|
وزیر خارجه عراق به تهران میآید
پایگاه خبری میدل ایستنیوز به نقل از یک منبع آگاه اعلام کرد فواد حسین، وزیر خارجه عراق، شنبه (امروز) به تهران سفر خواهد کرد. به گفته این منبع، وزیر خارجه عراق برای دومین بار در کمتر از یک ماه گذشته به تهران سفر خواهد کرد. این منبع درباره برنامه دیدارهای فواد حسین و محتوای مذاکراتش با مقامات ایرانی توضیحی ارائه نداد.
ارسال به دوستان
«وطن امروز» از استراتژی بایدن در بهکارگیری ظرفیت سازمانهای بینالمللی، اجماعسازی دیپلماتیک و برخورد نظامی با نیروهای مقاومت برای مقابله با ایران گزارش میدهد
نقشه بایدن علیه مقاومت
گروه سیاسی: دولت بایدن در حال نمایش تصویر کاملتری از خود برای دولت روحانی و حامیان آن است که ماهها با خوشبینی نظارهگر وقایع سیاسی در جریان انتخابات این کشور و در انتظار تغییرات مثبت پس از دوره گذار دونالد ترامپ بودند. با گذشت یک ماه از استقرار جو بایدن در بال غربی کاخ سفید، دولت جدید دموکرات آمریکا در مواجهه با ایران- برخلاف نگاه غیرواقعبینانهای که در محافل سیاسی و حتی آکادمیک در داخل کشور ترویج میشود- بیش از آنکه شبیه به دولت اوباما رفتار کند و به دیپلماسی بازگشته باشد، رفتار ترامپی را در پیش گرفته است.
به گزارش «وطنامروز»، دولت دوازدهم به ریاست حسن روحانی که با امید فراوان به تحولات داخل آمریکا، پاسخ درخوری به خروج دولت ترامپ از توافق هستهای نداد و ترجیح داد سیاست «صبر راهبردی» پیشه کند، با دست رد بایدن و متحدانش بر سینه برجام و شرطگذاری برای ایران در بازگشت به محدودیتهای برجامی مواجه شده است. اتخاذ سیاست صبر راهبردی از سوی دولت البته هزینههای گزافی برای کشور به دنبال داشت. صبر راهبردی روحانی و ظریف که در دستگاه محاسباتی طرف مقابل و متخاصم ایران، انفعال تهران ترجمه میشد، طرف بدعهد غربی در کنار رژیم صهیونیستی را به انجام حمله خرابکارانه به تاسیسات نطنز و کلید زدن پروژه ترور دانشمند هستهای و دفاعی کشورمان، شهید محسن فخریزاده مصمم کرد، با جمعبندی اینکه ایران با توجه به نزدیکی به انتخابات آمریکا به این حملات پاسخی نخواهد داد که همین اتفاق هم در عمل افتاد. با این اوصاف، دولت بایدن در قبال ایران یک سیاست سهوجهی در پیش گرفته است: 1- استفاده از ظرفیتهای دیپلماتیک برای اجماعسازی علیه ایران 2- بهکارگیری ظرفیت نهادهای بینالمللی 3- سیاست سختگیرانه شامل برخی تهاجمهای نظامی.
بهکارگیری ظرفیت نهادهای بینالمللی
پس از سفر رافائل گروسی به ایران و توافق موقت آژانس با ایران متعاقب توقف داوطلبانه اجرای پروتکل الحاقی و در شرایطی که شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی قرار است هفته آینده برای گفتوگو درباره افزایش فعالیتهای هستهای ایران تشکیل جلسه دهد، بلومبرگ فاش کرد دولت این کشور از کشورهای دیگر خواسته از قطعنامهای که از ایران بابت تشدید فعالیتهای هستهای این کشور انتقاد میکند حمایت به عمل آورد. آمریکا در نامه خود به اعضای شورای حکام پیش از جلسه آتی اعلام کرده به دنبال قطعنامهای برای بیان «نگرانی فزاینده شورای حکام در ارتباط با همکاری ایران با آژانس» است. آمریکا در این نامه گفته همه اعضای شورای حکام باید از ایران بخواهند نقضهای توافق را به عقب بازگرداند و در همکاری با آژانس، توضیح دهد که چطور ذرات اورانیوم در سایتهای قدیمی و به ادعای واشنگتن اعلام نشده ایران یافت شده است.
