|
ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
نگاهی به اثر جدید مرکز اسناد انقلاب اسلامی در آستانه سالروز انتخاب آیتالله العظمی خامنهای به سکانداری انقلاب اسلامی
رونمایی از «سند انتخاب»
عباس اسماعیلگل: کتاب «سند انتخاب» که به همت مرکز اسناد انقلاب اسلامی تدوین شده و برگزیدن رهبر انقلاب اسلامی پس از امام خمینی(ره) در بازه تاریخی سالهای ۱۳۶۲تا ۱۳۶۸را روایت میکند، در آستانه سیویکمین سالروز رحلت بنیانگذار کبیر انقلاب، حضرت امام خمینی(ره) و انتخاب آیتالله العظمی خامنهای به سکانداری انقلاب اسلامی رونمایی شد. این مراسم با حضور آیتالله محسن مجتهدشبستری عضو مجلس خبرگان رهبری، حجتالاسلام والمسلمین غلامرضا مصباحیمقدم عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و حجتالاسلام والمسلمین روحالله حسینیان رئیس مرکز اسناد انقلاب اسلامی برگزار شد. به نقل از مرکز اسناد انقلاب اسلامی، کتاب «سند انتخاب» شرح انتخاب دومین رهبر انقلاب اسلامی در سال 1368 است. حجتالاسلام والمسلمین روحالله حسینیان، رئیس مرکز اسناد انقلاب اسلامی در مقدمه این کتاب اینچنین آورده است: «چگونگی طرح رهبری آیتالله خامنهای در مجلس خبرگان، نظریات اعضا و سرانجام آخرین تصمیم سرنوشتساز، قطعهای از تاریخ انقلاب اسلامی است که در این کتاب با استناد به صورتجلسات، فیلمها و مصاحبههای اعضای خبرگان جمعآوری و تحلیل شده و پاسخی کوبنده به کژاندیشانی است که همواره درصدد تحریف تاریخاند». منبع اصلی نگارش این کتاب، علاوه بر خاطرات منتشرنشده اعضای وقت مجلس خبرگان رهبری، مشروح مذاکرات اجلاسیههای خرداد و مرداد سال 68 است. مشروح مذاکرات، افزون بر آنکه اطلاعات تازهای را در اختیار مخاطب قرار میدهد، برخی مجملات را تفصیل میبخشد و البته نادرستی برخی روایتهای تاریخی تاکنون را نیز آشکار میکند. چهبسا با انتشار این کتاب در همان سالهای ابتدایی پس از اجلاسیه، شاهد تجمیع روایات و خاطرات بعضا غلط تاریخی تاکنون نمیشدیم و از همان ابتدا، راه تحریف یا اشتباه، بسته میشد. چارچوب اصلی کتاب «سند انتخاب»، پیرامون تشریح اجلاسیه سال 68 خبرگان رهبری، متشکل از دو اجلاسیه در 14 خرداد و 15 مرداد شکل گرفته است. از این رو، فصول اصلی اثر را فصولی تشکیل میدهد که عهدهدار همین معناست. با این حال، برای نظامبخشی بهتر به ذهن خوانندگان و حصول دریافتی جامعتر و غنابخشتر به مخاطبان، 3 تمهید و 2 مؤخره به قبل و بعد این فصول افزوده شده است که در مجموع، ماجرای انتخاب سال 68 را از رهگذر 12 باب در اختیار قرار میدهد. در انتهای کتاب نیز پیوستهای متنی و تصویری تکمیلکنندهای گنجانده شده که هم به تعمیق یافتههای پژوهش کمک میکند و هم اطلاعات جدیدی را در اختیار مخاطبان قرار میدهد. ***
رمضانی در گفتوگو با «وطن امروز»:
با «سند انتخاب» حفرههای تحریف تاریخ بسته شد
همانطور که در گزارش بالا اشاره شد، «سند انتخاب» که با استناد به مشروح مذاکرات اجلاسیههای خرداد و مرداد سال 68 و فیلمها و خاطرات منتشرنشده اعضای مجلس خبرگان رهبری تدوین شده، جامعترین روایت از چگونگی انتخاب آیتالله خامنهای به رهبری انقلاب اسلامی پس از رحلت بنیانگذار کبیر انقلاب حضرت امام خمینی(ره) است. در حاشیه رونمایی از این کتاب که صبح دیروز (دوشنبه 12 خرداد) برگزار شد، با مهدی رمضانی، مشاور رئیس مرکز اسناد انقلاب اسلامی درباره چرایی و چگونگی تدوین این کتاب و اسناد و منابع اصلی «سند انتخاب» گفتوگو کردیم.
