|
۴۰ درصد افراد مبتلا به کرونا بدون علامت باقی میمانند
استاد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: حدود ۴۰ درصد افراد مبتلا به کرونا ویروس، دوران آلودگی را بدون کوچکترین علامتی پشت سر میگذارند. مسعود یونسیان در گفتوگو با مهر گفت: افرادی هستند که بدون داشتن هر گونه علامتی تصمیم میگیرند تست کرونا بدهند و تست آنها مثبت میشود. این افراد بدون داشتن کوچکترین علامتی، دوران آلودگی را پشت سر میگذارند و دچار هیچ عارضهای نمیشوند اما مشکل آنها انتقال ویروس به دیگران است.
ارسال به دوستان
گزارش «وطنامروز» نشان میدهد مخالفت دولت با تعطیلی مقطعی کانونهای بحران و اجرای سیاست محدودیتی، کرونا را مهار نکرده و باعث تشدید موج سوم شیوع این ویروس شده است
شکست سیاست روحانی
گروه اجتماعی: با وجود اینکه کرونا در کشور به فراتر از نقطه بحرانی رسیده اما همچنان دولت بر لجاجت سماجت میکند و به جای تعطیلی ۲ هفتهای و قطع زنجیره انتقال کرونا، طرحهای کماثر، نمایشی و بیفایده را در دستور کار قرار میدهد.
به گزارش «وطن امروز»، از ابتدای پاییز، دولت محدودیتهای رنگارنگی برای مقابله با کرونا وضع کرده اما این اقدامات نه تنها تعداد مرگومیرهای روزانه را کم نکرده بلکه رتبه ایران در بین کشورهای بحرانزده را ارتقا داده است.
در جدیدترین اقدام، دولت قصد دارد تردد از ساعت 21 تا 4 صبح را ممنوع کند؛ این در حالی است که یقینا انتقال کرونا در ساعات فعالیت روزانه اصناف، اماکن عمومی پرازدحام، وسایل حملونقل عمومی و محل کار بیش از ساعات شبانه و خیابانهای خلوت فعلی است. از ساعت 21 تا 4 صبح بدون اینکه محدودیتی باشد کمترین تردد ممکن را شاهد هستیم اما دولت به بهانه انتشار کرونا در میهمانیها و جمعهای خانوادگی قصد دارد تردد شبانه در شهر را ممنوع کند. دیروز محسنیبندپی، استاندار تهران این خبر را به تسنیم اعلام کرد و گفت: «در برخی کشورها برای کاهش شبنشینیها و دورهمیها، تصمیماتی مبنی بر محدودیت تردد در سطح شهرهایشان انجام دادهاند. پیشنهاد منع تردد از ساعت ۲۱ در ستاد ملی مبارزه با کرونا مطرح و بحث شد که زمان اجرای آن را در اختیار رئیس قرارگاه عملیات ستاد کرونای تهران قرار دادند. بر همین اساس محدودیت منع تردد از ساعت ۲۱ روز شنبه ۲۴ آبان اعمال خواهد شد و این مصوبه ستاد ملی مبارزه با کرونا است».
البته این خبر را علیرضا رئیسی، سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا تکذیب کرد و گفت: فعلا این مساله در حد طرح است و تصویب نشده است. همین تایید و تکذیبها نشان میدهد وضعیت مدیریت کرونا از خود مساله کرونا، بحرانیتر است و میتوان به جرات گفت عدم مدیریت صحیح موجب افزایش آمار مرگومیرهای کرونایی شده است.
