|
عذرخواهی حجتالاسلام صدیقی از بیان مطالب غیردقیق درباره مرحوم علامه مصباح
حجتالاسلام صدیقی در مراسم بزرگداشت حکیم مجاهد آیتالله مصباح گفت: «از روح بلند علامه مصباح، خانواده ایشان و مؤمنان که این سخنان موجب جسارت به آنان شد، با همه وجود عذرخواهی میکنم. اولا جا نداشت من درباره کرامت آیتالله مصباح چنین چیزی بگویم، ثانیا مطلب دقیق نبود». وی افزود: «کرامت آیتالله مصباح کتابها، سخنرانیها، عمل صالح و فرزندان صالح ایشان است».
ارسال به دوستان
چرا بازگشت آمریکا به برجام بدون رفع تحریمها میتواند به ضرر ایران تمام شود؟
ورود با تحریم ممنوع!
گروه سیاسی: رهبر حکیم انقلاب در بخشی از فرمایشات به مناسبت سالروز قیام 19 دی، اعلام کردند مطالبه اصلی ایران رفع تحریمهاست و اگر تحریمها برداشته شود بازگشت آمریکا به برجام معنا میدهد: «این بحث را مطرح میکنند که آمریکا به برجام برگردد یا برنگردد؟ جمهوری اسلامی هیچ اصرار و عجلهای برای بازگشت آمریکا به برجام ندارد، بلکه مطالبه منطقی ما رفع تحریمها و بازگرداندن حق غصبشده ملت است که این وظیفه آمریکا و اروپاییهای دنبالهرو آن است. اگر تحریمها برداشته شد بازگشت آمریکا به برجام معنا میدهد... بدون رفع تحریمها بازگشت آمریکا به برجام حتی ممکن است به ضرر کشور هم باشد».
به گزارش «وطن امروز»، چرایی اینکه ایران بین رفع تحریمهای ظالمانه آمریکا و بازگشت دولت این کشور به برجام گزینه نخست را دارای اولویت میداند منطق سادهای دارد، چرا که اساسا هدف از مذاکرات هستهای از روز اول «لغو فوری تمام تحریمها» بوده است، چنانکه حسن روحانی از دوران تبلیغات انتخاباتی سال 92 خود وعده آن را میداد و در حین توافق هستهای از لغو بالمره تمام تحریمها سخن میگفت. با این وجود روحانی و ظریف به عنوان راس تیم سیاست خارجی دولت یازدهم در رویکردی خلاف وعدههای قبلی، هدف از مذاکرات را «دستیافتن به توافق به هر قیمتی» توصیف کردند و در نتیجه اتخاذ همین راهبرد از سوی تیم مذاکرهکننده ایرانی در دوران انعقاد برجام سبب شد ساختمان بسیاری از تحریمهای ضدایرانی از اساس دستنخورده باقی بماند یا بخش محدودی از آنها صرفا تعلیق شود.
با این حال، میتوان برجام را به ۲ دوره زمانی تقسیم کرد؛ دوره اول در دولت اوباما و دوره دوم در زمان ریاستجمهوری ترامپ. پس از اینکه برنامه جامع اقدام مشترک در وین نهایی شد و نوبت به اجرای برجام رسید، به واسطه متن ضعیف و قابل تفسیر این توافق دولت اوباما حتی یک روز هم برجام را اجرا نکرد و حتی با وضع تحریمهایی مانند ویزا و آیسا، برجام را به طور فاحش نقض کرد، عجیبتر اینکه دولت به خاطر سازوکار حل اختلاف در برجام موسوم به مکانیزم ماشه یا اسنپبک که در تاریخ معاهدات حقوقی بیسابقه و عجیب است، حتی نمیتوانست از نقض برجام ایالات متحده شکایت کند.
در دوره دوم اجرای برجام، این توافق با روی کار آمدن دولت ترامپ به خروج آمریکا از برجام و همچنین وضع تحریمهای شدید علیه ایران به بهانههای مختلف و در راستای سیاست فشار حداکثری دولت آمریکا منجر شد.