بلومبرگ گزارش داد دیپلماتهای آمریکا روز پنجشنبه سندی را توزیع کردند که در آن گلایههای واشنگتن درباره فعالیتهای هستهای ایران فهرست شده و از ایران میخواهد با بازرسهای آژانس اتمی کاملا همکاری کند. این قطعنامه پیشنهادی از «یافتههای آژانس بینالمللی انرژی اتمی بشدت ابراز نگرانی میکند» و «نگرانیهای عمیق شورای حکام درباره همکاری ایران را ابراز میکند». یک مقام وزارت خارجه آمریکا از اظهارنظر در این باره خودداری کرده است. ۲ مقام اروپایی دریافت چنین سندی را تأیید کرده و گفتند در حال بررسی محتوای آن هستند. در این سند که بلومبرگ ادعا کرده به رویت این رسانه رسیده، تأکید شده است که «رئیسجمهور بایدن این را روشن کرده که چنانکه ایران به اجرای کامل تعهداتش برگردد، آمریکا آماده انجام اقدام مشابه است». آمریکا در این سند همچنین ایران را به تلاش برای دستیابی به سلاح هستهای متهم کرده است: «دنیا از دیرباز آگاه بوده که ایران در گذشته به دنبال دستیابی به سلاحهای هستهای بوده است». در بخش دیگری از این سند آمده است: «ما این را هم میدانیم که ایران مجموعه گستردهای از سوابق مربوط به برنامه تسلیحات هستهای گذشته خودش را حفظ کرده است. ایران باید اکنون به طور کامل با آژانس بینالمللی انرژی اتمی همکاری کند تا ما بتوانیم اطمینان داشته باشیم که میراث فعالیتهای تسلیحات هستهای ایران شامل مواد هستهای اعلامنشده نمیشود».
بلومبرگ در خاتمه نوشته طرح چنین ادعایی مبنی بر ارائه اطلاعات ناکامل از سوی ایران ممکن است تبعاتی جدی مانند ارجاع مجدد پرونده برنامه هستهای ایران به شورای امنیت در بر داشته باشد. در همین حال، خبرگزاری «رویترز» از دستیابی به نامهای خبر داد که ایران در آن تهدید کرده در صورتی که اعضای شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی از موضع ضدایرانی واشنگتن در جلسه آتی این نهاد که قرار است با تمرکز بر موضوع ایران از روز دوشنبه آغاز به کار کند، حمایت کنند، به توافق اخیر درباره بازرسیها با آژانس پایان میدهد.
این خبرگزاری در این باره ادعا کرد: ایران تهدید کرده به توافق با دیدهبان هستهای سازمان ملل که در سفر اخیر «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی به تهران به دست آمد، در صورتی که شورای حکام آژانس از تلاش تحت هدایت آمریکا برای انتقاد از ایران حمایت کند، پایان خواهد داد. طبق این گزارش، ایران در این نامه که برای کشورهای دیگر فرستاده، گفته چنین اقدامی را مخرب میداند و آن را پایانی بر تفاهم مشترک ۲۱ فوریه (سوم اسفند) تلقی میکند. به نوشته رویترز، ایران در این نامه افزوده حمایت از تلاش ضدایرانی واشنگتن همچنین دشواریهای بیشتری در ارتباط با برجام ایجاد خواهد کرد. بر اساس این گزارش، ایران همچنین در نامه مورد اشاره رویترز گفته که فرانسه، بریتانیا، آلمان و آمریکا برنامههای خود را برای تصویب قطعنامه در جلسه شورای حکام فاش کردهاند.
