|
رئیسجمهور آلمان: باید مراقب باشیم روابط با روسیه قطع نشود
«فرانک والتر اشتاین مایر» رئیسجمهور آلمان در یک ویدئوکنفرانس اقتصادی گفت: نشانههای زیادی وجود دارد مبنی بر اینکه رهبری روسیه به صورت فزایندهای کشور را به سمت داخل سوق میدهد و اهمیت اروپا به عنوان یک الگوی مدرنیزاسیون به اندازه بیسابقه کمی در 300 سال گذشته رسیده است. با این همه در این مرحله دشوار از روابط ما باید مراقب باشیم همه ارتباطات قطع نشود.
ارسال به دوستان
به دستور رئیسجمهور آمریکا جنگندههای این کشور مقر نیروهای حشدالشعبی در مرز عراق و سوریه را بمباران کردند که طی آن یک نفر به شهادت رسید و 4 نفر زخمی شدند بایدن فرمانده داعش
بایدن فرمانده داعش
گروه بینالملل: بامداد دیروز جنگندههای آمریکایی با حمله به مناطقی در شرق سوریه، اهدافی را در مرز سوریه و عراق بمباران کردند. این حمله که نخستین عملیات نظامی ارتش آمریکا در دولت جدید آمریکاست، به دستور مستقیم جو بایدن رخداده است. اگر چه پنتاگون این حمله را به تلافی اقدامات نظامی اخیر علیه پایگاههای آمریکا در عراق عنوان کرده است اما شواهد امر حاکی از این است که اهداف موردنظر ارزش نظامی چندانی نداشته است. با این حال حمله هوایی به شرق سوریه که در نزدیکی مرز بوکمال- القائم صورت گرفته، بیش از هر چیز برای تروریستهای داعش مفید خواهد بود. نکته قابل تأمل در این بین اینکه، جریان مقاومت طی هفتههای اخیر با محکوم کردن حملات راکتی به منطقه سبز بغداد و مناطق غیرنظامی از سوی گروههای ناشناس، تحولات اخیر در عراق را اقدامی مشکوک علیه نیروهای مقاومت عنوان کرده بود.
اقدام نظامی آمریکا در سوریه به دستور بایدن
به گزارش «وطنامروز» به نقل از خبرگزاری رویترز، وزارت دفاع آمریکا بامداد جمعه اعلام کرد ارتش این کشور به دستور جو بایدن مواضع متعلق به گروههای مقاومت را در شرق سوریه در استان دیرالزور (مرز عراق و سوریه در نزدیکی بوکمال) بمباران کرده است. این نخستین حمله نظامی دولت آمریکا در دوره ریاستجمهوری بایدن بود. بر همین اساس «جان کربی» سخنگوی پنتاگون در بیانیهای مطبوعاتی گفت: به دستور رئیسجمهور بایدن، نیروهای ارتش آمریکا حملاتی هوایی علیه زیرساختهای مورد استفاده گروههای شبهنظامی عراقی در شرق سوریه انجام دادند. وی مدعی شد: این حملات در پاسخ به حملات اخیر علیه پرسنل آمریکا و ائتلاف در عراق و تهدیدهای مداوم این افراد انجام شده است. سخنگوی پنتاگون ادامه داد این حملات چندین تاسیسات واقع در یک نقطه کنترل مرزی را که توسط تعدادی از گروههای شبهنظامی استفاده میشد، از بین برد. در بیانیه پنتاگون آمده است: «چندین تاسیسات واقع در یک نقطه کنترل مرزی که مورد استفاده شماری از گروههای مورد حمایت ایران از جمله کتائب حزبالله و کتائب سیدالشهدا بود» تخریب شد. ساعتی پیش از بیانیه پنتاگون، فرماندهی سنتکام (ستاد فرماندهی مرکزی ایالات متحده) در صفحه توئیتر خود بیانیه این ستاد درباره حمله به سوریه را منتشر کرد و نوشت: به دستور «جو بایدن» رئیسجمهوری آمریکا، نیروهای ارتش این کشور شامگاه پنجشنبه (بامداد جمعه به وقت ایران) حملاتی هوایی علیه زیرساختهایی در شرق سوریه انجام دادند. شبکه خبری «ایبیسی» مدعی شد ایالات متحده به تلافی حمله راکتی انجام شده در اربیل که به زخمی شدن چند آمریکایی منجر شد، یک حمله هوایی در شرق سوریه در نزدیکی مرز عراق انجام داد. چندین رسانه دیگر نیز به نقل از مقامات ناشناس در دولت ایالات متحده مدعی شدند این حمله در واکنش به حملات اخیر به مواضع آمریکا در عراق بوده است. این حمله که نقض آشکار قوانین بینالمللی و منشور ملل متحد است، نخستین اقدام نظامی دولت جدید آمریکاست. در همین حال کیفیت حمله انجام شده حاکی از این است که این عملیات نظامی به شکل محدود و کنترل شده بوده تا از وقوع درگیری گسترده و اقدامات تلافیجویانه شدید جلوگیری شود.
