|
ارسال به دوستان
تشریح آخرین تمهیدات لازم برای برگزاری جشنواره 39 فیلم فجر
30 استان میزبان سیمرغ
گروه فرهنگ و هنر: دبیر سیونهمین جشنواره فیلم فجر در نشستی رسانهای، آخرین جزئیات از کیفیت برگزاری این دوره جشنواره را تشریح کرد.
این نشست به دلیل رعایت پروتکلهای بهداشتی بهصورت زنده از بسترهای ارتباطی جشنواره در فضای مجازی پخش شد.
سیدمحمدمهدی طباطبایینژاد در آغاز این نشست گفت: با کاهش آمار درگیرشدگان به کرونا و مبتلایان، شرایط کشور رو به بهبودی رفت و سینماها باز شدند و امروز این امکان را داریم که در سطح صاحبان آثار و منتقدان و مردم جشنواره فجر را برگزار کنیم. در تهران 70 سالن، 30 استان و همچنین در ۵ منطقه آزاد، جشنواره به طور کامل برگزار میشود.
وی افزود: سالهای گذشته ما فیلمهای جشنواره را به تفکیک برای استانها میفرستادیم و به هر استان 10 فیلم ارسال میشد اما امسال در یک شرایط عادلانه علاقهمندان میتوانند همه آثار را در تمام استانها ببینند و در آرای مردمی شرکت کنند.
دبیر جشنواره فیلم فجر ادامه داد: ما ۱۶ اثر را برای نمایش انتخاب کردیم و از ابتدا گفته بودیم فیلمها برای سیمرغ مورد داوری قرار میگیرند؛ مثل هر سال نیست، طبق زمانبندیای که داشتیم باید ۲ روز را کمتر میکردیم. جمعبندی ما این بود که این میتواند حسن داشته باشد و ۲ روز آخر را به بهترین فیلم اول و بهترین فیلم جشنواره اختصاص بدهیم و این فیلمها مرور شود. تعداد آثار به گونهای نبود که 10 روز پر شود.
طباطبایینژاد درباره فروش بلیت هم گفت: همه تمهیدات در سمفا در نظر گرفته شده است؛ فروش برای کارتهای مهمان شروع شده و شرایط لازم و هر آنچه را که باید به لحاظ بهداشتی مهیا میکردیم انجام شده است. دوستان ما در سمفا و سامانههای فروش فعالیت اجرایی را پیش میبرند.
* فرآیند اخذ آرای مردمی
دبیر سیونهمین جشنواره فیلم فجر درباره آرای مردمی این دوره هم گفت: آرای مردمی انجام میشود. تمام کسانی که وارد سامانه میشوند کدی دریافت میکنند و بعد از سانس هم برای آنها کدی ارسال میشود که با رجوع به سمفا میتوانند به فیلم موردنظر خود رای بدهند.
وی درباره فرصت دادن به فیلمهای خارج از مسابقه برای اکران در ایام جشنواره هم گفت: اگر میخواستیم آثاری را خارج از مسابقه به نمایش بگذاریم باید کار را از صبح شروع میکردیم، چون زمان ناهار و اقامه نماز دوستان دچار مشکل میشد. از این رو باید صبح سانسی را مقرر میکردیم که این امر هم از نظر پروتکلها مشکل داشت، ضمن اینکه انتخاب آثار جامانده از بخش مسابقه کار دشواری بود؛ هر راهی انتخاب میکردیم باز عدهای معترض میشدند، بنابراین بهتر است از این کار صرفنظر کنیم.
* جشنواره نباید به «اکران» تبدیل شود
دبیر جشنواره فیلم فجر درباره شرایط اقتصادی نامطلوب سینماداران هم گفت: سالنهای زیادی در فضای جشنواره حضور دارند، در استانها هم چنین است. در تهران حدود 90 اکران در سینماها رخ میدهد، البته برخی نسبت به همین تعداد هم انتقاد میکنند. اینکه جشنواره را به اکران بدل کنیم موضوع درستی نیست.
