|
توجه به محیطزیست از اولویتهای مجلس یازدهم است
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به چالشهایی که در بحث آلودگیهای زیستمحیطی وجود دارد، گفت: بحث محیطزیست از اولویتهای اصلی مجلس یازدهم است. محمدباقر قالیباف به مناسبت روز درختکاری پس از کاشت یک اصله نهال در فضای سبز مجلس، با اشاره به سنت بسیار پسندیده درختکاری در فرهنگ اسلامی و ایرانی، گفت: ما در مجلس مصمم هستیم بحث مربوط به حوزه محیطزیست را با قانونگذاریها و نظارت بر اجرای آنها پیش ببریم و آرزو دارم در مجلس شورای اسلامی در دوره یازدهم بتوانیم در این مسیر گامهای جدی و اساسی برداریم.
ارسال به دوستان
جو بایدن در نامهای به رؤسای مجالس نمایندگان و سنای آمریکا وضعیت اضطرار ملی در قبال ایران را تمدید کرد
در مسیر دشمنی
گروه سیاسی: جو بایدن در نامهای به روسای مجلس نمایندگان و مجلس سنای آمریکا، وضعیت اضطرار ملی در قبال ایران را تمدید کرد.
به گزارش «وطنامروز»، رئیسجمهور آمریکا طی بیانیهای یادآوری کرد وضعیت اضطرار ملی در قبال ایران که برای نخستینبار ۱۵ مارس ۱۹۹۵ اعلام شد بعد از ۱۵ مارس ۲۰۲۱ نیز لازمالاجراست. بیانیه بایدن، ایران را همچنان تهدیدی غیرمعمول علیه ایالاتمتحده میخواند: «اقدامات و سیاستهای حکومت ایران، همچنان تهدیدی غیرمعمول و فوقالعاده علیه امنیت ملی، سیاست خارجی و اقتصاد ایالاتمتحده به شمار میآید».
مستاجر جدید کاخ سفید سپس تصریح میکند: «بنا به این دلایل تشخیص من این است که لازم است وضعیت اضطرار ملی اعلامشده در فرمان اجرایی شماره ۱۲۹۵۷ در قبال ایران ادامه یافته و تحریمهای جامع وضعشده علیه ایران برای رسیدگی به این تهدید حفظ شود». بیانیه بایدن در توضیح میافزاید: «رئیسجمهور آمریکا - بیل کلینتون- ۱۵ مارس ۱۹۹۵ به موجب فرمان اجرایی شماره ۱۲۹۷۵ و به منظور رسیدگی به تهدیدهای غیرمعمول و فوقالعادهای که اقدامات و سیاستهای حکومت ایران علیه منافع ملی، سیاست خارجی و اقتصاد ایالاتمتحده ایجاد میکنند، در ارتباط با این کشور وضعیت اضطرار ملی اعلام کرد». جو بایدن همچنین خاطرنشان کرده رئیسجمهور وقت آمریکا، روز ۶ ماه مه ۱۹۹۵، با امضای یک فرمان اجرایی دیگر (فرمان اجرایی شماره ۱۲۹۵۹) تحریمهای جامعی را علیه ایران وضع کرد. در این بیانیه آمده است: «اقدامات و سیاستهای حکومت ایران شامل اشاعه و توسعه موشک و سایر توانمندیهای متعارف و نامتقارن تسلیحاتی، شبکه ستیزهجوییهای منطقهای، حمایت از گروههای تروریستی و فعالیتهای مخرب سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و نایبانش همچنان تهدیدی غیرمعمول و فوقالعاده متوجه امنیت ملی، سیاست خارجی و اقتصاد ایالاتمتحده میکنند».
