|
مجلس نمایندگان مفاد طرح استیضاح ترامپ را به سنا فرستاد
طرح استیضاح دونالد ترامپ، دوشنبهشب به وقت آمریکا از مجلس نمایندگان به مجلس سنای آمریکا ارجاع شد. خانه نمایندگان کنگره آمریکا با ۲۳۲ رای موافق در برابر ۱۹۷ رای مخالف، طرح استیضاح دونالد ترامپ را به دلیل تحریک به شورش تصویب کرد و آن را برای محاکمه رئیسجمهور پیشین به مجلس بالادستی یعنی سنا ارجاع داد. بدین ترتیب جلسات محاکمه ترامپ با حضور وکلایش و در غیاب شخص او از ۹ فوریه (۲۱ بهمن) در سنا آغاز میشود.
ارسال به دوستان
۳ شهر بیروت، طرابلس و صیدا بامداد سهشنبه صحنه اعتراضات به وضعیت اقتصادی و محدودیتهای ناشی از کرونا بود
اعتراضات لبنان به نفع کیست؟
گروه بینالملل: یک سال گذشته را میتوان یکی از پرتنشترین دورانهای لبنان در قرن 21 عنوان کرد. اعتراضات به وضعیت اقتصادی و فساد اداری در پاییز 2019 که اکثر شهرهای لبنان از جمله بیروت را تحت تاثیر قرار داد، با استعفای نخستوزیر وقت (سعد حریری) همراه شد. هر چند در این مدت و در فرصت 8 ماهه دولت حسان دیاب، اقداماتی جهت اصلاح وضعیت سیاسی و اقتصادی در دستور کار قرار گرفت اما وقوع پاندمی، کارشکنی بانک مرکزی و تحولات منطقهای هر کدام به نحوی مانع بهبود چشمگیر اوضاع در این کشور شد. با این حال در این مدت (حتی در دوره نخستوزیری حریری) رئیسجمهور و جریان 8 مارس همواره بر لزوم ثبات و پایداری دولت تاکید داشتند. به عبارت دیگر برای این جریان هر گزینهای بر گزینه بیدولتی در لبنان ارجحیت داشت، دلیل آن هم آگاهی گروه 8 مارس از تبعات فقدان دولت در لبنان بر زندگی و معیشت مردم بود. در مقابل اما جریان 14 مارس به عنوان پایگاه سیاسی حریری و نیروهای غربگرا، در کنشهای خود نشان داد در پس به کار بردن الفاظی مثل اقدام برای تشکیل دولت تکنوکرات و امثالهم، در پی تغییر در سهمیهبندیها و برهم زدن نظم پدید آمده بر پایه توافق طائف است. این امر سبب شده است پس از انفجار مشکوک بندر بیروت و استعفای دولت حسان دیاب، سعد حریری که اکنون گزینه مکلف برای تشکیل کابینه لبنان است، با حمایت جریان سیاسی 14 مارس بار دیگر به بهانهجویی در مسیر تشکیل کابینه و دامن زدن به بیدولتی در لبنان بپردازد. از این رو در 4 ماه اخیر که دولت پیشبرد امور مسؤولیت اداره کشور را بر عهده دارد، به دلیل محدودیت در دایره تصمیمگیریهای کلان، موضوعات اقتصادی و مشکلات معیشتی مجددا تشدید شده است. در این بین تحریک شکل گرفته از سوی گروههای غربگرا برای سازماندهی آشوبها را نیز نباید از نظر دور باشد؛ گروههایی که خواستار کاهش قدرت جریان مقاومت در لبنان هستند.
