|
اظهار نگرانی آیتالله العظمی نوریهمدانی نسبت به وضعیت فضای مجازی
آیتالله العظمی نوریهمدانی در دیدار رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، حملات دشمن در شبکههای ماهوارهای و سایتها و فضای مجازی را شدید دانست و تأکید کرد: انواع شبهه و دروغ و تهمت را بیان میکنند و منتشر میکنند و چون نظارتی هم نیست، براحتی میتوانند موفق شوند. بر این اساس سازمان تبلیغات و دستگاهای فرهنگی باید هر چه سریعتر با استفاده از نخبگان و افراد متخصص شبهات را رصد کرده و با استدلال پاسخ دهند.
ارسال به دوستان
شباهت تطبیقی رفتار اصلاح طلبان در فتنه 88 با رفتار دار و دسته ترامپ در انتخابات 2020
منشور بیوطنی
گروه سیاسی: نمایش انتخاباتی آمریکا در حالی به آخرین پرده خود و انتقال قدرت از ترامپ به بایدن نزدیک میشود که به گفته بسیاری از تحلیلگران و کارشناسان، این انتخابات را میتوان شاهدمثالی بر فروپاشی اعتبار سیاسی آمریکا دانست. مناظرههای انتخاباتی عجیب میان ۲ کاندیدای جمهوریخواه و دموکرات و موج فحاشیها پیش از انتخابات و عدم پذیرش نتایج انتخابات از سوی کاندیدای شکستخورده پس از برگزاری آن باعث شد عملا پرده از چهره مناسبات سیاسی آمریکا و دموکراسی لیبرال برداشته شود. در این میان بازخوردهای انتخاباتی آمریکا در فضای اجتماعی ایران نیز بیش از ادوار پیشین مشهود شد، از سویی رادیکال بودن رقابتهای انتخاباتی سال2020 باعث افزایش بیش از پیش توجهات به سرانجام این انتخابات شد و از سوی دیگر تلاش رسانههای جریان غربگرا برای ضریببخشی حداکثری به این میدان رقابت باعث شد این بار فراتر از نخبگان، آحاد مردم نیز به مشاهده جزئیات این رقابتها، نتایج آن و نهایتا تحلیل رفتار سیاسی آمریکا بپردازند.
در چنین فضایی حوادث واشنگتن در چهارشنبه هفته گذشته و حمله حامیان ترامپ به ساختمان کنگره و اشغال آن باعث شد علاوه بر ترک برداشتن روایتهای غربگرایان از سلامت سیاسی دموکراسی آمریکایی، جهانیان و از جمله مردم ایران شاهد صحنهای کمسابقه در فضای سیاسی آمریکا باشند. لگد حامیان ترامپ به نتیجه نهایی انتخابات آمریکا و تشکیکی که نسبت به اعتبار نهادهای این کشور وارد کردند، واشنگتن را تبدیل به صحنه صفآرایی شورشیان حامی رئیسجمهور مستقر علیه سیستمی کرد که وی را 4 سال قبل به عرصه قدرت کشانده بود.
تاثیر حوادث سیاسی آمریکا بر مناسبات رسانهای و اجتماعی کشورمان اما به اندازه اصل حوادث پیچیده و دشوار به نظر میآمد. اصلاحطلبانی که در تمام دوره 4ساله ریاستجمهوری ترامپ و حتی پس از خروج دولت آمریکا از برجام منادی عقبنشینی مقابل زیادهخواهیهای رئیسجمهور جمهوریخواه شده بودند و از لزوم آغاز مذاکرات جدید سخن میگفتند، در ماههای منتهی به انتخابات آبانماه به یکباره خود را بدیل داخلی دموکراتها معرفی کردند تا در صورت پیروزی بایدن برای آینده سیاسیشان اقبالی حداقلی بخرند. در چنین فضایی هر قدر پیروزی جو بایدن روزنههای امیدی را برای غربگرایان و اصلاحطلبان ایجاد کرد، رفتارهای پساانتخاباتی ترامپ و یادآوری کتمانناپذیر رفتار سیاسی اصلاحطلبان و مواجههشان با شکست انتخاباتی سال 88 بیش از پیش عیان شد. آنها از سویی باید خود را در نقش نیروهایی همسو با دموکراتها تعریف میکردند و از سوی دیگر رفتاری را که از ترامپ مشاهده میشد به دور از شباهت با گذشته سیاسیشان تفسیر میکردند!