رئیسجمهور دموکرات آمریکا در این بیانیه تأکید کرده وضعیت اضطراری فعلی که به موجب فرمان اجرایی شماره ۱۲۹۵۷ اعمال شده با وضعیت اضطراری دیگری که ۱۴ نوامبر ۱۹۷۹ به موجب فرمان اجرایی ۱۲۱۷۰ اعلام شده تفاوت دارد. فرمان اجرایی نوامبر ۱۹۷۹ پس از حادثه تسخیر لانه جاسوسی آمریکا در تهران صادر شده است و دولت قبلی آمریکا به ریاست دونالد ترامپ در آخرین روزهای دولت خود (22 آبان 99) با استناد به این فرمان اجرایی وضعیت اضطرار ملی در قبال ایران را یک سال دیگر تمدید کرده بود. کاخ سفید در آن مقطع به این مناسبت یادآوری کرده بود رئیسجمهور وقت آمریکا - جیمی کارتر- در تاریخ ۱۴ نوامبر ۱۹۷۹ با صدور فرمان اجرایی شماره ۱۲۱۷۰ در قبال ایران وضعیت اضطراری اعلام کرده است. در آن بیانیه آمده بود: «روابط ما با ایران هنوز عادی نشده و روند اجرای توافقات مورخ ۱۹ ژانویه ۱۹۸۱ با این کشور ادامه دارد. به این دلیل، وضعیت اضطرار ملی اعلام شده در تاریخ ۱۴ نوامبر ۱۹۷۹ و تدابیر اتخاذ شده در آن روز برای رسیدگی به آن وضعیت اضطراری باید تا بعد از ۱۴ نوامبر 202۰ ادامه پیدا کند». جیمی کارتر، رئیسجمهور اسبق آمریکا فرمان اجرایی شماره ۱۲۱۷۰ را روز ۱۴ نوامبر ۱۹۷۹، 10 روز بعد از تسخیر لانه جاسوسی آمریکا در تهران صادر کرد. این فرمان خواستار توقیف داراییهای حکومت ایران در خاک آمریکاست. دیگر فرمان اجرایی (شماره ۱۲۹۵۷) از ۱۵ مارس ۱۹۹۵ توسط «بیل کلینتون» برای منع معاملات مربوط به توسعه نفتی ایران صادر شد.
نکته جالب توجه درباره این فرمانهای اجرایی که ایران را تهدیدی فوقالعاده علیه امنیت ملی آمریکا قلمداد کرده و منجر به وضع تحریمهای جامعی علیه کشورمان شده، این است که توسط ۲ رئیسجمهور دموکرات یعنی جیمی کارتر و بیل کلینتون صادر شده است و حالا رئیسجمهور دموکرات فعلی آمریکا با استناد به یکی از این فرمانها، پازل اقدامات ضدایرانی خود در ماههای اول ریاستجمهوریاش را تکمیل میکند و این در حالی است که دولت روحانی و حامیانش طی سالهای گذشته بویژه در طول انتخابات اخیر ریاستجمهوری آمریکا در حال القای تصویری مثبت از دموکراتها بودند.
گفتنی است جو بایدن روز پنجشنبه نیز در سند راهبردی امنیت ملی دولت آمریکا بار دیگر ادعاهایی را در رابطه با ایران مبنی بر اینکه تهران تهدیدی برای امنیت جهان و منطقه به حساب میآید، تکرار کرد. رئیسجمهور آمریکا در نخستین سند راهبردی دولتش بار دیگر از ایران به عنوان تهدیدی برای منطقه و آمریکا نام برد و بر سیاستهای مقابلهای با ایران تاکید کرد. کاخ سفید سند راهبردی امنیت ملی موقت دولت جدید آمریکا را بامداد پنجشنبه منتشر کرد که در آن ۴ بار به نام ایران اشاره شده است. بنا بر گزارش پایگاه اینترنتی کاخ سفید، این سند موقت برای ابلاغ دیدگاه رئیسجمهور آمریکا درباره نحوه تعامل واشنگتن با جهان منتشر شده و برای وزارتخانهها و سازمانهای این کشور هم شیوهنامهای را برای هماهنگی اقداماتشان با فعالیت دولت جدید در حوزه راهبرد امنیت ملی ارائه میکند.
در این سند ادعا شده است: بازیگران منطقهای همچون ایران و کرهشمالی با تهدید متحدان و شرکای ایالات متحده، ثبات منطقهای را به چالش میکشند و همچنان به پیگیری تواناییها و فناوریهایی که قواعد بازی را تغییر میدهد، ادامه میدهند. در این سند آمده است: ما با شرکای منطقهای خود برای مقابله با ستیزهجویی ایران و تهدیدات آن علیه تمامیت ارضی و حاکمیتیمان تلاش میکنیم.
