|
هشدار جهاد اسلامی به وطنفروشی تشکیلات خودگردان
جنبش جهاد اسلامی با صدور بیانیهای، به نامهای که تشکیلات خودگردان فلسطین به دولت آمریکا درباره انتخابات پیش روی فلسطین و تعهدات گروههای فلسطینی در این باره فرستاده، واکنش نشان داد. در این نامه آمده است: «این جنبش به کسی اجازه نداده از ذرهای از خاک تاریخی فلسطین صرفنظر کند». جهاد اسلامی در پایان این بیانیه بر پایبندی این جنبش به همه حقوق ثابت فلسطین بر همه خاک فلسطین تاکید کرد.
ارسال به دوستان
بر اساس نظرسنجیهای جدید، نزدیک به نیمی از جمهوریخواهان تأکید دارند چنانچه ترامپ حزب جدیدی تأسیس کند، حزب سابق خود را ترک خواهند کرد
ترامپخواهان علیه جمهوریخواهان
گروه بینالملل: اولین سخنرانی ترامپ پس از ترک کاخ سفید و پایان ریاستجمهوری وی در یک همایش رسمی، در حالی قرار است هفته آینده برگزار شود که مشاور وی روز گذشته از قصد او برای اعلام نامزدی خود برای انتخابات 2024 در این همایش خبر داد. بدون شک و به گواه آمار، ترامپ در حال حاضر موثرترین و محبوبترین چهره جمهوریخواهان است. از آنجا که رئیسجمهوری سابق آمریکا در بیانیه هفته قبل خود شدیدا از میچ مککانل به عنوان رهبر جمهوریخواهان انتقاد کرده بود، به نظر میرسد همایش هفته آینده آغاز جنگ داخلی در حزب جمهوریخواه خواهد بود که در صورت عدم تمکین از خواست ترامپ، نهتنها با ریزش جدی حامیان خود مواجه خواهد شد که حتی امکان ظهور یک جریان سیاسی جدید به عنوان حزب سوم از سوی ترامپ را نیز تقویت خواهدکرد.
* اعلام نامزدی ترامپ برای 2024
به گزارش «وطنامروز» به نقل از وبگاه خبری اکسیوس، یکی از مشاوران ارشد رئیسجمهور سابق آمریکا به این وبگاه گفته است دونالد ترامپ قصد دارد در نخستین سخنرانی خود بعد از پایان دوره ریاستجمهوریاش در هفته آینده، برای انتخابات سال ۲۰۲۴ اعلام نامزدی کند. به گفته این منبع آگاه، ترامپ در سخنرانی خود پیامی را مخابره خواهد کرد مبنی بر اینکه او نامزد احتمالی جمهوریخواهان در سال ۲۰۲۴ خواهد بود و کنترل پایگاه رأی این حزب را به دست خواهد گرفت. «جیسون میلر» مشاور ارشد ترامپ گفت: «ترامپ در واقع حزب جمهوریخواه است. تنها شکاف بین افراد داخلی و مردم جمهوریخواه در اطراف کشور است. زمانی که به رئیسجمهور ترامپ حمله میشود، در واقع به مردم جمهوریخواه حمله شده است». مشاور دیرینه ترامپ سخنرانی وی در هفته آینده را با عنوان «نمایش قدرت» یاد کرد و گفت پیام او حاوی این موضوع است که «من شاید توئیتر یا دفتر بیضی (کاخ سفید) را در اختیار نداشته باشم اما همچنان مسؤولیت دارم». در همین رابطه وبگاه آکسیوس در گزارشی نوشت ترامپ روی انتقامجویی حساس است و سخنرانی او در روز یکشنبه هفته آینده برای این منظور طراحی شده که نشان دهد حزب جمهوریخواه را در کنترل خود دارد؛ چه در انتخابات سال ۲۰۲۴ نامزد شود و چه نشود. وبگاه خبری آکسیوس پی برده است مشاوران رئیسجمهور پیشین آمریکا هفته جاری در تفریحگاه او در فلوریدا موسوم به «مار ئه لاگو» با وی دیدار خواهند کرد تا اقدامات سیاسی بعدی او را طراحی کنند و ساختاری را برای انتخاب چند نامزد جمهوریخواه در انتخابات میاندورهای سال ۲۰۲۲ ایجاد کنند. موضوع سخنرانی ترامپ در حالی از سوی مشاورانش برنامهریزی برای انتخابات 2024 عنوان شده است که خبرگزاری رویترز به نقل از یک منبع آگاه از برنامههای ترامپ، نوشت او ۲۸ فوریه طی اظهاراتی در یکی از همایشهای مهم حزب جمهوریخواه آمریکا موسوم به «کنفرانس اقدام سیاسی محافظهکار» دوباره به انظار عموم بازمیگردد. این منبع که نامش فاش نشد، توضیح داد: «او (ترامپ) درباره آینده حزب جمهوریخواه و جنبش محافظهکار صحبت خواهد کرد. همچنین منتظر به چالش کشیده شدن سیاستهای فاجعهبار رئیسجمهور [جو] بایدن توسط او باشید».