* شرایط اکران «قاتل و وحشی» فراهم شود استقبال میکنیم
طباطبایینژاد درباره مشکل شرعی «قاتل و وحشی» و امکان صدور مجوز نمایش آن تنها برای بانوان هم گفت: این در حوزه تصمیم جشنواره فجر نیست، اگر اداره کل نظارت و سازمان سینمایی امکان نمایش فیلم را در جشنواره فراهم کنند به هر شکلی که ممکن باشد استقبال میکنیم ولی شرط این است که مجوز را به ما بدهند. این موضوع در اختیار من نیست.
وی درباره بودجه این دوره جشنواره نیز بیان کرد: حامی مالی جشنواره با نیمی از حضور، شهرداری تهران است و غیر از شهرداری، حامی دیگری نداریم. هزینهها در یک سال اخیر افزایش یافته ولی تلاش میکنیم با کمترین هزینه جشنواره را برگزار کنیم. برای اکران فیلم در شهرستانها برای ۱۶ فیلم بالغ بر یک میلیارد باید به تهیهکنندگان بپردازیم، نزدیک به یک میلیارد هم هزینه جوایز است. بعد از جشنواره مجموع هزینههای جشنواره را اعلام میکنیم.
طباطبایینژاد درباره تضمین رعایت پروتکلهای بهداشتی هم اظهار کرد: از پروتکلها همه دوستان مطلع هستند و ما هم به سینماها درباره این موضوع اطلاع دادهایم؛ تبسنجی، الزام استفاده از ماسک، ضدعفونی سالنها، تغییر هوا در بین سانسها از جمله این موارد است. در برج میلاد هم صندلیهای یک در میان را خارج کردهایم و مبلمانها با فاصله با هم قرار دارند.
وی درباره فیلمهای مستند و کوتاه هم گفت: تلاش ما این بود که بتوانیم آنها را به نمایش بگذاریم، اگر میخواستیم این کار را کنیم باید روز بیستودوم را هم پر میکردیم. از طرفی تمام فیلمهای مستند یکی دو ماه پیش در پلتفرمها به نمایش درآمدهاند و برخی فیلمها 40 هزار بار دیده شدهاند. فیلمی با این آمار چرا باید برای 400 نفر نمایش داده شود، فیلمهای کوتاه هم یک هفته پیش نمایش داده شدند. ضمن اینکه نگران سانسبندی و استقبال هم بودیم چون قبلا به نمایش درآمده بودند و برای ما درست نبود تماشاگران کمی داشته باشد.
طباطبایینژاد درباره پیشنهاد به تهیهکنندگان برای برگزاری آنلاین جشنواره هم گفت: ما پیشنهاد دادیم، البته میدانستیم نمیپذیرند. من دبیرکل ستاد صیانت بودم و میدانستم احتمال سرقت هست، خودم هم قبول نمیکردم یک سرمایه در فضای مجازی به سرقت برود؛ به هر حال سیستم نظارتی چندانی در کشور ما نیست. البته پلتفرمهای بزرگ دنیا هم دچار همین مسأله هستند. ریسک بالایی بود که نه ما و نه هیچ تهیهکنندهای حاضر به این ریسک نبودیم. در حوزه فیلمهای سینمایی، اکران آنلاین معنا ندارد. در حوزه مستند و فیلم کوتاه تمایل به سرقت کمتر است ولی در فیلم داستانی بلافاصله سرقت اتفاق میافتد و طبیعی بود از این کار اجتناب کنیم.
