|
برنامه دولت بایدن برای افغانستان
«عطامحمد نور» رئیس اجرایی حزب جمعیت اسلامی افغانستان گفت: «زلمی خلیلزاد» نماینده ویژه آمریکا در امور صلح افغانستان در دیدار با چهرههای سیاسی این کشور، طرح دولت موقت و مشارکتی را مطرح کرده است. نور افزود: طرح دولت مشارکتی بر 3 بخش تقسیم شده است که شامل توافق درباره قانون اساسی و دولت آینده، توافق درباره اداره دولت آینده افغانستان و قوای اجرایی کشور و نیز در رابطه با آتشبس دائمی، فراگیر و باثبات است.
ارسال به دوستان
پاپ فرانسیس و آیتالله سیستانی صبح دیروز دیدار و گفتوگو کردند
تقدیر پاپ از شیعیان عراق
گروه بینالملل: پاپ فرانسیس، رهبر مسیحیان کاتولیک جهان در ادامه سفر 3 روزه خود به عراق دیروز با حضور در منزل آیتالله سیدعلی سیستانی در نجف با مرجع عالی شیعیان عراق دیدار کرد. نکته قابل توجه در این دیدار تاکید آیتالله سیستانی بر لزوم چارهاندیشی درباره رفع ظلم علیه امت اسلام بویژه مردم فلسطین بود. در مقابل پاپ فرانسیس نیز از تلاشهای مرجع شیعیان عراق در ایجاد فضای صلح در بین مسلمانان و مسیحیان عراق قدردانی کرد. از حواشی قابل توجه این دیدار شرط آیتالله سیستانی مبنی بر عدم حضور مقامات دولت عراق در این جلسه و گفتوگو پشت درهای بسته بود. این نخستینبار است که در این سطح نشستی بین رهبر کاتولیکها و مرجع شیعیان عراق به عنوان ۲ چهره تاثیرگذار جهان برگزار میشود.
* دیدار پاپ و آیتالله سیستانی
به گزارش «وطنامروز» به نقل از خبرگزاری رسمی عراق (واع)، پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیکهای جهان دیروز تحت تدابیر شدید امنیتی با حضور در شهر نجف اشرف با آیتالله سیستانی، مرجع عالی شیعیان عراق دیدار کرد. خودروی حامل پاپ ساعت ۹:۲۷ به وقت تهران، به محل اقامت آیتالله سیستانی در نجف اشرف رسید و ۲ طرف در منزل آیتالله سیستانی و پشت درهای بسته به مدت 4۵ دقیقه به دور از چشم رسانهها و مقامات با یکدیگر دیدار و گفتوگو کردند. در پایان این دیدار دفتر آیتالله سیستانی و واتیکان به صورت جداگانه بیانیههایی منتشر کردند. پیش از این دیدار پایگاه خبری «الحره» به نقل از یکی از مسؤولان دفتر «برهم صالح» رئیسجمهوری عراق نوشت آیتالله سیستانی برای دیدار با رهبر کاتولیکهای جهان شرط گذاشته بود. الحره همچنین به نقل از مقامهای نزدیک به آیتالله سیستانی مدعی شد مرجع عالی شیعیان عراق به ندرت مسؤولی را میپذیرد و تاکنون از گفتوگو با نخستوزیر کنونی (مصطفی الکاظمی) خودداری کرده است. خبرگزاری رویترز نیز گزارش داد یک منبع در دفتر رئیسجمهوری عراق گفته است آیتالله سیستانی به شرطی که هیچ مقام عراقی در این نشست شرکت نکند، با دیدار پاپ موافقت کرده است. این ادعای رسانه آمریکایی از سوی هیچ یک از منابع رسمی در عراق بویژه دفتر آیتالله سیستانی تایید نشد اما بر اساس تصاویر منتشر شده از دیدار پاپ با آیتالله سیستانی، هیچیک از مقامات عراقی در این دیدار حضور نداشتند. پایگاه خبری «بغداد الیوم» نیز به نقل از یک منبع آگاه در ارتباط با این دیدار گزارش داد به هیچیک از شخصیتهای سیاسی و دولتی عراق اجازه ورود به محل اقامت آیتالله سیستانی و مشارکت در این گفتوگو داده نشده است.
