|
10 سال برنامهریزی برای براندازی نظام در سال 88
آیتالله احمد جنتی، دبیر شورای نگهبان دیروز در بخشی از نطق پیش از دستور خود در جلسه این شورا 9 دیماه را یومالله خواند و در تشریح علل شکلگیری این پدیده مهم خاطرنشان کرد: آمریکاییها 10 سال پیش از فتنه سال 88 برای براندازی نظام اسلامی برنامهریزی کرده بودند که البته با نصرت الهی، رهبری داهیانه رهبر معظم انقلاب و هوشیاری مردم، حماسه 9 دی خلق شد و طرحهای دشمنان ناکام ماند.
ارسال به دوستان
دادستان تهران به نقشآلمان و انگلیس در ترور شهید سلیمانی و شهید ابومهدی اشاره کرد
شریکجرمهای اروپایی
آیتالله رئیسی: ترامپ نخستین جنایتکار پرونده ترور شهید سلیمانی است
گروه سیاسی: ردپای انگلیس و آلمان در نقشه ترور شهید حاجقاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس، بار دیگر توسط مقامات قضایی مورد تاکید قرار گرفت.
به گزارش «وطن امروز»، روز گذشته جلسه پیگیری حقوقی و قضایی پرونده ترور سردار شهید حاجقاسم سلیمانی فرمانده سپاه قدس و همراهانش در حالی با حضور رئیس قوه قضائیه، نمایندگان نهادها و دستگاههای مسؤول پیگیری پرونده برگزار شد که علی القاصیمهر، دادستان تهران در گزارش خود از فرآیند پیگیری حقوقی و قضایی پرونده شهادت سردار سلیمانی، به نقش کلیدی ۲ کشور اروپایی آلمان و انگلیس در عملیات تروریستی ارتش آمریکا اشاره کرد.
دادستان تهران با اشاره به تعیین یک بازپرس ویژه برای این پرونده در دادسرای ویژه بینالملل تهران به منظور تحقق و جمعآوری دلایل و مستندات، از ۵۰۰ فقره مکاتبه با نهادهای امنیتی و دیپلماتیک به منظور انجام تحقیقات و همچنین نظرخواهی برای صدور قرار نهایی و کیفرخواست بر اساس حقوق بینالملل خبر داد و گفت: برای پیگیری موضوع به ۶ کشور نیابت قضایی اعطا شد. وی در ادامه افزود: یکی از موضوعات مهم و قابل توجه در این پرونده، نقش شرکت انگلیسی «جی فور اس» در ترور فرمانده سپاه قدس است که مسؤولیت تأمین امنیت پرواز فرودگاه بغداد را بر عهده داشته و عوامل این شرکت به محض ورود سردار سلیمانی و همرزمانش به فرودگاه، اطلاعات آنها را در اختیار تروریستها قرار دادهاند که صدور نیابت لازم برای شناسایی آنها در دستور کار قرار گرفته است.
القاصیمهر همچنین به نقش آلمان در فرآیند این ترور نیز اشاره کرد و توضیح داد: پایگاه هوایی آمریکا مستقر در آلمان گزارشات هدایت پهپادی ترور را بر عهده داشته و اطلاعات و دادههای پرواز پهپادها را در اختیار نیروهای آمریکایی گذاشته که شناسایی این افراد نیز در دستور کار قرار گرفته و دستگاه قضایی کشورمان برای این کار نیابت قضایی گرفته است.
توضیحات دادستان تهران پیرامون نقش و همکاری آلمان با آمریکا در جریان عملیات تروریستی سال گذشته بغداد در حالی است که پیش از این اسفندماه سال گذشته 8 نفر از نمایندگان حزب چپ در مجلس فدرال آلمان به علت استفاده آمریکا از پایگاه رامشتاین آلمان برای ترور سردار سپهبد شهید قاسم سلیمانی از آنگلا مرکل، صدراعظم این کشور و اعضای دولت شکایت و اعلام کرده بودند: ما نمیتوانیم بپذیریم دولت فدرال آلمان از جنگ پهپادی آمریکا حمایت کند و اجازه آن را دهد. این جنگ با حقوق بینالملل تناقض دارد و نقض قوانین بینالمللی نیز هست. دستور این حمله پهپادی از یک پایگاه نظامی در خاک آلمان یعنی پایگاه هوایی آمریکایی رامشتاین در جنوب غربی آلمان ارسال شده است. بنا بر اعلام این نمایندگان، دولت آلمان با صدور مجوز استفاده از این پایگاه برای حملات پهپادی در این ترور دست دارد. در این شکایت علاوه بر آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان، هایکو ماس وزیر خارجه، آنهگرت کرامپ- کارن باوئر وزیر دفاع و هورست سیهوفر وزیر کشور آلمان نیز هدف قرار گرفتند.
