|
کاهش 50 درصدی تعداد زندانیان غیرعمد
مدیرعامل ستاد دیه کشور از کاهش ۵۰درصدی تعداد زندانیان غیرعمد خبر داد و گفت: جمعیت این زندانیان از ۱۲۵۷۶ نفر در اسفند سال گذشته به ۵۹۷۳ مدیون مالی و بدهکار دیه ناشی از تصادف رانندگی یا حوادث کارگاهی کاهش یافته است. به گزارش «وطن امروز»، سیداسدالله جولایی با اعلام این خبر اظهار کرد: هماکنون از جمع 5973 نفری زندانیان مالی ناشی از جرائم غیرعمد در کشور، بدهکاران مهریه با 962 محکوم نزدیک به 16 درصد آمار را به خود اختصاص دادهاند.
ارسال به دوستان
جزئیاتی تازه از آتشسوزی یک مرکز درمانی شمال تهران که جان 19 نفر را گرفت
کلینیک مرگ
با وجود عدم توجه هیأت مدیره ساختمان سینا اطهر به همه مباحث مطرح شده در اخطاریههای ایمنی از سال ۹۶ شهرداری اقدام به بستن مجموعه تا رفع همه معایب نکرده بود
میکائیل دیانی: زمانی که خیلی از مردم تهران پای تلویزیون در حال تماشای خبر 20:30 بودند، صدای انفجار مهیبی در شمال تهران توجه همه را به خود جلب کرد، انفجاری که بعد از چند دقیقه انتهای خیابان شریعتی و میدان تجریش را غبارآلود کرد. در کمتر از 5 دقیقه اولین تیم آتشنشانی و امدادی به کلینیک پزشکی سینا اطهر رسید؛ جایی که این حادثه مهیب در آن رخ داده بود.
***
به گزارش «وطن امروز»، از ساعت 20:50 دقیقه سهشنبهشب، گروههای مختلف آتشنشانی و امدادی به محل رسیدند و فرآیند اطفای حریق و نجات جان افراد شروع شد. مثل همیشه اینجا هم موبایل به دستان مخل کار بودند و آتشنشانی به سرعت از فاصله 100 متری حادثه شروع به محصور کردن محل کرد تا فعالیتهای امدادی بخوبی انجام شود. این بار اما موبایل به دستان به نسبت موبایل به دستان پلاسکو تعدادشان خیلی کمتر شده بود و انگار مردم اهمیت سرعت فعالیت امدادی و حضور مختلکنندهشان را بیشتر درک کردهاند. همین تعداد هم اما صدای اعتراض فرمانده آتشنشانی را در پی داشت: «حضور پرتعداد افراد در محل حادثه، هم به جهت احتمال انتقال ویروس کرونا و هم به دلیل اینکه در مرکز درمانی، کپسولهای گاز از جمله اکسیژن وجود دارد و احتمال انفجار مجدد هنوز به طور کامل از بین نرفته است، میتواند خطرآفرین باشد و بیم افزایش مصدومان را داریم، بنابراین از مردم خواهش میکنیم اخبار را از رسانهها پیگیری کنند و در محل حادثه جمع نشوند». حین امدادرسانی آتشنشانها نیز ۲ بار صدای انفجار از داخل ساختمان شنیده و شعلهها بلند شد.
ساعت 21:20 دقیقه یعنی کمتر از یک ساعت بعد اولین جنازهها از این مرکز خارج شد. ابتدا صحبت از جانباختن 3 نفر بود اما کمی بعد این تعداد به 6 و بعد 13 نفر رسید. اما در ساعات پایانی سهشنبه از سوی مسؤولان مربوط تعداد 19 جانباخته تایید شد. ۱۶ زن و ۳ مرد که تا این لحظه هویت 4 نفر از آنها هنوز مشخص نیست، متأسفانه در این حادثه جان باختند. در کنار جانباختگان حادثه اما ۱۵ نفر مصدومیت جزئی داشتند که به صورت سرپایی در صحنه حادثه درمان شدند و 7 مصدوم نیز به مراکز درمانی اعزام شدند که روند درمان آنها ادامه دارد. مهار این آتشسوزی با استفاده از تجهیزات جدید آتشنشانی از جمله نردبانهای بلند و در سایه تجربه و ایثار آتشنشانان، ۲ ساعت به طول انجامید و با وجود ۲ مورد انفجار در دقایق اولیه، از سرایت آتش به سایر ساختمانهای منطقه جلوگیری شد. آنچه کمتر بدان اشاره شده نجات افرادی بود که در طبقات فوقانی گیر افتاده بودند. سید جلال ملکی، سخنگوی آتشنشانی تهران در این باره میگوید: «حدود 20 نفر از افرادی که در طبقات بالایی گرفتار شده بودند، توسط آتشنشانان خارج شدند».