مهدی رمضانی در ابتدا درباره چرایی انتشار این کتاب گفت: با توجه به خلأهای پژوهشی موجود در رابطه با نحوه برگزیدن رهبری انقلاب پس از رحلت امام، کجاندیشان و مغرضان در برهههای مختلف و به بهانههای متعدد، به شبههافکنی پیرامون این رخداد تاریخی میپرداختند که بدون شک، هدف آنها وارونه جلوه دادن واقعیت و تحریف تاریخ بود.
وی ادامه داد: مرکز اسناد انقلاب اسلامی در راستای صیانت از تاریخ انقلاب، تلاش کرد یک روایت کامل و جامع از سیر انتخاب حضرت آیتالله خامنهای به رهبری انقلاب را تدوین و منتشر کند تا این خلأ پژوهشی دستمایه تحریف تاریخ توسط مغرضان نشود.
رمضانی درباره منابع اصلی این کتاب بیان داشت: علاوه بر مشروح مذاکرات مجلس خبرگان رهبری در روزهای 14 خرداد و 15 مرداد 1368، خاطرات منتشر نشده اعضای وقت مجلس خبرگان رهبری که از سال 90 توسط مرکز اسناد انقلاب اسلامی ثبت و ضبط شده است، اصلیترین منبع این پژوهش محسوب میشود. وی اسناد دیداری و شنیداری موجود اعم از فیلم، صوت و سند را نیز از دیگر منابع این اثر عنوان و خاطرنشان کرد: این کتاب، علاوه بر اینکه اطلاعات جدیدی به مخاطب عرضه میکند، بسیاری از شبهات را رفع و اغلب روایتها درباره آن رخداد تاریخی را صحتسنجی میکند.
رمضانی با بیان اینکه بازه زمانی این تحقیق سالهای 1362 تا 1368 را پوشش میدهد، یادآور شد: بررسی نحوه برگزیدن حضرت آقا به رهبری انقلاب در کتاب «سند انتخاب» فقط مربوط به سال 68 نیست بلکه سیر و پیشزمینههای این انتخاب تاریخی از سال 1362 مورد واکاوی قرار گرفته و موضوع قائممقامی آقای منتظری یکی از بحثهای مهم کتاب است.
رمضانی در پایان افزود: همانطور که آیتالله مجتهد شبستری در مراسم رونمایی از کتاب گفتند، این کتاب نسبت به آثار دیگر در این حوزه، جامعتر و کاملتر است. تمام سعی همکاران ما در مجموعه این بود که علاوه بر جامعیت مطالب، سندیت محتوا نیز حفظ شود تا برای همیشه حفرهها و دریچههای تحریف تاریخ در این حوزه به روی معاندان بسته شود.