در روزهای گذشته دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه نیز به نقش آلمان و پایگاه رامشتاین در انجام این عملیات تروریستی اشاره کرده و گفته بود: از کشورهایی که به نوعی دخیل و درگیر در این جنایت ترور بودند، خواسته شده است اطلاعات و مستندات را در اختیار دستگاه قضایی ایران قرار دهند. آخرین کشور آلمان بود؛ اخبار و اطلاعاتی به دست ما رسید که پایگاه آمریکاییها (رامشتاین) در آلمان در تبادل اطلاعات میان پهپادهای آمریکایی که در جنایت ترور شهید سلیمانی درگیر بودند، دخیل بوده است.
با این اوصاف با توجه به اظهارات صریح مقامات قضایی کشورمان در زمینه نقشآفرینی آلمان در جریان این عملیات تروریستی، لزوم پیگیریهای دیپلماتیک این مساله و برخورد جدی با کشورهای همدست آمریکا بیش از هر زمان دیگری احساس میشود.
* هیچ عنصری مانع رسیدگی به جنایت آمریکاییها نیست
آیتالله سیدابراهیم رئیسی نیز در جلسه پیگیری حقوقی و قضایی پرونده ترور سردار شهید حاجقاسم سلیمانی فرمانده سپاه قدس و همراهانش تصریح کرد: شهادت سردار سلیمانی موضوعی است که نه داغ آن و نه مطالبه مردم برای خونخواهی او و مجازات و کیفر آمران و عاملان این جنایت هرگز به سردی نمیگراید.
آیتالله رئیسی با بیان اینکه سازوکارهای لازم برای پیگیری موضوع در بخشهای حقوقی و کیفری فراهم شده است، بر لزوم نگاه انقلابی در برداشت از کنوانسیون ۱۹۷۳ و دادگاه بینالمللی کیفری تأکید کرد. رئیس قوه قضائیه با اشاره به ادعای برخورداری سران رژیم آمریکا از مصونیت قضایی به دلیل برخورداری از جایگاههای حقوقی گفت: هیچ عنصری نمیتواند مانع رسیدگی و پاسخگویی مقامات آمریکا در قبال جنایتی شود که در ترور شهید سلیمانی مرتکب شدهاند. آیتالله رئیسی افزود: همه باید در برابر قانون نسبت به اعمال خود پاسخگو باشند و اینکه برخی افراد مدعی هستند مقامات آمریکا از مصونیت حقوقی برخوردارند، برداشت سیاسی است که از نظر منطق حقوقی و قوانین بینالملل مورد پذیرش نیست، چرا که از نظر قانون هر شخصی که جرم انجام داد، در هر جایگاه و مقامی باید کیفر شود. آیتالله رئیسی گفت: ترامپ نخستین جنایتکار پرونده ترور شهید سلیمانی است که خودش در مقابل همه مردمان عالم به این جنایت اعتراف کرده و نمیتوان او را از مجازات این عمل مصون دانست. آیتالله رئیسی افزود: خوشبختانه دوره ریاستجمهوری ترامپ تمام شده اما حتی اگر دوره مسؤولیت او تمام نشده بود هم این منطق قابل قبول نیست که کسی به دلیل قرارگرفتن در یک جایگاه اداری و سازمانی مقابل قانون پاسخگو نباشد. رئیس قوه قضائیه در عین حال خاطرنشان کرد موضوع مصونیت مقامات آمریکا و موانع حقوقی مشابه، قابل برطرف شدن است و وزارت امور خارجه، معاونت بینالملل قوه قضائیه و دادستانی را موظف به پیگیری جدی این موضوع کرد.