* کنفرانس سالیانه جمهوریخواهان
«کنفرانس اقدام سیاسی محافظهکار» که از جمله همایشهای مهم حزب جمهوریخواه است، طی روزهای 25 تا 28 فوریه (7 تا 10 اسفند) برگزار میشود. کنفرانس سالانه محافظهکاران هر سال با حضور فعالان سیاسی، صاحبنظران سیاسی و نمایندگان جمهوریخواه در مریلند برگزار میشود ولی امسال به خاطر محدودیتهای کرونایی این کنفرانس قرار است در اورلاندو برگزار شود. با توجه به اظهارات هفته قبل ترامپ پیرامون نقش «میچ مککانل» در تضعیف حزب جمهوریخواه و تاکید وی بر لزوم تغییر راهبرد این حزب، سخنرانی ترامپ پیرامون آینده حزب جمهوریخواه میتواند به منزله تحولی مهم در روندهای آتی این حزب و همچنین آینده رهبری حزب باشد. این در حالی است که «مایک پنس» معاون رئیسجمهور سابق آمریکا دعوت به حضور در این مراسم را رد کرده است. علاوه بر مایک پنس، نام «نیکی هیلی» نماینده سابق آمریکا در سازمان ملل نیز در لیست سخنرانان این همایش نیست.
* ترامپ، معیاری برای جمهوریخواهان
به گزارش پایگاه خبری هیل، بر اساس نتایج نظرسنجی جدیدی که روز یکشنبه منتشر شد، تقریبا نیمی از جمهوریخواهان میگویند اگر رئیسجمهور سابق آمریکا دونالد ترامپ، ریاست حزب جدیدی را به عهده میگرفت، به آن میپیوستند و از چیزی که در حال حاضر حزب جمهوریخواه نامیده میشود، خارج میشدند. نتایج به دست آمده از این نظرسنجی که به طور مشترک توسط «دانشگاه سافولک» و «یواسای تودی» انجام شده، نشان میدهد 46 درصد جمهوریخواهان بر این مساله تاکید دارند و فقط 27 درصد گفتهاند با جمهوریخواهان میمانند و بقیه بلاتکلیف هستند. در همین حال یکی از اعضای حزب جمهوریخواه در میلواکی به روزنامه یواسای تودی گفت: «ما اینطور حس میکنیم که جمهوریخواهان به حد کافی برای ما مبارزه نمیکنند و دیدیم که دونالد ترامپ تا جایی که میتوانست برای ما جنگید اما بعد شما جمهوریخواهانی را دارید که با دموکراتها و همه چیز موافق هستند و هرگز آنها را به عقب هل نمیدهند». بر اساس نتایج این نظرسنجی، ۷۶ درصد جمهوریخواهان نیز تصریح کردهاند در صورت حضور مجدد ترامپ در انتخابات ریاستجمهوری سال ۲۰۲۴، از او حمایت میکنند. ۱۲ درصد به این سوال، پاسخ خیر داده و ۱۲ درصد نیز گفتهاند هنوز تصمیم نگرفتهاند. ترامپ بعد از تبرئه شدن در دادگاه استیضاح مجلس سنا، با وعده «ظهور با دیدگاهی روشن برای آینده آمریکا» طی بیانیهای مبنی بر بازگشت خود به عرصه سیاست، گفت کارهای زیادی پیش رو دارد.
