|
هیأتهای نظارت بر انتخابات شوراها به هیچ فرد فاسدی رحم نخواهند کرد
رئیس هیأت عالی نظارت استان تهران گفت: تاکنون با رد صلاحیتهای ۱۰درصدی داوطلبان در هیأتهای اجرایی مواجه بودهایم و از همه اعضای هیاتهای نظارت اکیدا میخواهیم به هیچ عنوان به افراد فاسد رحم نکنند تا شورای شهری سالم، جامع، کامل و در شأن نظام مقدس جمهوری اسلامی تشکیل شود. احمد نادری با اشاره به تداخلات جغرافیایی بخش مرکزی شهر ری با شهر تهران، از برگزاری جلسات مشترک بین رئیس هیأت نظارت شهر تهران و شهرستان ری در آیندهای نزدیک خبر داد.
ارسال به دوستان
تجربه مدیریتی دولت روحانی و شرایط حاکم بر کشور لزوم توجه به سابقه اجرایی رئیسجمهور آینده را ضروریتر از گذشته کرده است
استاندارد کارآمدی
یونس مولایی: تجربه انتخاب سیاسی در جامعه ایران از جهات مختلف قابل بررسی است، با این حال یکی از موارد مغفول در میان تحلیلهای مرسوم شناسایی الگوی انتخابی جامعه براساس بینشهای تثبیتشده پیرامون یک کاندیدای مطلوب است. برای نمونه آیا حسن شهرت یک چهره و وجود حد بالایی از احترام به وی میتواند به تنهایی برای انتخاب آن گزینه مناسب باشد؟ آیا موفقیت یک فرد در یک نهاد لزوما میتواند معنای موفقیت او را در نهادی دیگر بدهد؟ آیا تقلیل انتخاب سیاسی به پاسخی سلبی به رقیب میتواند بدنه حامی یک کاندیدا را پس از به قدرت رسیدن راضی کند؟
پرسشهای اینچنینی که بیش از هر چیز نشان از نسبی بودن معیارها در انتخاب سیاسی جوامع دارد میتواند به شناخت عمومی جامعه، نخبگان و احزاب برای تنظیم رفتار انتخاباتیشان کمک کند. به عبارت دیگر، با این فرض که یک انتخاب صحیح انتخابی است که در آن حدی از محبوبیت، کارآمدی و برنامه اجرایی وجود داشته باشد، این پرسش طرح میشود که حد لازم و ضروری هر کدام از شاخصهها چقدر است و معیار اولویتبندیشان چگونه است.
رهبر حکیم انقلاب اسلامی در سخنرانی روز اول فروردین سال جاری به بیان 8 شاخص «مدیر و باکفایت»، «باایمان»، «معتقد به جوانان»، «عدالتخواه و ضدفساد»، «مردمی»، «امیدوار»، «معتقد به توانمندیهای داخل» و «دارای عملکرد انقلابی و جهادی» برای منتخب مطلوب مردم در انتخابات خردادماه پرداختند؛ معیارهایی که حاصل جمع آنها در یک رئیسجمهور میتواند زمینهساز عبور از شرایط دشوار کنونی کشور و تحقق بخشی از وعدههای انقلاب در میدان واقعیتهای جامعه شود. در این میان شاخصهایی همانند «امیدوار»، «باورمند به توانمندیهای داخلی»، «معتقد به جوانان»، «باایمان» و «عدالتخواه» را میتوان شاخصه درونی و برخاسته از ذهنیت کاندیداها دانست و در کنار آن از 3 شاخص «مدیریت و کفایت»، «مردمی» و «دارای عملکرد انقلابی و جهادی» به عنوان خصوصیات بیرونی و تجربی یاد کرد.