* اعتراض و آشوب در 3 شهر لبنان
به گزارش «وطن امروز» به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، یک سال پس از اعتراضات مردم لبنان به مشکلات اقتصادی که به استعفای سعد حریری، نخستوزیر وقت منجر شد، از بامداد دیروز بخشهایی از 3 شهر صیدا، طرابلس و بیروت در لبنان مجددا صحنه آشوب و اعتراضات به وضعیت موجود بود. بر این اساس در ۲ شهر طرابلس و صیدا به ترتیب در شمال و جنوب لبنان، اعتراضات خیابانی به وضع اقتصادی در سایه محدودیتهای دولت به دلیل مقابله با همهگیری «کروناویروس» برپا شد. بر همین اساس شبکه خبری المنار لبنان گزارش کرد میدان «عبدالحمید کرامی» ورودی جنوبی شهر طرابلس و پیرامون مجتمع ساختمانهای دولتی بیشتر به میدان جنگ میان شماری از جوانان و نیروهای امنیتی شبیه شده بود که در پی این تقابل، تعدادی از معترضان و شماری از نیرویهای امنیتی دچار جراحت شدند. طبق گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، معترضان لبنانی در طرابلس که علیه قرنطینه و بحران اقتصادی تجمع کرده بودند به سمت نیروهای امنیتی و ساختمانهای دولتی سنگ پرتاب کردند. نیروهای امنیتی نیز در مقابل با گاز اشکآور و گلوله پلاستیکی سعی در متفرق کردن معترضان داشتند. بر اساس آنچه در شبکههای اجتماعی منتشر شده است ساکنان طرابلس به قرنطینه پایبند نیستند و بازارها باز هستند، برای همین نیروهای امنیتی مجبور به مداخله شدهاند. این در حالی است که پنجشنبه گذشته دولت لبنان قرنطینه کامل را تا 8 فوریه برای مقابله با کرونا تمدید کرد. در همین حال جنوب لبنان هم شاهد اعتراضاتی مشابه بود. در صیدا (جنوب) در تقاطع «ایلیا» شماری از جوانان اعتراضات مشابهی در اعتراض به وضعیت نابسامان معیشتی خود انجام دادند. علاوه بر طرابلس در بیروت نیز معترضان علیه قرنطینه و بحران اقتصادی تجمع کرده و طبقه سیاسی را مسؤول فروپاشی اقتصاد دانستند. اعتراضها در لبنان که از پاییز ۲۰۱۹ آغاز شد، سبب استعفای دولت سعد حریری در آن زمان شد و پس از چندین ماه کشمکش، حسان دیاب توانست در بین همه گزینههای ناکام نخستوزیری، کابینه خود را تشکیل دهد. کابینه دیاب نیز پس از انفجار بندر بیروت استعفا کرد و در حال حاضر تا زمان تشکیل دولت، کابینه جدید به عنوان «دولت پیشبرد امور» مسؤولیت محدود در اجرای امور را دارد.
* اختلاف نخستوزیر مکلف و رئیسجمهور برای تشکیل کابینه
پس از انفجار در بندر بیروت و استعفای دولت حسان دیاب، سعد حریری برای سیزدهمین بار به عنوان نخستوزیر مکلف مامور تشکیل کابینه شد اما اختلافات اساسی میان میشل عون و سعد حریری در زمینه تشکیل دولت جدید لبنان به واسطه اختلاف رای پیرامون سهم احزاب و جریانهای سیاسی در کابینه سبب شده است طی 4 ماه گذشته دولت پیشبرد امور با اختیارات محدود مسؤولیت اداره کشور را بر عهده داشته باشد. نکته قابل تامل اینکه اختلافات پیش آمده در رابطه با تشکیل کابینه از سوی حریری و در اعتراض به نظم حاکم بر چینش کابینه و وزرای دولت است؛ موضوعی که در توافق طائف در 1990 به عنوان اصل اساسی تشکیل دولت در لبنان مورد تایید همه گروهها و جریانهای سیاسی و قومیتی لبنان قرار گرفت. این مساله سبب شده لبنان عملا در وضعیت بیدولتی باقی بماند و همین امر نیز منجر به بروز آشوب و اعتراضها در لبنان شده است.
