|
ناوشکن تمام ایرانی دنا در آینده نزدیک رونمایی میشود
امیر حاتمی، وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در مراسم بزرگداشت هفته بسیج که به صورت ویدئوکنفرانس و ارتباط تصویری با حدود ۸۰ مرکز وزارت دفاع در سراسر کشور برگزار شد، از رونمایی و تحویل ناوشکن تمام ایرانی دنا در آینده نزدیک به نیروی دریایی ارتش خبر داد و گفت: این ناوشکن به لحاظ امکانات و تجهیزات و عملکرد، متفاوت از ناوشکنهای همنسل خود است.
ارسال به دوستان
مایک پمپئو در روزهای آخر وزارتش در دیدار محمد بنسلمان از تلاش برای ایجاد فشار بیشتر بر ایران سخن گفت
شکست حداکثری
گروه سیاسی: مایک پمپئو در دومین سفر خاورمیانهای خود که با هدف ایرانهراسی و نیز تکاپو برای عادیسازی روابط میان عربستان و اسرائیل صورت گرفت، با محمد بنسلمان، ولیعهد و وزیر دفاع عربستان دیدار کرد.
به گزارش «وطن امروز»، وزیر خارجه آمریکا بعد از سفر به عربستان و ملاقات با مقامات این کشور، در توئیتی به بیان محورها و اهداف این سفر از جمله همکاری واشنگتن- ریاض به عنوان بخشی از رویکرد فشار حداکثری دولت ترامپ در برابر ایران پرداخت.
مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا در صفحه توئیتر خود پس از سازنده خواندن دیدارش با محمد بنسلمان، ولیعهد سعودی با اشاره به سابقه روابط واشنگتن- ریاض، نوشت: شراکت و همکاری امنیتی و اقتصادی ما قوی است و ما آن را برای پیشبرد اقدامات در مسیر مقابله با نفوذ ایران در خلیجفارس، اهداف اقتصادی تحت طرح ۲۰۳۰ و اصلاحات حقوق بشری به کار خواهیم بست.
سفر پمپئو به ریاض و ادعاهای وی مبنی بر تداوم پروژه فشار حداکثری که شبیه نوعی دلداری دادن به ریاض به نظر میرسد، در شرایطی صورت میپذیرد که پس از انتخابات آمریکا، عربستان سعودی وارد شرایط ویژه و دوران جدیدی از تهدیدها در منطقه شده است. پس از روی کار آمدن ترامپ به عنوان رئیسجمهور آمریکا و اجرایی کردن پروژه فشار حداکثری، عربستان با اتکا به دولت ترامپ یکی از بازوهای اجرایی اصلی این پروژه بوده و در نقش تامینکننده منابع مالی این پروژه ظاهر شده است.
کارزار فشار حداکثری آمریکا علیه ایران که با محوریت ترامپ، پمپئو و جان بولتون از چند ضلع تشکیل میشد هدفگذاری نهایی این پروژه را تغییر نظام ایران قرار داده بود. در این مسیر، اضلاع داخلی این پروژه شامل ناامنسازی و فروپاشی اقتصادی ایران میشد و در بعد منطقهای تحت فشار گذاشتن منطقهای ایران و جبهه مقاومت با ابزار تحریم و دیپلماسی و همچنین تهدید معتبر نظامی از دیگر محورهای کارزار فشار حداکثری محسوب میشد.
در چنین شرایطی که هیچ یک از اهداف این کارزار تحقق نیافته است، حکام فعلی سعودی احساس خطر بیشتری میکنند، چه اینکه آنها حتی با حمایتهای ویژه دولت ترامپ هم نتوانستند از باتلاق جنگ یمن نجات پیدا کنند و شهرها و اماکن راهبردی عربستان که در حکم نبض حیاتی برای سعودیها به شمار میروند در تیررس موشکهای ارتش ملی یمن و انصارالله قرار دارند.
