|
مراسم عزاداری شهادت امام سجاد(ع) با حضور رهبر انقلاب برگزار شد
در سالروز شهادت حضرت امام علیبنالحسین زینالعابدین علیهالسلام، مراسم سوگواری و عزاداری در حسینیه امام خمینی(ره) با حضور رهبر حکیم انقلاب اسلامی برگزار شد. در این مراسم که به علت رعایت ضوابط بهداشتی بدون حضور جمعیت برگزار شد، 6 تن از ذاکران اهلبیت علیهمالسلام به ذکر مصیبت و مرثیهسرایی پرداختند.
ارسال به دوستان
سفارت بیسفیرآلمان در تهران با واکنشی گستاخانه و مداخلهجویانه نسبت به اجرای حکم قصاص یک قاتل علیه حاکمیت و امنیت ملی ایران اقدام کرد
دیپلماسی اپوزیسیونی
علی باقری خطاب به سفارتخانه های اروپایی: ادب دیپلماتیک را رعایت کنید و مانند یک گروه اپوزیسیون بلندگوی دروغپراکنی نشوید
گروه سیاسی: وزارت امور خارجه با احضار سفیر آلمان در ایران، مراتب اعتراض خود نسبت به توئیت مداخلهجویانه حساب توئیتری سفارت آلمان در ایران را ابراز کرد.
به گزارش «وطن امروز»، دخالت در امور داخلی ایران و تلاش برای بیاعتبارسازی تصمیمات نهادهای قانونی و رسمی کشورمان نه مسالهای چندان جدید به شمار میرود و نه پی بردن به مصادیق آشکار آن نیاز به جستوجوی فراوانی دارد. با این حال نگاهی کوتاه به تغییر ادبیات و گستاخی مقامات اروپایی در سالهای اخیر نشان از یک سناریوی جدید در این امر دارد. در این میان تلاش برخی جریانات و اشخاصی نیز که خود را ذیل عنوان «فعال سیاسی» در داخل و خارج از کشور معرفی میکنند نقشی تعیینکننده در این مساله داشته و دارد.
مسأله قصاص «نوید افکاری» که قاتل یکی از کارمندان اداره آب و فاضلاب شیراز در مرداد سال97 بود در طول چند هفته گذشته با نقشآفرینی واضح برخی گروههای ضدانقلاب و جریانات فعال در خارج از کشور تبدیل به سوژهای جدید برای تدارک دیدن حملات به نهادهای رسمی کشور از جمله قوهقضائیه با نیت بیاثر کردن احکام عالیترین مرجع قانونی کشور شد؛ سناریویی که در آن تلاش شد با اعتبارزدایی از این حکم از شخص قاتل چهره یک قربانی را بسازد و در این قالب فضا را برای تحت تاثیر قرار دادن استقلال قوهقضائیه در مواجهه با مجرمان آماده کند. در این میان حتی دونالد ترامپ، مایک پمپئو و جو بایدن، رئیسجمهور، وزیر خارجه و کاندیدای حزب دموکرات برای انتخابات ریاستجمهوری آمریکا نیز با انتشار توئیتهایی تلاش کردند به تقویت این سناریو کمک کنند.
در چنین فضایی اما حساب توئیتری سفارت آلمان در تهران بامداد روز گذشته با انتشار توئیتی به زبان فارسی با دخالتی آشکار در امور داخلی کشورمان، ضمن محکوم کردن اجرای حکم قصاص نوید افکاری، این اقدام را غیرقابل پذیرش(!) توصیف کرد.
* احضار سفیر آلمان به وزارت امور خارجه
توئیت مداخلهجویانه سفارت آلمان در ایران البته با واکنش مقامات کشورمان مواجه شد. ظهر روز گذشته مدیرکل اروپای وزارت امور خارجه در اعتراض به این توئیت، سفیر آلمان در تهران را احضار کرد و اقدام خارج از عرف دیپلماتیک سفارت آلمان در تهران را به منزله دخالت در امور داخلی کشورمان دانست و بشدت محکوم کرد. پیمان سعادت تصریح کرد: مداخله در قوانین و مقررات و رویههای قضایی مستقل جمهوری اسلامی ایران به هیچوجه قابل قبول و تحمل نیست و از سفارت آلمان انتظار میرود حد و حدود وظایف دیپلماتیک خود را شناخته و پا از آن فراتر نگذارد.