***
پشت پرده آشوبها در لبنان
دکتر حسین آجورلو*: واقعیت موجود در لبنان این است که جامعه این کشور به لحاظ اقتصادی وضعیتی بحرانی را سپری میکند. شرایط کلی اقتصاد لبنان ناشی از وجود دولت پیشبرد امور (با اختیارات محدود)، پاندمی کرونا، کاهش ارزش لیر بر اثر اقدامات بانک مرکزی و تحریم سوریه در قالب قانون سزار که بر تعاملات بانکهای لبنانی با تجار سوری اثر منفی گذاشته است، سبب شده مشکلات معیشتی به شکل فراگیر در لبنان پدید آید. با این حال وقوع اعتراضات و آشوب و درگیری در لبنان با توجه به روحیه مردمی این کشور عموما ناشی از تحرکات و سازماندهی نسبی از سوی گروههای سیاسی است. به عبارت دیگر مردم لبنان با توجه به فضای حاکم بر این کشور بویژه در سالهای اخیر، آستانه تحمل بالایی پیدا کردهاند و از این جهت نمیتوان گفت اعتراضات در 3 شهر طرابلس، صیدا و بخشهایی از بیروت کاملا خودجوش است. اما درباره چرایی دور جدید تنشآفرینی اجتماعی در لبنان باید به این نکته توجه کرد که این کشور بشدت متاثر از تحولات بینالمللی است. از این رو در فضای فعلی نظام بینالملل که در آن شاهد افزایش قدرت جبهه مقاومت خواهیم بود، جریان مقابل در صدد آن است با برهم زدن وضعیت اجتماعی و ایجاد آشوب و اعتراض، اوضاع سیاسی را آشفته و متزلزل نشان دهد تا از کنار آن ضمن بر هم زدن شرایط توافق و ثبات، برخی امتیازات سیاسی را از آن خود کند؛ اتفاقی که علاوه بر لبنان در عراق هم شاهد آن خواهیم بود. بر اساس منطق حاکم بر روابط بینالملل، همواره گروه یا جریانی که در موضع ضعف قرار دارد خواهان تغییر وضع موجود و بر هم زدن زمین بازی است. با توجه به اینکه در ۲ دهه گذشته جریان مقاومت در منطقه در معادلات سیاسی، نظامی و امنیتی دست برتر را داشته، مشخص است کدام گروههای سیاسی در لبنان به دنبال آشوب و اعتراض هستند. طی یک سال اخیر و در جریان تحولات سیاسی لبنان شاهد این هستیم که حزبالله لبنان، جنبش امل و جریان 8 مارس همواره از لزوم وجود دولت مقتدر در لبنان حمایت کردهاند و حتی پس از استعفای حریری در سال 2019، این چهره شاخص جریان غربگرای 14 مارس را به عنوان گزینه مطلوب برای نخستوزیری تایید کردند. همچنین در جریان تحولات پس از انفجار بندر بیروت، سیدحسن نصرالله گفتوگوی سیاسی با مکرون را با هدف برقراری ثبات و آرامش در لبنان نفی نکرده و همین ۲ مورد نشان میدهد مقاومت در لبنان خواستار آرامش و ثبات است اما جریان مقابل، در این مدت به اشکال مختلف با بهانهجویی به دنبال بر هم زدن موازین قانونی بوده است. اکنون نیز این گروهها که در دهههای قبل با حمایت سعودی میز بازی سیاسی در لبنان را میچیدند، در موضعی از ضعف قرار گرفتهاند که صرفا و با هر ابزاری به دنبال بر هم زدن وضعیت و به اصطلاح زدن زیر میز هستند.
* کارشناس مسائل لبنان
ارسال به دوستان
وزیر سابق جنگ رژیم صهیونیستی: صدها نفر در اسرائیل بعد از تزریق واکسنکرونا گرفتند!
افشاگری لیبرمن علیه فایزر
افشاگری وزیر پیشین جنگ رژیم صهیونیستی درباره تبعات واکسیناسیون بیرویه در سرزمینهای اشغالی مثل پتک بر سر نتانیاهو فرود آمد. دولت او از اواخر سال میلادی پیش، یک پروژه بشدت تبلیغاتی با واکسنهای وارداتی فایزر- بیونتک از آمریکا و با شعار بیمه کردن همه صهیونیستهای ساکن اراضی اشغالی از ویروس «کووید-19» را آغاز کرد و تا همین اواخر به خود میبالید که کشوری با سریعترین نرخ واکسیناسیون شهروندانش در دنیاست. با این حال حتی تبلیغات وسیع رسانههای آمریکایی مثل سیانان و نیویورکتایمز درباره رکورددار بودن اسرائیل در سرانه تزریق واکسن و پایین آمدن آمار ابتلا نتوانسته فاجعهای را که در شرف وقوع است از نظرها مخفی کند. دستگاههای تبلیغاتی صهیونیستی ادعا میکنند بیش از 70 درصد جمعیت 9 میلیون نفری اسرائیلیها طی 5هفته اخیر دوز اول واکسن کرونای مشترک شرکتهای فایزر و بیونتک را دریافت کرده و تزریق دوز دوم هم از مرز یک میلیون نفر گذشته اما آمار واقعی حاکی از آن است که حدود 6/2 میلیون نفر دوز اول و نزدیک به 2/1میلیون نیز دوز دوم را تزریق کردهاند.