با این مقدمه، میدان انتخابات سال1400 و چگونگی اولویتگذاری مسائل جاری کشور و انتخاب گزینه مناسب برای آن را میتوان کارویژه دشوار جریان انقلابی دانست. آنچه در فضای عمومی قابل مشاهده است حکایت از وجهی مثبت و منفی دارد؛ مثبت از آن رو که پیرامون تغییر ریل مدیریتی و سیاستگذاری کشور اجماع قابل توجهی وجود دارد و جامعه آماده اصلاحات بنیادین برای تغییر وضعیت موجود است و منفی از آن رو که اجماع پیرامون تغییر وضعیت موجود شرایطی را به وجود آورده است که در آن بسیاری از جریانهای انقلابی با دست گذاشتن روی خردهاختلافهای خود به سمت انشقاق حرکت میکنند. «وطنامروز» پیش از این در مطلبی با عنوان «بیدارباش انتخاباتی» نسبت به عواقب قطعی فرض کردن پیروزی در انتخابات خردادماه هشدار داده بود. بر همین اساس باید با واقعبینی «نه به مدیریت فعلی» را به عنوان نقطه کانونی حرکت و خردجمعی جریان انقلاب در دستور کار هر گونه تصمیم انتخاباتی مدنظر قرار داد. در چنین موقعیتی باید با شناخت آگاهانه علل مخرب بودن الگوی مدیریتی دولت مستقر و تبیین این علل برای جامعه، در نهایت به انتخابی مناسب برای برونرفت از این وضعیت رسید.
اگر هر اقدام و برنامه اصلاحی را در ۲ بخش «ایده» و «اجرا» تقسیمبندی کنیم، جریان انقلابی فارغ از میزان گرایشهای مختلفی که به چهرههای متعدد در این جریان وجود دارد باید به این اجماع برسد که گام نخستین برای برونرفت کشور از موقعیت فعلی طرح ایده تغییر است. در فضایی که همه چیز ذیل اختلافات فردی چهرهها مورد ارزیابی قرار گیرد یقینا نمیتوان به دنبال ایده جامع و ارزشمندی رفت.
ایده دولت روحانی در حدفاصل سال 92 تا 1400 تنها بر یک اصل یعنی وامگیری از دیپلماسی در چارچوب رابطه با آمریکا استوار بود. از همین رو چه زمانی که پا به میدان انتخابات گذاشت، چه زمانی که به عنوان رئیسجمهور کار خود را آغاز کرد، چه زمانی که با برجام به آرزوی خود رسید، چه زمانی که با خروج آمریکا از برجام تمام ایدههایش را رو به افول دید و چه حالا و در آخرین روزهای صدارت خود تمام معادلات را بر محور برجام و میزان گشایش آمریکا مشاهده و تبیین میکند. ایدهای که از ظهور تا افولش همواره وابسته به تحرک طرف خارجی بوده با فقدان اعتبار روبهرو شده است. جامعهای که در میانه سقوط این ایده احساس سرخوردگی کرده است حالا بیش از هر زمان دیگری مشتاق شنیدن ایده بلوک منتقدان دولت در زمینه چگونگی خروج از این شرایط است.
توقف در سطح اختلاف نظرهای جریان انقلابی درباره برخی مسائل خرد تنها فرصت طرح ایده را از این جریان میگیرد و یقینا هیچگونه جاذبهای نیز برای عموم مردم نخواهد داشت. بر همین مبنا حیاتیترین گام برای «نه به مدیریت فعلی» ارائه ایده برونرفت از شرایط کنونی از طریق نخبگان و رسانههای انقلابی است؛ گامی که هم امید را به سطح جامعه بازمیگرداند و هم فضای تصمیمگیری را معقولتر و واقعبینانهتر میکند.
* بیعملی و دولت اعلیحضرتی!