دولت بایدن در ابتدای کار خود تمرکز خود را بر فعالیتهای منطقهای ایران متمرکز کرده و تلاش میکند پرونده هستهای ایران و برجام را هم ذیل این موضوع در دستور کار قرار دهد. اشاره به حضور منطقهای ایران هم در سند راهبردی امنیت ملی، هم در تمدید وضعیت اضطراری و هم در سخنرانی بایدن در اجلاس امنیتی مونیخ نقش ویژهای داشته است. در کنار این موضوع بایدن و همکارانش سعی در تشکیل یک میز مذاکراتی خارج از برجام با حضور ایران و 1+5 دارند تا موضوع منطقهای و هستهای ایران را به هم پیوند بزنند.
شهریورماه جو بایدن مقالهای با عنوان «راههای هوشمندانهتری برای سختگیری بر ایران وجود دارد» در سیانان نوشت. راهبردهای مورد اشاره توسط بایدن در این مقاله برگرفته از متنی بود که ایلان گلدنبرگ و همکارانش در مرکز امنیت آمریکای نوین تهیه کرده و اواخر جولای (مرداد) به ستاد بایدن تحویل داده بودند.
در بخشی از گزارش این موسسه آمده است: استراتژی دیپلماتیک آمریکا باید بر اهداف کلیدی زیر و توجه همزمان به سیاست ایران متمرکز شود: 1-جلوگیری از دستیابی ایران به تسلیحات هستهای 2- کاهش تاثیر سیاست منطقهای ایران که در حال آسیب رساندن به منافع آمریکاست 3-کاهش تنشهای منطقهای که بیثباتی و رقابت نیابتی در خاورمیانه را به امری دائمی تبدیل کرده است. بر مبنای چنین اهدافی ایالات متحده باید رویکرد مرحلهای زیر را در اوایل سال 2021 آغاز کند. به طرز حیاتیای از شروع اتخاذ چنین رویکردی باید موضوعات هستهای و منطقهای با یکدیگر در نظر گرفته شود و ارزش هر یک از آنها نیز روشن شود؛ این رویکرد شامل تلاشهای دیپلماتیک همزمان به جای رویکرد ترتیبی خواهد بود.
بر این اساس یکی از راهبردهای پیشنهادی این مرکز به دولت بایدن مذاکره ۲ مسیره است که در توضیح آن مینویسد: آمریکا باید استراتژیای را به مرحله اجرا برساند که شامل فعالیت روی ۲ مسیر موازی باشد؛ یک مسیر بر معامله «بیشتر در برابر بیشتر» در حوزه برنامه هستهای و دیگری بر کاهش تنشهای منطقهای متمرکز باشد. مسیر هستهای شامل ایران و گروه 1+5 خواهد بود، در حالی که یک چارچوب منطقهای میتواند شامل ایران، بازیگران کلیدی منطقهای و گروه 1+5 یا برخی نمایندگان خارج از منطقه باشد. این رویکرد، منافع آمریکا را در محدوده پروندههای هستهای و غیرهستهای مورد تصدیق قرار میدهد.
همچنین در تکمیل این دیدگاه جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی بایدن هم چند ماه پیش از انتخابات آمریکا در فارین افرز نوشت: از طریق یک رویکرد مرحلهای که مساله هستهای را در اولویت قرار میدهد و در عین حال فضایی برای حل چالشهای منطقهای با گذشت زمان ایجاد میکند، دوباره ایالاتمتحده دیپلماسی هستهای با ایران را برقرار میکند؛ آنچه که میتواند توافق هستهای 2015 را نجات دهد. ایالاتمتحده سپس با گروه 1+5 برای مذاکره درباره توافق بعدی همکاری خواهد کرد. به موازات این، ایالاتمتحده و شرکای آن در یک مسیر دیگر از همکاری منطقهای پشتیبانی خواهند کرد. باید روشن شده باشد که توقف قابل راستیآزمایی برنامه هستهای ایران - در راستای منافع حیاتی ایالاتمتحده- نباید مشروط به موفقیت گفتوگوی منطقهای باشد اما یک رویکرد مرتبط با هم میتواند ساختاری ترغیبی ایجاد کند که در آن سرعت و میزان کاهش تحریمها به هر دو مسیر متصل شود.
