|
تکذیب شایعه درگذشت امیر کویت
علی جراح الصباح، وزیر امور دیوان امیری کویت در واکنش به برخی شایعات درباره درگذشت امیر کویت، تأکید کرد این شایعات صحت ندارد. او گفت دیوان امیری در تماس مستمر با مشعل الاحمد الجابر الصباح، معاون رئیس گارد ملی است و او اطمینان داده حال صباح الاحمد الجابر الصباح، امیر کویت خوب و پایدار است و درمان او ادامه دارد.
ارسال به دوستان
انتشار گزارشی از نقش رئیسجمهور آمریکا در حمایت از بنسلمان در پرونده خاشقجی در نوزدهمین سالگرد 11 سپتامبر، یادآور تبعات پیمان شوم سعودی- آمریکایی برای جهان اسلام بود
دست در دست هم به خون
گروه بینالملل: دیروز همزمان با نوزدهمین سالگرد حادثه 11 سپتامبر انتشار بخشهایی از مصاحبه سال گذشته ترامپ با خبرنگار واشنگتنپست که در آن رئیسجمهور آمریکا بر نقش خود در حمایت از بنسلمان در پرونده قتل خاشقجی اذعان کرده بود، بار دیگر ذهن افکار عمومی و کارشناسان را به مساله همپیمانی نانوشته مقامات آمریکایی و خاندان پادشاهی سعودی برای زیر پا گذاشتن ابتداییترین موازین حقوق بشری و اخلاقی با انگیزه روابط مالی معطوف کرد. این حمایتها حتی در مواردی بوده که یک سوی ماجرا شهروندان آمریکایی و نظامیان این کشور بودهاند. ترامپ که عربستان را به عنوان نخستین مقصد سفر خارجی خود در مقام رئیسجمهور آمریکا برگزید، تاکنون در موارد متعددی از قبیل قتل جمال خاشقجی، حادثه پنساکولا و جنگ یمن با بستن چشمان خود به روی واقعیت، صرفا بر آوردههای مالی سعودیها برای آمریکا تاکید داشته و هیچ ابایی از توهین به مقامات سعودی با عناوینی مثل گاو شیرده یا نظام سیاسیای که بدون حمایت آمریکا یک هفته هم دوام نمیآورد، ندارد. نکته جالب توجه اینکه این حمایتها صرفا به دوره ریاستجمهوری ترامپ محدود نشده و دولت باراک اوباما هم در موارد متعدد حقوق بشری و امنیتی که مهمترین آن پرهیز از تایید نقش مقامات سعودی در حادثه 11 سپتامبر بود، از آلسعود حمایت کرده است. بررسی این موارد نشان از وابستگی آمریکاییها به ثروت عربستان و باجگیری سعودیها از آنها دارد. ثمره این رابطه شوم هم چنانکه در منطقه غرب آسیا هویدا شده، مصونیت قضایی مقامات سعودی در قبال انبوهی از جنایات انجام شده توسط آنها در دهههای اخیر از جمله جنگ یمن است.