آنگونه که مقامات دولت ترامپ اذعان کردهاند هدفشان از اجرای پروژه فشار حداکثری، کشاندن ایران پای میز مذاکره به معنای تعیینتکلیف درباره موضوعاتی چون برنامه هستهای و موشکی ایران و همچنین نقش ایران در تحولات منطقهای است. در این میان عربستان با پشتیبانی مالی از سیاستهای آمریکا و با پنهان شدن پشت قدرت این کشور به دنبال ارتقای نقش منطقهای عربستان است. بنابراین موجودیت منطقهای عربستان و حتی موجودیت نظام حاکم بر عربستان کاملا به آمریکا گره خورده است. همین مساله باعث سردرگمی و تشویش در میان حکمرانان سعودی شده است و هزینه صدها میلیارد دلاری عربستان برای پروژه فشار حداکثری بدون دستیابی به نتیجه هدر میرود.
با این حال، سفر پمپئو را میتوان آخرین سفر منطقهای وزیر خارجه آمریکا و همچنین بدرقه پروژه کارزار فشار حداکثری ارزیابی کرد. ریاض این پیام را که نظم سیاسی و امنیتی در حال دگرگونی است بخوبی دریافته و به فکر تکیه دادن به دیوار لرزان رژیم صهیونیستی برای تامین امنیت خود افتاده است.
در این راستا، نشریه والاستریت ژورنال در گفتوگو با یک منبع سعودی خبر داد بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی و محمد بنسلمان، ولیعهد رژیم سعودی درباره موضوعات حول ایران و همچنین توافق سازش بین ریاض و تلآویو صحبت کردهاند.
به نوشته والاستریت ژورنال، این منبع سعودی که یکی از مشاوران ارشد کابینه آلسعود و آگاه به جزئیات این دیدار است، توضیح داد: «آنها درباره مسائل مختلفی از جمله عادیسازی روابط و همچنین ایران صحبت کردند اما هیچ توافق مرتبطی حاصل نشد. این جلسه چند ساعتی طول کشید». بر این اساس، دادههای سایتهای مکانیابی پروازهای بینالمللی نشان میدهد هواپیمای مورد استفاده نتانیاهو- که یک جت شخصی تجاری بوده - ۵ ساعت در شهر تازهتأسیس «نئوم» در شمال غرب عربستان واقع در سواحل دریای سرخ توقف داشته و سپس به فرودگاه «بنگوریون» در تلآویو بازگشته است. شبکههای رادیویی کان و گالاتز دیروز گزارش دادند نتانیاهو و یوسی کوهن، رئیس موساد یکشنبهشب به صورت مخفیانه به عربستان سعودی سفر کرده و با بنسلمان در شهر «نئوم» دیدار کردند.
همچنین یواف گالانت، وزیر آموزش رژیم صهیونیستی نیز با تایید دیدار نتانیاهو و بنسلمان در خاک عربستان، این دیدار و علنی شدن آن را حائز اهمیت بسیار بالایی دانست.
پیش از این خبرگزاری رویترز در گزارشی با اشاره به پیروزی بایدن در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا و تاثیر آن بر روابط فعلی آمریکا و عربستان نوشته بود: روابط نزدیک و شخصی شاهزاده محمد بنسلمان با دونالد ترامپ در واقع نوعی سپر محافظ برای وی در قبال موج انتقادهای بینالمللی بود که به دلیل نقض حقوق بشر در عربستان و بویژه نقش وی در قتل فجیع جمال خاشقجی، روزنامهنگار منتقد ریاض به همراه دیگر موضوعاتی چون دخالت در جنگ یمن و نیز بازداشت فعالان حقوق زنان در این کشور همواره مطرح بوده و هست.
فیصل بنفرحان، وزیر خارجه عربستان نیز ۲۴ مهرماه قبل از انتخابات آمریکا و اعلام پیروزی بایدن در کنفرانس ویدئویی با اندیشکده «واشنگتن انستیتو»، درباره رویکرد «فشار حداکثری» دولت آمریکا علیه ایران، گفته بود: سیاست تهاجمی دونالد ترامپ علیه جمهوری اسلامی بیش از دولتهای سابق آمریکا موفق بوده و توانسته است امکانات ایران را در «حمایت از تروریسم» محدود کند. بنفرحان همچنین گفت راهبرد فشار حداکثری علیه حکومت ایران تاکنون کارساز بوده، هر چند هنوز به نتیجه نهایی نرسیده است.
