در نشستی تصویری با مجموعهای از جوانان دانشجو و تشکلهای دانشگاهی، با اشاره به واقعیت های امیدآفرین کشور در مقابله با جبهه ظلم و کفر و استکبار، جوانان و دانشجویان را به برافراشته نگهداشتن پرچم حقیقی آرمانخواهی و مطالبهگری فراخواندند و به بیان 10 توصیه مهم درباره مسائلی نظیر تفکیک مطالبهگری با پرخاش و بدگویی، ضرورت گفتمانسازی، تلاش برای گسترش جبهه انقلاب از طریق یارگیری، اصالت ندادن به اختلاف سلیقهها، مرزبندی با تردید افکنان در مبانی انقلاب، تأکید بر پیشرفت علمی، هوشیاری در مقابل سرمایهگذاری دشمن بر روی جوانان و همچنین تبیین مفهوم صحیح دولت جوان و انقلابی پرداختند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری، رهبر انقلاب اسلامی با سپاس از پروردگار به علت استمرار برگزاری جلسه رمضانی هرساله با دانشجویان آنهم در شرایط کرونا، سخنان دانشجویان را خوب، پخته و سنجیده خواندند و گفتند: سطح مباحث در مقایسه با جلسات مشابه قبل بالاتر بود که نشان می دهد روی موضوعات فکر و کار شده است.
ایشان با اشاره به سؤالات و ابهامات دانشجویان در این جلسه از جمله در خصوص منصوبان و یا دستگاههای مرتبط با رهبری افزودند: پاسخ ها و توضیحات روشنی در این زمینهها وجود دارد که طبعاً وقت جلسه، بیان همه آنها را اجازه نمی دهد اما مسئولان نمایندگی رهبری در دانشگاهها و بخشهای مرتبط با دانشجویان و دانشگاهها در دفتر رهبری باید خود را متعهد به پاسخگویی و رفع ابهامات بدانند.
ایشان برخی اشکالات و پیشنهادهای دانشجویان را ناشی از احاطه نداشتن به موضوع مورد بحث خواندند و افزودند: برخی پیشنهادها نیز قابلیت کار بیشتر و تصمیمگیری دارد که دفتر رهبری آنها را جزءبهجزء بررسی خواهد کرد.
حضرت آیتالله خامنهای گفت و شنود رودررو را زمینهساز حل ابهامات و سؤالات دانستند و افزودند: بسیاری از مطالب بیان شده درست بود و طرح آنها در این جلسه به ایجاد گفتمان لازم و عمومی کمک میکند.
ایشان مجموعه جوانان کشور را اعم از دانشجو و غیردانشجو، مخاطب این جلسه دانستند و تأکید کردند: اصرار مکرر بنده درباره گفت و شنود با جوانان بر این پیشفرض قطعی و تردید ناپذیر استوار است که آینده ایران متعلق به جوانان است و این قشر در آینده کوتاه یا میانمدت بسیاری از مدیریتها و مسئولیتها را برعهده میگیرد، بنابراین هرکس به آینده کشور علاقهمند است، باید جوانان را در ساختن هرچه بهتر آینده کمک کند.
رهبر انقلاب، طبیعت جوانی را بخش دیگری از زیرساخت منطق گفتوگو با جوانان برشمردند و گفتند: طبیعت جوان با عناصری همچون امید، ابتکار، صراحت، خطرپذیری و خستگیناپذیری همراه است که همه این عناصر برای اداره جامعه، ضروری و ذیقیمت هستند و برخی از مشکلات کنونی هم ناشی از فقدان برخی از این عناصر است.
رهبر انقلاب اسلامی گفت و شنود با جوانان را در شرایط فعلی کشور دارای اهمیتی مضاعف خواندند و افزودند: برای هرگونه تصمیمگیری و اقدام باید به موقعیت بسیار حساس و مهم کنونی کشور توجه کامل کرد.
ایشان در نگاهی کلی به موقعیت کشور خاطرنشان کردند: واقعیت این است که امروز در مقابل ایران یک جبهه وسیع و عظیم ظلم و کفر و استکبار وجود دارد که در تلاش است با هر وسیله و ترفند و امکانات، نظام اسلامی را وادار به عقب نشینی و تسلیم کند که اگر این هدف محقق شود، برای آینده کشور بسیار گران تمام خواهد شد که البته به فضل الهی و هوشیاری و ایستادگی مردم، جبهه استکبار در این هدف ناکام خواهد ماند.