* بیانیه دفتر آیتالله سیستانی پس از دیدار با پاپ
دفتر آیتالله سیستانی در بیانیهای پس از دیدار مرجع عالی شیعیان عراق و پاپ اعلام کرد در دیدار با پاپ، درباره چالشهای بزرگی که انسانیت در عصر کنونی با آن مواجه است، صحبت شده است. طبق این بیانیه، مرجعیت عالیقدر شیعیان در عراق در دیدار با پاپ از ظلم، قهر، فقر، ستم دینی و فکری و سرکوب آزادیها که بسیاری در کشورهای جهان از آن رنج میبرند و همچنین جنگها، اقدامات خشونتآمیز، محاصره اقتصادی، کوچاندن اجباری مردم و... بویژه در ارتباط با مردم فلسطین در سرزمینهای اشغالی سخن گفته و به نقشی که رهبران دینی و معنوی در جهت جلوگیری از این فاجعه باید ایفا کنند، اشاره کرده است. در ادامه این بیانیه آمده است آیتالله سیستانی ضمن اشاره به جایگاه عراق، تاریخ بزرگ این کشور و مردم سخاوتمند آن، ابراز امیدواری کرده است عراق تیرهروزی کنونی خود را در زمانی نه چندان دور پشت سر بگذارد. مرجع عالی شیعیان عراق همچنین بر اهتمام خود مبنی بر زندگی مسیحیان همچون سایر مردم عراق در امنیت، صلح و با داشتن تمام حقوق قانونی تأکید کرده و در عین حال، به نقش مرجعیت دینی در پاسداری از مسیحیان و سایر افرادی که در سالهای گذشته، مورد ستم و اذیت قرار گرفتهاند، بویژه زمانی که تروریستها بر بخش عظیمی از چند استان عراق سیطره پیدا کردند، اشاره کرده است. در بخش پایانی این بیانیه نیز آمده است آیتالله سیستانی از پاپ فرانسیس به خاطر تحمل سختیهای سفر و انجام این دیدار تشکر کرده است.
* تقدیر واتیکان از مرجعیت و جامعه شیعه عراق
واتیکان نیز روز شنبه با صدور بیانیهای درباره دیدار پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیکهای جهان با آیتالله سیدعلی سیستانی، مرجع عالی شیعیان عراق، تاکید بر دوستی بین مذاهب را از مهمترین محورهای این ملاقات برشمرد. به گزارش خبرگزاری رسمی واتیکان، در این بیانیه آمده است: پاپ فرانسیس در نجف اشرف با آیتالله سیستانی دیدار کرد. در این دیدار که نزدیک به ۴۵ دقیقه به طول انجامید، پاپ فرانسیس بر اهمیت همکاری و دوستی بین مذاهب جهان تاکید کرد تا بتوان از راه گسترش احترام متقابل و گفتوگو، به عراق، منطقه و همه بشریت کمک کرد. واتیکان افزود پاپ در این دیدار فرصت یافت از آیتالله سیستانی به همراه جامعه شیعیان عراقی برای مقابله با خشونت و مشکلات بزرگی که در سالهای گذشته پیش آمده و در دفاع از ضعیفترین مردم و آنانی که بیشترین ظلم و ستم را دیدهاند، تشکر و قدردانی کند.