عدم پذیرش نتایج انتخابات، توسل به اردوکشی خیابانی برای اعتبارزدایی از نتایج اعلام شده و... به عنوان وجه شبه رفتار انتخاباتی اصلاحطلبان و ترامپ تلقی میشد که در نهایت یکی از چهرههای فعال این جریان در گفتوگو با یکی از رسانههای اصلاحطلب پرده از رویکرد اصلاحات درباره ترامپ برداشت و از مطلوبیت فشارهای وی به کشورمان برای نقشههای اصلاحطلبان گفت. فائزه هاشمی، عضو حزب کارگزاران سازندگی و فرزند رئیس فقید مجمع تشخیص مصلحت نظام که همواره حضوری فعال در رسانهها و مجامع اصلاحطلبان داشته است، درباره چرایی تمایلش به پیروزی ترامپ در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا گفت: «به خاطر همین فشارهایی که میآورد، بالاخره شاید یک تغییر سیاستی اتفاق بیفتد. مردم هر چه تلاش میکنند اصلاحات انجام بگیرد «مرغ یک پا دارد» و هیچ خبری نمیشود و برعکس مردم سرکوب میشوند، شاید اگر فشارهای آقای ترامپ ادامه پیدا میکرد، بالاخره ما مجبور میشدیم یک تغییر سیاستهایی را داشته باشیم. این تغییر سیاستها حتما به نفع مردم میتوانست اتفاق بیفتد. دموکراتها کمی شل و ول هستند. یعنی با آمدن دموکراتها این موضع خطای ما بیشتر تقویت میشود، امیدوارم نشود ولی چنین چشماندازی دارد». اظهارات فائزه هاشمی و حمایت بسیاری از چهرههای شناختهشده اصلاحطلب به مثابه یک اعتراف رذیلانه نشاندهنده هدف مشترک میان آمریکا و اصلاحطلبانی بود که با وعده رفع تحریمهای آمریکا به قدرت رسیده بودند.
* ترامپیسم؛ از استراتژی تا عمل
در کنار پردهای که با سخنان فائزه هاشمی از چهره اصلاحطلبان در منفعت سیاسیشان با امتداد تحریمها برداشته شد، دومینوی حوادث ماههای اخیر آمریکا و شباهت تطبیقی آنها با رفتار سیاسی اصلاحطلبان در سال 88 باعث شد فرضیه قرابت سیاسی اصلاحات و ترامپ بیش از پیش تقویت شده و در اذهان عمومی ثبت شود. به عبارت دیگر هر قدر مصاحبه فائزه هاشمی نشان استراتژی مشترک میان بخش بزرگی از اصلاحطلبان و دولت آمریکا برای مهار قدرت جمهوری اسلامی و وادار کردن آن به تغییر سیاستهایش در سایه تحریمهای اقتصادی بود، اقدامات ترامپ نیز از رفتار سیاسی مشابه میان وی و اصلاحطلبان پردهبرداری کرد.
اصلاحطلبان در شرایطی رقبای سیاسی خود را «ترامپیست» میخواندند که هم در استراتژی سیاسی و هم در عمل سیاسی بیشترین قرابت را با او داشتند. عدم پذیرش نتایج انتخاباتی از سوی ترامپ بیش از هر چیز یادآور رفتار کاندیدای اصلاحطلب در انتخابات ریاستجمهوری سال88 و اعلام پیروزی قبل از اعلام نتایج نهایی بود. ایده اردوکشی خیابانی برای وادار کردن سیستم به پذیرش نتیجه مطلوب کاندیدای شکستخورده تجربه آشنای دیگری بود که در حافظه جمعی ایرانیان و با مشاهده فتنه 88 شکل گرفته بود، تا جایی که عبارت «اگر تقلب کردن بریزید تو خیابونها» که سرآغاز آشوبهای خیابانی پس از انتخابات 88 بود از دهان مادر فائزه هاشمی خارج شده بود. پس از آن نیز در جریان آشوبهای خیابانی که از 25 خرداد همان سال جرقه خورد همواره استراتژی ثابتی را پیگیری کردند. آنها از هرگونه فشاری که باعث تضعیف نظام و در نهایت دست کشیدن از سیاستهایش میشد حمایت میکردند و در این مسیر با تمام گروههای ضدانقلاب به ائتلاف رسیدند. حمایت دولتهای متخاصم از سیاستها و اقدامات اصلاحطلبان در شرایطی بود که آنها عملا تبدیل به مهرههای شطرنج آمریکا در داخل کشور شده بودند و هدفگذاری خود را معطوف به آسیبپذیر کردن کشور در برابر فشار خارجی و خالی کردن دستان نظام از اهرمهای قدرت و ابزارهای بازدارندگی کرده بودند.