ارسال به دوستان
عقبنشینی آمریکا و اروپا از صدور قطعنامه ضد ایرانی در شورای حکام نشان داد تغییر راهبرد ایران از انفعال دیپلماتیک به مقاومت فعال کار میکند و هدف لغو تحریم در دسترس قرار میگیرد اکنون باید مراقب در باغ سبز نشاندادن و آبنباتهای پیشنهادی بود
حقه قدیمی دموکراتها
گروه سیاسی: برخی رسانههای خبری از تمایل اولیه دولت ایران به نشست کشورهای 1+ 5 درباره موضوع هستهای ایران خبر میدهند. به گزارش «وطنامروز»، پس از عدم ارائه قطعنامه تروئیکای اروپایی در نشست شورای حکام، برخی رسانههای غربی از فراهم شدن مقدمات برگزاری نشست غیررسمی کشورهای 1+5 و ایران درباره برنامه هستهای ایران خبر دادند. این همان درخواستی بود که جو بایدن در نخستین اظهارنظر خود درباره ایران پس از ریاستجمهوریاش بیان کرد. بایدن در نشست امنیتی مونیخ گفته بود به دنبال رایزنی با شرکای اروپایی آمریکا به منظور فراهم آوردن مقدمات جلسه غیررسمی 1+5 برای صحبت درباره برنامه هستهای ایران هستیم؛ موضوعی که در ابتدا با مخالفت ایران مواجه شد اما با این حال گفته میشود این موضوع همچنان توسط وزارت خارجه در حال بررسی است. کشورهای اروپایی نیز پس از عقبنشینی از صدور قطعنامه انتقادی از ایران در شورای حکام آژانس اتمی در بیانیهای بار دیگر از ایران تقاضا کردند درخواست حضور در جلسه کشورهای 1+5 را بپذیرد. در این بیانیه آمده است: «۳ کشور اروپایی در حال همکاریهای فشرده برای حمایت از این تلاشها هستند. ما از ایران میخواهیم بدون پیششرط پیشنهاد هماهنگکننده برجام جهت برگزاری نشست غیررسمی طرفهای برجام و ایالات متحده آمریکا را بپذیرد. راهحل دیپلماتیک تنها راه برای برونرفت از این بحران است».
آنچه مشخص است کشورهای غربی همچنان برگزاری نشست غیررسمی 1+5 را به عنوان یک راهبرد اصلی دنبال میکنند؛ راهبردی که میتوانند از طریق آن وعده نقد لغو تحریمها را تبدیل به نسیهای کنند که در نهایت محقق شدن آن نیز مشخص نباشد. البته اروپا و آمریکا برای رسیدن به نتیجه موردنظر خود یعنی برگزاری نشست 1+5 زمان کمی را در اختیار دارند. بر اساس توافق ایران و آژانس، کشورهای غربی ۳ ماه فرصت دارند با ایران درباره لغو تحریمها توافق کنند، در غیر این صورت ایران تعهدات باقیمانده نظارتی مورد توافق با آژانس از جمله ضبط و فیلمبرداری از تاسیسات هستهای را کنار میگذارد. ایران همچنین طی ۲ ماه گذشته و در نتیجه اجرای قانون هستهای مجلس، سطح غنیسازی اورانیوم را به 20 درصد افزایش داده، سرعت غنیسازی با نصب ماشینهای پیشرفته IR2M و IR6 افزایش پیدا کرده و همچنین راهاندازی مجدد نیروگاه اراک را در دستور کار دارد.
بنابراین کشورهای غربی علاوه بر اینکه از کاهش بیشتر تعهدات نظارتی ایران در آینده نزدیک هراس دارند، از افزایش ذخایر اورانیوم 20 درصد و 5 درصد یا گسترش تاسیسات هستهای ایران نیز بیمناکند و به دنبال یافتن راهی هستند که هر چه زودتر شرایط را به زمان برجام بازگردانند، البته به گونهای که تحریمها همچنان علیه ایران باقی بماند!