ارسال به دوستان
تدارک عمار برای سالگرد رحلت امام(ره)
عبد صالح خدا؛ امام خمینی
دبیرخانه جشنواره مردمی فیلم عمار، به مناسبت فرارسیدن سالگرد رحلت امام خمینی(ره)، بسته ویژهای شامل 16 اثر را برای تماشای خانوادگی معرفی کرد. به گزارش «وطن امروز»، مستند 95 دقیقهای «روایت رهبری» به کارگردانی مهدی نقویان اولین اثر از بسته پیشنهادی جشنواره عمار برای تماشاست. این مستند با استفاده از تصاویر آرشیوی بکر و دیدهنشده، ماجرای انتخاب حضرت آیتالله العظمی خامنهای به عنوان رهبر انقلاب را روایت میکند. مستند ۵۷ دقیقهای «ولایت فقیه در 2 روایت» به کارگردانی حسین فرقدان، دیگر اثر این مجموعه فیلم است که به موضوع نظرات مختلف درباره مسأله ولایت فقیه میپردازد. این مستند، راوی لحظههایی از زندگی مراجع و کارشناسان مختلف میشود، لحظههایی که با ولایت فقیه گره خوردهاند. مستند ۱۴ دقیقهای «عبد صالح خدا؛ امام خمینی»، به کارگردانی احمد عبدالرحیمی، اثر بعدی جشنواره عمار به مناسبت فرارسیدن سالگرد رحلت امام خمینی(ره) است. این مستند بر اساس بیانات رهبر معظم انقلاب تدوین شده و برخی از مطالب آن تاکنون سابقه نشر نداشته است. مستند ۱۹ دقیقهای «اسلام در برابر اسلام» به کارگردانی محمد صمصامی، دیگر اثر این بسته ویژه تماشای خانوادگی است. در این مستند، با تکیه بر دیدگاههای حضرت امام خمینی (ره)، تفاوتهای اسلام ناب و اسلام آمریکایی بررسی و به تبیین رویکرد ایشان در جایگزینی دوگانه «اسلام ناب ـ اسلام آمریکایی» به جای دوگانه «شیعه ـ سنی» پرداخته میشود. مستند ۱۵ دقیقهای «خاطرات پرواز» به کارگردانی الهام مدرسی و تهیهکنندگی حمیدرضا تینای تهرانی، اثر بعدی این مجموعه فیلم، گزارشی اجمالی از رحلت امام خمینی (ره) و اتفاقات تشییع پیکر مطهر ایشان را به تصویر کشیده است. مستند 8 قسمتی «خامنئی» به کارگردانی ایمن زغیب دیگر اثر بسته پیشنهادی جشنواره عمار برای تماشای خانوادگی است. این مجموعه مستند که هر قسمت آن 74 دقیقه زمان دارد، توسط گروه مستندسازی تلویزیون المنار ساخته شده است و به سیر زندگی مقام معظم رهبری از بدو تولد در سال ١٣١٨ تا انتصاب ایشان به رهبری در سال ١٣۶٨ میپردازد. مستند 33 دقیقهای «شاگرد امام» از مجموعه مستند «کوچههای خورشید» به کارگردانی محمدحجت احمدیزر، اثر بعدی این بسته ویژه تماشای خانوادگی است. در این مجموعه، وقایع انقلاب که مربوط به سالهای قبل یا بعد از آن است، بررسی میشود؛ این قسمت، روایت یاران و نزدیکان رهبر معظم انقلاب از دوران مبارزاتی ایشان است. مستند ۴۳ دقیقهای «عیسی خمینی» به کارگردانی محسن سلیمانی اثر دیگری از بسته پیشنهادی جشنواره عمار برای تماشای خانوادگی است. این فیلم، روایتگر داستان زندگی حاج «عیسی جعفری» خادم روزهای حیات امام خمینی (ره) و ارتباط او با رهبر انقلاب اسلامی است. برای تماشای این فیلمها میتوانند به سامانه اکران مردمی جشنواره عمار به نشانی Ekran.AmmarFilm.ir مراجعه کنند.