* امکان اکران همه فیلمهای بخش سودای سیمرغ وجود ندارد
وی در ادامه درباره امکان به نمایش گذاشتن همه فیلمهای راهیافته به بخش سودای سیمرغ برای منتقدان و صاحبنظران گفت: اینکه ۵۷ اثر را اکران کنیم، طبیعتا امکانش وجود ندارد. آیا امکان سانسبندی هست؟ اما اینکه خود علاقهمندان و منتقدان با تهیهکنندگان ارتباط بگیرند و آثار موردنظر خود را ببینند در دستور کار ما نیست و به خود تهیهکنندگان برمیگردد. ما از ابتدا اعلام کردیم صرفا فیلمهای نامزد شده را اکران میکنیم. آن زمان حتی این گزینه نیز مطرح بود که همین ۱۶ فیلم هم امکان اکران نداشته باشند. همه 57 اثر مورد داوری قرار گرفتند و کاندیداهای نهایی دوستان داور بیش از این ۱۶ فیلم نبود و نمیتوانستیم تعداد را بالا ببریم. برای اضافه کردن فیلمها بحثهایی هم در میان داوران مطرح شد اما بیشتر کردن این آثار تبدیل به چالش برای سانسبندی میشد. اگر میشد جشنواره را در طول یک ماه برگزار کرد شاید میشد همه 57 فیلم راهیافته به بخش سودای سیمرغ را اکران کرد.
مسعود نجفی، مدیر روابط عمومی جشنواره در این نشست با اشاره به آغاز فروش بلیتهای مردمی جشنواره اعلام کرد: زدن ماسک برای همه افراد اجباری است و در گیشه سینماها حتی یک بلیت هم فروخته نخواهد شد.
طباطبایینژاد در پاسخ به سوال دیگری درباره امکان اکران فیلمهایی غیر از ۱۶ فیلم اعلام شده بار دیگر تأکید کرد: در سینماهای مردمی ۳ سانس نمایش داریم و زمانبندی به دلیل کرونا به گونهای نیست که فیلم دیگری اضافه کنیم. اجمالا این موضوع از نظر جشنواره منتفی است و تنها همین ۱۶ اثر به نمایش درمیآیند.
وی درباره جدیتر شدن مشکل اکران بهواسطه برگزاری جشنواره هم گفت: جشنواره مشکل اکران را بیشتر نمیکند اتفاقا یکی از معضلات اصلی ما این است که فیلمی برای اکران داده نمیشود. امیدواریم جشنواره رونقی ایجاد کند که صاحبان آثار فیلمها را در نوبت اکران قرار دهند. گمان نمیکنم جشنواره به فضای اکران لطمه زده است، بلکه فکر میکنم جشنواره میتواند فضای اکران پررونقی را ایجاد کند.طباطبایینژاد درباره اختلال به وجود آمده در فرآیند خرید بلیتهای مردمی هم گفت: ما ۳ سینما را در آخرین لحظات به ناوگان اکران اضافه کردیم که همین مساله موجب اختلال سایت شد ولی الان مرتفع شده است.
* امکان راستیآزمایی تکتک آرای مردمی وجود دارد
وی درباره آرای مردمی و نقش خانه سینما بیان کرد: بلیتها بر اساس شماره تماس خریداری میشود. خانه سینما در داوری مداخله دارد ولی به شیوه سالهای قبل نیست، بلکه سامانه به صورت الکترونیکی کار داوری را انجام میدهد. همه کدها در سامانه ثبت میشود و تمام رایها را میشود ردیابی کرد، پس نیازی به شیوه سالهای قبل نیست. در شیوه جدید امکان راستیآزمایی هم وجود دارد ولی خانه سینما هم میتواند نظارت کند.
طباطبایینژاد درباره دلیل حذف هیات انتخاب در این دوره از جشنواره هم گفت: ما ابتدا که جشنواره را شروع کردیم گمان میکردیم تعداد فیلمها کم باشد. برای اینکه همه فیلمها مورد داوری قرار بگیرند امسال استثنا قایل شدیم ولی رفتهرفته دیدیم تعداد فیلمها افزایش یافت و شرایط نمایش هم فراهم شد اما زمان از دست رفته بود و دیگر نمیشد هیات انتخاب قرار بدهیم. از این جهت تنها فیلمهای نامزد دریافت جایزه برای نمایش انتخاب شدند، البته این کار دشوار بود. من خودم به عنوان یک همراه از کار هیات داوران راضی هستم ولی از فیلمهای خوبی که جا ماندند اظهار تأسف کردم، چرا که آنها هم میتوانستند باشند ولی گاهی بحث سلیقه است.وی در پایان درباره مخالفت یکی از اعضای شورای شهر با حمایت مالی شهرداری تهران از جشنواره امسال هم گفت: شهرداری حامی ما است و نکتهای پیش نیامده است.