حالا آویگدور لیبرمن، یکی از سرشناسترین سیاستمداران دست راستی همطیف نتانیاهو از مخفیکاری وزارت بهداشت این رژیم درباره آمار ابتلا به کرونا پرده برمیدارد. وزیر جنگ و وزیر خارجه پیشین رژیم صهیونیستی دوشنبهشب گذشته در مصاحبه با شبکه ۱۳ تلویزیون این رژیم گفت: «از صحبتهایم با یک منبع بسیار موثق در وزارت بهداشت دریافتم که اطلاعات بسیار مهمی از افکار عمومی پنهان نگاه داشته شده است. صدها نفر که بیشتر آنها بزرگسال هستند، بعد از دریافت دوز دوم واکسن کرونا، مبتلا شدهاند. این موضوع برای یک یا 10 نفر نیست، بلکه صدها نفر است. وزارت بهداشت در حال تحقیق درباره آن است ولی تصمیم گرفته که آن را مخفی کند».
حتی پیش از لیبرمن هم پروفسور ناخمن آش، هماهنگکننده برنامه رژیم صهیونیستی برای مقابله با کرونا درباره ادعای شرکت فایزر مبنی بر ایجاد ایمنی واکسن مزبور پس از تزریق نوبت اول ابراز تردید کرده بود. همچنین ابتدای هفته جاری نیز سازمان اطلاعات ارتش رژیم صهیونیستی در گزارشی که به مرکز اطلاعرسانی ویروس کرونا در وزارت بهداشت این رژیم فرستاده بود، هشدار داد به دلیل واکسیناسیون بیرویه فشرده و گسترده ممکن است ویروس «کووید-19» به شکل نوعی کرونای اسرائیلی ظهور پیدا کند. بر اساس آمارهای رسمی وزارت بهداشت این رژیم تاکنون ۶۰۶,۳۶۵ نفر در فلسطین اشغالی به ویروس کرونا مبتلا شده و ۴,۴۹۸ نفر نیز جان خود را بر اثر آن از دست دادهاند. با این حال ریچل شرایر، گزارشگر بهداشتی شبکه بیبیسی نیز از آمار مخفیشده مبنی بر ابتلای هزاران اسرائیلی پس از تزریق دوز اول فایزر- بیونتک خبر داده است. او مینویسد: «اسرائیل پیشتاز در واکسیناسیون عمومی کرونا، در ازای خرید مقدار زیادی واکسن نقش موش آزمایشگاهی دنیا را بازی کرده است. از این رو دانشمندان با علاقه اطلاعاتی را که اسرائیل ارائه میکند دنبال میکنند تا ببینند واکسیناسیون بخش بزرگی از جمعیت چه نتیجهای داشته است».
ارسال به دوستان
عقبنشینی آشکار اتحادیه اروپایی در مقابل دولت قانونی ونزوئلا
اروپاییها دیگر گوایدو را به رسمیت نمیشناسند
اتحادیه اروپایی در یک عقبنشینی آشکار که حکایت از شکست سیاست مشترک بروکسل با واشنگتن برای تحریم ونزوئلاست، اعلام کرد دیگر خوان گوایدو را به عنوان رئیسجمهوری موقت یا انتقالی این کشور به رسمیت نمیشناسد. 27 کشور عضو این اتحادیه روز دوشنبه در بیانیهای مشترک اعلام کردند از این پس گوایدو را به عنوان رهبر مخالفان دولت ونزوئلا و رئیسجمهور موقت این کشور به رسمت نمیشناسند اما همچنان او را «طرف ممتاز گفتوگو با اتحادیه اروپایی» میدانند. آغاز عقبنشینی بروکسل ۳ هفته پیش بود که بسیاری از رسانههای اروپایی از جمله روزنامههای لیبراسیون و فایننشالتایمز و بویژه رسانههای اسپانیاییزبان با اشاره به بیانیه ششم ژانویه جوزپ بورل، مسؤول ارشد سیاست خارجی اتحادیه اروپایی به این نتیجه رسیدند که اتحادیه مزبور بر خلاف متون دیپلماتیک پیشین، از این پس خوان گوایدو ۳۷ ساله را نه به عنوان رهبر اپوزیسیون، بلکه صرفا یکی از نیروهای سیاسی ونزوئلا طبقهبندی کرده است.