***
همیشه حاضر بودم جان خود را فدای حاجقاسم کنم
سیدحسن نصرالله، دبیرکل حزبالله لبنان که سخنان چند روز پیش او درباره شهید سلیمانی با بازخورد گستردهای روبهرو شد، در گفتوگو با شبکه خبری پرستیوی هم شهید سلیمانی را پرورشیافته مکتب امام خمینی(ره) توصیف کرد و گفت: در جنگ ۳۳ روزه، حاج قاسم کمک زیادی به ما کرد. فرماندهان عراقی ما میگفتند او همیشه در مبارزه علیه تکفیریهای داعشی در خط مقدم نبرد و در کنار نظامیان عراقی و سوری بود. وی همچنین با اشاره به روابط نزدیکش با سردار مقاومت گفت: یکی از نعمتهای الهی که در زندگی نصیبم شد، آشنایی با حاجقاسم سلیمانی و رابطه برادری و دوستی میان ما بود. من همیشه حاضر بودم جان خود را فدای حاجقاسم کنم.
یک روز بعد از پایان نمازم، حضرت عزرائیل، فرشته مرگ، در ذهنم متجلی شد و به من گفت میخواهم به ایران بروم و جان حاجقاسم را بگیرم اما گفت خدا یک استثنا قرار داده و میتواند جان من را بگیرد و گرفتن جان حاجقاسم را به تاخیر بیندازد. داشتم فکر میکردم چه جوابی به عزرائیل بدهم که قاطعانه به او گفتم جان مرا بگیر و حاجقاسم را فراموش کن.
***
از تصمیم برای اخراج آمریکاییها کوتاه نمیآییم
در ادامه برگزاری سلسلهجلسات بزرگداشت مقام شهیدان حاجقاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس، سفارت کشورمان در بغداد میزبان هادی العامری، رئیس ائتلاف الفتح عراق بود. وی با اشاره به اینکه شهید سلیمانی به گونهای از عراق دفاع کرد که ما را خجالتزده کرد، اظهار داشت: این مقاومت بود که آمریکاییها را از عراق بیرون کرد. البته ما همزمان نقش مرجعیت و مردم را نیز انکار نمیکنیم. هادی العامری در ادامه با تمجید از ابومهدی المهندس گفت: ابومهدی حتی در زمان طاغوت [صدام] یک مجاهد بزرگ بود. رئیس ائتلاف الفتح همچنین گفت برای وفا به خون شهدا باید نیروهای آمریکایی از عراق اخراج شوند و مصوبه پارلمان اجرایی شود، ما از این تصمیم عقبنشینی نخواهیم کرد.
ایرج مسجدی، سفیر کشورمان در عراق نیز در جریان این جلسه گفت: مطمئن باشید بسیاری از جوانان مسیر شهیدان سلیمانی و المهندس را ادامه خواهند داد. چه کسی در آمریکا همسطح با شهیدان سلیمانی و ابومهدی است تا از او انتقام بگیریم؟ آمریکاییها حتی همتراز با کفشهای سردار سلیمانی و ابومهدی نیستند و انتقام این شهدا اخراج نیروهای آمریکایی از منطقه است. او گفت: انتقام خون سردار سلیمانی و ابومهدی المهندس، آزادسازی تمام سرزمینهای اسلامی و شکست سلطه آمریکاست.
***
گستره تأثیرگذاری خون شهید سلیمانی فراتر از منطقه است
حجتالاسلام والمسلمین سیدهاشم الحیدری، معاون فرهنگی حشدالشعبی عراق روز گذشته میهمان همایش سراسری مکتب تربیتی شهید حاجقاسم سلیمانی در دانشگاه فرهنگیان بود. وی در این همایش با تاکید بر اینکه حاجقاسم سلیمانی مرد شجاعت و مبارزه با ظلم بود، اظهار کرد: ایشان در عین حال معلم اخلاق بود. یک انسان عاشق و فردی عاطفی بود. عضو حشدالشعبی با اشاره به جنایتهای داعش در عراق و سوریه گفت: اگر ما در جبهه سوریه و عراق حضور پیدا نمیکردیم و سلیمانیها به عراق و سوریه نمیرفتند، امروز داعش در وسط تهران، مازندران، اصفهان و خراسان بود. الحیدری با بیان اینکه اثرات مبارک خون شهید سلیمانی محدود به منطقه نیست، بلکه فراتر از منطقه است، ادامه داد: یکی از آثار این شهادت آشنایی هر چه بیشتر ملتها با جریان مقاومت و اهداف آن است. معاون فرهنگی حشدالشعبی عراق با بیان اینکه حاجقاسم سلیمانی در هر میدان و جبههای که حضور یافت چشمشان به دستورات و فرامین مقام معظم رهبری بود، اظهار کرد: شهید حاجقاسم سلیمانی مرد میدان اخلاق و تربیت بودند و آرزویشان به شهادت رسیدن در راهی بود که به آن اعتقاد داشتند و در مسیر آن تلاش میکردند.
