|
۲۰ بهمن تاریخ محاکمه نتانیاهو
در حالی که به دنبال برگزاری جلسات مقدماتی رسیدگی به پروندههای فساد دولتی و مالی «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی، وکلای او خواستار تعویق این جلسات شدهاند، روزنامه صهیونیستی «یدیعوت آحارونوت» دیروز در خبری کوتاه از تعیین تاریخ هشتم فوریه (۲۰ بهمن) به عنوان تاریخ جدید برگزاری جلسه محاکمه وی خبر داد.
ارسال به دوستان
حضور گسترده نیروهای گارد ملی آمریکا در خیابانهای پایتخت این کشور
پادگان واشنگتن
* همه نیروهای گارد ملی آمریکا به تیر جنگی مسلح شدهاند
گروه بینالملل: یک هفته مانده تا تحلیف بایدن به عنوان رئیسجمهور بعدی آمریکا، نگرانی مقامات امنیتی آمریکا از تکرار خشونتها مشابه آنچه در روز حمله به کنگره آمریکا رخ داد، افزایش قابل توجهی داشته است.
فیلتر و تعطیل کردن همه شبکههای اجتماعی که به نوعی در بسیج نیروهای حامی ترامپ نقش داشتند هم نتوانسته از این نگرانیها بکاهد. مهمترین نگرانی مقامات امنیتی آمریکا این است که مراسم تحلیف بایدن تحتالشعاع حرکت اعتراضی دیگری از سوی حامیان ترامپ قرار بگیرد. نیروهای امنیتی آمریکا در همین ارتباط اقدام به استقرار گسترده نیروهای گارد ملی آمریکا در پایتخت این کشور کردهاند و همه مراکز حساس آمریکا مثل کاخ سفید، کنگره و ادارات سیاسی تحت شدیدترین تدابیر امنیتی قرار گرفته است. شهردار واشنگتن هم پیشنهاد داده تدابیر امنیتی بسیار شدید حداقل تا 4 روز بعد از تحلیف بایدن ادامه داشته باشد. در فیلمهای منتشر شده توسط رسانههای آمریکایی، نیروهای گارد ملی آمریکا به طور گسترده در نقاط مختلف این شهر مثل خیابانهای اصلی و پیادهروها حضور دارند و با حضور آنها واشنگتن عملا تبدیل به پادگانی بزرگ شده است.
* تسلیح گارد ملی با اسلحههای مرگبار
پایگاه خبری میلیتاری داتکام هم که معمولا منعکسکننده فضای داخلی و اخبار نظامیان آمریکاست، گزارش داد اعضای گارد ملی هوایی و زمینی آمریکا که در واشنگتن دیسی مستقر شدهاند تا به حفاظت از پایتخت و کنگره بپردازند و قرار است تا در مراسم تحلیف روز 20 ژانویه نیز حضور داشته باشند، طبق نظر فرماندهان به سلاحهای مرگبار دسترسی خواهند داشت. به معنای دیگر اسلحه همه سربازان گارد ملی مسلح به تیر جنگی است و یک اشتباه یا اتفاق ساده میتواند سبب کشتهسازی شود.
در همین ارتباط ژنرال دیوید وود، مدیر ستاد مشترک گارد ملی پنسیلوانیا در یک میزگرد مجازی با خبرنگاران حوزه دفاعی گفت: این حقیقت مخفی نیست که اعضای نیروی هوایی و سربازان با خود سلاح مرگبار دارند. وود گفت: چگونگی بهکارگیری قوانین استفاده از زور وابسته به سناریو و وضعیت است. ما قصد داریم در جهت کاستن از تنش تا جایی که بتوانیم قبل از آنکه تسلیحات به دست بگیریم، تلاش کنیم؛ شیوهای که قرار است ما سلاح را مستقر کنیم وابسته به وضعیت و قصد فرمانده است.
