|
پوتین نامزد دریافت جایزه صلح نوبل شد
کاخ کرملین روز پنجشنبه تایید کرد «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور روسیه نامزد دریافت جایزه صلح نوبل شده است. این نامزدی از سوی گروهی از شخصیتهای عمومی روسیه با پیشگامی سرگئی کمکف، نویسنده روس انجام شده و برای کمیته ۵ نفره داوری این جایزه در نروژ ارسال شده است. هنوز اما مشخص نشده دلیل این انتخاب چه بوده است.
ارسال به دوستان
در پاسخ به سؤالی درباره تعهدش به انتقال مسالمتآمیز قدرت در صورت شکست در انتخابات
ترامپ: انتقال قدرتی در کار نیست
سخنان ترامپ با واکنش جمهوریخواهان و دموکراتها مواجه شد
گروه بینالملل: 38 روز مانده تا انتخابات ریاستجمهوری آمریکا شرایط انتخابات این کشور پیچیدهتر از هر زمانی در تاریخ این کشور است. 2 طرف رقابت، کاندیدای رقیب را به تلاش برای «تقلب سیستماتیک» متهم میکنند و حالا کمپین ترامپ با مرگ قاضی متمایل به دموکراتها در دیوان عالی این کشور، انگار جان دوبارهای گرفته است و میداند اگر کار به بررسی دعوای وی با بایدن در دیوان عالی بکشد، پیروزی وی با توجه به حضور بالای جمهوریخواهان در این نهاد قطعی است. ترامپ حالا ابایی هم از اعلام پیروزی زودهنگام خود ندارد به گونهای که در نشست خبری خود در کاخ سفید صراحتا از پیروزی خود سخن گفت: «هیچگونه انتقال قدرتی در کار نیست».
* ترامپ: انتقالی در کار نخواهد بود، بلکه تداوم ریاستجمهوری من را خواهیم داشت
به گزارش «وطن امروز»، رئیسجمهور آمریکا بامداد پنجشنبه در جریان نشست خبری خود در کاخ سفید در پاسخ به سوالی درباره تعهدش به انتقال مسالمتآمیز قدرت در صورت شکست در انتخابات گفت: «باید ببینیم چه پیش میآید... صندوقهای رأی فاجعه و خارج از کنترل هستند! صادقانه بگویم، انتقال قدرتی در کار نخواهد بود، بلکه تداوم [ریاستجمهوری من را] خواهیم داشت». ترامپ این اظهارنظر را در ادامه مخالفتها و انتقادهایش نسبت به رایگیری پستی اعلام کرد. این در حالی است که رأیگیری زودهنگام برای انتخاب رئیسجمهور آمریکا از 5 روز پیش در ایالتهای «مینهسوتا»، «ویرجینیا»، «داکوتای جنوبی» و «وایومینگ» آغاز شده است. نکته قابل توجه اینکه رئیسجمهور آمریکا 29 تیرماه امسال در فاصله کمتر از 4 ماه تا انتخابات نوامبر هم از پاسخ به پرسش فاکسنیوز درباره اینکه آیا وی نتایج انتخابات ماه نوامبر (آبان) را میپذیرد یا نه، گفت: «نه! نمیخواهم بگویم بله! همانطور که قصد ندارم بگویم نه. باید قبل از هر چیزی نتایج را ببینم». این اظهارنظر ترامپ و در ادامه صحبتهای چند هفته اخیر او پیرامون عدم سلامت انتخابات، حتمی بودن تقلب و اینکه نتایج انتخابات نوامبر 2020 نمیتواند دقیق باشد، موجی از نگرانی را میان مقامات سیاسی در ایالات متحده و تشدید گمانهها درباره پدید آمدن وقایع ناگواری مثل جنگ داخلی پس از اعلام نتایج انتخاباتی در پی داشته است.