حالا با گذر دولت 4 ساله ترامپ، جو بایدن، رئیسجمهور منتخب آمریکا و مشاورانش به انحای مختلف از بازگشت آمریکا -البته بازگشت مشروط- به برجام صحبت کردهاند. در چنین فضایی دولت بایدن در صورتی که خواهان بازگشت به برجام است اولا باید تکلیف تحریمهای وضع شده روی 1500 فرد و نهاد ایرانی در دوران ترامپ را مشخص کرده و آنها را لغو کند، ثانیا تحریمهایی چون ویزا و آیسا را که در دوران باراک اوباما علیه ایران اعمال شده است، لغو کند.
در همین راستا مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا 4 دسامبر 2020- اوسط آذرماه گذشته- در موسسه مطالعات راهبردی بینالمللی اعلام کرد آمریکا 77 سری تحریم علیه نزدیک به 1500 فرد و نهاد ایرانی اعمال کرده و از این طریق ایران از 70 میلیارد دلار از درآمدهایش محروم شده است. همچنین مجید تختروانچی، سفیر و نماینده جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد چندی قبل طی سخنانی در نشست مجازی شورای امنیت ملل متحد، با اشاره به اینکه در 4 سال گذشته آمریکا بیش از ۱۵۰۰ تحریم علیه ایران اعمال کرده و تمام بخشهای اقتصاد ایران را هدف قرار داده و تقریبا تمام عواید ایران از برجام را از بین برده است، افزود: چنین تحریمهایی که انتظار میرود تعداد آنها حتی تا آخرین دقایق حضور دولت کنونی آمریکا در قدرت نیز افزایش یابد، در واقع یک جنگ تمامعیار است که در آن، ابزار اقتصادی جایگزین سلاح شده است. نماینده ایران همچنین عنوان کرد: برای حفظ برجام، ایران هزینه گزافی پرداخته و بیش از سهم منصفانهاش تلاش کرده است، بنابراین هیچکس نمیتواند از ما انتظار بیشتری داشته باشد. در واقع، آن دسته از اعضای برجام که سالها تعهداتشان ذیل قطعنامه ۲۲۳۱ و برجام را نقض کردند باید مسؤولیت بیشتری تقبل کنند. تختروانچی با بیان این نکته که ایران در حال اجرای تعهداتش ذیل برجام بوده است، یادآور شد: با وجود این، تحریمهای غیرقانونی آمریکا و عدم پایبندی ۳ کشور اروپایی به تعهداتشان در برجام، نهتنها ایران را از منافع پیشبینیشده در برجام، یعنی انتفاع از روابط اقتصادی و تجاری عادی با دیگران محروم کرده، بلکه مشقات و صدمات سنگینی به اقتصاد و مردم ما وارد آورده است.
* ولایتی: رهبر انقلاب از اول به مکانیسم ماشه راضی نبودند
در چنین شرایطی مشخص است صرف بازگشت آمریکا به برجام و برداشتن نمادین چند تحریم برای ایران فایدهای نخواهد داشت و ایران باید به دنبال هدفی باشد که از روز اول تیم مذاکرهکننده دولت یازدهم ناتوان از دستیابی به آن بود. اگر بازگشت آمریکا به برجام بدون در نظر گرفتن رفع تحریمهایی که به اعتراف صریح روحانی به جنگ اقتصادی تبدیل شده است، صورت پذیرد، توازن به توافق هستهای بازنمیگردد، چرا که این اتفاق منجر به بازگشت ایران به محدودیتهای هستهای خواهد شد در حالی که طرف مقابل فقط روی کاغذ در توافق هستهای حضور دارد، از طرف دیگر دولت بعدی آمریکا با استفاده از تحریمهای وضع شده توسط ترامپ میتواند اهرم فشاری جهت زیادهخواهی بسازد و همچنین دولت آمریکا با بازگشت به برجام این بار مجاز است که ساز و کار اسنپبک را علیه کشورمان فعال کند.