پیشتر آسوشیتدپرس گزارش کرده بود رایان مککارتی، مقام ارشد غیرنظامی نیروی زمینی ارتش آمریکا قرار است در روزهای آینده درباره اینکه آیا واحدهای گارد ملی در خیابانهای این منطقه مسلح باشند، تصمیم بگیرد. وود به همراه تیموتی ای. گوون، ژنرال نیروی زمینی و مقام ارشد گارد ملی مریلند و لیزا هو، سرهنگ نیروی زمینی و یک مقام ارشد موقت گارد ملی نیوجرسی در این میزگرد مجازی با خبرنگاران حوزه دفاعی با هدف توصیف مسائل دخیل در استقرار اضطراری آنها در واشنگتن شرکت کرد.
* پنتاگون: خشونت و ناآرامی در راه است
آمادهباش گسترده مقامات و نیروهای امنیتی و نظامی آمریکا در حالی است که گزارشها حاکی از آن است که مقامات آمریکایی مهیای مواجهه با شورشهای احتمالی در آستانه برگزاری مراسم تحلیف جو بایدن، رئیسجمهور منتخب آمریکا میشوند. در همین راستا، دفتر جیسون کرو، عضو دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا دیروز بخشی از مکالمه خود را با رایان مک کارتی، وزیر ارتش این کشور منتشر کرد که در آن مککارتی به این مساله اذعان میکند که پنتاگون از تهدیدهای بیشتر اطلاع دارد و در حال همکاری با پلیس فدرال و محلی در راستای تامین امنیت است. به گفته مککارتی، بعد از ماجرای حمله به کنگره در ۶ ژانویه، دستکم ۲۵پرونده تروریسم داخلی باز شده و توقیف سلاح، کوکتل مولوتف و مواد منفجره حاکی از احتمال وقوع فاجعهای بزرگتر است. وزیر ارتش آمریکا یا وزیر نیروی زمینی ایالات متحده یا دبیر ارتش ایالات متحده، یک مقام ارشد غیرنظامی در وزارت دفاع آمریکاست و مسؤولیت همه امور قانونی ارتش آمریکا از مدیریت پرسنل، تأسیسات و ادوات رزمی تا نظارت بر مسائل زیستمحیطی و نیز تأمین سیستمهای تسلیحاتی و پشتیبانی تجهیزاتی و ارتباطاتی، همچنین مدیریت امور مالی ارتش را برعهده دارد. وزیر ارتش آمریکا توسط رئیسجمهور این کشور و با رأیاعتماد مجلس سنا منصوب میشود. وزیر ارتش یک مقام خارج از کابینه است که زیر نظر وزیر دفاع ایالات متحده فعالیت میکند.
* درخواست افزایش امنیت مراسم تحلیف بایدن
حمله هواداران ترامپ به کنگره آمریکا سبب شد نحوه برگزاری مراسم تحلیف بایدن و امنیت آن به موضوعی کلیدی برای مقامات امنیتی آمریکا تبدیل شود. در همین ارتباط موریل بوزر، شهردار واشنگتندیسی ابراز نگرانی کرده و خواستار افزایش و تمدید تدابیر امنیتی تا 4 روز پس از زمان برگزاری مراسم تحلیف جو بایدن، رئیسجمهور منتخب شده است. به نوشته پایگاه خبری یو.اس نیوز، موریل بوزر در نامهای که برای چاد ولف، سرپرست وزارت امنیت داخلی آمریکا نوشت، عنوان کرد: ما شدیدا بر این باور هستیم که با توجه به آشوب و مجروح و کشته شدن عدهای که در جریان یورشها به کنگره شاهد بودیم، پنجاهونهمین مراسم تحلیف ریاستجمهوری در ۲۰ ژانویه نیازمند یک تدبیر بسیار متفاوتتر نسبت به تحلیفهای گذشته است. شهردار واشنگتندیسی در این نامه خواستار اعلان وضعیت «قبل از فاجعه» برای این شهر شد و همچنین مجوز کمک از سوی دولت فدرال را نیز صادر کرد. وی حمله هواداران ترامپ به کنگره را تهدیدی جدید از سوی شورشیان تروریست داخلی دانست و در نامه خود خواستار تمدید تدابیر امنیتی از روز دوشنبه این هفته تا ۲۴ ژانویه یعنی 4 روز بعد از مراسم تحلیف شد. وی همچنین خواستار اعمال تدابیر امنیتی در اطراف ساختمان کنگره و رد کردن درخواستها برای برگزاری تظاهرات در این شهر شد.
