|
ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
گفتوگو با 2 شاعر افغانستانی به بهانه بازگشت پیکر شهید نسیم افغانستانی
نسیم خوش وحدت
عباس اسماعیلگل: «ما شما را دوست داریم. مربوط به حالا هم نیست. از جوانی که در مشهد بودیم و با دوستان افغانستانی فعالیت میکردیم، شماها را دوست داشتیم». این حرف را رهبر انقلاب به محمدکاظم کاظمی میگویند؛ در حاشیه دیدار رمضانی سال 95 شاعران. رهبر انقلاب در دیدارهای دیگر و به بهانههای دیگر هم درباره افغانستانیها صحبت کردهاند. به تازگی توصیه رهبر انقلاب برای تدفین شهید نسیم، رزمنده افغانستانی سالهای دفاع مقدس در حرم مطهر رضوی، نشانه روشن دیگری برای علاقه و محبت قلبی میان رهبر انقلاب با افغانستانیهاست؛ رابطه محبتآمیزی که میشود نشانههای دیگرش را در واکنش کاربران ایرانی شبکههای اجتماعی به بازگشت شهید نسیم دید. در روزهایی که تلاشهای شبکه سلطنتی انگلیس برای برهم زدن این رابطه است، یکی از برادران افغانستانی یادآور وحدت و برادری میان ۲ ملت شده است. درباره تاثیرات حضور این شهید وطندار در این روزهای سخت، با ۲ تن از شاعران و نویسندگان افغانستانی گفتوگو کردهایم.
***
* مزار شهید، محفل فرهنگی ۲ ملت میشود
سرور رجایی از نویسندگان و شاعران صاحبنام افغانستانی است که با او به گفتوگو نشستیم.
* جناب سرور رجایی! این روزها با شناسایی و بازگشت پیکر شهید دوران دفاع مقدس «نسیم افغانستانی»، حال و هوای خاصی میان مردم شهیدپرور ایران و افغانستان حاکم شده است؛ به نظر شما دلیل این همه شور و هیجان چه چیزی است؟
در وهله اول باید گفت طی سالهای اخیر کشورهای منطقه از جمله افغانستان دچار چالش و بحرانهای مختلفی شدهاند که در نتیجه تاثیرات منفی بر روحیه مردم گذاشته است. خوشبختانه شناسایی و بازگشت پیکر شهید نسیم افغانستانی در شرایط و مقطع فعلی موجب تقویت روحیه جهادی مردم افغانستان و همچنین نزدیکی بیشتر دلهای مردم دو کشور ایران و افغانستان به هم شده است.
البته ارتباط عاطفی میان ملت ایران و افغانستان همیشه خوب و سازنده بوده به گونهای که برخی مواقع دشمنان مشترک ۲ ملت با فتنههایی در پی کمرنگ کردن این رابطه نزدیک و دوستانه بودهاند. خوشبختانه دشمنان در این باره موفق عمل نکردهاند و این روزها که شاهد آرام گرفتن روح و روان شهید بزرگوار در جوار حضرت امام رضا(ع) هستیم، یک فضای معطر و روحانی میان مردم مجاهد ایران و افغانستان بهوجود آمده است.
* درباره شخصیت والای شهید نسیم افغانستانی هم برایمان صحبت میکنید؟
بدون شعار و با تمام وجود میگویم زبانم برای صحبت درباره شهدا قاصر است، زیرا شهدا شخصیتهایی هستند که از جانب خداوند گزینش و انتخاب شدهاند اما درباره جایگاه شهید نسیم افغانستانی همین بس که پس از سالها چشمانتظاری، در صحن آزادی حرم امام رضا(ع) در کنار امام هشتم آرام گرفت و این اتفاق بدونشک نقطه عطفی برای تقویت ارتباط عمیق ملتهای ایران و افغانستان محسوب میشود و مطمئنا مزار این شهید بزرگوار در حرم امام رضا(ع) به یک محفل فرهنگی میان ۲ ملت بدل خواهد شد.
برکات شهدا برای تقویت ارتباط عاطفی میان مردم ایران و افغانستان مسبوق به سابقه است، که از این میان میتوان به شهید افغانستانی «رجب غلامی» اشاره کرد که مقبره این شهید بزرگوار در شهر بجستان از توابع استان خراسان رضوی است و از آنجا که در این شهر مهاجران افغانستانی حضور ندارند، خانوادههای شهدای ایرانی بجستان به همراه مردم شهیدپرور آن، نگذاشتهاند شهید غلامی احساس غربت و تنهایی کند و به طور مرتب بر سر مزار شهید حاضر میشوند و همانند شهدای ایرانی برای این شهید افغانستانی هم ارزش زیادی قائل هستند.