ارسال به دوستان
عزم جدی چهرههای فرهنگی برای پاسداشت هنری- رسانهای قیام خونین ۱۵ خرداد
طالبزاده: انقلاب اسلامی، ریاکاری آمریکا را نمایان کرد
اختتامیه همایش 2 روزه «پیشوای قیام»، با حضور چهرههای فرهنگی و هنری در محل امامزاده جعفربنموسی الکاظم شهر پیشوا برگزار شد. به گزارش «وطن امروز»، در ابتدای این مراسم، حجتالاسلام باقری، امام جمعه پیشوا با اشاره به این نکته که قیام 15 خرداد در شهرستان پیشوا از خیابان و در مسیری به طول 20 کیلومتر اتفاق افتاده است، گفت: «هدف اصلی این همایش تلفیق معارف قیام 15 خرداد با مباحث هنری است. طی این 2 روز برای فرهنگسازی و شناساندن هر چه بیشتر ابعاد مختلف این قیام، پیشنهاداتی میان اصحاب اندیشه و فرهنگ مطرح شد؛ از جمله ساخت موزه 15 خرداد در شهر پیشوا، تاسیس پژوهشکده و دفتر مطالعاتی فعال در این حوزه و... که میتوانند راهگشا باشند». در ادامه این مراسم محمدمهدی دادمان، قائممقام سازمان تبلیغات اسلامی، فعالیت هنرمندان و اهالی فرهنگ برای قیام ۱۵ خرداد را امری لازم عنوان کرد. مسعود دهنمکی، کارگردان سینما و تلویزیون نیز در ادامه این مراسم با اشاره به اهمیت قیام 15 خرداد گفت: «این واقعه و وقایع مانند آن تا زمانی که به یک اثر هنری تبدیل نشود، برای نسلهای بعد آنچنان که باید ماندگار نخواهد شد. بنیان کار هنری برای ۱۵ خرداد نیز پژوهش در حوزه تاریخ شفاهی این رویداد است و در این زمینه جمعآوری اطلاعات باید جامعالاطراف باشد و از همه جنبهها مسائل مد نظر قرار داده شود». وی همچنین با اشاره به همگرایی غرب و شرق در بایکوت انقلاب اسلامی از همان روزهای آغازین انقلاب، قیام 15 خرداد را یک تمرین برای انقلاب دانست و افزود: «این قیام نقطه شروع شعار «نه شرقی، نه غربی» بوده است».
در ادامه این مراسم، نادر طالبزاده، پژوهشگر و فعال رسانهای، ضمن اشاره به اینکه یکی از دلایل آشوبهای امروز در آمریکا وجود انقلاب اسلامی ایران است، افزود: «انقلاب اسلامی ریاکاری و فساد آمریکا را نمایان کرد». او همچنین با گله از برخی شرایط پیشآمده در چند سال اخیر در کشور ادامه داد: «مسائل زیادی در سینه ما وجود دارد که نمیتوانیم بیان کنیم ولی قطعا در آینده همه چیز مشخص میشود».
امیر پوروزیری یکی دیگر از کارگردانان سینما و تلویزیون در حاشیه این رویداد گفت: «متاسفانه بعد از 57 سال از چنین واقعهای هنوز ما یک سند تصویری قابل رجوع یا فیلمی نداریم که مردم بتوانند هر سال در آن مقطع تاریخی در موردش فکر کنند و آن اثر بتواند همهگیر شود. وی افزود: جای خالی اثری درست و موثر درباره ۱۵ خرداد بسیار احساس میشود؛ اثری که مردم در موردش سینه به سینه حرف بزنند خیلی مهم است. یک فیلم سینمایی خوب یا یک سند تصویری مانند سریال یا یک مستند بازسازی باعث میشود مردم این رویداد را فراموش نکنند و به آن رجوع کنند. طی صحبت با بازماندگان واقعه ۱۵ خرداد و شنیدن حکایات آنها متوجه شدم امکانات تصویری و غنای داستانی بسیار زیادی وجود دارد. از آنجا که سریال نیاز به داستانگویی و داستانسرایی دارد نیاز است به واقعیت آن دوران و قصهگویی که متناسب با آن مستند و واقعیت باشد و باعث بشود قصه همهگیرتر شود رجوع کنیم».