* پاپ: تروریسم از دین سوءاستفاده میکند
رهبر کاتولیکهای جهان دیروز پس از دیدار با آیتالله سیستانی، مرجع عالی شیعیان عراق، با سفر به شهر ناصریه در استان ذیقار از بقایای شهر تاریخی «اور» دیدن کرد. پاپ فرانسیس ضمن این دیدار با شرکت در آیین ویژه موسوم به «دعای ادیان» که با حضور نمایندگان مذاهب مختلف عراق و با تلاوت آیاتی از قرآن مجید آغاز شد، گفت: تروریسم و خشونت از دین برنخاسته، بلکه از دین سوءاستفاده کرده است. پیشوای مذهبی واتیکان طی سخنرانی خود با اشاره به اینکه شهر تاریخی اور زادگاه حضرت ابراهیم(ع) است، بیان کرد: از اینجا بود که حضرت ابراهیم به آسمان نگاه کرد و ما هم باید در عین حال که در زمین هستیم، به آسمان نگاه کرده و از آسمان استمداد بطلبیم. پاپ فرانسیس افزود: ابراهیم(ع) به عنوان پدر پیامبران الهی از اینجا سفرش را آغاز کرد؛ سفری که «سفر صلح» بود و ما نیز که دارای تاریخ مشترک در همزیستی مسالمتآمیز هستیم، باید با یکدیگر همکاری کنیم. وی ادامه داد: برادری، ما را به سمت زندگی مسالمتآمیز سوق میدهد و نباید نواهای حسنه انسان و پیام صلح و اخوت را فراموش کنیم. پیشوای کاتولیکهای جهان خاطرنشان کرد: از اینجا (شهر تاریخی اور)، سرزمین پدرمان ابراهیم بود که ایمان و توحید آغاز شد. رهبر کاتولیکهای جهان از ظلمی که بر اقلیت ایزدی در جریان ظهور گروه تروریستی داعش در سال ۲۰۱۴ رفت، یاد کرد و افزود: وقتی تروریسم به عراق حمله کرد، به بخشی از تاریخ یورش برد اما در این برهه تاریک، ستارهها درخشیدند و مسیحیان و مسلمانان برای ساخت پایههای صلح با همدیگر همکاری کردند. وی با یادآوری همهگیری ویروس کرونا و بیان اینکه این ویروس ما را به همکاری فرا میخواند، تاکید کرد: همکاری با یکدیگر عامل پیروزی بر این بیماری است. پاپ با ابراز امیدواری نسبت به اینکه بشریت با همکاری یکدیگر بر بحرانها از جمله کرونا و کشمکشها پیروز شود، تصریح کرد: بدون صلح، همزیستی مسالمتآمیز وجود ندارد. بعد از پایان سخنان رهبر کاتولیکهای جهان، بیانیه مشترک به عنوان نماز ادیان قرائت شد که دربرگیرنده مجموعهای از دعاها برای برقراری صلح در جهان است. شهر اور با سابقه سکونت بشر در ۴۵۰۰ سال قبل از میلاد، از نخستین شهرهایی است که بشر در آن سکونت داشته و در کتاب مقدس مسیحیان چندین بار به عنوان زادگاه حضرت ابراهیم(ع) از آن یاد شده است. پاپ فرانسیس پس از اتمام مراسم، شهر اور را به مقصد بغداد ترک کرد.
پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیکهای جهان با گذشتن بیش از یک سال محدودیتهای کرونایی برای یک سفر ۴ روزه روز جمعه در میان تدابیر شدید امنیتی و مقررات منع ورود به بغداد، وارد عراق شد. کلیسای کاتولیک هفدهم آذرماه گذشته اعلام کرده بود رهبر کاتولیکهای جهان بین پنجم تا هشتم مارس (۱۵ تا ۱۸ اسفند) به عراق سفر میکند. پاپ فرانسیس سفر تاریخی خود به عراق را از روز جمعه با ورود به بغداد آغاز کرد. رهبر کاتولیکهای جهان روز جمعه پس از ورود به عراق، با «مصطفی الکاظمی» نخستوزیر و «برهم صالح» رئیسجمهور عراق دیدار کرد. پاپ در بدو ورود به عراق در پای پلکان هواپیما در فرودگاه بغداد مورد استقبال مصطفی الکاظمی قرار گرفت، در حالی که گروهی از مقامهای رسمی، مذهبی و فرهنگی نیز حضور داشتند. پاپ سپس بعد از دیدار با آیتالله سیستانی به شهر اور، زادگاه حضرت ابراهیم(ع) در استان ذیقار در جنوب عراق رفت. بنا بر اعلام قبلی پاپ قرار است در 2 روز باقیمانده از سفر در اربیل با مقامات اقلیم کردستان عراق دیدار کند و بعد از آن به ۴ شهر مسیحینشین در استان نینوا خواهد رفت.