در بیانیه مزبور آمده بود: «... اتحادیه اروپایی در قبال تمام بازیگران مدنی و سیاسی، از جمله خوان گواید و دیگر نمایندگان برگزیده مجلس شورای ملی سال ۲۰۱۵ برای بازگرداندن دموکراسی به ونزوئلا به تعهداتش پایبند میماند». اگر چه در این بیانیه، اتحادیه اروپایی نتایج انتخابات پارلمانی اخیر ونزوئلا را زیر سوال برده و اعلام کرده مجلس شورای ملی جدید این کشور را به رسمیت نمیشناسد با این حال از آنجا که گوایدو در این انتخابات شرکت نداشته، طبیعتا نمیتواند مدعی کرسی ریاست مجلس یا رهبری اپوزیسیون بر اساس آرای عمومی باشد. با این حال آمریکا و بریتانیا هنوز مهرهشان را با سمت رئیسجمهور موقت به رسمیت میشناسند. گوایدو در زمان جنجال آمریکا و اروپا بر سر انتخابات ریاستجمهوری سال 2018 ونزوئلا، رئیس مجلس شورای ملی بود و از اوایل سال 2019 از سوی دولت ترامپ و اجماعی از کشورها شامل شرکای اروپایی واشنگتن و دولتهای راستگرای آمریکای لاتین، بر اساس بندی در قانون اساسی این کشور برای رهبری سیاسی در شرایط اضطراری به عنوان جایگزین نیکولاس مادورو، رئیسجمهور قانونی به رسمیت شناخته شد. سمت ریاستجمهوری موقت باعث شده گوایدو در ۲ سال اخیر خیانتهای زیادی به مردم کشورش کند، از جمله تلاش برای کودتا و فروپاشی اقتصادی این کشور از طریق بلوکه ذخایر ارزی این کشور در خارج. آمریکا، انگلیس و اروپا مدعیاند ذخایر ارزی ونزوئلا در بانکهایشان را که پول حاصل از فروش نفت این کشور است، با حکم رئیسجمهور موقت بلوکه کردهاند. دولت ترامپ با همین بهانه، منابع مالی مصادره شده دولت قانونی ونزوئلا را برای تقویت مخالفان دولت مادورو و اقدام به براندازی توسط تیم گوایدو اختصاص داد. این در حالی است که آمریکا و انگلیس طی ۲ دهه اخیر سابقه ۲ بار کودتا علیه رؤسایجمهور قانونی ونزوئلا را دارند. نیکولاس مادورو که همچنان از حمایت زیاد مردم کشورش برخوردار است، در جریان این فتنهها بارها تأکید کرده تسلیم فشارهای غرب نخواهد شد و قدرت را به یک دولت دستنشانده واگذار نخواهد کرد. با وجود حمایتهای گسترده آمریکا و شرکای غربی و حتی عربیاش از جریان گوایدو، در ماههای اخیر گزارشهای متعددی درباره بروز اختلاف در میان نیروهای اپوزیسیون ونزوئلا و چنددستگی نسبت به ادامه نقش رهبری این رئیسجمهور خودخوانده منتشر شده است.