* افشای نقش ترامپ در حمایت از بنسلمان در پرونده خاشقجی
به گزارش «وطن امروز»، کمتر از یک هفته پس از اعلام رای دادگاه قتل جمال خاشقجی، روزنامهنگار سعودی واشنگتنپست، انتشار بخشهایی از کتاب «خشم» به قلم «باب وودوارد» روزنامهنگار کهنهکار آمریکایی که در آن بر اظهارنظر صریح ترامپ مبنی بر حمایت مستقیم وی از بنسلمان در موضوع ترور خاشقجی تاکید شده، بار دیگر همکاری خطرناک رئیسجمهور ایالات متحده آمریکا و ولیعهد جوان سعودیها را در زیر پا گذاشتن ارزشهای انسانی و حقوقی یادآور شد. باب وودوارد در این کتاب ۱۸ مصاحبه گسترده با دونالد ترامپ انجام داده است. در این کتاب که قرار است بزودی منتشر شود به نقل از «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا نوشته شده او «محمد بنسلمان» ولیعهد عربستان سعودی را از غائله ترور «جمال خاشقجی» روزنامهنگار منتقد سعودی نجات داد. در این کتاب آمده است که ترامپ در سال ۲۰۱۸ درباره نقش بنسلمان در قتل خاشقجی گفت: «من او را نجات دادم. من توانستم کاری کنم که کنگره دست از سر او بردارد. توانستم جلوی آنها را بگیرم». در بخش دیگری از این کتاب، ترامپ در مصاحبهای مربوط به سال 2019 گفته است: «خیلی زیاد در جریان [این] ماجرا قرار دارم. همه چیز را درباره ماجرا میدانم». رئیسجمهور آمریکا در ادامه اضافه کرده عربستان سعودی میلیاردها دلار محصولات آمریکایی میخرد. او همچنین روی ادعای بنسلمان مبنی بر اینکه تقصیری در این ماجرا ندارد تأکید کرد. ترامپ در ادامه گفت: «آنها ۴۰۰ میلیارد دلار ظرف مدتی خیلی کوتاه پول خرج کردند». رئیسجمهور آمریکا در ادامه درباره عربستان سعودی گفت: «آنها میدانند اگر ما آنجا نباشیم یک هفته هم دوام نمیآورند؛ خودشان این را میدانند».
* دادگاه فرمایشی خاشقجی
جمال خاشقجی، روزنامهنگار منتقد سعودی روزنامه واشنگتنپست آخرین بار ۱۰ مهرماه ۱۳۹۷ (۲ اکتبر 2018) در حال ورود به ساختمان کنسولگری عربستان سعودی در استانبول دیده شد و بعد از آن رسانهها گزارش دادند ناپدید شده است. مقامهای ترکیه اعلام کردند او در داخل این ساختمان کشته و بدنش قطعهقطعه شده است. آنکارا اعلام کرد همزمان با ورود خاشقجی به ساختمان کنسولگری ۱۵ مقام امنیتی عربستان سعودی نیز با ۲ پرواز وارد استانبول شده و پس از مدت کوتاهی ترکیه را ترک کردهاند. عربستان سعودی سرانجام 20 اکتبر یعنی ۱۸ روز بعد از ناپدید شدن خاشقجی اعتراف کرد وی داخل ساختمان کنسولگری عربستان سعودی در استانبول کشته شده است. نزدیک به ۲ سال بعد از قتل وی، سرانجام دادگاه قضایی عربستان 7 سپتامبر امسال با مختومه اعلام کردن پرونده قتل این روزنامهنگار منتقد، احکامی جنجالی صادر کرد که با انتقاد رسانهها و شخصیتهای بینالمللی مواجه شد. نکته قابل توجه اینکه این دادگاه در حالی به پایان رسید که دادگاه سعودی حتی برای رعایت ظواهر موضوع هم حاضر به نمایشی جدیتر از این دادگاه نشد. در پایان این دادگاه هم بالاخره معلوم نشد جسد خاشقجی کجاست یا آنکه چه کسی فرمان نهایی این ترور را صادر کرده است. بسیاری از محافل حقوق بشری، محمد بنسلمان، ولیعهد سعودی و سپس سعود القحطانی و احمد العسیری 2 شخصیت نزدیک به بنسلمان را متهمان ردیف اول میدانند؛ ۳ فردی که تاکنون در هیچ دادگاهی حاضر نشدهاند. روزنامه واشنگتنپست این حکم را گام دیگری در راستای تلاش شاهزاده سعودی برای لاپوشانی سابقه خود خواند و روزنامه فرانسوی لوموند هم این تصمیم دادگاه را با توجه به قدرت بنسلمان در برابر دادگاه قضایی عربستان قابل انتظار خواند. در این بین گزارشگر ویژه سازمان ملل در این پرونده اقدام عربستان سعودی را محکوم و اعلام کرد درباره ارتباط محمد بنسلمان در این قتل تحقیق نشده است. «اگنس کالامارد» اعلام کرد پرونده محاکمه عاملان قتل خاشقجی در عربستان سعودی «به سخره گرفتن عدالت» بود. گزارشگر ویژه سازمان ملل پیش از این در چند گزارش به انتقاد از عملکرد عربستان و حاضر نشدن محمد بنسلمان در هر گونه تحقیقی در این باره پرداخته بود.