از همان روزی که به اصرار دولت بازگشاییها آغاز شد و شعار فاصلهگذاری هوشمند داده شد، مشخص بود که قرار است بحران تبدیل به فاجعه شود. در اینجا میتوان به این نکته اشاره کرد که نوع مدیریت دولت روحانی در مقابله با کرونا شباهت عجیبی به مدیریت دولت ترامپ دارد؛ ترامپ از همان ابتدا کرونا را به تمسخر گرفت و حتی اعلام کرد وایتکس بخورید تا از کرونا مصون بمانید! در ادامه مقابل کادر درمان و جامعه پزشکی آمریکا که مخالف بازگشاییها و ایجاد محدودیتها بودند، ایستاد و اقتصاد را مهمتر از حل مساله کرونا دانست و آمریکا را به بحرانیترین کشور کرونایی تبدیل کرد. آمریکا هنوز بیشترین آمار قربانی کرونایی را در اختیار دارد و هنوز فیلمهای فاجعهآمیز رهایی اجساد کرونایی در بیمارستانها و سردخانهها از ذهنها بیرون نرفته است. دولت روحانی هم بر بازگشاییها هم اصرار کرد؛ یادمان نرفته که آقای رئیسجمهور اعلام کرد از شنبه همه چیز به روال عادی باز میگردد. بازگشاییهای بیملاحظه و عدم توجه به هشدارهای وزارت بهداشت موجب شد آمار مرگومیر کرونا که حتی در مقطعی ۲ رقمی شد به یکباره افزایش پیدا کند. در این میان دولت در اقدامی عجیب حتی به بازگشایی مدارس و دانشگاهها اصرار کرد و دانشآموزان مجبور شدند از نیمه شهریور به مدرسه بروند. از طرفی موضوع دورکاری کارمندان نیز منتفی اعلام شد.
اتفاقا فاجعه کرونا در ایران از اواخر تابستان آغاز شد. عملکرد دولت عملا موجب عادیانگاری این بحران در جامعه شد و مسافرتها و میهمانیها و عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی شدت گرفت. با وجود اینکه وزارت بهداشت هشدار میداد که پاییز سختی در پیش است اما کمتر مسؤولی به آن توجه کرد تا آمار مرگومیر کرونا در میان شگفتی همگان افزایش چشمگیر پیدا کند. به گفته اعضای کمیته علمی مقابله با کرونا، در چنین وضعیتی دولت باید زنجیره انتقال را قطع میکرد و در کنار محدودیتهای سختگیرانه، به تعطیلی متناوب رو میآورد. این پیشنهاد از ۲ ماه پیش به ستاد ملی مقابله با کرونا داده شد اما به آن توجهی نشد. حتی کمیته سلامت استانداری تهران که متشکل از نمایندگان وزارت بهداشت، مجلس، مسؤولان استان و اعضای شورای شهر است، اعلام کردند مهمترین اقدام برای مقابله با کرونا تعطیلی متناوب است اما دولت توجهی به آن نکرد و به سیاست محدودیتهای نمایشی رو آورد. ابتدا اعلام شد ماسک علاوه بر ادارات و واحدهای صنفی در اماکن عمومی و خیابانها هم اجباری است و اگر کسی این قانون را نادیده بگیرد جریمه خواهد شد. حتی شماره حسابی جهت پرداخت جریمه کسانی که ماسک نمیزنند در نظر گرفته شد اما از همان ابتدا مشخص بود این تصمیم نمایشی قابلیت اجرا ندارد چون شناسایی افراد بدون ماسک مشکل است و هزینهای گزاف را میطلبد. این طرح با جریمه مالکان خودروهایی که سرنشینان بیماسک دارند به انحراف کشیده شد. در این بین روحانی اعلام کرد اگر تعداد مرگومیر روزانه کرونا به بیش از 300 نفر برسد، آژیرخطر به صدا در میآید اما تعداد کشتههای روزانه به بیش از 400 نفر رسید و آژیر دولت به صدا درنیامد. دولت محدودیت فعالیت اصناف در 89 شهرستان و مرکز استان را اعمال کرد و از مسافرتها در 4 روز جلوگیری کرد. ایجاد محدودیتهای معمولی که لازم است و کافی نیست، ادامه یافته و دولت فعالیت اصناف از ساعت 18 را ممنوع اعلام کرده است. متخصصان و کارشناسان میگویند با توجه به سرعت انتشار و انتقال کرونا، محدودیتهای نمایشی نمیتواند این بیماری را کنترل کند؛ آیا احتمال ابتلای کسی که صبح سر کار میرود یا با مترو تردد دارد یا در خیابان راه میرود بیشتر است یا در ساعات پایانی روز و نصف شب؟
تقریبا همه اعضای جامعه پزشکی تعطیلی تهران را تنها راه مقابله با سرایت کرونا میدانند اما دولت با سماجت و لجاجت مانع تعطیلی متناوب میشود و اقتصاد و معیشت را بهانه میکند. با توجه به اینکه رهبر معظم انقلاب هم وزارت بهداشت را محور تصمیمات کرونایی میدانند، لجاجت دولت برای تعطیلنکردن تهران غریب است. به گفته مسؤولان ستاد مقابله با کرونا، بیمارستانهای تهران و اکثر شهرهای بزرگ پر از بیماران کرونایی شده است و تعطیلی تهران اجتنابناپذیر است. قطعا سیاستهای اشتباه دولت موجب افزایش مرگومیر ناشی از کرونا شده و دولت روحانی باید پاسخگوی این فاجعه باشد. از ابتدای پاییز تاکنون بیش از 18 هزار نفر جان خود را از دست دادهاند و بیمدیریتی بشدت در این زمینه مشهود است. دولت باید شکست در سیاستهای مقابله با کرونا را بپذیرد و با مسؤولیتپذیری، وزارت بهداشت را محور تصمیمات قرار دهد. برای اینکه فاجعه کرونا عمیق نشود و به آمارهای نجومی مرگومیر عادت نکنیم، در کنار محدودیتهای لازم باید تهران که کانون بحران است و وضعیت اسفناکی دارد، تعطیل شود تا علاوه بر قطع زنجیره انتقال به عنوان الگوی کنترلی، فاصلهگذاری اجتماعی هوشمند اجرا شود.