* شورش مسلحانه حامیان ترامپ در راه است؟
با گذشت یک ماه از روی کار آمدن دولت جدید آمریکا و عدم فروکش کردن خشم و کینه رئیسجمهور سابق و هوادارانش، احتمال برنامهریزی آنها برای ایجاد ناآرامیهای بیشتر در این کشور قوت گرفته است. در همین باره «آدام اسمیت» رئیس کمیته خدمات مسلح مجلس نمایندگان آمریکا بامداد پنجشنبه گفت به دلیل نگرانیهایی که درباره حامیان ترامپ در این کشور وجود دارد، ۵ هزار نیروی گارد ملی در واشنگتن باقی میمانند. اسمیت طی نشستی با مسؤولان نظامی آمریکا توضیح داد: «برخی از این افراد متوجه شدند ۷۵ سال پیش، مراسم تحلیف رئیسجمهور [آمریکا] در ۴ مارس برگزار میشد... آنها اکنون نیز گمان میکنند باید در چهارم مارس جمع شوند و به کنگره حمله کنند... این چیزی است که در رسانههای آنلاین دست به دست میشود». علاوه بر گمانهزنیها درباره اقدامات احتمالی هواداران ترامپ در تاریخ ۴ مارس، مناسبتهای دیگری از جمله انتخابات کنگره در سال آینده میلادی نیز میتواند بهانهای برای شورش و ایجاد ناآرامی در آمریکا باشد. نشریه فارینپالیسی یکم اسفند در یادداشتی درباره احتمال افزایش تنش و خشونت در آمریکا، پا را از این نیز فراتر گذاشته و احتمال وقوع جنگ داخلی را در این کشور مطرح کرده است. این یادداشت به ۳ مؤلفه اصلی مورد نیاز برای جنگ داخلی از جمله پیشینه و انگیزه لازم، وجود شکاف و رخنه در جامعه و شکلگیری فرقهگرایی اشاره کرده و مینویسد در حال حاضر هر ۳ مؤلفه در آمریکا دیده میشود.
***
افراطگرایی؛ چالش اصلی وزارت دادگستری بایدن
مریک گارلند گزینه پیشنهادی جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا برای سمت دادستان کل ایالات متحده وعده داد در صورت تاییدش از سوی مجلس سنا، وزارت دادگستری آمریکا افراطگرایی سیاسی داخلی را ریشهکن و با هرگونه تبعیض در سیستم قضایی مقابله خواهد کرد. وی گفته است: اکنون زمان مناسبی برای تاکید بر نقش دادستان کل آمریکا برای اجرای قانون و تضمین عدالت قضایی در چارچوب قانون است. قاضی سابق دادگاه تجدیدنظر آمریکا با فشارهای شدیدی از سوی ترقیخواهان برای محاکمه دونالد ترامپ و نزدیکانش به خاطر جرمهایی که در دوره ریاستجمهوریاش مرتکب شده، روبهرو شده است. گارلند همچنین گفت: طی سالهای 1995 تا 1997 میلادی من بر محاکمه عاملان بمبگذاری در ساختمان فدرال اوکلاهماسیتی نظارت داشتم؛ کسانی که قصد داشتند دولت فدرال را سرنگون و ساقط کنند. اگر صلاحیت من تایید شود، بر محاکمه سفیدپوستان افراطی و سایر افرادی که به ساختمان کنگره در روز 6 ژانویه حمله کردند، نظارت خواهم کرد. وی در ادامه گفت: من قصد دارم با نژادپرستی سیستماتیک در سیاستگذاری مقابله کنم و به دولت بایدن برای اصلاح سیستم قضایی کمک خواهم کرد.