ارسال به دوستان
دور دنیا
نماینده انگلیسی:
کشتار یمنیها بدون کمک آمریکا و انگلیس میسر نبود
نماینده پارلمان بریتانیا این کشور را به حمایت نظامی از قاتلان مردم یمن متهم کرد. «زهرا سلطانا» قانونگذار حزب کارگر در سخنرانی خود در صحن مجلس عوام به مناسبت «روز جهانی همبستگی با مردم یمن» از نقش دولت انگلیس در تسلیح و حمایت ائتلاف متجاوز سعودی به یمن پرده برداشت و آن را یک رسوایی ملی دانست.
از نظر خانم سلطانا این امر باعث بدترین بحران انسانی در جهان شده و انگلیس عمیقا در این ماجرا شریک است.
او گفت: «در این جنگ 5 ساله بیش از ۱۰۰ هزار نفر کشته شدند. این جنگ بدترین بحران انسانی در دنیا بوده است. چندی قبل سازمان ملل هشدار داد ۲۰ میلیون یمنی از جمله ۱۰ میلیون کودک در خطر گرسنگی هستند. هماینک بر اساس برآوردها یک میلیون یمنی به کرونا مبتلا شدهاند. این نبرد بدون کمک آمریکا و انگلیس امکانپذیر نبود و این حجم مرگومیر و فجایع انسانی بدون حمایتهای این ۲ کشور رخ نمیداد».
به گفته این نماینده حزب کارگر به نقل از کارشناسان نظامی، بمبهای پرتاب شده از جنگندههای سعودی ساخت انگلیس و آمریکاست و خلبانان آنها نیز توسط آمریکاییها و انگلیس آموزش دیدهاند. از زمان آغاز جنگ یمن دولت انگلیس مجوز صادرات فروش سلاح به سعودی به ارزش 3/5 میلیارد یورو را صادر کرده است. دولتهای آمریکا و انگلیس میتوانستند با عدم حمایت از سعودیها و فروش سلاح به آنها، قطع آموزش خلبانان آنها و اورهال جنگندهها این نبرد را متوقف کنند اما اقدامی انجام ندادند. دولتهای آمریکا و انگلیس از فروش سلاح به سعودی سود بردهاند.
سلطانا در خاتمه صحبتهایش در وستمینستر، با انتقاد از بوریس جانسون، نخستوزیر انگلیس گفت دولت لندن کاملا در جنایات علیه ملت یمن مشارکت داشته است. او همچنین به همراه 23 نفر از اعضای پارلمان در نامهای به وزیر خارجه این کشور فاش کردند انگلیس از ابتدای جنگ یمن، ۱۵ میلیارد پوند سلاح به سعودیها فروخته است و خواستار توقف این روند شدند.
***
ادامه وحشت صهیونیستها از انتقام حزبالله
با وجود کاهش تنش در مرزهای شمالی فلسطین اشغالی با لبنان، صهیونیستها وحشت خود را از انتقام حزبالله پنهان نمیکنند. روزنامه عبریزبان معاریو در شماره دیروز خود با اشاره به ادامه وحشت نظامیان صهیونیست از اقدام تلافیجویانه جنبش مقاومت لبنان نسبت به ترور فرماندهانش نوشت: «تسویهحساب حزبالله با اسرائیل درباره ترور یکی از فعالانش در سوریه همچنان انجام نشده و مفتوح باقی مانده است».
تال لیو رام، نویسنده این روزنامه معتقد است: به نظر حزبالله تسویهحساب ترور فعالش در سوریه را که جولای 2020 رخ داده همچنان انجام نداده و با وجود آنکه طی چند ماه گذشته شاهد کاهش حجم تنش در طول مرزهای شمالی هستیم اما ارتش صهیونیستی همچنان بر این باور است هر آن احتمال انفجار اوضاع وجود دارد.
معاریو همچنین به نقل از کارشناسان صهیونیست خبر داد اگرچه احتمال وقوع این اقدام در چند روز آینده وجود ندارد اما در سایه احتمال تنش بین اسرائیل و حزبالله بویژه در سوریه، احتمال وقوع برخوردهای پیشبینینشده بسیار بیشتر میشود و ظرفیت تبدیل شدن به یک سناریوی درگیری را دارند.
