|
جلسه محمود فکری با چند بازیکن استقلال
محمود فکری با ۴ نفر از بازیکنان تیم فوتبال استقلال جلسهای برگزار کرد. استقلال پس از تساوی برابر نفت آبادان، تمرینات خود را برای آمادگی هر چه بیشتر برای دیدار برابر شهرخودرو برگزار میکند. در تمرین دیروز چهارشنبه که در ورزشگاه نفت تهرانسر برگزار شد، محمود فکری حدود ۱۵ دقیقه با رشید مظاهری، محمد نادری، فرشید باقری و مهدی مهدیپور به طور اختصاصی صحبت کرد. پس از صحبتهای فکری با این ۴ بازیکن، آنها به تمرینات گروهی بازگشته و در کنار دیگر بازیکنان تمرین کردند.
ارسال به دوستان
درباره چرایی برکناری منصوریان از سرمربیگری تراکتور در ابتدای لیگ
کجا رفت آن همه خلاقیت؟
علی باستانی: علیرضا منصوریان یکی از مربیان جوان است که امیدهای بسیاری به آینده او میرفت اما روند نتیجهگیری ملیپوش سابق تیم ملی فوتبال ایران درعرصه مربیگری به گونهای شده که ادامه این روند، عمر مربیگری او را زودتر از آنچه تصور میشود به پایان میبرد. شاید در عمر مربیگری منصوریان، او تنها در تیم نفت تهران تا حدی موفق بود اما در تیم ملی امید، پاس همدان، استقلال، ذوبآهن و تراکتور تا بدین جا نتایج مناسبی کسب نکرده است.
منصوریان در زمان مصاحبه و استفاده از واژهها و اصطلاحات عامهپسند سعی میکند موفق عمل کند (که البته گافهای خاص خودش را داشته) اما صحبت اینجاست که چرا این هافبک خلاق سابق، امروز خلاقیتی بسان دوران بازیکنیاش در عرصه مربیگری ندارد؟!
او در تیم تراکتور تا قبل از اخراج شامگاه سهشنبه، از ۱۵ امتیاز ممکن ۶ امتیاز کسب کرد و حداقل نصف امتیازهای مورد نظر را نیز نتوانست کسب کند اما در مصاحبه قبل از بازی با فولاد درباره آمار تماشاگران تراکتور صحبت میکند و در مصاحبه بعد از بازی نیز در ابتدای مصاحبه دو سه کلمه ترکی بیان میکند تا شاید این گونه دل هواداران تراکتور را به دست آورد، گویی ترکی صحبت کردن برای پرشورها جام و قهرمانی به همراه میآورد. نکتهای که در ذهن منصوریان مغفول مانده، این است که برای موفقیت در یک تیم نیازی نیست سکوها را با خود همراه کنید، چه اگر تیمتان زیبا بازی کند یا حداقل نتیجه مورد نظر را کسب کند، هوادار خودبهخود طرفدار شما خواهد شد. اکنون این سوال مطرح است که منصوریان در این مدت چه آوردهای برای تراکتور داشته است؟ آیا به علم فوتبالی تیم اضافه کرده است؟ آیا مربیای که در ابتدای فصل تیم را خودش بست، بازیکنان را خودش انتخاب کرد، تمریناتش را سر وقت آغاز کرد و هر آنچه میخواست مالک متمول باشگاه در اختیارش گذاشت، خروجیاش چند کلمه ترکی صحبت کردن است یا قاعدتا بعد از ۵ بازی، روند حرکتی مثبتی باید در تیم دیده میشد؟ در بررسی شرایط یک مربی موفق فوتبال، در هیچ کجا اشاره به ارتباط مناسب با تماشاگران دیده نمیشود و قاعدتا اگر شما به عنوان یک مربی عملکرد فنی خوبی از خود نشان داده باشید، خواهناخواه هواداران تیم شما را دوست خواهند داشت. در این باره میتوان ژوزه مورینیو را مثال زد؛ مربیای که بعد از ناکامی در چلسی و منچستریونایتد یک سال بیکار بود و سپس به تاتنهام پیوست. هر چند در بدو ورود به تاتنهام نسبت به موفقیت ژوزه تردید قائل بودند اما سرمربی پرتغالی با کسب نتایج مناسب در تیم لندنی، نگاه هواداران این تیم را به خود جلب کرده است. شاید بهتر بود منصوریان به جای آنکه وقت خود را صرف یاد گرفتن زبان ترکی کند و در کنفرانس خبری خود وعده این را بدهد که نیمی از زمان کنفرانسش را به زبان ترکی صحبت خواهد کرد، به دانش مربیگری خود اضافه میکرد تا بعد از 5 بازی، برکنار نشود. اگر بخواهیم منصوریان را در ایران با افراد دیگری مقایسه کنیم به نام جواد نکونام میرسیم. نکو نه قلمبه سلمبه صحبت میکند و نه به اهوازیها وعده صحبت کردن به زبان جنوبی داده است. سابقه مربیگریاش نصف مربیگری منصوریان هم نیست اما تا اینجا و با توجه به بضاعت تیمهای تحت مربیگریاش، یکی از بهترینها بوده است. مقایسه جایگاه فولاد و تراکتور خود گواه ادعای ما است.