* آقای سرور، در چنین شرایطی فرهیختگان ایرانی و افغانستانی چه وظایف و تعهداتی برای روایت این همدلیها دارند؟
فرهیختگان و نخبگان هر جامعهای اعم از شاعران و نویسندگان، زبان فرهنگ مردم خود هستند و با این زبان باید ارزشهای دینی مردم را گسترش دهند و وقتی این ارزشها با حضور شهدای مدافع حرم شکل فرامنطقهای به خود میگیرد، وظیفه فرهیختگان چندین برابر میشود که متاسفانه باید گفت آنطور که باید و شاید در این باره اتفاقهای درخشانی نیفتاده و انتظارات مردم از نخبگان جامعه بیشتر از این حرفهاست.
اگر بخواهم صادقانه بگویم، باید گفـت در بسیاری مواقع در روایت تاریخ شفاهی، زبان فرهنگی مردم خود نبودیم. این زبان فرهنگی باید هر چه سریعتر تقویت شود که شناسایی و معرفی شهدا و مجاهدین افغانستانی میتواند یکی از گامهای اساسی در این راستا باشد.
* به نظر شما درباره معرفی شهدا، فرهیختگان به چه ابعادی از زندگانی و خصلت شهدا باید بیشتر توجه کنند؟
اجازه بدهید جواب پرسش شما را با یک مثال توضیح دهم؛ درباره شهید نسیم افغانستانی یک نکته به ظاهر سادهای که شاید آنچنان که باید مورد توجه قرار نگرفته است به نحوه شناسایی این شهید بزرگوار برمیگردد. آنطور که در خبرها نقل شده در کنار پیکر این شهید که پس از 35 سال شناسایی شده است، کلاه محلی شهید که سمبل و نمادی برای افغانستانیهاست صحیح و سالم یافت شده است که خود این موضوع یک روشنی و چراغ راه محسوب میشود. در مجموع باید گفت شاعران و نویسندگان باید به زوایای کمتر پرداخته شده و ناب شهدا بپردازند تا اینچنین تاثیرگذاری بیشتری برای مخاطبان به ارمغان بیاورند.
در نتیجه معتقدم هنرمندان رشتههای مختلف اگر خدای ناکرده از این موارد چشمپوشی کنند باید در آینده به نسل بعدی پاسخ دهند و در این باره مسؤول هستند، زیرا هنرمندان باید امانت امروز خود را به بهترین شکل ممکن به نسل بعدی منتقل کنند، چرا که اگر در این باره غفلتی شود، شرایط مناسبی برای القای دروغهای دشمنان مهیا میشود که امیدوارم با همت اهالی فرهنگ و ادب هیچگاه این اتفاق رخ ندهد.
* سخن پایانی.
میخواهم به عنوان حسن ختام این مصاحبه یک بیت شعر سپید از اشعارم را به شهید والامقام نسیم افغانستانی تقدیم کنم.
سنگر، مکان نیست «کان» است
بن هر سنگش عقیقی دارد و یاقوتی
برگی از تاریخ مشترک ایران و افغانستان
محمدکاظم کاظمی، نویسنده و شاعر مطرح افغانستانی نیز در گفتوگو با «وطن امروز» نگاهی متفاوت به فضای ایجاد شده پس از شناسایی و بازگشت پیکر شهید نسیم افغانستانی داشته است.
* جناب کاظمی! شما به عنوان یک شاعر فرهیخته فارسیزبان چه تلقیای از فضای همدلی ایجاد شده در پی تشییع و خاکسپاری باشکوه پیکر مطهر شهید نسیم افغانستانی در حرم رضوی دارید؟
ابتدا باید بگویم همانطور که اعلام شده است به امر مقام معظم رهبری، پیکر مطهر شهید نسیم افغانستانی در حرم مطهر امام هشتم(ع) به خاک سپرده شد که این موضوع افتخاری برای جامعه بزرگ مهاجران افغانستانی محسوب میشود. در وهله اول به این اتفاق بزرگ یک نگاه تاریخی دارم و معتقدم تشییع باشکوه شهید نسیم افغانستانی در حرم رضوی برگی دیگر از تاریخ مشترک ملتهای ایران و افغانستان است که این تاریخ از صدر اسلام گرفته تا به امروز جریانها و حماسههای بزرگی را در دل خود جای داده است. باید به یک نکته مهمی اشاره کنم و آن اینکه همان لحظهای که خبر شناسایی پیکر پاک شهید نسیم افغانستانی را شنیدم ناخودآگاه یاد سرنوشت امامزاده یحیی بنزید افتادم. این یادآوری برایم نشاندهنده این مسأله است که سرنوشت شخصیتهایی چون شهید نسیم افغانستانی پیش از این بارها میان ۲ ملت اتفاق افتاده است.