رهبر انقلاب هدف اصلی دشمنان از مقابله با ملت ایران را جلوگیری از ایجاد یک الگوی جذاب برای ملتها دانستند و افزودند: باید متوجه بود که جمهوری اسلامی در کوران نبرد سیاسی، فکری، جنگ نرم و احیاناً برخوردهای سخت با جبهه مستکبران قرار داشته و دارد.
حضرت آیتالله خامنهای توجه به ظرفیت بسیار بالای کشور برای مقابله و پیروزی بر جبهه قدرتمند ظلم و استکبار را واقعیتی تردیدناپذیر خواندند و گفتند: تجربیات نظامی و غیرنظامی ۴۰ سال اخیر به خوبی ثابت می کند ملت عزیز ایران ظرفیت پیروزی بر دشمنان عنود خود را دارد.
ایشان سرعت افزونتر حرکت علمی ایران در قیاس با متوسط جهانی، وجود مجموعه ای عظیم از جوانان پایبند به مبانی دینی، اعتقادی و فرهنگیِ نظام و حضور تحسینبرانگیز مردم هنگام حوادث عمومی و طبیعی از جمله کرونا، زلزله و سیل را نشانه های ظرفیت بالای کشور برای پیروزی در جهاد علمی، فرهنگی و اجتماعی خواندند و افزودند: در جهاد فکری نیز کارهای بسیار خوبی شده که مباحث امروز دانشجویان، گوشه ای از نتایج آن است.
رهبر انقلاب در جمعبندی این بخش از سخنانشان گفتند: مجموعه واقعیاتی که بیان شد نشان میدهد نظام اسلامی در زمینههای فرهنگی، اجتماعی، نظامی و دیگر زمینهها ظرفیت بسیار بالایی برای پیروزی در مقابل جبهه دشمن دارد و این واقعیت روشن، امیدی حقیقی را در دلها ایجاد میکند.
رهبر انقلاب اسلامی یکی دیگر از ظرفیت های بالای کشور برای مقابله با جبهه وسیع ظلم و کفر و استکبار را احساس قدرت و عزت نهادینه شده در عموم ملت ایران دانستند و گفتند: با وجود برخی منفیبافانی که منزوی و در اقلیت هستند و ضعفهای خود را به جامعه و نظام اسلامی نسبت میدهند، در کشور یک احساس عمومی و عمیقِ عزت و قدرت وجود دارد.
حضرت آیتالله خامنهای با تأکید بر اینکه یکی از شگردهای مهم قدرتهای استعماری و سلطهگر ایجاد حس حقارت و بی هویتی در ملتها است، افزودند: پیروزی انقلاب اسلامی این احساس را در جوانان و ملت ایران ایجاد کرد که قادرند یک کار به ظاهرنشدنی یعنی ریشهکنی حکومت استبدادی مورد حمایت قدرتهای خارجی بویژه آمریکا را انجام دهند و دنیا را متحیر کنند.
رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به ایستادگی صریح و قدرتمندانه کشور در برابر زورگویی ها و اقتدار ملی کنونی خاطرنشان کردند: البته این نکته مدنظر باشد که دشمن از تلاش برای تحقیر ملت و مخدوش کردن اعتماد به نفس ملی مأیوس نشده است اما با وجود تلاشهای دشمن، خداوند خلاف آن را تقدیر کرده است.
حضرت آیتالله خامنهای خاطرنشان کردند: همین قضایای مربوط به کرونا از جمله نحوه مدیریت این بیماری در کشور در مقایسه با غرب، تلاشهای علمی برای شناخت این ویروس و نهضت عظیم کمک مؤمنانه و همچنین پرتاب ماهواره، موجب احساس قدرت و عزت بیشتری در ملت ایران شده است.
رهبر انقلاب اسلامی در ادامه سخنانشان با اشاره به تأکیدهای فراوان درباره توجه به مسئله جوان، گفتند: خوشبختانه اکنون توجه ویژهای برای حضور جوانها در بخشهای مختلف به وجود آمده و به دیدگاههای آنان و حضور جوانان در مدیریتهای میانی اهتمام به چشم میخورد.
حضرت آیتالله خامنهای به برخی اقدامات خوب در محیطهای دانشجویی و حوزههای علمیه نیز اشاره کردند و افزودند: طرح برخی مسائل در قالب مسئله محوری، پرداختن به مسائل متعدد بینالمللی، و فعالیتهای جهادیِ شگفتانگیز از جمله این اقدامات است.