***
[محدودیت مقابله با کرونا از ساعت 18 مضحک است]
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه دولت در مدیریت کرونا دچار هرجومرج و سردرگمی شده است، گفت: این بیماری در حالی روزانه جان بیش از 4۵0 نفر از هموطنانمان را میگیرد که دولت تصمیمی قاطع برای مقابله با آن نمیگیرد و حاضر نیست تهران تعطیل شود. حسینعلی شهریاری در گفتوگو با «وطن امروز» به برنامههای قطرهچکانی دولت در مبارزه با ویروس کرونا اشاره کرد و افزود: ایجاد برخی محدودیتها چون جلوگیری از تردد چند روزه خودروها به دیگر شهرها، جریمه افراد بدون ماسک و تعطیلی فعالیت صنوف پس از ساعت 18 عصر برای مقابله با کرونا کارساز نبوده و نیست، بلکه برای قطع زنجیره این ویروس دولت باید حداقل 2 تا ۳ هفته تهران و برخی کلانشهر را به طور کامل تعطیل کند؛ تعطیلیای که البته باید با در نظر گرفتن جمیع جهات و برنامهریزی دقیق کارشناسانه همراه باشد، طوری که علاوه بر حفظ سلامت، معیشت، اشتغال و زندگی مردم نیز مورد توجه قرار گیرد. وی خاطرنشان کرد: آقای رئیسجمهور با نظر کمیتهای تصمیمگیرنده در مورد تعطیلی تهران موافقت نکرد، بنابراین نباید نام ستاد ملی مقابله با کرونا را «ستاد ملی» عنوان کرد، بلکه باید گفت این ستاد، ستادی دولتی است چرا که نظر دولت و شخص رئیسجمهور در تصمیمگیریها فصلالخطاب است. رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی به خیز مجلس برای ارائه طرح دوفوریتی برای تعطیلی 2 هفتهای تهران اشاره کرد و گفت: اخیرا حجتالاسلام تقوی، رئیس مجمع نمایندگان استان تهران در نامهای به دکتر قالیباف، رئیس مجلس مطرح کرده است که از اختیارات قوه مقننه برای حفظ سلامت مردم استفاده کند تا تهران برای مدتی تعطیل شود. این در حالی است که چنانچه شرایط به همین منوال طی شود و اقدامی در راستای تعطیلی تهران و برخی کلانشهرها انجام نشود، هفته آینده طرح دوفوریتی تعطیلی تهران و برخی کلانشرها را ارائه خواهیم کرد تا دولت موظف به تعطیلی پایتخت و برخی شهرها شود. وی افزود: البته باید گفت در صورت تعطیلی ۲ هفتهای تهران، ثبت پروتکلهای جدید در حین و پس از تعطیلی ضروری است، چرا که با تعطیلی تهران و برخی شهرها باید توازن ایجاد و معیشت افراد آسیبپذیر در نظر گرفته شود. از طرفی برنامهها باید طوری مدیریت شود که با بازگشت محدودیت پس از تعطیلی، جامعه دوباره دچار آلودگی ویروس کرونا و... نشود. شهریاری اظهار داشت: قرار شده است فعالیت همه صنوف جز برخی مشاغل چون نانواییها، داروخانهها و فروشگاههای مواد غذایی از ساعت 18 تعطیل شود. این تصمیم بیتردید تصمیمی بیاثر خواهد بود، چرا که اگر کسی بخواهد خرید کند در طول روز خریدهای خود را انجام میدهد و نمیگذارد به شب برسد. از طرفی در این فصل که ساعت 5 هوا تاریک میشود اکثر مردم به خانههایشان میروند، بنابراین این طرح طرحی مضحک است.