* مرکز پزشکی سینا اطهر چه مکانی است و چه خدماتی میدهد؟
دی کلینیک سینا یک مرکز دندانپزشکی و تصویربرداری است و برخی اعمال جراحی سبک در آن انجام میشده است. این مرکز در یک ساختمان 5 طبقه در خیابان شریعتی وجود داشته و در آن بخشهای مختلف «دندانپزشکی»، «سیتی اسکن»، «رادیولوژی»، «امآرآی» و «اتاق عمل سرپایی» وجود داشته است.
* چرا این اتفاق افتاد؟
کمتر از یک ساعت پس از آتشسوزی کلینیک سینا اطهر، رسانههای ضدانقلاب شروع به ارائه تحلیلهایی کردند که این مرکز در حوزه «پزشکی هستهای» کار میکرده و در تحلیلهایی سادهانگارانه و برای جهتدهی بر افکار عمومی علت انفجار را «مواد هستهای» بیان میکردند. کار تا آنجا پیش رفت که تلویزیونهای ضدانقلاب، مردم را از حضور در اطراف محل حادثه منع میکردند تا تحت تاثیر تشعشات رادیو اکتیو و اورانیوم قرار نگیرند، حال آنکه در همان ساعات اولیه دکتر حریرچی معاون کل وزارت بهداشت در صحنه حاضر شده و در واکنش به اخبار منتشر شده در فضای مجازی مبنی بر وجود مواد رادیو اکتیو در محل انفجار کلینیک سینا اطهر گفت: «این خبر را تکذیب میکنم. رادیولوژی معمولی در این کلینیک دایر بوده است و بیشتر MRI بوده که اشعه ایکس هم ندارد».
شایعه دیگری که در فضای رسانهای طرح شده بود اما این بود که علت حادثه «نشت گاز و اتصال برق» بوده است. مدیرکل مدیریت بحران استان تهران با رد این شایعه گفت: «درباره حادثه «ساختمان سینا اطهر» هر نوع کاستی و کمبودی به خود ساختمان بازمیگردد چون تجمع کپسولهای اکسیژن و نگهداری نامناسب آنها حادثهساز شده است». منصور درجاتی گفت:«مناسب نبودن شرایط ساختمان به نظارت سایر نهادها برمیگردد؛ وزارت بهداشت استانداردهایی برای چنین اماکنی دارد که باید دید تا چه میزان این استانداردها در کلینیک سینا اطهر رعایت شده است». اما سینا اطهر علاوه بر اینکه احتمال دارد استانداردهای وزارت بهداشت را رعایت نکرده باشد، جزو ساختمانهای قدیمی نیز به حساب میآید که طبق گفته درجاتی «درباره رعایت الزامات ایمنی در سایر ساختمانهای قدیمی مشابه کلینیک سینا اطهر باید نهادهایی مانند شهرداری، آتشنشانی، سازمان استاندارد و نهادهای ناظر بالادستی اظهارنظر کنند». مدیرکل بحران استان تهران پاسخگویی درباره وضعیت ساختمان سینا اطهر را به وزارت بهداشت موکول کرد: «وزارت بهداشت باید اعلام کند آیا دپوی کپسول اکسیژن به تعدادی که در کلینیک سینا اطهر بود، مجاز است یا خیر و اینکه خود این مرکز درمانی استانداردهای لازم برای رعایت ایمنی را داشته است؟»
سید جلال ملکی، سخنگوی سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی تهران اما نظر کارشناسی آتشنشانی را به بررسی دقیقتر موضوع وابسته میداند ولی در نگاه اول معتقد است: ظاهرا انفجارها ناشی از سیلندرهایی بود که در این مرکز استفاده میشد؛ شدت آتش به حدی بود که از فواصل دور قابل رؤیت بوده و دود زیادی طبقات بالایی را فراگرفته بود». وی ادامه داد: «محل حادثه یک ساختمان 5 طبقه با کاربری کلینیک درمانی بود که در لحظات اولیه اعلام شد در طبقه منفی ۲ آن انفجار روی داده و حتی بعد از حضور آتشنشانان نیز این انفجارها ادامه داشت». البته در گزارشهای بعدی مشخص شد ساختمان اصلا طبقه منفی ۲ ندارد.