ایشان همچنین گلایه نماینده گروههای جهادی را مبنی بر اینکه دستگاههای تصمیمگیر از نمایندگان این گروهها دعوت به عمل نمیآورند و دیدگاههای آنان را لحاظ نمیکنند، بجا دانستند و با اشاره به حساسیت مجموعههای جوان به موضوع واگذاریها خاطرنشان کردند: اصل این اقدام کار خوبی بود و مسئولان را متوجه مسئولیتشان کرد، اما برخی تندرویها هم در این زمینه انجام گرفت. رهبر انقلاب اسلامی، پیگیری مسائل مربوط به خانواده و حوزه زن را در برخی تشکلهای خودجوش، از دیگر اقدامات خوب مجموعههای جوان برشمردند و تأکید کردند: این موضوع از مسائل مهمی است که حتماً باید به صورت جدی پیگیری شود زیرا در این زمینه یقیناً کمکاریهای جدی صورت گرفته است.
حضرت آیتالله خامنهای سپس به بیان 10 توصیه کاربردی و عملی به جوانان و مجموعه های فعال دانشجویی پرداختند که خودسازی در ابعاد فردی و جمعی، نخستین توصیه بود.
ایشان گفتند: اگرچه ماه مبارک رمضان به آخرین روزهای خود رسیده اما بهترین فرصت برای خودسازی از طریق انس با قرآن، نماز با حضور و اول وقت و دعا و تضرع است و نباید با اتمام این ماه، ارتباط معنوی قطع شود.
رهبر انقلاب اسلامی با تأکید بر اینکه «ارتقای تواناییهای فکری، تصمیمگیری و عملیاتی در جوانان» و «عبورِ سالم از لغزشگاهها» نیازمند بنیه روحی و معنوی قوی است، افزودند: از جمله این لغزشگاهها «ترس، تردید، احساس ضعف و انگیزههای ناسالم» است.
دومین توصیه حضرت آیتالله خامنهای به جوانان «تقویت مبانی معرفتی» بود.
ایشان با تأکید بر اینکه «انفعال» و «انحراف» دو آسیب بزرگ محیطهای جوان بهویژه دانشگاهها است، گفتند: در ابتدای پیروزی انقلاب برخی جوانان مسلمان که دارای مبانی معرفتی قوی نبودند، جذب گروههای التقاطی شدند و در نهایت هم به روی هممیهنان خود اسلحه کشیدند و به زیر پرچم صدام رفتند اما جوانانی که مبانی قوی داشتند، محکم ایستادند.
ایشان به یک نمونه دیگر اشاره کردند و افزودند: برخی افراد در ابتدای انقلاب بسیار انقلابی عمل میکردند اما به دلیل مبانی ضعیف معرفتی اکنون جزو پشیمانها هستند که یکی از مسائل انقلاب اکنون همین حضرات پشیمان شده هستند.
رهبر انقلاب اسلامی دعاهای صحیفه سجادیه به ویژه دعای بیستم موسوم به دعای مکارم الاخلاق را برای تقویت مبانی معرفتی بسیار مهم ارزیابی و جوانان را به خواندن این ادعیه فوق العاده عمیق و تدبر در آنها دعوت کردند.
توصیه سوم رهبر انقلاب به جوانان میهن «برافراشته نگه داشتن پرچم آرمانخواهی و مطالبهگری» بود.
ایشان مباحث امروز دانشجویان را جلوه ای از این آرمانخواهی خواندند و افزودند: ممکن است همه مطالبات قابل اجرا نباشد اما مهم این است که بازگو شود تا اصل بسیار با ارزش آرمانخواهی همچنان زنده و پرنشاط بماند و اجازه ندهد راه انقلاب گم یا منحرف شود.
رهبر انقلاب «عدالتخواهی، رفع فساد و در نهایت ایجاد تمدن اسلامی» را از مظاهر آرمانخواهی دانستند و افزودند: مطالبه گری طبعاً نوعی اعتراض و تأکید بر رفع مشکلات و نقایص موجود است اما باید جداً مراقب و هوشیار بود که نحوه بیان و ارائه مطالبات به گونه ای نباشد که اعتراض به نظام تلقی شود و یا دشمن بتواند آن را اعتراض به نظام القا کند.
حضرت آیتالله خامنهای در بیان نکته ای دیگر در ضرورت آرمانخواهی یادآور شدند: اگر جوانان مؤمن و پاک این پرچم را زمین بگذارند، ممکن است کسانی آن را سردست بگیرند که هدفشان ضربه زدن به نظام است نه حل مشکلات مردم. ایشان در همین زمینه افزودند: البته جریان چپ مارکسیستی دیگر در دنیا آبرویی ندارد و از فقر اندیشه ورزی، فقر سیاسی و فقر نیروی میدانی کارآمد در رنج است اما به هرحال همیشه ممکن است عده ای با تصاحب شعارهای خوب، سوءاستفاده کنند.