در چنین شرایطی احتمال دارد کشورهای غربی از برگه تکراری خود استفاده کنند؛ پیشنهاد آبنات به ایران و ستاندن دُر غلتان. برگهای که غربیها بارها در مواجهه با ایران بهره بردند و در سالهای اخیر نیز نتایج حداکثری از این سیاست به نفع خود به دست آوردند. وعدهها و امتیازات کوچک در قبال تعطیلی صنعت هستهای ایران در نتیجه توافق برجام نمونه بارز و مشهود به کارگیری این سیاست توسط کشورهای غربی است.
اما در برهه کنونی در قبال این سیاست باید چه رویکردی اتخاذ کرد؟ اول اینکه مقامات ایرانی نباید از موضع صریح خود درباره لغو تحریمها کوتاه بیایند. «لغو تمام تحریمها به عنوان شرط بازگشت آمریکا به برجام» موضوعی است که بارها مورد تاکید رهبر معظم انقلاب قرار گرفته و همچنین در قانون هستهای مجلس به آن به صراحت اشاره شده است به گونهای که نمایندگان مجلس در واکنش به پابرجا ماندن تمام تحریمها به رغم اجرای تعهدات برجامی از سوی ایران روند کاهش تدریجی تعهدات اساسی برجامی را در قالب قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریمها تعبیه کردند. آنچه مشخص است، رویکرد مقتدرانه ایران در ۲ ماه گذشته سبب تغییر رفتار کشورهای غربی در قبال ایران شده است، بنابراین رها کردن این مسیر و بازگشت به سیاست انجام یک طرفه تعهدات یا کوتاه آمدن از شرط لغو تحریمها، نه تنها به تصویر جدیدی که از ایران ترسیم شده ضربه جدی میزند، بلکه کشورهای غربی را به روی آوردن دوباره به سیاست فشار ترغیب میکند.
علاوه بر این همانگونه که گفته شد، سناریوی اروپا و آمریکا درباره موضوع هستهای بازگشت به برجام بدون شرط لغو تحریمهاست. این کشورها در راستای این استراتژی، هر گونه نرمشی را به مثابه آغاز فرآیند لغو تحریمها در نظر میگیرند و از ایران میخواهند فرآیند بازگشت به تعهدات برجامی را آغاز کند و بازگشت آمریکا به برجام را به رسمیت بشناسد. با توجه به سابقهای که دولت روحانی در برهههای مختلف از خود به جا گذاشته، کوچکترین امتیاز یا آنچه کشورهای غربی آن را امتیاز مینامند، سبب تغییر رفتار دولت در جهت خواست کشورهای غربی میشود. بنابراین با توجه به این تجربه منفی نیاز ضروری است مکانیسم کارآمد و فرادولتی با حضور چندین سازمان ونهاد مرتبط در جهت نظارت بر رفتار دولت و کشورهای غربی تعیین شود که وظیفه اصلی آن صحتسنجی رفتار غرب در فرآیند لغو تحریمها باشد. چنین مکانیسمی میتواند به عنوان یک سوپاپ اطمینان عمل کرده و از آسیب به منافع ملی جلوگیری کند.