نرگس جوزدانی، مشاور تخصصی تغذیه و رژیم درمانی کودکان که مطبش در ساختمان سینا اطهر تهران بود و ۲ ساعت پیش از انفجار، ساختمان را ترک کرده بود، پس از حادثه آتشسوزی در پستی اینستاگرامی از ناراحتی برای دوستان و همکارانش نوشت. با او درباره ساختمان سینا اطهر صحبت کردم. وی گفت: «طبقه منهای یک و همکف، امآرآی بود، طبقه اول آزمایشگاه و دندانپزشکی، طبقه دوم کلینیکها، طبقه سوم بخش بستری، چهارم اتاقهای عمل و پنجم اداری و حسابداری بود و عمده کسانی که جانشان را از دست دادند پزشکان، پرستاران و بیمارانی بودند که در طبقه چهارم در اتاق عمل حضور داشتند.» از او درباره حادثه سوال میکنم، اینکه «آیا پیشتر هم درباره ایمنی ساختمان بحث و نکتهای وجود داشته است؟» او حال مساعدی ندارد، بدون هیچ توضیحی میگوید «نمیدانم». از وی درباره کپسولها میپرسم که میگوید: «ساختمان سینا اطهر از طبقه منفی یک شروع میشود و اساسا طبقه منفی ۲ ندارد و کپسولها در طبقه همکف در بیرون ساختمان، در قسمت تاسیسات بوده است». جوزدانی مانند چند نفر دیگر بازمانده ساختمان سینا اطهر است که حالا در فضای مجازی تنها از بهت و ناراحتیشان مینویسند و هیچ کدام نمیدانستند در چنین ساختمانی کار میکردهاند.
رئیس شورای شهر دلیلی را که باعث شده عمده جانباختگان ساکنان طبقه چهارم و اتاق عمل باشند اینگونه شرح میدهد: «کارشناسان میگویند پس از شروع آتشسوزی دود به سرعت به طبقه چهارم این ساختمان که اتاق جراحی بود منتقل میشود که متاسفانه موجب خفگی افراد میشود». محسن هاشمی درباره پیگیری دلایل این حادثه نیز به همان بخش تاسیسات گفته شده توسط دکتر جوزدانی اشاره دارد و میگوید: براساس گزارش کارشناسان، شواهد حاکی از آن بود در کنار در ساختمان اتاقکی ساخته شده بود که در آن کپسولهای اکسیژن نگهداری میشد که نقص در سیستم برق و گرما موجب آتشسوزی شد». وی میافزاید: «تا پشت بام ساختمان کلینیک رفتم و آنچه گزارش شد حاکی از آن بود که در بخشی از مسیر راه پله نیز دپوی مواد اشتعالزا انجام شده بود که کار امدادرسانی نیروهای آتشنشانی را با مشکل مواجه کرد».