***
هدیه پاپ به فرمانده مسیحی حشدالشعبی
پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیکهای جهان در جریان سفر به عراق، تسبیح خود را به «ریان الکلدانی» از فرماندهان حشدالشعبی هدیه داد. «ریان الکلدانی» فرمانده مسیحی تیپ «بابلیون» است که زیر نظر حشدالشعبی فعالیت میکند. هنگام اهدای این تسبیح «فالح الفیاض» رئیس سازمان حشدالشعبی نیز حضور داشت.
ارسال به دوستان
دور دنیا
گفتوگوی پاشینیان با بلینکن
در شرایطی که فضای سیاسی ارمنستان بعد از توافق نیکول پاشینیان، نخستوزیر ارمنستان با سران روسیه و جمهوری آذربایجان بر سر توقف جنگ در قرهباغ کوهستانی همچنان ملتهب است، آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا با نخستوزیر ارمنستان تماس تلفنی برقرار کرد. وزارت خارجه آمریکا بیانیهای درباره این تماس تلفنی صادر و خود بلینکن هم در این باره پیامی توئیتری منتشر کرد. در بیانیه این وزارتخانه آمده است: «وزیر خارجه بلینکن و نخستوزیر پاشینیان بر اهمیت شراکت دوجانبه ایالات متحده و ارمنستان تاکید کردند. وزیر خارجه بر اهمیت احترام گذاشتن به حاکمیت قانون و نهادهای دیپلماتیک تاکید کرد و ادامه حمایت ما را از توسعه فرآیندها و نهادهای دیپلماتیک در ارمنستان ابراز داشت». طبق روایت وزارت خارجه آمریکا، وزیر خارجه این کشور با نخستوزیر ارمنستان درباره منطقه قرهباغ کوهستانی هم رایزنی کرد. گفتوگوی تلفنی وزیر خارجه آمریکا با نخستوزیر ارمنستان در شرایطی انجام شده که به دنبال موافقت نیکول پاشینیان با آتشبس جنگ بر سر منطقه قرهباغ کوهستانی با جمهوری آذربایجان، فضای سیاسی ارمنستان بشدت دچار التهاب شده است و مخالفان نخستوزیر خواستار استعفای او شدهاند.
***
رئیس حزب اپوزیسیون رژیم صهیونیستی:
با نتانیاهو دولت ائتلافی تشکیل نمیدهم
رئیس حزب اپوزیسیون «یش عتید» اسرائیل به خبرگزاری اسپوتنیک گفت قصد ندارد با حزب حاکم «لیکود» به رهبری نخستوزیر اسرائیل وارد یک دولت ائتلافی شود. اسرائیل 23 مارس (سوم فروردین 1400) انتخابات زودهنگام کنست را برگزار خواهد کرد. یائیر لاپید، رهبر حزب اپوزیسیون «یش عتید» ضمن توصیف بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل به عنوان «نخستوزیری با ۳ اتهام سنگین» گفت: من قبلا هم گفته بودم که با نتانیاهو ائتلاف تشکیل نخواهم داد. من میتوانستم اکنون به عنوان وزیر خارجه یا معاون نخستوزیر با یک همراهی خیرهکننده در اینجا نشسته باشم. لاپید قصد دارد در انتخابات پیش رو با نتانیاهو رقابت کند. وی ضمن اشاره به حزبش به عنوان دومین حزب بزرگ اسرائیل گفت: من در حال حاضر شانس بهتری نسبت به نتانیاهو برای تشکیل یک دولت ائتلافی دارم. رهبر حزب اپوزیسیون «یش عتید» اسرائیل افزود: من میتوانم هر کسی را که اطرافم است با خودم متحد کنم، مثلا آویگدور لیبرمن رهبر حزب «اسرائیل خانه ما»، گیدئون سار رهبر حزب «امید تازه»، نفتالی بنت رهبر حزب «یمینا»، حزب «کارگر» اسرائیل و حزب «مرتز». همه آنها میتوانند به طور بالقوه شرکای ما باشند؛ همه آنها حتی حزب «لیکود» بدون نتانیاهو.