شباهت حداکثری رفتار سیاسی اصلاحطلبان 88 با ترامپ 99 اما نباید موجب شود که شدت اقدامات این ۲ جریان به یک اندازه برآورد شود. برای مثال هر چند ترامپ در سخنرانی خود برای هوادارانش در واشنگتن اقدام به تحریک آنها برای یورش به کنگره کرده بود، با این حال پس از رقم خوردن این فضاحت چه به اختیار و چه به اجبار با پذیرش نتایج انتخابات مانع ادامه یافتن این بحران شد اما اصلاحطلبان حتی پس از فضاحت روز قدس، 13 آبان، 16 آذر و عاشورای 88 نیز گامی در جهت منافع ملی کشور برنداشته و به مشی ضدملی خود که عملا کاتالیزور تحریمهای خارجی نیز به شمار میآمد ادامه دادند.
* ترامپیستها و منافع ملی؛ رابطه معکوس!
وقایع آمریکا در ماههای اخیر و به موازات آن اعلام همدلی و همصدایی برخی اصلاحطلبان داخلی با این حوادث، آن هم در شرایطی که واکنش قاطع ساختار سیاسی آمریکا به هرگونه اقدام علیه امنیت و مصالح ملی این کشور خط بطلانی بر ادعاهای اصلاحطلبان در زمینه آزادی نامحدود سیاسی در قلب دموکراسی لیبرال بود، گواهی از یک مسیر مشترک میان غربگرایان با قبله آمال آنها به شمار میآمد.
جریانی که 7 سال پیش با شعار رفع تحریمها و متهم کردن منتقدان به کاسبی تحریم توانست آرای مردم را کسب کند، این روزها دقیقا در زمانی که آینهای از رفتار گذشته خود را در حادثه حمله به کنگره آمریکا مشاهده میکرد، به هدف مشترکش با ترامپ برای فشار حداکثری به مردم کشورش اعتراف میکند. در چنین موقعیتی بدون هیچگونه اما و اگری میتوان میان منافع ملی و اهداف «ترامپیستهای داخلی» رابطهای معکوس برقرار کرد.
ارسال به دوستان
مقامات ایران در دیدار قائممقام وزیرخارجه کرهجنوبی بر لزوم آزادسازی کامل 7 میلیارد دلار سرمایه کشورمان تأکید کردند
اولتیماتوم تهران به سئول
گروه سیاسی: «چویی جونگ کان» معاون وزیر خارجه کرهجنوبی برای گفتوگو با مقامهای کشورمان درباره نفتکش توقیفشده کشورش در تنگه هرمز و بدهی حداقل 7 میلیاردی کره به ایران سفر کرده است. این هیات کرهای در تهران با عباس عراقچی، معاون سیاسی وزیر خارجه و عبدالناصر همتی، رئیس کل بانک مرکزی دیدار کرد؛ دیدارهایی که مهمترین محور آنها مطالبه جدی تهران درباره بازگشت منابع ارزی ایران که توسط کرهجنوبی مسدود شده است، بود.
به گزارش «وطن امروز»، این منابع ارزی که بین 7 تا 9 میلیارد دلار تخمین زده میشود، در ازای خرید میعانات گازی از ایران بوده که از سپتامبر ۲۰۱۸ به بهانه تحریمهای آمریکا در حسابهای ۲ بانک کرهای مسدود شده است و سئول همچنان با سنگاندازی در این مسیر و بهانهتراشیهای بیاساس به تبعیت از آمریکا پرداخته است.
روز دوشنبه ۱۵ دیماه نیروی دریایی سپاه پاسداران اعلام کرد یک شناور نفتکش کرهجنوبی با نام تجاری «هانکوک چیمی» به دلیل نقض پیاپی قوانین زیستمحیطی در خلیجفارس توقیف شده است. پس از آن با انتشار اخباری مبنی بر سفر هیاتی از کره به خاطر پیگیری نفتکش توقیفشده، سعید خطیبزاده، سخنگوی وزارت امور خارجه در این باره اظهار داشت: سفر قائممقام وزیر خارجه کره از قبل مطرح بود که اطلاعرسانی شد و در آینده نزدیک انجام میشود.