* مگر شهید نسیم افغانستانی چه اشتراکاتی با امامزاده یحیی بنزید به لحاظ «سرنوشت» داشته است؟
شاید برایتان جالب باشد که بدانید امامزاده یحیی بنزید ۲ مقبره دارد که یکی در میامی مشهد و دیگری در منطقه سرپل افغانستان است. اما اصل ماجرا این است؛ امامزاده یحیی بنزید در زمان حیات خود علیه حکومت اموی مبارزه میکرد که به دستور حاکمان اموی سر مبارکش از پیکرش جدا شد و پیکرش در سرپل افغانستان خاکسپاری شده و سر مبارک ایشان به دستور حاکمان اموی در مشهد به خاک سپرده است. در واقع امامزاده یحیی بنیزید نخستین اشتراک جهادگونه میان ملتهای ایران و افغانستان است که پس از سالیان سال هنوز مردم ایران و افغانستان با احترامی خاص و ویژه هر دو مقبره ایشان را زیارت میکنند.
این اشتراکات جهادگونه ۲ ملت ایران و افغانستان در ادامه با همزمانی جهاد اسلامی افغانستان با وقوع انقلاب اسلامی ایران در سال 57 به بهترین شکل نمود پیدا کرد.
* البته پس از انقلاب اسلامی ایران هم حضور مجاهدان افغانستانی در دوران دفاع مقدس در کنار رزمندههای ایرانی پررنگ بود.
بله! دقیقا همینطور است و بنا بر مطالعات و تحقیقات انجام شده، مهاجران افغانستانی حدود ۵ هزار شهید و جانباز تقدیم جبهههای نبرد حق علیه باطل در دوران دفاع مقدس کردهاند که شاید خیلی از مردم ایران از این موضوع بیاطلاع باشند و این مسأله برای همه کسانی که اطلاعی از حضور و همراهی مهاجران افغانستانی در ۸ سال دفاع مقدس با ایرانیها نداشتند بسیار تعجببرانگیز خواهد بود. البته بیانصافی است که اینجا یادی از مدافعان حرم لشکر فاطمیون هم نکنیم که به نوعی ادامهدهنده راه امامزاده یحیی بنزید محسوب میشوند.
* سخن پایانی.
چندین سال پیش فرزند شهید نامجو از من درخواست کرد برای پدر شهیدش شعری بگویم و من هم با احترام و عشق شعری را سرودم که در کتابهای درسی مقطع دبیرستان هم به چاپ رسیده است. دوست دارم این شعر را به شهید نسیم افغانستانی تقدیم کنم.
و آتش چنان سوخت بال و پرت را
که حتی ندیدیم خاکسترت را
به دنبال دفترچه خاطراتت
دلم گشت هر گوشه سنگرت را
و پیدا نکردم در آن کنج غربت
به جز آخرین صفحه دفترت را
همان دستمالی که پیچیده بودی
در آن مهر و تسبیح و انگشترت را
همان دستمالی که یک روز بستی
به آن زخم بازوی همسنگرت را
همان دستهایی که پولک نشان شد
و پوشید اسرار چشم ترت را
سحرگاه رفتن زدی با لطافت
به پیشانیام بوسه آخرت را
و با غربتی کهنه تنها نهادی
مرا آخرین پاره پیکرت را
و تا حال میسوزم از یاد روزی
که تشییع کردم تن بیسرت را
کجا میروی ای مسافر؟ درنگی!