***
انتقام حقیقی اخراج آمریکا از عراق است
احمد الاسدی، رئیس فراکسیون «السند الوطنی» و سخنگوی ائتلاف الفتح در پارلمان عراق طی سخنانی گفت: عاملان و شرکتکنندگان در جنایت ترور شهیدان «قاسم سلیمانی» و «ابومهدی المهندس» خواب راحتی نخواهند داشت و انتقام حقیقی خون این ۲ شهید، اخراج نیروهای آمریکایی از عراق است. وی افزود: کسی که گمان میکند جنایت فرودگاه [بغداد] بدون مجازات میماند، متوهم است و کسی که در جنایت فرودگاه نقش داشته و با خیالی راحت میخوابد، متوهمتر است. این نماینده عراقی تصریح کرد: «انتقام حقیقی خون این ۲ شهید، اخراج نیروهای آمریکایی از عراق است و این امر بزرگترین سیلی به صورت دولت احمق دونالد ترامپ است». الاسدی با اشاره به اینکه شهید ابومهدی المهندس با آمریکا بهمثابه «شیطان بزرگ» برخورد میکرد، افزود: هیچ رئیسجمهوری در آمریکا مشابه حماقتی که ترامپ با ترور شهیدان المهندس و سلیمانی مرتکب شد را مرتکب نشده است. از سوی دیگر، «فالح الخزعلی» نایبرئیس فراکسیون «السند الوطنی» نیز از تحقیقات پارلمانی برای شناسایی همدستان آمریکاییها در جنایت ترور این فرماندهان مقاومت خبر داد و گفت: «دولت [عراق] در پیگیری پرونده ترور این فرماندهان کوتاهی میکند».
ارسال به دوستان
اخبار
روایتهای زینب سلیمانی از شهید سلیمانی
آمریکاییها به دنبال ترور پدرم در هواپیما بودند
دختر شهید سلیمانی در گفتوگو با شبکه المیادین به نقل خاطراتی از پدرش پرداخت. زینب سلیمانی، دختر شهید سپهبد قاسم سلیمانی در گفتوگو با شبکه المیادین گفت: من از مریدان شهید سلیمانی در این راه و خطمشی هستم، پدرم روابط متمایزی با ما داشت و من فرزند کوچک خانواده بودم و نسبت به دیگر اعضای خانواده وقت بیشتری را با پدرم میگذراندم. پدرم به خانوادههای شهدا اهمیت زیادی میداد، نگران آنها بود و دوست داشت مشکلاتشان را حل کند و من واسطه میان آنها بودم. وی گفت: حاجقاسم یک فرمانده نظامی میدانی قوی بود که از کاریزمای بسیار قوی برخوردار بود و به شکل قابل توجهی باهوش بود. پدرم قلب بسیار مهربان و دلسوزی داشت و به نظر من دلیل موفقیتهایش همین قلب مهربان بود. پدرم تنها یک فرمانده نظامی و سیاسی نبود که فقط کار فرماندهی انجام دهد و دستور صادر کند، بلکه او در دلهای مردم نفوذ کرده بود. دختر سردار سلیمانی گفت: طی عملیات آمرلی پدرم به من پیام داد، زیرا قبل از رفتنش بسیار نگران بودم و از او خواستم روزهای بیشتری در کنار ما بماند. پدرم از آمرلی به من پیام داد چگونه از من میخواهی نروم در حالی که این جوانان مظلوم در محاصره هستند و منتظر من هستند تا بروم و به آنها کمک کنم. پدرم در میدان جنگ فرمانده و سرباز را یکی میدانست و دائما به دنبال شهادت بود. زندگی حاجقاسم پر از خطر بود و هر جا میرفت دشمن در کمین بود و او دشمنان بسیار زیادی داشت.
زینب سلیمانی تاکید کرد: یک بار ۲ جنگنده آمریکایی تلاش کردند هواپیمای حامل پدرم را مورد هدف قرار دهند، تنها شهید رضا خرمی به عنوان محافظ در کنار پدرم بود.