ارسال به دوستان
درخواست رؤسای دانشگاههای علومپزشکی از وزیر بهداشت برای تعطیلی سراسری ۲هفتهای
کل کشور 2 هفته تعطیل شود
رؤسای دانشکدهها و دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور در نامهای به وزیر بهداشت، افزایش هماهنگیها، پیگیری تعطیلی حداقل ۲ هفتهای سراسری، نظارت همهجانبه و پیشگیری از بهوجود آمدن شرایط هولناک در زمستان پیش رو را خواستار شدند. این نامه در پی اظهارات علیرضا رئیسی، معاون وزیر بهداشت و سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا درباره اینکه «موضوع تعطیلی ۲ هفتهای در ستاد ملی مقابله با کرونا مطرح نشده و مخالفت رئیسجمهور با تعطیلی را تکذیب میکنم» منتشر شده است. در بخشی از این نامه آمده است: نظر به همه آموختههای ملی ماههای گذشته و تجارب سایر کشورها و جوامع و با توجه به خیز اخیر بیماری در بسیاری از کشورهای نیمکرهشمالی که با آغاز فصل سرما شتاب افزونتری به خود گرفته و سیر صعودی ابتلا و فوت و هزینههای مستقیم و غیرمستقیم ناشی از این بیماری و پیشبینیهای علمی و کارشناسانه که از تداوم شیب صعودی نمودار همهگیری حکایت دارد و از سوی دیگر وضعیت موجود گرفتاری بشدت رایج خوشههای خانوادگی و جمعیتی و ابتلای جمع زیادی از همکاران مدافع سلامت و ارائهدهندگان خدمات بهداشتی- درمانی که بر چالشهای موجود خواهد افزود و همچنین دانستهها، گفتنیها و ناگفتهها، ضرورت اقدام مداخلهای مناسب و عاجل جهت کاهش گسترش بیماری ظرف هفتههای آینده اجتنابناپذیر و امری محتوم است. با توجه به موارد گفتهشده، اینجانبان رؤسای دانشکدهها و دانشگاههای علوم پزشکی و خدمات بهداشتی- درمانی سراسر کشور به عنوان سربازان و پاسداران حفاظت از سلامت جامعه، خواستار جدیتر شدن رویکردهای مدیریت فرابخشی و افزایش هماهنگیهای بینبخشی به بحران همهگیری کرونا و البته در رأس همه در این مقطع، تعطیلی حداقل ۲ هفتهای سراسری همراه با اعمال محدودیت جدی در سفرهای بینشهری و رفتوآمدهای غیرضروری درونشهری همگام با ادامه محدودیتهای اعمالشده قبلی، نظارت همهجانبه و موثر بر نحوه اجرایی شدن آن و نیز برخورد قاطع و بازدارنده با برگزارکنندگان هرگونه گردهمایی و تجمع در سراسر کشور هستیم. بر این اساس و با عنایت به اهمیت و ضروریات اشارهشده، خواهشمند است در صورت صلاحدید ضمن بازتاب و انتقال موضوع به ستاد ملی مقابله با کرونا، درخواست تصمیمگیری و تصویب آنی و پیشگیری از به وجود آمدن شرایط هولناک در زمستان ارائه فرمایید. ارسال به دوستان
اخبار
ضاربان طلبه آمر به معروف در تبریز دستگیر شدند
فرمانده انتظامی شهرستان تبریز از دستگیری ضاربان طلبه آمر به معروف در تبریز خبر داد. به گزارش مهر، سرهنگ نوروزی افزود: در پی کسب خبری مبنی بر اینکه یک آمر به معروف در یکی از تفرجگاههای تبریز مورد ضرب و جرح قرار گرفته است، بلافاصله موضوع به صورت ویژه در دستور کار مأموران قرار گرفت. وی افزود: متهمان در پی مزاحمت برای نوامیس مردم با اعتراض یک آمر به معروف مواجه و به سمت وی حملهور شده و او را مجروح کرده بودند. وی اضافه کرد: مأموران با استفاده از شیوههای خاص پلیسی، ضاربان را که ۴ نفر بودند در کمتر از ۲۴ ساعت شناسایی و با هماهنگی مقام قضایی دستگیر کردند.