* ترامپ: کار انتخابات به دیوان عالی کشیده خواهد شد
رئیسجمهور آمریکا همچنین در جریان کنفرانس خبری بامداد پنجشنبه یک موضوع مهم دیگر را هم مطرح کرد که نشاندهنده قصد جدی او برای قبضه قدرت و پیروزی در انتخابات به هر قیمتی است. تصمیم ترامپ برای تعیین قریبالوقوع جایگزین «روث بیدر گینزبرگ» قاضی دیوان عالی آمریکا سبب شد خبرنگاران از وی دلیل عجله برای این انتصاب را جویا شوند. رئیسجمهوری آمریکا در پاسخ به این سوال گفت: «به نظر من [کار انتخابات] به دیوان عالی کشیده خواهد شد و به نظر من، خیلی مهم است ما 9 قاضی (در دیوان عالی آمریکا) داشته باشیم». وی افزود: «از نظر من، بهتر است این کار را قبل از انتخابات انجام دهیم، چرا که از نظر من این کلاهبرداری که دموکراتها دارند انجام میدهند، به دیوان عالی ایالات متحده کشیده خواهد شد». منظور ترامپ از «کلاهبرداری»، ادعاهایش درباره نقایص شیوه رایدهی از طریق پست و احتمال تقلب گسترده ناشی از آن است. رئیسجمهور آمریکا همچنین اعلام کرد روز شنبه(امروز) گزینه خودش برای قاضی دیوان عالی این کشور را که یک خانم است، اعلام خواهد کرد. دیوان عالی آمریکا بالاترین مرجع حل اختلاف در آمریکاست و تصمیمگیری نهایی در موارد بروز اختلاف بین دولت و کنگره نیز بر عهده این نهاد است. عضویت در هیأت قضات دیوان عالی آمریکا مادامالعمر است و تغییر در ترکیب این هیأت میتواند سالها بر وضعیت موازنه قوا در این کشور اثرگذار باشد.
* اعلام موضع کاخ سفید و تشدید نگرانیها
پس از این 2 اظهارنظر جنجالی از سوی رئیسجمهوری آمریکا، «کایلی مک اینانی» سخنگوی کاخ سفید در پاسخ به خبرنگاران گفت: رئیسجمهوری نتایج یک انتخابات آزاد و منصفانه را قبول خواهد کرد ولی تصور میکنم سوال شما برای پرسیدن از دموکراتها مناسبتر است. مک اینانی حاضر به پاسخ دادن مستقیم به این سوال نشد که «آیا نتایج انتخابات تنها زمانی مشروع خواهد بود که ترامپ پیروز شود؟» این در حالی است که سخنگوی کاخ سفید بار دیگر مشروعیت رایگیری به صورت پستی را زیر سوال برد. کاخ سفید در همراهی با ترامپ بارها با برگزاری انتخابات ریاستجمهوری نوامبر از طریق رایگیری پستی مخالفت کرده است.
* واکنش جمهوریخواهان به اظهارات ترامپ
سنای آمریکا که با وضعیتی نسبتا شکننده در کنترل جمهوریخواهان آمریکاست با انتشار بیانیهای به اتفاق آرا بر انتقال مسالمتآمیز و نظاممند قدرت در این کشور تاکید کرد. در همین حال گروهی از قانونگذاران مطرح جمهوریخواه در آمریکا در واکنش به اعلام مواضع ترامپ درباره عدم تحویل مسالمتآمیز قدرت در صورت شکست در انتخابات، سخنان وی را محکوم کردند. «میچ مککانل» رهبر حزب اکثریت مجلس سنا در آمریکا با انتشار پیامی در توئیتر نوشت: «پیروز انتخابات سوم نوامبر، بیستم ژانویه ۲۰۲۱ مراسم تحلیف را برگزار میکند». وی همچنین نوشت: «انتقال قدرت طبق معمول که هر 4 سال بعد از سال ۱۷۹۲ اتفاق افتاده است، انجام خواهد شد». دیگر جمهوریخواهان مطرح آمریکا که به اظهارات رئیسجمهور کشورشان واکنش نشان دادند، «میت رامنی» سناتور ایالت یوتا، «مارکو روبیو» سناتور ایالت فلوریدا، «راب پورتمن» سناتور ایالت اوهایو، «لیز چنی» سناتور ایالت وایومینگ و «جان کاتکو» سناتور ایالت نیویورک بودند. البته در بیانیههای این جمهوریخواهان، هیچکدام از آنها نام دونالد ترامپ را مستقیما ذکر نکردهاند و از دلیل اینکه چرا الان درباره این موضوع صحبت میکنند، حرفی به میان نیاوردهاند اما به رایدهندگان آمریکایی اطمینان دادند نتیجه انتخابات نوامبر را قبول خواهند کرد.