در همین اوضاع پس از اینکه آمریکا و متحدانش این اقدام ایران را گروگانگیری توصیف کردند، علی ربیعی، سخنگوی دولت در واکنش به آن بیان داشت: اگر کسی گروگانگیر باشد آن دولت کرهجنوبی است که به بهانههای واهی بیش از ۷ میلیارد دلار ما را گروگان گرفته است. وی اضافه کرد: توقیف بنا به حکم قضایی بوده که آلودگی نفتی در خلیجفارس داشته و در دنیا مرسوم است. دولت کره حتی درباره کالاهایی که ادعا میشد تحریم نیست، از جمله در شرایط سخت و دشوار که حتی وارد کردن چند میلیون تن نهاده و دارو برای مردم ما بسیار مهم بود، به بهانههای واهی از این کار امتناع کرد. دستیار ارتباطات اجتماعی رئیسجمهوری گفت: ما گروگانگیر نیستیم. اگر کسی گروگانگیر باشد، دولت کره است و حافظه تاریخی ملت ما این را فراموش نمیکند؛ آنها هیچ تلاشی برای اینکه این پول بتواند در مسیر خدمت به مردم قرار بگیرد انجام ندادند.
خبرگزاری یونهاپ نیز با اشاره به سفر کرهایها به تهران، گزارش داد معاون وزیر خارجه کرهجنوبی در فرودگاه بینالمللی «اینچئون» به خبرنگاران گفته از ایمنی و سلامت خدمه کشتی کرهجنوبی اطمینان دارد اما اوضاع را جدی توصیف کرده بود. طبق گزارش یونهاپ، دیپلمات کرهجنوبی قصد دارد ضمن بحث درباره موضوع پولهای بلوکه جمهوری اسلامی ایران در کرهجنوبی به واسطه تحریمهای ایالاتمتحده، درباره آزادی نفتکش و خدمه آن با مقامهای عالیرتبه وزارت امور خارجه ایران گفتوگو کند.
طبق این گزارش، چویی به خبرنگاران گفته بود ایران از کرهجنوبی درخواست کرده است اجازه استفاده از پولهای بلوکه جمهوری اسلامی را بدهد و به همین منظور قصد دارد در سفر خود به ایران یک بار دیگر، درخواست ایران در این زمینه را بداند و بررسی کند که سئول چه اقداماتی میتواند در زمینه پولهای بلوکه ایران انجام دهد.
«یونهاپ» هفته گذشته نیز خبر از احتمال استفاده از پولهای بلوکه ایران برای خرید واکسن کرونا داده بود. این خبرگزاری در این باره آورده است: سئول و تهران در حال گفتوگو درباره استفاده از پولهای بلوکه ایران برای خرید واکسن کرونا از طریق برنامه جهانی «کوواکس» هستند. یک مقام کرهای نیز با بیان اینکه آمریکا برای فروش واکسن کرونا به ایران از طریق برنامه کوواکس به سئول چراغ سبز داده، گفت: اما تهران همچنان نگران است پولهای بلوکهاش - که به واحد پول کرهجنوبی هستند - در فرآیند تبدیل به دلار برای خرید واکسن، دوباره بلوکه شود.
* فقدان اراده سیاسی سئول!
معاون سیاسی وزیر امور خارجه در دیدار قائممقام وزیر خارجه کرهجنوبی با اشاره به مسدود شدن منابع مالی ایران در کره اظهار داشت: ۲ سال و نیم است بانکهای کرهای به طور غیرقانونی منابع ارزی ایران را به دلیل آنچه ترس از تحریمهای آمریکا ذکر میشود، مسدود کردهاند. این اقدام که تنها تسلیم شدن در برابر باجخواهی آمریکاست قابل قبول نیست و طبعا توسعه روابط نیز تنها زمانی معنادار خواهد بود که این مشکل حل شود.