* باقری خطاب به آلمان: لااقل ادب دیپلماتیک را رعایت کنید
علی باقری، معاون امور بینالملل قوهقضائیه نیز در جلسه شورای عالی این قوه با اشاره به فضاسازیهای غرب علیه دستگاه قضایی کشورمان اظهار داشت: کشورهای اروپایی که سابقه طولانی در حمایت و پشتیبانی از دیکتاتورها، فروش سلاحهای کشتارجمعی به صدام دیکتاتور و تحریم غذا و داروی مورد نیاز مردم عادی دارند، نمیتوانند حتی ژست دفاع از حقوق بشر را بگیرند. باقری افزود: کشورهای اروپایی سرسپرده به رژیم زورگوی آمریکا که با اعمال تحریمهای ظالمانه، ملت ایران را به خاطر پایداری و صیانت از حقوق خود به طور دسته جمعی و بدون تبعیض مجازات میکند و حتی اجازه دسترسی به دارو هم به آنها نمیدهد، نمیتوانند مدعی حقوق بشر باشند. وی در ادامه به طرح این پرسش از غربیها که به اجرای احکام قضایی پس از طی فرآیند دادرسی عادلانه در کشورمان معترض هستند پرداخت که قتل دستهجمعی دهها کودک، زن و مرد بیگناه در فلسطین و یمن به وسیله سلاحهای فرانسوی، آلمانی، انگلیسی و سوئدی بر اساس چه فرآیند دادرسی صورت گرفته و حکم قتل انسانهای بیگناه را کدام دستگاه قضایی صادر کرده است؟ معاون امور بینالملل قوهقضائیه با بیان اینکه ملت ایران به هیچکس اجازه دخالت در امور داخلی خود را نمیدهد، افزود: ملت ایران در طول ۴ دهه گذشته بهای سنگینی برای صیانت از استقلال و استقرار حکومت مبتنی بر مردمسالاری اسلامی پرداخته و امروز نیز شجاعانه و قاطعانه در مقابل دخالت بیگانگان خواهد ایستاد. باقری همچنین خاطرنشان کرد که دستگاههای مسؤول در جمهوری اسلامی از جمله قوهقضائیه خود را موظف میدانند از کیان و استقلال ملی دفاع کنند و اجازه ندهند بیگانه در امور داخلی کشورمان دخالت کند.
وی تصریح کرد: از کسانی که دستشان تا مرفق به خون ملت ایران آغشته است و مسؤول ترور ۱۷ هزار شهروند بیگناه ایرانی هستند، همین انتظار میرود که در پایتخت کشورهای اروپایی فریاد بزنند «قاتل راهت ادامه دارد»، ولی تعجب افکار عمومی این است که چرا اروپاییها اجازه میدهند تا تروریستها تحت پوشش حقوق بشر آزادانه فعالیت و از قتل و کشتار حمایت کنند!
معاون امور بینالملل قوهقضائیه با بیان اینکه فشارهای خارجی نه تیغ تیز عدالت دستگاه قضایی را کُند میکند و نه چتر گسترده رحمت و رأفت اسلامی قوهقضائیه را کوچک میکند، از سفرای برخی کشورهای غربی در تهران خواست اگر از انصاف، حق و عدل بویی نبردهاند، لااقل ادب دیپلماتیک را رعایت کرده و مانند یک گروه اپوزیسیون بلندگوی دروغپراکنی نشوند.