ظرفیتهای دیپلماتیک علیه ایران
از سوی دیگر، به موازات استفاده از نهادهای بینالمللی، دولت بایدن در حال طراحی نشستی با ایران و اعضای 1+5 برای گفتوگو درباره موضوعات غیربرجامی است. پس از اظهارات رئیسجمهور آمریکا در نشست امنیتی مونیخ مبنی بر تعامل با کشورهای 1+5 درباره موضوع هستهای ایران، برخی مقامات این کشور از تلاش برای برگزاری این نشست و فراهم آوردن مقدمات برای گرفتن امتیازات جدید از ایران سخن گفتهاند. این در حالی است که آمریکا اردیبهشت 97 به صورت رسمی از برجام خارج شده و دیگر عضوی از برجام به حساب نمیآید اما در تلاش است چراغ خاموش و در قالب جلسات 1+5، موضوع هستهای ایران را پیش بکشد.
ایران؛ محور گفتوگوی ملکسلمان و جو بایدن
پادشاه عربستان و رئیسجمهور آمریکا در تماسی تلفنی در رابطه با ایران رایزنی کردند. به گزارش خبرگزاری رسمی عربستان (واس)، سلمان بنعبدالعزیز، پادشاه سعودی با جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا تلفنی گفتوگو کرد.
در این گفتوگو در رابطه با مهمترین تحولات و مسائل منطقه از جمله فعالیتهای ایران بحث و رایزنی شد. همچنین ۲ طرف در این تماس در رابطه با آنچه رفتارهای ثباتزدای ایران در منطقه و حمایت از تروریستها نامیدند، رایزنی کردند. در این راستا پادشاه عربستان از آمریکا به خاطر دفاع از کشورش در مقابل چنین تهدیدهایی تقدیر و تشکر کرد و بایدن نیز تاکید کرد آمریکا اجازه دستیابی ایران به سلاح هستهای را نخواهد داد.
سیاست سخت
وزارت دفاع آمریکا بامداد جمعه اعلام کرد ارتش این کشور به دستور «جو بایدن» مواضع متعلق به گروههای مقاومت را در شرق سوریه بمباران کرده است. البته پیش از تأیید این خبر توسط پنتاگون، ابتدا خبرگزاری رویترز به نقل از ۲ مقام مطلع مدعی شد آمریکا به مواضعی که گفته میشود متعلق به نیروهای همپیمان با ایران در سوریه بودهاند حمله کرده است. این مقامها که خواستهاند نامشان فاش نشود، گفتهاند مجوز این حمله را «جو بایدن» رئیسجمهور آمریکا صادر کرده است. یک مقام آمریکایی گفت این حمله در واکنش به حملات اخیر به مواضع آمریکا در عراق صورت گرفته است. اذعان وزارت دفاع آمریکا مبنی بر دستور مستقیم بایدن برای حمله نظامی به مقر نیروهای مقاومت در سوریه بیانگر آن است که کاخ سفید همچنان از گزینه نظامی علیه نیروهای مقاومت استفاده میکند. حمله به نیروهای نظامی مقاومت و اذعان بر صدور فرمان حمله از سوی رئیسجمهور آمریکا، سیاستی بود که از زمان ترامپ مرسوم شد و بایدن نشان داده است به ادامه این رفتار ترامپ علاقهمند است.
اعتراف به آمریکا آمریکاست
گفتنی است عبور دولت بایدن از دیپلماسی در قبال ایران و تمایل به سیاست فشار حداکثری ترامپ در شرایطی رخ میدهد که محمدجواد ظریف هفته گذشته در گفتوگو با شبکه پرستیوی با تأکید بر اینکه هیچ تغییری در سیاستهای ایالات متحده آمریکا ایجاد نشده است، گفت: «هیچ چیز تغییر نکرده است؛ بایدن مدعی شد سیاست «فشار حداکثری» ترامپ، «شکست حداکثری» بوده است، بلینکن نیز اخیرا تأکید کرد آن سیاست شکست خورده است اما عملا آنها همان سیاست را در پیش گرفتهاند. حقیقت این است که آمریکا به تحریم اعتیاد پیدا کرده است... به فشار و قلدری اعتیاد پیدا کرده است». وزیر امور خارجه با تأکید بر اینکه هیچ تغییری در سیاست آمریکا در قبال ایران ایجاد نشده است، گفت: «رئیسجمهور بایدن همچنان سیاست ترامپ را دنبال میکند و به ایران اجازه خرید غذا و دارو نداد، به صندوق بینالمللی پول اجازه نداد به ایران برای خرید داروی «کووید-19» پول بدهد، به کرهایها (سئول) اجازه نداد پولی را که ما در آنجا داشتیم بدهند. آمریکاییها پولهای ما را در کشورهای دیگر مسدود کردهاند... این سیاست باید تغییر کند».