* اقدامات کاخ سفید به منظور مقابله با ترامپ
علاوه بر جمهوریخواهان کنگره، اخباری هم از تحرکات داخلی برخی جمهوریخواهان در کاخ سفید برای اجرای برنامههایی برای خروج احتمالی ترامپ از قدرت منتشر شده است. نشریه پولیتیکو با انتشار این خبر به نقل از منابع آگاه نوشت: با وجود ادعاهای ترامپ درباره ماندن در قدرت، تیم او در کاخ سفید مشغول انجام برنامهریزیهای لازم برای تحویل قدرت در صورت باخت احتمالی رئیسجمهور در انتخابات است.
نشریه پولیتیکو در ادامه نوشته «کریس لیدل» یکی از دستیاران دونالد ترامپ در چند هفته گذشته به بررسی جزئیات مربوط به تحویل احتمالی قدرت به جو بایدن پرداخته است. لیدل همچنین با رعایت ضربالاجلهای تعیینشده توسط کنگره، ۲ گزارش در ماههای میلادی مه و آگوست درباره نحوه انتقال قدرت تهیه کرده است. او همچنین در حال انجام همکاریهای لازم با یک مقام باسابقه دولتی است که مسؤولیت هماهنگیها برای انتقال قدرت را به عهده دارد. علاوه بر این، مقامهای مطلع به پولیتیکو گفتهاند وزارت دادگستری آمریکا موافقت کرده بررسیهای امنیتی لازم را درباره همراهان احتمالی جو بایدن در صورت پیروزی او در انتخابات به عمل آورد. با این وجود، مسألهای که در اینجا مطرح است اینکه اگر ترامپ متوجه اقدامات لیدل شود، مشخص نیست او بتواند کارش را با همین سطح حرفهایگری ادامه بدهد. یک مقام سابق آمریکایی گفت: «گمان میکنم رئیسجمهور کاملا از این موضوع بیخبر است. به محض اینکه از ماجرا با خبر شود، ممکن است این اقدامات به حاشیه رانده شود».
***
[واکنش دموکراتها به اظهارات ترامپ]
در همین حال دموکراتها و در راس آنها جو بایدن هم به سخنان ترامپ درباره عدم تحویل قدرت در صورت باخت در انتخابات واکنش نشان دادند. جو بایدن ضمن محکوم کردن سخنان ترامپ گفت: «ما در چه کشوری زندگی میکنیم؟» نامزد حزب دموکرات افزود: «برایم خندهدار است. ببینید! او نامعقولترین حرفها را به زبان میآورد. نمیدانم در این باره چه بگویم اما این حرفهای ترامپ مرا غافلگیر نمیکند». علاوه بر بایدن، برنی سندرز با هشدار درباره مشکلات آتی در انتقال قدرت در آمریکا خواستار تشکیل کمیسیونی مستقل برای نظارت بر انتخابات ۲۰۲۰ ریاستجمهوری آمریکا شد. سندرز طی سخنرانی در واشنگتن گفت: ترامپ در حال تلاش برای سرکوب گسترده رایدهندگان و کاشتن بذر هرج و مرج، آشفتگی و تئوریهای توطئه است. «چاک شومر» رهبر اقلیتهای (حزب دموکرات) سنا هم ترامپ را فاقد وجاهت و لیاقت ریاستجمهوری دانست. نکته جالب توجه اینکه علاوه بر سندرز که پیش از این از احتمال عدم انتقال مسالمتآمیز قدرت توسط ترامپ صحبت کرده بود، نانسی پلوسی و هیلاری کلینتون نیز در مقاطع زمانی مختلف نسبت به این قصد ترامپ هشدار داده بودند. ماه گذشته هیلاری کلینتون در این باره گفت: «نمیخواهم مردم را بترسانم اما میخواهم آمادگی هر چیزی را داشته باشند. من دلایل لازم زیادی دارم که باور داشته باشم اگر ترامپ در انتخابات شکست بخورد، کاخ سفید را ترک نخواهد کرد و به آرامی در تاریکی شب محو نخواهد شد. او در صورت شکست تلاش خواهد کرد ما را گیج و سردرگم کند و سعی خواهد کرد انواع و اقسام پروندههای قضایی را پیش بکشد. او دادستان کل «ویلیام بار» را دارد که رفیقش است و آمادگی دارد هر کاری که لازم باشد برای ترامپ انجام دهد». رئیس مجلس نمایندگان آمریکا نیز سال گذشته به صراحت گفت نگران است که دونالد ترامپ فقط در صورتی که با اختلاف زیاد آرا در انتخابات ۲۰۲۰ شکست بخورد، قدرت را تحویل دهد و در صورت باخت با اختلاف اندک، قدرت را واگذار نکند. پلوسی گفته بود آمریکا باید برای مقابله با این موضوع آماده و تقویت شود.