ارسال به دوستان
دور دنیا
افزایش مرگومیر بیخانمانهای انگلیسی در سال ۲۰۲۰
به رغم اجرای طرح اسکان اضطراری دولت انگلیس برای بیخانمانها، حدود یکهزار نفر از آنها در سال گذشته میلادی جان خود را از دست دادند. تحقیقات نشان میدهد میزان مرگومیر در بین بیخانمانهای انگلیسی در سال ۲۰۲۰ بیش از یکسوم افزایش یافته است. به نوشته روزنامه «ایندیپندنت»، موزه انجمن محور بیخانمانها در بریتانیا، ۹۷۶ مورد مرگومیر را در بین بیخانمانها در انگلیس، اسکاتلند، ولز و شمال ایرلند در سال گذشته میلادی به ثبت رسانده است. به نوشته این روزنامه انگلیسی، این میزان مرگومیر، افزایش ۳۷ درصدی شمار کشتهشدگان بیخانمان را نسبت به سال ۲۰۱۹ نشان میدهد. این آمار و ارقام شامل مرگومیر بیخانمانهایی است که در خیابانها، در اسکان موقت یا بر روی نیمکتها میخوابیدند. ایندیپندنت نوشته این آمار افزایش یافته در حالی منتشر شده که دولت انگلیس در اجرای طرح اسکان اضطراری ظاهرا موفق عمل کرده است. طبق این طرح برای ۱۵ هزار بیخانمان که با بیماری «کووید-۱۹» نیز دست و پنجه نرم کردهاند، اسکانهای ضروری فراهم شده است. این در حالی است که مطالعهای دیگر نشان میدهد این طرح از مرگ ۲۶۶ بیخانمان جلوگیری به عمل آورده است. طبق این گزارش، کمتر از ۳ درصد از این مرگومیرها به ویروس کرونا مربوط بوده است. همچنین طبق این تحقیقات، ۳۶درصد از این مرگومیرها نیز به مصرف مواد مخدر و الکل مربوط بوده و ۱۵ درصد از آنها نیز خودکشی کردهاند. پیش از این نیز در حالی که انگلیس با افزایش میزان تلفات و مبتلایان به کرونا روبهرو بود، مرکز «جنریشن رنت» که در این کشور مسائل مربوط به مسکن را بررسی میکند، گفته بود طبق گزارشی، بیش از نیم میلیون مستأجر پرداخت اجارهبهای خود را به تعویق انداختهاند. بر اساس گزارش این مرکز، معوقات اجارهبها میتواند ۴۵ هزار خانوار انگلیسی را بیخانمان کند.
***
آزمایش موفقیتآمیز پهپاد ضدتروریستی روسیه
روسیه پهپاد تهاجمی جدید خود به نام «اوریون» را با حمله به مراکز تروریستها در سوریه در میدان رزم واقعی آزمایش کرد. شبکه تلویزیونی روسیه ۱ روز دوشنبه صحنههایی از حمله پهپاد اوریون به مراکز تروریستها در سوریه را نشان داد. در فیلمی که از بهکارگیری این پهپاد در سوریه پخش شد، اقدامات تجسسی، یافتن هدف با استفاده از سیستم اپتیکی ویژه برای حمله و هدفگیری و حمله با موشک نشان داده شد. در جریان تهاجم پهپاد روسی به مراکز تروریستها در سوریه شماری از آنها کشته شدند که در گزارش رسانه روسی آماری در این مورد اعلام نشد. در این گزارش گفته شد که پهپاد اوریون نخستین پهپاد روسی از طبقهبندی (MALE میان و دور پرواز) است و در سطح جهانی پهپاد آمریکایی پرداتور رقیب آن محسوب میشود. پهپاد اوریون به سیستمهای ماهوارهای و هومینگ لیزری مجهز شده و برای حمله به وسایل نقلیه زرهپوش سبک و پرسنل دشمن طراحی شده است. وزارت دفاع روسیه دسامبر سال ۲۰۲۰ برای نخستینبار هواپیمای بدون سرنشین «اوریون» را در نسخهای تهاجمی نشان داد. روسیه پس از جنگ ۴۴ روزه قرهباغ که جمهوری آذربایجان از پهپادهای ضربتی و تجسسی استفاده کرد و سیستمهای روسی جنگ الکترونیکی در اختیار ارتش ارمنستان کارایی بالایی نداشتند به توسعه ناوگان پهپادهای رزمی خود توجه خاص میکند. بر این اساس روز ۲۷ دیماه سال جاری پهپاد سنگین تهاجمی روسی به نام «آخوتنیک-بی» (شکارچی) نخستین بمب خود را در نخستین پرواز آزمایشی پرتاب کرد.