* سابقه ترامپ در حمایت محض از آلسعود
پرونده خاشقجی تنها مورد قتلی نیست که در آن ترامپ به شکل همهجانبه از سعودیها حمایت کرده است. کمتر از یک سال قبل و زمانی که هنوز برای رسانههای آمریکایی مساله قتل خاشقجی موضوع اول تنش بین افکار عمومی آمریکا با حکومت عربستان بود، حادثه موسوم به «تیراندازی پنساکولا» در ایالت فلوریدا بر شدت این تنش افزود. در این حادثه یک افسر نیروی هوایی سعودی در پایگاه دریایی در پنساکولای فلوریدا با شلیک مستقیم به سربازان آمریکایی 3 نفر را کشت و 8 نفر را زخمی کرد. پس از این واقعه انتظار میرفت روابط 2 کشور به تیرگی محض کشیده شود ولی پیشفرض ترامپ این بود که هر گزارهای که دولت سعودی را ملزم به پاسخگویی کند، رد کند. ساعاتی بعد از این حادثه ترامپ در توئیتر خود اعلام کرد از سلمان پادشاه عربستان سعودی تماس تسلیت گرفته است. تحلیلگران این توئیت را که در آن اشارهای به تروریسم نشده بود، به معنای حمایت محض رئیسجمهور آمریکا از شاه سعودی تعبیر کردند. «بروس ریدل» و «دیوید میلر» 2 کارشناس خبره حوزه عربستان و از افسران سابق سیا در این باره معتقدند ترامپ به دلیل روابط تجاری 2 کشور و روابط شخصی با خاندان سعودی مصونیت ویژهای برای آنها قائل است.
***
[حمایت از سعودیهای نازپرورده و 11 سپتامبر]
اگر چه از زمان آغاز روابط سیاسی ایالات متحده و پادشاهی سعودی که سابقه آن به بعد از جنگ دوم جهانی بازمیگردد، سعودیها همواره در مسائل منطقهای خود را تحت چتر حمایتی آمریکا قرار دادهاند و در مقابل ثروت کلانی را نصیب آمریکاییها کردهاند اما کمتر کسی گمان میکرد این حمایت پس از حادثه 11 سپتامبر هم ادامه داشته باشد. در حالی که دیروز نوزدهمین سالگرد وقوع این حادثه بود، هنوز هیچ دادگاهی به نقش پادشاهی سعودی در این حادثه اشاره نکرده است. این در حالی است که تاکنون اسناد زیادی از نقش مستقیم و غیرمستقیم سعودیها در تحقیقات مستقلی که انجام شده، منتشر شده است. نکته حائز اهمیت آنکه باراک اوباما هم مانند ترامپ بشدت از سعودیها حمایت کرد و آوریل 2016 ضمن مخالفت با تصویب طرح مربوط به تحت تعقیب قرار دادن مقامات عربستانی در ارتباط با پرونده حملات ۱۱ سپتامبر اعلام کرد آن را وتو خواهد کرد. رئیسجمهور سابق آمریکا در حالی از بررسی نقش مقامات سعودی در این پرونده صرف نظر کرد که حادثه 11 سپتامبر با 2997 کشته بالاتر از حمله به پرل هاربر، رکورد بیشترین تلفات را بر اثر حمله به خاک آمریکا به خود اختصاص داده است و اندوه بیسابقهای را برای جامعه آمریکا پدید آورد که نتایج آن کماکان ادامه دارد.