ببر با خودت پاره دیگرت را
ارسال به دوستان
بازگشت مجدد ابوالفضل پورعرب به تلویزیون
کارگردان سریال «شرم» درباره داستان معمایی این سریال و ترکیب بازیگران آن توضیحاتی ارائه داد. به گزارش مهر، احمد کاوری درباره سریال جدیدی که این روزها مشغول کارگردانی آن است، بیان کرد: برای تولید سریال «شرم» با نام قبلی «پای بست» دکورهایی زدهایم و قرار است کار در جاهای مختلفی تصویربرداری شود. بخشهایی از این سریال در شهرستان تصویربرداری میشود که شیراز یکی از این شهرهاست. تاکنون ۲۰ درصد از تصویربرداری سریال انجام شده است و تولید و تصویربرداری فعلا ادامه دارد. کاوری با اشاره به حضور بازیگران باسابقه و چهره در این سریال عنوان کرد: «در این سریال ترکیب خاصی از بازیگران حضور دارند که ابوالفضل پورعرب، اردلان شجاع کاوه، فاطمه گودرزی و سیروس گرجستانی از جمله این بازیگران هستند و نوعی تجدیدخاطره با بازیگران یکی دو دهه گذشته است. «شرم» یک درام اجتماعی است که بخش زیادی از آن معمایی بوده و کمکم داستان آن بازگشایی میشود».
ارسال به دوستان
تئاتر
عیادت مدیرعامل انجمن تئاتر انقلاب و دفاعمقدس از رضا ایرانمنش
حمید نیلی، مدیرعامل انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس با رضا ایرانمنش هنرمند و بازیگر جانباز سینما، تئاتر و تلویزیون دیدار و گفتوگو کرد. به گزارش «وطن امروز»، در این عیادت که در شهر کرمان و با حضور مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان، جمعی از مدیران ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی این استان و مدیر تماشاخانه سرو برگزار شد، حمید نیلی ضمن آرزوی سلامتی برای این بازیگر ارزنده و توانمند سینما و تئاتر، بر لزوم بهرهمندی جامعه فرهنگی و هنری کشور از تجارب ارزشمند این چهره برجسته تأکید کرد. ایرانمنش نیز در این دیدار گفت: «آرزوی موفقیت برای دوستان و همکاران عزیز در ادامه این راه سخت و گاه طاقتفرسا دارم و از خداوند برای همه کسانی که برای شهدا و در راه شهدا قدم و قلم میزنند توفیق آرزومندم».
***
آغاز اجرای یک نمایش کودک جدید در فرهنگسرای ابنسینا
نمایش کودک «کلوچه جادویی» تیر ۹۹ در فرهنگسرای ابنسینا روی صحنه میرود. به گزارش «وطن امروز»، نمایش کودک شاد و موزیکال «کلوچه جادویی» به کارگردانی عباس قاصدزاده، از امروز ۱۲ تیر ۹۹ روزهای سهشنبه تا جمعه ساعت 18:30 در سالن آمفیتئاتر فرهنگسرای ابنسینا روی صحنه میرود. این نمایش به نویسندگی زینب اسدی و عباس قاصدزاده، داستان دستهای از حشرات است که در برکهای در کنار یک وزغ زندگی میکنند و با اعتماد به وزغ او را برکهدار خود کردهاند اما بعد از مدتی با کم شدن آب برکه و به هم ریختن نظم برکه اتفاقات عجیبی میافتد. لازم به ذکر است برگزاری همه نمایشهای فرهنگسرای ابنسینا با رعایت موازین بهداشتی ستاد کرونا انجام میشود. علاقهمندان میتوانند برای تماشای نمایش به فرهنگسرای ابنسینا واقع در شهرک قدس ابتدای ایرانزمین شمالی مراجعه کنند.
ارسال به دوستان
«شنای پروانه» به «سینماماشین» رسید
دور جدید برنامههای «سینماماشین» در برج میلاد و مشهد مقدس با نمایش فیلم «شنای پروانه» ادامه خواهد داشت. به گزارش «وطن امروز»، نخستین «سینماماشین» کشور پس از انقلاب با همت سازمان هنری- رسانهای اوج و شرکت سینمایی نورتابان در تهران و با نمایش «خروج» افتتاح شد که با استقبال مخاطبان مواجه شد و حالا در نخستین ماه از فصل تابستان با نمایش «شنای پروانه»، برنده سیمرغ بلورین بهترین فیلم از نگاه تماشاگران جشنواره فجر در شهرهای تهران و مشهد ادامه خواهد یافت. مخاطبان از امروز پنجشنبه ۱۲ تیرماه میتوانند برای خرید بلیت اکرانهای «سینماماشین» در برج میلاد تهران و میدان سپاد مشهد به سایت ایران تیک مراجعه کنند. از هفته آینده نیز با اضافه شدن مجموعه کوه پارک واقع در منطقه کوهسنگی مشهد مقدس، این شهر با ۲ منطقه میزبان طرح «سینماماشین» خواهد بود.
