|
تداوم منع تردد شبانه در سراسر کشور
معاون اجتماعی پلیس راهور ناجا تاکید کرد محدودیتهای ترافیکی اعمال شده پیرامون کرونا همچنان ادامه دارد. سرهنگ عینالله جهانی در گفتوگو با ایسنا اظهارکرد: محدودیت تردد شبانه در تمام شهرهای کشور اعم از شهرهای دارای وضعیت قرمز، نارنجی، زرد و آبی همچنان وجود دارد و تمام خودروهای فاقد مجوز که از ساعت 21 تا ۳ بامداد اقدام به تردد کنند جریمه خواهند شد.
ارسال به دوستان
تکمیل نبودن زیرساختهای نسخهنویسی الکترونیک، مردم را سرگردان و مشکلات را در دوران کرونا دوچندان کرده است
رنج درمان
رئیس کمیته مبارزه با کرونای مجلس در گفتوگو با «وطنامروز»: زیرساختهای طرح نسخهنویسی الکترونیک باید کامل میشد، بعد آن را اجرا میکردند
اسدالله خسروی: نسخهپیچی ضعیف دولت در اجرای طرح حذف ناگهانی دفترچههای درمان و نسخهنویسی الکترونیک، این روزها داد همه را درآورده است. به گزارش «وطنامروز»، طرح حذف دفترچههای درمانی و دریافت خدمات با کارت ملی در حوزه بهداشت و درمان که از اول ماه جاری در سراسر کشور کلید خورده است، به دلیل تکمیل نبودن زیرساختهای این طرح، همه را رنجور و سرگردان کرده است. از تشکیل صفوف فشرده مقابل داروخانهها به علت زمانبر بودن احرازهویت، ثبت دارو و دستور مصرف آن در این روزهای کرونایی تا عدم پذیرش برخی مراکز درمانی و پزشکان نسبت به ویزیت بیماران با کارت ملی، قطعی اینترنت، متصل نبودن برخی داروخانهها به آیپی سازمان تامین اجتماعی و همراهی ضعیف مراکز تصویربرداری و آزمایشگاهی، نارضایتیهایی را ایجاد کرده که رنج درمان را بر درد بیمار اضافه کرده است. هر چند طرح نسخهنویسی الکترونیکی با هدف حذف دفترچههای کاغذی بیمه و کاهش هزینه و تسهیل در ارائه خدمات درمانی از سالهای پیش مدنظر بود ولی از سال گذشته به صورت پایلوت در برخی استانها شکل عملیاتی به خود گرفت تا در اجرای سراسری مشکلی طرح را تهدید نکند اما با گذشت 5 روز از اجرای آن، اکنون مشاهده میشود که این طرح کامل نیست. کارشناسان بهداشت اما اجرای طرح حذف دفترچههای درمانی را به دلیل صرفهجویی در هزینه تولید و تهیه کاغذ، تکمیل پرونده الکترونیکی سلامت، تسریع در خدمات و حرکت در مسیر توسعه شبکه بهداشت و درمان به صورت الکترونیکی طرحی خوب و ضرورتی اجتنابناپذیر عنوان میکنند اما معتقدند تا بسترهای این طرح بدرستی تکمیل نشود، اجرای آن دردسرساز خواهد بود و اکنون که کشور درگیر شیوع ویروس کروناست، اجرای زودهنگام چنین طرح خوب اما ناتمامی بیتردید تبعات منفیای را به دنبال خواهد داشت. چند روز قبل از اجرای طرح حذف دفترچههای درمانی، «وطنامروز» گفتوگویی با یکی از مسؤولان وزارت بهداشت که خواست نامش فاش نشود، درباره روند تکمیل زیرساختهای نسخهنویسی الکترونیکی انجام داد که وی گفت: حذف دفترچه و راهاندازی سیستم نسخهنویسی الکترونیکی پروژه کوچکی نیست، بلکه یک پروسه است و تکمیل نهایی آن به زمان بیشتری نیاز دارد. وی با بیان اینکه حدود 90 درصد این پروسه تاکنون طی شده است، افزود: رئیسجمهور تاکید دارد که این طرح قبل از آغاز سال جدید تکمیل و راهاندازی شود اما از آنجایی که طرح نسخهنویسی الکترونیکی به شکل تمام و کمال راهاندازی نشده است، این احتمال وجود دارد که با حذف دفترچههای درمانی، مشکلاتی ایجاد شود.