* رئیس پلیس کنگره: مانع درخواست نیروی پشتیبانی شدند
با وجود آنکه برخی قانونگذاران آمریکایی مدعی بودند استیون ساند، رئیس نیروی پلیس کنگره برای مقابله با هجوم هواداران دونالد ترامپ به این ساختمان درخواست کمک نکرده ولی او روایت دیگری از این ماجرا دارد. ساند در مصاحبه با روزنامه واشنگتنپست افشا کرد مقامهای امنیتی مجالس سنا و نمایندگان آمریکا مانع تلاشهای وی برای فراخواندن گارد ملی جهت مقابله با طرفداران ترامپ، که به ساختمان کنگره حمله کرده بودند، شدند. وی در این باره توضیح داد، حتی بعد از آنکه بخش اطلاعاتی پلیس کنگره تخمین زد تعداد معترضانی که ترامپ از آنها برای حضور در واشنگتن و حمله به کنگره دعوت کرده بیش از تظاهراتهای گذشته خواهد بود، بازهم مسؤولان ارشد او تمایلی نداشتند که گامهای رسمی برای اعزام گارد ملی بردارند. به نوشته خبرگزاری رویترز به نقل از این مصاحبه، رئیس نیروی پلیس کنگره گفت از مقامهای امنیتی مجالس سنا و نمایندگان برای درخواست آمادهباش گارد ملی در صورت نیاز سریع به پشتیبانی مجوز خواسته بود اما آنها این اجازه را به وی ندادند. ساند با تاکید بر اینکه درخواست وی از مقامهای بالادستی امنیتی برای کمک گرفتن از گارد ملی، 6 بار رد شد، گفت: اگر گارد ملی را داشتیم، میتوانستیم مدت زمان طولانیتری تا موقع رسیدن مأموران بیشتر از سازمانهای امنیتی، مهاجمان را عقب نگه داریم.
* کالین پاول: دیگر نمیتوانم خودم را جمهوریخواه بنامم
کالین پاول، وزیر خارجه اسبق آمریکا گفت به دنبال هرج و مرجی که ششم ژانویه کنگره را به سمت بحران کشاند، دیگر نمیتواند خودش را یک جمهوریخواه در نظر بگیرد. کالین پاول در مصاحبه با فرید زکریا از شبکه خبری «سیانان» که از او پرسید آیا دیگر جمهوریخواهانی که از دونالد ترامپ انتقاد نکردند، در واقع او را ترغیب کردهاند؟ گفت: بله! آنها چنین کاری کردند و برای همین است که من دیگر نمیتوانم خودم را یک جمهوریخواه بدانم. پاول گفت: من در حال حاضر عضو هیچ چیز نیستم. من فقط یک شهروند هستم که در کل دوران حضورم به جمهوریخواهان و دموکراتها رای دادم و اکنون در حال تماشای کشورم هستم و اصلا دغدغه احزاب را ندارم.
***
[شبکه اجتماعی محبوب حامیان ترامپ از کار افتاد]
در ادامه محدودیتها برای فعالیت دونالد ترامپ و حامیان او در شبکههای اجتماعی در آمریکا، شبکه اجتماعی «پارلر» که طرفداران رئیسجمهور در آن حضور گستردهای داشتهاند دیروز از کار افتاد. خبرگزاری فرانسه در خبری فوری گزارش داد پارلر که شبکه اجتماعی محافظهکار در آمریکاست، دیروز بالاجبار آفلاین شد. طبق این گزارش، پیش از این شرکت «آمازون» پارلر را تهدید کرده بود در صورت عدم رصد دقیق محتوای منتشر شده در این شبکه اجتماعی حاوی مطالب خشونتآمیز، دسترسی پارلر به سرورهایش قطع خواهد شد. محبوبیت این شبکه اجتماعی در هفتههای اخیر افزایش شدیدی داشته و پس از ممنوعیت فعالیت دونالد ترامپ در توئیتر پس از حمله چهارشنبه هفته گذشته به کنگره، به نخستین برنامه محبوب در اَپ استور اَپِل تبدیل شد. شرکت آمازون که «جف بزوس» مالک متمول آن طی سالهای اخیر بشدت مخالف ترامپ بوده است، پیشتر اعلام کرده بود پلتفرم پارلر را به دلیل دادن اجازه برای انتشار پیامهای تهدیدآمیز و خشونت تعلیق خواهد کرد. آمازون در نامه به مالکان شبکه اجتماعی پارلر اعلام کرد رأس ساعت ۲۳:۵۹ شب یکشنبه (به وقت واشنگتن) سرویسدهی به این شبکه را متوقف میکند. در پی حمله به کنگره، شبکههای اجتماعی و پلتفرمهای توئیتر، فیسبوک، اینستاگرام، ردیت، توئیچ، شاپیفای، اسنپ چت، تیکتاک، دیسکورد و پینترست به این بهانه که ترامپ هواداران خود را به ایجاد خشونت دعوت کرده، حسابهای کاربری او را محدود یا مسدود کردند. پیشتر گوگل، برنامه پارلر را که بسیاری از طرفداران ترامپ از آن استفاده میکنند، در پلی استور مسدود کرده بود.