روزنامه عکاظ، چاپ عربستان سعودی هم پس از انتخابات آمریکا با انتشار مطلبی نسبت به چگونگی رقم خوردن آینده حکومت این کشور نوعی بدگمانی و عدم حس اطمینان را مطرح کرد.
در همین حال در میان بیم و امید این روزهای سعودیها، وزیر خارجه این کشور در گفتوگو با یک شبکه خبری آمریکایی گفت که کشورش در هرگونه گفتوگوی احتمالی آتی بین آمریکا و ایران باید مشارکت داشته باشد.
فیصل بن فرحان، وزیر خارجه آلسعود روز شنبه در گفتوگو با شبکه خبری انبیسی گفت، عربستان باید در هر گونه مذاکره بالقوه بین دولت بعدی آمریکا و ایران در زمینه هستهای مشارکت داشته باشد که نهتنها فعالیتهای هستهای ایران را محدود کند، بلکه در پی آنچه وی رفع رفتارهای خصمانه ایران در منطقه خواند، باشد.
وی با مدح و ستایش رویکرد فشار حداکثری دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا برای زمینهسازی جهت توافق جدید با ایران تا نامگذاری برجام 2 نیز پیش رفت و با بیان مشخصات آن که شامل برخی شروط منطقهای است، گفت، برجام 2 میتواند در پی رفع نگرانیها از جانب ایران در زمینه ارسال سلاح به شبهنظامیانی چون حوثیها در یمن یا گروههای مشخصی در عراق، سوریه یا لبنان و حتی فراتر از آن باشد.
وزیر خارجه سعودی با حمایت از مذاکره دولت آتی آمریکا با ایران مدعی شد: «البته این مذاکره برنامه موشکی ایران و دیگر برنامههای تسلیحاتی را که در اطراف منطقه استفاده میشود نیز شامل میشود».
وی سپس به همکاری طولانیمدت کشورش با آمریکا و میل به همکاری با هر دولتی در این کشور اشاره کرد.
ارسال به دوستان
نشست تروئیکای اروپا با هدف مقصر جلوه دادن ایران در اجرای توافق هستهای
اتهامات تکراری
گروه سیاسی: وزیران خارجه آلمان، انگلیس و فرانسه قرار است در نشستی سهجانبه آخرین تحولات توافق هستهای ایران را مورد بررسی قرار دهند. «هایکو ماس» وزیر خارجه آلمان و «ژان ایو لودریان» و «دومنیک راب» همتایان فرانسوی و انگلیسیاش موضوع برجام و فعالیتهای هستهای ایران را مورد بررسی قرار میدهند.
به گزارش رویترز، سخنگوی وزارت خارجه آلمان با ادعای اینکه ایران در حال نقض سیستماتیک برجام است، از نشست وزیر خارجه این کشور با همتایان فرانسوی و انگلیسیاش در برلین برای گفتوگو درباره توافق هستهای با ایران خبر داد.
این مقام آلمانی اما از بیتعهدیهای طرفهای اروپایی در قبال برجام و شانه خالی کردن آنها از توافقهایی که وفق برجام باید انجام میدادند، سخنی به میان نیاورد. وی گفت: «ما به همراه شرکای خود از ایران میخواهیم نقض توافق را متوقف و به طور کامل به تمام تعهدات هستهای خود عمل کند».