ارسال به دوستان
توصیف اکبرترکان از نحوه مدیریت حسن روحانی
یک مقدار اعلیحضرتی!
روحانی به وزرایش وقت میدهد اما کم!
گروه سیاسی: «رفتار روحانی کمی اعلیحضرتی است نه زیاد!» این دفاعی است که اکبر ترکان از رئیسجمهور در گفتوگو با یکی از رسانههای اصلاحطلب داشته است.
به گزارش «وطنامروز»، از روزگار ابوالمشاغلی در دولت یازدهم تا مصاحبههای انتقادی درباره سیاستهای روحانی در دولت دوازدهم خلاصهای از وضعیت اکبر ترکان و بسیاری از همراهان پیشین رئیسجمهور است، آنچنان که حتی اگر این روزها در مقام دفاع از روحانی نیز بلند شوند عملا سخنان منتقدان را تکرار میکنند. ترکان در جدیدترین گفتوگوی خود با سایت خبری «انتخاب»، ادعاهایی را که درباره رئیسجمهور در سالهای گذشته بارها از سوی منتقدان دولت مطرح شده بود تایید کرد. او در بخشی از این گفتوگو و در پاسخ به سوال خبرنگاری که از او پیرامون رفتار اعلیحضرتی روحانی پرسیده بود، گفت: به نظرم در قضاوت زیادهروی شده. یه کمیاش هست ولی زیادهرویاش اضافی است. از نگاه، سطح صحبت کردن و راه رفتن آقای روحانی کمی چنین استنتاجهایی برمیآید. این نیست که قصد دارد این کار را بکند، اصلا رفتار، راه رفتن، حرف زدن و نشستنش در خصوصیات خلقیاش است.
رئیسجمهور خارج از دسترس
ترکان در ادامه این گفتوگو و در پاسخ به سوال خبرنگار که در شاهد مثال رفتار اعلیحضرتی روحانی به نوع تعامل رئیسجمهور با وزرایش اشاره کرده بود، ادعا کرد که روحانی به وزرایش وقت میدهد اما کم وقت میدهد!
ادعایی که البته تازگی ندارد و پیش از این از سوی برخی وزرا و نزدیکان به رئیسجمهور نیز مطرح شده بود. ۳ ماه پیش بود که الهام امینزاده، معاون حقوقی پیشین رئیسجمهور در یک برنامه تلویزیونی با اشاره به دشوار بودن ارتباط کابینه با روحانی گفته بود: «من سعی میکردم قسمتهایی که خلأ وجود دارد که ارتباط بیشتر با مردم بود، چه زمانی که معاونت حقوقی بودم و چه دستیار شهروندی بودم، خلأ این وظیفه را پر کنم. چون گاهی اوقات در کابینه هم دسترسی به آقای رئیسجمهور برای ما سخت بود». وی در ادامه و در پاسخ به سوال مجری برنامه که از او پیرامون صحت و سقم ادعای انتظار چندماهه وزرا برای دیدار با روحانی پرسیده بود، گفت: «بله! وقت میگرفتیم و گاهی اوقات چند ماه طول میکشید. کسی که فرصتی داشت و آن برگ برنده را در دست داشت که در کابینه باشد، روزهای یکشنبه 8-4 بعدازظهر هیات دولت بود یا چهارشنبهها صبح تا ظهر بود، آنجا فرصتی پیش میآمد مشکل را بیان میکردیم، راهنمایی یا اجازه میگرفتیم، اگرنه در غیر این صورت خیلی سخت بود».