* طمع اروپایی برای دخالت در امور داخلی ایران
دخالت در امور داخلی ایران و تلاش برای تحت تاثیر قرار دادن تصمیمات و احکام قضایی کشورمان توسط رؤسایجمهور، دیپلماتها و سفارتخانههای اروپایی در سالهای اخیر به شکل محسوسی افزایش یافته است؛ رویهای که نمیتوان از تلاش برخی فعالان ضدانقلاب و چهرههای مشهور همانند سلبریتیها در آن چشمپوشی کرد. به عبارت دیگر برخی جریانات فعال داخلی سعی میکنند با تبدیل مسائل داخلی به سوژههایی جذاب و مطلوب دولتهای خارجی، پای آنان را نیز به این عرصه باز کنند.
تهدید «استقلال ملی» ایران با فتح باب برای دخالت سفارتخانهها و دیپلماتهای اروپایی مساله مهمی است که نمیتوان بسادگی از آن چشمپوشی کرد. اوایل روی کار آمدن دولت حسن روحانی و استراتژی تعامل حداکثری با غرب بود که کاترین اشتون، مسؤول وقت سیاست خارجی اتحادیه اروپایی با سفر به تهران در اقدامی خارج از عرف به دیدار برخی زندانیان امنیتی کشورمان رفت و نشان داد مقامات اروپایی در مقابل تساهل دولت جدید کشور برای استفاده از هر فرصتی جهت تاثیرگذاری بر امور داخلی ایران علاقهمند هستند.
با این حال دخالتهای اروپاییها در امور داخلی ایران محدود به دیدار کاترین اشتون نماند و مقامات و نمایندگان این کشورها از هر فرصتی برای تقویت این رویه استفاده کردند. چندی پیش، پس از صدور حکم اعدام برای «روحالله زم» نیز وزارت خارجه فرانسه با انتشار بیانیهای به بهانه بازداشت «فریبا عادلخواه» محکوم امنیتی دوتابعیتی، با دخالت در امور قضایی کشورمان، حکم صادرشده برای مسؤول کانال خبری آمدنیوز را محکوم و این حکم را ضربهای جدی به آزادی بیان و آزادی مطبوعات در ایران توصیف کرد!
اقدامات غیرمتعارف کشورهای غربی در دخالت در امور داخلی ایران اما همانگونه که گفته شد ریشه در استراتژیای داشت که رئیسجمهور آن را تنشزدایی مینامید. حسن روحانی و وزیر امور خارجهاش رفتار خود با کشورهای غربی را در سایه برجام تنظیم میکردند.
به بیان دیگر برجام علاوه بر اثرات منفی در برنامه هستهای ایران، اقتصاد و... یک پیوست رفتاری را نیز به مقامات دولتی تحمیل کرد، آن هم پذیرش موضع منفعلانه از سوی مقامات دولتی در مواجهه با رفتار خصمانه دیپلماتهای کشورهای غربی بود؛ از حضور سفیر کشورهای غربی در اغتشاشات گرفته تا حمله به سفارت ایران و دستگیری دیپلماتها، مقامات دستگاه دیپلماسی به خاطر حفظ برجام، با سکوت یا واکنش بسیار حداقلی از کنار این مسائل گذشتند و موضع متناسب و عزتمندانه را فدای مناسبات برجامی کردند.
بیشک فضاسازیهای چند ماه اخیر حول احکام صادرشده قضایی برای افرادی که شاکی خصوصی نیز داشتهاند و تلاش برای بیاثر کردن احکام قضایی در سایه فشار خارجی، زنگ خطری نسبت به یک پروژه بلندمدت علیه «استقلال ملی» کشورمان به شمار میرود که کوتاه آمدن مقابل آن میتواند به مثابه چراغ سبزی برای ادامه دخالتهای خارجی به حساب آید. بیشک تلاش جریانات غربگرا و برخی پیادهنظامهای ضدانقلاب برای تبدیل کردن حوادث داخلی به بستری برای دخالت خارجی نشان از یک تلاش برنامهریزیشده برای تحریک افکارعمومی و مشروعیتبخشی به مداخلات خارجی دارد.
