|
پیروزی پورتو در شب گلزنی طارمی
پورتو در حالی توانست پورتیموننزه را شکست دهد که مهاجم ایرانی نخستین گلش را برای این تیم به ثمر رساند. پورتو یکشنبهشب در هفته هفتم لیگ یک پرتغال برابر پورتیموننزه قرار گرفت و ۳ بر یک پیروز شد. در دقیقه ۳۱ اوریبه آسیب دید و مهدی طارمی به جای وی به میدان رفت. در ادامه پورتو که با یک گل عقب بود گل مساوی را در لحظات پایانی نیمه نخست توسط امبمبا به ثمر رساند. در آغاز ۴۵ دقیقه دوم طارمی با ضربه سر دروازه پورتیموننزه را باز کرد تا برای نخستینبار با پیراهن تیم پرتغالی گلزنی کند. اولیویرا دقیقه 89 گل سوم پرتو را به ثمر رساند تا بازی با نتیجه 3 بر یک پایان یابد.
ارسال به دوستان
ابهاماتی درباره غیبت چند ملیپوش در آخرین لیست اعلامشده
ناز یا لیست سیاه؟
در لیست جدید تیم ملی فوتبال ایران برای بازی با بوسنی نفراتی غایب هستند که عدم حضور آنها نیاز به شفافسازی بیشتر از سوی فدراسیون و سرمربی تیم ملی فوتبال دارد. تیم ملی فوتبال ایران با هدایت دراگان اسکوچیچ قرار است دومین بازی تدارکاتی خود را پنجشنبه این هفته مقابل تیم ملی بوسنی برگزار کند. لیست تیم ملی در حالی روز شنبه هفته جاری اعلام شد که بازیکنان مطرح زیادی در این لیست غایب هستند. شاید مهمترین غیبتها مربوط به خط حمله و مهدی طارمی و سردار آزمون باشد؛ ۲ بازیکنی که در بازی دوستانه مقابل ازبکستان از سوی اسکوچیچ دعوت شده بودند. غیبت نفراتی همچون علیرضا بیرانوند، علیرضا جهانبخش و مهدی ترابی به دلیل مصدومیت یا کم بازی کردن در باشگاههای خود قابل پیشبینی بود اما درباره سردار آزمون و مهدی طارمی این قضیه تا حدودی فرق میکند. هر چند سردار آزمون به دلیل مشکلات جسمانی که برایش پیش آمده بود، در چند مسابقه اخیر تیم باشگاهیاش به میدان نرفت اما سایت این باشگاه روس هفته گذشته خبر داده بود او به تیم ملی ایران دعوت خواهد شد. عدم دعوت از مهدی طارمی هم تا حدودی غیرمنتظره بود و شاید بتوان آن را به تفکرات سرمربی تیم پورتو ارتباط داد. طارمی که این فصل به تیم مطرح پورتوی پرتغال منتقل شده هنوز نتوانسته در ترکیب اصلی این تیم به میدان برود و اغلب به عنوان بازیکن تعویضی برای تیمش در دقایق پایانی بازی کرده است. «سرجیو کنسیسائو» سرمربی پورتو در یکی از نشستهای خبری خود درباره دلیل کم بازی کردن طارمی بر غیبت ۱۵ روزه او در تمرینات پورتو به خاطر حضور در اردوی تیم ملی ایران تأکید کرده بود و اینکه مدت زیادی این مهاجم ایرانی را در اختیار نداشته است. طارمی عزم خود را برای قرار گرفتن در ترکیب اصلی پورتو جزم کرده و میخواهد هر طور شده خود را به کنسیسائو تحمیل کند. ظاهرا یکی از عوامل اصلی عدم دعوت این بازیکن به اردوی تیم ملی همین موضوع بوده است تا بتواند بیشتر در تمرینات پورتو حضور داشته باشد البته تلاش او مؤثر واقع شد و یکشنبهشب اولینگل خود را با پیراهن پورتو به ثمر رساند. اسکوچیچ، سرمربی تیم ملی ایران در مصاحبه روز شنبه خود اعلام کرده بود قصد استفاده از بازیکنانی چون طارمی را داشته است اما به دلایل مختلف این اتفاق رخ نداد. این موضوعی است که نیاز به شفافسازی بیشتر از سوی فدراسیون و تیم ملی ایران دارد. آیا بر خلاف دوران سرمربیگری کارلوس کیروش، عصر ناز کردن و کممحلی بازیکنان برای تیم ملی دوباره شروع شده است!؟ آیا سرمربی تیم ملی لیست سیاهی دارد که برخی بازیکنان با وجود نمایش قابل قبول در تیم باشگاهی به اردو دعوت نمیشوند؟