ارسال به دوستان
دور دنیا
پکن: آمریکا مشکلات زیادی برای جهان درست کرده است
ژانگ ژون، نماینده دائم چین در سازمان ملل متحد مجددا به ادعاهای مقامات آمریکایی درباره شیوع ویروس کرونا واکنش نشان داد. بر اساس گزارش ژاپن تایمز، وی خطاب به دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا که گفته بود جهان باید پکن را بابت ویروس کرونا مسؤول بشناسد، گفت: به این اظهارات پایان دهید. وی در یک نشست مجازی شورای امنیت خطاب به واشنگتن افزود: کافی است. من باید بگویم که شما تا همین الان نیز مشکلات زیادی برای جهان درست کردهاید.
***
عبور با دوچرخه از روی سر معترض آمریکایی
تصاویر رد شدن یک افسر پلیس با دوچرخه از روی سر یک معترض در شهر سیاتل ایالت واشنگتن آمریکا، شبکههای اجتماعی را به لرزه درآورده و با تقبیح بسیاری روبهرو شده است. در مقابل، اداره پلیس سیاتل از انجام تحقیقات درباره این اقدام خبر داده است. اداره پلیس سیاتل روز پنجشنبه اعلام کرد این افسر پلیس را که با دوچرخه از روی سر مردی که روی زمین دراز کشیده عبور میکند، به مرخصی فرستاده است. این اتفاق در جریان اعتراضات علیه نژادپرستی و خشونت پلیس روز چهارشنبه در سیاتل رخ داده است. در ویدئوی دیگری که گفته شده مربوط به ۵ دقیقه قبل از ویدئوی بحثبرانگیز است، مردی که کلاه ایمنی بر سر دارد دیده میشود که روی زمین افتاده و مرد دیگری برای کمک به او نزدیک میشود اما افسران پلیس با فریاد مانع او میشوند. کارآگاه پلیس «مارک جمیسون» مدعی شده مردی که پلیس با دوچرخه از روی سر او رد شده آسیب ندیده و در بازداشت است. دور جدید اعتراضات در سیاتل و شهرهای دیگر آمریکا بعد از آن آغاز شد که دادستان کل کنتاکی از رای خود درباره پرونده قتل «برونا تیلور» زن سیاهپوست خبر داد. دادستان کل ایالت کنتاکی اعلام کرد 2 افسر پلیسی که این زن را چند هفته پیش در لوییویل به قتل رسانده بودند، مجازات نخواهند شد.
***
شکایت برادرزاده ترامپ از عمویش
مری ترامپ که چندی پیش با نوشتن یک کتاب جنجالی علیه عمویش، دونالد ترامپ به شهرت رسید، اکنون از او شکایت کرده است. مری ترامپ در شکایتنامهاش مدعی شده ترامپ چند دهه پیش با تقلب میلیونها دلار اموالی را که قرار بوده به او به ارث برسد از چنگش درآورده و او را از کسبوکار خانوادگی بیرون رانده است. او علاوه بر دونالد ترامپ، از دیگر عمویش، رابرت ترامپ و عمهاش، ماریان ترامپ هم شکایت کرده است. در این شکوائیه که روز پنجشنبه در دیوان عالی ایالت نیویورک تنظیم شده ادعا شده متشاکیان بعد از مرگ پدر مری ترامپ (فرد ترامپ جونیور) اینطور وانمود کردهاند که قصد حراست از اموال ماترک متوفی را دارند اما در ادامه با فریبکاری او را از منافع ناشی از کسبوکار خانوادگی محروم کردهاند. مری ترامپ در شکوائیهاش نوشته است: برای خانواده دونالد ترامپ کلاهبرداری نه فقط یک کسبوکار خانوادگی، بلکه یک آیین زندگی است. مری ترامپ تحصیلکرده رشته روانشناسی بالینی است و چند ماه پیش کتابی جنجالی علیه دونالد ترامپ منتشر کرد. او در این کتاب، روایتی روانشناختی از نقش عوامل تربیتی در رفتارهای دونالد ترامپ ارائه کرده است.