ارسال به دوستان
گزارشی درباره یادداشت اخیر جو بایدن در سی ان ان؛ دموکراتها بازگشت به برجام را به گرفتن امتیازات هستهای، منطقهای و سیاسی جدید از ایران مشروط میکنند
پیست اسکی برجام
گروه سیاسی: نامزد دموکرات انتخابات ریاستجمهوری آمریکا در یادداشتی رویکردهایی که در صورت پیروزی در انتخابات در برابر ایران در پیش خواهد گرفت را با مطرح کردن ادعاهایی علیه کشورمان تشریح کرد.
به گزارش «وطن امروز»، پایگاه اینترنتی شبکه سیانان نزدیک به دموکراتها یادداشتی از جو بایدن درباره سیاست خارجی دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا در زمینه ایران منتشر کرد.
در این یادداشت بایدن با مطرح کردن ادعاهایی علیه ایران نوشت وقتی که دونالد ترامپ رئیسجمهور شد قول «توافقی بهتر» را برای محدود کردن برنامه هستهای ایران داد و متعهد شد ایران را تحت فشار قرار دهد تا رفتار خصومتآمیز ایران در خاورمیانه را متوقف کند که اینها هم مانند بسیاری دیگر از وعدههای رئیسجمهور ترامپ فقط حرفهایی پوچ بود. او در عوض سیاستی را کنار گذاشت که در تامین امنیت آمریکا کارآمد بود و این شدت خطر را بیشتر کرده است.
بایدن در حالی همانند ترامپ، ایران را به رفتار خصومتآمیز در منطقه متهم کرده که ایران همواره بازیگر امنیتبخش منطقه بوده است. مقابله با پروژه ناامنسازی منطقه با ابزار داعش یکی از کارویژههای امنیتی ایران در سالهای اخیر بوده که سبب برهم خوردن معادله حکومتسازی داعش و در نتیجه از بین بردن ناامنیهای پس از آن بوده است.
بایدن در این یادداشت ادامه داد: ماه اخیر ثابت کرد سیاست ترامپ در زمینه ایران شکستی خطرناک است. او در سازمان ملل نتوانست حمایت حتی یکی از نزدیکترین متحدان آمریکا را برای تمدید تحریم تسلیحاتی علیه ایران جلب کند. سپس ترامپ سعی کرد تحریمهایی یکجانبه را بر ایران اعمال کند تا سرانجام تمام اعضای شورای امنیت به طور مجازی متحد شوند و طرحش را رد کنند. اکنون گزارشها حاکی از آنند که ایران ۱۰ برابر مقدار اورانیوم غنیشده در زمانی که باراک اوباما سمت ریاستجمهوری را ترک گفت، ذخایر اورانیوم غنیشده دارد.
همانگونه که مشخص است بایدن همانند ترامپ و رئیسجمهور سابق و همحزبیاش اوباما، مخالف پروژه هستهای شدن ایران حتی برای استفاده صلحآمیز از آن است. به بیان دیگر بایدن از ترامپ انتقاد میکند که چرا سیاستهایی به کار نبرده است که ایران مجبور شود بیش از وضعیت فعلی در زمینه غنیسازی هستهای محدود شود.
نامزد دموکراتها در بخشی دیگر از یادداشتش با تشریح اینکه خروج یکجانبه دولت فعلی آمریکا آن را به انزوا کشانده و تنشها با ایران را افزایش داده است و همچنین با مطرح کردن این ادعا که در نتیجه عملکرد ترامپ، ایران اکنون برای دست یافتن به یک سلاح هستهای در مسیر کوتاهتری قرار گرفته است، رویکردهای خودش به عنوان رئیسجمهور احتمالی آمریکا نسبت به ایران را برشمرد و تشریح کرد.
او نوشت در ابتدا سرسختانه متعهد خواهد شد که مانع دستیابی ایران به سلاح هستهای شود.