اما مخالفت جریان انقلابی با دولت مستقر به عنوان بانی وضع موجود، تنها به «ایده» دولت محدود نمیشود. برای نمونه فارغ از آنکه یک فرد با ایده دولت دوازدهم موافق یا مخالف باشد شاهد بیعملی انکارناپذیری از سوی دولتمردان خواهد بود. به عبارت دیگر اگر از منظر ایده دولت بتوان سالهای 92 تا 97 را دوران «بددولتی» دانست، شرایط از سال 97 به این سو به موقعیت «بیدولتی» رسیده است؛ دولتی که از منظر مدیریتی دولت موفقی نبوده اما پس از شکست ایده اصلیاش استراتژی بیعملی را در پیش گرفته است. در یک نمونه عام میتوان به مواجهه دولت با وضعیت کرونا پرداخت؛ نمونهای که بخوبی گویای رها شدن امور در سایه بیعملی دولت است. پدیده بیعملی دولت اگر در سالهای ابتدایی زمامداری حسن روحانی از سوی جبهه منتقدان دولت مطرح میشد، حالا حتی از سوی حامیان شناخته شده دولت هم مورد اقرار قرار گرفته است. برای نمونه صادق خرازی، دبیر کل حزب اصلاحطلب ندای ایرانیان و از حامیان شناخته شده رئیسجمهور نیز اخیرا در گفتوگویی به بیعملی دولت اشاره کرده و آن را نتیجه «فقدان سابقه اجرایی» رئیس دولت دانسته بود. خرازی با اشاره به تکروی رئیس دولت در زمینه سیاستگذاری اظهار داشته بود: «آقای روحانی گفت «خودم میخواهم اداره کنم» که نتیجه اداره کردنشان را هم میبینیم. ما 10 تا برنامه توسعه داشتیم که 5 برنامه آن در زمان رژیم شاه و 5 برنامه دیگر در زمان جمهوری اسلامی بوده است. آقای روحانی هم از لحظهای که تصمیم گرفت و اراده کرد گفت «خودم میخواهم اقتصاد را اداره کنم»، کسی که تا به حال نانوایی و بقالی را هم اداره نکرده بود». وی در ادامه به سابقه فعالیت روحانی اشاره کرده و شورای عالی امنیت ملی را نهادی ستادی (و نه اجرایی) توصیف کرده بود. البته این نخستینباری نبود که چهرههای نزدیک به دولت به بیعملی دولت اشاره میکردند. چندی پیش اکبر ترکان که در روزهای نخست روی کار آمدن روحانی از او به عنوان ابوالمشاغل دولت یاد میکردند نیز در جریان گفتوگو با سایت خبری انتخاب، وجود «رفتار اعلیحضرتی» روحانی را به شکل ضمنی تایید کرد. وی در پاسخ به سوال خبرنگاری که از او پیرامون رفتار اعلیحضرتی روحانی پرسیده بود، گفت: به نظرم در قضاوت زیادهروی شده. یه کمیاش هست ولی زیادهرویاش اضافی است. از نگاه، سطح صحبت کردن و راه رفتن آقای روحانی کمی چنین استنتاجهایی برمیآید. این نیست که قصد دارد این کار را بکند، اصلا رفتار، راه رفتن، حرف زدن و نشستنش در خصوصیات خلقیاش است. ترکان در ادامه در پاسخ به خبرنگار که رفتار روحانی با وزرایش را شاهدمثال اعلیحضرتی بودن رفتار رئیسجمهور دانسته بود هم ادعا کرد روحانی به وزرایش وقت میدهد اما کم وقت میدهد!
محمدعلی وکیلی، سخنگوی ستاد انتخاباتی روحانی در انتخابات سال96 از دیگر افرادی بود که «بیعملی» رئیس دولت را تایید کرد. وی اواخر سال 97 در برنامه اینترنتی «رودررو» ضمن رونمایی از مهمترین منطق اصلاحطلبان در حمایت از روحانی، توصیف عجیبی از دولت دوازدهم ارائه داد و گفت: «بزرگترین اشکال دولت روحانی این است که نگاه کلان به مسائل کشور ندارد و پروژهای کار میکند، این دولت پیر، سیر، کند و پروژهای است و تنها حسنش این است که دولت رئیسی نیست».
* کارآمدی و سابقه اجرایی؛ ۲ شاخص مهم برای خرداد1400
فارغ از اینکه عمده اعتراضات حامیان سابق رئیسجمهور به الگوی مدیریتی وی ناشی از تلاش اصلاحطلبان برای ایجاد فاصلهگذاری میان خود و دولت با نیت جلوگیری از کاهش اعتبار سیاسیشان است اما نمیتوان براحتی از کنار این اعترافها عبور کرد. به عبارت دیگر هر قدر ایده اجرایی دولت نیز بر اساس پیشفرضهای غلط شکل گرفته باشد اما فقدان سابقه اجرایی رئیسجمهور به بغرنج شدن بیش از پیش شرایط کشور منتهی شد.