* اعتراف به ناقص بودن طرح
طبق گفته شهرام غفاری، مدیر کل درمان غیرمستقیم سازمان تامین اجتماعی، در حال حاضر زیرساختها برای اجرای طرح حذف دفترچه بیمه تأمین اجتماعی فراهم است اما کامل و بیعیب و نقص نیست و این طرح در تمام کشور شکل اجرایی به خود نگرفته است به طوری که استان اصفهان در اجرای طرح حذف دفترچههای درمانی به دلایلی با سازمان تامین اجتماعی همکاری لازم را انجام نداده و طی این چند روز، بیمهشدگان تامین اجتماعی در این استان اذیت شدهاند. بنا به گفته وی، در صورتی که بیمهشدگان با مشکلاتی در رابطه با طرح حذف دفترچه بیمه مواجه شوند، میتوانند به ناظران اسناد پزشکی مستقر در بیمارستانهای دولتی و دانشگاهی مراجعه کنند یا میتوانند از طریق سامانه 1420 که به صورت شبانهروزی فعال است، مشکلات خود را مطرح کنند.
* مقاومت بسیاری از پزشکان در برابر نسخهنویسی الکترونیک!
زیر ساختهای نسخهنویسی الکترونیکی در همه داروخانهها تکمیل نیست. نایبرئیس انجمن داروسازان تهران با انتقاد از یکپارچه نبودن سامانههای سازمانهای بیمهگر برای اجرای نسخه الکترونیک، گفت: بسیاری از پزشکان در اجرای نسخهنویسی الکترونیک همکاری نمیکنند! دکتر بهمن صبور با اشاره به مشکلات اجرای نسخه الکترونیک در داروخانهها، اظهار کرد: قرار بود پرونده الکترونیک سلامت در قالب سامانه «سپاس» به طور همهجانبه استقرار یابد تا 17 بیمه به این سامانه متصل و اطلاعات در آن ثبت شود اما پرونده الکترونیک سلامت به طور کامل اجرا نشده و سامانهها جزیرهای شدهاند. وی افزود: بیمه تأمین اجتماعی و بیمه سلامت، هرکدام یک نرمافزار مجزا دارند، سامانه تیتک نیز در داروخانهها وجود دارد، بیمههای مکمل نیز در داروخانهها نیاز به سامانه جداگانه دارند و وقتی در داروخانه میخواهیم یک نسخه را وارد سیستم کنیم، زمان زیادی صرف میشود. صبور با بیان اینکه سامانههای الکترونیکی باید باعث سهولت کار شوند اما متأسفانه در کشور ما سامانه، کار داروخانهها و مردم را سختتر کرده است، به تسنیم گفت: دفترچههای کاغذی حذف شدهاند اما پرونده الکترونیک سلامت به طور کامل اجرا نشده است؛ پرونده الکترونیک سلامت اجزای مختلفی دارد که نخستین رکن آن، پزشکان هستند؛ پزشک باید در پرونده الکترونیک سلامت نسخه را ثبت کند و این نسخه میتواند در تمام داروخانههای آنلاین پذیرش شود تا دارو به بیمار تحویل داده شود. در کشور ما هنوز همه پزشکان زیر بار نسخهنویسی الکترونیک نرفتهاند؛ بیمهها به داروخانهها گفتهاند که اگر پزشک نسخه کاغذی تحویل بیمار میدهد، این نسخه باید در داروخانه تبدیل به نسخه الکترونیک شود! نایب رئیس انجمن داروسازان تهران با بیان اینکه تبدیل نسخه کاغذی به الکترونیک مشکلات بسیاری برای داروخانهها و بیماران ایجاد میکند، خاطرنشان کرد: برخی پزشکان نسخه را بدخط مینویسند؛ اگر نسخه اشتباه خوانده شود و داروی اشتباه به بیمار تحویل داده شود، میتواند خطرات بسیاری برای بیماران داشته باشد و مشکلات حقوقی زیادی برای داروخانهها پیش خواهد آورد. صبور با بیان اینکه باید پرسنل داروخانه آموزش ببینند و تعداد سیستمها و کامپیوترهای داروخانهها افزایش یابد تا ارائه خدمت به بیماران با سرعت بیشتری انجام شود، خاطرنشان کرد: وقتی نسخهپیچی الکترونیک در داروخانه اجرا میشود باید نسخه هر بیمار دریافت و بررسی شود و سپس نسخه بیمار بعدی بررسی شود؛ این امر زمانبر است بنابراین مردم باید نسبت به این مساله توجه کنند، از سوی دیگر تعداد سیستمهای موجود در داروخانهها باید افزایش یابد تا امر خدمترسانی به بیماران با سرعت بیشتری انجام شود اما هیچ یک از این هزینههای داروخانهها دیده نشده است. نایبرئیس انجمن داروسازان افزود: بسیاری از پزشکان در اجرای نسخهنویسی الکترونیک همکاری نمیکنند. بیمهها هرکدام برای خود یک سامانه تعریف کردهاند و سامانه یکپارچهای که همه بیمهها به آن متصل باشند، وجود ندارد!