ارسال به دوستان
رهبر مقاومت یمن بر محفوظ بودن حق انصارالله برای پاسخگویی به تصمیم آمریکا برای اعلام نام آن به عنوان گروه تروریستی تأکید کرد
واکنش مقاومت یمن به تحریم از سوی آمریکا
گروه بینالملل: تصمیم دولت آمریکا برای قرار دادن نام انصارالله یمن در فهرست گروههای تروریستی در حالی است که در این هفته نام فالح فیاض، رئیس سازمان حشدالشعبی عراق نیز در این فهرست قرار گرفت. بررسی جایگاه ۲ سازمان حشدالشعبی و گروه انصارالله یمن در کشورهایشان نشان میدهد آمریکاییها از خشم پیروزیهای مقاومت در عراق و یمن دست به این اقدام زدهاند. در کنار این مورد، پیشرویهای انصارالله در میدان نبرد یمن این امکان را برای مقاومت پدید آورده است که احتمالا بر مناطق راهبردی دریای سرخ و بابالمندب نیز مسلط شود. همین مساله سبب شده تا متحدان آمریکا در منطقه بشدت احساس خطر کنند. این در حالی است که عربستان و امارات با استخدام مزدوران چندملیتی نزدیک به 6 سال است در یمن بدون هیچ محدودیت ناشی از موازین حقوق بینالمللی و نظارت نهادهایی نظیر سازمان ملل با صدها حمله به مناطق غیرنظامی جنایات جنگی متعددی را انجام دادهاند. تازهترین این موارد نیز حمله توپخانهای به یک مراسم عروسی در استان الحدیده بود که منجر به کشته شدن تعداد قابل توجهی از کودکان و زنان یمنی شد. علاوه بر این، محاصره سراسری بندر الحدیده یمن که به عنوان منطقه آتشبس معرفی شده نیز باعث پدید آمدن بحران غذا و دارو در یمن شده است. همه این جنایات در شرایطی رخ میدهد که سعودیها خود را ملزم به پاسخ به نهادهای بینالمللی نمیدانند و بویژه در 4سال گذشته تحت حمایتهای حقوقی و لجستیکی آمریکا با آرامش خیال دست به این جنایات زدهاند.
* آمریکا منبع تروریسم است
به گزارش «وطن امروز» به نقل از الجزیره، در پی انتشار خبر تصمیم آمریکا برای معرفی انصارالله یمن به عنوان سازمان تروریستی، «محمدعلی الحوثی» رئیس شورای سیاسی جنبش انصارالله یمن تأکید کرد آمریکا، منبع تروریسم و صادرکننده آن است. الحوثی با بیان اینکه سیاست دولت دونالد ترامپ، یک سیاست تروریستی است، تصریح کرد: سیاستهای دولت ترامپ، نشانگر بحران تفکر و یک رفتار محکوم است و «ما نیز حق پاسخگویی را برای خود محفوظ میدانیم». اظهارات الحوثی در واکنش به ادعای «مایک پمپئو» وزیر خارجه ایالات متحده است که از تصمیم خود برای اطلاعرسانی به کنگره این کشور جهت تروریستی اعلام کردن انصارالله خبر داد.