در همین زمینه علیاکبر ولایتی، مشاور رهبر انقلاب در امور بینالملل هم در گفتوگو با پایگاه اطلاعرسانی دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب اظهار کرد: رهبر انقلاب از اول به قضیه مکانیسم ماشه راضی نبودند و خلاف نظر ایشان انجام شد و حتما در صورت برگزاری مذاکرات بعدی باید این مکانیسم به عنوان یک اصل غیرمنطقی کنار گذاشته شود.
«وطن امروز» 17 آبان گذشته در گزارشی با عنوان «مراحل بازگشت به برجام» نوشته بود: آمریکا نمیتواند بدون توجه به ۳ مساله به برجام بازگردد. طبیعتا خروج آمریکا از برجام و هزینههای اقتصادیای که ایران پس از تعطیلی صنعت هستهای خود و عدم اجرای تعهدات طرف آمریکایی متحمل شده از جمله مسائلی است که دولت بعدی آمریکا برای بازگشت به برجام باید آنها را تعیین تکلیف کند که در ادامه به این موارد اشاره میشود. در این گزارش همچنین آمده بود: ایالات متحده آمریکا طی نامه مورخ 30 مرداد 1399 (20 آگوست 2020) به رئیس شورای امنیت اعلام کرد مطابق ماده 11 قطعنامه 2231 شورای امنیت، ایران نسبت به اجرای تعهدات برجامی خود عدم پایبندی عمده داشته و از همین رو مکانیسم حلوفصل اختلافات موجود در برجام را فعال میکند. 31 شهریورماه سال جاری نیز وزیر خارجه آمریکا آنچنان که انتظار میرفت با انتشار بیانیهای خبر از بازگشت تحریمهای منقضی شده سازمان ملل در چارچوب برقراری مکانیسم ماشه از سوی این کشور داد و نوشت: تحریمها متعاقب فرآیند اسنپبک ذیل قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل بازگشتهاند. هر چند کشورهای عضو شورای امنیت از جمله روسیه، چین، فرانسه و انگلیس به همراه آلمان از این اقدام استقبال نکردند اما سایه تحریمهای سنگین آمریکا بر روابط کشورها و شرکتها تاثیر میگذارد و این ساختار تحریمی جدید باید توسط دولت بعدی آمریکا لغو شود.
این گزارش در بخش دیگری افزود: برجام یک خسارت محض برای ایران بود اما عدم اجرای بندهای نامتوازن همین توافقنامه، هزینههای مضاعفی به ایران تحمیل کرد. با خروج آمریکا از برجام و تشدید تحریمهای بینالمللی در حوزه موضوعاتی که ایران بر مبنای برجام اجازه تعامل بینالمللی درباره آن موضوعات را پیدا میکرد، تعاملات بینالمللی ایران در ۲ سال گذشته بشدت آسیب دید. بیعملی دولت در سال اول و انجام ندادن اقدامات مناسب برای مقابله با خروج آمریکا از برجام، بیتوجهی دولت روحانی به بهرهگیری از سایر ظرفیتهای بینالمللی برای کاهش تبعات اقتصادی خروج آمریکا از برجام و... سبب شد این اقدام آمریکا تبعات اقتصادی شدیدی علیه ایران داشته باشد. جبران صدمات وارد آمده به اقتصاد ایران یکی از شروط ضروری برای بازگشت آمریکا به توافق هستهای است.
***
[ظریف: بازگشت به برجام، بدون رفع تحریمها فقط به نفع آمریکاست]
محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان در گفتوگو با پایگاه اطلاعرسانی دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب تاکید کرد: آمریکاییها بعد از اینکه از برجام خارج شدند، هم تحریمهای گذشته را برگرداندند و هم اینکه با عناوین جدید تحریمها را دشوارتر کردند. لذا صرف بازگشت آمریکا به برجام در شرایط کنونی کفایت نمیکند، به خاطر اینکه برجام در شرایطی مذاکره شد که نوع دیگری از تحریمها علیه ایران مطرح بود و رفع آن تحریمها در داخل برجام تشریح شد؛ یعنی هدف برجام هم این بود که آن تحریمها را بردارد. امروز برای اینکه آن شرایط فراهم شود، صرفا بازگشت به برجام برای آمریکا کافی نیست، بلکه باید تحریمها را بردارد یعنی نه اینکه بگوید مثلا من عین کلمات برجام را اجرا میکنم. ترامپ در این ۴ سال تلاش کرد برجام را از محتوا تهی و تحریمهایی را تحمیل کند که اگر آمریکا به برجام برگردد هم آن تحریمها کماکان باقی بماند. مثلا بانک مرکزی و وزارت نفت ما را از تحریمهای تحت عنوان هستهای خارج و با عنوان تروریسم تحریم کردند. اصلا عناوین و نحوه انتساب تحریمها را هم عوض کردند.