این مساله در جریان نامه سرگشاده 4وزیر دولت به رئیسجمهور در سال94 نیز مشهود شده بود. مهر94 بود که علی طیبنیا، محمدرضا نعمتزاده، علی ربیعی و حسین دهقان وزرای وقت اقتصاد، صنعت، کار و دفاع با نگارش نامهای به رئیسجمهور که در فضای رسانهای نیز منتشر شد نسبت به تصمیمات اقتصادی دولت هشدار داده بودند. پس از آن احمد توکلی، نماینده وقت مجلس شورای اسلامی گفته بود: نامه وزرا به رئیسجمهور و انتشار آن از طریق رسانهها که یکی از آنها وزیر دفاع است و صنعت گستردهای را مدیریت میکند، حاکی از آن است که وزرا دسترسی به رئیسجمهور ندارند و باید برای دیدار با وی و بیان مسائل و مشکلاتشان از رئیسجمهور وقت بگیرند و معمولا هم موفق نمیشوند. وی همچنین در همان برهه خاطره مشابهی را از زبان یکی از معاونان رئیسجمهور طرح کرده و گفته بود: «مدتی پیش یکی از مشاوران آقای رئیسجمهور را به جهت طرحی که در حال اجرا بود، دیدم و توصیه کردم که برای رفع مشکلات و کاهش انتقادات، اشکالاتی که در اجرای طرح وجود دارد را به رئیسجمهور منتقل کنید. اما در کمال تعجب پاسخی که شنیدم این بود: «رئیسجمهور به ما وقت ملاقات نمیدهد»،
مدتی پیش هم یکی از وزرای مهم دولت میگفت که برای کارهایم در حاشیه جلسه هیات دولت با رئیسجمهور مسائلم را مطرح میکنم، چون رئیسجمهور به ما وقت دیدار نمیدهد».
آرزوهای ارزی روحانی
فارغ از اقرار ترکان به اعلیحضرتی بودن رفتار روحانی و الگوی رفتاریاش در مواجهه با وزرایی که دسترسی محدودی به رئیس دولت دارند، او به باقی سیاستهای دولت نیز حمله کرد. ترکان که پیش از این سیاست ارز 4200تومانی را تاریکترین نقطه دولت روحانی خوانده بود، این بار با اشاره به نقش جهانگیری در التهابات ارزی سالهای اخیر گفت: یکهو 5 میلیارد بریزیم در بازار، قیمت ارز بالا میپرد. دولت و آقای جهانگیری مواظبند تقاضای غیرواقعی در بازار نیاید. اجازه واردات یعنی تقاضا. همین الان شما بگویید هر کس بخواهد به اروپا برود ۳ هزار دلار میدهیم. چقدر تقاضا درست میشود؟ این تقاضا به بازار میرود. عرضه چقدر هست؟ اگر عرضه از این کمتر باشد قیمت دلار پایین میآید. بنابراین درست است که نقش آقای همتی خیلی مهم است اما تنظیمکننده این کار دولت است که مواظب باشد تقاضاهای ارزی بیشتر از عرضه نشود. وی در نهایت در پاسخ به سوال خبرنگار که نظرش را درباره منطقی بودن ادعای کاهش نرخ ارز به 11هزار تومان توسط رئیسجمهور پرسیده بود، گفت: این آرزوی ایشان است.
ارسال به دوستان
ولایت
توصیه رهبر انقلاب به مشتاقان محروم از مراسم اعتکاف
به دلیل شیوع ویروس کرونا و دستورالعملهای بهداشتی ستاد ملی مقابله با کرونا، امسال نیز مراسم معنوی اعتکاف در سراسر کشور برگزار نخواهد شد. با توجه به این شرایط، رئیس ستاد مرکزی اعتکاف با ارسال نامهای از رهبر انقلاب درخواست کرد برای کسانی که امسال هم از فیض شرکت در مراسم معنوی اعتکاف محروم ماندهاند، توصیهای داشته باشند. به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دفتر حفظ و نشر آیتالله خامنهای، رهبر معظم انقلاب در پاسخ به این نامه و برای استفاده از فرصت ایامالبیض ماه رجب به تمام مشتاقان مراسم معنوی اعتکاف توصیهای مرقوم داشتند که متن آن در ادامه آمده است:
بسمهتعالی
امسال نیز بسیاری از متعبدان از فضیلت اعتکاف محرومند. پیشنهاد میشود که در هر یک از ۳ روز نماز جناب جعفر طیار را بهجا آورند.