تروئیکای اروپا که از مشارکتکنندگان در برجام محسوب میشوند پنجشنبه گذشته نیز در نشست شورای حکام آژانس در بیانیهای درباره برنامه هستهای ایران تاکید کرد: همواره صراحت داشتهایم که از خروج آمریکا از برجام و احیای تحریمها متأسفیم. ما تحریمها را به نحو پیشبینیشده در برجام رفع کرده و مضاف بر آن از طریق ایجاد سازوکار مالی اینستکس، تلاشهایی اضافی جهت مجاز کردن تجارت مشروع با ایران به کار بستهایم. به رغم این تلاشهای مبتنی بر حسننیت، ایران اکنون یک سال و نیم است مرتکب اقدامات متعددی در نقض جدی تعهدات هستهای خود شده است. ما کماکان بشدت از اقدامات ایران که در حال تهی کردن توافق از مزایای اصلی آن در زمینه منع اشاعه است نگرانیم. در ادامه این بیانیه آمده است: بر خلاف این اقدامات که با حسننیت انجام شد، ایران اکنون به مدت یک سال و نیم است تخطیهایی متعدد و جدی از تعهدات هستهایاش انجام میدهد. ما همچنان نگران عملکرد ایران هستیم که منافع مربوط به عدم اشاعه در توافق را از میان برمیدارد. پیشرفتها، تحقیقات و توسعهها عواقب جدی دارد. ۳ کشور اروپایی علاوه بر این ادعا کردند: ما نگرانیم ایران اورانیوم را بیش از حد 67/3 درصد تعیین شده در برجام غنیسازی میکند و به افزایش ذخایر اورانیوم ادامه داده است که اکنون ۲۴۴۳ کیلوگرم است. این 12 برابر بیش از حد تعیینشده در برجام است. بر خلاف توافق برجام، ایران در حال استفاده از سانتریفیوژهای پیشرفته برای تولید اورانیوم با غنای پایین است. ایران همچنین برخلاف برجام در حال غنیسازی در تاسیسات فردو است که این محل هیچ کاربرد غیرنظامی معتبری ندارد.
کشورهای اروپایی در حالی تاکید میکنند تمام تعهدات خود را در قبال برجام انجام دادهاند که از زمان اجرای توافق هستهای در مهرماه 94 تاکنون این کشورها هیچیک از تعهدات خود را اجرایی نکردهاند. ۳ سال پس از عدم اجرای تعهدات کشورهای غربی و یک سال پس از خروج آمریکا از برجام، ایران طی 5 گام برخی تعهدات هستهای خود را کاهش داد. با این حال کشورهای اروپایی با وارونهنمایی واقعیت مدعیاند در طول اجرای برجام به تمام تعهدات خود پایبند بودهاند و این ایران بوده است که از تعهداتش تخطی کرده است.
در همین حال سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی از بررسی و تصویب الزام دولت برای تامین اورانیوم با غنای ۲۰ درصد در کمیسیون متبوعش خبر داد.
ابوالفضل عمویی با اشاره به جلسه روز دوشنبه این کمیسیون گفت: رسیدگی به موادی از طرح اقدام راهبردی برای لغو تحریمها در دستور کار قرار گرفت.
وی افزود: در این نشست 3 ماده از این طرح بررسی و نظرات نمایندگان اخذ و اصلاحاتی روی بندها انجام شد. نمایندگانی از وزارت امور خارجه، بانک مرکزی و مرکز پژوهشهای مجلس نیز در جلسه حضور داشتند. عمویی یادآور شد: رسیدگی به طرح به ترتیب اولویت مواد دنبال شد؛ ماده اول مربوط به الزام دولت ایران برای غنیسازی 20 درصد، ماده دوم درباره افزایش ذخایر اورانیوم سطح پایین غنیشده جمهوری اسلامی ایران و ماده سوم که درباره بهرهگیری دولت و سازمان انرژی اتمی از نسل جدید سانتریفیوژهای IR-2M و IR-6 بود، مورد بررسی قرار گرفته و به تصویب رسید. سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: بررسی طرح اقدام راهبردی برای لغو تحریمها همچنان در دستور کار کمیسیون است و نشست امروز نیز با همین موضوع تشکیل خواهد شد.
ارسال به دوستان
اخبار
پایههای اقتصاد ایران در شرایط تحریم محکمتر شد
رئیس مجلس در دیدار سفیر ترکیه در تهران گفت: در سالهای اخیر بهرغم اعمال تحریمهای ظالمانه و سیاست یکجانبهگرایی آمریکا علیه کشورمان، پایههای تولیدات داخلی جمهوری اسلامی ایران محکمتر و تهدیدها به فرصت تبدیل شد.
به گزارش فارس، دریا اورس، سفیر ترکیه در تهران صبح روز گذشته (دوشنبه ۳ آذرماه) با محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی دیدار و گفتوگو کرد.