* استحکام لازم است
همـان روزهایی که شـکاف و دودسـتگی رنـگی بین طرفـداران تیم ملی در آسـتانه جـام مـلتهای آسـیا عـمیقتر شد، دریافـتیم که دیـگر دوران کارلوس کیروش در ایران تـمام شده است و نیمـکت یوزها باید به نام جدیدی خو بگیرد. ما اما تنـها دلبسـته به نتـایج غرورانـگیز ملیپوشـانمان که نه، عاشق رفتـارهای یک پیـرمرد پرتـغالی شده بودیم؛ جان میدادیم برای تیـمی که سـرمربی خـارجیاش یک سـاعت مـچی با طـرح پرچـممان را دسـت میکرد و مـشتهای گرهکردهاش را نـثار رقبا.
تیم ملی بدون کیروش هم زنده ماند و بر اثر بیکفـایتی محض فدراسـیون با مارک ویلـموتس بلـژیکی روزگـار غـریب و سـختی را تحمـل کرد اما در نهایت ضیق وقت و دستپاچگیهای همیـشگی باعث شد تا شـما سرمربی، تنـها امـید روزهای سختمان بشوید آقای اسـکوچیچ!
شما که برای چسـباندن اتیـکت «سـرمربی ملی» روی سینهتان از هیچ سـازشی دریغ نکردید و بهـترین تیم ملی آسـیا و بهـترین ترکیب تاریخ فوتبال ایران را تحویل گرفتید، شـاید هنوز هم نمیدانید چه مسؤولیت خطیری دارید!
دراگان! تو هدایت بازیکنانی را برعـهده گرفتی که بیمحـابا در قاره اروپا تاخـتوتاز میکنند و فوتـبال کشـورهای عربی برایشان سرودست میشکند، تو مردانی را در اخـتیار داری که پیراهن سپید ایران را به خون و عرق خود آغشته میکنند اما به شرم هرگز! تو کسـانی را داری که اسـپانیا و پرتـغال را با انبـوهی از سـتاره به زانو درآوردند و از چنگاندازی به هیچ رؤیایی نمیترسند.
آقای اسکوچیچ! کاش برخلاف همه تصـورات ما محـکم بایستی و نگذاری ایـجنتها و دلالها برای تو و تیمت تصـمیم بگیرند، کاش خط بطـلانی بکشی بر تـمام پیشبینیهای ناامیدانه ما و کاش این بار در نـهایت تو و تیمت و هواداران یوزهایت برنده باشید؛ نه دیگران.
به تو و انگیـزههایت خیلی امـیدوار بودیم اما انتـخابهای عجیب و غریب و مشاوران ناصـالح تو دیگر ما را میترساند. مهرههای سرنوشتسازت را بشناس و آنها را به کار بگیر.
بدان که کجا ایسـتادهای، بدان که وظیفهات چیست و بدان برای تحقق رؤیای کدام مردم انتخاب شدهای؛ دراگان!
* پرترافیکترین پست تیم ملی کدام است!؟
حضور دوباره علی کریمی در اردوی تیم ملی باعث شد تا تعداد بازیکنان حاضر در پست هافبک دفاعی به عدد 6 برسد(!)
در حالی که نام هافبک سابق استقلالیها در لیست ابتدایی سرمربی تیم ملی وجود نداشت اما دیروز اعلام شد او برای بازی برابر بوسنی باید خود را به اردوی تیم ملی برساند. جدا از اینکه علی کریمی چطور توانست باز هم خود را به تیم ملی برساند باید به نکته جالبی در ترکیب بازیکنان این تیم اشاره کرد و آن هم تعداد هافبکهای دفاعی حاضر در این اردو است.