ارسال به دوستان
نشست وزرای خارجه اتحادیه عرب بدون محکومیت سازش امارات با رژیم صهیونیستی پایان یافت
خنجر اتحادیه عرب بر پیکر زخمی فلسطین
گروه بینالملل: بعد از ماجرای عادیسازی روابط اشغالگران قدس با اماراتیها، نشست وزرای خارجه اتحادیه عرب از نگاه تشکیلات خودگردان فلسطین آخرین امید برای محکوم کردن خنجر از پشت امارات به موضوع فلسطین بود اما این اتفاق نه تنها نیفتاد، بلکه وزرای خارجه اتحادیه عرب با پیشنویس پیشنهادی تشکیلات خودگردان فلسطین در این باره بشدت مخالفت کردند و عملا طرف آمریکا و اسرائیل ایستادند.
نشست وزیران خارجه اتحادیه عرب بدون محکوم کردن رویکرد جدید امارات در عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی به کارخود پایان داد. مقامات آمریکایی و در رأس آنها «جرد کوشنر» داماد ترامپ از این اقدام ابراز خرسندی کردهاند و ترامپ هم از صف طولانی حکام عرب برای عادیسازی رابطه خود با اشغالگران قدس خبر داده است.
در همین ارتباط، در پی کارشکنی برخی کشورهای عربی، نشست وزرای خارجه اتحادیه عرب بدون محکوم کردن سازش با رژیم اشغالگر قدس به کار خود پایان داد. بر اساس این گزارش، در این نشست پیشنویس قطعنامهای که فلسطین علیه عادیسازی روابط امارات با رژیم صهیونیستی ارائه کرده بود، ناکام ماند.
* قطعنامه پیشنهادی تشکیلات خودگردان چه بود؟
متن پیشنویس قطعنامه فلسطین پیرامون عادیسازی روابط کشورهای عربی، شامل رد بیانیه سهجانبه بین آمریکا، امارات و اسرائیل و تأیید پایبندی به ابتکار عمل صلح عربی و حمایت همه کشورهای عضو از حقوق مشروع و مسلم مردم فلسطین، عمدتا حق تعیین سرنوشت و تشکیل کشور مستقل فلسطین در مرزهای چهارم ژوئن ۱۹۶۷ به پایتختی قدس شرقی بود.
* شرح ماجرا
در همین راستا سفیر فلسطین گفت در یکصد و پنجاه و چهارمین نشست وزیران خارجه اتحادیه عرب که به ریاست فلسطین برگزار شد، چندین ساعت پیرامون بندی از پیشنویس قطعنامه فلسطین علیه سازش امارات با اسرائیل بحث شد و «ریاض المالکی» وزیر خارجه تشکیلات خودگردان فلسطین هم اصرار داشت اتحادیه عرب با صدور یک تصمیم یا قطعنامه نقض طرح صلح عربی را محکوم کند. «مهند عکلوک» افزود: پس از بحث و گفتوگوهای ۳ ساعته، برخی کشورهای عرب با درج عبارت محکومیت نقض تصمیمهای عربی در قطعنامه مخالفت کردند و به همین دلیل بند مربوط به توافق سهجانبه امارات، آمریکا و اسرائیل کنار گذاشته شد و به دنبال آن پیشنویس قطعنامه ارائه شده از طرف دولت فلسطین هم لغو شد و به اتخاذ سایر تصمیمات معمول درباره موضوع فلسطین اکتفا شد.