رئیس مجلس شورای اسلامی در این دیدار تحریمهای آمریکا علیه کشورهای مستقل را سیاستی شکستخورده خواند و تصریح کرد: در سالهای اخیر بهرغم اعمال تحریمهای ظالمانه و سیاست یکجانبهگرایی آمریکا علیه کشورمان، پایههای تولیدات داخلی جمهوری اسلامی ایران محکمتر و تهدیدها به فرصت تبدیل شد که آثار آن در آینده نزدیک قابل مشاهده است.
وی افزود: شیوع کرونا از دلایل کاهش مناسبات تجاری میان ۲ کشور است و باعث مشکلاتی در حوزه بازارچههای مرزی و تجارت رسمی شد اما امیدوارم با تمهیدات مسؤولان ایران و ترکیه بتوانیم هر چه سریعتر از موانع عبور کنیم.
دریا اورس، سفیر ترکیه در تهران نیز در این دیدار گفت: مجالس ۲ کشور از جایگاه مهمی برخوردارند و پارلمان ترکیه بر توسعه هر چه بیشتر مراودات پارلمانی با مجلس شورای اسلامی تأکید دارد.
***
دیدار سفیر ایران در یمن با وزیر خارجه دولت نجات ملی
سفیر ایران در یمن از دیدار خود با «هشام شرف» وزیر خارجه دولت نجات ملی این کشور خبر داد.
به گزارش فارس، حسن ایرلو، سفیر ایران در یمن در توئیتر خود نوشت: در راستای ادامه کار دیپلماتیک خود با هشام شرف، وزیر خارجه دولت نجات ملی یمن دیدار کرده است.
ایرلو افزود: [در این دیدار] درباره موضع ایران در حمایت از تمام تلاشهای بینالمللی برای پایان دادن به جنگ یمن که بدترین فاجعه انسانی را به وجود آورده، رایزنی شد.
بنا به گفته وی، از دیگر محورهای این دیدار همکاری دانشگاهی و آمادگی ایران برای اعطای بورسیههای بیشتر به جوانان یمنی در دانشگاههای ایران بوده است.
***
ایران با قدرت از سوریه در منطقه دفاع میکند
نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل متحد در سوریه با حسین امیرعبداللهیان، دستیار ویژه رئیس مجلس و مدیرکل بینالملل دیدار و گفتوگو کرد.
به گزارش ایسنا، گیر پترسون، نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل متحد در سوریه با حسین امیرعبداللهیان، دستیار ویژه رئیس مجلس و مدیرکل بینالملل دیدار و گفتوگو کرد.
امیرعبداللهیان در این دیدار گفت: جمهوری اسلامی ایران از تلاشهای سازمان ملل و اقداماتی که به حفظ تمامیت ارضی، حاکمیت ملی و بازگشت امنیت پایدار به سوریه کمک کند، استقبال میکند.
وی افزود: آنچه حلقه مفقوده در شرایط امروز سوریه است وجود بیاعتمادی است، زیرا مثلا فردی که تا چند وقت پیش رهبر جریانی تروریستی بوده، سلاح حمل میکرده و اقدامات تروریستی انجام میداده است، اکنون اصرار دارد با پوشیدن کت و شلوار و زدن کراوات به عنوان طرف مذاکره دعوت شود.
امیرعبداللهیان گفت: متاسفانه برخی گروههای خطرناک تروریستی تلاش میکنند با تغییر نام از لیست سیاه تروریستی سازمان ملل متحد خارج شوند، لذا اتخاذ رویکرد بیطرفانه سازمان ملل متحد و عدم مشاهده استانداردهای دوگانه مورد توجه جدی جمهوری اسلامی ایران است.
امیرعبداللهیان افزود: ما معتقدیم در روند کار کمیته قانون اساسی همه طرفها مسؤول هستند و باید پاسخگو باشند و تکیه بر مقصر خواندن دولت سوریه در تعارض با سیاست بیطرفی است.
وی اعمال تحریمها علیه سوریه بویژه در حوزه دارو، تجهیزات پزشکی و مواد غذایی را ظالمانه خواند و بر ضرورت اقدام برای رفع تحریمهای انسانی تاکید کرد.