***
مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی اعلام کرد
غیرحضوری شدن ۳۰ خدمت تأمیناجتماعی تا آخر بهمن
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی با تشریح جزئیات خدمات غیرحضوری تامین اجتماعی، گفت: ۳۰ خدمت تامین اجتماعی تا آخر بهمنماه غیرحضوری میشود. مصطفی سالاری در نشستی خبری گفت: در شرایط شیوع کرونا نیاز بود مراجعه حضوری مردم به شعب را کاهش دهیم. وی با بیان اینکه این موضوع در ایام شیوع کرونا مورد تاکید جدی مقام معظم رهبری و رئیسجمهور بوده است، گفت: برنامهریزی زمانبندی فشرده و مستمر صورت گرفته و امروز زمان شروع این برنامه زمانبندی شده است. از ماههای گذشته تمهید مقدمات صورت گرفته و غیرحضوری شدن ۳۰ خدمت قرار است ۷۰ میلیون مراجعه را کاهش دهد و به همین علت طرح ۳۰۷۰ نامگذاری شده است. سالاری ادامه داد: غیرحضوری شدن این خدمات تا آخر بهمنماه طبق برنامه زمانبندی به طور کامل محقق میشود و به این ترتیب بیش از ۷۵ درصد مراجعه مردم را به شعب کاهش میدهد.
***
ورود پلیس فتا به «چالشهای غیراخلاقی»
معاون اجتماعی پلیس فتا از دستگیری سرشاخههای اصلی تشویق و ترغیب افراد به انجام چالشهای غیراخلاقی خبر داد. به گزارش فارس، سرهنگ «رامین پاشایی» با اعلام خبر دستگیری سرشاخههای اصلی چالشهای غیراخلاقی، اظهار داشت: به تازگی در کشور چالشی توسط تعدادی افراد به راه افتاده که کاربران را به رفتار زشت و ناپسند و مغایر عفت عمومی دعوت میکند و ضمن تشویش اذهان عمومی، باعث اعتراض شدید کاربران عادی و کنشگران حرفهای فضای مجازی شده است. وی گفت: در این راستا طی چند روز اخیر افرادی که به عنوان سرشاخه اصلی تشویقکننده و ترغیبکننده اجرای این چالشهای غیراخلاقی بودند، شناسایی و ضمن دستگیری به مراجع قضایی معرفی شدند. این مقام انتظامی با اشاره به اینکه رصد دائمی رفتارهای مغایر با شؤونات دینی، اخلاقی و فرهنگی پذیرفته شده در جامعه توسط پلیس فتا در حال اجراست، تصریح کرد: هر گونه تشویق، ترغیب و راهاندازی کانال با موضوع اجرای چالشهای مغایر با اخلاق، عفت عمومی و شؤونات عام رفتاری و هنجارهای جامعه جرم است.
***
اختصاص گشتهای نامحسوس پلیس برای کنترل مزاحمتهای خیابانی
معاون اجتماعی پلیس پیشگیری ناجا گفت: در سطح شهر گشتهای نامحسوس وجود دارد تا مزاحمتهای خیابانی را کنترل و پیگیری کنند. سرهنگ عسگر ساوری در برنامه رادیو تهران با موضوع «آزار و اذیت خیابانی بانوان» با اشاره به نحوه برخورد پلیس پیشگیری ناجا با آزار و اذیتهای خیابانی بانوان، اظهار کرد: ایجاد مزاحمت در تمام دنیا ممکن است رخ دهد اما این مزاحمتها عمدتا در مجامع عمومی، در خیابانها و معابر عمومی نسبت به دیگر کشورها بسیار ناچیز است اما در عین حال حتی یک مورد از این مزاحمتها زیبنده جامعه اسلامی ما نیست. وی افزود: وظیفه پلیس پیشگیری ناجا این است زمانی که چنین اتفاقی رخ میدهد، فردی که مورد مزاحمت قرار گرفته شکایتی تنظیم کند و ما به این شکایت رسیدگی کنیم و پیگیریهایی را در احقاق حقوق این فرد انجام دهیم. همچنین در سطح شهر گشتهای نامحسوس نیز وجود دارد که این مزاحمتها را پیگیری میکنند.