سیدعلی خامنهای
بیانات رهبر انقلاب در کنگره بزرگداشت سیدمرتضی علمالهدی منتشر شد
تدوین فضایل سیدمرتضی نشاندهنده حسن تربیت اسلام است
متن بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار دستاندرکاران کنگره بزرگداشت سیدمرتضی علمالهدی که سال ۱۳۹۴ (25/۸/94) برگزار شده بود، پنجشنبه گذشته در محل این همایش در قم از سوی حجتالاسلاموالمسلمین محمدی گلپایگانی قرائت شد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دفتر حفظ و نشر آثار آیتالله خامنهای، رهبر معظم انقلاب در این دیدار، سیدمرتضی علمالهدی را یکی از برجستگان تاریخ اسلام و از جمله مفاخر علمی در فقه، کلام، ادب، حدیث و تفسیر برشمرده و فرموده بودند: بیان و تدوین فضایل و مناقب و برجستگیهای افرادی همچون سیدمرتضی در واقع نشاندهنده حسن تربیت اسلام و حوزههای اسلامی است.
رهبر انقلاب اسلامی هدف از برگزاری چنین کنگرههایی را شناخت و تحلیل معارف و معلومات شخصیتهای بزرگ تاریخ اسلام خواندند و افزودند: سیدمرتضی علمالهدی یک شخصیت اسلامیِ بینالمللی است و تنقیح و چاپ آثار ایشان نیز از اهمیت برخوردار است.
ارسال به دوستان
اخبار
تأکید ظریف بر تداوم حمایتهای ایران از سوریه
وزیران خارجه ایران و سوریه در رابطه با مسائل مختلف رایزنی کردند. فیصل مقداد، وزیر خارجه سوریه در تماس تلفنی با محمدجواد ظریف، همتای ایرانی خود در رابطه با روابط دوجانبه و راههای تقویت آنها در تمام زمینهها بویژه همکاریهای اقتصادی برای عبور از آثار تحریمهای غیرانسانی وضعشده علیه مردم ۲ کشور بحث و رایزنی کردند. ۲ طرف همچنین در رابطه با تحولات مختلف سوریه و ایران و منطقه و جهان و همچنین در رابطه با نتایج دیدارهای روند آستانه که اخیرا در شهر سوچی برگزار شد بحث و گفتوگو کردند. وزرای خارجه ایران و سوریه بر لزوم پایبندی غربیها به قطعنامه شورای امنیت در رابطه با سوریه و بیانیه پایانی نشستهای آستانه و احترام به حاکمیت و استقلال سوریه و عدم حمایت از گروههای مسلح تروریستی تاکید کردند. مقداد و ظریف همچنین پیرامون پیشرفت کار کمیته بررسی قانون اساسی سوریه و نتایج دور جدید نشست این کمیته که در ژنو سوییس برگزار شد، گفتوگو کردند. وزیر خارجه سوریه در ادامه بر حمایت قاطع کشورش از مواضع ایران در رابطه با توافق هستهای تاکید کرد. فیصل مقداد همچنین از حمایتهای جمهوری اسلامی ایران از ملت سوریه بویژه در زمینه اقتصادی تقدیر و تشکر کرد. از سوی دیگر محمدجواد ظریف از مواضع سوریه در حمایت از جمهوری اسلامی ایران در رابطه با توافق هستهای تقدیر کرد. ظریف در ادامه از سطح روابط تهران و دمشق ابراز خشنودی کرد. وزیر خارجه کشورمان همچنین بر تداوم حمایتهای ایران از سوریه بویژه در زمینه مبارزه با تروریسم به منظور بازگشت امنیت و ثبات به این کشور تاکید کرد. ۲ طرف همچنین بر تداوم تماسها و تقویت مشورتها در رابطه با مسائل مختلف منطقه و جهان تاکید کردند.