***
حذف دفترچهها نباید مردم را به دردسر بیندازد
رئیس کمیته مبارزه با کرونای مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با «وطنامروز» درباره ضعفهای زیرساختی طرح نسخهنویسی الکترونیک و وضعیت ارائه خدمات درمانی به مردم، گفت: قبل از اجرای طرح حذف دفترچههای درمانی، کمیسیون بهداشت مجلس با دعوت از مصطفی سالاری، مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی خواستار توضیح درباره چگونگی اجرای طرح شد که وی اعلام کرد تمام امکانات و نیازهای ضروری برای اجرای این طرح در کشور فراهم و هماهنگیهای لازم با مراکز درمانی و بیمارستانی و داروخانهها انجام شده است و مشکلی، عملیاتی شدن طرح را تهدید نمیکند. یحیی ابراهیمی افزود: هر چند اقدامات قابل توجهی در این زمینه انجام شده اما گویا هنوز تمام زیرساختهای طرح کامل نشده است، البته چون این طرح در ابتدای اجراست معمولا به دور از اشکال نیست، بنابراین اجرای آن مشکلاتی را برای مردم و برخی مراکز درمانی به وجود آورده است که این ایرادات باید در اسرع وقت برطرف شود. وی با بیان اینکه طرح حذف دفترچههای درمانی و الکترونیکی شدن خدمات درمانی اقدامی درست در راستای ارتقای نظام سلامت است، اظهار داشت: در دنیای پیشرفته امروز ورود به این موضوع ضرورتی اجتنابناپذیر است اما باید طرح بهگونهای شکل عملیاتی به خود گیرد که مردم و جامعه پزشکی را به دردسر نیندازد و اهداف مدنظر در طرح همچون صرفهجویی در وقت و هزینهها نمود عملی به خود گیرد. رئیس کمیته مبارزه با کرونای مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: البته این طرح، طرحی گسترده و پیچیده است، چرا که در اقصی نقاط کشور باید چنین خدمتی به نحو شایسته به مردم ارائه شود. وی در ادامه گفت: زیر ساختهای طرح نسخهنویسی الکترونیکی باید کامل میشد، بعد آن را اجرا میکردند.
ارسال به دوستان
محمد مخبر در سیسخت ستاد علاوه برتأمین مواد غذایی و اعطای کمک هزینه ساخت مسکن زلزلهزدگان در حال تأمین کانکس مورد نیاز آنهاست
ستاد خدمت به زلزله زدگان
«کانکسهای بیشتری در اختیار زلزلهزدگان سیسختی قرار میگیرد»؛ این خبری بود که دیروز رئیس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام در بازدید از مناطق زلزلهزده در بین مردم اعلام کرد. محمد مخبر، رئیس ستاد اجرایی حضرت امام گفت: برای هر خانهای که در پی زلزله سیسخت نیاز به تعمیر دارد، اعتباری در اختیار بنیاد مسکن قرار میگیرد. به گزارش «وطنامروز»، هزینه ساخت و مرمت واحدهای مسکونی، ذهن زلزلهزدگان سیسختی را درگیر کرده است که در این شرایط نامساعد و گرانیها چگونه میتوانند خانههای خود را بازسازی کنند، البته ستاد اجرایی حضرت امام 10 میلیون تومان به اعتبارات بنیاد مسکن برای کسانی که خانههای آنها کاملا تخریب شده است، اضافه میکند و ۵۹۰۰ خانه روستایی را تحت پوشش بیمه قرار داده است.