چهارمین توصیه مهم رهبر انقلاب به جوانان و دانشجویان این بود که مطالبه گری و انتقاد و اعتراض را با پیشنهادهای خوب و قابل اجرا همراه کنید تا فایده جدی و ماندگار داشته باشد همچنان که در اسلام نیز نهی از منکر همراه امر به معروف یعنی بیان پیشنهادهای راهگشا و خوب توصیه شده است.
«ضرورت پرهیز از توأم کردن مطالبه گری با پرخاش و بدگویی» از دیگر توصیههای حضرت آیتالله خامنهای به جوانان بود.
ایشان گفتند: همیشه به مسئولان تأکید کرده ام به دانشگاه ها و جمعهای جوان بروند اما برخی از آنان می گویند در این اجتماعات، مطالبات با تخریب و بدگویی ارائه می شود بنابراین فایده ای ندارد.
رهبر انقلاب یادآوری کردند: تخریب، فضای گفت و گو را مسدود می کند، بنابراین مطالبات را با استدلال و منطق و بدونِ پرخاش و اهانت مطرح کنید. «گفتمان سازی در زمینه مسائل مهم نظام و راهحلهای آنها» توصیه بعدی رهبر انقلاب به مجموعه های جوانان بود.
ایشان گفتند: از جمله برکات اینگونه جلسات این است که مطالب بیان شده به تدریج در افکار عمومی ذهنیت و جهت گیری مشخص ایجاد می کند و در نهایت میتواند به گفتمان تبدیل و در پرتو اقبال عمومی، در انتخاب مدیریتها تأثیر گذار شود.
رهبر انقلاب کمک رسانه ملی در این زمینه را ضرورتی تردیدناپذیر دانستند و گفتند: رسانه ملی البته بخشهای جوان، شاداب و انقلابی هم دارد که در سخنان امروز دانشجویان مورد توجه قرار نگرفته بود اما به هر حال صدا و سیما باید به دیدگاه های جوانان توجه و در عرصه گفتمانسازی به آنها کمک کند.
حضرت آیت الله خامنهای در همین زمینه در تبیین معنای حقیقی جوان و «دولت جوان و حزب اللهی» افزودند: مکرر گفته ام که به چنین دولتی معتقد و امیدوارم اما معنای این حرف صرفاً این نیست که یک جوان سی و چند ساله رئیس دولت باشد بلکه معنای دولت جوان و حزب اللهی یک دولت پای کار، آماده و با نشاط است که علاج مشکلات است و می تواند کشور را از راه های دشوار عبور دهد.
ایشان افزودند: برخی در سنین بالا نیز به معنایی جوان و پر تلاش و با نشاط هستند، مانند شهید بزرگوار حاج قاسم سلیمانی که بیشتر از ۶۰ سال داشت اما اگر شهید نمی شد، او را تا 10 سال دیگر نیز در همان مسئولیت حفظ می کردم.
ششمین توصیه رهبری به جوانان «یارگیری و گسترش جبهه انقلاب در میان کسانی بود که به مبانی پایبندند».
ایشان افزودند: برخی به مبانی انقلاب معتقدند اما ممکن است در برخی موارد با شما اختلاف سلیقه داشته باشند، آنها را طرد نکنید و هرچه می توانید جبهه انقلاب را با جذب اینگونه افراد وسعت دهید.
توصیه هفتم حضرت آیت الله خامنهای به جوانان و دانشجویان، «مرزبندی صریح و با قدرت و بدون مماشات» در مقابل تردیدافکنان در مبانی انقلاب بود که نشانههای پیشرفت کشور را انکار و با تزیین دشمن، راه های غلط را بهعنوان راه حل مسائل کشور بیان میکنند.
ایشان تردیدافکنی را ستون فقرات کار فرهنگی دشمن و اساس کار نرم علیه انقلاب خواندند و با تأکید بر اینکه باید در مقابل کسانی که به این کار دشمن کمک میکنند ایستاد، گفتند: با وجود هزینههای سنگینی که آمریکاییها در طول سال های متمادی برای تزیین و القای چهرهای جذاب از خود انجام دادهاند، امروز کشور و نظام آمریکا در بخش مهمی از دنیا منفورند. رهبر انقلاب اسلامی از آتش زدن پرچم آمریکا در بسیاری از کشورهای دنیا و حتی در داخل خود آمریکا بهعنوان یکی از مصادیق نفرت ملت ها از این رژیم یاد کردند و افزودند: علاوه بر ملت ها، حتی رؤسای برخی دولت های
همکار آمریکا نیز وقتی حرف دلشان را بیان میکنند از دولتمردان و حکومت آمریکا متنفر و به آنها بیاعتماد و بیاعتنا هستند.