شهرداری یکی از نهادهایی است که درباره این مسأله باید پاسخگو باشد که «آیا این ساختمان استانداردهای لازم را رعایت کرده بود؟» محسن هاشمی درباره پیگیری عوامل این حادثه و دلایل آن نیز میگوید: «نکته قابل تامل درباره این ساختمان این است که در ۳ نوبت در سالهای ۹۴، ۹۶ و ۹۷ با موضوع ایمنی اخطار داده شده بود که آخرین اخطار در سال ۹۷ از بازرسی اماکن بود. مالک ساختمان در سال ۹۸ اقدامهایی را در جهت ایمنی ساختمان انجام داده بود که یکی از آنها نصب سیستم اطفای حریق بود که فعال نبود».
با وجود عدم توجه هیأت مدیره ساختمان سینای اطهر به همه مباحث مطرح شده در اخطاریههای ایمنی از سال ۹۶، شهرداری اقدام به بستن مجموعه تا رفع همه معایب نکرده بود.
* بازجویی از ۴ نفر در پی انفجار در کلینیک درمانی سینا اطهر
آنچه مشخص است اینکه اشکال در ساختمان سینا اطهر است و متهمان اصلی ادارهکنندگان ساختمانند، چنانکه پلیس قرار پیگرد آنها را صادر کرده است. سردار حمید هداوند، جانشین فرمانده انتظامی تهران بزرگ درباره این موضوع میگوید: «پلیس 4 نفر از جمله مدیرعامل، مدیرداخلی، مدیر تصویربرداری و متصدی سانترال کلینیک سینا اطهر را تحت نظر دارد و این افراد در حال بازجویی هستند». جانشین فرمانده انتظامیتهران بزرگ که این پرونده را کار ویژه رسیدگی پلیس تهران میداند، میگوید: «اظهارات این 4 نفر بعد از تکمیل به تشخیص مقام قضایی میرسد و اگر مقام قضایی تشخیص و دستور دهد این افراد بازداشت میشوند».
***
[وعده پیگیری قاطع حادثه از سوی سران قوا]
حسن روحانی رئیسجمهوری، دکتر قالیباف ریاست مجلس و آیتالله رئیسی رئیس دستگاه قضا در پیامهایی جداگانه این حادثه را تسلیت گفتند و خواستار پیگیری سریع اتفاق و شناسایی عوامل و مقصران حادثه شدند. روحانی در پیام خود پس از عرض تسلیت میگوید: ضروری است دستگاههای ذیربط هر چه سریعتر نسبت به بررسی دقیق و کارشناسانه علت وقوع این حادثه اقدام کرده و اهتمام ویژه برای رسیدگی به مصدومین و خانوادههای داغدیده و تسکین آلام آنان داشته باشند. امیدواریم با اعمال تدابیر و نظارتهای لازم، هرگز شاهد تکرار چنین حوادث غمانگیزی در کشور نباشیم». همچنین قالیباف، رئیس مجلس با تاکید بر پیگیری مستمر اتفاق میگوید: «پیگیر رسیدگی کامل درمانی به بازماندگان و همچنین ارائه گزارش دقیق از علل و ابعاد این سانحه دلخراش توسط مسؤولان امر و گزارش شفاف آن به مردم خواهم بود». آیتالله رئیسی نیز ضمن تسلیت این حادثه دلخراش با دستوری ویژه به دادستان گفته است: «لازم است دادستان محترم تهران در ادامه اقدامات اولیهای که انجام دادهاند، نسبت به بررسی و شناسایی دقیق عوامل بروز این حادثه در اسرع وقت اقدام و ضمن رسیدگی به مشکلات قضایی و حقوقی خانوادههای داغدار، نتیجه اقدامات را مستمرا به اینجانب گزارش نمایند».