در پایان این مراسم همچنین از حاجتقی علایی، یکی از شاهدان عینی قیام 15 خرداد شهر پیشوا، تعدادی از فعالان فکری و فرهنگی و نیز گروه هنری- رسانهای «سرزمین هنر» تقدیر شد. گردهمایی بزرگ «پیشوای قیام» طی روزهای دهم و یازدهم خرداد، با محوریت مباحث فکری، فرهنگی و رسانهای قیام ۱۵ خرداد با حضور بیش از ۱۰۰ چهره فرهنگی و هنری در پیشوا برگزار شد.
ارسال به دوستان
سینمای جهان
شبکهها و بازیگران هالیوود به جنبش اعتراضی آمریکا پیوستند
هولو، آمازون، اچبیاو و دیگر شبکههای آنلاین هالیوودی اعلام کردند در حمایت از جنبش سیاهان کنارشان ایستادهاند و اسکار و دیزنی نیز حمایت خود را اعلام کردند. به گزارش مهر به نقل از ورایتی، کمپانیهای دیزنی، ویاکام سیبیاس، وارنر برادرز، ای ۲۴، لاینزگیت، بیایتی، افایکس نتورکز، فاکس انترتینمنت و ایامسی از جمله مراکز هالیوودی بودند که بیانیههایی علیه نژادپستی و در حمایت از جامعه سیاهان منتشر کردند. اسکار نیز به این جنبش پیوست. در اقدامی غیرمعمول ابتدا نتفلیکس شعاری در حمایت از جنبش سیاهان منتشر کرد و بلافاصله آمازون، هولو، اچبیاو، استارز و دیگر بازیکنان اصلی هالیوود در شبکههای اجتماعی به این اقدام ملحق شدند. اعتراض مداوم مردم در سراسر آمریکا برای کشته شدن جرج فلوید به دست یک افسر پلیس موجب شد دیگر چهرههای مطرح هالیوود نیز به میدان بیایند و در کنار مردم قرار بگیرند و بیانیههای مشابهی در توئیتر و اینستاگرام منتشر کنند.
ارسال به دوستان
تلویزیون
ویژهبرنامههای شبکه 4 در سالگرد رحلت امام خمینی(ره)
شبکه 4 سیما به مناسبت فرا رسیدن ایام رحلت امام خمینی(ره) ویژهبرنامههای «مصیر»، «امام ما»، «قیام روحالله» و مستند «ملاقات در مدار بسته» را پخش میکند. به گزارش «وطن امروز»، ویژهبرنامه «مصیر» به مناسبت سیویکمین سالگرد رحلت امام خمینی(ره)، چهارشنبه 14 خرداد، ساعت 21 از شبکه چهار سیما پخش خواهد شد. موضوع ویژهبرنامه «مصیر» در سالروز رحلت امام خمینی (ره)، «عدالت در اندیشه امام خمینی (ره)» است. به همین بهانه دکتر عماد افروغ، پژوهشگر، نویسنده و استاد دانشگاه درباره جایگاه عدالت در اندیشه امام خمینی، فاصله عدالت در جامعه امروز با آرمانهای امام و انقلاب اسلامی و همچنین جایگاه و حقوق مردم و مستضعفان در حکومت اسلامی با مصیر به گفتوگو مینشیند. گروه سیاسی شبکه چهار سیما ویژهبرنامه 2 قسمتی «امام ما» را 14 و 15 خرداد ساعت 13:30 روی آنتن میبرد. مستند دو قسمتی «امام ما» به بیان برخی نظرات و دیدگاههای حضرت امام خمینی(ره) در باب مفاهیمی همچون عدالت اجتماعی، عدالت اقتصادی، اخلاق سیاسی و... میپردازد. ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|