***
ترور سفیر ایتالیا در کنگو
لوکا آتاناتسیو، سفیر ایتالیا در کنگو در جریان حمله شبهنظامیان به شرق جمهوری دموکراتیک کنگو کشته شد. منابع دیپلماتیک اعلام کردند سفیر ایتالیا در کینشازا دیروز در حمله مسلحانهای که یک کاروان برنامه جهانی غذا را هدف قرار داد، مورد اصابت گلوله مهاجمان قرار گرفت. کاروان برنامه جهانی غذا برای بازدید از شهر گوما در استان شرقی کیووی جمهوری دموکراتیک کنگو در مرز با رواندا و اوگاندا رفته بود. کیووی شمالی یک استان محلی گروه نیروهای متحد دموکراتیک (ADF) است که بنیادگرایان و نیروهای مخالف «یوری موسونی» رئیسجمهور دیرینه اوگاندا را گرد هم آورده است. ADF از اواخر دهه ۱۹۹۰ در این استان مشغول فعالیت است. در سال ۲۰۱۷ این گروه با داعش بیعت کرد و سازمان ملل آن را مسؤول کشتن صدها غیرنظامی میداند. وزارت خارجه ایتالیا در اعلامیهای با تایید این واقعه اعلام کرد: «وزارت خارجه با تأثر شدید، مرگ لوکا آتاناتسیو، سفیر ایتالیا در جمهوری دموکراتیک کنگو و یک سرباز را که امروز در گوما اتفاق افتاد، تأیید میکند. سفیر و سرباز مذکور در وسیله نقلیه کاروان مأموریت تثبیت سازمان ملل متحد در جمهوری دموکراتیک کنگو، در حال حرکت بودند».
***
فائوچی: نیم میلیون فوتی بر اثر کرونا در آمریکا وحشتناک است
«آنتونی فائوچی» مدیر مؤسسه آلرژی و بیماریهای عفونی آمریکا در مصاحبه با شبکه آمریکایی «انبیسی نیوز»، نزدیک شدن این کشور به رقم ۵۰۰ هزار فوتی بر اثر کرونا را «ویرانگر و وحشتناک» توصیف کرد. به گزارش وبگاه خبری «هیل»، وی در این باره گفت: اگر به شرایط کنونی نگاه کنید، هنوز از آن (بحران کرونا) خارج نشدهایم؛ نیم میلیون فوتی وحشتناک است، تاریخی است. ما حتی چیزی نزدیک به این را هم در بیش از یکصد سال گذشته بعد از همهگیری آنفلوآنزا در سال ۱۹۱۸ شاهد نبودیم. فائوچی افزود: وقتی به اعداد نگاه میکنید حیرتزده میشوید. تقریبا باورنکردنی است اما حقیقت دارد. این یک همهگیری ویرانگر و تاریخی است. مردم درباره آن دههها و دهههای دیگر صحبت خواهند کرد. به گزارش شبکه آمریکایی «سیانان»، کمی بیش از یک سال از آغاز همهگیری کرونا در آمریکا تا پایان این هفته، آمار قربانیان این کشور از ۵۰۰ هزار نفر عبور خواهد کرد.
ارسال به دوستان
فالح الفیاض در گفتوگو با پایگاه اطلاعرسانی حشدالشعبی اعلام کرد
معادله امنیتی جدید در عراق با تکیه بر ترکیب توان بومی
گروه بینالملل: در شرایطی که مقامات ناتو طی روزهای اخیر در حال رایزنی با دولت عراق برای اجرای تصمیم اخیر این سازمان مبنی بر افزایش نیروهای خود در عراق هستند، ارتش و حشدالشعبی عراق، طی عملیاتهای مشترک ضربات مهلکی به تروریستهای داعش وارد آوردند تا جایی که رئیس سازمان حشدالشعبی از رسیدن نیروهای عراقی به یک معادله امنیتی جدید سهجانبه مبتنی بر نیروهای بومی در مقابله با تروریستها خبر داد.