وی گفت: یکی از دلایل مهم ورود حاجقاسم به سوریه این است که او نوعی نزدیکی میان سوریه، ایران و لبنان میدید و مرزها در معرض خطر بود. حاجقاسم در واقع همزمان از سوریه و ایران دفاع میکرد، برای حاجقاسم هیچ تفاوتی میان ملتهای ایران، لبنان، سوریه، فلسطین و یمن وجود نداشت. دختر شهید سلیمانی تاکید کرد: از نظر پدرم بشار اسد، رئیسجمهور سوریه فرد بسیار شجاعی است که برای مردم خود اهمیت زیادی قائل است و به شکل قابل توجهی آنها را دوست دارد. حاجقاسم گفت بشار اسد بهرغم تهدیدات مقاومت کرد و با قدرت از کشور و ملتش دفاع کرد. پدرم فرمانده و مسؤول نیرویی بود که نام مساله فلسطین را داشت، مساله فلسطین و ملت فلسطین ۲ امر بسیار مهم برای شهید سلیمانی بود. وی خاطرنشان کرد: ما امروز شاهد قدرت مقاومت فلسطین هستیم که اسرائیلیها را به لرزه درآورده است، ملت فلسطین و مقاومت فلسطین باید بدانند وارثان حاجقاسم اجازه نخواهند داد اشغالگری اسرائیل ادامه پیدا کند. زینب سلیمانی گفت: حاجقاسم تلاش مضاعفی در مساله عراق انجام داد، زیرا این کشور برای او بسیار مهم بود، حاجقاسم مقاومت عراق، سوریه، فلسطین، حزبالله و حتی ایران را ایجاد کرد سپس آن را گسترش داد و قدرتمند کرد. رابطه بسیار عمیق و قلبی میان شهید سلیمانی و شهید ابومهدی وجود داشت، من هیچگاه پدرم را تنها و بدون ابومهدی المهندس ندیدم. ابومهدی یک بار به من گفت از خدا میخواهم اگر اتفاق بدی برای حاجقاسم بیفتد من از این دنیا رفته باشم، زیرا این امر برای من غیرقابل تحمل است. وی در ادامه گفت: میان سیدحسن نصرالله و حاجقاسم عشق برادرانه بود، سیدحسن نصرالله برای من بیشتر از یک فرمانده مقاومت است، او بهمثابه عموی من است.
زینب سلیمانی همچنین تاکید کرد: پدرم خود را سرباز امام خامنهای میدانست و عاشق ایشان بود، امام خامنهای حکم رگ گردن را برای پدرم داشت. وی خاطرنشان کرد: زمانی که عماد مغنیه به شهادت رسید پدرم بسیار متأثر شد و به یاد دارم تا چند روز نمیتوانستیم با او صحبت کنیم. دختر شهید سلیمانی همچنین گفت: پدرم وصیتنامهای 10 صفحهای برای مادرم نوشته است و بعد از هر جمله و عبارتی نوشته است «مرا ببخش، تو در زندگیات با من بسیار عذاب کشیدی».
***
نظر شهید سلیمانی درباره حضورش در انتخابات
سخنگوی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: یکی از دلایل محبوبیت سردار قاسم سلیمانی که در جریان تشییع دهها میلیونی پیکر ایشان هم شاهد بودیم، عمق پیوند و رابطه معنادار ایشان با مردم و ولایت و رفتار، منش، شجاعت و تلاشهای شبانهروزی و ۴۰ ساله ایشان بود که مردم آن را به چشم خود دیدند. سردار رمضان شریف در ادامه در خاطرهای گفت: ۴ ماه قبل از شهادت حاج قاسم جلسهای با ایشان داشتم و قبل از اینکه من صحبتی بکنم ایشان به من گفت آقای رمضان شریف! هر وقت شنیدید میگویند قاسم سلیمانی میخواهد برای انتخابات ریاستجمهوری کاندیدا شود آن را تکذیب کن. من حتی به این موضوعات فکر هم نمیکنم. سردار شریف همچنین اظهار کرد: حاجقاسم همواره با من تماس میگرفت و میگفت چرا من را اینقدر در رسانهها مطرح میکنید و حتی کار به جایی رسید که طی یک نامه رسمی به سردار جعفری، فرمانده پیشین سپاه از ایشان خواست رسانهها به ایشان نپردازند، زیرا کارهایی که انجام میشود توسط هزاران رزمنده است که برای اعتلای اسلام و شرف و عزت مسلمین صورت میگیرد. حاجقاسم بعد از انجام کاری حتی نمیگفت ما انجام دادیم، میگفت فلان لشکر یا فلان بخش انجام داده است.