ارسال به دوستان
تعداد مبتلایان «کووید- ۱۹» در کشور به 230211 و آمار تلفات به 10958 نفر رسید
ابلاغ محدودیتهای کرونایی به ۱۱ استان
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران: بیمارستانهای بزرگ تهران برای موج دوم کرونا آماده باشند
شیوع کرونا و افزایش آمار مبتلایان و بستریهای این بیماری کشنده باعث شد وزارت بهداشت با ابلاغ محدودیتهای کرونایی به 11 استان کشور هشدارهای لازم را به مسؤولان استانی درباره آمادگی برای روزهای سخت در صورت بیتوجهی برخیها به اصول بهداشتی و فاصلهگذاریهای اجتماعی بدهد. به گزارش «وطن امروز»، آمار ابتلا به بیماری «کووید-19» روز به روز افزایش مییابد. وضعیتی که کادر پزشکی را خسته و تختهای بیمارستانی را مملو از بیماران کرونایی کرده است. شیوع گسترده این بیماری خطرناک و بسیار مسری در خیلی از شهرها و کلانشهرهای کشور علاوه بر گلهمندی کادر پزشکی از بیتوجهیهای برخی به عواقب ابتلا به کرونا، داد رئیس کرسی یونسکو در سلامت اجتماعی و توسعه را نیز درآورده و از ستاد ملی کرونا خواسته است نهتنها محدودیت در استانهای قرمز اعمال شود، بلکه برنامهریزی بلندمدت نیز برای مبارزه با این بیماری انجام شود. هشدارها برای جلوگیری از شیوع گسترده این بیماری در حالی مورد تاکید است که اکنون ظرفیت تختهای بستری محدود و کادر پزشکی با فرسودگی و خستگی مفرط پرسنل روبهرو است. در این باره معاون کل وزارت بهداشت از ابلاغ اعمال محدودیتهای کرونایی به استانداران ۱۱ استان کشور خبر داد. ایرج حریرچی گفت: اقدامات محدودکننده برای مقابله با کرونا به استانداران خوزستان، سیستانوبلوچستان، هرمزگان، بوشهر، فارس، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، خراسان رضوی، کرمان، تهران و البرز ابلاغ شده است. وی افزود: با توجه به احتمال افزایش موج شیوع کرونا، برخی اقدامات با دستور رئیسجمهور اجرایی میشود. وی افزود: عمده مشکلات مربوط به برگزاری مراسم جشن، ترحیم و دورهمیهاست و همین باعث شیوع بیشتر کرونا شده است. در چنین شرایطی تنها با توصیه نمیشود کاری را پیش برد و باید در مواردی قانون اعمال شود.
* موج فزاینده شیوع کرونا در میانسالان و جوانان
گسترش ابتلا به ویروس کرونا در سراسر کشور این روزها نگرانیهایی را برای جامعه پزشکی ایجاد کرده است، چرا که بیماران روز به روز زیادتر و کادر پزشکی خسته و خستهتر میشوند. معاون برنامهریزی ستاد فرماندهی عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران با هشدار نسبت به افزایش تصاعدی آمار مبتلایان به کرونا طی ۲ هفته اخیر و بویژه ۳ روز اخیر، گفت: افزایش میزان ابتلا از یک سطحی بالاتر در کنار خستگی مفرط و فرسودگی کادر درمان، منجر به افزایش بسیار شدید مرگومیر بیماران کرونا در سطح کشور خواهد شد. علی ماهر با اشاره به وضعیت بیمارستانها در سطح شهر تهران، اظهار کرد: به دلیل ظرفیت محدود تختهای بستری و بویژه تختهای ویژه، در حال حاضر درصد بالایی از آنها اشغال شده است. وی با تاکید بر فشار بالای کاری بر کادر درمان طی دوره شیوع کرونا و افزایش مضاعف این بار طی روزهای اخیر، گفت: این مسأله طبیعتا به فرسودگی و تضعیف سیستم ایمنی بدن کادر و پرسنل درمان منجر شده و از این طریق در معرض خطر بالاتری نیز قرار میگیرند. وی هشدار داد: ادامه این روند مطمئنا توانایی کادر درمان برای مدیریت بیماری را بشدت تضعیف میکند و به دنبال آن با افزایش بیشتر آمار ابتلا و میزان مرگومیر بیماران کرونا مواجه خواهیم شد. وی افزود: در شرایط فعلی نهتنها با ازدحام بالای بیماران بستری در بخشهای ویژه روبهرو هستیم، بلکه از طرف دیگر توان متخصصان و کادر درمان کاهش پیدا کرده و در این شرایط پاسخگویی درمانی به مبتلایان و بیماران بدحال و مدیریت بیماری تضعیف خواهد شد.