ارسال به دوستان
اخبار
برگزاری نشست مشترک سران قوا به میزبانی رئیس قوه قضائیه
نشست مشترک سران قوا روز سهشنبه به میزبانی آیتالله رئیسی رئیس قوه قضائیه و با حضور حسن روحانی رئیسجمهور و محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی برگزار شد. آیتالله رئیسی در پایان نشست سران قوا اظهار داشت: انتظار مردم آن است دغدغههای معیشتی رفع شود. آیتالله رئیسی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در ۱۹ دی و تاکید معظمله بر موضوع خنثیسازی تحریمها گفت: تلاش همه دستگاهها باید با تکیه بر شعار «ما میتوانیم» تلاش و مجاهدت در راستای خنثیسازی و بیاثر کردن تحریمها باشد؛ از مدیران و کارآفرینان و سرمایهگذارانی که در این میدان باشند، پشتیبانی خواهد شد.
رئیسجمهور نیز در پایان نشست مشترک سران قوا گفت: امروز درباره مسائل مختلف با هم بحث کردیم و اگر بخواهم خلاصه کنم، تیتر آن عبارت از سلامت، معیشت، بیاثر کردن تحریمها و لغو تحریمهای ظالمانه است. محمدباقر قالیباف هم در نشست خبری پس از جلسات سران قوا گفت: هر سه قوه به دنبال این هستیم کاهش وابستگی بودجه به نفت را بیشتر از گذشته پیش ببریم. قالیباف در توضیح کاهش وابستگی به نفت در بودجه 1400 اضافه کرد: این مساله بدین معنی است که درآمدهای نفتی را صرف هزینههای جاری نکنیم. رئیس قوه مقننه با بیان اینکه این اهداف در بودجه مشترک است، گفت: ولی اختلاف سلیقه و روشی که به آن دست یابیم، وجود دارد، لذا مقرر شد هفته آتی روسای کمیتههای مصرف و درآمد و همچنین رئیس کمیسیون تلفیق نشستی را با ستاد اقتصادی دولت داشته باشند تا در روشها و اختلاف سلایق فعلی، با وحدت بیشتری مسائل را پیش ببریم.
***
«شلدون ادلسون» میلیاردر حامی حمله اتمی به ایران مُرد
«شلدون ادلسون» میلیاردر حامی رئیسجمهور آمریکا و نخستوزیر رژیم صهیونیستی در 87 سالگی مُرد.
به گزارش فارس، رسانههای آمریکایی و رژیم صهیونیستی خبر دادند شلدون ادلسون، میلیاردر حامی دونالد ترامپ و بنیامین نتانیاهو مُرد. شرکت «لاسوگاس سندز» آمریکا در بیانیهای تایید کرد «شلدون ادلسون» صاحب این شرکت و یکی از حامیان سرسخت دونالد ترامپ و بنیامین نتانیاهو مُرده است. این شرکت یک شرکت بزرگ آمریکایی فعال در زمینه گردشگری و کازینوها و قمارخانهها بوده و ادلسون بنیانگذار آن بود. این کازینودار آمریکایی طبق گزارش پایگاه «فوربس»، نفر بیستوهشتم ثروتمندترین فرد جهان بوده است. ادلسون به داشتن مواضع ضدایرانی شهرت داشت. وی سال ۲۰۱۳ در بحبوحه مذاکره هستهای ایران، به کاخ سفید توصیه کرده بود برای قدرتنمایی در برابر تهران، در یکی از صحراهای ایران بمب اتم منفجر کند. ادلسون در دانشگاه «یشیوا» گفت آمریکا برای متوقف کردن برنامه غنیسازی ایران باید یک بمب هستهای در یکی از بیابانهای ایران پرتاب کند. او سپس گفت: «میبینید؟ بمب بعدی وسط تهران خواهد بود، بنابراین ما حرفمان حرف است. میخواهید نابود شوید؟ حالا بروید و توسعه هستهایتان را ادامه بدهید».