***
قتل افسر پلیس لندن
یک افسر پلیس بازداشتگاه ناحیه کرویدون در جنوب لندن به ضرب گلوله کشته شد. عامل این تیراندازی یک مرد ۲۳ ساله بوده که در محل حادثه بازداشت شده و خودش هم به دلیل جراحت شدید به بیمارستان منتقل شده و حالش وخیم است. این افسر پلیس در صحنه حادثه تحت درمان قرار گرفت و بعد به بیمارستان منتقل شد که در همان جا به دلیل شدت جراحات جان باخت. بنا بر گزارشها، ماموران پلیس به عامل تیراندازی شلیک نکردند و گفته شده وی بر اثر تیراندازی به خودش زخمی شده است. پلیس لندن در بیانیهای اعلام کرد تحقیقات درباره این قتل آغاز شده است.
***
تداوم اعتراضات ضددولتی در مصر
دیروز تظاهرات ضددولتی علیه عبدالفتاح السیسی، رئیسجمهور مصر برای پنجمین روز متوالی در شهرهای مختلف این کشور ادامه یافت. این تظاهرات بیشتر در روستاها و شهرهای استان «الجیزه» (شمال مصر) و شهرها و روستاهای مرکز این کشور در جریان بود. روزنامه العربی الجدید به نقل از یک منبع امنیتی گزارش داد تعداد افراد بازداشتی افزایش یافته و به چند صد نفر رسیده است. این افراد به دادگستری تحویل شدند. اتهام این افراد، دریافت مبالغی از خارج با هدف ایجاد هرجومرج در مصر عنوان شده است.
***
سقوط میگ21 ارتش صربستان
برخی منابع خبری در شرق اروپا از سقوط یک فروند هواپیمای نظامی در نزدیکی شهر لوژنیکا در صربستان خبر دادند. شبکه راشا تودی نیز گزارش داد این هواپیما از نوع میگ21 و متعلق به ارتش صربستان بوده و خلبان این هواپیما کشته شده است.
***
چراغ سبز نتانیاهو برای ساخت شهرکهای جدید
نخستوزیر رژیم صهیونیستی با ساخت واحدهای مسکونی صهیونیستنشین در کرانه باختری موافقت کرد. رسانههای رژیم صهیونیستی پنجشنبه گزارش دادند بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر این رژیم برای ساخت بیش از 5 هزار واحد مسکونی صهیونیستنشین در کرانه باختری چراغ سبز نشان داده است. بر اساس قطعنامههای سازمان ملل و شورای امنیت این سازمان، هر گونه شهرکسازی در داخل مرزهای ۱۹۶۷ کرانه باختری غیرقانونی است. رژیم صهیونیستی طی ماههای گذشته از تصمیم خود مبنی بر اجرای طرح الحاق (اشغال) ۳۰ درصد کرانه باختری که در غور اردن (دره اردن) قرار دارد، خبر داد که اعتراض سازمانهای بینالمللی و گروههای فلسطینی را در پی داشت.