ارسال به دوستان
تغییر ماهیت قانون هستهای مجلس توسط دولت و بررسی واکنش احتمالی بهارستان
مجازات در انتظار قانونشکنان
گروه سیاسی: آییننامه اجرایی قانون اقدام راهبردی برای رفع تحریمها و صیانت از منافع ملت ایران در حالی از سوی اسحاق جهانگیری به دستگاههای ذیربط ابلاغ شد که دولت با تغییر مواد مهم مصوبه مجلس، از نیت و قصد خود برای اجرای بیخاصیت و ناقص قانون مجلس خبر میدهد.
به گزارش «وطن امروز»، از همان آغاز تصویب این قانون در مجلس، حسن روحانی، محمدجواد ظریف و برخی اعضای کابینه بنای مخالفت و کارشکنی بر سر راه اجرای مصوبه مجلس را در دستور کار قرار دادند تا جایی که رئیسجمهور در جریان نشست خبری 24 آذر خود با اصحاب رسانه، در این رابطه گفت: «دولت موضع خود را نسبت به این قانون اعلام کرده است. این قانون را مفید نمیداند و قبل از اینکه به تصویب نهایی برسد نظرم را صریحا اعلام کردم. این نظر شخص من نیست و در دولت اتفاق آرا وجود دارد. دولت به اتفاق آرا این قانون را برای کشور مفید نمیداند». روحانی در ادامه تاکید کرده بود: «به وزرای مربوط دستور دادم آییننامه اجرای قانون مصوب مجلس (اقدام راهبردی برای لغو تحریمها) را تهیه کنند. آییننامه اجرایی را در چارچوب تفسیرمان از قانون مجلس خواهیم نوشت».
مخالفتهای دولت در شرایطی بود که مصوبه مجلس با تایید و نظارت شورای عالی امنیت ملی مسیر قانونیاش را طی کرده بود و مخالفتهای علنی دولتمردان با علم و اطلاع از این موضوع در جای خود محل سوال و تامل است.
بر اساس ماده یک مصوبه اقدام راهبردی برای لغو تحریمها؛ در راستای تامین شروط نهگانه مقام معظم رهبری درباره توافق هستهای، سازمان انرژی اتمی ایران موظف است بلافاصله پس از تصویب این قانون، جهت مسائل صلحآمیز نسبت به تولید اورانیوم با غنای 20 درصد اقدام و سالانه به میزان حداقل 120 کیلوگرم آن را در داخل کشور ذخیره کند. همچنین سازمان مذکور موظف است نیاز کشور برای مصارف صلحآمیز به اورانیوم با غنای بالای 20 درصد را به طور کامل و بدون تأخیر تأمین کند.
همچنین در ماده 2 این طرح مصوب شده در اجرای بند 3 قانون اقدام متناسب و متقابل دولت جمهوری اسلامی ایران مصوب 1394 و در جهت تحقق ظرفیت یکصدونود هزار سو غنیسازی، سازمان انرژی اتمی ایران مکلف است بلافاصله پس از تصویب این قانون، ظرفیت غنیسازی و تولید اورانیوم غنیسازی شده با سطح غنای متناسب هر یک از مصارف صلحآمیز کشور را به میزان ماهانه حداقل 500 کیلوگرم افزایش دهد و نسبت به نگهداری و انباشت مواد غنیشده در کشور اقدام کند.
اما بر اساس آنچه در آییننامه اجرایی دولت به سازمان انرژی اتمی ابلاغ شده، برخلاف قانون مجلس که دارای قید زمانی بلافاصله است، مهلتی ۲ ماهه داده شده تا ابتدا گزارشی جامع از وضعیت موجود و پیشنیازهای فنی و مالی جهت تولید اورانیوم 20 درصد تهیه کرده و به دولت ارائه دهد و تازه بعد از آن نیز در صورتی که امکان تامین اعتبار و پیشنیازهای فنی فراهم بود، در راستای عملیاتی کردن درخواست مجلس حرکت کند(!)