جادهصافکنی دموکراتها برای داعش
یکی از نکات مهم در ارتباط با حمله هوایی آمریکا به شرق سوریه این است که پایگاههای مورد حمله در نزدیکی مرز عراق و سوریه و در نزدیک گذرگاه راهبردی بوکمال- القائم است. این گذرگاه از زمان بازگشایی مجدد آن در 4 سال اخیر و بازپسگیری از داعش، نقش مهمی در تقویت لجستیکی نیروهای مقاومت داشت. تروریستهای داعش و دیگر گروههای تروریستی در این مدت بارها اقدامات نظامی متعددی را علیه نیروهای مقاومت در این گذرگاه ترتیب دادهاند و دولت آمریکا نیز انتقادهای صریحی را نسبت به بازگشایی این گذرگاه داشته است. بر این اساس چنانچه ترامپ پیش از این عنوان کرده بود، با توجه به نقش جریان دموکرات آمریکا در شکلدهی و جهتدهی به تروریستهای داعش، به نظر میرسد این حمله جدا از اهداف اعلامی از سوی پنتاگون و رسانههای غربی، اقدامی در جهت تسهیلگری فعالیتهای داعش است.
هوشیاری یگانهای اطلاعاتی مقاومت پیش از حمله هوایی آمریکا
کانال خبری صابریننیوز به نقل از منابع رسانهای عراقی اعلام کرد در مجموع 7 هدف مورد حمله قرار گرفته که 6 هدف پیش از حمله به دلیل پرواز پهپادهای جاسوسی و هشدارهای یگان اطلاعاتی مقاومت تخلیه شده بود. این مکانها پس از آنکه هواپیماها و پهپادهای شناسایی آمریکایی بر فراز منطقه مشاهده شده بودند، به صورت کامل تخلیه شده بود و هفتمین نقطه نیز شاهد حضور بسیار جزئی رزمندگان حشدالشعبی بود تا مانع از حملات احتمالی تروریستهای داعشی و غارت کردن تجهیزات و تسلیحات موجود در این پایگاه شوند. گفته میشود این اهداف توسط افرادی که خود را در قالب چوپان جا زده بودند، شناسایی شده بود. نیویورکتایمز نیز در گزارشی به نقل از مقامهای آمریکایی نوشت در این حمله 7 بمب ۵۰۰ پوندی (۲۲۶ کیلوگرمی) که احتمالا از دسته «بمبهای سنگرشکن جی دام» است بر مجموعه کوچکی از ساختمانها در یک گذرگاه غیررسمی مرزی افکنده شده است. بر اساس گزارشها، جنگندههای مورد استفاده در این حمله «اف15» بوده که در آسمان استان الانبار عراق اقدام به سوختگیری هوایی کردهاند. در حالی که آمار رسمی از تعداد شهدا و زخمیهای این حمله هوایی منتشر نشده است، برخی منابع تلفات این حادثه را از ۱ تا ۴ نفر متغیر میدانند.