ارسال به دوستان
اخبار
سیدحسن نصرالله از رهبر انقلاب تشکر کرد
دبیرکل جنبش حزبالله لبنان، در پیامی خطاب به رهبر حکیم انقلاب اسلامی از ایشان تشکر کرد. به گزارش فارس، سیدحسن نصرالله در این پیام از طرف خود و تمام برادران، علما، عزیزان و خانواده علامه مجاهد مرحوم شیخ «احمدالزین» رحمتالله علیه، رئیس هیأت امنای تجمع علمای مسلمین در لبنان و همچنین شاگردان، دوستان و دوستداران او، به خاطر ابراز همدردی و تسلیت پدرانه رهبر انقلاب در پی درگذشت رئیس هیأت امنای تجمع علمای مسلمین این عالم مجاهد، مخلص و جانفشان در راه مقاومت و جهاد و وحدت اسلامی تشکر و قدردانی کرد. در این پیام آمده است: «با جنابعالی عهد میبندیم که راه آن مرحوم بزرگوار را ادامه دهیم و برای تحقق اهداف و آرزوهایی که او بدان باور داشت و در راه آن سعی میکرد، همواره تلاش کنیم». در بخش پایانی این پیام همچنین برای طول عمر رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران و عزت، پیروزی و توفیق برای ایشان در رهبری این امت و دفاع از کرامت و شرافت آن در مواجهه با طاغوتهای دنیا دعا شده است. پیشتر، رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیامی ضمن تسلیت در پی درگذشت رئیس هیأت امنای تجمع علمای مسلمین در لبنان، تأکید کرده بودند دفاع مسؤولانه و عالمانه شیخ احمدالزین از نهضت امام خمینی(ره) و از مقاومت علیه جبهه استکبار و صهیونیسم و همراهی با ثبات ایشان با مبارزات ضداستکباری ملتهای منطقه هیچگاه از خاطره تاریخ مقاومت نمیرود.
***
در دیدار سفیر روسیه در تهران
پیام پوتین به رهبر انقلاب را ولایتی دریافت کرد
سفیر روسیه در ایران در دیدار با علیاکبر ولایتی، پیام ولادیمیر پوتین در پاسخ پیام مقام معظم رهبری که توسط رئیس مجلس ارائه شد را تقدیم کرد. لوان جاگاریان، سفیر روسیه در ایران در دیدار با علیاکبر ولایتی، پیام رئیسجمهور روسیه در پاسخ پیام مقام معظم رهبری که توسط محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی ارائه شد را تقدیم کرد. ولایتی در ابتدای این دیدار، ایران و روسیه را دوستان مهم و همسایههای پایدار خواند و قدمت همکاریهای تجاری، اقتصادی، فرهنگی و روابط استراتژیک بین ۲ کشور را عامل مهم استمرار مناسبات راهبردی ۲ کشور در حوزههای گوناگون دانست. ولایتی تاکید کرد: روابط ایران و روسیه راهبردی با حفظ احترام متقابل است. لوان جاگاریان، سفیر روسیه هم که حامل پاسخ پوتین، رئیسجمهور روسیه به پیام مقام معظم رهبری بود که چندی قبل توسط قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی به وی ارائه شده بود، ضمن تقدیم این پیام به ولایتی، با ابراز خرسندی از روند رو به رشد توسعه روابط ۲ کشور گفت: تقویت و تحکیم روابط دوجانبه بین روسیه و ایران به قوام و تداوم مناسبات و همکاریهای فیمابین انجامیده است و ۲ کشور قدمهای موثری برای ارتقای مناسبات برداشتهاند.
***
گفتوگوی وزرای خارجه ایران و ارمنستان درباره ثبات منطقه
خبرگزاری دولتی «آرمن پرس» ارمنستان از گفتوگوی تلفنی «آرا آیوازیان» وزیر خارجه این کشور با «محمدجواد ظریف» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران خبر داد. بر اساس این گزارش، وزرای خارجه ۲ کشور در این تماس درباره مسائل دوجانبه به گفتوگو پرداختند. ۲ طرف از پویایی گسترش روابط مبتنی بر دوستی چندصد ساله ۲ کشور ابراز خرسندی کرده و آمادگی متقابل برای تقویت بیشتر آن از جمله از طریق گفتوگوی سیاسی در سطوح مختلف را مورد تایید قرار دادند. طبق گزارش طرف ارمنستانی، وزیر خارجه جمهوری ارمنستان و وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران درباره مسائل مرتبط با امنیت و ثبات منطقه هم رایزنی کردند. طرفین همچنین نقش همکاری هماهنگ در پرداختن به چالشهای جدید منطقهای را مورد تاکید قرار دادند. وزیر امور خارجه ایران بهمنماه در سومین مقصد سفرهای منطقهای خود با مقامات ارمنستانی در ایروان دیدار و گفتوگو کرد. او در دیدار وزیر خارجه ارمنستان گفت برای ایران، ارمنستان همسایهای مهم است و مرزهای ایران و ارمنستان همیشه مرزهای دوستی و همکاری بوده است. ظریف همچنین گفت ایران برای توسعه بیشتر روابط با ارمنستان در حوزههای سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و امنیتی آمادگی دارد و ۲ کشور نگرانیهای مشترک از جمله حضور تروریستها را دارند.