* هنیه: مخالفت اتحادیه عرب به نفع اسرائیل است
«محمد الهندی» رئیس اداره سیاسی و عضو دفتر سیاسی جنبش جهاد اسلامی با صدور بیانیهای ضمن درخواست خروج فلسطین از اتحادیه عرب، اعلام کرد: اتحادیه عرب امروز نماینده کشورهایی است که فلسطین را رها کرده و اسرائیل را در آغوش گرفتهاند و محکومیت عادیسازی روابط را رد میکنند. این اتحادیه نماینده ملتهای زنده خود که همیشه وفادار به فلسطین هستند، نیست. «اسماعیل هنیه» رئیس دفتر سیاسی حماس نیز مخالفت اتحادیه عرب با پیشنویس قطعنامه فلسطین پیرامون محکومیت توافق عادیسازی روابط امارات با رژیم صهیونیستی را محکوم و اعلام کرد: این اقدام اتحادیه به نفع اسرائیل است و عادیسازی روابط تجاوزی آشکار به ملت و حقوق آنهاست. جنبش حماس هم اعلام کرد مخالفت اتحادیه عرب با پیشنویس قطعنامه محکومیت توافق عادیسازی روابط گواهی بر عجزش در اتخاذ مواضع جدی و مسوولانه برای پایان دادن به تراژدی ملت فلسطین و حمایت از مسائل عادلانه و استرداد حقوق سلبشده این ملت است. سازمان آزادیبخش فلسطین در واکنش به این اقدام اتحادیه، 2 روز پیش به خروج فلسطین از این اتحادیه تهدید کرده بود. پیش از این هم گروههای فلسطینی مخالفت اتحادیه با تصویب پیشنویس قطعنامه فلسطین را محکوم و تاکید کردند این اقدام جواز عادیسازی روابط کشورهای دیگر را صادر میکند.
* مرگ مغزی اتحادیه عرب
در همین حال روزنامه اینترنتی «رأی الیوم» در مقالهای با انتقاد شدید از اتحادیه عرب آن را مزدور آمریکا خواند و گفت فاتحه اتحادیه عرب خوانده شده است. این روزنامه نوشت: باید فاتحه اتحادیه عرب را خواند و برای آن از خداوند طلب رحمت کرد. این اتحادیه به وجود آمد تا عربها همچون ید واحده در برابر صهیونیستها باشند اما امروز میبینیم عدهای از همین عربها به یهودیان ابراز محبت میکنند و آنان را برادر خطاب قرار میکنند و این در حالی است که خداوند در قرآن میگوید «به طور قطع یهودیان و کسانی را که شرک ورزیدهاند، سختترین دشمنان مؤمنان خواهی یافت». نویسنده مقاله افزود: اتحادیه عرب ۷۰ سال پیش تأسیس شد و امروز در حالت احتضار قرار دارد. این اتحادیه در طول سالهای متمادی در هیچ کدام از اتفاقات مهم نقش و تأثیری نداشته و خود را پشت تارهایی خیالی پنهان کرده است.
* استقبال داماد ترامپ
جرد کوشنر، مشاور ارشد کاخ سفید و داماد دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا مدعی شد عدم محکومیت توافق عادیسازی روابط میان امارات و اسرائیل بیانگر ایجاد تغییری مهم در خاورمیانه است. اظهار نظر کوشنر درباره تغییر سیاست خاورمیانه در قبال اسرائیل، در واکنش به عدم محکومیت توافق عادیسازی امارات و اسرائیل از سوی اتحادیه عرب مطرح شد. کوشنر همچنین به اجازه عربستان و بحرین به استفاده شرکتهای هواپیمایی اسرائیل از حریم هوایی این 2 کشور اشاره کرد. وی گفت: هر شرکت هواپیمایی اسرائیلی برای حرکت به سمت شرق که درخواست مجوز استفاده از حریم هوایی عربستان را داشته باشد، آن را دریافت خواهد کرد. از سوی دیگر، کوشنر در گفتوگو با روزنامه «Jewish Insider»گفت: ایالات متحده با شرکای خود درباره مساله فروش جنگندههای «اف۳۵» به امارات رایزنی میکند. این امری است که اسرائیل به رغم توافق عادیسازی با آن مخالف است. وی تصریح کرد: دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا نشان داده است امنیت اسرائیل را چه بسا بهتر از هر رئیسجمهور دیگر آمریکا طی چند دهه گذشته درک میکند. او دوست بزرگ اسرائیل بوده و «منطقه را امنتر کرد». ترامپ همچنین ایالات متحده و اسرائیل را بیش از گذشته به یکدیگر نزدیک کرده است. کوشنر افزود: اما امارات شریک نظامی بزرگی برای آمریکاست. من معتقدم فرصتهای زیادی وجود دارد که میتوان با تلاش در این مسیر به دست آورد.