واقعیتی که در میان فضای تبلیغاتی ریاستجمهوری عمدتا نادیده گرفته میشود آن است که حتی جامعترین ایدهها نیز زمانی که به مرحله اجرا میرسند در مواجهه با ابهام ساختاری حاکم بر بروکراسی دولتی و بعضا تضاد وظایف نهادها متوقف میشوند. مضاف بر اینها مدیریت سطح روابط نهادهای عالی کشور و مواردی از این دست جز با سابقه اجرایی و تجربه مدیریتی منتخب مردم قابل تحقق نیست.
به عبارت سادهتر برای آنکه بتوان جلوی شکاف ایجادشده میان انبوه ایدهها و سیاستگذاریهای ناکام با مناسبات حاکم بر دستگاه اجرایی کشور ایستاد نیازمند مدیری هستیم که بیشترین شناخت را از کیفیت و چگونگی کار اجرایی داشته باشد.
جریان انقلابی اکنون در شرایطی که فضای عمومی کشور هر روز بیشتر به سمت میدان رقابتهای انتخاباتی پیش میرود نیازمند آن است که با درک این ضروریات جامعترین و کاملترین گزینه ممکن را انتخاب کند. یقینا در شرایطی که حامیان رئیسجمهور مستقر با چند دهه سابقه فعالیت در نهادهای عالی کشور بر فقدان سابقه اجرایی او به عنوان بخشی از صورت مساله مشکلات تاکید دارند باید با حساسیت بیشتری به این متغیر تعیینکننده که در شاخصهای رهبر انقلاب نیز مورد تاکید قرار گرفت توجه کنند.
ارسال به دوستان
اخبار
سردار حجازی بر اثر عارضه قلبی به لقاءالله پیوست
روابط عمومی کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در اطلاعیهای از عروج سردار سرتیپ پاسدار سیدمحمد حسینزادهحجازی، جانشین فرمانده نیروی قدس سپاه پس از سالها مجاهدت و تلاش خستگیناپذیر در عرصههای مختلف پاسداری از انقلاب و نظام اسلامی، بر اثر عارضه قلبی خبر داد.
به گزارش سپاهنیوز، متن اطلاعیه روابط عمومی کل سپاه به این شرح است:
بسمالله الرحمن الرحیم
انا لله و انا الیه راجعون
در کمال تاثر و تالم به استحضار ملت عظیمالشأن ایران میرساند سردار سرتیپ پاسدار سیدمحمد حسینزادهحجازی، جانشین فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی پس از سالها مجاهدت و تلاش خستگیناپذیر و مخلصانه در عرصههای مختلف پاسداری از انقلاب و خدمت به نظام و میهن اسلامی، بر اثر عارضه قلبی به ملکوت اعلی پیوست. آن سردار مومن، انقلابی و ولایتمدار در زمره فرماندهان و مجاهدان شاخص 8 سال دفاعمقدس بود که بویژه نقش سترگ و ماندگاری در حوزه جذب، سازماندهی و اعزام رزمندگان اسلام به جبهههای نبرد حق علیه باطل و مصاف با ارتش بعثی صدام و مزدوران استکبار جهانی در جنگ تحمیلی ایفا کرد. مرحوم سردار حجازی پس از دفاعمقدس در سپاه و بسیج و نیز ستاد کل نیروهای مسلح مسؤولیتهای خطیر و مهمی عهدهدار شد که از جمله آنها میتوان به فرماندهی نیروی مقاومت بسیج به مدت ۱۰ سال، ریاست ستاد مشترک سپاه، جانشینی فرمانده کل سپاه و معاونت آماد، پشتیبانی و تحقیقات صنعتی ستادکل نیروهای مسلح اشاره کرد. سردار حجازی که در کارنامه خود مدتی مسؤولیت سپاه در لبنان را داشت، در سالهای اخیر تجارب ارزنده خود را برای یاریبخشی به مدافعان حرم و کمک به جبهه مقاومت اسلامی در عرصه مقابله با داعش و تروریسم تکفیری به کار گرفت و پس از شهادت سردار دلها سپهبد پاسدار حاج قاسم سلیمانی، به پیشنهاد سردار اسماعیل قاآنی، فرمانده نیروی قدس سپاه، با حکم سردار سرلشکر حسین سلامی، فرمانده کل سپاه، به سمت جانشینی فرماندهی این نیرو منصوب شد و خدمات ارزندهای از خود به یادگار گذارد.