واکنشهای بینالمللی به حمله آمریکا به سوریه
به دنبال حمله جنگندههای آمریکایی به شرق سوریه، مقامات کشورهای روسیه و چین ضمن محکوم کردن این اقدام آمریکا خواستار احترام به حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه شدند. بر همین اساس «ماریا زاخارووا» سخنگوی رسمی وزارت خارجه روسیه ظهر دیروز در کنفرانس مطبوعاتی اعلام کرد این کشور حمله هوایی آمریکا به یک منطقه در مرز سوریه و عراق را بشدت محکوم میکند. زاخارووا گفت: «ما قاطعانه این قبیل اقدامات را محکوم میکنیم و خواستار احترام بدون قید و شرط به حاکمیت و تمامیت ارضی کشور سوریه هستیم. ما هر گونه تلاش برای تبدیل خاک کشور سوریه به عرصهای برای تسویه حسابهای ژئوپلیتیکی را غیرقابل قبول ارزیابی میکنیم». این دیپلمات همچنین تأکید کرد ایالاتمتحده با نقض حقوق شهروندان آمریکایی، حق خود برای آموزش سایر کشورها به رعایت آزادی شهروندانشان را از دست داده است. «دمیتری پسکوف» سخنگوی کاخ کرملین نیز دیروز اعلام کرد مقامات مسکو با دقت وضعیت حمله هوایی آمریکا به خاک سوریه را زیر نظر داشته و در تماس دائم با دمشق هستند. پسکوف در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران در این باره که واکنش مسکو به این حمله هوایی چیست و آیا این مساله را خطری برای خود میداند؟ گفت: «مسلماً ما با دقت بسیار زیاد روند اوضاع پیرامون این حادثه را زیر نظر داریم و در تماس دائم با همتایان خود در دولت سوریه هستیم». سخنگوی کرملین همچنین در پاسخ به این سوال که آیا مسکو از حمله آمریکا با اطلاع بوده، گفت: «من اطلاعاتی در این زمینه ندارم». وی در عین حال یادآور شد نظامیان روس و آمریکایی، تماسهای عملیاتی خود در زمینه سوریه را همچنان حفظ کردهاند. در همین حال «وانگ ون بین» سخنگوی وزارت خارجه چین هم در سخنانی نسبت به حمله جنگندههای آمریکا به شرق سوریه واکنش نشان داد. وی از تمام طرفها خواست به حاکمیت، استقلال و تمامیت ارضی سوریه احترام بگذارند. وانگ ون بین در ادامه همچنین از تمام طرفها در سوریه خواست اوضاع سوریه را پیچیدهتر نکنند.
طعنه پمپئو به دولت آمریکا درباره حمله نظامی به سوریه
«مایک پمپئو» وزیر سابق خارجه آمریکا در واکنش به حمله هوایی بامداد جمعه ارتش آمریکا در شرق سوریه به شبکه فاکسنیوز گفت: «عملیات هوایی ارتش آمریکا که در شرق سوریه انجام شد باید چیزی که ایالات متحده را تهدید میکند را هدف گرفته باشد. شما باید از نیروهایتان محافظت کنید و باید بازدارندگی ایجاد کنید. ما این کار را بارها انجام دادهایم». وی در ادامه با طعنه به دولت جدید آمریکا گفت: «من نمیدانم که آنها به چه چیزی حمله کرده و چه مواضعی را هدف گرفتهاند اما امیدوارم که دشت و صحرا را بمباران نکرده باشند.
امیدوارم دقیقا چیزی را زده باشند که تهدیدی برای آمریکا بوده است. این اظهارنظر وزیر سابق خارجه آمریکا در اشاره به اخباری است که پس از حمله هوایی از سوی برخی منابع منتشر شد و در آن اهداف مورد حمله در سوریه را فاقد ارزش نظامی عنوان کرده بودند.
لاوروف: حضور آمریکا در سوریه مغایر با تمام کنوانسیونهای بینالمللی است
سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه نیز در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با محمد حنیف اتمر، همتای افغان خود با اشاره به حملات جنگندههای آمریکایی به شرق سوریه، گفت: نظامیان روس تنها ۴ یا ۵ دقیقه پیش از انجام حملات، هشداری را از طرف آمریکا دریافت کردند. وی افزود: حتی اگر درباره اقدامات معمول برای جلوگیری از بروز درگیری در روابط بین نظامیان روسیه و آمریکا صحبت کنیم، چنین ابلاغی که همزمان با اجرای حمله انجام میشود، هیچ سودی ندارد. لاوروف ادامه داد: حضور نیروهای آمریکا در سوریه غیرقانونی بوده و با تمام کنوانسیونها و قوانین بینالمللی از جمله قطعنامه شماره ۲۲۵۴ شورای امنیت درباره سوریه در تناقض است. وزیر خارجه روسیه تأکید کرد: طبق برخی اطلاعات به دست آمده، آمریکا به هیچوجه قصد عقبنشینی از سوریه را ندارد و مسکو قصد دارد این موضوع را با واشنگتن روشن کند. علاوه بر این وبگاه صهیونیستی «والا» گزارش داد آمریکا پیش از حمله بامداد جمعه در شرق سوریه، رژیم صهیونیستی را از قصد خود باخبر کرده بود.