***
حماس: اسرائیل نمیتواند مانع نامزدی نیروهای فلسطینی در انتخابات شود
«اسامه حمدان» از رهبران جنبش حماس تأکید کرد این جنبش در حال بررسی نوع مشارکت در انتخابات شورای قانونگذاری فلسطین است. خبرگزاری صفا به نقل از حمدان گزارش داد توافق بین گروههای فلسطینی بر این تأکید دارد که انتخابات یک بسته واحد است و دستکاری در هر بند آن، به معنای اخلال در کل بسته است. وی درباره مداخله رژیم صهیونیستی در انتخابات فلسطین گفت: «اسرائیل نخواهد توانست مانع نامزدی نیروهای حماس در انتخابات شود». حمدان ادامه داد: «تلاشهای آن (رژیم صهیونیستی) باعث خواهد شد به مسیر و نقشی که میتوانیم از رهگذر انتخابات ایفا کنیم، پایبند بمانیم». وی با تأکید بر اینکه نباید اجازه داد فشارهای خارجی و اسرائیلی باعث عدم برگزاری انتخابات و پایان نیافتن اختلافات شود، خاطر نشان کرد علایق ملت فلسطین متمایل به مقاومت است. این رهبر حماس با بیان اینکه «بدون قدس، هیچ انتخاباتی وجود ندارد»، تصریح کرد باید انتخابات در قدس برگزار شود و مردم این شهر نیز بر مشارکت در انتخابات اصرار دارند. حمدان در پایان گفت حماس اجازه نخواهد داد رژیم صهیونیستی در برگزار نشدن انتخابات در قدس به خواستهاش برسد.
***
انتشار گزارش سازمان جهانی بهداشت درباره منشأ کرونا تا ۱۰ روز دیگر
سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد نتایج تحقیقات تیم اعزامی به ووهان برای بررسی منشأ ویروس کرونا اواسط ماه مارس منتشر خواهد شد. به گزارش رویترز، «پیتر بن امبارک» رئیس این تیم در ژنو گفت: زمانبندی فعلی ما هفته منتهی به 15 مارس خواهد بود. بن امبارک، کارشناس بهداشت جهانی که متخصص بیماریهایی با منشأ حیوانات است، در پایان ماموریت ماه گذشته خود گفته بود منشا ویروس احتمالا خفاشها بودهاند، هر چند او از نحوه انتقال این ویروس به انسان اطمینان نداشت. وی در عین حال فرضیه خارج شدن این ویروس از آزمایشگاه را به شدت رد کرد.
***
رأی اعتماد شورای ملی پاکستان به «عمران خان»
«عمران خان» نخستوزیر پاکستان موفق شد از شورای ملی این کشور رأی اعتماد بگیرد. خان توانست در این مرحله با کسب 178 رأی موافق، مجدداً رأی اعتماد شورای ملی این کشور را به دست آورد. عمران خان سال 2018 توانسته بود 176 رأی را در این زمینه کسب کند. پس از پیروزی «یوسفرضا گیلانی» کاندیدای اپوزیسیون در انتخابات مجلس سنا در اسلامآباد در مقابل «عبدالحفیظ شیخ» کاندیدای حزب تحریک انصاف، احزاب سیاسی مخالف دولت اعلام کردند چون کاندیدای موافق دولت موفق به کسب آرای لازم برای ورود به مجلس سنا نشده، لذا دولت و نخستوزیر نیز دیگر اعتماد مورد نیاز شورای ملی را نداشته و باید برکنار شوند. کسب رای اعتماد و حمایت شورای ملی از عمران خان بیانگر موقعیت دولت در برابر اپوزیسیون است.