ارسال به دوستان
«راز نگین سرخ» شنیدنی شد
«راز نگین سرخ»، زندگینامه شهید شهبازی در قالبی جدید از سوی انتشارات سوره مهر در دسترس علاقهمندان به ادبیات دفاع مقدس قرار گرفت. به گزارش تسنیم، حمید حسام بعد از اتمام جنگ، سالهاست در جبهه دیگری فعالیت میکند. از او تاکنون آثار متعددی درباره جنگ تحمیلی و خاطرات کسانی که در آن نقش داشتند، منتشر شده است. او در این سالها کوشیده تا صدای کسانی را که 8 سال یا حتی بیشتر از آن، بی چشمداشت زندگیشان را پای آرمانها گذاشتند، به گوش دیگران برساند. کتاب «راز نگین سرخ» از جمله آثار اوست که در قالب زندگینامه حول محور زندگی سردار شهید محمود شهبازی، فرمانده سپاه همدان و جانشین لشکر 27 محمد رسولالله(ص) نوشته شده است. انتشارات سوره مهر که پیش از این نسخه مکتوب اثر را منتشر کرده بود، حالا این کتاب را با صدای کامبیز سرداری در قالب کتاب گویا منتشر کرده و در دسترس علاقهمندان قرار داده است.
ارسال به دوستان
احکام تازهای که برای دبیر و شورای سیاستگذاری تئاتر فجر صادر شد
مسافر آستانه سکاندار سیونهمین جشنواره تئاتر فجر
حسین مسافرآستانه از چهرههای مدیریتی و همچنین کارگردان تئاتر که پیش از این نیز در کارنامه کاری خود دبیری چند دوره جشنواره بینالمللی تئاتر فجر را به ثبت رسانده بود، به عنوان دبیر سیونهمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر انتخاب شد. به گزارش «وطن امروز»، روز گذشته سیدمحمدمجتبی حسینی، معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی طی حکمی حسین مسافرآستانه را به عنوان دبیر جشنواره سیونهم تئاتر فجر منصوب کرد. در بخشی از حکم دبیری مسافرآستانه آمده است: «جشنواره بینالمللی تئاتر فجر به عنوان بزرگترین رویداد تئاتر کشور واجد شأن و جایگاه ویژهای است که بیگمان صیانت از این جایگاه و ارتقای آن بر متولیان و دستاندرکاران این اتفاق بزرگ هنری لازم و ضروری است. به استناد آییننامه جشنواره بینالمللی تئاتر فجر، به پیشنهاد مدیرکل محترم هنرهای نمایشی و تأیید شورای سیاستگذاری جشنواره، به موجب این حکم به عنوان «دبیر سیونهمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر» منصوب میشوید. شرایط ویژه سال جاری به دلیل شیوع ویروس کرونا مستلزم تدابیر متناسب با شرایط با هدف صیانت از سلامت هنرمندان، مخاطبان و همکاران است که انشاءالله با تدابیر جنابعالی و همراهی مجموعه همکاران انجام خواهد شد». ارسال به دوستان
تصمیمگیری ستاد ملی کرونا درباره تعطیلی دوباره فعالیتهای هنری
احتمال تعطیلی مجدد فعالیتهای هنری قوت گرفت
ستاد ملی مقابله با کرونا در صورت استمرار موج دوم شیوع ویروس کرونا، شنبه هفته آینده درباره اعمال محدودیتهای مجدد در حوزه فعالیت مراکز فرهنگی و هنری تصمیمگیری خواهد کرد. به گزارش «وطن امروز»، اوجگیری کرونا خطری است که این روزها فعالیتهای هنری را تهدید میکند. بر اساس آنچه «مهر» گزارش کرده، این ابهامات از صبح دیروز با انتشار برخی اخبار تأییدنشده درباره تعطیلی برخی فعالیتهای هنری در برخی استانها تشدید شد. علیرضا وهابزاده، مشاور وزیر بهداشت ضمن اشاره به اینکه هنوز ستاد ملی مقابله با کرونا در این زمینه تصمیمگیری قطعی نداشته است، توضیح داد: در صورت استمرار وضعیت قرمز در برخی استانها و ادامه اوجگیری شیوع کرونا در کشور، ستاد ملی مقابله با کرونا در این زمینه تصمیمگیری خواهد کرد. وی درباره