ارسال به دوستان
دور دنیا
تأسیس وزارتخانه «مبارزه با تنهایی» در ژاپن
«یوشیهیده سوگا» نخستوزیر ژاپن تصمیم گرفته است با هدف مبارزه با «افزایش خودکشی» در این کشور، وزارتخانه «مبارزه با تنهایی» تاسیس کند. بر اساس گزارش روزنامه نیکی ژاپن، تعداد افرادی که سال ۲۰۲۰ در ژاپن خودکشی کردهاند به ۲۰ هزار و ۹۱۹ نفر رسیده که نخستین افزایش از زمان بحران مالی سال ۲۰۰۹ است. دولت ژاپن علت اصلی افزیش خودکشی را ناشی از فشارهای اقتصادی مانند سرخوردگیهای اجتماعی ناشی از شیوع کرونا و بیکاری اعلام کرده است. بر اساس این گزارش، کار از راه دور و عدم وجود ارتباطات اجتماعی در طول مبارزه ژاپن با ویروس کرونا سبب شده است مردم بیشتر دچار استرس و تنهایی شوند. انزوای مرتبط با همهگیری عامل اصلی افزایش خودکشی ژاپنیها در ۱۱ سال گذشته است. نشریه ژاپنی نیکی نوشت نخستوزیر با تشخیص این مشکل جدی، روز جمعه یک وزارتخانه در کابینه راهاندازی کرد تا انزوای اجتماعی را برطرف کند. «تتسوشی ساکاموتو» که برای این عنوان منصوب شده است، به عنوان هماهنگکننده چندین وزارتخانه و سازمان کار خواهد کرد. ساکاموتو در ادامه نشست خود به خبرنگاران نیز گفت: «من امیدوارم بتوانم فعالیتهایی را که مانع از تنهایی و انزوای اجتماعی میشود و از روابط بین مردم محافظت میکند، ارتقا دهم». دیگر مسؤولیتهای وزارتخانه وی رسیدگی به کاهش ولادت در ژاپن است.
افزایش چشمگیر هزینههای نظامی جهان به رغم پاندمی کرونا
آمارهای یک اندیشکده بریتانیایی نشان میدهد هزینههای نظامی جهان در سال ۲۰۲۰ میلادی به رغم شیوع ویروس کرونا با رشد فزایندهای روبهرو شده است. به گزارش خبرگزاری فرانسه، این موسسه بینالمللی مطالعات راهبردی اعلام کرد: هزینههای نظامی جهان در سال 2020 به رغم پاندمی کرونا و افول اقتصادی در بسیاری از کشورها، با افزایش چشمگیری روبهرو شده و یک رکورد جدید را ثبت کرده است که توسعه فعالیتهای دریایی چین یکی از مهمترین عوامل آن به شمار میرود. بر اساس این گزارش، موسسه بینالمللی مطالعات راهبردی بریتانیایی افزود: هزینههای نظامی جهان در سال 2020 به بیش از 8/1 تریلیون دلار رسیده که این رقم نسبت به سال قبل از آن بیش از 9/3 درصد رشد داشته است. افزایش چشمگیر هزینههای نظامی جهان در سال 2020 در شرایطی بوده است که بحران شیوع ویروس کرونا فشار زیادی را بر تولید ناخالص داخلی جهان وارد کرده است. ایالاتمتحده همچنان سال گذشته نیز بیشترین هزینههای نظامی جهان را در اختیار داشته و 40 درصد هزینههای نظامی دنیا معادل 738 میلیارد دلار مربوط به آمریکا بوده است. میزان هزینههای نظامی چین نیز در این مدت به 3/193 میلیارد دلار رسیده تا این کشور نیز 6/10 درصد کل هزینههای نظامی جهان را به خود اختصاص دهد. رشد هزینههای نظامی چین تاثیر مستقیمی بر افزایش سرسامآور هزینههای نظامی آسیا داشته است، طوری که هزینههای نظامی چین 25 درصد کل هزینههای نظامی قاره آسیا را تشکیل داده است. توسعه ارتش چین و رشد قابل توجه ناوگان دریایی این کشور تاثیر محسوسی بر رشد هزینههای نظامی پکن در سال 2020 داشته است. موسسه بینالمللی مطالعات راهبردی در ادامه افزود: هزینههای نظامی اروپا نیز سال گذشته با رشد 2درصدی روبهرو شده است.