روابط عمومی کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با تسلیت فقدان آن سردار عالیقدر، وارسته و مخلص محضر مقام معظم رهبری و فرماندهی کل قوا حضرت امام خامنهای مدظلهالعالی، ملت ایران، خانواده مکرم و آحاد فرماندهان، مسؤولان و همرزمان وی در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و بسیج مستضعفین و نیز رزمندگان جبهه مقاومت، به آگاهی مردم شریف قدرشناس میرساند آیینهای تشییع و تدفین پیکر پاک وی در چارچوب تدابیر و دستورالعملهای ستاد مقابله با کرونا انجام خواهد پذیرفت.
***
افشای جزئیات جدید از قصد اوکراین برای سیاسی کردن پرونده سقوط هواپیما
اوکراین به دنبال خارج کردن پرونده سقوط هواپیمای این کشور از مسیر فنی و استفاده سیاسی از آن برای وارد کردن فشار به روسیه است. یک مقام مطلع نزدیک به شورای عالی امنیت ملی گفت: پس از حادثه سقوط هواپیمای اوکراینی در ایران، مقامات رسمی این کشور به ایران پیشنهاد دادند علت حادثه، وجود اشکال فنی در سامانه پدافند هوایی «تور امیک» روسی اعلام شود و چون ایران این درخواست را به دلیل عدم انطباق با واقعیت رخداد نپذیرفت، اوکراین مسیر سیاسی کردن پرونده و خارج کردن آن از روال فنی را در پیش گرفته است. وی در گفتوگو با نورنیوز با اشاره به قصد اوکراین برای بهرهبرداری سیاسی از این حادثه تلخ برای تاثیرگذاری همزمان بر ۲ رخداد افزود: با توجه به ابهامات رفع نشده درباره نقش کییف در هدف قراردادن هواپیمای بوئینگ 777 خطوط هوایی مالزی در سال 2014 میلادی و در میانه درگیریهای شرق این کشور که به کشته شدن همه 298 مسافر این پرواز منجر شد، اوکراین در تلاش بود با جا انداختن وجود نقص در سامانه پدافندی «تور امیک» روسی هر ۲ حادثه را به یک منشأ مرتبط و از خود رفع اتهام کند. این مقام مطلع خاطرنشان کرد: دلیل دوم اوکراین برای در پیش گرفتن رفتار سیاسی در قبال این پرونده، درگیری شدید این کشور با مسکو بر سر مالکیت جزیره کریمه است و کییف قصد داشت با انتساب غیرمستقیم حادثه سقوط هواپیما به روسها به نوعی فشار سیاسی بر مسکو را افزایش دهد. وی در پایان با اشاره به اراده قاطع جمهوری اسلامی ایران برای ایجاد شفافیت در همه ابعاد این حادثه تلخ که ناشی از خطای محرز انسانی بوده، هر گونه اقدام برای بهرهبرداری سیاسی از آن را رویکردی غیرانسانی و خلاف رویههای حقوقی و فنی دانست.