زمان تصمیمگیری قطعی در این زمینه هم گفت: شنبه جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا در این زمینه برگزار خواهد شد و در صورت ادامه سیر صعودی شیوع این بیماری، درباره تعطیلی و اعمال محدودیت مجدد در زمینه فعالیتهای هنری تصمیمگیری قطعی اتخاذ خواهد شد. در مواجهه با موج نخست فراگیری ویروس کرونا، تمام فعالیتهای فرهنگی و هنری کشور با اطلاعیه وزارت ارشاد، از سوم اسفندماه سال گذشته تعطیل شد و این تعطیلی تا پایان خردادماه امسال ادامه پیدا کرد. با تصمیم ستاد ملی مقابله با کرونا، از اول تیرماه فعالیتهای هنری از سر گرفته شد. ارسال به دوستان
کارگردان سیاهپوست خواستار پایین آوردن مجسمههای نژادپرستانه شد
همراهی اسپایک لی با درخواستهای عمومی
کارگردان سرشناس سیاهپوست آمریکایی خواستار این شد که مجسمههای یادگار دوران نژادپرستی در آمریکا پایین کشیده شود. به گزارش «وطن امروز»، اعتراضات اخیر رنگینپوستان آمریکا به رفتارهای تبعیضآمیز در جامعه آمریکا هر روز ابعاد تازهای به خود میگیرد. در تازهترین نمونه از این واکنشها براساس آنچه ورایتی گزارش کرده، در مصاحبهای در یکی از اپیزودهای جدید پادکست «لیست سیاه»، به مجریگری فرنکلین لئونارد از موسسان «لیست سیاه»، اسپایک لی، کارگردان حمایت خود با درخواستهای عمومی مبنی بر حذف شدن مجسمهها و نمادهای یادبود ایالات موتلفه آمریکا را اعلام کرد. لی در توضیح این درخواست گفت: «لعنت به آن پرچم. آن پرچم باعث میشود من همان حسی را داشته باشم که برادران و خواهران یهودی من نسبت به صلیب شکسته دارند. آن مجسمههای لعنتی موتلفه باید پایین بیایند».
این موضوع در میان صحبت درباره مجموع آثار لی پیش آمد و صحبت از جایی شروع شد که داشتند درباره صحنه آغازین فیلم سال ۲۰۱۸ «بلک کلنزمن» نویسنده و کارگردان حرف میزدند. این فیلم با نمونهبرداری از شاتی از فیلم «بر باد رفته» آغاز میشود که یک پرچم موتلفه را نشان میدهد و بعد وارد صحنه سخنرانی یک نژادپرست حامی برتری سفیدپوستان با نقشآفرینی الک بالدوین میشود.
در حالی که اعتراضهای «جان سیاهپوستان اهمیت دارد» در ایالات متحده بعد از قتل جرج فلوید و سیاهپوستان آمریکایی پرشمار دیگری به دست پلیس ادامه دارد، استفاده از نمادهای ایالات موتلفه زیر سوال رفته و تعدادی از مجسمههای چهرههای تاریخی نژادپرست توسط مردم در سراسر کشور پایین آورده شدهاند.
لی در مصاحبه خود درباره فیلمش «کار درست را انجام بده» که در ماه جولای ۳۱ ساله میشود، درباره جنبش عدالتطلبی سیاهپوستان هم صحبت کرد. داستان این فیلم بعد از قتل یک مرد سیاهپوست به دست یک افسر پلیس به اوج خود میرسد. لی گفت: «انگار فیلم همین دیروز ساخته شده بود. بنابراین از ۲ طریق میتوان به آن فکر کرد. اینکه هنوز خاص است. هنوز نو است و بعد اینکه سیاهپوستان هنوز دارند کشته میشوند و میمیرند. اگر این فیلم را دیده باشید، چطور به طور اتوماتیک به فکر اریک گارنر یا جرج فلوید نمیافتید؟»
او اضافه کرد: «این موضوع هرگز درباره پاسخ سیاهپوستان نبوده است. درباره این است که خواهران و برادران سفیدپوست ما چطور به مسأله پاسخ دادهاند. مثل من سیانان تماشا کردهاید؟ مردم دارند در تمام این زمین خدا راهپیمایی میکنند و شعار میدهند که جان سیاهپوستان اهمیت دارد، در حالی که خودشان سیاهپوست نیستند. این تفاوت بزرگ ماجراست».
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|