منصوریان در تیم ملی به سرمربیگری قطبی در جام ملتهای آسیا، به عنوان دستیار وی را همراهی میکرد و در زمان مربیگری کارلوس کیروش در تیم ملی، مسؤولیت تیم ملی امید را داشت و البته ارتباط نزدیکی هم با کیروش داشت اما اینکه چرا روند نتیجهگیری او در سالیان اخیر درخور توجه نبوده، خودش بهتر از هرکسی میتواند به این سوال پاسخ مناسبی دهد.
بهقول حکیم ابوالقاسم فردوسی:
به دانش گرای و بدو شو بلند
چو خواهی که از بد نیابی گزند
ز دانش در بینیازی بجوی
و گر چند سختیت آید به روی
***
[مربیان جوان بدآموز!]
مربیان جوانی که برای بالا بردن سطح فنی تیمهای لیگ برتری وارد این چرخه شدهاند، به جای تکیه بر دانش و داشتههای فنی خود، به سمت «فریاد» و «قلدری» گرایش پیدا کردهاند. رقابتهای لیگ برتر بیستم در حالی آغاز شد که شیوع جهانی بیماری کرونا تا پایان هفته پنجم این رقابتها مانع حضور تماشاگران در ورزشگاههای کشور شده است؛ مسابقاتی که تنها دلخوشی علاقهمندان به فوتبال محسوب میشود تا از قابهای تلویزیون به تماشای عملکرد تیمهای محبوب خود بنشینند و لذت ببرند. عملکرد تیمهای لیگ برتری در هفتههای نخست مسابقات فصل جاری نشان میدهد اکثر آنها هنوز مسیر مشخصی را از لحاظ تاکتیکی و مسائل فنی پیدا نکردهاند. تغییرات متوالی در ترکیب اصلی و عدم موفقیت اکثر تیمها در گلزنی نشان میدهد کیفیت فنی باشگاههای لیگ برتری هنوز به سطح مطلوب نرسیده است؛ رقابتهایی که بر خلاف فصول گذشته با قانون منع استفاده از بازیکنان و مربیان خارجی فرصت مناسبی را برای عرض اندام ایرانیها فراهم آورده است. با این حال مربیان جوان ایرانی که با حضورشان چرخه استفاده از مربیان قدیمی و همیشگی را بر هم زدند، نشان دادند بهتر از قدیمیهای خود میتوانند شعار دهند و عمل نکنند. علیرضا منصوریان (اخراج شد)، وحید بیاتلو، جواد نکونام، آرش برهانی، حنیف عمرانزاده، محمود فکری، یحیی گلمحمدی، حمید مطهری، داوود فنایی، سیدمهدی هاشمینسب، رسول خطیبی، محمد ربیعی، سیدمجتبی حسینی و... جزو مربیان زیر ۵۰ سال هستند که در کادر فنی تیمهای خود حضور دارند. مربیانی که فارغ از نتایجی که گرفتهاند، زیر ذرهبین اخلاق نتوانستهاند نمرات قابل قبولی بگیرند. فریادهای عجیب در محوطه فنی نیمکتهای لیگ برتری و درگیریهای فیزیکی بین آنها تلخترین صحنهها را از قشری که مدعی ورود حرفهایگری به جرگه مربیان ایرانی هستند، رقم زده است. قیل و قالهایی که با خودآگاهی شکل گرفته است تا تبدیل به پرسش اصحاب رسانه در نشستهای خبری شود. این مربیان استرس ناشی از نتیجهگیری را دلیل اصلی فریادهای خود در کنار زمین