اولین گفتوگوی بایدن با شاه سعودی
کاخ سفید بامداد جمعه (به وقت ایران) اعلام کرد «جو بایدن» رئیسجمهور آمریکا با «ملکسلمان» پادشاه عربستان سعودی به صورت تلفنی گفتوگو کرده است. کاخ سفید در بیانیهای اعلام کرد جو بایدن به منظور پرداختن به شراکت دیرینه میان ایالات متحده و عربستان سعودی با ملکسلمان گفتوگو کرده است. در این بیانیه خاطرنشان شده رهبران ۲ کشور درباره تلاشها برای پایان دادن به جنگ یمن گفتوگو کردهاند. در این بیانیه آمده است: «آنها با یکدیگر درباره امنیت منطقه و از جمله تلاشهای جدید دیپلماتیک به رهبری سازمان ملل متحد و ایالات متحده جهت اتمام جنگ در یمن و تعهد آمریکا برای کمک به عربستان سعودی رایزنی کردند».
این گفتوگوی تلفنی در شرایطی انجام شده که دولت آمریکا قصد دارد گزارشی را که حاوی جمعبندیهای نهادهای اطلاعاتی آمریکا درباره ترور «جمال خاشقجی» منتقد عربستان سعودی است منتشر کند. بایدن گفته این گزارش اطلاعاتی را مطالعه کرده است اما با وجود این به جزئیات بیشتری در این باره اشاره نکرد.
ایجاد خط تماس اضطراری بین وزرای خارجه چین و هند
هند و چین توافق کردهاند یک خط تماس اضطراری بین وزرای خارجه خود ایجاد کنند، چون ۲ کشور مسلح هستهای به دنبال کاهش تنش در مرز مورد مناقشه هیمالیا هستند؛ منطقهای که از تابستان گذشته میلادی سربازان آنها در تقابل به سر میبرند. به گزارش خبرگزاری رویترز، این تصمیم در تماس تلفنی طولانی بین وزرای خارجه ۲ کشور که پنجشنبه گذشته انجام شد، گرفته شد و وزارت خارجه هند در بیانیه روز جمعه خود اعلام کرد دهلی نو به دنبال یک راهحل سریع برای مناقشه مرزی است. این وزارتخانه در بیانیه خود با اشاره به گفتوگوی بین «وانگ یی» وزیر خارجه چین و «اس جایشانکار» وزیر خارجه هند آورده است: بحران طولانیمدت بین ۲ کشور به نفع هیچ یک نیست. در پی توافق اعلام شده از سوی وزیر دفاع هند در فوریه سال جاری میلادی، ۲ کشور حالا باید درباره پایان استقرار نیروهایشان در بخشهای دیگر لداخ گفتوگو کنند. در بیانیه وزارت خارجه هند همچنین آمده است: زمانی که این توافق با توجه به تمام مفاد آن محقق شود ۲ کشور باید درباره کاهش بیشتر تنشها و نیروها در منطقه و همکاری در راستای احیای صلح و ثبات در لداخ گفتوگو داشته باشند. بنبست لداخ در آوریل گذشته میلادی و زمانی آغاز شد که سربازان ۲ کشور وارد «خط واقعی کنترل» شده و درگیری ایجاد شد. چین میگوید سربازانش در حال انجام ماموریت در منطقه طرف خودشان بودند و سربازان هندی را به انجام اقدامات تحریکآمیز متهم میکند.