رئیس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام که دیروز به شهر زلزلهزده سیسخت سفر کرده بود، در بازدید از خانه ویران شده یک خانواده دارای 2 معلول با بیان اینکه خانه این خانواده باید در سریعترین زمان ممکن و بدون دریافت هزینه ساخته شود، گفت: همین امشب کانکسی در اختیار این خانواده سیسختی قرار دهید و سریعا خانه آنها ساخته شود.
* ایجاد ۳ هزار شغل در کهگیلویه و بویراحمد
رئیس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام همچنین با اشاره به ایجاد 3 هزار شغل در استان کهگیلویه وبویراحمد گفت: اشتغال، محور مهم سفر به این استان است. مخبر در بازدید از منازل شهر زلزلهزده سیسخت اظهار کرد: ستاد اجرایی فرمان حضرت امام به ازای هر خانهای که به طور کامل تخریب شده ۱۰ میلیون تومان به اعتبارات در نظر گرفته توسط بنیاد مسکن اضافه میکند. رئیس ستاد اجرایی فرمان امام گفت: قرار شد برای هر خانهای که نیاز به تعمیر داشته باشد اعتباری در اختیار بنیاد مسکن قرار داده شود.
وی با بیان اینکه گروههای جهادیای که در سیسخت مشغول هستند هم اعتبار دریافت میکنند، افزود: تعدادی کانکس ارسال شده، تعدادی نیز ارسال خواهد شد و همچنین اگر نیاز به کانکس بیشتری باشد تامین خواهیم کرد. مخبر ادامه داد: خانوادههایی که 2 معلول و بیشتر دارند و خانههای آنها تخریب شده، ستاد اجرایی خانههای آنها را خواهد ساخت.
وی اضافه کرد: کار مهم دیگری که در سیسخت دنبال میکنیم بحث اشتغال است. در حوزه اشتغال خرد از یکهزار طرح که با اعتبار ۱۳۰ میلیارد طی 2 سال اجرا شده و ۳ هزار فرصت شغلی ایجاد خواهد کرد رونمایی خواهیم کرد. رئیس ستاد اجرایی فرمان امام عنوان کرد: همچنین در سفر به استان کهگیلویه و بویراحمد وضعیت کارخانه قند را بررسی میکنیم، چرا که راهاندازی این کارخانه جزو اولویتهای ستاد است. وی با اشاره به بررسی وضعیت کارخانه آب معدنی سیسخت نیز گفت: محور اصلی ما به سیسخت مساله اشتغال است.
ارسال به دوستان
اخبار
کاهش ۱۸ درجهای دمای هوا در برخی نقاط کشور
مدیرکل پیشبینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی، از کاهش محسوس دمای هوا بین ۸ تا ۱۸ درجه سانتیگراد در بیشتر نقاط کشور خبر داد و گفت: طی پنجشنبه (۷ اسفندماه) در تهران بارش برف و باران خواهیم داشت. صادق ضیاییان در گفتوگو با ایسنا با اشاره به اینکه از عصر سهشنبه 5 اسفند با ریزش هوای سرد بارش پراکنده برف و باران در گیلان و مازندران آغاز شده است و چهارشنبه (امروز ۶ اسفند) بر شدت بارش در این استانها افزوده میشود، گفت: گستره این بارشها مناطقی از جمله اردبیل، گلستان، خراسان شمالی، شمال خراسان رضوی و ارتفاعات البرز در سمنان و شرق تهران را فرا میگیرد. وی ادامه داد: بتدریج از بعد ازظهر چهارشنبه در خوزستان، بوشهر، چهارمحالوبختیاری، کهگیلویهوبویراحمد، فارس، هرمزگان، لرستان، ایلام و جنوب و نوار غربی اصفهان نیز بارش پراکنده باران، گاهی همراه با رعد و برق و وزش باد شدید و در ارتفاعات زاگرس مرکزی بارش برف رخ میدهد. ضیاییان با بیان اینکه روز پنجشنبه با گسترش فعالیت سامانههای شمالی و جنوبی در بیشتر مناطق کشور جز مناطق جنوبی، جنوب شرقی و شرق هرمزگان شاهد بارش خواهیم بود، گفت: روز شنبه ۹ اسفند در دامنههای زاگرس مرکزی و جنوبی و مناطقی از جنوب شرق بارش باران و برف دور از انتظار نیست.