مسابقه عنوان کردهاند؛ بهانهای که قطعا مورد قبول اهالی فوتبال نمیتواند باشد. این مربیان که با علم فشار ناشی از مربیگری در بالاترین سطح فوتبالی کشور، هدایت تیمها را پذیرفتهاند وقتی کار به جنجال میکشد، خود را صاحب حق در فریاد زدن و توهین میدانند؛ مربیانی که با محرومیتهای کمیته انضباطی در هفتههای نخست لیگ برتر نیز مواجه شدهاند اما باز هم دست از رفتارهای هنجارشکنانه خود بر نمیدارند. آنها باید الگوی بازیکنان خود شوند اما کار به جایی رسیده است که بازیهای لیگ برتر بارها و بارها متوقف شده تا بازیکنان فرصت جدا کردن مربیان خود را در کنار زمین مسابقه پیدا کنند؛ مربیانی که از ترس اخراج، ایستاده فریاد میکشند و اخلاق را میکشند.
ارسال به دوستان
اخبار
صالحیامیری: از اینکه شعار کاروان المپیک باعث تفرقه بشود، بشدت پرهیز میکنیم
شهدا و قهرمانان ستارگان این سرزمین هستند
رئیس کمیته ملی المپیک گفت: درباره شعار کاروان ایران باید بگویم همه ایرانی هستند و از اینکه شعار کاروان المپیک باعث تفرقه بشود، بشدت پرهیز میکنیم.
رضا صالحیامیری که میهمان برنامه «انتهای الوند» بود، درباره انتخاب نام کاروان اعزامی به المپیک 2020 توکیو و اینکه گفته شده نام «ستارگان پارسی» انتخاب شده بود، اظهار داشت: خیلی به این نپردازید. ما اصلا حساسیت نداریم و به دنبال وفاق و وحدت هستیم. وقتی از ستارگان ایران زمین صحبت میکنیم، برخی گفتند چرا نام شهدا را انتخاب نکردهایم. باید عنوان کنم شهدا هم ستارگان ایرانزمین هستند. مگر میشود شهید حاجقاسم سلیمانی را ستاره این سرزمین ندانیم؟ مگر میشود شهید حججی، شهید شهریاری، شهید علیمحمدی و هزار شهید دیگر را ستاره این سرزمین ندانیم؟ لذا وقتی میگوییم ستارگان، فقط قهرمانان نیستند و شهدا هم ستارگان این سرزمین هستند.
وی درباره حساسیتهایی که روی کلمه پارسی وجود دارد، عنوان کرد: من عرض میکنم حوزه تخصصی من اقوام است. این جغرافیا یک رنگینکمان است. وقتی از آذریها صحبت میکنیم، آنها در این سرزمین صاحبخانه هستند و بیش از ۳ هزار سال قدمت دارند. کردها هم بیش از ۳ هزار سال قدمت دارند. از بلوچها هم باید گفت که ۵ هزار سال قدمت دارند. لذا ما در یک خانواده بزرگ به نام ایران هستیم که در این خانواده فرزندانی زندگی میکنند که ما به آنها اقوام ایرانی میگوییم. همه ایرانی هستند و از اینکه شعار ما باعث تفرقه بشود، بشدت پرهیز میکنیم. به همین دلیل در سایت کمیته و صفحات مجازی فراخوان دادیم و گفتیم همه نظرات خود را بگویند. کاروان ایران کاروان یک ملت است و نمادش هم نماد زندگی یعنی جام ارجان است.