ارسال به دوستان
سورپرایزهای جنگ یمن برای آلسعود در حال افزایش است
شب پرتلفات عوامل عربستان در یمن
گروه بینالملل: انفجار یک پایگاه وابسته به عوامل عربستان در یمن، سبب شد بار دیگر دست برتر مجاهدان یمن در مقابل رژیم آلسعود تثبیت شود. جنگی که با وعده پیروزی یک هفتهای آلسعود آغاز شد حالا با گذشت 5 سال و نیم با ناکامی سعودیها در رسیدن به اهدافشان عملا به شکستی بزرگ برای آنها تبدیل شده است. یمنیها هنوز به طور رسمی مسؤولیت این حمله را به عهده نگرفتهاند و همین هم سبب شده تا چندین سناریو درباره آنچه پنجشنبه شب در این پایگاه رخ داد مطرح شود. بر اساس این گزارش پایگاه عناصر وابسته به ائتلاف سعودی در نزدیکی مرز یمن با عربستان، پنجشنبهشب شاهد یک انفجار شدید بود. به نوشت وبگاه الخبر الیمنی، این انفجار در منطقه علب در شمال یمن که مشرف به منطقه عسیر در خاک عربستان است رخ داد و بر اثر آن حداقل ۸۰ نفر کشته و زخمی شدهاند. هنوز آمار نهایی تلفات در دست نیست. برخی منابع نوشتهاند 2 سرباز ارتش سعودی نیز میان کشتهشدگان هستند. عامل اصلی انفجار مشخص نیست و ارتش و کمیتههای مردمی چنین خبری را اعلام نکردهاند. برخی منابع دلیل این انفجار را حمله موشکی ارتش یمن اعلام کرده و نوشتهاند حمله موشکی زمانی رخ داد که عناصر وابسته به ائتلاف سعودی در اعتراض به ۹ ماه حقوق عقبافتاده خود روبهروی مقر فرماندهی که افسران سعودی اداره آن را در دست داشتند، تجمع کرده بودند. وبگاه عربی۲۱ نیز به نقل از منابع خود تعداد کشتهها را ۱۰ نفر اعلام کرده اما از تعداد زخمیها آماری نداده است. در این میان چندین منبع خبری نوشتهاند که احتمال دست داشتن ارتش سعودی در این حمله وجود دارد. وبگاه الخبر الیمنی نوشته است، این احتمال وجود دارد که ائتلاف سعودی برای ممانعت از شورش نظامیان دست به این حمله زده باشد. وبگاه الصحافه ۲۴ اما به نقل از منابع خود نوشته است جنگندههای ارتش سعودی به صورت اشتباهی این پایگاه را بمباران کردهاند.
همچنان که اینگونه حملات و خودزنیها بارها در مناطق دیگر یمن رخ داده است. با این حال، هنوز ارتش یمن یا ائتلاف سعودی واکنشی به این حادثه نشان ندادهاند و هیچ چیز به طور قطع روشن نیست. منطقه و گذرگاه علب در شمال استان صعده سال ۲۰۱۶ به اشغال ائتلاف سعودی درآمد تا خط فاصلی میان ارتش و انصارالله یمن با مرز عربستان باشد. در طول سالهای جنگ عملیات راهبردی در این منطقه صورت نگرفته و عمده عملیاتها ایذایی و تاکتیکی بوده است.
* روایت جدید از شکنجه اسرای یمنی
علامه یحیی الدیلمی، از علمای معروف یمنی که بیش از ۲ سال را در اسارت عناصر ائتلاف سعودی و وابسته به دولت مستعفی یمن سپری کرده است، در گفتوگویی از شکنجه اسرا و زندانیان سخن گفت. به نوشته وبگاه الخبر الیمنی، مرجع تقلید شیعیان زیدی سهشنبه گذشته در جریان یک توافق تبادل اسرا، آزاد شد و دیروز مورد استقبال ساکنان صنعا قرار گرفت. او در سخنانی، اقدامات عناصر دولت منصورهادی در زندانها را بشدت فجیع توصیف کرد. علامه الدیلمی در این باره گفت در زندانها زندانیان را به صورت وارونه آویزان میکردند تا جایی که دستهایشان به حالت فلج درمیآمد و این حالت به مدت 3 روز طول میکشید. این عالم یمنی در این باره افزود: جلادها اسرا و زندانیان را به حدی میزدند که استخوانهایشان میشکست و به برخی نیز هتک حرمت میکردند تا به کاری که نکردهاند، اعتراف کنند. علامه یحیی الدیلمی که از آگوست ۲۰۱۸ در اسارت به سر میبرد، همچنین گفت در زندان العنبر برای هر ۱۰۵ زندانی ۲ سرویس بهداشتی و در یک زندان دیگر برای هر ۸۶ زندانی ۲ سرویس بهداشتی بود.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|