***
اورشلیمپست: ایران، ابرقدرت پهپادی سامانه پدافندی جدید رونمایی کرد
رسانهها و خبرگزاریهای منطقه در گزارشهایی با اشاره به برگزاری روز ارتش جمهوری اسلامی ایران نوشتند، ایران دهها پهپاد و ۲ سامانه پدافند هوایی بومی را به نمایش گذاشت. روزنامه صهیونیستی اورشلیمپست در شماره روز یکشنبه خود نوشت ایران در رژه نظامی دهها پهپاد به نمایش گذاشت. این نشریه با اشاره به نحوه برگزاری این رژه به دلیل همهگیری کرونا نوشت یکی از بخشهای جالب توجه در این مراسم رژه دهها پهپاد بود. ایران در زمینه پهپادی در سالهای اخیر به ابرقدرت پهپادی مبدل شده و حتی این تجهیزات را صادر میکند. این نشریه با اشاره به نمایش پهپاد «کمان22» به بخش زیرین جدید آن اشاره کرد و نوشت این پهپاد شبیه پهپاد آمریکایی «ریپر» یا «گلوبال هاوک» است.
ارسال به دوستان
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به آغاز غنیسازی60 درصد، این اقدام را فرصتی برای تقویت تیم مذاکرهکننده توصیف کرد
غنیسازی دیپلماسی
گروه سیاسی: رئیس مجلس با اشاره به تلاش طرف غربی برای فرسایشی کردن مذاکرات گفت: دشمن میخواهد با فرسایشی کردن مذاکرات، خواستههای خود را با ترکیبی هماهنگشده از فریب و فشار به ایران تحمیل کند و مانع دستیابی مردم ایران به اقتصاد بدون تحریم شود.
محمدباقر قالیباف در نشست علنی مجلس شورای اسلامی، در نطق پیش از دستور ضمن تبریک حلول ماه مبارک رمضان به همه مردم ایران، ماه رمضان را ماه فرصتهای بندگی و ماه نزدیک شدن دلها به یکدیگر دانست و گفت: ماه رمضان، همانگونه که میتواند فرصت درخشانی برای خودسازی و نزدیک شدن یکایک ما به خداوند متعال باشد، میتواند فرصتی کمنظیر برای جامعهپروری و برپایی نهضت اجتماعی همدلی و مهربانی به شمار آید. وی افزود: مطمئنیم ملت مومن، مهربان و نوعدوست ایران عزیز با نقشآفرینی گروههای جهادی و مردمی در ماه رمضان امسال نیز همانند سال گذشته حرکتی کمنظیر و درخشان از جنس مواسات و همدلی رقم خواهند زد. رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: زنجیره محبت و گذشت، مثل همیشه یکی از عوامل جلب رضایت و نصرت الهی برای عبور از مشکلات پیش روی ایران عزیز است، بویژه به عبور کشور از همهگیری کرونا مدد میرساند.
وی در بخش دیگری از نطق پیش از دستور خود در نشست علنی مجلس، روز ارتش را به همه دلاورمردان غیور ارتش سرافراز جمهوری اسلامی ایران تبریک گفت و خاطرنشان کرد: ارتش با وقف کردن خود در راه آسایش و آرامش و امنیت مردم در همه زمانها، شعارِ «ارتش فدای ملت» را به طور عینی محقق کرده و تکیهگاهی قابل اعتماد و محبوب نزد ملت شریف ایران است.