***
درخواست دادگاه عالی ورزش از AFC برای پرونده محرومیت عیسی آلکثیر
دادگاه عالی ورزش از کنفدراسیون فوتبال آسیا درخواست کرد تا روز ۲۴ آذر لایحهای در ارتباط با محرومیت عیسی آلکثیر، مهاجم پرسپولیس ارائه دهد.
تیم فوتبال پرسپولیس روز ۲۹ آذر در فینال لیگ قهرمانان آسیا در کشور قطر به مصاف نماینده شرق آسیا خواهد رفت و بزرگترین دغدغه پرسپولیس برای این بازی محرومیت عیسی آلکثیر مهاجم گلزنش است. آلکثیر بعد از گلزنی به تیم پاختاکور ازبکستان در مرحله یکچهارم نهایی لیگ قهرمانان آسیا، به خاطر نحوه خاص شادی پس از گلش از سوی کنفدراسیون فوتبال آسیا ۶ ماه محروم شد.
آلکثیر به دلیل این محرومیت دیدار حساس نیمهنهایی مقابل النصر عربستان را از دست داد و قادر نخواهد بود در فینال لیگ قهرمانان به میدان برود.
پرسپولیس برای رفع محرومیت آلکثیر ابتدا به کمیته استیناف کنفدراسیون آسیا شکایت کرد که این شکایت رد شد.
نیاز مبرم پرسپولیس به داشتن یک مهاجم، مسؤولان این باشگاه را مجاب کرد در فاصله زمانی کوتاه تا بازی فینال، به دادگاه عالی ورزش شکایت کنند و خواستار رفع محرومیت موقت آلکثیر شوند.
جعفر سمیعی، مدیرعامل باشگاه پرسپولیس در تشریح آخرین وضعیت محرومیت آلکثیر گفت: شب گذشته در این ارتباط یک ایمیل برای ما ارسال شد. دادگاه عالی ورزش دیروز شکایت ما را اعلام وصول کرده و از AFC خواسته است تا روز ۲۴ آذرماه لایحهای بدهد.
سمیعی گفت: درخواست ما این بود که محرومیت آلکثیر تعلیق شود و این بازیکن در فینال به میدان برود و بعد از آن هر حکمی بدهند، میپذیریم.
***
جریان تمسخر کومان توسط دیبالا چه بود؟
یک رسانه اسپانیایی جریان تمسخر سرمربی بارسلونا به وسیله بازیکن یوونتوس را توضیح داد.
به گزارش فارس، نشریه «اسپورت» کاتالونیا جریان تمسخر رونالد کومان، سرمربی بارسلونا از سوی پائولو دیبالا، ستاره آرژانتینی یوونتوس را توضیح داد.
یوونتوس در هفته پایانی مرحله گروهی لیگ قهرمانان اروپا به مصاف بارسلونا رفت و موفق شد با نتیجه 3 بر صفر به پیروزی رسید. جریان تمسخر کومان از سوی دیبالا از این قرار بود که لنگله در داخل محوطه جریمه توپ را با دستش لمس کرد. در این زمان بازیکنان ذخیره یوونتوس به ویدئوچک دادن داور اعتراض کردند و خواهان دادن کارت زرد دوم به لنگله و اخراج این بازیکن شدند.
این اعتراض نیمکتنشینان یوونتوس، رونالد کومان، سرمربی بارسلونا را عصبانی کرد. او این اعتراض بازیکنان ذخیره یوونتوس را بزرگنمایی میدانست، به همین دلیل به طرف نیمکت رفت و اعتراضش را نشان داد.
در این زمان پائولو دیبالا، بازیکن آرژانتینی یوونتوس کومان را تمسخر کرد و بقیه بازیکنان بیانکونری در کنارش این حرکت دیبالا را تایید کردند و به کومان خندیدند.