***
درخواست سناتورهای آمریکایی برای تحریم تسلیحاتی ایران
۲ سناتور جمهوریخواه آمریکا در ادامه سیاستهای دولت سابق «دونالد ترامپ»، با ارسال نامهای به وزیر خارجه آمریکا، خواستار وضع تحریمهای تسلیحاتی علیه جمهوری اسلامی شدند. وبگاه انگلیسی «میدل ایست آی» در این باره گزارش کرد، سناتور «جونی ارنست» و «بیل هیگیرتی» چهارشنبه هفته گذشته با ارسال نامهای به بلینکن، از او درخواست کردند تحریمهای تسلیحاتی را علیه جمهوری اسلامی بهرغم منقضی شدن محدودیتهای تسلیحاتی سازمان ملل علیه تهران در اکتبر ۲۰۲۰ تحمیل کنند. این ۲ سناتور جمهوریخواه در نامه خود با تأکید بر لزوم جلوگیری از ورود ایران به بازار خرید و فروش تسلیحات، اینطور نوشتند: «ما باید تحریمهای تسلیحاتی جدی و مؤثری وضع کنیم که همراه با تحریمهای ثانویه است تا کشورها و شرکتها را از فروش تسلیحات و مهمات به ایران منع کند و همچنین از فروش تسلیحات ایران به کشورهای دیگر جلوگیری کند». این سناتورهای جمهوریخواه با تکرار اتهامات خود، جمهوری اسلامی ایران را تهدیدی برای ایالات متحده و همپیمانان و شرکای این کشور دانستند.
ارسال به دوستان
واکنش ایران به تهدید نظامی وزیر جنگ رژیمصهیونیستی علیه تأسیسات هستهای کشورمان
بزنید، میخورید
گروه سیاسی: نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل در نامهای به دبیرکل این سازمان، درباره عواقب هر گونه اقدام اشتباه از سوی رژیم صهیونیستی در پی اتهامزنی اخیر این رژیم هشدار داد.
به گزارش «وطنامروز»، همزمان با تندتر شدن ادبیات مقامات رژیم اشغالگر قدس درباره ایران و تهدیدهای نخستوزیر و وزیر جنگ این رژیم، مجید تختروانچی، نماینده دائم کشورمان در سازمان ملل و کاظم غریبآبادی، سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمانهای بینالمللی در وین، نسبت به عواقب هرگونه شرارت از سوی رژیم صهیونیستی هشدار دادند.
پنجشنبه گذشته پس از تصمیم تروئیکای اروپایی برای صرفنظر کردن از پیشنویس قطعنامه ضد ایرانی در شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی بود که «بنی گانتس» وزیر جنگ رژیم صهیونیستی ضمن انتقاد از این اتفاق، در مصاحبه با شبکه فاکسنیوز آمریکا ادبیات تهدیدآمیزی را درباره ایران به کار برد و مدعی شد اگر جامعه جهانی مانع دستیابی ایران به توانمندی ساخت سلاح اتمی نشود، اسرائیل به صورت مستقل برای متوقف کردن ایران عمل میکند. وی ضمن تکرار ادعاهای بیاساس علیه جمهوری اسلامی ایران، گفت: اگر جهان قبل از ما آنها را متوقف کرد بسیار خوب است اما اگر این اتفاق نیفتاد، ما باید مستقل عمل کرده و لازم است خودمان از خودمان محافظت کنیم. وزیر جنگ رژیم صهیونیستی با اذعان به اینکه جنبش مقاومت حزبالله لبنان دارای مقادیر قابل توجهی موشک و راکت است که با آنها میتواند تمام مواضع اسرائیل را هدف قرار دهد، تهدید کرد تلآویو با تداوم حمله به سوریه مانع رسیدن تسلیحات به لبنان خواهد شد.