ارسال به دوستان
کاخ سفید با انتشار بیانیهای از مخالفت دولت بایدن با تحقیقات دیوان کیفری بینالمللی در زمینه جرائم جنگی صهیونیستها علیه مردم فلسطین خبر داد
قدم به قدم پا جای پای ترامپ
گروه بینالملل: همزمان با آغاز تحقیقات دیوان بینالمللی کیفری لاهه درباره جرائم جنگی رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیها، مقامات این رژیم در صدد لابیگری با سران کشورهای اروپایی با هدف لغو فرآیند تحقیقات دادگاه برآمدند. در همین حال معاون رئیسجمهوری آمریکا نیز در اظهار نظری تاملبرانگیز و همسو با موضع دولت پیشین آمریکا بر مخالف دولت خود با محاکمه مقامات اسرائیلی از سوی دیوان دادگستری لاهه تاکید کرد؛ موضعی که حاکی از رویکرد ثابت آمریکا در قبال رژیم صهیونیستی و چشم بستن بر جنایات این رژیم است.
* رایزنی صهیونیستها با اروپا
به گزارش «وطنامروز» به نقل از شبکه صهیونیستی «آی24»، بنیامین نتانیاهو و بنی گانتس، نخستوزیر و وزیر جنگ رژیم صهیونیستی در روزهای اخیر برای مخالفت با تحقیقات دیوان لاهه با رهبران ارشد کشورهای اروپایی رایزنی کردهاند. در همین ارتباط شبکه صهیونیستی «کان» نیز گزارش داد مقامهای ارشد اسرائیلی شامل بنیامین نتانیاهو و بنی گانتس با رهبران ارشد اروپایی علیه تصمیم دیوان لاهه برای تحقیق درباره جرائم جنگی صحبت و رایزنی کردند. نتانیاهو و گانتس که شاید خودشان تحت پیگرد و محکومیت دیوان بینالمللی کیفری قرار گیرند، در تلاشند با بسیج کشورهای حامی این رژیم، به دیوان و دادستان ارشد بعدی آن فشار بیاورند. دیوان کیفری بینالمللی مستقر در لاهه چهارشنبه هفته گذشته اعلام کرد تحقیق رسمی درباره وقوع جرائم جنگی در اراضی فلسطین اشغالی را آغاز کرده است. «فاتو بنسودا» که تا ۱۵ ژوئن ۲۰۲۱ (۲۵ خرداد ۱۴۰۰) عهدهدار منصب دادستان ارشد دیوان بینالمللی کیفری است، در بیانیهای اعلام کرد: «امروز من آغاز تحقیقات درباره وضعیت فلسطین توسط دفتر دادستان دیوان بینالمللی کیفری را تأیید میکنم». دیوان بینالمللی کیفری در یک رأیگیری در ماه فوریه صلاحیت خود برای رسیدگی به وضعیت در سرزمینهای اشغالی فلسطین را تأیید کرده بود. قضات دیوان اعلام کردند تصمیم آنها مبتنی بر آییننامههای صلاحیتی مندرج در اسناد مربوط به بنیانگذاری این دادگاه است. چند روز بعد از اطلاعیه دیوان، در خبرها آمد بنسودا، دادستان ارشد دیوان لاهه که طرح تعقیب قضایی جنایات رژیم صهیونیستی را پیگیری میکرد، در پی فشارهای رژیم صهیونیستی از سمت خود استعفا کرد. در پی تایید این خبر از سوی دیوان، «کریم خان» که یک وکیل انگلیسی است، بیستوپنجم بهمنماه به عنوان دادستان ارشد دیوان کیفری بینالمللی انتخاب شد. طبق گزارش کاننیوز، نخستوزیر و وزیر جنگ رژیم صهیونیستی در تلاشند با همراهی و حمایت کشورهای حامی این رژیم، به جانشین بنسودا برای کنار گذاشتن تحقیقات دیوان لاهه فشار بیاورند.