این اظهارنظر بایدن نشان میدهد او همانند ترامپ، ایران را در مسیر دستیابی به سلاح میبیند، برای همین به دنبال محدودسازی شدید ایران به منظور کنارگذاشتن برنامه هستهای از سوی ایران است.
به گزارش ایسنا، بایدن در ادامه یادداشت آورده است: دوم اینکه روش قابل اطمینانی را برای بازگشت به دیپلماسی به ایران پیشنهاد خواهم داد. اگر ایران به پایبندی جدی به توافق هستهای بازگردد، آمریکا به عنوان نقطه آغازی برای تداوم مذاکرات به توافق هستهای بازمیگردد. ما با متحدانمان برای تقویت و تمدید مقررات توافق هستهای همکاری خواهیم کرد و دیگر مسائل نگرانکننده را نیز مورد بررسی قرار خواهیم داد. این شامل فعالیت شدید برای آزادی آمریکاییهایی است که به ادعای وی ناعادلانه بازداشت شدهاند و اعلام خطر به حکومت ایران برای آنچه تخطی از حقوق بشر میخواند، است.
بایدن به صراحت اعلام میکند در صورت پیروزی در انتخابات آمریکا به شرطی به برجام برمیگردد که ایران جاسوسان آمریکایی را که وی آنها را شهروندان بیگناه این کشور میخواند، آزاد کند.
بایدن در یادداشت خود مینویسد: ما همچنین به شرکایمان کمک خواهیم کرد تنشها را کاهش داده و درگیریهای منطقهای از جمله جنگ فاجعهبار یمن را کم کنند. علاوه بر این، اقداماتی انجام خواهم داد که مطمئن شوم تحریمهای آمریکا در مبارزه ایران با «کووید-۱۹» مانعی ایجاد نمیکند و یک روز ممنوعیت سفر اعمالشده توسط رئیسجمهور ترامپ برای کشورهای دارای اکثریت مسلمانان را لغو خواهم کرد.
سناتور آمریکایی در بند سوم با بیان اینکه با فعالیتهای ثباتزدای ایران که به ادعای وی دوستان و شرکای آمریکا در منطقه را تهدید میکند، مقابله میکنم، نوشت: طبق توافق همکاری امنیتی آمریکا و اسرائیل، آمریکا با اسرائیل همکاری نزدیکی خواهد داشت تا اطمینان حاصل کند اسرائیل میتواند از خود در برابر ایران و شبهنظامیان آن دفاع کند.
وی ادامه داد: به استفاده از تحریمهای هدفدار علیه آنچه بدرفتاری ایران در زمینه حقوق بشر، حمایتش از تروریسم و برنامه موشکهای بالستیک خواند، ادامه خواهد داد.
بایدن همچنین در یادداشت خود نوشت: اگر ایران تقابل را انتخاب کند، من آمادهام از منافع مهم و نظامیانمان دفاع کنم اما اگر ایران نشان دهد آماده در پیش گرفتن مسیر دیپلماسی است، من هم آمادهام این مسیر را طی کنم.
اظهارات بایدن در حمایت از رژیم صهیونیستی، تهدید ایران به حمله نظامی و حتی نوع دعوت به مذاکرهاش همانند رقیب جمهوریخواه اوست؛ با این تفاوت که بایدن همانند اوباما توانایی بهتری در تزئین کردن این پیشنهادات دارد.
ارسال به دوستان
اخبار
با حکم رهبر انقلاب اسلامی انجام شد
انتصاب نماینده ولیفقیه در بنیاد مسکن انقلاب اسلامی
حضرت آیتالله العظمی خامنهای در حکمی حجتالاسلام روحانینژاد را به نمایندگی ولیفقیه در بنیاد مسکن انقلاب اسلامی منصوب کردند.