ارسال به دوستان
آیا ترامپیها دوباره به کنگره حمله میکنند؟
ترامپ نامزد 2024 جمهوریخواهان
جنگ قدرت در رأس حاکمیت آمریکا ابعاد وخیمتری به خود میگیرد. با وجود محاکمه دونالد ترامپ، رئیسجمهور پیشین در سنا با اتهام حمایت از حمله 6 ژانویه حامیان جمهوریخواهش به ساختمان کنگره در واشنگتن، به نظر نمیرسد که روند میدانی شدن جنگ سیاسی در این کشور متوقف شده باشد. در حقیقت مطابق ابراز تأسف و نگرانی جو بایدن، رئیسجمهور جدید و چهرههای برجسته دموکرات، تبرئه ترامپ در جریان استیضاح دومش به منزله احیای ترامپیسم و چراغ سبزی توسط قاطبه حزب جمهوریخواه به افراطیگری و خشونت بوده است؛ خشونتی که بارها هشدار داده شده با توجه به شکافهای اجتماعی بویژه در میان گروههای میلیشیای نژادپرست و ضد نژادپرست در هر دو منتهیالیه چپ و راست میدان سیاست، میتواند تبدیل به یک جنگ داخلی تمامعیار شود.
ماوقع کنفرانس سالانه حزب جمهوریخواه، نمود کامل غلبه ترامپیسم بر این حزب است. به گزارش بلومبرگ، نخستین نشست جمهوریخواهان پس از شکست پاییز گذشته در هر ۳ انتخابات ریاستجمهوری، خانه نمایندگان و سنا حکایت از آن دارد که به رغم اختلاف نظر در رأس این حزب اما شاکله اصلی آن همچنان پشت سر دونالد ترامپ هستند. کنفرانس سالانه اقدام سیاسی محافظهکار CPAC2021 که از دیرباز محل تجمع اعضای حزب جمهوریخواه بوده از روز پنجشنبه در شهر اورلاندوی ایالت فلوریدا آغاز شد. در ابتدا به نظر میرسید این کنفرانس به خاطر انصراف چند تن از بزرگان جیاوپی (لقب حزب) از حضور در آن و همچنین اختلاف نظر بر سر سخنرانی ترامپ، باعث ایجاد شکافی عمده در حزب خواهد شد. با این حال از حال و هوای روز آغازین نشست چنین برمیآید که دونالد ترامپ همانطور که وعده داده بود رهبر معنوی جریان رقیب و دشمن حزب حاکم دموکرات باقی خواهد ماند. بر اساس جدیدترین نظرسنجیها از اعضای جمهوریخواه در سراسر ایالات، ۷۶ درصد از آنان گفتهاند در صورت حضور مجدد ترامپ در انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۲۴، از او حمایت میکنند و فقط ۱۲ درصد به این سوال، پاسخ منفی دادهاند. ترامپ بعد از تبرئه در دادگاه استیضاح، وعده بازگشت بزرگ ۴ سال بعد را داده بود. او در بیانیهای ضمن تاکید بر بازگشت خود به عرصه سیاست مدعی «خیزش با دیدگاهی روشن برای آینده آمریکا» شد و گفت کارهای زیادی پیشرو دارد. او که پس از عدم حمایت بخش مهمی از سران حزب از دیدگاه او مبنی بر شکست در انتخابات به خاطر ناتوانی جمهوریخواهان در اثبات ادعای تقلب انتخاباتی به دنبال انتقامجویی از آنهاست، قرار است در کنفرانس سالانه محافظهکاران سخنرانی کند. شبکه سیانان گزارش داده با وجود همه مخالفتها علیه سخنرانی ترامپ در کنفرانس اورلاندو، او قطعا چهره شاخص جمهوریخواهان در این نشست بوده و روز یکشنبه به عنوان نامزد اصلی حزب برای انتخابات 2024 سخنرانی خواهد کرد که نخستین سخنرانی عمومی او پس از خروج از کاخ سفید خواهد بود. این سخنرانی همچنین از آن جهت حائز اهمیت خواهد بود که اغلب رسانههای جریان اصلی و شبکههای اجتماعی، ترامپ را متعاقب سخنرانی تحریکآمیز صبح روز 6 ژانویه، از آخرین