قالیباف گفت: در پایان هفته گذشته، بار دیگر جوانان دانشمند و خداباور ایرانی، مجاهدتی کردند که مایه افتخار ایران عزیز شد. رسیدن به محصول اورانیوم با غنای 60 درصد، اتفاقی دورانساز و قدرتآفرین از لحاظ علمی و فناوری بود که پیامهای سیاسی مهمی نیز به همراه داشت. وی عنوان داشت: دشمنان مردم ایران به فعالیتهای تروریستی علیه صنعت هستهای دل بسته بودند و انتظار داشتند با اقدامات تروریستی، فعالیت هستهای ایران متوقف یا بسیار کُند شود. رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: غنیسازی 60 درصدی اورانیوم در چارچوب ماده یک قانون اقدام راهبردی، آن هم در مدت زمانی بسیار کوتاه، نشان داد فاصله زمانی میان تصمیمگیری و اقدام در صنعت هستهای کشورمان با همت جوانانِ دانشمند ایرانی به کمترین میزان رسیده است. وی با اشاره به اینکه امروز ایران هر آنچه را اراده کند با لطف خداوند متعال در مدت زمان کوتاهی به آن دست خواهد یافت، خاطرنشان کرد: این غنیسازی و این دستاورد مهم به دشمنان ما ثابت کرد صنعت هستهای ایران بومی شده است. قالیباف در ادامه گفت: هر اقدام نسنجیده و هر اعمال فشاری بر عزم ملت ایران برای پیشرفت علمی، کاملا بیاثر است و هیچ کس نمیتواند مانع پیشرفت توقفناپذیر ایران اسلامی شود. وی با تأکید بر اینکه غنیسازی 60 درصد، پاسخی قاطع به طراحی دشمن برای تضعیف دست برتر کشور در فرآیند مذاکرات بود، اظهار داشت: با اجرایی شدن قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریمها، قفلهای صنعت هستهای شکسته شد و قدرتی برای تیم مذاکرهکننده هستهای تولید کرد تا بتواند از این ظرفیت برای تحقق هدف رفع کامل همه تحریمها استفاده کند. رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: در میانه این مسیر، دشمن با خرابکاری در نطنز تلاش کرد موضع مذاکراتی ایران را تضعیف و دست مردم ایران را خالی کند اما دستاورد غنیسازی 60درصدی به طرف مقابل نشان داد این قبیل اقدامات به جای آنکه به زعم آنها تهدیدی برای فعالیتهای هستهای ایران باشد، در عمل به فرصتی کمنظیر برای برداشتن گامهایی بلندتر در جهت پیشرفت صنعت هستهای تبدیل شده است.
وی با تصریح بر اینکه دشمنان مردم ایران، بارها مسیر تهدید و ارعاب ملت ایران را در 4 دهه گذشته تجربه کردهاند و هر بار ناکامتر از قبل از آن میدان بیرون آمده و در عمل تجربه کردهاند که هر توطئهای، ملت ایران را قویتر میکند، عنوان داشت: با این وجود آنها همچنان به طراحی و اجرای این قبیل اقدامات ادامه میدهند و مطمئن باشند هر بار، مردم ایران قویتر و سربلندتر خواهند شد. قالیباف با اشاره به لزوم بالا بردن سطح حفاظتی مراکز هستهای توسط دستگاههای مسؤول گفت: پاسخ به حمله تروریستی به نطنز یک ضرورت حتمی است و در زمان مناسب انجام خواهد شد. وی با یادآوری اینکه دشمن، در کنار اقدامات تروریستی، راهبرد فرسایشی کردن مذاکرات را نیز طراحی کرده است تا بتواند تمام ساختار سیاسی و اقتصادی کشور را به طور کامل معطل مذاکرات بدون هیچ نتیجه عملی کند، تصریح کرد: آنها میخواهند با فرسایشی کردن مذاکرات، خواستههای خود را با ترکیبی هماهنگشده از فریب و فشار به ایران تحمیل کنند و مانع دستیابی مردم ایران به اقتصاد بدون تحریم شوند.
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: راهبرد مذاکرات فرسایشی با هوشمندی رهبر حکیم انقلاب افشا شد و دشمن باید بداند مردم و مسؤولان در ایران با صدایی واحد مبتنی بر قانون اقدام راهبردی برای رفع تحریمها، فقط در صورت انجام تعهدات کامل توسط طرف مقابل به تعهدات خود در برجام عمل خواهند کرد. وی با اشاره به اینکه در صورتی که تحریمها علیه ایران به طور کامل رفع شود و آثارِ اقتصادیِ ملموسِ آن راستیآزمایی شود، ایران نیز تعهدات خود را عملی خواهد کرد، اضافه کرد: از همه مجاهدان صنعت هستهای ایران اسلامی که این افتخار را برای کشور آفریدند، تشکر ویژه میکنم و امیدوارم مذاکرهکنندگان محترم دستگاه دیپلماسی کشور، بتوانند با حفظ اصول از منافع ملت شریف ایران صیانت کنند و در دستیابی به هدف رفع کامل و ملموس تحریمها موفقیت حاصل کنند.