***
گام اول عقبنشینی کرهجنوبی
رئیسکل بانک مرکزی در قبال پیشنهاد مقام کرهای درباره آزادسازی دلارهای بلوکه ایران گفت: مشکل ما با ۲۰ یا ۵۰ میلیون دلار حل نمیشود و کره باید ۷ میلیارد دلار ایران را به همراه سود این پول برگرداند. خبرگزاری تسنیم نوشت: در دیدار عبدالناصر همتی، رئیسکل بانک مرکزی ایران و چوی جونگ کان، قائممقام وزیر خارجه کرهجنوبی راههای آزادسازی منابع بلوکه ایران در کره بررسی شد. در این جلسه مقام کرهای پیشنهاد داد به ازای این پول آمبولانس و کیت تشخیص کرونا به ایران بدهد اما همتی رئیسکل بانک مرکزی ضمن مخالفت با این پیشنهاد اعلام کرده است که «مشکل ما با 20 یا 50 میلیون دلار حل نمیشود و کره باید 7 میلیارد دلار ایران را بههمراه سود این پول برگرداند، چرا که هماکنون کره در حال استفاده از منابع ایران است». به گزارش «وطن امروز»، این پیشنهاد از سوی کرهایها اگرچه توهینآمیز به نظر میرسد اما با این حال این اقدام یک گام رو به عقب از سوی سئول ارزیابی میشود، چرا که تا پیش از توقیف نفتکش کرهای با نام تجاری «هانکوک چیمی»، مقامات کرهای نسبت به گروگانگیری اموال ایران در بانکهای این کشور، بیاعتنا بودند و به موضعگیریهای مبهم میپرداختند اما شرایط جدیدی که حاصل شده است، سئول را وادار کرد تا از موضع پیشین خود عدول کرده و هیاتی دیپلماتیک را روانه تهران کند تا یک پیشنهاد جایگزین ارائه دهد؛ پیشنهادی که البته تهران قاطعانه آن را رد کرده و خواستار دسترسی به تمام منابع ارزی مسدودشدهاش در کره جنوبی است.
***
تداوم سانسور اینستاگرام علیه «وطن امروز»
حذف پست تشییع شهید فخریزاده!
شبکه اجتماعی اینستاگرام در ادامه رویکرد مغرضانه و سانسور هدفمند خود بار دیگر نسبت به حذف پست روزنامه «وطن امروز» و این بار درباره تشییع پیکر دانشمند شهید محسن فخریزاده در شماره 11 آذرماه اقدام کرد. این برای چندمینبار است که این پلتفرم اقدام به حذف پستهای صفحه روزنامه «وطن امروز» میکند. در همین زمینه «وطن امروز» روز گذشته با اشاره به این اقدام اینستاگرام نوشت: پس از شهادت سردار سلیمانی و اقدام اینستاگرام در حذف پستها و تصاویر مربوط به شهید سلیمانی، روزنامه «وطن امروز» نیز مورد سانسور این شبکه اجتماعی قرار گرفت و این شبکه اجتماعی چندین پست که اخبار یا گزارشهای مربوط به شهید سلیمانی را منعکس میکردند، حذف کرد. اینستاگرام همچنین استوریها یا پستهای «وطنامروز» را که در آن خبر سانسور اینستاگرام اطلاعرسانی میشد نیز حذف کرده است.