ارسال به دوستان
کارمند سابق سرویس امنیتی آمریکا افشا کرد
دستکاری ارزیابیهای اطلاعاتی آمریکا به سود ترامپ
گروه بینالملل: در حالی که کمتر از ۲ ماه تا انتخابات ریاستجمهوری آمریکا مانده، اظهارات کارمند دستگاه امنیتی آمریکا مبنی بر درخواست مقامات ارشد سرویس امنیتی آمریکا برای دستکاری گزارشهای امنیتی به سود ترامپ خبرساز شد. سازمانهای اطلاعاتی آمریکا مدعیاند رفت و آمد سیاستمداران هیچ تاثیری در رویکرد آنها نداشته و حالا مشخص شده حتی گزارشهای اطلاعاتی این کشور که علیالقاعده باید بدون نگاه سیاسی و باندبازی نوشته شود هم از این کشمکشها مستثنا نیست. به گزارش یورونیوز، یک کارمند امنیتی سابق ایالات متحده با طرح شکایتی اعلام کرد مقامهای ارشدش پیوسته از وی خواستهاند گزارشها و ارزیابیهای اطلاعاتی را بهگونهای دستکاری و ارائه کند که مشکلی برای دونالد ترامپ، رئیسجمهوری این کشور پیش نیاید. برایان مورفی، کارمند ارشد پیشین وزارت امنیت ملی آمریکا اعلام کرد بخشی از این اطلاعات به مداخله روسیه در انتخابات 2020 آمریکا و نیز خطر روزافزون سفیدپوستان نژادپرست در این کشور مربوط بوده است. مورفی همچنین گفته است رابرت اوبراین، مشاور امنیت ملی کاخ سفید بهواسطه رئیس مورفی از وی خواسته تا بهجای بررسی مداخله روسیه در انتخابات پیش رو، بر گزارشهایی تأکید کند که نقش ایران و چین را در همین رابطه پررنگ میکنند. آنها همچنین از وی خواستهاند تا آن دسته از گزارشهای اطلاعاتی را برجسته کند که نشان میدهند بینظمیهای داخلی این کشور، حاصل مداخله گروههای سیاسی چپگراست. تحلیلگر ارشد وزارت امنیت ملی آمریکا همچنین گفته است رؤسای سابقش به وی دستور داده بودند ارزیابی اطلاعاتی را طوری تنظیم کند که با ادعای دولت فعلی، مبنی بر اینکه «تروریستهای زیادی از مکزیک به آمریکا میآیند» جور باشد. اما وی در این موارد به مقامات بالادست خود گفته است که چنین کاری «استفاده نادرست یک برنامه اطلاعاتی» است و «جرم» بهشمار میرود و با گفتن اینکه چنین اقداماتی به سانسور اطلاعاتی میانجامد، از انجام آنها سر باز زده است.