***
پاکسازی ۱۲۱ نقطه و محله پایتخت از وجود اراذل و اوباش
فرمانده انتظامی تهران بزرگ از دستگیری ۲۱۹ تن از اراذل و اوباش پایتخت خبر داد. سردار حسین رحیمی در اجرای هشتمین مرحله از طرح «اقتدار» پلیس امنیت که به برخورد با اراذل و اوباش اختصاص دارد، گفت: همکاران من در پلیس امنیت تهران بزرگ، با ۱۲۹ حکم قضایی هشتمین مرحله از طرح اقتدار را که مربوط به دستگیری اراذل و اوباش است به مرحله اجرا درآورده و با حضور در مخفیگاه آنان که شامل قهوهخانهها، سفرهخانهها، باشگاههای بدنسازی، پارکها و... میشود ۲۱۹ نفر از این افراد را دستگیر کردند. وی با بیان اینکه ۵۹ نفر از دستگیرشدگان جزو اراذل و اوباش سطحدار بودند، گفت: عمده این افراد در جرائمی نظیر تخریب و شرارت و درگیری شرکت داشتند. رحیمی با بیان اینکه هشتمین مرحله از طرح اقتدار در ۱۲۱ محله و نقطه به مرحله اجرا درآمد، گفت: دهها مورد قهوهخانه، سفرهخانه، باشگاه بدنسازی، پارک، بوستان و... پاکسازی شد و این طرح در محلاتی نظیر تهرانپارس، ستارخان، عبدلآباد، نازیآباد، خزانه، نارمک، اتابک، شهرک ولیعصر، فلاح و... به مرحله اجرا درآمد.
***
افزایش ۲ ساعته فعالیت مراکز تعویض پلاک از روز شنبه
رئیس مرکز شمارهگذاری پلیس راهور ناجا از افرایش ۲ ساعته زمان فعالیت تمام مراکز تعویض پلاک و شمارهگذاری از شنبه ۹ اسفند تا پایان سال خبر داد. سرهنگ علی محمدی در گفتوگو با فارس از افزایش ۲ ساعته زمان فعالیت مراکز تعویض پلاک خبر داد و اظهار داشت: با توجه به افزایش تقاضا و مراجعه افراد به مراکز شمارهگذاری در روزهای پایانی اسفند و تسهیل در امر خدمترسانی، مقرر شد زمان فعالیت تمام مراکز شمارهگذاری و تعویض پلاک در سراسر کشور از روز شنبه ۹ اسفند ۲ ساعت افزایش یابد.
ویگفت: بر این اساس زمان کاری مراکز تعویض پلاک از روز شنبه تا چهارشنبه ۷ تا ۱۶ و روز پنجشنبه ۷ تا ۱۴ خواهد بود.
***
توانمندسازی مددجویان کمیته امداد با وام صندوق قرضالحسنه ولایت
رئیس کمیته امداد با تاکید بر نقش مردم در کمک به همنوعان گفت: در حال حاضر ۲ میلیون و ۴۵۰ هزار خانواده تحت پوشش قرار دارند. مرتضی بختیاری اعلام کرد: ۲ میلیون و ۴۵۰ هزار خانواده تحت پوشش کمیته امداد قرار دارند که ۵۳ درصد از این خانوادهها روستایی هستند و مستمری ماهانه دریافت میکنند. یکی از اقدامات کمیته امداد راهاندازی مراکز نیکوکاری با رویکرد مسجدمحوری و محلهمحوری در روستاها و شهرهاست که با استفاده از ظرفیت مردم به نیازمندان آن منطقه و محله کمک میشود و از زمان راهاندازی این مراکز اقدامات مؤثری برای امدادرسانی به نیازمندان انجام شده است. وی در ادامه گفت: بسیاری از افراد در گذشته از مددجویان کمیته امداد بودند اما با دریافت تسهیلات از صندوق قرضالحسنه امداد ولایت توانستند از چرخه حمایتی کمیته امداد خارج شوند و به عنوان یک فرد نیکوکار و حتی کارآفرین در حال فعالیت هستند که نمونههای فراوانی از این دست در کمیته امداد وجود دارد.