عراقچی با اشاره به ناموفق ماندن مذاکرات مختلفی که در این مدت با مقامات کرهای بویژه توسط بانک مرکزی کشورمان انجام شده است، گفت: از نظر ما مسدود ماندن منابع ارزی ایران در کره بیش از آنکه به دلیل تحریمهای ظالمانه آمریکا باشد ناشی از فقدان اراده سیاسی نزد دولت کرهجنوبی است.
وی از قائممقام وزارت امور خارجه آن کشور خواستار اهتمام جدی سئول برای یافتن سازوکار لازم برای حل این موضوع، به عنوان اولویت روابط ۲ کشور شد.
مقام کرهای تاکید کرد که فراهم آوردن دسترسی ایران به منابع ارزی خود در کره از جمله اولویتهای دولت آن کشور نیز است و سئول مصمم است این موضوع را تا حل نهایی پیگیری کند.عراقچی در پاسخ به درخواست قائممقام وزیر خارجه کره مبنی بر کمک به حل موضوع توقیف نفتکش کرهای، خاطرنشان کرد که توقیف این کشتی در خلیجفارس و آبهای ایران صرفا اقدامی بر پایه ملاحظات فنی و به دلیل آلودگی زیستمحیطی بوده و رسیدگی به موضوع از سوی مقامات قوه قضائیه آغاز شده است. عراقچی به طرف کرهای توصیه کرد این کشور از سیاسی کردن موضوع و تبلیغات بیحاصل خودداری کند و اجازه دهد روال قانونی رسیدگی در دادگاه مربوطه در آرامش طی شود.
* نسبت به ادامه توقف داراییهایمان بیتفاوت نخواهیم بود
همچنین عبدالناصر همتی در دیدار چویی جونگ کان، قائممقام وزیر امور خارجه کرهجنوبی ضمن ابراز امیدواری درباره نتایج این مذاکرات گفت: بانکهای کشور کرهجنوبی سالهاست منابع ما را در این کشور متوقف کردهاند و موضوع را تعیین تکلیف نمیکنند و حتی به سپرده ما سود نیز تعلق نگرفته است.
رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه مسدود شدن پولمان در کرهجنوبی چالش اصلی ما با این کشور است، عنوان کرد: ما در سایر کشورها نیز منابعی داشتیم و بهرغم تحریمهای آمریکا از آنها استفاده کردیم و به آنها دسترسی داشتیم اما درباره کرهجنوبی که یکی از شرکای تجاری مهم و اصلی ایران بوده است، هنوز نتوانستهایم به منابعمان در این کشور دسترسی داشته باشیم.
همتی با اشاره به سفر سال پیش خود به سئول گفت: یک سال و نیم پیش با مقامات کرهجنوبی و از جمله معاون نخستوزیر و وزیر اقتصاد آن کشور درباره این موضوع مذاکراتی داشتم و آنها قول مساعدت و همکاری دادند که متأسفانه عملیاتی نشد. حتی نامهنگاریهایی نیز با مقامات کرهای انجام شد که بهرغم قولوقرارها نتیجهای در پی نداشت و ما نتوانستیم از منابعمان حتی برای خرید کالا و دارو استفاده کنیم.
رئیس کل بانک مرکزی در ادامه خاطرنشان کرد: 7 میلیارد دلار حق طبیعی و مسلم ملت ایران بیش از 2 سال است در بانکهای کرهجنوبی توقیف شده است و البته امیدوارم این مساله که مانعی بر سر روابط ایران و کرهجنوبی است هر چه سریعتر برطرف شود و قطعا هدف اصلی این مذاکرات نیز حل مشکل بانکی است.
رئیس شورای پول و اعتبار همچنین درباره عملکرد کرهجنوبی در قبال منابع ایران در این کشور تصریح کرد: این رفتار کرهجنوبی خطای بزرگی است و اساسا این نکته که کره با تبعیت از دستور کشوری ثالث پول ایران را مسدود کند غیرقابل قبول است. وی یادآور شد: تأکید میکنم شرکای تجاری باید در شرایط حساس و سخت در کنار یکدیگر باشند والا در شرایط عادی، دادن اجازه برداشت از حسابها که هنر نیست. بر همین مبنا ما نیز انتظار داریم دولت کرهجنوبی به صورت مستقل و بدون در نظر گرفتن دستورات دولت درحال اخراج آمریکا در این باره تصمیمگیری کند.