* تقدیر رئیس سازمان حشدالشعبی از مقاومت مردمی
به گزارش «وطنامروز» به نقل از پایگاه اطلاعرسانی حشدالشعبی عراق، «فالح الفیاض» دیروز در بازدید از منطقه «الطارمیه» در شمال بغداد که روز شنبه شاهد درگیری تروریستهای داعش با نیروهای امنیتی مشترک عراق بود، تصریح کرد: با عملیات قهرمانانه اخیر در این شهر، یک معادله امنیتی جدید سهجانبه شامل نیروهای حشدالشعبی، نیروهای امنیتی و ساکنان این شهر ایجاد شد. وی در حاشیه بازدید از شهر الطارمیه در گفتوگو با پایگاه اطلاعرسانی حشدالشعبی تصریح کرد: با ایستادگی مردم شهر و پشتیبانی نیروهای امنیتی و حشدالشعبی مقابل بقایای داعش، یک معادله امنیتی جدید ایجاد شد و مقامات ارشد حشدالشعبی آماده هرگونه حمایت و پشتیبانی بر اساس اختیاراتشان هستند. رئیس سازمان حشدالشعبی عراق تاکید کرد: اهالی الطارمیه میتوانند قدرت و ابتکار عمل را در مقابل گروههای تروریستی به دست گیرند. ضمن اینکه عملیات اخیر انجام شده، طی سالهای اخیر بیسابقه بود. شنبه گذشته نیروهای هنگ الطارمیه وابسته به حشدالشعبی با شماری از تروریستهای داعش درگیر شدند و طی آن چندین تروریست داعش به هلاکت رسید و ۳ نیروی این هنگ نیز شهید و ۲ نیروی دیگر مجروح شدند. الفیاض پیشتر در واکنش به این عملیات گفته بود: «عملیات الطارمیه، ما را در برابر اقدام ملی و حماسی که بخشی از سلسله اقدامات مشترک بین برادران و فرزندان ما در حشدالشعبی و نیروهای امنیتی قهرمان علیه تروریسم است، سربلند کرد. این سازمان برای همه استانهای ما سپر محکمی است و اجازه نخواهد داد خرابکاران، امنیت و ثبات ما را بگیرند». رئیس سازمان حشدالشعبی عراق در شرایطی این سخنان را مطرح کرد که طی روزهای گذشته اخباری از تصمیم جدید سازمان ناتو مبنی بر افزایش نیروهای این سازمان در عراق منتشر شده است؛ موضوعی که با مخالفت جدی افکار عمومی و پارلمان عراق مواجه شده است اما مقامات این سازمان با چشمپوشی از این رویکرد، در تلاشند با دولت عراق در این زمینه به هماهنگی برسند. این در حالی است که پارلمان عراق بر لزوم ارائه مجوز از سوی خود برای هرگونه توافق دولت با ناتو تاکید کرده است.
* تأکید سخنگوی ارتش عراق بر عدم نیاز به نیروهای خارجی
همزمان با سخنان رئیس سازمان حشدالشعبی عراق، «یحیی رسول» سخنگوی فرمانده کل نیروهای مسلح عراق نیز گفت: عملیات طارمیه بر اساس اطلاعات درباره شبکه تروریستی انجام شد و در میان تروریستهای کشته شده، مسؤول نظامی داعش نیز وجود داشت. وی درباره حمله راکتی اخیر به اربیل هم تأکید کرد: این حمله از داخل مرزهای کردستان عراق انجام شده است و کمیته تحقیق مشترک به تحقیقات در این باره ادامه خواهد داد. سخنگوی فرمانده کل نیروهای مسلح عراق افزود: به هیچ نیروی ائتلاف بینالمللی در عرصه میدانی نیاز نداریم.
* پرواز گسترده بالگردها و پهپادهای آمریکایی در مرز عراق و سوریه
با وجود تاکید مقامات ارتش و حشدالشعبی عراق بر عدم نیاز به نیروهای ائتلاف و تکیه نیروهای عراقی بر توان داخلی برای تامین امنیت و مقابله با تروریسم، یک منبع امنیتی عراقی در گفتوگو با پایگاه خبری المعلومه عراق، از تحرکات بالگردهای آمریکایی در آسمان مناطق غربی عراق تا نوار مرزی سوریه خبر داد و اعلام کرد: آسمان منطقه «القائم» به سمت نوار مرزی با سوریه در غرب الانبار شاهد تحرکات هوایی بیسابقه آمریکاییهاست و این در حالی است که هیچ مورد رخنه امنیتی به برکت اقدامات امنیتی نیروهای عراقی رخ نداده است. منبع عراقی بیان کرد: پرواز بالگردها و پهپادهای آمریکایی بر فراز این مناطق بدون اطلاع نیروهای امنیتی است و آنها معمولا اطلاعی از این تحرکات و ماهیت و انگیزههای آن ندارند. منبع عراقی افزود: تحرکات آمریکاییها همزمان با ایجاد پایگاهی جدید از سوی آنها در نزدیکی مثلث مرزی عراق، سوریه و اردن است. نظامیان آمریکایی به دنبال احداث دومین پایگاه در مناطق غربی پس از پایگاه عینالاسد هستند.