* لزوم اعمال محدودیت در استانهای قرمز
استانهایی که در شرایط قرمز قرار دارند باید با اعمال محدودیت، مانع گسترش این بیماری شوند. رئیس کرسی یونسکو در سلامت اجتماعی و توسعه با بیان اینکه دولت برای جهان کرونایی باید برنامهریزی بلندمدت داشته باشد، در عین حال به دولت توصیه کرد برای مقابله با کرونا در استانهایی که در شرایط هشدار و قرمز قرار دارند، محدودیتهایی اعمال شود. یونس نوربخش در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به افزایش شمار قربانیان کرونا در کشور از کمرنگ شدن فعالیت ستاد مقابله با کرونا در میان مشغلههای زیاد دولت انتقاد کرد و گفت: در ابتدا ستاد کرونا بسیار موفق بود به طوری که مقام معظم رهبری نیز از اقدامات ستاد تشکر کردند. تقریبا تمام کابینه و دستگاهها تلاش منسجمی داشتند اما متاسفانه این تلاشها به آن شدت ادامه پیدا نکرد، به نحوی که حالا ستاد مبارزه با کرونا با آن رویکرد جدی که پیش از این تشکیل جلسه میداد، مصوبات آن لازمالاجرا بود، مباحث جدی انجام میشد و تحقیقات پژوهشگران دیده و بررسی میشد، وجود ندارد. وی با تاکید بر لزوم اجرای قوانین و اعمال محدودیتهای کرونایی از سوی دولتمردان، وزارتخانهها و دستگاهها، بر این نکته نیز تاکید کرد که نیاز است یکسری از محدودیتها لااقل در استانهایی که وضعیت قرمز اعلام شده بازگردد و مردم نیز مثل ماههای فروردین و اردیبهشت احساس جدیت کنند.
* بیمارستانهای بزرگ تهران باید آماده موج دوم کرونا باشند
کرونا درمان ندارد و تنها راه آن پیشگیری است. رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به موج افزایشی «کووید-19»، بر رعایت پروتکلهای بهداشتی تأکید کرد و گفت: در شرایط موجود، مراقبتهای فردی و رعایت فاصله فیزیکی بیشترین تاثیر را دارد.
عباسعلی کریمی در نشست هیأترئیسه دانشگاه علوم پزشکی تهران، افزود: همکاران در حالی که خستگی بحران قبلی را از تن به در نکردهاند، باید از قله دیگری بالا بروند.
وی با اشاره به نحوه برنامهریزی دانشگاه علوم پزشکی تهران برای مقابله با موج دوم کرونا، با تأکید بر اینکه بیمارستانهای بزرگ جنرال تهران باید در موج دوم نیز مسؤولیت قبول کنند، افزود: دانشگاه بیمارستانهای بزرگ آموزشی دارد و نمیتواند یک بیمارستان را تعطیل و به کرونا اختصاص دهد، بلکه باید همه بیمارستانهای بزرگ جنرال تهران مسؤولیت قبول کنند و براساس گسترش بیماری و شدت مراجعات، بخش اضافه کنند.