***
حملات مکرر به ریاض
ریاض پایتخت عربستان برای دومین بار طی روزهای اخیر هدف حملات موشکی یا پهپادی ناشناس قرار گرفت. متعاقب این رخداد سعودیها بار دیگر مدعی انجام حمله موشکی از سوی انصارالله یمن شدند؛ حال آنکه این جنبش انقلابی یمن هر گونه حمله را تکذیب میکند. در پی این حملات که باز هم مثل مورد قبلی در ساعت ۱۲ ظهر به وقت عربستان انجام شد، سامانههای موشکی و پدافندی سعودی اقدام به شلیک کرده و به ناچار هواپیماهای مسافربری به مقصد ریاض بار دیگر به سمت فرودگاههای دیگر هدایت شدند. به نظر میرسد هدف حمله بار دیگر فرودگاه ریاض بوده است.
جنبش انصارالله بلافاصله پس از انجام هر عملیات پهپادی یا موشکی علیه متجاوزان رسما و به صراحت آن را اعلام کرده اما این جنبش و ارتش یمن ادعای چند روز پیش سعودیها مبنی بر شلیک موشک به فرودگاه ریاض را بیاساس دانسته بودند.
این در حالی است که گروه «تیپهای وعده حق» مسؤولیت حمله قبلی به ریاض را برعهده گرفته و آن را حملهای پهپادی و نه موشکی عنوان کرده بود.
این گروه اعلام کرده بود هدف پهپادهایش نه فرودگاه ریاض، بلکه خیابان طائف غربی بوده است که در آن وزارتخانهها و ساختمانهای دولتی سعودی قرار دارد.
ارسال به دوستان
بازداشت ۷۱ نفر در ترکیه به بهانه کودتای ۵ سال پیش
سریال بازداشتها در ترکیه
سیاست آنکارا در پاکسازی نهادها و سازمانهای دولتی از اعضا و وابستگان جنبش «فتحالله گولن» اپوزیسیون آمریکانشین دولت ترکیه بهرغم شیوع گسترده ویروس «کووید-۱۹» در این کشور، ادامه دارد. به گزارش «وطن امروز»، خبرگزاری «آناتولی» دیروز اعلام کرد دادستانی کل آنکارا برای 71 نفر از مظنونان به همکاری با سازمان گولن و دست داشتن در کودتای نافرجام پانزدهم جولای ۲۰۱۶ حکم بازداشت صادر کرد که نیروهای امنیتی، آنها را بازداشت کردند. این افراد که شامل شماری از نظامیان فعلی نیروهای مسلح ترکیه نیز میشود، به استفاده از نرمافزار «بایلاک»- برنامه مورد استفاده عوامل گولن در شب کودتا- متهم شدهاند. مقامات ترکیه میگویند عوامل کودتای سال قبل پس از آنکه گروههای ارتباطی آنها در شبکه اجتماعی «واتسآپ» لو رفته بود، از نرمافزار بایلاک برای هماهنگی استفاده کردند. عملیات دیروز نیروهای امنیتی ترکیه که به صورت همزمان در ۲۰ استان انجام شد، بعد از مدتی توقف به دلیل شیوع ویروس کرونا در این کشور از سر گرفته شده است. روز جمعه نیز ۳۵ نفر به بهانه مشابه بازداشت شده بودند. آنکارا سازمان گولن را - که به گفته دولتمردان این کشور، اعضای آن به صورت مویرگی در بیشتر نهادها و سازمانهای دولتی ترکیه نفوذ کرده بودند - تروریستی و عامل کودتای نافرجام ۱۵ جولای ۲۰۱۶ میداند و از آمریکا خواسته او را به ترکیه بازگرداند. در جریان این کودتا که توسط تعداد زیادی از نظامیان ترکیه و با توسل به ادوات ارتش مانند تانک، جنگنده و بالگرد انجام شد، حدود ۲۵۰ نفر کشته و بیش از 2 هزار نفر زخمی شدند. ۲۵ تیرماه امسال بود که «سلیمان سویلو» وزیر کشور ترکیه در مراسم چهارمین سالگرد شکست کودتاچیان، با ارائه آمار جدیدی از روند پاکسازی این کشور از عوامل گولن، گفت تاکنون 282.790 نفر به بهانه ارتباط با کودتا بازداشت شدهاند که 94.975 نفر از آنها با حکم دادگاه به زندان رفتند. ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|