* واکنش کاخ سفید
کاخ سفید تاکنون این اتهامات را رد کرده است. سارا متیوز، سخنگوی کاخ سفید اعلام کرد: «اوبراین هرگز بهدنبال این نبوده که نقطه تمرکز جامعه اطلاعاتی کشور را از خطراتی که در کمین انسجام انتخاباتی ماست، منحرف کند». وی افزود: هر ادعای مخالف این، از سوی یک کارمند پیشین ناراضی، غلط و افتراست. مورفی که پیش از فعالیت در وزارت امنیت ملی آمریکا، عضو تفنگداران دریایی و پلیس فدرال آمریکا بوده، ماه آگوست، در پی شکایتش از مقامات ارشد خود، از سمتش در دفتر ویژه تحلیل اطلاعات وزارت امنیت ملی برکنار شد.
ارسال به دوستان
دور دنیا
هشدار بنیانگذار فیسبوک نسبت به بروز آشوب پس از انتخابات آمریکا
مارک زاکربرگ، مؤسس و مدیر فیسبوک در گفتوگو با شبکه آکسیوس از احتمال بروز خشونت و آشوب از سوی مردم بعد از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا خبر داد. زاکربرگ در این مصاحبه گفت: نگرانیهایی که قبلا درباره خشونت در دوره برگزاری انتخابات تا اعلام نتایج مطرح شده است اهمیت زیادی دارد و احتمال زیادی وجود دارد که با آشوب و ناآرامی مردم روبهرو باشیم. از این جهت ما [در فیسبوک] باید هر آنچه در توان داریم انجام دهیم تا احتمال آشوب و خشونت از طرف مردم در این انتخابات را کاهش دهیم و مانع ساماندهی اعتراضات از طریق فیسبوک شویم. هفته گذشته بود که روزنامه دیلی تلگراف به نقل از زاکربرگ اعلام کرد فیسبوک تمام تبلیغات سیاسی یک هفته قبل از برگزاری انتخابات ریاستجمهوری آمریکا را ممنوع میکند تا به این ترتیب از گسترش اخبار جعلی جلوگیری شود. زاکربرگ، مدیر ارشد اجرایی فیسبوک با انتشار پستی در این شبکه اجتماعی هشدار داد شیوع «کووید-۱۹» برگزاری آزاد و عادلانه انتخابات را با تردیدهایی مواجه کرده است، زیرا رایدهندگان آمریکا با چالشهای مختلفی از جمله مهلت رایدهی با پست، اقدامات فاصلهگذاری اجتماعی و تلاشهایی برای اختلال در روند انتخابات مواجه هستند. همچنین قرار است قابلیت فوروارد پیام در اپلیکیشن مسنجر فیسبوک محدود و پستها و تبلیغاتی که با تکیه بر مساله شیوع «کووید-۱۹» رایدهی حضوری را نفی میکنند، از این پلتفرم حذف شود. علاوه بر آن فیسبوک اقداماتی برای مقابله با ادعاهای جعلی درباره شرایط رایگیری انجام میدهد.
***
مقابله پدافند هوایی سوریه با اهداف متخاصم
رسانههای دولتی سوریه بامداد دیروز از مقابله پدافند هوایی این کشور با اهداف متخاصم در نزدیکی حلب خبر دادند. این حمله توسط هواپیماهای اسرائیلی انجام شد و پدافند هوایی سوریه چند موشک را قبل از برخورد به هدف منهدم کرد. یک منبع در وزارت دفاع سوریه در گفتوگو با رسانههای این کشور این حمله را تأیید کرد و گفت: رژیم صهیونیستی به مناطقی در حومه شهر حلب حمله هوایی کرد. او تصریح کرد: رژیم صهیونیستی اقدام به شلیک چند موشک کرده که پدافند هوایی سوریه اکثر آنها را منهدم کرده است. رژیم صهیونیستی در راستای سیاست خود مبنی بر حمایت از گروههای تروریستی در سوریه به طور متناوب به مناطقی در داخل خاک سوریه حمله میکند.