* کدام مقامات صهیونیست محاکمه خواهند شد؟
تحقیقات دیوان لاهه درباره جنایات جنگی رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیان در حالی آغاز شده است که «بنی گانتس» وزیر جنگ تلآویو با ابراز نگرانی از اقدام احتمالی دیوان لاهه علیه مقامهای این رژیم در پرونده جنایات جنگی علیه فلسطین گفت خودش و صدها صهیونیست دیگر احتمالا هدف این دادگاه هستند. در همین حال روزنامه اورشلیمپست به نقل از مسؤولان رژیم صهیونیستی نوشت: دیوان کیفری بینالملل در صورت شروع تحقیقات درباره اوضاع فلسطین احتمالا حکم جلب ۱۰ مسؤول سیاسی و نظامی اسرائیلی از جمله بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، بنی گانتس، وزیر جنگ کنونی و موشه یعلون، وزیر جنگ پیشین را صادر خواهد کرد. این مسؤولان احتمالا ظرف چند سال یا چند ماه در معرض خطر قرار گرفته و با بدترین سناریوها مواجه شوند. این روزنامه نوشت از جمله مسؤولانی که احتمالا محاکمه میشوند کسانی هستند که در تصمیمات مربوط به جنگ غزه ۲۰۱۴ و بحران مرزهای غزه ۲۰۱۸ (راهپیماییهای بازگشت) و همچنین در فعالیتهای شهرکسازی از ژوئن ۲۰۱۴ مشارکت کردهاند. این دادگاه میتواند تعداد اندکی از افسران دیگری را که اسامیشان در تحقیقات ارتش اسرائیل یا گزارشات رسانهای فاش شده، هدف قرار دهد. این روزنامه نوشت: بدترین پرونده برای اسرائیل پروژه شهرکسازی است که از سال ۲۰۱۴ در جریان است. مسؤولان اصلی که ممکن است محاکمه شوند وزرای مسؤول شهرکسازیها یعنی وزرای مسکن از سال ۲۰۱۴ تاکنون هستند. این مساله میتواند شامل اوری ارئیل، یفعات شاشا بیتون، یعقوب لیتسمان، اسحاق کوهن و یوآو گالانت باشد. وزرای جنگ آن دوره نیز احتمالا به این باتلاق بیفتند، چرا که از ارتش برای حفظ شهرکهای مختلف یا اقامت در آن استفاده کردند. این روزنامه نوشت: اسرائیل تلاش خواهد کرد بگوید شهرکسازی جنایت جنگی نیست. آمارهای رژیم صهیونیستی و فلسطین به وجود حدود ۶۵۰ هزار اسرائیلی در شهرکهای کرانه باختری از جمله قدس اشغالی اشاره دارد. فاتو بنسودا، دادستان کل دیوان کیفری بینالملل چهارشنبه از آغاز تحقیقات رسمی درباره جنایتهای جنگی احتمالی در اراضی فلسطین خبر داد.