ارسال به دوستان
قالیباف در گفتوگو با پایگاه اطلاعرسانی دفتر مقام معظم رهبری:
قانون هستهای یک تولید قدرت برای وزارت امور خارجه بود
تاکید رهبر انقلاب بر اولویت یافتن سفرهای استانی
گروه سیاسی: عدم موضوعیت بازگشت یا عدم بازگشت آمریکا به برجام از جمله مهمترین بخشهای سخنان رهبر انقلاب در سخنرانی 19دیماه امسال بود. ایشان در بخشی از سخنانشان به اولویت رفع تحریم (نه صرف بازگشت آمریکا به برجام) اشاره کرده و فرمودند: «چه آمریکا، چه اروپا وظیفه دارند این حق ملت ایران را ادا کنند. اگر تحریمها برداشته شد، خب آن برگشت آمریکا به برجام معنایی خواهد داشت اما اگر چنانچه تحریمها برداشته نشد، برگشت آمریکا به برجام ممکن است حتی به ضرر ما تمام بشود؛ به نفع ما که نیست، [بلکه] به ضرر ما هم ممکن است باشد».
در همین زمینه روز گذشته پایگاه اطلاعرسانی KHAMENEI.IR برای بررسی ابعاد مختلف این مسأله، در پرونده «حرف قطعی»، گفتوگویی با رئیس مجلس شورای اسلامی را منتشر کرد. قالیباف در بخشی از این گفتوگو با اشاره به موضع صریح رهبر انقلاب گفت: برگشت آمریکا به برجام برای ما و ملت ما موضوعیت ندارد. چرا موضوعیت ندارد؟ چون برای ما فینفسه موضوع برجام رفع تحریم است. به هرحال آمریکا خود از برجام بیرون رفته و تحریم اضافه بر برجام به ملت ما تحمیل کرده و به تعهدات خود بر اساس موضوعاتی که در برجام بوده عمل نکرده است. وی در ادامه با بیان اینکه منظور ما از رفع تحریمها عادی و روان شدن فعالیتهای اقتصادیمان است، گفت: این اقدامات باید به صورت عملی اتفاق بیفتد و مردم و سیستم اقتصادی ما این را در عمل ببینند ولی اگر آنها بخواهند باز هم روی کاغذ بیاورند که ما تحریمها را لغو کردیم ولی این اتفاق در عمل نیفتد، این مدنظر ما نیست. این موانع را آمریکاییها ایجاد کردهاند و باید خودشان این مانع را برطرف کنند که این کار باید انجام شود و این خواسته روشنی است. وقتی میگوییم رفع تحریمها به صورت عملی اتفاق بیفتد اینگونه است اگرنه در دوره اوباما و جان کری دیدیم که امضا شد، ما به تعهد خود عمل کردیم و آنها هم روی کاغذ به تعهد خودشان عمل کردند ولی ما حتی نمیتوانستیم دارو وارد کنیم. رئیس قوه مقننه در پاسخ به این پرسش که آیا قانون هستهای مجلس ابزار قدرت جدیدی را به دولت و دستگاه دیپلماسی اعطا کرده است، اظهار داشت: قانونی که در مجلس تصویب شد، در حقیقت در حوزه دیپلماسی توانست تولید قدرت کند. البته یک قدرت واقعی، نه اینکه ما یک مصوبه صوری را تصویب کرده باشیم. مطمئن باشند این قانونی که تصویب شده است، مو به مو اجرا میشود، لذا این تولید قدرت بدونشک در اختیار دیپلماسی کشور ما نیز هست. البته آنها هستند که باید از این ظرفیت قانونی استفاده کنند. وی در ادامه این گفتوگو درباره لزوم بیاثرسازی تحریمهای خارجی گفت: ما به نوبه خود در مجلس شورای اسلامی 2 سیاست روشن را بر اساس وظایف دنبال میکنیم. یکی رفع تحریم است که بتوانیم با طرفهای برجام با قدرت تعامل کنیم. دوم خنثیسازی تحریم و بیاثر کردن تحریم بر اقتصادمان است. ما این را در اصلاح ساختار بودجه انجام میدهیم. یعنی ما امسال مصمم هستیم که این کار انجام شود. البته اصلاح ساختار بودجه حتما یک کار زمانبر است به این معنا که بین 3 تا 4 سال زمان خواهد برد ولی اولویت این است که سال اولش را شروع کنیم. ما برای بودجه 1400 شروع کردیم. به چه معنا؟ به این معنا که اول هر چقدر کسر بودجه داریم، این کسر بودجه را به روشنی به مردم و به جامعه نشان دهیم. قالیباف در بخش پایانی این گفتوگو با اشاره به تاکید رهبر انقلاب به وی درباره ارتباط مستقیم با مردم گفت: من اخیرا سفر بودم و یکی از مسائلی که ایشان در همین زمینه مطرح کردند، این بود که فرمودند ارتباط مستقیم با مردم و سرکشی به مردم را یک اصل بدانید، هم کارشان را پیگیری و حل کنید و هم در میان مردم با مردم صحبت کنید، ارتباط برقرار کنید تا مردم شما را ببینند و این یک اساس است. یقینا یکی از موضوعات اساسی انقلاب و نظام همین ارتباط مستقیم با مردم است. همین که مردم بدانند مسؤولان مثل خودشان هستند و اگر مشکلی و کاری هست برای همه هست و اگر رفاهیات هم هست، برای همه هست. ایشان بر مردمی بودن، مردمی زندگی کردن و در میان مردم بودن و اقتصاد و معیشت مردم را در اولویت قرار دادن، تأکید دارند. من در جلسهای خدمت رهبر انقلاب بودم و موارد را خدمت ایشان عرض میکردم. ایشان به بنده فرمودند حتما این سفرهای استانی را، اولویت بدانید و بروید. اساس انقلاب این است که در بین مردم باشید، شرایط سخت مردم را بدانید و مردم در روزهای سخت، مسؤولان، مخصوصا روسای قوا را کنار خود ببینند. رفتن شما به آنها روحیه میدهد و باعث میشود مشکلات آنها را رفع کنید.
***
به روحانی گفتم صد بارکالله!
دکتر محمدباقر قالیباف در نشست خبری پس از جلسات سران قوا که بعد از ظهر روز گذشته برگزار شد، گفت: در حوزه راهبردها، بین قوا هماهنگی و وحدت نظر کامل وجود دارد و همانطور که رئیس محترم جمهور عنوان کردند، هر سه قوه به دنبال این هستیم کاهش وابستگی بودجه به نفت را بیشتر از گذشته پیش ببریم. وی ادامه داد: آقای رئیسجمهور نیز بر این مساله تاکید و عنوان کرده بودند چون ما به سمت کاهش وابستگی به نفت حرکت میکنیم، به ما «بارکالله» بگویید؛ من در جلسه امروز به ایشان گفتم و اینجا هم تکرار میکنم که «بارکالله و صد بارکالله»! باید در این مسیر گام برداریم و این یکی از محورهای مهم و اساسی در اصلاح ساختار بودجه و تورمی است که هر روز افزایش مییابد.
ارسال به دوستان
فائزه هاشمی با انتشار نامهای اظهاراتش درباره تمایل به پیروزی ترامپ را تکرار کرد
اصرار بر بیوطنی
گروه سیاسی: آبروریزیهای فائزه هاشمی برای خاندان پدریاش ادامهدار است، تا جایی که این بار نوک پیکان حملات خود را به سمت برادر بزرگترش نشانه گرفته است. به گزارش «وطنامروز»، روز شنبه بود که فائزه هاشمی در گفتوگو با یکی از رسانههای اصلاحطلب با ابراز تمایلش به پیروزی مجدد دونالد ترامپ در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا نسبت به افزایش فشارها بر کشورمان اظهار رضایت کرده و گفته بود: «دوست داشتم آقای ترامپ انتخاب شود، شاید اگر فشارهای آقای ترامپ ادامه پیدا میکرد، بالاخره ما مجبور میشدیم یک تغییر سیاستهایی را داشته باشیم». موضع ضدانسانی و ضدملی فائزه هاشمی برای اصلاحطلبان و نزدیکان او به قدری مایه فضاحت بود که محسن هاشمی برادر ارشد وی، یک روز پس از انتشار