متن حکم رهبر حکیم انقلاب اسلامی به این شرح است:
بسمالله الرحمن الرحیم
جناب حجتالاسلام آقای حاج حسین روحانینژاد دامتوفیقه
در پی درگذشت جناب حجتالاسلام والمسلمین آقای رسولیمحلاتی رحمهاللهعلیه و به شیوه حکم امام راحل رضواناللهعلیه جنابعالی را که سالها در بنیاد مسکن به خدمت اشتغال داشتهاید، به نمایندگی خود در آن نهاد انقلابی منصوب میکنم. هدف از تشکیل این نهاد کمک به امر مسکن قشرهای محروم و آسیبدیدگان از بلایای طبیعی است. امید است حضور شما به مدیران بنیاد مسکن در این مقصود کمک کند. توفیقات همگان را از خداوند متعال مسألت میکنم.
***
در دیدار نوری مالکی
قالیباف: ملتها هرگز تسلیم توطئه دشمنان نمیشوند
رئیس مجلس گفت: اگر امروز مشاهده میشود برخی دولتهای عربی تحت فشار مستکبران درصدد عادیسازی اجباری روابط با رژیم صهیونیستی هستند، باید به ملتهای آنها توجه شود زیرا مردمان این کشورها حاضر به تحمل رژیم صهیونیستی نیستند. به گزارش «وطن امروز»، محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی که پیش از ظهر دیروز (دوشنبه ۲۴ شهریورماه) با نوری مالکی، رئیس ائتلاف دولت قانون و نخستوزیر اسبق عراق دیدار و گفتوگو کرد، با اشاره به اهمیت فعالیت پارلمانها در پیشرفت کشورها، گفت: نمایندگان پارلمان میتوانند با نظارت دقیق بر اجرای قوانین، زمینه رضایتمندی مردم را ایجاد کنند و دستیابی به این مهم عامل وحدت خواهد بود. رئیس مجلس با اشاره به خصایص حکمرانی در جامعه اسلامی تصریح کرد: اگر مسؤولان کشورها خصوصا کشورهای مسلمان به وظایف خود بخوبی عمل کنند، بدون شک توطئههای دشمنان نقش بر آب خواهد شد.
***
سفیر ایران در بغداد تشریح کرد
اطلاعات ضروری درباره مراسم اربعین امسال
سفیر کشورمان در بغداد توضیحاتی در رابطه با مراسم اربعین امسال مطرح کرد.
ایرج مسجدی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در بغداد در رابطه با راهپیمایی اربعین گفت: امسال بهرغم میل قلبی و باطنی بنده و همه دوستان و عزیزانی که در موضوع اربعین تلاش میکنند و خدمت به زوار امام حسین را یکی از افتخارات و پرونده درخشان زندگی خود میدانند، باید عرض کنم تاکنون به دلایل شرایط کرونا و اوضاع بهداشتی هیچگونه تصمیمی از سوی دولت عراق برای اجازه ورود زوار ایرانی و خارجی اتخاذ نشده و موضع آنها برای ما کاملا روشن است، آنها امسال نمیخواهند در اربعین زائر خارجی بپذیرند. وی ادامه داد: در رابطه با داخل خود عراق شرایط فرق میکند، اولا موضوع اربعین یک جریان مردمی بوده و هست و دولت نمیخواهد مانع شود و نمیتواند جلوی مردم را بگیرد، بنابراین مانند روزهای تاسوعا و عاشورا همین جریانی که به راه افتاد و مردم به سمت کربلا آمدند، راهپیمایی اربعین و موکبها و غیره برگزار خواهد شد. حقیقتا دولت عراق در این موضوع نقشی ندارد.