ارسال به دوستان
توسعه دیمونا با چراغخاموش
رژیم صهیونیستی به صورت چراغ خاموش در حال توسعه تاسیسات هستهای خود است.
هیات بینالمللی نظارت بر مواد شکافتپذیر (IPFM) مستقر در آمریکا در جدیدترین گزارش خود بر اساس تصاویر ماهوارهای چنین ارزیابی کرد که این رژیم تاسیسات نیروگاه هستهای نظامی دیمونا را طی ۲ سال گذشته به شکلی قابل ملاحظهای توسعه داده است.
کوره هستهای دیمونا با نام رسمی «مرکز تحقیقات هستهای شیمون پرز»، در صحرای نقب در جنوب فلسطین اشغالی واقع شده و طبق افشاگریهای برخی دانشمندان هستهای اسرائیلی و گزارشهای بینالمللی، رژیم تلآویو طی دستکم 5 دهه کلاهکهای هستهای ساخت خود را در زرادخانه اتمی آن نگهداری میکند.
به گزارش روزنامه گاردین، گروه مستقل IPFM با مقایسه تصاویر جدید ماهوارهای از این منطقه با وضعیت پیشین و انتشار آنها، اعلام کرده کار توسعه تاسیسات کوره در مساحتی به ابعاد 140 در 50 متر در چندصد متری جنوب و غرب رآکتور گنبدی و محل پردازش مجدد گنبد کاملا قابل مشاهده است. این گزارش در رسانههای عبری نظیر روزنامه یدیعوت آحارانوت بازتاب یافته است. این روزنامه نوشته است که هدف از تشکیل هیات IPFM کاهش اورانیوم غنیشده در جهان است.
هنوز سفارت رژیم صهیونیستی در واشنگتن واکنشی به گزارش هیات مزبور نشان نداده است اما آونر کوهن، کارشناس برجسته برنامه هستهای اسرائیل، تغییرات در تصاویر ماهوارهای جدید از دیمونا را آزاردهنده خوانده است.
پاول پودویگ، محقق برنامه علم و امنیت جهانی در دانشگاه آمریکایی پرینستون، در تجزیه و تحلیل تصاویر ماهوارهای ارزیابی کرده که رژیم صهیونیستی کار توسعه و ساختوسازهای جدید در کوره دیمونا را از اواخر سال ۲۰۱۸ یا اوایل سال ۲۰۱۹ آغاز و آن را در ۲ سال گذشته پیگیری کرده است.
این در حالی است که رژیم اشغالگر قدس حاضر به عضویت در انپیتی (کنوانسیون منع گسترش سلاحهای هستهای) و پروتکل الحاقی نیست و در کنار پاکستان، تنها رژیمهای خاورمیانه هستند که بمب هستهای راهبردی در اختیار دارند.
حال فدراسیون دانشمندان آمریکایی ارزیابی میکند اسرائیل حدود ۹۰ کلاهک هستهای جنگی دارد که از پلوتونیوم تولید شده در رآکتور آب سنگین دیمونا ساخته شده است. در برخی گزارشهای جهانی دیگر گفته شده شمار کلاهکهای هستهای اسرائیل ممکن است از ۲۰۰ عدد نیز بیشتر باشد.
به نوشته روزنامه یدیعوت آحارانوت، مرکز آمریکایی علوم و امنیت ملی در سال ۲۰۱۵ شمار کلاهکهای اسرائیلی را حدود ۱۱۵ کلاهک و حدود ۶۶۰ کیلوگرم پلوتونیوم تا آن سال ارزیابی کرده بود.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|