***
اجازه مختصر سفرهای نوروزی داده شد
معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی درباره سفرهای نوروزی بیان کرد: اجازه مختصری را برای سفرهای نوروزی مشروط به رعایت پروتکلها گرفتهایم. آقای مونسان هم برای سفرهای نوروز به صورت محدود و کنترلشده به ستاد کرونا قول داده است تا فعالان گردشگری از درآمدهای گردشگری بهرهمند شوند. ولی تیموری در مراسم افتتاحیه نمایشگاه گردشگری و صنایع دستی تهران با اشاره به توقف سفرهای بینالمللی با شیوع ویروس کرونا، اظهار کرد: در همین یک سال با حفظ آمادگی، همه خلأها را پوشش دادیم. اسنادی در سطح ملی، منطقهای، استانها و روستاها آماده کردیم و خدمات و محصولات را متنوع و استاندارد کردیم؛ الان بهروزترین خدمات گردشگری دنیا را داریم. وی افزود: نمایشگاه گردشگری در 4 سالن برپا شده که همراه با آن، صنایع دستی نیز ارائه شده است تا آغازی دوباره برای گردشگری و سفرهای نوروزی باشد.
ارسال به دوستان
نشانههایی از پیک چهارم کرونا مشاهده شده است
کرونای انگلیسی قاتل کودکان و افراد بالای 70 سال
رضا نصیری: موارد مراجعه به مراکز درمانی و بستریشدگان کرونایی در کشور، روز به روز بیشتر میشود و این زنگ خطری است که مبادا موج چهارم کرونا کشور را در برگیرد. به گزارش«وطنامروز»، کرونای انگلیسی که قدرت بالایی در سرایت و کشندگی دارد، در خیلی از استانها مشاهده شده است. کارشناسان بهداشت معتقدند چنانچه پروتکلهای بهداشتی و فاصلهگذاریهای اجتماعی بیش از پیش رعایت نشود باید منتظر موج جدید این بیماری در کشور باشیم. در همین باره معاون کل وزارت بهداشت، با هشدار درباره موج چهارم کرونا، گفت: موارد بستری «کووید-۱۹» سیر صعودی دارد و افزایش موارد سرپایی با کمی تأخیر موجب افزایش موارد بستری و مرگومیر میشود. ایرج حریرچی افزود: اوضاع به نظر ما بسیار نگرانکننده و هشدارآمیز است، هر چند هنوز وارد پیک چهارم نشدهایم اما با مشاهده موارد وسیع ویروس انگلیسی و ورود آن به کشور از مبادی مختلف، نشانههای اولیه پیک چهارم ظاهر شده است. وی با بیان اینکه ویروس انگلیسی بسیار مسریتر و کشندهتر است و جوانان را هم درگیر میکند، ادامه داد: در خوزستان زدن ماسک به زیر ۵ درصد رسیده است و رؤسای بیمارستانها درخواست کردهاند در این استان قرنطینه کاملتر انجام شود اما محدودیتهایی که باید اعمال شود از نظر ما مناسب اجرا و رعایت نمیشود. معاون کل وزارت بهداشت گفت: الان در عراق محدودیتهای شدیدی اعمال میشود و ۴ روز هفته مردم حق خارج کردن خودرو از خانه را ندارند و اگر ماسک نزنند چیزی حدود ۵۰۰ هزار تومان جریمه میشوند. وی گفت: در ۳ استان مازندران، گلستان و گیلان به رغم کنترل بیماری اما موارد بستری و مرگومیر هنوز بالای متوسط کشوری است. حریرچی افزود: درباره ممنوعیت سفرهای نوروزی پیشنهاداتی شده اما هنوز تصمیمی گرفته نشده که باید چند روزی صبر کنیم تا ببینیم وضعیت ویروس انگلیسی و رعایت پروتکلها چه میشود.
* ممنوعیت برگزاری هرگونه مراسم بهارانه
استاندار تهران از افزایش مبتلایان زیر ۲۰ سال در استان تهران خبر داد و گفت: برگزاری هرگونه مراسم بهارانه، تجمعات و نمایشگاههای نوروزی ممنوع است و باید از هرگونه تجمع پرهیز شود. به گزارش فارس، انوشیروان محسنیبندپی در جلسه ستاد استانی مبارزه با بیماری کرونا، اظهار داشت: با توجه به افزایش روند مراجعان سرپایی، قطع به یقین باید در نظارت و اجرای درست و بموقع این مصوبات ستاد ملی کرونا در ابعاد مختلف نهایت تلاش خود را به کار گیریم. وی خاطرنشان کرد: میزان ابتلای افراد زیر ۲۰ سال به این بیماری در یک ماه اخیر از 2/5 درصد به 1/9 درصد افزایش یافته است و در این شرایط باید همه پروتکلها و دستورالعملهای ستاد ملی با جدیت پیگیری شود. استاندار تهران با اشاره به عدم همکاری مسافران پروازهای خارجی برای انجام تست پیسیآر و قرنطینه شدن، از پیشنهاد لغو پروازهای خارجی اروپایی به ستاد ملی کرونا خبر داد. وی درباره پروازهای خارجی افزود: متاسفانه افرادی که از خارج کشور وارد میشوند همکاریهای لازم را جهت انجام تست پیسیآر و قرنطینه شدن انجام نمیدهند؛ پیشنهاد استانداری تهران به ستاد ملی کرونا لغو و توقف ۲ الی ۳ هفتهای تمام پروازهای خارجی اروپایی به ایران است. استاندار تهران خاطرنشان کرد: کسانی که با علم به بیماری خود در جامعه حضور پیدا میکنند و موجب آلودگی افراد دیگر میشوند تنها ۲۰۰ تومان جریمه میشوندکه از دیگر پیشنهادات ما به ستاد ملی کرونا افزایش جریمه اینگونه افراد است.