حالا احمد نوراللهی، علی کریمی، احسان حاجصفی و امید نورافکن ۴ هافبکی هستند که علاوه بر اردوی قبلی به اردوی دیدار برابر بوسنی نیز دعوت شدهاند و به این تعداد باید سعید عزتاللهی و اکبر ایمانی را نیز اضافه کرد که برای نخستینبار در فهرست دراگان قرار گرفتند.
با این حساب باید گفت سرمربی تیم ملی برای اردوی پیش رو از 6 هافبک دفاعی در میان بازیکنان سود میبرد، هر چند با توجه به سیستم مورد نظر اسکوچیچ که ۲ هافبک دفاعی در آن حضور دارند، باید دید این مربی برای ۲ هافبک مورد نظر خود در ترکیب ثابت کدام یک از این بازیکنان را انتخاب خواهد کرد و در نهایت اینکه چطور میتواند از بازیکنانی که به اردو آمدند برای دیدار برابر بوسنی استفاده کند؛ بازیکنانی که یکی از معتبرترین خطوط میانی در سالهای اخیر تیم ملی فوتبال ایران را تشکیل دادهاند.
ارسال به دوستان
بازنشستهها در انتظار تصمیم نهایی
شرط «سن» برای ریاست فدراسیون فوتبال حذف شد
در اساسنامه پیشنهادی فدراسیون فوتبال شرط سن برای گزینههای ریاست این فدراسیون حذف شده است.
فدراسیون فوتبال دیروز اساسنامه پیشنهادی خود را برای تصویب در جلسه مجمع منتشر کرد. در این اساسنامه تغییراتی نسبت به گذشته رخ داده است؛ از تعریف حقوقی فدراسیون گرفته تا اضافه شدن اعضای جدید.
یکی از تغییرات رخداده در بخش نامزدهای پست ریاست فدراسیون فوتبال است. در اساسنامه پیشنهادی و جدید، شرایط سنی و داشتن مدرک دیده نمیشود و سابقه مدیریتی برای گزینهها به ۴ سال کاهش یافته است.
این در حالی است که در اساسنامه قبلی، برای ثبتنام در بخش ریاست فدراسیون شرایط سنی حداقل ۳۵ و حداکثر ۶۵ سال وجود داشت. در همان اساسنامه، داشتن حداقل مدرک کارشناسی، لازمه ثبتنام برای ریاست فدراسیون بود و کاندیداها برای این نیاز به ۸ سال سابقه مدیریتی داشتند.
در اساسنامه پیشنهادی، ممنوعیتی برای حضور افراد بازنشسته در بخش ریاست دیده نشده است اما این موضوع به تصمیم نهایی دولت و مجلس بستگی دارد. در صورتی که دولت و مجلس تعریف حقوقی جدید فدراسیون یعنی مؤسسه مستقل، غیرانتفاعی، غیردولتی و دارای شخصیت حقوقی را بپذیرند، به معنای این است که بازنشستهها میتوانند در انتخابات ریاست فدراسیون شرکت کنند در غیر این صورت بازنشستهها باز هم مشکل قانونی پیدا میکنند.
ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
اخبار
محرومیت ۴ ساله کشتیگیر آذربایجان به علت دوپینگ
آزادکار وزن ۷۰ کیلوگرم جمهوری آذربایجان به علت ارتکاب دوپینگ در جام یاشاردوغو به مدت ۴ سال از حضور در تمام میادین محروم شد. مورتاز علی مسلمف، آزادکار وزن ۷۰ کیلوگرم جمهوری آذربایجان که مدالهای نقره کشورهای اسلامی ۲۰۱۷ و برنز اروپا ۲۰۱۸ را در کارنامه خود دارد، پس از انجام تست در جریان رقابتهای جام یاشاردوغوی ترکیه، به علت ارتکاب دوپینگ، به مدت ۴ سال محروم شد. این کشتیگیر از ۱۲ جولای ۲۰۱۹ (۲۱ تیر ۹۸) تا ۱۱ جولای ۲۰۲۳ میلادی (۲۰ تیر ۱۴۰۲) از حضور در تمام میادین ورزشی محروم شد. وی به دلیل مصرف مواد ممنوعه دروستانولون متابولیت و اکساندرولون متابولیت مرتکب دوپینگ شده است.