مصاحبه و واکنش منفی جامعه نسبت به اظهارات خواهرش، نامهای سرگشاده نوشت و از او خواست ضمن اصلاح سخنانش از مردم عذرخواهی کند. با این حال نامه محسن هاشمی هم تاثیر چندانی بر رفتار و مواضع خواهرش نگذاشت، گویا خواهر کوچکتر باور قلبی به پیگیری سیاستهایش در چارچوب قاعده «نان در خون» دارد؛ موضعی که هر چند از زبان یک عضو حزب کارگزاران سازندگی و دختر رئیس فقید مجمع تشخیص مصلحت نظام بیان شده بود اما نشان از وجود چنین استراتژی خائنانهای حداقل در بخشی از بدنه اصلاحات میداد. همین مساله باعث شد علاوه بر محسن هاشمی، برخی چهرههای شناخته شده اصلاحطلب نیز سخنان فائزه هاشمی را محکوم کنند. حسین مرعشی، سخنگوی حزب کارگزاران سازندگی از جمله افرادی بود که روز گذشته با انتشار متنی در روزنامه سازندگی، اظهارات فائزه هاشمی را مغایر سیاستها و منش این حزب خواند. با تمام این تلاشها اما فائزه هاشمی روز گذشته در نامهای سرگشاده خطاب به برادر بزرگترش نهتنها به تکرار و تایید مواضع پیشین خود پرداخت که حتی نوک پیکان حملاتش را به سمت او هم نشانه گرفت. وی در بخش ابتدایی این نامه سعی کرد با نسبت دادن مواضع برادرش به برداشتن خیز انتخاباتی ابتدا نیت محسن هاشمی را چیزی فراتر از مصالح ملی بداند. فائزه هاشمی در همین زمینه نوشت: «از نامه محسن خوشحال شدم، سبب راحتی هم او و هم من گردید. چنین چیزی را بارها خواسته بودم و این اقدام اول او نبود. به او حق میدهم چون برای خودش آیندهای ترسیم کرده و دنبال حذف موانع است». وی در ادامه این نامه در دفاع از موضع حمایتیاش از ترامپ نوشت: «چرا «برای ایران او (ترامپ) را ترجیح میدادم»، چون بخشهایی و افرادی خطرناکتر از ترامپ در قلدری و عدم پایبندی به اصول و قواعد و مقررات با عملکرد و بعضا سیاستهای نادرست، کشور را در سراشیبی ناکارآمدیها، سوءمدیریتها، بیکفایتیها، دگماندیشیها و حتی گاهی تا مرز تلاشی پیش بردهاند، به مطالبات عمومی نه تنها توجهی ندارند، بلکه در خاموش کردن آن از هم سبقت میگیرند». فعال اصلاحطلب در ادامه نامه خود نه تنها هیچگونه عقبنشینی نسبت به اصل پیگیری مطالبات از طریق افزایش فشارهای خارجی از خود نشان نداد، بلکه خود را دلسوزترین فرد برای آینده ایران دانست و نوشت: «اگر هر فرد آزاده و بدون خشم و غضب و وابستگی و منافع و به دور از احساسات، گوش شنوا و دقتنظری داشته باشد- که کمتر این ویژگی را داریم- متوجه گفتار اینجانب مبنی بر تغییر سیاستها و عملکردها به منظور برگشت به اصل نظام و اهداف انقلاب و منافع جامعه میگردد و درمییابد بنده حقیر از همه دلواپسان و ناقدین و اهانتکنندگان و دروغگویان در ۲ جریان اصولگرایی و اصلاحطلبی در این مسیر دلسوزتر و جدیترم!» با این اوصاف به احتمال زیاد این سخنان را میتوان نقطه پایانی بر همه توضیحات و تفسیرهایی دانست که در روزهای اخیر از سوی برخی همقطاران فائزه هاشمی به زبان آمده بود. تاکید مجدد و پافشاری وی بر صحت مواضع ضدملیاش شاید راه را برای سرگشادهنویسیهای دیگرانی که به دنبال تغییر جو عمومی پس از انتشار مصاحبه فائزه هاشمی بودند مسدود کند. او تاکید دارد حرف اول و آخرش همانی است که منتشر شده! ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|