* افزایش قابل توجه آمار ابتلا و بستری در تهران
آمار مبتلایان به ویروس کرونا دیروز نسبت به روز ماقبل (سهشنبه) افزایش یافت. به گزارش «وطن امروز»، در تهران نیز آمار مبتلایان و بستریها به این بیماری صعودی گزارش میشود. سخنگوی وزارت بهداشت از شناسایی ۲هزار و ۵۴۹ بیمار جدید «کووید-19» طی ظهر سهشنبه تا ظهر چهارشنبه خبر داد. سیما ساداتلاری گفت: در ۲۴ ساعت گذشته بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۲ هزار و ۵۴۹ بیمار جدید مبتلا به «کووید-19» در کشور شناسایی شدند که از این میان یکهزار و ۶۲۱ مورد بستری شدند. وی گفت: مجموع بیماران «کووید-19» در کشور به ۲۳۰ هزار و ۲۱۱ نفر رسید. سخنگوی وزارت بهداشت ادامه داد: متاسفانه طی مدت یادشده ۱۴۱ بیمار «کووید-19» جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۱۰ هزار و ۹۵۸ نفر رسید. به گفته وی، خوشبختانه تاکنون ۱۹۱ هزار و ۴۸۷ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. ساداتلاری افزود: ۳۰۸۱ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-19» در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند. سخنگوی وزارت بهداشت همچنین گفت: تاکنون یک میلیون و ۶۹۳ هزار و ۲۴۲ آزمایش تشخیص «کووید-19» در کشور انجام شده است. وی گفت: استانهای خوزستان، کردستان، آذربایجانهای غربی و شرقی، هرمزگان، بوشهر، خراسان رضوی و کرمانشاه در وضعیت قرمز قرار دارند. وی ادامه داد: استانهای اصفهان، همدان، زنجان، کرمان، خراسان شمالی و کهگیلویهوبویراحمد در وضعیت هشدار قرار دارند. وی گفت: در استان تهران نیز افزایش قابل توجه موارد ابتلا و بستری گزارش شده است.
ارسال به دوستان
اخبار
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران:
خدمتگزاران سلامت به عنوان شهید تلقی میشوند
جانباختگان حوزه سلامت شهید تلقی شده و از تمام خدمات بنیاد شهید بهرهمند میشوند. رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: بزودی آخرین هماهنگیها با ستاد کل نیروهای مسلح انجام خواهد شد و تا پایان ماه جاری روند تایید شهدای سلامت انجام میشود. سعید اوحدی در گفتوگو با مهر، درباره آخرین وضعیت تأیید خدمتگزاران عرصه سلامت به عنوان شهدای سلامت، گفت: وضعیت شهدای سلامت بر اساس ۳ گردش کار خدمت رهبر حکیم انقلاب ارسال شد. یک گردش کار از سوی ستاد کل نیروهای مسلح، یک درخواست از سوی وزارت بهداشت و یک درخواست نیز از سوی بنیاد شهید برای ایشان ارسال شد و خوشبختانه با عنایت رهبر انقلاب با هر سه درخواست مبنی بر به شمار آوردن خدمتگزاران عرصه سلامت به عنوان شهدای خدمت موافقت شد. وی افزود: در حال حاضر مصوبه شورای عالی امنیت ملی در این باره گرفته شده و روند ثبت این عزیزان به عنوان شهدای سلامت در مسیر خود قرار گرفته است. بر اساس قانون، با پایان این روند، این عزیزان به عنوان شهید تلقی خواهند شد و از تمام خدمات بنیاد شهید نیز بهرهمند میشوند.
***
دریافت وجه در مدارس دولتی هنگام ثبتنام دانشآموزان غیرقانونی است
والدین برای ثبتنام در مدارس دولتی وجهی نپردازند. معاون ابتدایی اداره کل آموزشوپرورش شهر تهران و مسؤول ستادهای ثبتنام پایتخت گفت: ما در مجموع 2 نوع مدرسه دولتی و غیرانتفاعی داریم که درباره مدارس دولتی هنگام ثبتنام، دریافت هر گونه وجهی غیرقانونی است، برای مدارس غیرانتفاعی هم برحسب مکان و امکانات مدارس یک شهریه ثابت در نظر گرفته شده است. سعید روبوشه در گفتوگو با موج گفت همچنان معتقد است این اداره کل بر فرآیند ثبتنامها نظارت دارد و با متخلفان برخورد میکند. وی درباره چگونگی ثبتنام دانشآموزان افزود: ما درباره ثبتنام دانشآموزان، با 2 دسته دانشآموز سروکار داریم. یک دسته شامل دانشآموزان مقاطع اول، هفتم و دهم است و یک گروه نیز شامل دانشآموزان سایر مقاطع. درباره مقطع اول دبستان همانطور که میدانید ثبتنام این عزیزان از ابتدای خرداد آغاز شده و براساس آمار موجود تاکنون بیش از ۸۰ درصد آنها ثبتنام شدهاند.