امیرعبداللهیان در خاتمه گفت: ایران همچنان با قدرت از سوریه و امنیت این کشور مهم در منطقه دفاع میکند. تهران همچنین از تلاشهای سازنده سازمان ملل متحد در کمک به سوریه حمایت و بر قضاوت بیطرفانه در قبال سوریه تاکید میکند.
***
دیدار و گفتوگوی عراقچی با سفیر ارمنستان در ایران
سفارت ارمنستان در ایران در پیامی توئیتری از دیدار عباس عراقچی، معاون وزیر امور خارجه کشورمان با سفیر ارمنستان در ایران خبر داد.
به گزارش «وطن امروز» به نقل از کانال اطلاعرسانی اخبار معاون سیاسی وزیر امور خارجه، سفارت ارمنستان در اطلاعیهای درباره موضوعات مورد رایزنی در این دیدار تصریح کرد: تومانیان در این دیدار اطلاعاتی درباره شرایط ایجادشده در ارمنستان و قرهباغ کوهستانی پس از پذیرش بیانیه سهجانبه سران کشورهای ارمنستان، آذربایجان و روسیه و آخرین تحولات مربوط را به آگاهی طرف گفتوگوی خود رساند.
در این اطلاعیه خاطرنشان شده است: طرفین در ارتباط با حل مناقشه قرهباغ و روندهای مربوط به آن در دوران پساجنگ، شرکت نیروهای منطقهای و فرامنطقهای و نقشآفرینی احتمالی آنان در آینده به تبادلنظر پرداختند.
ارسال به دوستان
آیتالله رئیسی در جلسه شورای عالی قضایی مطرح کرد
وضعیت قرمز برای مفسدان
گروه سیاسی: رئیس قوه قضائیه در جلسه روز گذشته شورای عالی قضایی با بیان اینکه «مفسدان باید بدانند وضعیت برای هر گونه فعالیت ناسالم در قوه قضائیه قرمز است»، اظهار داشت: اجازه نمیدهیم چهره دستگاه قضا با برخی اقدامات موردی به گونه دیگری نشان داده شود.
به گزارش «وطن امروز»، آیتالله سیدابراهیم رئیسی در جلسه روز گذشته شورای عالی قوه قضائیه که به منظور اجرای مصوبه ستاد ملی مبارزه با کرونا برای رعایت پروتکلهای بهداشتی در ۲ سالن جداگانه از طریق ویدئوکنفرانس برگزار شد، اظهار داشت: مفسدان باید بدانند وضعیت برای هر گونه فعالیت ناسالم در قوه قضائیه قرمز است. وی ادامه داد: ما اجازه نمیدهیم چهره دستگاه کارآمدی که قضات آن بعضاً به صورت شبانهروزی در آن مشغول خدمت هستند و با اجارهنشینی و سختی زندگی خود را میگذرانند، با این نوع اقدامات موردی به گونه دیگری نشان داده شود. انتظار این است که جریان وکالت خودش نظارت داشته باشد تا فسادی در این مجموعه رخ ندهد.
اظهارات آیتالله رئیسی در واکنش به خبری بود که حجتالاسلام عبداللهی، رئیس مرکز حفاظت اطلاعات قوه قضائیه در جلسه شورای عالی این قوه مبنی بر بازداشت 12 نفر از کارمندان دستگاه قضا به اتهام دریافت رشوه اعلام کرد.
حجتالاسلام عبداللهی در جلسه شورای عالی قضایی از اقدامات صورتگرفته برای مقابله با تخلفات کارکنان و مرتبطان با دستگاه قضا از جمله وکلای رسمی دادگستری گزارشی ارائه کرد و گفت: در ماههای اخیر ۱۲ نفر از کارکنان دستگاه قضا در بخشهای مختلف به اتهام ارتشاء دستگیر شدهاند. همچنین ۱۸ نفر از وکلایی که در بخشهای مختلف قضایی برای اعمال نفوذ در پروندهها با پرداخت رشوه تلاش میکردند بازداشت شدند و در همین زمینه یک کارچاقکن حرفهای نیز که به صورت علنی مقابل یکی از مجموعههای قضایی فعالیت داشت، دستگیر شد.