***
گروسی: دسترسی به محل دوم در ایران ماه جاری انجام میشود
مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در سخنان آغازینش در جلسه شورای حکام از همکاری اخیر میان آژانس و ایران استقبال کرد. به گزارش ایسنا به نقل از پایگاه اینترنتی آژانس بینالمللی انرژی اتمی، رافائل گروسی، مدیرکل آژانس روز گذشته در سخنرانی اولیهاش در جلسه شورای حکام درباره فعالیتهایش در زمینه برنامه هستهای ایران گفت: من ماه گذشته با حسن روحانی، رئیسجمهور ایران و دیگر مقامات ارشد مذاکراتی در راستای ایجاد پیشرفت واقعی در رسیدگی به سوالهای باقیمانده آژانس و بویژه حل کردن مساله دسترسی به 2 محل در ایران داشتم. گروسی در این راستا بیان کرد: ما به توافقی بر سر حل کردن مسائل اجرایی پادمانی که از سوی آژانس مطرح شده بود رسیدیم. آژانس سپس در یکی از 2 محل مشخصشده از سوی ما تحت پروتکل الحاقی به دسترسی تکمیلی دست یافت. بازرسان ما از محیط نمونهبرداری کردهاند که مورد بررسی قرار خواهد گرفت. دسترسی تکمیلی به محل دوم طی ماه جاری انجام خواهد شد.
***
تلاش آمریکا در دیوان بینالمللی دادگستری علیه شکایت ایران
خبرگزاری رویترز در گزارشی نوشت وکلای آمریکا روز دوشنبه تلاش خواهند کرد صلاحیت عالیترین دادگاه سازمان ملل برای بررسی پرونده مطرحشده توسط ایران به منظور برداشته شدن تحریمهای واشنگتن علیه تهران را رد کنند. به گزارش ایسنا، خبرگزاری رویترز در گزارشی نوشته است ایران این پرونده را سال ۲۰۱۸ به دیوان بینالمللی ملقب به دادگاه جهانی ارائه داده تا از این دادگاه بخواهد ایالات متحده را مجبور به برداشتن تحریمهایی کند که با پیمان مودت مغایرت دارند. واشنگتن معتقد است هدف اصلی ایران از به راه انداختن این پرونده قضایی احیای توافق هستهای ۲۰۱۵ بوده که رئیسجمهور دونالد ترامپ با آن مخالف است. ایران اعلام کرده تحریمهایی که پس از خروج آمریکا از توافق هستهای ۲۰۱۵ اعمال شده، خلاف عهدنامه مودت محسوب میشود. پس از آنکه ایران بر اساس این پیمان، 2 پرونده علیه ایالات متحده در دادگاه جهانی ایجاد کرد، واشنگتن به طور رسمی خروج خود را اعلام کرد اما این اقدام ارتباطی به گذشته نداشته و تاثیری روی این پرونده نگذاشته است.
ارسال به دوستان
رئیس قوهقضائیه به دولت هشدار داد به وظیفه خود در کنترل بازار با جدیت عمل کند
دولت اجازه ندهد مردم آسیب ببینند
گروه سیاسی: آیتالله سید ابراهیم رئیسی در جلسه روز گذشته شورای عالی قوهقضائیه، وضعیت نابسامان بازار و گرانی لجامگسیخته کالاهای اساسی مورد نیاز مردم را رنجآور دانست و بر لزوم مدیریت بازار توسط دولت تأکید کرد.
به گزارش «وطن امروز»، جلسه شورای عالی قوهقضائیه روز گذشته به ریاست آیتالله سید ابراهیم رئیسی برگزار شد. التهابات بازار و مشکلات پیش آمده در پی نوسانات قیمت ارز و سایر اقلام، یکی از اصلیترین موضوعات سخنان رئیس قوهقضائیه بود. آیتالله رئیسی در این جلسه به دولت هشدار داد هر چه سریعتر با ابزار بازوهای اجرایی خود کنترل بازار را به دست بگیرد. رئیس قوهقضائیه تاکید کرد گرانیهای لجامگسیخته باعث دغدغه و رنج مردم شده و دولت نباید اجازه دهد سودجویان با اخلال در بازار، آرامش مردم را هدف بگیرند.
رئیس قوهقضائیه در این دیدار اظهار داشت: متولیان کنترل بازار در وزارت صمت، سازمان تعزیرات و سازمان حمایت از حقوق مصرفکننده نباید به افراد سوداگر، محتکر و گرانفروش فرصت دهند با سودجویی برای مردم دغدغه ایجاد کنند.