نتانیاهو:
«تحریم» و «تهدید نظامی» تنها راه مقابله با ایران است
نخستوزیر رژیم صهیونیستی در اظهاراتی «تحریم» و «تهدید نظامی» را تنها راه برای مقابله با اقدامات جمهوری اسلامی ایران دانست. به نقل از اورشلیم پست، بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی در گفتوگو با کانال 13 تلویزیون رژیم صهیونیستی مدعی شد اسرائیل نمیتواند روی هیچ توافقی با ایران حساب باز کند. وی تصریح کرد: ما از تاریخ درس گرفتهایم که اگر تنها روی یک توافق حساب باز کنید، در اشتباه هستید. تنها چیزهایی که جلوی دست یافتن ایران به سلاح هستهای را میگیرند یا دستیابی به این سلاحها را آهستهتر میکنند، تهدیدهای نظامی معتبر و یا تحریمهای سخت هستند. پیش از این نیز یک شبکه عبری گزارش داد رژیم صهیونیستی در تلاش است تروئیکای اروپایی را قانع کند که توافق هستهای با ایران را به وضعیت اصلی بازنگردانند. به گفته این شبکه، بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی در تلاش است مفاد توافق را مطابق با چشمانداز و منافع اسرائیل اصلاح کند. همچنین پایگاه خبری عربی ۲۱ نیز اخیرا اعلام کرد، نخستوزیر رژیم صهیونیستی برخی مشاوران پیشین خود در امور امنیت داخلی را دعوت کرده و به دنبال اتخاذ سیاستهای جدید در رابطه با برخی اهداف دولت آمریکا درباره پرونده هستهای ایران است. این پایگاه اعلام کرده نتانیاهو اشخاصی را برای این موضوع انتخاب کرده است که معمولا مواضع تندی علیه تهران اتخاذ میکنند و این امر مقدمهای برای تشکیل یک تیم برای سیاستگذاری در رابطه با مساله هستهای ایران است.
ارسال به دوستان
در حمله مهاجمان مسلح به پاسگاه انتظامی در زاهدان یک افسر نیروی انتظامی به شهادت رسید
جیشالظلم پشت پرده نا آرامیهای سراوان
گروه سیاسی: در پی برخی ناآرامیها در شهرستان سراوان، مهاجمان مسلح به ۲ پاسگاه انتظامی در سیستانوبلوچستان حمله کردند.
به گزارش «وطنامروز»، فرماندار شهرستان زاهدان با اشاره به حمله مهاجمان به 2 پاسگاه این شهرستان، گفت: با هوشیاری نیروی انتظامی حمله اشرار مسلح با سلاحهای سبک و نارنجکانداز به پاسگاه کورین زاهدان ناکام ماند.
ابوذرمهدی نخعی در جمع خبرنگاران با تشریح حادثه کورین زاهدان افزود: در پی فضاسازی رسانههای بیگانه، عناصر گروههای شرور به بهانه حمایت از کشتههای جعلی پاسگاه شمسر سراوان، با سلاحهای مختلف از جمله سلاحهای سبک و نارنجکانداز به قصد تصرف پاسگاه کورین و قلعه بید به آنجا حمله کردند. وی در ادامه افزود: رزمندگان نیروی انتظامی ضمن هوشیاری، متقابلا به آتش آنان پاسخ داده و این عناصر خودفروخته ضمن اینکه به مقاصد شوم خود دست نیافتند از منطقه متواری شدند.
نخعی با اشاره به اینکه در این حادثه یک نفر از نیروهای ناجا به درجه رفیع شهادت رسید، افزود: به دشمنان این مرز و بوم اعلام میشود با این اقدامات مذبوحانه راه به جایی نخواهند برد. وی ادامه داد: از مردم منطقه نیز درخواست میشود همچون گذشته هوشیاری لازم را داشته باشند و این اقدام دشمنان را نیز به خودشان بازگردانند. فرماندار شهرستان زاهدان گفت: با هوشیاری و دقت نیروی انتظامی، اکنون آرامش در سراسر شهرستان زاهدان و بخشهای تابعه برقرار است. وی تصریح کرد: از عموم مردم، ریشسفیدان و معتمدان که برای حفظ آرامش همراهی خود را از دیرباز تاکنون نشان دادهاند تشکر میکنم.