گانتس پیش از این در جریان انفجار کشتی اسرائیلی در دریای عمان نیز به طرح ادعاهای بیاساسی درباره نقش ایران در این حادثه پرداخته و گفته بود: نتایج بررسیهای اولیه ما نشان میدهد ایران مسؤول انفجار در این کشتی است. ایران به دنبال ضربه زدن به زیرساختها و شهروندان اسرائیلی است. نزدیک بودن نسبی فاصله کشتی [هنگام وقوع انفجار] به ایران نیز این تصور را در ذهن تقویت میکند. پس از طرح این ادعاها بود که بنیامین نتانیاهو نیز با بیان اینکه بدون تردید این حادثه در نتیجه حمله ایران رخ داده است، گفت: ما به ایران در سراسر منطقه حمله میکنیم.
* هشدار ایران درباره عواقب هر گونه اقدام اشتباه از سوی رژیم صهیونیستی
«رژیم صهیونیستی مسؤول تمام عواقب هرگونه اقدام مبتنی بر اشتباه محاسباتی خواهد بود»، این بخشی از نامه «مجید تختروانچی» نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل به «آنتونیو گوترش» دبیرکل این سازمان درباره عواقب هر گونه اقدام اشتباه از سوی رژیم صهیونیستی بود. وی در واکنش به ادعای «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی که ایران را پشت ماجرای انفجار یک کشتی باری این رژیم در آبهای عمان خواند، گفت: این حادثه همه ویژگیهای یک عملیات پیچیده پرچم دروغین را دارد که بازیگران برای دنبال کردن سیاستهای شرورانه و اهداف نامشروع خود به آن دست زدهاند. او با اشاره به تهدیدات رژیم صهیونیستی، افزود: رژیم اسرائیل مایوسانه تلاش میکند از طریق اتهامزنی به ایران و مظلومنمایی توجهات را از همه اقدامات بیثباتکننده و شرورانه خود در منطقه منحرف کند. نماینده ایران در ادامه از جامعه جهانی خواست نسبت به جرائم، وحشیگریها و تهدیدهای رژیم صهیونیستی بویژه اشغال فلسطین هوشیار باشد. وی همچنین درباره ماجراجوییهای نظامی مداوم اسرائیل در منطقه بیثبات خاورمیانه هشدار داد. تختروانچی در پایان تاکید کرد: رژیم صهیونیستی باید به دلیل همه این اقدامات غیرقانونی و بیپروا مسؤول و پاسخگو شناخته شود و همچنین به آن یادآوری شود که مسؤول تمام عواقب هرگونه اقدام مبتنی بر اشتباه محاسباتی خواهد بود.
کاظم غریبآبادی، سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمانهای بینالمللی در وین هم در واکنش به تهدیدات اخیر تلآویو، ضمن اشاره به نقش رژیم صهیونیستی در ترور شهید فخریزاده از بیپاسخ نماندن این اقدامات خبر داد. غریبآبادی در نشست مجازی شورای حکام گفت: در حالی که جمهوری اسلامی ایران قویا متعهد به تعقیب یک برنامه صلحآمیز هستهای است، یک دانشمند هستهای دیگر ایران نیز ترور شد. وی افزود: شواهد واضح، حاکی از این است که رژیم صهیونیستی در پشت ترور جنایتکارانه محسن فخریزاده قرار دارد و باید به خاطر چنین جنایت غیرانسانی، پاسخگو شود. نماینده دائم ایران در آژانس خاطرنشان کرد: با در نظر گرفتن پیامدهای ناگوار چنین اقدام وحشتناک و پیامدهای تحریکبرانگیز و خطرناک آن بر صلح و امنیت بینالمللی و اینکه تروریسم به عنوان یک چالش جدی برای جامعه جهانی نیاز به واکنش جمعی دارد، ما کشورهای عضو و آژانس را فرا میخوانیم به تعهدات خود ذیل حقوق بینالملل در مبارزه با تروریسم عمل کرده و چنین اقدام غیرانسانیای را به شدیدترین حالت محکوم کنند. غریبآبادی همچنین یادآور شد: جمهوری اسلامی ایران چنین اعمال جنایتکارانهای را بیپاسخ نمیگذارد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|