* سکوت آمریکا در برابر جنایات سعودی
تصمیم وزارت خارجه آمریکا در تروریستیخواندن مقاومت یمن در حالی است که ائتلاف سعودی- اماراتی نزدیک به 6 سال است با بمباران و حمله به مراکز غیرنظامی و زیرساختهای یمن و محاصره همهجانبه آن، گرسنگی و کمبود منابع درمانی را به مردم یمن تحمیل کرده و به کشتار زنان و کودکان این کشور ادامه میدهد. پمپئو جنبش انصارالله را که در حال دفاع از مردم یمن و مقاومت در برابر متجاوزان سعودی و اماراتی است، به «اقدامات تروریستی» متهم کرد. در بیانیه پمپئو به صورت مستقیم اذعان شده تروریستی شناختن جنبش انصارالله، میتواند وضعیت بحران انسانی در یمن را وخیمتر کند و این در حالی است که مردم یمن نزدیک به ۶ سال است به دلیل محاصره زمینی، دریایی و هوایی رژیمهای سعودی و امارات از کمبود تجهیزات پزشکی و مواد غذایی رنج میبرند. این در حالی است که وزیر خارجه آمریکا اشارهای به حجم گسترده تسلیحات مرگباری که از کشورش و دیگر دولتهای متحد واشنگتن (مانند انگلیس و فرانسه) به دست سعودیها و اماراتیها رسیده و بر سر مردم یمن و زیرساختهای آن ریخته میشود، نکرد. این اقدام آمریکا در حالی است که تا یک هفته دیگر «جو بایدن» رئیسجمهور منتخب آمریکا قدرت را از دونالد ترامپ تحویل خواهد گرفت.
ارسال به دوستان
رئیس سازمان حشدالشعبی و رئیسجمهور عراق طی دیداری به بررسی مسائل امنیتی این کشور پرداختند
دیدار رئیسجمهور عراق با فالح فیاض
گروه بینالملل: برهم صالح، رئیسجمهوری عراق در دیدار با فالح فیاض، رئیس سازمان حشدالشعبی ضمن ابراز مخالفت با مداخلهگری در امور داخلی عراق بر احترام به حق حاکمیت کشورش تاکید کرد. این دیدار که پس از تحریم فیاض از سوی آمریکا انجام شد، حاکی از حمایت ریاستجمهوری عراق از این مقام دولت است.
* دیدار رئیسجمهور عراق با رئیس سازمان حشدالشعبی
به گزارش «وطن امروز» به نقل از خبرگزاری رسمی عراق (واع)، رئیسجمهور عراق با دعوت از رئیس سازمان حشدالشعبی به کاخ «السلام» ریاستجمهوری با این مقام دولتی عراق دیدار کرد. برهم صالح در این دیدار ضمن ابراز مخالفت با هرگونه مداخله خارجی در امور داخلی عراق بر احترام به حق حاکمیت عراق تاکید کرد. این دیدار تنها ۲ روز پس از آن انجام شد که وزارت خزانهداری آمریکا فیاض را در لیست تحریمهای خود قرار داد. دفتر ریاستجمهوری عراق هم با انتشار بیانیهای اعلام کرد صالح و فیاض در این دیدار آخرین تحولات امنیتی در این کشور را بررسی کرده و بر ضرورت تقویت حاکمیت دولت و سازمانهای امنیتی در تحقق امنیت و ثبات تاکید کردند.
* افزایش امنیت استان کرکوک پس از خروج نظامیان آمریکا
در راستای مطالبه عمومی در راستای اجرای مصوبه پارلمان برای اخراج نظامیان آمریکایی از عراق، «علی الحسینی» مسؤول روابط محور شمالی حشدالشعبی با اعلام اینکه میانگین عملیاتهای داعش در مناطق آزادشده کرکوک به نسبت گذشته کاهش چشمگیری داشته است، بر تاثیر مثبت خروج نظامیان آمریکا از این منطقه بر امنیت آن تاکید کرد. او با اشاره به پراکندگی عناصر داعش در مناطق مختلف گفت عناصر داعش در حال حاضر فراری هستند و این یعنی حمایتهای مالی از آنها قطع شده است. الحسینی همچنین گفت: کرکوک در پرتو تلاش گروههای امنیتی و حشدالشعبی برای پایان دادن خطرات داعش در مناطق مختلف، امن و باثبات است و مهمترین چالشها نیز حمایت طرفهای مختلف از داعش بود که اکنون این حمایتها به پایان رسیده است.