***
شناسایی ۱۰۴۶۳ بیمار جدید کرونا در کشور
سخنگوی وزارت بهداشت روز گذشته گفت: بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، از ظهر روز شنبه تا امروز ۱۰ هزار و ۴۶۳ بیمار جدید مبتلا به «کووید-۱۹» در کشور شناسایی شدند که ۳ هزار و ۵۷۴ نفر از آنها بستری شدند. سیماسادات لاری گفت: مجموع بیماران «کووید-۱۹» در کشور به ۶۹۲ هزار و ۹۴۹ نفر رسید. وی گفت: متاسفانه طی این مدت ۴۵۸ بیمار «کووید-۱۹» جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۳۸ هزار و ۷۴۹ نفر رسید. وی افزود: خوشبختانه تاکنون ۵۲۵ هزار و ۶۴۱ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. لاری گفت: ۵۵۶۱ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-۱۹» در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.
***
کاهش ساعت کاری مترو و اتوبوس در پایتخت به ساعت ۲۰
معاونت حمل و نقل و ترافیک تهران طی اطلاعیهای اعلام کرد: با مجوز شهردار تهران و نظر به تصمیمات ستاد ملی مبارزه با کرونا مبنی بر اعمال محدودیت یک ماهه برای فعالیت مشاغل، کاهش ساعت کاری خطوط حمل و نقل عمومی از سوی این معاونت اعمال میشود. بر این اساس از امروز ٢٠ آبان ماه اتمام ساعت کاری کلیه خطوط داخلی مترو ساعت ٢٠:٣٠ و خط متروی کرج و گلشهر ساعت ٢٠ خواهد بود. همچنین به منظور اعمال محدودیت و کاهش فعالیت در خطوط اتوبوسرانی، پایان زمان فعالیت ناوگان در تمامی خطوط بیآرتی ( انبوه بر) در مسیر رفت (آخرین اعزام) ساعت ٢٠ و در مسیر برگشت آخرین اعزام به ساعت ٢٠.٣٠ کاهش خواهد یافت.
ارسال به دوستان
تهران تعطیل شود
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس:
تهران تعطیل شود
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر لزوم تعطیلی تهران گفت: سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و بسیج برای پایش افراد مشکوک به کرونا در کشور اعلام آمادگی کردهاند. میتوانیم با استفاده از الگوی بسیج مردمی با کرونا مقابله کنیم. زهره الهیان، نماینده تهران، در مطلبی در صفحه توئیتر خود با اشاره به افزایش آمار مبتلایان و فوتیهای کرونا نوشت: آمار مبتلایان و فوتشدگان ناشی از کرونا طی روزهای اخیر در پایتخت افزایش یافته است و این مساله حاکی از آیندهای خطرناک برای ساکنان تهران است که این خطر به دلیل تردد بالا در استان تهران میتواند به سایر استانها نیز تسری پیدا کند. در این شرایط ضرورت دارد که یک روند جدید بر پایتخت حاکم شود و محدودیتهای شدید یا تعطیلی شهر تهران با توجه به این آمار فزاینده اعمال شود. در نشست نمایندگان با اعضای ستاد مقابله با کرونای تهران، استاندار و رؤسای دانشگاههای علوم پزشکی تهران، مقرر شد پیشنهاد تعطیلی ۲ هفتهای تهران به ستاد ملی کرونا تقدیم شود. در این نشست همه اعضا ازجمله نمایندگان، فرمانده ستاد مقابله با کرونای تهران و استاندار تهران با این پیشنهاد موافق بودند. علت موافقت اعضا با تعطیلی تهران نیز حجم بالای ابتلا و خستگی کادر درمان است که با این تعطیلی میتوان زنجیره انتقال کرونا را متوقف کرد یا حداقل از سرعت انتقال کاسته شود. سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و بسیج برای پایش افراد مشکوک به کرونا در کشور اعلام آمادگی کردهاند، افزون بر این، سپاه این آمادگی را دارد که حمایتهای مالی و درمانی از افراد مبتلا به کرونا را داشته باشد و این حمایتها از سالمندان نیز خواهد بود.