ایشان بخشی از نفرت کنونی از آمریکا را ناشی از رفتار مسئولان فعلی آن از جمله رئیسجمهور و وزیر خارجه کممایه، پرحرف، بیمنطق و مهملگوی این رژیم دانستند و خاطرنشان کردند: البته علت نفرت از آمریکا فقط این مسئله نیست بلکه به عملکرد بلندمدت آمریکا از جمله کشتار، جنایت، بیعدالتی، تروریستپروری، کمک به دولت های مستبد و بدنام، حمایت بیدریغ از ظلم روزافزون رژیم صهیونیستی و اخیراً مدیریت افتضاح در قضیه کرونا برمی گردد. حضرت آیت الله خامنهای جنگافروزی در کشورها از جمله افغانستان، عراق و سوریه را از دیگر دلایل منفور بودن آمریکا برشمردند و افزودند: آمریکاییها صریحاً میگویند در سوریه نیروی نظامی پیاده کردیم چون آنجا نفت وجود دارد البته آنها نه در عراق نه در سوریه ماندنی نیستند و قطعاً باید از آنجا خارج شوند و بدون تردید اخراج خواهند شد.
رهبر انقلاب اسلامی در هشتمین توصیه خود با تأکید بر ادامه «پیشرفت علمی» و حفظ شتاب علمی کشور، دانشگاه ها و محیط های علمی و تحقیقاتی را به اهمیت علم در اقتدار کشور توجه دادند و گفتند: پیشرفت علمی با هدف سود کوتاهمدت شخصی ارزش چندانی ندارد. علم باید در خدمت پیشرفت کشور و گشایش افق های آینده باشد تا همچنانکه چند سال قبل گفتیم به نقطهای برسیم که محققان برای استفاده از تازههای علمی ناگزیر از یادگیری زبان فارسی باشند. نهمین توصیه حضرت آیتالله خامنهای ناظر به مسئله حجاب و حیای اسلامی در دانشگاه ها بود. ایشان گفتند: بنده در این زمینه دغدغه دارم و خواهش می کنم مسئولان و رؤسای دانشگاه ها و وزارتخانههای مربوط و بهویژه خود دانشجویان و دختر خانمها به مسئله حجاب و فاصلهگذاری بین زن و مرد که مورد تأکید اسلام است اهمیت بدهند و موازین شرعی را در دانشگاه ها رعایت کنند.
دهمین و آخرین نکته رهبر انقلاب اسلامی، «مراقبت از جوانان و جلوگیری از سربازگیری دشمن از جامعه جوان کشور» بود.
ایشان افزودند: همه و بویژه مجموعههایی که با مسائل جوانان سر و کار دارند بدانند همچنانکه مسئله جوان برای آینده کشور و نظام اسلامی اهمیت دارد، دشمن نیز برای تخریب و به زانو درآوردن انقلاب به آن اهمیت میدهد و برای سوءاستفاده از جوانان کار و برنامهریزی میکند که البته در مواردی نیز برای اجرای برنامههای خود به عواملی در داخل کشور نیاز دارد.
حضرت آیت الله خامنهای با اشاره به نمونههایی از طراحی دشمن برای سوء استفاده از جوان ایرانی مانند وادار کردن برخی عناصر به پشت کردن به کشور و یا استفاده از افرادی بهعنوان عناصر تبلیغاتی، سیاسی و تحلیلگر تأکید کردند: همه باید مراقب باشند که به سربازگیری دشمن از جامعه جوان کشور کمک نشود.
رهبر انقلاب اسلامی در پایان سخنانشان با اشاره به دعای همیشگی خود برای هدایت و سعادت جوانان و حل مشکلات اشتغال و ازدواج آنان، گفتند: به توفیق الهی و به دعای حضرت ولیعصر ارواحنا فداه مطمئناً فردای جامعه جوان ما از امروز آن بهتر خواهد بود.
پیش از سخنان رهبر انقلاب اسلامی هفت تن از نمایندگان تشکل های دانشجویی، دیدگاه ها و دغدغه های خود را بیان کردند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|