* هیچ دلیلی برای باقی ماندن نظامیان آمریکایی در خاک عراق وجود ندارد
در همین راستا عضو کمیسیون امنیت و دفاع پارلمان عراق بیان کرد دلیلی برای باقی ماندن نظامیان آمریکایی در خاک عراق وجود ندارد. «بدر الزیادی» عضو کمیسیون امنیت و دفاع پارلمان عراق اعلام کرد دلیلی برای باقی ماندن نظامیان آمریکایی در این کشور وجود ندارد. وی افزود: این نظامیان، از خاک عراق برای اهداف غیررسمی استفاده میکنند و حضور آنها بعد از مصوبه پارلمان مبنی بر لزوم اخراج آمریکاییها، توجیهی ندارد. الزیادی تاکید کرد: زمان اخراج همه نظامیان خارجی و در صدر آنها نظامیان آمریکایی از عراق فرارسیده است. وی ادامه داد: با توجه به مصوبه پارلمان عراق مبنی بر لزوم اخراج همه نیروهای خارجی از این کشور، پارلمان بر دولت عراق برای اجرایی کردن این مصوبه فشار میآورد.
ارسال به دوستان
دور دنیا
تردید بخش قابل توجهی از کادر درمان آلمان برای تزریق واکسن
یک رسانه آلمانی گزارش داد در حالی که انتظار میرفت کادر درمان در آلمان با اشتیاق تن به واکسیناسیون بدهند اما شمار قابل توجهی از آنها هنوز مردد هستند. دویچه وله نوشت: کادر درمانی بیمارستان کوچک بتل (Bethel) در جنوب برلین که مثل اکثر درمانگاههای این کشور از بحران کرونا در امان نمانده، نظرات گوناگونی درباره واکسن آلمانی دارند. هانس وایگلت، پزشک ارشد و مسؤول امور مربوط به پاندمی بیمارستان ابراز تأسف کرد که واکسن سارسکوو2 پس از ماهها تلاش سخت، تولید و پخش شده ولی بخشی از کادر درمانی هنوز برای استفاده از آن مردد هستند. بر اساس این گزارش، بعضی پرستارها ماههاست که به محدودیتهای کرونایی از جمله استفاده از ماسک و شستن مرتب دستان بسیار توجه میکنند اما در رابطه با واکسیناسیون بسیار محتاط هستند. بر اساس یک نظرسنجی که توسط ۲ انجمن درمانی در ماه دسامبر انجام شد، تنها 73 درصد پزشکان و حتی کمتر از آن، 50 درصد پرستاران آلمان به واکسیناسیون علیه کرونا علاقه نشان میدهند.
***
نشست علیاف، پاشینیان و پوتین در مسکو
«الهام علیاف» رئیسجمهور آذربایجان و «نیکول پاشینیان» نخستوزیر ارمنستان روز گذشته برای نشست مشترک به میزبانی رئیسجمهور روسیه وارد مسکو شدند تا درباره مسائل مختلف بویژه قرهباغ کوهستانی رایزنی کنند. پیش از این کرملین اعلام کرده بود این نشست به منظور اجرای توافق قرهباغ صورت میگیرد. بنا بر اعلام مسکو، این دیدار بعد از گذشت ۲ ماه از درگیریهای ۴۴ روزه در منطقه قرهباغ کوهستانی به ابتکار رئیسجمهور روسیه برگزار میشود.
***
گورباچف خواستار تمدید پیمان استارت3 شد
آخرین رئیسجمهور شوروی معتقد است در مسیر خلع سلاح هستهای، مسکو و واشنگتن باید پیمان کاهش سلاحهای راهبردی تهاجمی (استارت3) را تمدید کرده و دکترین نظامی خود را در جهت عدم استفاده پیشگیرانه از تسلیحات هستهای اصلاح کنند. میخائیل گورباچف در مصاحبه با خبرگزاری «نووستی» اعلام کرد در مسیر کنترل تسلیحات هستهای، مسکو و واشنگتن نهتنها باید این پیمان را تمدید کنند، بلکه لازم است اقدامات بیشتری در این زمینه انجام دهند. گورباچف با یادآوری این نکته که در زمان تصدی قدرت، بارها با جو بایدن ملاقات کرده است، ادامه داد: بایدن آن زمان به عنوان یک سناتور حزب دموکرات، با تمام توافقات صورتگرفته بین شوروی و آمریکا در زمینه خلع سلاح هستهای موافق بوده و در مقام معاون رئیسجمهور [باراک اوباما]، نیز از پیمان استارت3 حمایت کرده بود.