***
الجعفری: غرب به دنبال باجخواهی است
بشار الجعفری، نماینده دائم سوریه در سازمان ملل مجددا بر پوچ بودن ادعاهای برخی کشورهای غربی درباره پرونده شیمیایی سوریه تاکید و اعلام کرد سوریه به تعهدات خود عمل و همه مخازن خود را از سال 2014 منهدم و این پرونده را مختومه کرده است. وی در سخنانی در جلسه شورای امنیت درباره خاورمیانه که از طریق ویدئوکنفرانس انجام شد، افزود: از زمان قطعنامه 2118 سپتامبر 2013 برخی از اعضای شورا در راستای برگزاری جلسات ماهانه که تاکنون تعداد آنها به 84 رسیده است، تلاش کردهاند هدفشان باجخواهی از سوریه و متحدانش بوده است. دولتهای آمریکا، انگلیس و فرانسه نمیخواهند به سیگرید کاگ، رئیس تیم مشترک رهایی از تسلیحات شیمیایی سوریه و گزارش نهایی وی در شورای امنیت در سال 2014 اذعان کنند که در آن تاکید شد سوریه به همه تعهدات خود عمل و همه انبارهای تسلیحات شیمیایی خود را روی کشتی آمریکایی منهدم کرده است. همچنین سازمان منع گسترش تسلیحات شیمیایی تاکید و تایید کرده که همه تسلیحات نابود شده است و از این رو سوریه به تعهدات خود عمل کرده است و برنامه یا تسلیحات شیمیایی از سال 2014 ندارد و این موضع قطعی است که باید به آن توجه شود.
***
انفجار در پایگاه نظامی اردن
منابع خبری بامداد جمعه از وقوع انفجار مهیب در شهر الزرقا در اردن خبر دادند. خبرگزاری رسمی اردن گزارش داد این انفجار در منطقه «الغباوی» در شرق شهر الزرقا به وقوع پیوسته است. برخی منابع خبری ابتدا مدعی شدند این انفجار به کشته شدن دستکم ۲ نفر و زخمی شدن ۳ نفر دیگر منجر شده است اما ارتش اردن این خبر را تکذیب و اعلام کرد این انفجار تلفاتی نداشته است. امجد عدیله، مشاور رسانهای وزیر کشور اردن گفت: طبق اعلام ستاد فرماندهی ارتش، هیچ تلفاتی در نتیجه این انفجار گزارش نشده است. خبرگزاری رویترز به نقل از شاهدان عینی گزارش داده پنجره ساختمانهای نزدیک به محل این انفجار فروریخته است. این انفجار ظاهرا در یک انبار مهمات متعلق به نیروهای مسلح اردن رخ داده است و برخی گزارشها گرمای هوا را عامل آن اعلام کردهاند. سخنگوی دولت اردن اعلام کرد انفجار در یک انبار در شرق شهر «الزرقا» که محل نگهداری خمپارههای بلااستفاده بوده به وقوع پیوسته است. این مقام اردنی، اتصال برق را عامل این انفجار اعلام کرد کاربران فضای مجازی فیلمهای مربوط به این انفجار را با انفجار چند هفته قبل در بندر بیروت مقایسه کردند که به کشته شدن ۱۹۰ و زخمی شدن دستکم ۶۰۰۰ نفر منجر شد.
***
اصابت راکت به پایگاه نظامی آمریکا در بغداد
منابع رسمی عراق از اصابت یک فروند راکت از نوع کاتیوشا به فرودگاه بینالمللی بغداد خبر دادند. شبکه سومریه به نقل از مرکز اطلاعرسانی امنیتی (الاعلام الأمنی) پنجشنبه گزارش داد که راکتی به این فرودگاه اصابت کرده ولی هیچگونه خسارتی بر جا نگذاشته است. بر اساس بیانیه این گروه رسانهای، راکت از محله «الفرات» شهر بغداد شلیک شده است. کانال «صابرین» در تلگرام نیز گزارش داد این راکت به پایگاه نظامی «ویکتوری» در نزدیکی فرودگاه بغداد که میزبان نظامیان آمریکایی است، اصابت کرده است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|