ارسال به دوستان
گزارش «وطن امروز» از روند برپایی کنسرتهای پاپ در جزیره کیش به رغم مخالفتها
کارناوال مرگ در کیش
گروه فرهنگ و هنر: کنسرتهای موسیقی و خنده این روزهای جزیره کیش، بهرغم مخالفتهای مردم محلی، گویا بهانهای است برای عادیسازی شرایط تا منجر به میزبانی کیش برای جشنواره موسیقی فجر شود.
امید حاجیلی، محسن ابراهیمزاده، رضا بهرام، مسعود صادقلو، حامد آهنگی، حسن ریوندی و... چهرههایی هستند که در روزهای آتی برنامه کنسرتها و طنز خود را در جزیره کیش چیدهاند؛ برخی کنسرتها برگزار شده و هماکنون پیشخرید بلیت برنامههای آنها تا ۳۵۰ هزار تومان نیز قیمتگذاری شده و در حال خریداری است.
از سرگیری فعالیتهای موسیقایی که با زرد و آبی شدن برخی مناطق کشور و صدور مجوز برای چنین بخشهای هنری، دوباره به جریان افتاده، نگرانیهایی را برای مردم محلی کیش به وجود آورده است.
چراغ نخستین کنسرت پس از چندین ماه وقفه در برگزاری کنسرت زنده و حضوری به دلیل بحران کرونا و لزوم فاصلهگذاری اجتماعی، توسط «هوروش بند» روشن شد. این کنسرت چهارشنبه سیام مهرماه در مجموعه آوای خلیجفارس جزیره کیش در آخرین دقیقه مانده به بامداد در ساعت ۲۳:۵۹ به صحنه رفت. اما هنوز موتور کنسرتها گرم نشده بود که به دلیل افزایش شمار مبتلایان به کرونا در کشور و رسیدن هشدار به جزیره کیش، این منطقه نیز تمام رویدادهای حضوری را بنا بر دستور ستاد کرونا تا اطلاع ثانوی متوقف کرد.
پس از کاهش آمار فوتیهای روزانه و آبی شدن برخی مناطق، برپایی برنامهها و کنسرتهای موسیقی هماکنون با منع قانونی مواجه نیست ولی حرکت به سمت مناطق کیش و... در حالی اتفاق میافتد که طی روزهای اخیر این مناطق، شاهد حجم عجیب و آمار چند ده هزار نفری از ورود مسافران بوده و بارها چنین اتفاقی موجب حیرت و البته نگرانی مسؤولان بهداشت کشور نیز شده است.
سعید نمکی، وزیر بهداشت درباره هجوم مسافران به شهرهای جنوبی بیان کرد: طی چند وقت خیر 16هزار نفر با لنج و پرواز وارد جزیرههای جنوب کشور شدهاند و تردد مسافران بدون ماسک و رعایت نکردن پروتکل بهداشتی در سطح شهر سلامت مردم را به خطر میاندازد.
محسن ابراهیمزاده، خوانندهای که طی سالهای اخیر آورده اقتصادی خوبی را برای تهیهکنندگان و برنامهگذارانش به همراه داشته است، 13 بهمنماه کنسرتی را در تالار شهر جزیره کیش برگزار میکند؛ کنسرتی که بلیتهای آن از ۱۳۰ تا ۳۵۰ هزار تومان قیمتگذاری شده است.
در روزهای پیشرو علاوه بر حضور کمدینهای معروف از جمله حسن ریوندی، حامد آهنگی و اکبر اقبالی در کنسرتهای خنده جزیره کیش، مسعود صادقلو و رضا بهرام هم کنسرتهایی را در این منطقه برگزار خواهند کرد.
داغ شدن بازار برگزاری این کنسرتها و امکان تأثیر احتمالی آن بر افزایش مسافرتهای غیرضروری به جزیره کیش، همزمان با برخی نگرانیها بابت افزایش دامنه شیوع ویروس کرونا در کشور، با انتقاداتی مواجه شده است که هنوز مسؤولان ذیربط چه در وزارت ارشاد و چه در ستاد ملی کرونا نسبت به آن واکنشی نشان ندادهاند.