***
امارات: مسائلی وجود دارد که باید با قطر آنها را حلوفصل کنیم
وزیر مشاور امارات در امور خارجه در سخنانی گفت بهرغم ازسرگیری روابط میان دوحه و ابوظبی اما همچنان مسائلی وجود دارد که امارات و قطر باید با همکاری، آنها را حلوفصل کنند. انور قرقاش در گفتوگو با اسکاینیوز عربی با اشاره به از سرگیری روابط کشورش با قطر، اظهار کرد: بازگشایی حریم هوایی با قطر یک گام مثبت در جهت اعتمادسازی بود اما همچنان مسائلی وجود دارد که باید با همکاری با دوحه حل و فصل شوند.
وی گفت: روند فعالیت شورای همکاری خلیج (فارس) به مسیر معمول خود بازگشته است و باید کشورهای منطقه بدانند که مرحله جدیدی در مقابل ما قرار دارد و صفحه اختلافات بسته شده است. انور قرقاش ادامه داد: کشورهای عضو شورای همکاری خلیج (فارس) تمایل به مصالحه و پایان دادن به منازعه و اختلافات دارند اما چنین اختلاف طولانی نیازمند انجام اقداماتی جهت اعتمادسازی طی مرحله پیش رو است. مرحله پیش رو شاهد مسائل دشوارتری خواهد بود که باید به طور کامل و عاقلانه حل و فصل شوند. عربستان، مصر، بحرین و امارات عربی متحده ۵ ژوئن ۲۰۱۷ تمام روابط دیپلماتیک خود با قطر را قطع و علیه این کشور تحریمهای اقتصادی اعمال کردند. این کشورها قطر را به «حمایت از گروههای تروریستی» متهم کردند. قطر نیز اتهامات این کشورها را رد و اعلام کرد هیچ درخواست مغایر حقوق بینالمللی را نخواهد پذیرفت. این بحران به لطف تلاشهای کویت در نشست اخیر شورای عالی همکاری خلیجفارس پایان یافت و کشورهای مذکور محاصره قطر را لغو کردند.
***
هشدار چین درباره گسترش روابط آمریکا و تایوان
«ژائو لیجیان» سخنگوی وزارت خارجه چین به اقدام تحریکآمیز آمریکا درباره گسترش روابط با تایوان واکنش نشان داد. به نوشته روزنامه «جاکارتا تایمز»، لیجیان روز دوشنبه در نشستی خبری، واشنگتن را به نقض شروط روابط دیپلماتیک با پکن متهم کرد. سخنگوی دستگاه دیپلماسی چین ضمن اشاره به اینکه «هرگونه اقدامی که به منافع اصلی چین لطمه وارد کند با حمله متقابل از سوی چین همراه خواهد بود»، خطاب به «مایک پمپئو» وزیر خارجه آمریکا گفت اگر از این تصمیم عقبنشینی نکند، با «تنبیهی سخت» مواجه خواهد شد. «جوزف وو» وزیر خارجه تایوان نیز دیروز در جمع خبرنگاران از این اقدام ضد چینی آمریکا استقبال و آن را «اقدامی بزرگ» توصیف کرد. پیشتر نیز دفتر نمایندگی آمریکا در سازمان ملل اعلام کرده بود «کلی کرافت» نماینده آمریکا در سازمان ملل قصد دارد هفته آینده به تایوان سفر کرده و با مقامات ارشد این کشور دیدار کند. تشدید تحرکات ضد چینی آمریکا در واپسین روزهای ریاستجمهوری دونالد ترامپ در شرایطی است که پکن بارها ضمن رد مواضع مداخلهجویانه واشنگتن، به مقامهای تایوانی درباره تحرکات جداییطلبانه هشدار داده است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|