***
تنها ٨ میلیون تومان در حساب پرسپولیس!
مشکلات مالی باشگاه پرسپولیس در چند هفته اخیر به حدی رسیده که حالا در حساب بانکی این باشگاه کمتر از ٨ میلیون تومان وجود دارد. به گزارش ایسنا، مهدی رسولپناه در زمان جداییاش از پرسپولیس همه تلاشش را انجام داد تا با اتکا به موجودی حساب باشگاه و قرض مبلغ قابل توجهی، مطالبات برانکو ایوانکوویچ را بپردازد. از این رو پیش از ترک باشگاه، عملا حساب بانکی پرسپولیس خالی شده بود. از زمان حضور جعفر سمیعی تلاشهای زیادی انجام شده تا منابع مالی لازم برای پرداخت هزینههای باشگاه از جمله حقوق کارمندان تامین شود که تا این لحظه این تلاشها با موفقیت همراه نبوده است. تنها منبع درآمد پرسپولیس پرداختهای کارگزار است که آن هم طبق تعهد خود، تا پایان آذر پولی پرداخت نخواهد کرد. طبق جدول تعهد کارگزار، آنها قرار است ٣٠ آذر ۵ میلیارد تومان، ٣٠ بهمن ٧ میلیارد تومان و ٢۵ اسفند ٨ میلیارد و ۵٠٠ میلیون تومان به پرسپولیس پرداخت کنند. در همین رابطه یک منبع مطلع در باشگاه پرسپولیس به ایسنا اعلام کرد در حال حاضر موجودی حساب این باشگاه کمتر از ٨ میلیون تومان است.
***
معضلی به اسم برگزاری انتخابی و ترک اردوهای ملی در کشتی
برخلاف همه حسنهای مسابقه انتخابی، یکی از تبعات برگزاری این رقابتها، ترک اردوی تیمهای ملی از سوی کشتیگیران بازنده و معضلی به اسم نداشتن حریف تمرینی است. به گزارش تسنیم، کادر فنی تیم ملی کشتی آزاد 13 کشتیگیر جوان و آیندهدار را به تمرینات تیم ملی دعوت کرد تا ترک اردو توسط کشتیگیران شاخص و نبود حریف تمرینی برای ملیپوشان را به این شکل برطرف کند. این در شرایطی اتفاق افتاد که تا پیش از انتخابی تیم ملی دعوا بر سر عدم دعوت به خانه کشتی بود. کادر فنی تیمهای ملی به دلیل محدودیتهای مربوط به کرونا و ظرفیت خانه کشتی شهید ابراهیم هادی با برگزاری اردوی همزمان آزاد و فرنگی، نمیتوانست نفرات بیشتری را به اردو فرا خواند اما انتخابی تیم ملی کشتی آزاد با دعوت از حداکثر نفرات مدعی برگزار شد. یکی از معضلاتی که کشتی ملی همواره با آن مواجه بوده، ترک اردو از سوی کشتیگیران بازنده انتخابی تیم ملی است. این بار هم شاهد چنین اتفاقی بودیم. در حالی که کشتیگیر برتر نیاز به همراهی و کمک کشتیگیران مدعی و خوب هموزنش برای کسب آمادگی حضور در مسابقات پیش رو دارد اما بازندهها معمولا چون راهی به مسابقه جهانی ندارند، اردو را ترک میکنند.
ارسال به دوستان
دوقطبی بزک
کبری آسوپار: بخش اعظمی از بزک کردن آمریکا توسط دولت روحانی و اعوان و انصار رسانهای آن، از مسیر دوقطبیسازی میان دموکراتها و جمهوریخواهان انجام شد؛ بدیهای آمریکا را سهم جمهوریخواهان دانستند و از دموکراتها، روشنفکران اهل مذاکره و ضامنهای قابل اعتمادی ساختند که میتوانستند به آرزوی دوستی اصلاحطلبان با غرب جامه عمل بپوشانند. تقسیم آمریکا به «آمریکای بد جمهوریخواه» و «آمریکای خوب دموکرات»؛ و این یعنی خواستی اصلاحطلبانه برای آنکه همه آمریکا را با یک چوب «مرگ بر آمریکا» و «مذاکره سودی ندارد» و «آمریکا قابل اعتماد نیست»، نرانیم و با خوبهای آمریکا کنار بیاییم؛ یعنی با آمریکا هم میشود مذاکره کرد، فقط باید آدمش را پیدا کنیم.