با توجه به قیمت 350 هزار تومانی بلیت، اگر 2 نفر بخواهند از تهران به کیش سفر کنند، فقط جمع هزینه بلیت رفت و برگشت و بلیت کنسرت حدود 5 میلیون تومان میشود و این در شرایطی است که هیچ هزینهای بابت اقامت، تغذیه و ایاب و ذهاب جانبی پرداخت نکنند!
با وجود مخالفتهای مردمی و اخطارهای پیاپی ستاد ملی کرونا جهت برپایی هر گونه تجمعهای مردمی، اخبار درگوشی خبر از عادیسازی شرایط و برگزاری پیدرپی کنسرتهای موسیقی و خنده جهت میزبانی جزیره کیش برای بخش پاپ موسیقی جشنواره فجر میدهد.
با این اوصاف مسلما با برگزاری کنسرت و در ادامه جشنواره موسیقی فجر شاهد هجوم مسافران و شیوع ویروس کرونا در این جزیره خواهیم بود. نکته قابل تأمل، مربوط به ازسرگیری فعالیتهای موسیقایی است که با زرد و آبی شدن برخی مناطق کشور و صدور مجوز برای برپایی کنسرت و در ادامه جشنواره موسیقی فجر دوباره به جریان افتاده و برخی خوانندگان به جای فعالیت مجدد در تهران، همگی به سمت مناطقی خاص هجوم بردهاند.
محمد کمالی، بخشدار منطقه آزاد کیش درباره برگزاری کنسرتهای این روزهای جزیره و عادی شدن شرایط برای میزبانی جشنواره موسیقی فجر، گفت: در حال حاضر مستنداتی مبنی بر برپایی جشنواره موسیقی فجر در جزیره کیش به دستمان نرسیده است.
وی افزود: اگر این خبر صحت داشته باشد، با استانداری هرمزگان مشورت میکنیم و به طور حتم مخالفت خود را با برپایی جشنواره موسیقی فجر در جزیره کیش اعلام میکنیم.
بخشدار جزیره کیش در ادامه تاکید کرد: قطعا با برپایی احتمالی جشنواره موسیقی فجر در این جزیره مخالف هستیم، زیرا با توجه به شرایط کرونایی کشور و موقعیت گردشگری کیش به هیچ وجه به صلاح نیست که این جزیره میزبان جشنواره موسیقی فجر باشد.
برخلاف مخالفتهای مردم، مسؤولان و ستاد مقابله با ویروس کرونا، تاکنون مجوزهای برگزاری کنسرت در کیش و در ادامه برپایی جشنواره موسیقی فجر لغو نشده است.
ارسال به دوستان
قصه فصل جدید «از سرنوشت» درباره چیست؟
تهیهکننده سریال «از سرنوشت» درباره برنامهریزی برای کلید خوردن و پخش این سریال بیان کرد: در نیمه اول اسفند تولید آغاز میشود و برنامهریزی این است که پاییز سال ۱۴۰۰ به پخش برسد. به گزارش «وطن امروز»، اکبر تحویلیان درباره سریال «از سرنوشت» که فصل جدید آن به کارگردانی محمدرضا خردمندان کلید میخورد به مهر بیان کرد: در فصل چهارم سریال «از سرنوشت» به ادامه زندگی سهراب و هاشم میپردازیم و حدود ۲ سال از قصه فصل قبل میگذرد. وی درباره حضور بازیگران جدید بیان کرد: حدود ۶ نفر بازیگر جدید به این فصل از سریال اضافه میشوند که هنوز در حال رایزنی هستیم و اسامی آنها قطعی نشده است، بخشی هم بازیگران قبلی سریال هستند که در این فصل هم در کار حضور دارند. تهیهکننده «از سرنوشت» در زمان تصویربرداری و پخش سریال عنوان کرد: برنامهریزی ما این است که نیمه اول اسفندماه ضبط سری جدید را شروع کنیم که حدود 5 ماه طول میکشد و امیدواریم مثل امسال که پاییز روی آنتن رفت، فصل جدید را هم در پاییز سال ۱۴۰۰ به پخش برسانیم. تحویلیان درباره قصههای فصل جدید سریال نیز گفت: آنچه که در حال حاضر دغدغه جوانان ماست، محورهای اصلی سریال قرار میگیرد؛ بهکارگیری جوانان، اعتماد به آنها و نحوه تعامل با این قشر و همچنین خودباوری جوانان از محورهای این فصل از سریال است. زندگی و پیچ و خمهای آن از دیگر موضوعاتی است که در سریال به آن پرداخته میشود.