آیتالله رئیسی با تأکید بر همکاری دستگاه قضا با دولت برای مدیریت بازار، تصریح کرد: کسانی که در خط مقدم کنترل بازار قرار دارند باید با جدیت به وظایف خود عمل کنند و اجازه ندهند مردم از نابسامانی بازار و قیمتهای ناعادلانه آسیب ببینند.
رئیس قوهقضائیه در بخش دیگری از سخنانش به فرآیند بررسی پروندهها در قوهقضائیه اشاره کرد و در این باره گفت: رسیدگی به پروندهها در دستگاه قضا فرآیندی قانونی دارد و قضات ما نهایت دقت را دارند تا قانون و حق و عدالت بر اساس همین مسیر قانونی پیگیری و اجرا شود. آیتالله رئیسی افزود: ضمانتهایی نیز برای تضمین حقوق اصحاب دعوا و حقوق متهم وجود دارد که در تمام مراحل دادرسی و در همه پروندهها مورد توجه قرار میگیرد و قضات عدالتخواه و حقجو که خود را در مقابل خدای متعال میبینند، بر اساس قانون و شرع حکم میدهند. بنای ما این است که اجازه ندهیم حق کسی تضییع شود. اگرچه آیتالله رئیسی در این سخنان اشارهای به موضوع قصاص نوید افکاری نکرد اما به نظر میرسد تاکید وی بر فرآیند عادلانه دادرسی در قوهقضائیه اشاره داشته باشد به فضاسازیهای اخیری که به بهانه اجرای حکم قصاص افکاری علیه قوهقضائیه شکل گرفت.
* نابودی رژیم صهیونیستی وعده الهی است
رئیس قوهقضائیه در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به عادیسازی روابط بحرین با رژیم صهیونیستی که بعد از عادیسازی روابط امارات با اشغالگران قدس شریف صورت گرفت، این اقدام را «حرکت نمرودیان زمان» دانست که به دروغ تحت عنوان «صلح ابراهیمی» تبلیغ شده است.
* آیتالله رئیسی با بیان اینکه «رژیم صهیونیستی
بر اساس وعده الهی از بین رفتنی است» افزود: عادیسازی روابط برخی کشورهای عربی با رژیم جعلی و اشغالگر قدس ناشی از عدم اعتقاد سران این کشورها به خداست که سرنوشت ملتهای خود را به یک جریان باطل و از بین رفتنی گره زدهاند.
رئیس قوهقضائیه ادامه داد: سران امارات و بحرین به مردمسالاری هم اعتقاد ندارند، چرا که مردم مسلمان این کشورها هرگز راضی به خیانت به آرمانهای فلسطین نیستند و بارها اعلام کردهاند نسبت به قدس شریف و ظلم ۷۰ ساله صهیونیستها به فلسطینیها حساس هستند و اقدام رژیم دستنشانده آلخلیفه به پای آنها نوشته نمیشود.
آیتالله رئیسی با بیان اینکه امارات و بحرین نمیتوانند طعم گندم عادیسازی رابطه با صهیونیستها را بچشند، خاطرنشان کرد: کسی با خیانت به فلسطین و قدس شریف قدرتمند نمیشود و این روابط و شرایط پایدار نخواهد بود و زمینه نابودی آنها را فراهم میکند.
جمعهشب گذشته بود که دونالد ترامپ در توئیتی خبر از عادیسازی روابط رژیم صهیونیستی با بحرین داد. ساعاتی پس از این توئیت، بامداد شنبه بحرین رسما اعلام کرد از این پس اسرائیل را به عنوان یک کشور شناسایی کرده و روابط خود را با آن عادی میکند. انتشار این خبر با واکنشهای جهانی و داخلی زیادی مواجه شد. سپاه پاسداران در همان روز اول طی بیانیهای به بحرین هشدار داد منتظر انتقام سخت مجاهدان آزادی قدس باشد. روز گذشته نیز واکنش مقامات و تشکلهای سیاسی و اجتماعی ایران به این اقدام بحرین ادامه داشت.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|