ارسال به دوستان
امیر موسوی در مراسم بزرگداشت روز ارتش جمهوری اسلامی:
ارتش همواره برای مردم و در کنار آنهاست
گروه سیاسی: مراسم گرامیداشت روز ارتش جمهوری اسلامی، دیروز با حضور امیر سرلشکر سیدعبدالرحیم موسوی، فرمانده کل ارتش، به صورت محمول و خودرویی و با شعار «مدافعان وطن، یاوران سلامت» برگزار شد و آخرین دستاوردهای پهپادی ارتش و سایر تجهیزات بهینهشده به نمایش درآمد.
نسل سوم تانک ذوالفقار ایران «تیام»، خودروی فوقسنگین حامل تانک اصلی میدان نبرد، خودروی فوقسنگین حامل توپ 155 میلیمتری خودکششی غدیر، خودروی حامل موشک زمین به زمین زلزال، خودرو حامل موشکانداز زمین به زمین N6 و N10 نازعات، خودروی ضدگلوله رویینتن، سبکترین خودروی ضدگلوله دنیا، خودروی حامل صیاد مجهز به موشک تاو، خودروی حامل نفربر تحقیقاتی کاشف 95 مجهز به تمام آشکارسازهای نوین هستهای، شیمیایی و میکروبی و سامانه موشکی هوشمند نسل جدید ضدزره الماس1 و دهلاویه از جمله این تجهیزات بودند.
در حاشیه این رژه امیر سرلشکر موسوی در جمع خبرنگاران گفت: ۲۹ فروردین یادگار بزرگ بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی رضوانالله تعالی علیه است.
فرمانده کل ارتش افزود: شما امروز شاهد حضور قدرت نوظهور پهپادی ارتش جمهوری اسلامی ایران بودید و این بسیار مهم است که قدرت پهپادی ارتش در سالهای فشار حداکثری ظهور و رشد کرده و پا گرفته است.
امیر موسوی همچنین گفت: ارتش همواره برای مردم و در کنار آنها و در خدمت این عزیزان است و این حرف اساسی رژه ۲۹ فروردین، روز ارتش جمهوری اسلامی ایران و روز حماسهآفرینیهای نیروی زمینی قهرمان ارتش جمهوری اسلامی ایران بود.
فرمانده کل ارتش درباره تاثیر تحریمها بر توان دفاعی کشور اظهار کرد: ارتش جمهوری اسلامی ایران در این سالها توانست بیش از ۸۰ درصد وابستگی خود به بیگانگان را با اتکا به توان داخلی قطع کند.
امیر سرلشکر موسوی در پایان خاطرنشان کرد: ایران میتواند پرچم خود را در اهتزاز نگه دارد و اقتدار و سربلندی ملت خود را در جهان حفظ کند، این راهی است که ملت ایران انتخاب کرده و ارتش هم که جزئی از این ملت است این راه را انتخاب کرده است.
* نیروی زمینی نهضت روی پای خود ایستادن را به معنای واقعی کلمه معنا کرده است
امیر سرتیپ کیومرث حیدری، فرمانده نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران نیز در حاشیه این رژه اظهار داشت: نیروی زمینی محوری ارتش جمهوری اسلامی ایران در تمام عرصهها آماده دفاع جانانه از میهن عزیزمان است.
فرمانده نیروی زمینی ارتش اظهار داشت: نیروی زمینی در چرخه دفاعی در ردههای مختلف، نهضت روی پای خود ایستادن را به معنای واقعی کلمه معنا کرده و توانسته است در زمینه موشکی، پهپادی، جنگال، خودروهای زرهی و خودروهای هوشمند به دستاوردهای بسیار خوبی دست یابد و هیچ نیازی به بیگانگان ندارد.
وی در پایان گفت: اگر دشمنی حماقت کند و نگاه چپ به مرز و بوم ایران کند، بداند که اگر شروعکننده باشد قطعا پایاندهنده نخواهد بود و ما او را در باتلاقی از مرگ فرو خواهیم برد که درس عبرتی برای آنها باشد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|