ارسال به دوستان
دیوارنگاره «مادر» در آستانه روز مادر در شهر جلوهگر شد
دیوارنگاره جدید میدان ولیعصر(عج) همزمان با روز مادر، رنگ مادر به خود گرفت. به گزارش «وطن امروز»، جدیدترین دیوارنگاره میدان ولیعصر(عج) در آستانه میلاد حضرت زهرا سلامالله علیها و روز زن با شعار «نگاهی به دستان مادر کنیم» رونمایی شد. دیوارنگاره «نگاهی به دستان مادر کنیم» توسط خانه طراحان انقلاب اسلامی تهیه شده است. طراحی گرافیک این دیوارنگاره را محمد شکیبا، عکاسی آن را محمد شکیبا و مهدی عسکری و نوشتار را مجتبی حسنزاده برعهده داشتهاند و شعار را حامد منصوری و پویا سرابی طراحی و اجرا کردهاند.
ارسال به دوستان
نمایش عکسهای ماندگار بهمن ۵۷ در پردیس ملت
عکسهای ماندگار بهمن ۵۷ همزمان با آغاز دهه فجر در گالری پردیس ملت، به نمایش گذاشته میشود. به گزارش «وطن امروز»، نمایشگاه عکس با موضوع خیابان انقلاب با حضور مجموعهای از آثار هنرمندان پیشکسوت عکاس انقلاب از روز یکشنبه، ۱۲ بهمن ماه همزمان با آغاز دهه فجر به نمایش درمیآید. در این نمایشگاه ۳۵ اثر از عکسهای ماندگار زمستان ۵۷ از هنرمندانی چون محمد صیاد، بهمن جلالی، محمود کلاری، محسن شاندیز، محمود حاجمحمدی، سبحان قلی کهنبانی، قربان خلیلی و مریم زندی به نمایش گذاشته میشود. نمایشگاه عکس «خیابان انقلاب» در گالری پردیس ملت واقع در خیابان ولیعصر(عج)، ابتدای بزرگراه آیتالله هاشمیرفسنجانی (نیایش)، پردیس سینمایی ملت، طبقه منفی ۲ برپاست. گالری پردیس ملت به دلیل میزبانی این سینما از هنرمندان، اهالی رسانه، منتقدان و صاحبان آثار در سیونهمین جشنواره فیلم فجر از ۲۲ بهمنماه میزبان عموم علاقهمندان است.
ارسال به دوستان
اهدای ۳۵۰ میلیارد ریال کتاب در دهه فجر
به پیشنهاد مدیرکل دفتر امور چاپ و نشر و موافقت معاون امور فرهنگی، مبلغ ۳۵۰ میلیارد ریال کتاب در اختیار ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استانها برای توزیع در دهه فجر قرارخواهد گرفت. به گزارش «وطن امروز» به نقل از روابط عمومی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مجید سامی، معاون دفتر امور چاپ و نشر با اشاره به اهدای کتاب، گفت: کتابها با هدف ترویج فرهنگ مطالعه و کتابخوانی به ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استانها به ارزش مبلغ ۳۵۰ میلیارد ریال ارسال خواهد شد تا از طریق ادارات یادشده کتابخانههای مراکز متقاضی از جمله مدارس، مساجد، زندانها، دانشگاهها، حوزههای علمیه و سایر مراکزی که برای گسترش فضای مطالعه در کتابخانهها برنامهریزی کردهاند، از این کتابها بهرهمند شوند. اداره کل چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی علاوه بر اهدای کتاب بر اساس تفاهمنامههای سالانه معاونت امور فرهنگی با ادارات کل استانی، در طول سال نیز در مناسبتهای خاص کتابهایی در اختیار استانها قرار میدهد.