* مخالفت آمریکا با تحقیقات دیوان لاهه
کاخ سفید روز گذشته طی بیانیهای با اشاره به گفتوگوی تلفنی «کامالا هریس» معاون رئیسجمهور آمریکا و «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی بر مخالفت واشنگتن با تحقیقات دیوان کیفری بینالمللی (ICC) در زمینه جرائم جنگی صهیونیستها علیه مردم فلسطین تاکید کرد. تماس تلفنی هریس و نتانیاهو که از زمان تغییر دولت در آمریکا برای نخستینبار انجام میشود، در واکنش به اعلام دادستان ارشد دیوان کیفری بینالمللی مبنی بر آغاز تحقیقات در این زمینه بود. بر این اساس دولت جو بایدن هم مانند دولت دونالد ترامپ با تحقیق دیوان لاهه علیه تلآویو مخالفت کرد. دولت آمریکا در دوران ریاستجمهوری ترامپ علیه فاتو بنسودا به دلیل تلاش برای پیش بردن پرونده «وقوع جرائم جنگی در اراضی فلسطین اشغالی» علیه رژیم صهیونیستی تحریمهایی را اعلام کرد. بر اساس گزارش یدیعوت آحارانوت، کاخ سفید در بیانیه خود تاکید کرده است هریس و نتانیاهو در این گفتوگو بر عدم صلاحیت دیوان کیفری بینالمللی برای بررسی جرائم جنگی مقامات اسرائیلی علیه فلسطینیان تاکید کردند.
ارسال به دوستان
سایه ادامهدار ترامپ بر تنشهای داخلی آمریکا
به گزارش «وطنامروز» به نقل از روزنامه انگلیسی دیلیمیل، طرفداران ترامپ بعد از ظهر جمعه به وقت محلی در خیابان پنجم «منهتن» نیویورک با به دست گرفتن پرچمهایی راهپیمایی کردند که روی آنها نوشته شده بود: «ترامپ ۲۰۲۴». طرفداران ترامپ در این راهپیمایی پرچمهای زیادی با مضمون «ترامپ آمریکا را نجات میدهد»، حمل میکردند و انواع مختلفی از پرچمها در حمایت از رئیسجمهور پیشین آمریکا در بین هواداران وی مشاهده میشد. در یکی از تصاویری که از این مراسم منتشر شده است، طرفداران ترامپ در حالی دیده میشوند که پرچم بسیار بزرگی را به دست گرفتهاند که در آن عکس «نانسی پلوسی» رئیس مجلس نمایندگان آمریکا شبیه به یک «اهریمن» نقاشی شده است. در جریان این راهپیمایی طرفداران ترامپ با مخالفان وی و اعضای جنبش چپ مستقل ضدنژادپرستی «آنتیفا» و طرفداران جنبش «جان سیاهپوستان اهمیت دارد» درگیر شدند که در نهایت به بازداشت ۶ نفر ختم شد. طبق این گزارش، ترامپ یکشنبهشب هفته قبل در کنفرانس اقدام سیاسی محافظهکاران، از احتمال شرکت در رقابتهای انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۲۴ سخن گفت. ارسال به دوستان
حمله دوباره به پایگاه هوایی « خالد» عربستان
سخنگوی نیروهای مسلح یمن بامداد شنبه اعلام کرد پایگاه هوایی «ملک خالد» واقع در جنوب عربستان هدف حمله پهپادی قرار گرفته است. سرتیپ یحیی سریع گفت: پایگاه هوایی خالد در منطقه خمیس مشیط واقع در جنوب عربستان با ۲ فروند پهپاد از نوع «صماد ۳» هدف حمله قرار گرفته است.
وی افزود: حمله به پایگاه هوایی ملک خالد در پاسخ به ادامه حملات ائتلاف سعودی و تداوم محاصره یمن انجام گرفت. سخنگوی نیروهای مسلح یمن روز جمعه نیز از هدف قرار دادن مواضع مهم و حساس در پایگاه هوایی ملک خالد و همچنین فرودگاه بینالمللی «ابها» در جنوب عربستان خبر داده بود. این حملات در حالی است که جنگندهبمبافکنهای ائتلاف سعودی طی ساعات گذشته ۳۱ نوبت استان مأرب یمن را بمباران کردند.
حملات بازدارنده یمن پس از آن انجام میشود که مقامهای یمنی بارها به متجاوزان هشدار دادهاند ارتش و کمیتههای مردمی در اقدامی تلافیجویانه و در پاسخ به حملات ائتلاف عربی به این کشور، به هدف قرار دادن مراکز، تأسیسات و فرودگاههای نظامی عربستان ادامه میدهند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|