* ۹۱ فوتی جدید کرونا در کشور
شمار جانباختگان بیماری «کووید-19» در کشور مدتی است با شیب ملایم، افزایشی شده است. سخنگوی وزارت بهداشت دیروز از شناسایی ۸ هزار و ۳۳۰ مبتلای جدید «کووید-19» در کشور طی ۲۴ ساعت خبر داد. سیماسادات لاری گفت: از ظهر روز دوشنبه تا ظهر سهشنبه و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی ۸ هزار و ۳۳۰ بیمار جدید مبتلا به «کووید-19» در کشور شناسایی شدند که ۷۸۲ نفر از آنها بستری شدند. وی افزود: مجموع بیماران «کووید-19» در کشور به یک میلیون و ۵۹۰ هزار و ۶۰۵ نفر رسید. لاری گفت: متاسفانه طی این مدت زمان ۹۱ بیمار «کووید-19» جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۵۹ هزار و ۶۶۳ نفر رسید. به گفته وی، خوشبختانه تاکنون یک میلیون و ۳۵۸ هزار و ۵۴۱ نفر از بیماران بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. لاری ادامه داد: ۳ هزار و ۶۹۶ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-19» در بخشهای مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند. سخنگوی وزارت بهداشت گفت: در حال حاضر ۱۱ شهرستان قرمز، ۵۲ شهرستان نارنجی، ۲۱۷ شهرستان زرد و ۱۶۸ شهرستان آبی هستند. به گفته وی، شهرهای آبادان، اهواز، بندر ماهشهر، خرمشهر، دزفول، دشت آزادگان، رامهرمز، شادگان، شوشتر، کارون و هویزه در وضعیت قرمز قرار دارند.
* خطر بیشتر کرونا برای کودکان و افراد بالای ۷۰ سال
فرمانده ستاد عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران با بیان اینکه با توجه به شباهت علائم بالینی، افتراق نوع جهشیافته ویروس «کووید-۱۹» از نوع کلاسیک آن بسیار دشوار است، گفت: رعایت پروتکلهای بهداشتی کماکان در پیشگیری و کنترل بیماری کرونا و حتی واریانتهای جدید آن نقش موثری دارد. علیرضا زالی با اشاره به بروز ۳ مورد مرگ ناشی از ویروس جهشیافته جدید در هفتههای اخیر در تهران، بازتوزیع سنی مبتلایان تهرانی را نکته مهمی از نظر آسیبپذیری گروههای سنی عنوان کرد. به گفته زالی، در استان تهران آمار مبتلایان و میزان بستری گروههای سنی زیر ۱۰ سال از حدود ۹/0 درصد در اسفند ۹۸ به ۱۱ درصد در بهمنماه ۹۹ رسیده است و در گروه سنی بالای ۸۰ سال از 4/7 درصد به ۱۲ درصد و در گروه سنی بین ۸۰-۷۰ سال نیز از ۱۱ درصد به ۱۴ درصد افزایش یافته است. وی با اشاره به تغییرات بازتوزیع سنی مبتلایان تاکید کرد: ۲ گروه سنی زیر ۱۰ سال و بالای ۷۰ سال در این تغییر بازتوزیع سنی بیماری جزو گروههای پرخطر تلقی میشوند و این دو طیف سنی بویژه افراد بالای ۷۰ سال نیازمند رعایت پروتکلهای بهداشتی با قاطعیت بیشتری هستند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|