ارسال به دوستان
مجوز برگزاری حضوری «تئاتر فجر» چگونه صادر شد؟
سیونهمین جشنواره تئاتر فجر از روز گذشته به صورت آنلاین و حضوری آغاز شد و دبیر این دوره از جشنواره تأکید کرد بخش حضوری جشنواره با تأیید و مجوز وزارت بهداشت برگزار میشود.
به گزارش «وطن امروز»، محدودیتهای کرونایی برای فعالیتهای فرهنگی و هنری در شهرهایی که آمار ابتلا و مرگومیر ناشی از ویروس کرونا پایین آمده، طی ۲ هفته اخیر برداشته شده و از این رو راه برای ازسرگیری فعالیتهای سینمایی و تئاتری هموار شده است، البته هنوز معلوم نیست که این مجوز فعالیت تا چه زمانی اعتبار دارد و آیا بار دیگر سینما و تئاتر به دلیل اعمال محدودیتهای کرونایی تعطیل میشود یا نه.
در شرایط فعلی دستاندرکاران سینما و تئاتر مشغول برگزاری ۲ رویداد مهم در این عرصه هستند؛ سیونهمین جشنواره فیلم فجر و سیونهمین جشنواره تئاتر فجر. با برداشته شدن محدودیتهایکرونایی، برگزارکنندگان جشنوارههای فیلم و تئاتر فجر برای اکران و اجرای حضوری آثار برنامهریزی کردهاند که البته این برنامهریزی با رعایت پروتکلهای بهداشتی و محدودیت ظرفیت انجام میشود. اما نکتهای که طی چند روز اخیر باعث دغدغه فعالان و هنرمندان سینما و تئاتر شده این است که وزارت بهداشت و همچنین ستاد ملی مقابله با کرونا برای برگزاری جشنوارههای فیلم و تئاتر فجر مجوز رسمی صادر نکرده و به نوعی توپ را در زمین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی انداخته و مسؤولیت برگزاری حضوری را بر عهده این وزارتخانه گذاشته است.
سیونهمین جشنواره تئاتر فجر از دیروز شنبه ۱۱ بهمن آغاز به کار کرد و در این جشنواره قصد بر این است که نمایشهای شرکتکننده برای ظرفیت محدودی از اصحاب رسانه و منتقدان و همچنین در سالنهای بزرگتر برای مخاطبان تئاتری اجرای حضوری داشته باشند.
حسین مسافرآستانه، دبیر سیونهمین جشنواره تئاتر فجر درباره اینکه آیا وزارت بهداشت و ستاد ملی مقابله با کرونا برای برگزاری حضوری این دوره از جشنواره تئاتر فجر مجوز رسمی صادر کرده یا نه، به مهر گفت: وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی که عضو ستاد ملی مقابله کرونا هستند به ما اعلام کردند که مجوز برگزاری حضوری جشنواره صادر شده است. ما علاوه بر مجوز، همکاری وزارت بهداشت را در برگزاری جشنواره تئاتر فجر داشتیم و تمام هنرمندانی که قرار است از سراسر کشور وارد جشنواره شوند، مورد تست رایگان کرونا قرار گرفتهاند.
وی تأکید کرد: اگر وزارت بهداشت نسبت به رعایت نشدن پروتکلها اعتراض داشته باشد، میتواند معترض شود ولی در صورت رعایت پروتکلها مشکلی وجود نخواهد داشت.
دبیر سیونهمین جشنواره تئاتر فجر در پایان تصریح کرد: ما بر اساس رفع محدودیت برگزاری فعالیتهای فرهنگی و هنری، با حفظ پروتکلهای بهداشتی اقدام به برگزاری حضوری سیونهمین جشنواره تئاتر فجر کردهایم.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|