رئیس کل بانک مرکزی ضمن تأکید مجدد مبنی بر پیگیریهای حقوقی در این باره گفت: در صورتی که این موضوع حل نشود برای احقاق حقوقمان و استفاده از حق طبیعی و منابعمان در کره، پیگیریهای حقوقیای را که شروع کردهایم ادامه خواهیم داد. همتی با بیان اینکه کرهجنوبی نباید به آمریکاییها اعتماد کند، گفت: معتقدم کرهجنوبی نباید مبنای روابط قدیمی و صمیمی خود با ایران را بر اساس روابط سایر کشورها و شخصی همچون ترامپ قرار دهد.
***
پولهای بلوکه ایران باید بهسرعت در اختیار ایران قرار بگیرد
سعید خطیبزاده سخنگوی وزارت امور خارجه، درباره سفر هیأت کرهجنوبی به تهران با اشاره به اینکه این سفر از قبل تنظیم شده و برای پرداختن به موضوعات فیمابین ۲ کشور و در رأس همه آنها پولهای بلوکهشده ایران در بانکهای کره بود، افزود: پولهای بلوکهشده ایران باید بهسرعت در اختیار ایران قرار بگیرد. صحبتهایی شده و اینکه دولت کره به فرمول کاملا مشخصی برای پیشنهاد رسیده نمیتوانم با قطعیت بیان کنم و اینها در تاریخ روابط ۲ کشور باقی خواهد ماند.
خطیبزاده عنوان کرد: طرف کره را همچنان ترغیب میکنیم که منتظر ۲۰ ژانویه ننشیند، چرا که ۲۰ ژانویه اقدامات کشورها به گونه دیگری تعریف خواهد شد، اگر بر اساس آن برنامه تنظیم میکنند.
ارسال به دوستان
اخبار
آیتالله رئیسی :
ایران آزمایشگاه واکسن آمریکایی و انگلیسی نیست
رئیس دستگاه قضا در جلسه شورای عالی قضایی از اعتمادبهنفس و اتکا به خداوند به عنوان ۲ عامل موفقیت ملت ایران یاد کرد و با اشاره به تولید واکسن داخلی کرونا با تکیه بر این ۲ عنصر مهم گفت: اقدامات افتخارآمیز برای تولید واکسن ملی در کشورمان از جلوههای اعتمادبهنفس ملی و محصول توجه به فرهنگ «ما میتوانیم» است.
آیتالله سیدابراهیم رئیسی دستور رهبری در تحریم واکسن آمریکایی و انگلیسی را تدبیری حکیمانه برای صیانت از جان مردم در برابر کسانی دانست که بیپروا و بدون توجه به جان مردم دنبال واردات این نوع واکسنها هستند و متذکر شد: تأکید مقام معظم رهبری بر ممنوعیت ورود واکسن از آمریکا و انگلیس برای آن بود که نباید ایران به آزمایشگاهی برای واکسنهای آنها تبدیل شود.
رئیس قوه قضائیه گفت: این تدبیر رهبر انقلاب، «تحریم استکبار اقتصادی» است که امروزه میخواهد با تفرعن جان ملتها را به خطر بیندازد و جهان را قربانی منافع خود کند اما رهبری حکیم انقلاب، جلوی این کار را گرفتند.
رئیسی به بیماری «خودتحقیری» هم اشاره کرد که در این میان به کمک غربیها آمده است و تصریح کرد: «ویروس خودتحقیری» و اینکه برخی به توانمندیهای خود و جوانان و دانشمندان کشور باور نداشته باشند و چشمشان به بیگانگان باشد، اگر خطرناکتر از ویروس کرونا نباشد کمتر از آن نیست.
رئیس قوه قضائیه همچنین در بخش دیگری از اظهاراتش از رئیس دستگاه قضایی عراق و قضات عراقی برای صدور حکم بازداشت دونالد ترامپ به دلیل صدور دستور ترور فرماندهان مقاومت در فرودگاه بغداد تقدیر کرد.
***
تیغ سانسور اینستاگرام علیه «وطن امروز»
شبکه اجتماعی اینستاگرام برای چندمین بار اقدام به حذف پستهای صفحه روزنامه «وطن امروز» کرد. پس از شهادت سردار سلیمانی و اقدام اینستاگرام در حذف پستها و تصاویر مربوط به شهید سلیمانی، روزنامه «وطن امروز» نیز مورد سانسور این شبکه اجتماعی قرار گرفت و این شبکه چندین پست که اخبار یا گزارشهای مربوط به شهید سلیمانی را منعکس میکردند، حذف کرد. اینستاگرام همچنین استوریها یا پستهای «وطنامروز» را که در آن خبر سانسور اینستاگرام اطلاعرسانی میشد نیز حذف کرده است.