***
معاون درمان ستاد کرونا در استان تهران اعلام کرد
لزوم تعطیلی ۲ هفتهای تهران تا قبل از آذر
معاون درمان ستاد کرونا در استان تهران بر لزوم تعطیلی ۲ هفتهای تهران برای کنترل زنجیره انتقال بیماری تاکید کرد. نادر توکلی در گفتوگو با ایسنا، درباره پیشنهادها مبنی بر تعطیلی ۲ هفتهای تهران، گفت: برای انجام برنامهریزیهای بعدی و اینکه بتوانیم در حوزه بهداشت با تمرکز بر قرارگاه وزارت کشور و اقدامات منسجمی که برای افزایش تستها صورت گرفته است، موفق عمل کنیم، باید یک فاز موقت تعطیلی ۲ هفتهای در تهران را داشته باشیم تا موج بیماری اندکی کنترل شود و وارد برنامهریزی شویم. وی در توضیح این برنامهریزی، اظهار کرد: برنامهریزی برای این است که تستها را افزایش دهیم و به نظر میرسد تعطیلی ۲ هفتهای تهران میتواند کمککننده باشد. پیرو تصمیم هفته گذشته مبنی بر بستن خروجی شهرها و کنترل رفتوآمدها، پیشنهادی هم درباره تعطیلی ۲ هفتهای تهران از سوی ستاد مقابله با بیماری در کلانشهر تهران به ستاد ملی داده شده و در اوایل هفته آینده این موضوع مجددا در دستور کار قرار خواهد گرفت. ما نسبت به اعمال تعطیلی ۲ هفتهای تهران تا پیش از آذرماه بسیار امیدوار هستیم، زیرا بسیار کمککننده خواهد بود. وی با اشاره به اینکه تختهای بیمارستانی کرونا در تهران پر است، اظهار کرد: تنها چیزی که به کمک ما آمده مجموعه هزار تختی است که در اورژانسها داریم. این ظرفیت کمک میکند امکان خدمترسانی به مردم را داشته باشیم تا روز بعدی که بیمار به بخشهای بستری یا ویژه منتقل شود. بنابراین ظرفیت حدودا هزار تخت در اورژانسها به نیاز روزانه اختصاص دارد.
***
سخنگوی وزارت بهداشت:
ستاد درباره تعطیلی تصمیم میگیرد
سخنگوی وزارت بهداشت با بیان اینکه افزایش بروز موارد بستری و فوت ناشی از کرونا منجر به خستگی کادر بهداشت و درمان شده است، گفت: موضوع تعطیلی ۲ هفتهای از سوی بسیاری از رؤسای دانشگاههای علوم پزشکی مطرح شده و ستاد ملی در این زمینه باید تصمیمگیری کند. سیماسادات لاری در گفتوگو با ایسنا، درباره نظر وزارت بهداشت و ستاد ملی کرونا در زمینه پیشنهادات مطرح شده مبنی بر تعطیلی ۲ هفتهای پایتخت، گفت: در حال حاضر تصمیمی در زمینه تعطیلی ۲ هفتهای تهران از طرف ستاد ملی مقابله با کرونا گرفته نشده است. وی افزود: البته در نشست اخیر رؤسای دانشگاههای علوم پزشکی با وزیر بهداشت که به صورت غیرحضوری برگزار شد، موضوع تعطیلی ۲ هفتهای از طرف رؤسای دانشگاههای علوم پزشکی مطرح شده است. باید توجه کرد که جز تهران، بسیاری از بیمارستانها در شهرهای بزرگ کشور نیازمند بازیابی توان خود هستند. کادر بهداشت و درمان پس از گذشت بیش از ۸ ماه از مقابله با کرونا در مراکز بهداشتی و درمانی و با توجه به ابتلای بسیاری از نیروها به ویروس کرونا و حتی شهادت نیروهای ارزشمند نظام سلامت، دچار خستگی شده است. لاری ادامه داد: این خستگی بیش از حد میتواند باعث بروز مشکلاتی در کیفیت ارائه خدمات شود. هر چند نیروهای بهداشت و درمان در مراکز درمانی همه تلاش خود را برای بیماران انجام میدهند اما افزایش بروز موارد بستری و فوت به علت کرونا باعث خستگی و بروز آسیب به نیروهای نظام سلامت شده است. سخنگوی وزارت بهداشت تاکید کرد: بسیاری از رؤسای دانشگاههای علوم پزشکی این تقاضا را دارند که تعطیلی ۲ هفتهای برای بازیابی توان نظام سلامت اجرایی شود.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|