ارسال به دوستان
اظهارنظر جالب جردن باروز
دلم برای کشتی گرفتن در ایران تنگ شده است
نابغه آمریکایی کشتی جهان و دارنده ۵ طلای جهان و المپیک با انتشار فیلم استقبال بینظیر مردم کرمانشاه در جریان رقابتهای جامجهانی ۲۰۱۷ گفت: دلم برای رقابت در ایران تنگ شده است. جردن باروز، دارنده ۵ طلای جهان و المپیک زمانی که به همراه تیم ملی کشتی آزاد آمریکا به ایران سفر کرد با استقبال بینظیر و بسیار گرم مردم ایران و شهر کرمانشاه روبهرو شد. باروز و دیگر ملیپوشان آمریکا پس از این سفر بارها از میهماننوازی مردم ایران قدردانی کردند و کشتیدوستان ایرانی را بهترین تماشاگران جهان دانستند. شدت استقبال مردم کشتیدوست کرمانشاه از این رقابتها به حدی بود که بسیاری از مردم پشت درهای بسته سالن امام خمینی کرمانشاه ماندند تا جایی که حتی نماینده اتحادیه جهانی کشتی نیز به سختی و با مشقت زیاد موفق شد وارد سالن شود. جردن باروز و دیگر کشتیگیران آمریکا نیز برخورد بسیار خوبی با تماشاگران در سالن و تشویقهای بیامان آنها داشتند. تشویق کشتیگیران آمریکایی و در راس آنها جردن باروز به حدی بود که توجه بسیاری از کشتیگیران دیگر کشورها را نیز به خود جلب کرد. باروز پس از زلزله کرمانشاه که به کشته شدن تعداد زیادی از هموطنان ما انجامید و بسیاری از آنها را بیخانمان کرد، در پیامی با انتشار تصویر پرچم ایران به صورت قلب، به زبان فارسی با مردم کرمانشاه ابراز همدردی کرد. حال با گذشت ۴ سال از رقابتهای جامجهانی کرمانشاه، جردن باروز با انتشار فیلم استقبال بینظیر تماشاگران کرمانشاهی حاضر در سالن، نوشت: دلم برای روزهای رقابت در ایران تنگ شده است؛ برای باورنکردنیترین طرفداران کشتی در جهان.
ارسال به دوستان
واکنش فدراسیون جهانی به کاهش ۴ وزن در المپیک پاریس
وزنهبرداران پاک چوب دوپینگیها را میخورند
فدراسیون جهانی وزنهبرداری نسبت به کاهش اوزان این رشته در المپیک ۲۰۲۴ پاریس واکنش نشان داد و بیانیهای صادر کرد. هیات اجرایی کمیته بینالمللی المپیک تصمیم گرفت سهمیههای وزنهبرداری را برای المپیک ۲۰۲۴ پاریس کاهش دهد. بر این اساس ۲ وزن در بخش مردان و ۲ وزن در بخش زنان حذف شد و وزنهبرداری المپیک پاریس در ۵ وزن مردان و ۵ وزن زنان برگزار میشود. پس از این اتفاق فدراسیون جهانی وزنهبرداری در بیانیهای نسبت به این اتفاق واکنش نشان داد. سایت فدراسیون جهانی وزنهبرداری نوشت: وزنهبرداران پاک هزینه سنگینی را بابت کشورهایی که در المپیک ۲۰۰۸ پکن و ۲۰۱۲ لندن سعی کردند از راه میانبر به موفقیت برسند، میپردازند. ما به کمک سازمان بینالمللی ضد دوپینگ قوانین مربوط به دوپینگ را اصلاح کردهایم و با جدیت هم اجرای قوانین را دنبال میکنیم. معتقدیم میتوانیم معیارهای IOC را برای ماندن در المپیک پاریس برآورده کنیم. همچنین اصلاحات اساسی را نیز در مدیریت فدراسیون جهانی آغاز کردهایم. در بررسی مجدد نمونههای دوپینگ المپیک پکن و لندن تست بسیاری از وزنهبرداران مثبت اعلام شد که رسواییای را برای فدراسیون جهانی وزنهبرداری به همراه داشت و پس از آن از وجود فساد مالی و دوپینگ سیستماتیک در مدیریت فدراسیون جهانی وزنهبرداری پرده برداشته شد و تمام این مسائل باعث شد کمیته بینالمللی المپیک سهمیههای وزنهبرداری را در المپیک پاریس کم کند. ارسال به دوستان
رأی کمیته وضعیت در انتظار امضای دبیرکل
کدام باشگاه محروم میشود؟
کمیته وضعیت فدراسیون فوتبال رأی خود در پرونده ۲ بازیکن تراکتور تبریز و استقلال و نحوه جدایی آنها از باشگاههای سابقشان را صادر کرده است. در نقل و انتقالات پیش فصل، بازیکنان زیادی جابهجا شدند که وضعیت ۲ بازیکن بسیار بحثبرانگیز بود؛ یکی سعید واسعی که مدنظر استقلال بود اما با توجه به قراردادش با باشگاه پیکان، آبیپوشان از جذب او منصرف شدند و این بازیکن در نهایت به تراکتور تبریز پیوست و دیگری هم بابک مرادی که پیراهن آبی را به تن کرد و باشگاه ماشینسازی مدعی فسخ قرارداد غیرقانونی این بازیکن شد.