****
پروژه غنیسازی 20 درصد ایران به سرعت در حال پیشروی است
مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی بر لزوم احیای هرچه زودتر توافق هستهای تاکید کرد. به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، «رافائل گروسی» در پی اعلام غنیسازی ۲۰ درصدی اورانیوم در ایران، روز دوشنبه گفت: احیای توافق هستهای ایران باید در هفتههای آتی انجام شود. گروسی در سخنانی در کنفرانس «رویترز نکست» گفت: واضح است که ماههای زیادی پیش رویمان باقی نمانده است. تقریبا چند هفته را پیش رو داریم. مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در واکنش به قانون مجلس شورای اسلامی برای توقف برخی بازرسیهای آژانس بینالمللی انرژی اتمی در صورت عدم پایبندی طرف مقابل به تعهداتش، گفت: من باید آن را جدی بگیرم، چرا که قانون است. من معتقدم جمهوری اسلامی ایران قصد اجرایی کردن این قانون را دارد. گروسی در ادامه مدعی شد ایران «به سرعت در حال پیشروی» به سوی غنیسازی ۲۰ درصدی است و بر اساس تخمینها ایران میتواند در تاسیسات فردو به ماهی ۱۰ کیلوگرم (غنیسازی) نیز برسد. وی در ادامه گفت: باید درک آشکاری درباره چگونگی پایبندی مجدد به مفاد و شروط اولیه برجام داشته باشیم.
***
واشنگتنپست:
آثار حمله ایران به عینالاسد هنوز در نظامیان آمریکایی باقی است
روزنامه واشنگتنپست در گزارشی به آسیبهای وارده به نظامیان آمریکایی در پی موشکباران پایگاه نظامی عینالاسد در عراق از سوی سپاه پاسداران پرداخته و فاش کرد نظامیان آمریکایی هنوز با تبعات این حمله دست به گریبانند. روزنامه واشنگتنپست با اشاره به موشکباران پایگاه آمریکا در عینالاسد عراق نوشت: آمریکا سال گذشته وقتی ایران چندین موشک را به سمت نظامیانش در عراق شلیک کرد، در آستانه جنگی تمامعیار قرار گرفت. اکنون یک سال بعد، کارکنان نظامی آمریکا که این حمله را تحمل کردهاند، توضیح میدهند آمریکا و ایران چقدر به فاجعهای بزرگ نزدیک بودند. هیچ نظامی آمریکایی به رغم به کارگیری تسلیحاتی از سوی ایران که هر کدام ۴۰ فوت طول داشتند و حامل ۱۶۰۰ پوند مواد منفجره بودند و قویتر از هر سلاح دیگری بودند که طی یک نسل به آمریکاییها شلیک شده است، کشته نشدند اما در ۱۱۰ نفر از نظامیان حاضر در پایگاه علائم ضربه مغزی تشخیص داده شد که بعضی از آنها به بستریهای طولانی و معالجههایی سخت در مرکز پزشکی نظامی «والتر رید» در خارج از واشنگتن محتاج شدند. ارتش آمریکا این آسیبها را روزها پس از حمله فاش کرده و گفت اظهارات دونالد ترامپ که سابق بر آن گفته بود «هیچ خسارتی وجود نداشته است» بر اساس اطلاعاتی بود که پنتاگون تا آن وقت به دست آورده بود. این حمله در برخی احساس خشم و درماندگی ایجاد کرد. بازماندگان این حادثه هنوز به شبی میاندیشند که به نظر میرسد تا حد زیادی در سایه کرونا، بحث و جدل داخلی در آمریکا بر سر مسائل نژادی و یکی از پر بحثترین انتخاباتهای ریاستجمهوری، از آن چشمپوشی شد. «جاناتان جردن» سرهنگ ارتش آمریکا و افسر عملیاتی واحد نیروهای هوایی در آن شب بهخصوص میگوید: فکر نکنم کسی بدون نوعی تاثیر روانی یا احساس میزان دردناک بودن آن رخداد، از آن شب قسر در رفته باشد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|