روزهای ریاستجمهوریاش تاکنون تحریم کردهاند. یکی از مشاوران ارشد ترامپ پیش از آغاز این کنفرانس در فلوریدا گفته بود که نهتنها ترامپ در این نشست درباره آینده حزب جمهوریخواه و جنبش محافظهکار صحبت خواهد کرد، بلکه رسما از عزم خود برای نامزدی در انتخابات ریاستجمهوری 2024 خواهد گفت. همچنین او قصد دارد حملاتی شدید علیه سیاستهای جانشینش در کاخ سفید، جو بایدن انجام دهد. در میان غایبان کنفرانس اخیر چهرههایی از هر ۲ طیف ترامپیستها و مخالفان او به چشم میخورند. «میچ مککانل» رهبر اقلیت سنا و مهمترین رهبر سیاسی جمهوریخواهان در شرایط فعلی مهمترین غایب نشست فلوریداست. با این حال مککانل که از ترامپ به خاطر حمله هوادارانش به کنگره انتقاد کرده بود، نهتنها از تبرئه او در جریان استیضاح دومش حمایت کرد، بلکه اعتراف کرد که اگر رئیسجمهور پیشین دوباره نامزد شود به او رای خواهد داد. مککانل با چراغ سبز به حضور ترامپ به عنوان نامزد اصلی جمهوریخواهان در انتخابات 2024 عملا کلید حزب را تقدیم آخرین رئیسجمهور جمهوریخواه کرده است.
«میت رامنی» یکی از مهمترین سناتورهای جمهوریخواه مخالف ترامپ که در هر ۲ استیضاح ترامپ رأی مثبت داده برای دومین سال متوالی به نشست سالانه سیپیایسی دعوت نشده است. این سناتور ایالت یوتا پیش از آغاز کنفرانس اعتراف کرد: «انتظار میرود رئیسجمهوری پیشین همچنان نقش بزرگی در حزب جمهوریخواه داشته باشد و اگر تصمیم بگیرد که دوباره در سال ۲۰۲۴ نامزد شود، نامزدی حزب جمهوریخواه را برای شرکت در انتخابات از آن خود خواهد کرد. من نمیدانم که آیا ترامپ قصد دارد در سال ۲۰۲۴ نامزد شود یا خیر اما اگر این کار را انجام دهد، من کاملا مطمئن هستم او نامزدی را برنده خواهد شد».
همچنین نباید فراموش کرد که برادرزاده بشدت حامی ترامپ او کماکان مثل 8 سال گذشته، دبیر کمیته ملی جمهوریخواهان باقی میماند. «رند پال» دیگر سناتور سرشناسی است که نشست فلوریدا را تحریم کرده است. «مایک پنس» معاون اول ترامپ نیز به قطع ارتباط خود با رئیس سابق و همین طور سران حزب ادامه میدهد. «لیز چنی» رئیس کنفرانس جمهوریخواهان در خانه نمایندگان کنگره که به استیضاح دوم ترامپ رأی مثبت داد نیز از شرکت در نشست سالانه حزب امتناع کرده است. «نیکی هیلی» طرفدار سرسخت ترامپ و نماینده پیشین آمریکا در سازمان ملل در اعتراض به قرار نگرفتن نامش در لیست سخنرانان نشست سالانه، از شرکت در آن خودداری کرده است. فرمانداران مریلند، ماساچوست و ورمونت از دیگر منتقدان ترامپ و معاون رئیس انجمن ملی سلاح از دیگر حامیان او هستند که CPAC2021 را تحریم کردهاند. ۲ جناح حزب جمهوریخواه یعنی سنتگرایان به نمایندگی میت رامنی و ترامپیستها و حامیان سیاسی او بر سر آینده حزب درگیر هستند. این دوگانه باعث شده که طیف اصلاحطلب آیندهدار و جوان جکسونیها به نمایندگی امثال تد کروز کاملا از جنگ قدرت در حزب جا بمانند و ساختار جمهوریخواهان پیرتر از هر زمان دیگر شود. با این حال بر اساس آخرین نظرسنجیها، ۴۶ درصد اعضای حزب گفتهاند اگر ترامپ بخواهد حزبی جدید تاسیس کند، آنها جمهوریخواهان را رها میکنند و به حزب تحت رهبری ترامپ میپیوندند.