* وزارت بهداشت گرفتار حاشیه نشود
آیتالله سیدابراهیم رئیسی در بخش دیگری از سخنانش در این جلسه با بیان اینکه در این شرایط، کشور نیازمند انسجام و همدلی و هماهنگی است، به مسؤولان وزارت بهداشت توصیه کرد درگیر حاشیهها نشوند و در یک کار جمعی همه ظرفیتهای علمی و پژوهشی و امکانات و نیروی انسانی کارآمد این مجموعه را جهت تأمین امنیت جانی مردم به کار گیرند.
جمعه، 30 آبانماه بود که رضا ملکزاده، معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت در صفحه شخصی خود در یکی از شبکههای اجتماعی استعفای خود را اعلام کرد. متن این استعفا که با انتقادات تندی نیز همراه بود با واکنش وزیر بهداشت مواجه شد؛ حاشیههایی که به نظر میرسد در یکی از حساسترین برهههای تاریخی ایران نتیجهای جز اخلال در روند مدیریت بحران کرونا نداشته باشد.
* واکنش آیتالله رئیسی به قطعنامه ضدایرانی سازمان ملل
رئیس قوه قضائیه در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به قطعنامه ضدایرانی حقوق بشر سازمان ملل که با هدایت کانادا و حمایت رژیم صهیونیستی و آمریکا و برخی کشورهای اروپایی صادر شده است، اظهار داشت: امروز بر همگان ثابت شده غربیها از قطعنامهها به عنوان ابزاری سیاسی علیه کشورهای مستقل استفاده میکنند.
آیتالله رئیسی بر همین اساس متذکر شد: اینکه اکثریت کشورها از میان ۱۹۳ کشور موافق این قطعنامه بهاصطلاح حقوق بشری نبودند، نشانگر رو شدن دست طراحان این قطعنامه برای آنهاست و کشورها متوجه شدهاند که حقوق بشر دستخوش سیاستزدگی جدی شده است.
رئیس قوه قضائیه با اشاره به برخورد دوگانه غربیها با عملکرد جمهوری اسلامی ایران در مبارزه با قاچاق مواد مخدر، گفت: سازمان ملل از سویی از عملکرد ایران در مبارزه با مواد مخدر تقدیر میکند و میگوید صداقت شما در این زمینه بیشتر از دیگر کشورهاست و در این راه خسارتهای مالی و جانی زیادی متحمل شدید اما از سوی دیگر علیه ما قطعنامه میدهند.
آیتالله رئیسی با بیان اینکه اگر ایران راه ترانزیت مواد مخدر را باز بگذارد، تمام اروپا و آمریکا را مواد مخدر فرا میگیرد، افزود: جوانان ما با ازخودگذشتگی در برابر قاچاق مواد مخدر و باندهای قاچاق میایستند و ما قربانی این مسأله هستیم و اینکه به جای تقدیر علیه ما قطعنامه میدهند، پدیده عجیبی است.
* گزارش رئیس سازمان بازرسی درباره تخریب یک آلونک در بندرعباس
در ادامه این نشست، رئیس سازمان بازرسی کل کشور نیز با اشاره به دستور رئیس قوه قضائیه مبنی بر ایجاد واحد واکنش سریع در بخشهای مختلف نظارتی و قضایی دستگاه قضا برای رسیدگی به موضوعاتی که به دلیل برخی حساسیتهای اجتماعی باید با فوریت پیگیری شود، اظهار داشت: در موضوع تخریب آلونک در بندرعباس، اداره کل بازرسی استان به صورت شبانه شهردار و ۱۳ نفر از افراد دخیل و مرتبط با این موضوع را دعوت کرد و موضوع مورد بررسی قرار گرفت.
حجتالاسلام درویشیان خاطرنشان کرد: در جریان بررسی این موضوع مشخص شد اقدام صورتگرفته از سوی مأموران شهرداری برای تخریب این آلونک، هیچ یک از تشریفات قانونی نظیر کسب مجوز مقام قضایی یا حضور نیروی انتظامی را طی نکرده که این کار واجد وصف کیفری تشخیص داده شده و برخورد قانونی با مقصران حادثه در دستور کار قرار گرفته است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|