کینه اصلاحطلبان از جمهوریخواهان البته دیرینه است. سال 2001 با کلی تبلیغات در دولت اصلاحات، توسط سازمان ملل و به پیشنهاد رئیس دولت اصلاحات، سال «گفتوگوی تمدنها» نام گرفت و اصلاحطلبان خواب نوبل صلح را برای خاتمی دیده بودند اما در همان سال توسط جورج بوش [پسر] جمهوریخواه، ایران «محور شرارت» نامیده شد و گفتوگوی تمدنها به جنگ سرد رسید و ایده مذاکره و گفتوگو به قهقرا رفت. جمهوریخواه بعدی هم که رئیسجمهور شد، دونالد ترامپ بود که همه امیدها و زحمات و تبلیغات اصلاحطلبان برای برجام را با یک امضا بر باد داد. دموکراتها اما دل به دل اصلاحطلبان میدهند، گاهی دوست هم میشوند، مؤدب و باهوش هستند و میتوانند کمک اصلاحطلبان برای برد در انتخابات هم باشند. پیش کشیدن پای «قاتل حاجقاسم» هم این میان، بیشتر موجسواری روی احساسات ملتی است که هنوز عزادار حاجقاسم است و... بماند! از نگاه منافع اصلاحطلبان، البته فرق میان دموکراتی که امضایش تضمین برجام است با جمهوریخواهی که امضایش سند خروج از برجام میشود، زیاد است اما از نگاه منافع ملی چطور؟ ترامپ با خشونتها و بددهنیهای خود، با ابتذال مشمئزکنندهاش، با حمله هموارهاش به ساختارهای قانونی، یک ضدایرانی تمامعیار است؛ اما مگر اوباما جز شیکی و اتوکشیدگی ظاهر، در ضدایرانی بودن تفاوتی با ترامپ داشت؟ دموکراتها جنتلمنهای پای میز مذاکرهاند که بلد هستند سر بریدن را با پنبه انجام دهند که خونریزی نداشته باشد. آنها تلاش میکنند مؤدب و باوقار به نظر برسند اما آیا این ادب و وقار باعث میشود داعشی که آفریدند و نیروهایی که به غرب آسیا فرستادند، آدمها را با درد کمتری قتلعام کنند؟
در واقع آنچه برای اصلاحطلبان، این دوقطبی را در ایران پررنگ میکند، منافع جناحی است؛ از منظر ملی، تحریمهای فلجکننده زمان اوباما بود و زمان ترامپ ادامه یافت و تشدید شد. اگر آمریکای خوب و آمریکای بد داشته باشیم، یعنی تحریم خوب و تحریم بد داریم؛ یعنی تروریسم خوب و تروریسم بد داریم؛ یعنی مداخله خوب و مداخله بد داریم. مگر میشود؟!
ترامپ رفته است. رئیسجمهوری که دستور اجرایی شدن فرمان ترور سردار شهید سلیمانی را داد، از کاخ سفید رفت و اویی که ترور حاجقاسم را «اجرای عدالت» نامید، رئیسجمهور شد. در هر ۲ دولت دموکرات و جمهوریخواه، سردار ایرانی در لیست ترور آمریکا بود. رئیسجمهوری که تحریمها را تشدید کرد رفته است و رئیسجمهوری که در دوران معاونتش تحریمها را پایه گذاشت، آمده است. تفاوت جمهوریخواه و دموکرات همینقدر است؛ یکی میکشد، آن دیگری تحسین میکند! یکی تحریم را پایهگذاری میکند، آن دیگری تشدیدش میکند.
فریب نخوریم! جمهوریخواه و دموکرات، 2 بال هستند که در کنار هم موجود مبتذلی به نام «آمریکا» را شکل دادهاند و هیچ یک بر دیگری برتری ندارد.
ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|