باشگاه پیکان شکایتی را علیه سعید واسعی و باشگاه تراکتور انجام داد و شکایت مشابهی نیز از سوی باشگاه ماشینسازی علیه بابک مرادی و باشگاه استقلال در کمیته وضعیت به ثبت رسید. روز گذشته خبرهای غیررسمی درباره آرای این ۲ پرونده منتشر شد که محرومیت 4 ماهه بابک مرادی و پرداخت جریمه 800 میلیون تومانی این بازیکن به ماشینسازی در این پرونده بود، همچنین در پرونده دیگر خبر آمد محرومیت ۴ ماهه برای سعید واسعی و پرداخت جریمه 2 میلیاردی اعمال شده است. با این حال، سوال بود که آیا صرفا جدایی این بازیکنان غیرقانونی بوده و باشگاههای مقصد اقدام به تحریک بازیکنان برای جدایی کردهاند یا نه؟
رأی بابک مرادی به باشگاه استقلال ابلاغ و جریمه و محرومیت تایید شد اما در عین تعجب هنوز ابلاغ رای درباره پرونده سعید واسعی انجام نشده است. استقلال در این پرونده در بحث تحریک بازیکن مبنی بر جدایی از باشگاه سابق خود تبرئه شده و چنین اقدامی از سوی استقلالیها انجام نشده یا احراز نشده اما شرایط در پرونده دیگر متفاوت
است.
در چنین پروندههای مشابهی برای تیمهای ایرانی، نخستین حکم جدی را فیفا علیه باشگاه پرسپولیس در پرونده ریزهاسپور و مهدی طارمی صادر کرد که این باشگاه از ۲ پنجره نقل و انتقالاتی محروم شد. پرسپولیس به دلیل تحریک بازیکن برای جدایی با این رأی محکوم شد و کد انضباطی آن در فیفا مشخص است. کمیته وضعیت فدراسیونهای تابعه فیفا نیز طبق همین کدهای انضباطی رأی صادر میکنند و پیگیریها نشان میدهد باشگاه تراکتور نیز از سوی کمیته وضعیت 2 پنجره نقل و انتقالاتی محروم شده است؛ هر چند این رأی قطعی نیست و رأی بدوی، قابل اعتراض در کمیته استیناف خواهد بود. حال اینکه حکم بابک مرادی برای باشگاه استقلال ابلاغ شده و حکم پرونده واسعی برای باشگاه تراکتور ابلاغ نمیشود، جای سوال دارد و شائبهها را افزایش میدهد.
در آستانه انتخابات فدراسیون فوتبال، خیلیها انتظار شفافیت از این فدراسیون را دارند و ابلاغ نشدن برخی احکام یا اجرا نشدن آنها سوالبرانگیز شده است. در شرایطی که دبیرکل فدراسیون باید احکام کمیتههای قضایی را ابلاغ کند، باید دید حکم این پرونده چه زمانی ابلاغ خواهد شد و آیا حکم همانگونه که صادر شده، ابلاغ میشود یا دستخوش تغییر خواهد شد؟
ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|