گفتنی است دور جدید تلاش ضد انقلاب برای برهم زدن امنیت استان سیستانوبلوچستان پس از آن انجام شد که در پی ایجاد آشوب در مرز پاکستان توسط برخی ماشینهای حمل سوخت، مقامات مرزی پاکستان به تجمع سوختبرها در مرز این کشور تیراندازی کردند که به موجب آن ۲ نفر کشته شدند. همین موضوع بهانهای شد تا قاچاقچیان سوخت که از طرح رزاق سپاه پاسداران در مناطق مرزی برای ساماندهی عبور و مرور سوختبرها و ... ناراضی هستند، با تحریک برخی عوامل خود موجب بروز ناآرامی و آشوب در شهر سراوان شوند. آشوبگران حتی به فرمانداری شهرستان سراوان هجوم بردند و به تخریب ساختمان آن مبادرت کردند. با این حال به دنبال وقوع حوادث اخیر در گذر مرزی با کشور پاکستان، دادستان نظامی استان سیستانوبلوچستان از تشکیل پروندهای در این ارتباط در دادسرای نظامی خبر داد. علیرضا موسایی، دادستان نظامی استان سیستانوبلوچستان در این باره گفت: درباره حوادث رخداده در گذر مرزی شمسر شهرستان سراوان، از همان لحظات ابتدایی پروندهای در دادسرای نظامی استان تشکیل شد که به طور ویژه در دست رسیدگی است. وی تأکید کرد: سازمان قضایی نیروهای مسلح استان سیستانوبلوچستان با رعایت عدالت و انصاف به موضوع رسیدگی میکند و قطعاً احقاق حق خواهد شد. موسایی درباره حمله به پاسگاه کورین هم توضیح داد: تعرض مسلحانه به این مرکز انتظامی توسط اشرار مسلح و معاندان نیز با حساسیت و دقت لازم و به طور ویژه دنبال خواهد شد. دادستان نظامی استان سیستانوبلوچستان در پایان گفت: ابعاد این حوادث در دست بررسی است و به محض تکمیل تحقیقات به اطلاع عموم خواهد رسید.
پیش از این معاون امنیتی انتظامی استاندار سیستانوبلوچستان با تشریح این حادثه اظهار داشت: این حادثه در مرز شمسر شهرستان سراوان توسط سوختبرها در آن طرف مرز رخ داد که با تیراندازی مأموران پاکستانی 2 نفر از سوختبرها کشته شد و تعدادی زخمی شدند. محمدهادی مرعشی افزود: گذرگاههای قانونی و مشخصشده توسط خود مردم محلی برای استفاده از طرح رزاق و سهمیه سوخت واگذارشده به آنها ساماندهی شده است و همه باید به رعایت قانون و روند اجرای آن و تردد در مرزها احترام بگذارند. وی ادامه داد: با تحریک و فضاسازی گروهک تروریستی جیشالظلم و تحرکات برخی سودجویان در حوزه شهرستان سراوان، این درگیری مرزی بهوجود آمد که طی آن 2 نفر کشته و تعدادی زخمی شدند. مرعشی به تحریک و فضاسازی گروهک تروریستی جیشالظلم با پخش کلیپی درباره زیر سؤال بردن طرح رزاق اشاره کرد و گفت: گروهکهای ضدانقلاب و معاند از قبل با ترسیم نقشه و ترغیب افراد سودجو دست به این اقدام خرابکارانه زدهاند. وی ضمن محکوم کردن حمله برخی افراد سودجو به فرمانداری شهرستان سراوان، اضافه کرد: طرح رزاق یک طرح کارشناسیشده و قانونی است که فقط با مشارکت مردم تداوم پیدا خواهد کرد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|