هشدار حمله دوباره ترامپیها به کنگره!
در حالی که به سخنرانی روز یکشنبه ترامپ در کنفرانس سالانه محافظهکاران نزدیک میشویم، سایه وحشت بر بخش لیبرال سیاست آمریکا مستولی شده است. آخرین سخنرانی ترامپ در روز 6 ژانویه همزمان با اعلام نتایج انتخابات 2020، به منزله تحریک هزاران تن از حامیان بعضا شبهنظامی او برای حمله به ساختمان کنگره قلمداد شد. در حالی که او هنوز انگیزههای انتقامی زیادی از دموکراتها و حتی جمهوریخواهان مخالف خود دارد، معلوم نیست این بار شهرهای آمریکا آبستن چه حوادثی هستند. در همین حال رئیس پلیس موقت کنگره ایالات متحده هشدار داده طرفداران ترامپ به دنبال یک حمله دیگر به ساختمان کپیتال هستند. به گزارش رویترز، یوگاناندا پیتمن گفت: «اعضای گروههای شبهنظامی که در حمله مرگبار 6 ژانویه حضور داشتهاند، نشان دادهاند مایل به منفجرکردن ساختمان کنگره هستند و میخواهند هر تعداد از نمایندگان کنگره را که میتوانند به قتل برسانند. ما فکر میکنیم حفظ تدابیر امنیتی شدید در اطراف ساختمان کنگره لازم و ضروری است». طبق ادعای او هدف ترامپیستهای افراطگرا که غالبا از گروههای شبهنظامی سفیدبرترپندار یا کوکلوکسکلانها هستند، ساختمان کنگره در جریان سخنرانی جو بایدن است. رئیس پلیس موقت کنگره آمریکا در حالی سعی کرده با این هشدار نظر مساعد نمایندگان کنگره را برای حفظ تدابیر امنیتی شدیدتر و موانع و حصارهای بیشتر جلب کند که برای نخستینبار در تاریخ ایالاتمتحده، تپه کپیتال در قلب واشنگتن که کنگره بر فراز آن قرار گرفته، در محاصره نظامی قرار دارد و با حصارهای بلند از بقیه شهر جدا شده است.
در نشست چهارشنبه گذشته مجلس سنا درباره وضعیت امنیتی ساختمان کنگره هیچ تصمیمی برای پایان حکومت نظامی منطقه کپیتال واشنگتن توسط نیروهای گارد ملی یا زمان برچیده شدن موانع و حصارهای ایجاد شده گرفته نشد.
تست مقعدی چین از دیپلماتهای آمریکایی!
چین انجام تست مقعدی برای کرونا از دیپلماتهای آمریکایی را تکذیب کرد. هفته پیش روزنامه واشنگتنپست گزارش داده بود برخی کارکنان وزارت خارجه ایالات متحده در چین مدعی شدهاند چنین تستی از آنها گرفته شده و نسبت به این موضوع شکایت کردهاند.
یک سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نیز به سایت خبری وایس گفت چینیها به اشتباه چنین تستی از دیپلماتهای آمریکایی گرفتهاند، با این حال این وزارتخانه هرگز با انجام چنین آزمایشهایی موافقت نکرده و اعتراض خود را در این زمینه مستقیما به وزارت خارجه چین منعکس کرده است. سخنگوی وزارت خارجه چین اما در یک نشست خبری ادعاهای مطرح شده درباره تست مقعدی از دیپلماتهای آمریکایی را تکذیب کرد و گفت کشورش هرگز از دیپلماتهای آمریکایی مستقر در خاک چین نخواسته چنین تستی انجام دهند. تست مقعدی از اوایل سال 2021 در برخی شهرهای چین آغاز شد. لی تنگزنگ، دکتر بیماری تنفسی و عفونی در پکن در گفتوگو با تلویزیون دولتی چین با دفاع از آزمایشات مقعدی گفت در این آزمایش به نسبت دیگر آزمایشها امکان تشخیص بهتر عفونت وجود دارد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|