***
بازداشت پزشک قلابی با ۱۰۰۰ دنبالکننده در پایتخت
رئیس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات پایتخت از دستگیری پزشک قلابی با ۱۰۰۰ دنبالکننده در شبکههای اجتماعی خبر داد و گفت: متهم از اسم و مشخصات پزشک همنامش سوءاستفاده کرده بود. به گزارش ایسنا، سرهنگ داوود گودرزی در تشریح این خبر گفت: در رصدهای اطلاعاتی مشخص شد، فردی که مدعی است پزشک متخصص ریه است، با راهاندازی صفحهای در فضای مجازی توانسته بیش از ۱۰۰۰ دنبالکننده و مخاطب جذب کند. وی با اشاره به اینکه در بررسی اولیه مشخص شد این فرد تعداد زیادی از شهروندان را ویزیت و معاینه کرده است، اظهار کرد: در پالایشهای اطلاعاتی مشخص شد متهم دارای مدرک دیپلم است، متخصص ریه نیست و با جعل مدارک هویتی از دنبالکنندگان کلاهبرداری کرده است.گودرزی اضافه کرد: با هماهنگی قضایی مخفیگاه متهم شناسایی و تیمی از ماموران برای دستگیری وی به محل مورد نظر اعزام و موفق شدند او را دستگیر کنند و به پلیس فتا انتقال دهند.
***
فرسودگی ۱۹۲ هزار تاکسی
مدیرعامل اتحادیه تاکسیرانیهای شهری کشور گفت: اکنون ۱۹۲ هزار از ۳۱۸ هزار دستگاه تاکسی فعال در کشور فرسوده است. مرتضی ضامنی در گفتوگو با ایرنا افزود: این میزان فرسودگی ناوگان تاکسیرانی در سال ۱۴۰۰ به ۲۴۲ هزار دستگاه خواهد رسید و نیاز است درباره نوسازی ناوگان تاکسیرانی یک عزم ملی وجود داشته باشد. وی ادامه داد: براساس اعلام خودروساز، این آمادگی وجود دارد تا در سال جاری در ادامه روند نوسازی ناوگان تاکسیرانی، ۴۰ هزار دستگاه تاکسی جدید در حوزه تاکسیرانی تحویل شود، حتی اگر این ۴۰ هزار خودرو نیز نوسازی شود باز انباشت زیادی از تاکسیهای فرسوده خواهیم داشت. ضامنی تاکید کرد: اما مصوباتی از جمله ارتقای سطح آلایندهها از یورو ۴ به یورو ۵ وجود دارد که میتواند مانعی باشد برای تحقق نوسازی این تعداد تاکسی و نیازمند مشارکت و هماهنگی دولت، محیطزیست و شرکتهای خودروسازی و تاکسیرانی است.
***
ضرورت استفاده از ماسک در مراکز پرتردد و ادارات
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با اشاره به افزایش آمار فوتیها و مبتلایان به کرونا گفت: وزارت بهداشت به عنوان متولی سلامت کشور باید لوازم پیشگیری را به صورت قابل دسترس در اختیار مردم قرار دهد. محمدعلی محسنیبندپی افزود: قطعا با رعایت نشدن فاصلهگذاری اجتماعی و پروتکلهای بهداشتی و درمانی و پیشگیریهای لازم، ویروس کرونا ماندگار خواهد بود. وی با تأکید بر اینکه تمرکز وزارت بهداشت باید بیشتر بر پیشگیری تا درمان باشد، افزود: سالهاست که نظام سلامت ما تمرکز را بر درمان قرار داده و کمتر به پیشگیری توجه میکند، حتی اگر در همه خانهها هم تختهای بیمارستانی گذاشته شود قادر به مقابله با این بیماری بدون پیشگیری نیستیم. محسنیبندپی در گفتوگو با ایسنا افزود: باید از حضور افراد بدون ماسک در مترو، ایستگاههای اتوبوس، ادارات و مراکز پرتردد جلوگیری شود.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|