بر این اساس دولت در متن ماده 2 آییننامه اجرایی خود آورده: سازمان [انرژی اتمی] در اجرای ماده 1 قانون، گزارش جامعی از وضعیت موجود و نیز موارد نیاز به اورانیوم با غنای 20 درصد و پیشنیازهای فنی و مالی آنها و دیگر ابعاد مربوط را تهیه و ظرف ۲ ماه از تاریخ تا لازمالاجرا شدن قانون به دولت ارائه میدهد. با تامین اعتبار و پیشنیازهای فنی، سازمان اقدامات لازم را جهت غنیسازی به منظور استفاده صلحآمیز به عمل میآورد به نحوی که ظرف یک سال حداقل 120 کیلوگرم مواد مقرر در ماده 1 قانون، ذخیرهسازی شود.
بنابراین مشاهده میشود دولت علاوه بر قید مهلت ۲ ماهه، در اجرای موثر این قانون وقفه میاندازد تا با بهانه تامین اعتبار و پیشنیازهای فنی، بهانه لازم را برای استنکاف از عمل کامل به اجرای غنیسازی 20 درصد فراهم کند. دولت در آییننامه اجرایی خود همچنین اجرای ماده 6 قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریمها را هم با تفسیر خود تغییر داده است. بر اساس ماده 6 مصوب، دولت جمهوری اسلامی ایران موظف است در صورت عدم اجرای کامل تعهدات کشورهای متعاهد طرف توافق هستهای در قبال ایران و عادی شدن روابط کامل بانکی و عدم رفع موانع کامل صادرات و فروش کامل نفت و فرآوردههای نفتی ایران و برگشت کامل و سریع ارز منابع حاصل از فروش، یک ماه پس از تصویب این قانون، اجرای داوطلبانه سند (پروتکل الحاقی) را متوقف کند. اما برخلاف قانون مجلس، دولت در مواد 7، 8 و 9 آییننامه اجرایی مسیر دیگری برای خود پیشبینی کرده است. دولت بدون کوچکترین اشارهای به توقف اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی در صورت اجرا نکردن تعهدات کشورهای متعهد، در ماده 9 عنوان کرده سازمان انرژی اتمی در اجرای این آییننامه مصوبات شورای عالی امنیت ملی و مقررات و ملاحظات پادمانی را رعایت مینماید!
مجلس برای افزایش ضمانت اجرایی قانون هستهای، برخی مجازاتهای تعزیری را نیز برای این قانون لحاظ کرده است. بر همین اساس در ماده 9 قانون هستهای تصریح شده است مستنکفان از اجرای این قانون به تناسب امتناع یا ممانعت از اجرا به مجازات تعزیری درجات 2 یا 5 قانون مجازات اسلامی مصوب 1392 محکوم میشوند.
با این حال دولت در آییننامه خود با هدف دور زدن ماده 9 قانون هستهای، فرد مستنکف را کسی دانسته است که با وجود آماده بودن منابع مالی (طبق نظر رئیس سازمان برنامه و بودجه)، امکانات فنی (طبق نظر رئیس سازمان انرژی اتمی) و شرایط سیاسی (طبق نظر وزیر امور خارجه)، قانون هستهای را به عمد انجام ندهد یا به تاخیر بیندازد یا قصد بیاثر کردن آن را داشته باشد.
آییننامه اجرایی دولت که با تفسیر به رای باعث دور زدن قانون مجلس میشود، مورد توجه رسانهها و حامیان دولت نیز واقع شده است و با تعابیری نظیر «رودست دولت به مجلس» از این اقدام یاد کردهاند. در این راستا روزنامه سازندگی در گزارش روز سهشنبه خود پس از اینکه آییننامه اجرایی دولت را جدال حقوقی دولت و مجلس نامید، نوشت: دولت در تدوین آییننامه با اعمال تفسیر خود از قانون همچنان به نگهبانی از برجام وفادار مانده است. به این ترتیب رئیسجمهور حقوقدان، مصوبه مجلس را به نحوی به اجرا خواهد گذاشت تا منافع ملی و برجام آسیب نبیند.
در چنین شرایطی مجلس شورای اسلامی موظف به واکنش به آییننامه دولت است که تفاوت و مغایرت فاحشی با آنچه در بهارستان به تصویب رسید دارد. نمایندگان اگر به وظیفه نظارتی خود در این باره عمل نکنند، قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریمها بازدارندگی خود را ازدست داده و در عمل به اجرای تشریفاتی و نمادین توسط دولت و سازمان انرژی اتمی ختم خواهد شد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|